Μετά το παραπάνω post λογικό είναι να έχουν σταματήσει οι απαντήσεις στο topic. Ας προσπαθήσω εγώ δειλά-δειλά να ξανανοίξω τη συζήτηση για το παιχνίδι με
την Κέρκυρα τον βρωμότοπο.
Ολοκληρώθηκε η σημερινή προπόνηση, η οποία θα είναι και η μοναδική κανονική προπόνηση τακτικής πριν το μεθαυριανό παιχνίδι. Μοναδικός απόντας ο Μπέριος (υποθέτω θα είχε κάποια μικροενόχληση από το προχθεσινό παιχνίδι). Μόνιμα απουσιάζουν πλέον Ζώγκος, Παπαδόπουλος και Λιάπης, που λόγω πολυκοσμίας στις προπονήσεις έχουν πάει να προπονούνται με την Κ20. Παραμένουν με την πρώτη ομάδα οι μικροί (αλλά επαγγελματίες) Ντόλοβατς, Βενετικίδης και Ζαχαρός, όπως κι ο μη-επαγγελματίας Παπαϊωάννου, οι οποίοι βέβαια αγωνίζονται με την Κ20.
Σήμερα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η προπόνηση, μιας και ο coach φαίνεται να σκέφτεται μια διαφοροποίηση στο σύστημα. Έτσι λοιπόν δοκιμάστηκε το 3-4-3, το οποίο δουλεύαμε από το καλοκαίρι αλλά δεν είχαμε χρησιμοποιήσει ως βασικό σχηματισμό σε κάποιο παιχνίδι ως τώρα. Τόσο στις ασκήσεις επιθετικής τακτικής, όσο και στο δίτερμα η βασική ομάδα παρατάχθηκε με 3-4-3 και την τριπλέτα Χαλκιαδάκη-Σολτάνι δεξιά και αριστερά του Κόντε. Αναλυτικότερα το βασικό σχήμα στο δίτερμα ήταν:
Βελλίδης
Μπουκουβάλας
Ναδάλες
Μαυροπάνος
Μιχαήλ
Τζημόπουλος
Λίλα
Γιάκος
Κόντε
Χαλκιαδάκης
Σολτάνι
Οι 2 πλάγιοι επιθετικοί παίζανε με ανάποδο πόδι ώστε να συγκλίνουν συνεχώς προς την περιοχή, αφήνοντας χώρο στα άκρα για Μπουκουβάλα και Ναδάλες. "Κλειστό" 3-4-3 επομένως με 3 παίχτες "περιοχής".
Αυτό το σχηματισμό χρησιμοποιήσαμε σε όλη τη διάρκεια του οικογενειακού διπλού, κάνοντας και 3 αλλαγές-δοκιμές προσώπων (Γαρουφαλιάς, Νικολιάς και Μανθάτης στις θέσεις Γιάκου, Σολτάνι και Χαλκιαδάκη αντίστοιχα).
Στο τελευταίο κομμάτι της προπόνησης δουλέψαμε αποκλειστικά στις αμυντικές στατικές φάσεις (δεν ξέρω αν είναι τόσο επικίνδυνη η Κέρκυρα). Για περίπου 20 λεπτά ο coach έστελνε τον Κοζορώνη να εκτελεί κόρνερ και φάουλ από πολλές θέσεις, με τη βασική ομάδα να αμύνεται. Σε αυτές τις αμυντικές φάσεις, ο Γαρουφαλιάς πήρε τη θέση του Σολτάνι στη βασική ομάδα σε σχέση με το δίτερμα. Έτσι η 11άδα έγινε ίδια με αυτή της Λειβαδιάς, που παραπέμπει σε 3-5-2.
Επομένως 2 ενδεχόμενα υπάρχουν: Είτε ο coach θα ξεκινήσει με την 11άδα της Λειβαδιάς σε 3-5-2, δουλεύοντας σήμερα αποκλειστικά την επιθετική λειτουργία του 3-4-3 ως εναλλακτικό πλάνο, είτε θα αρχίσουμε όντως με 3-4-3 και δουλέψαμε τον τρόπο που θα αμυνθούμε γυρνώντας σε 3-5-2 αν χρειαστεί.
Μιας και στο μυαλό του Πετράκη δεν είμαι για να ξέρω τι από τα 2 συμβαίνει, θα δώσω προβάδισμα όπως πάντα στο σχήμα που έπαιξε στο δίτερμα και υπάρχει στο γράφημα με αστερίσκο την χρησιμοποίηση του Γαρουφαλιά αντί του Σολτάνι αν παραμείνουμε στο 3-5-2.
Είτε έτσι είτε αλλιώς, θέλω να πιστεύω ότι γκολ θα πέσουν αρκετά πριν τους στείλουμε πίσω στο καράβι για να γυρίσουν στη βρωμιά τους (μένοντας εντός κλίματος)!
ΥΓ. Η προετοιμασία ολοκληρώνεται αύριο με το χαλάρωμα, στο οποίο όπως είπε σήμερα ο coach θα δουλέψουμε και λίγα επιθετικά στημένα τα οποία αφήσαμε τελείως σήμερα για να αφοσιωθούμε στα αμυντικά.