PAtSas___ ακριβώς αυτό, όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος το ποδόσφαιρο και δη το ελληνικό.
Για το δε γίνεται να τσακώνονται οι μσοί με τς άλλους μισούς, μια καταγεγραμένη απ τα παλιά ιστορία λέει ό,τι μετά από ένα μεγάλο διπλό στην αθήνα, κάποιοι εισέπραξαν πριμ για τη νίκη (όχι από τον ΠΑΣ) και οι υπόλοιποι ακόμη το αναζητούν. Το πολύ, μέχρι τότε, καλό κλίμα στην ομάδα, έγινε σκατά κι ακολούθησε υποβιβασμός.
Όχι, δεν είναι αγγελικά πλασμένο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για την ακρίβεια τίποτα δεν είναι αγγελικά πλασμένο. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως επειδή έχουν στηθεί γενικώς κάποια παιχνίδια, δικαιούμαστε να θεωρούμε στημένο οποιοδήποτε άλλο μας καπνίσει. Πρόκειται για λογικό άλμα αντίστοιχο ανθρώπου, που επειδή πιάσανε έναν Χ εθνικότητας για φόνο, θεωρεί όλους τους ομοεθνείς τους συνεργούς, ύποπτους ή και εξ ορισμού ενόχους. Και για να μην παρεξηγηθώ, κάνω μόνο παραλληλισμό λογικού άλματος κι όχι αντιστοιχία πράξεων.
Αρνούμαι να μπω σε οποιαδήποτε τέτοια "λογική". Μετά από μια χρονιά που βγάλαμε στημένα σχεδόν το 50% των ηττών μας (με Τρίπολη, με Λειβαδιά, με Ηρακλήx2), ε φτάνει πια.
Όσο για τα υπόλοιπα, προφανώς αναφέρεσαι σε προ-Πετράκη εποχή. Δε νομίζω να έχω πει ποτέ πως παντού και πάντοτε στην ιστορία μας ήταν ρόδινα τα πράγματα. Πάντοτε παρακολουθούσα από κοντά την ομάδα κι έχω δει σημεία και τέρατα. Όχι όμως τώρα. Κι εγώ μίλησα μόνο για την συγκεκριμένη περίοδο. Αυτήν υπερασπίζομαι και θα το κάνω συνεχώς γιατί το πιστεύω. Τι έγινε πριν 5 ή 10 χρόνια, με 100% άλλα πρόσωπα, είναι εντελώς άσχετο.
my8os, γιατί το γενικεύεις; Μίλησα μόνο για όσους έχουν την συμπεριφορά που περιέγραψα. Σε αυτούς πήγαιναν οι όποιοι χαρακτηρισμοί μου (με βαρύτερο τη λέξη "αισχρό"). Αν εσύ θεωρείς ότι κανένας δεν άφησε τέτοια υπονοούμενα, τότε προφανώς δεν απευθύνομαι σε κανέναν και δεν υπάρχει θέμα. Εγώ όμως θεωρώ πως σαφώς και γράφτηκαν τέτοια πράγματα και τα πιστεύουν πολλοί. Αμέσως μετά την απάντησή μου άλλωστε γράφτηκε η άποψη του ΛΟΚΟ, που παρέθεσα παραπάνω, ή του mpakoulieros που μάλιστα ζητάει και σφαλιάρες.
Τώρα εάν θες και προγενέστερα post αυτού που έγραψα, για να απαντήσω και στον φίλο ΜΟΝΤΕΖ ταυτόχρονα, ορίστε μια θέση για τον Μαυροπάνο (η οποία δεν είναι και η μόνη):
Ο Βελλιδης φέρνει ευθύνη σε 1 τέρμα.
Για μενα η αμυνα τον κρεμασε.
Χαρακτηριστικά: οταν ο Μαυροπανος σου βαζει γκολ, και δεν το πανηγυριζει λόγο οτι απο εκει ξεκινησε τα ποδοσφαιρικά του αλματα, και στο δεύτερο ημιχρονο εκανε 2 πασες, μια με το κεφαλι αντι ποδιού στο κεντρο που ηταν μονος του και βαζουν 2 γκολ για κλάματα οι Απολλων Αθηνων δλδ, εκείνη την στιγμη εγω βριζω και αγανακτω με τον Μαυροπανο. Ενω αλλοι τον κανουν θεο για το 1-1.
Εάν ούτε αυτό συνιστά υπονοούμενο, να αναιρέσω αμέσως το κομμάτι που τόσο πείραξε και να ζητήσω συγνώμη. Δε νομίζω όμως να κάνω λάθος στην αίσθησή μου.
Όταν γράφουμε ή υπονοούμε κάτι, να έχουμε το θάρρος να αναλαμβάνουμε την ευθύνη των λεγομένων μας. Επίσης να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε αντίστοιχης βαρύτητας χαρακτηρισμούς. Δε μπορεί να θίγουμε την τιμή, την υπόληψη και τον επαγγελματισμό ανθρώπων, πόσο μάλλον νεαρών παιδιών, τόσο στεγνά και να θιγόμαστε αν χαρακτηριστεί η άποψή "αισχρή".
ΥΓ. Τα περί dirty mind κι αν το σκέφτηκα πρώτος, τα αφήνω ασχολίαστα. Ο τρόπος που συνήθως γράφω και τοποθετούμαι εδώ μέσα άλλωστε δε νομίζω να έχει δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα για να θεωρείς ότι σκέφτομαι με αυτόν τον τρόπο.