Διαβάζοντας τον Serpents on Paradise αναρωτήθηκα φωναχτά: "Νέος Χριστόδουλος μας προέκυψε;;;" Κι εξηγούμαι αμέσως!
Όταν το 2001 κάποιοι τρελαμένοι κάνανε σύνδεσμο στην πλατεία Κάνιγγος και τον ονομάσανε BV Αθηνών, ο Χριστόδουλος ήθελε να ορίζει τη διοίκηση του αθηναϊκού συνδέσμου... από τα Γιάννινα, διεκδικώντας το μονοπώλιο να ορίζει τα πάντα σε κάθε χιλιοστό της κερκίδας. Κάθε εχέφρων άνθρωπος θα το απέρριπτε αυτό, οπότε ο ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΣ σύνδεσμος έγινε για κάποιο διάστημα Σ.Φ. Πας Γιάννινα Αθηνών και μετά Los Toros Locos*. Με τη λογική της αυτονομίας και της ανεξαρτησίας ιδρύθηκαν και 2 άλλοι σύνδεσμοι: ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ και azzurra familia.
Σήμερα έρχεται ο Serpents on Paradise να μας ενημερώσει πως πρέπει να παίρνουμε κάποιου είδους άδεια για το πως θα αυτοπροσδιοριζόμαστε, πως πρέπει να υπακούμε σε εντολές για το σε ποιο γήπεδο θα πάμε και σε ποιο όχι, πως πρέπει να έχουμε τη σφραγίδα των west για να θεωρούμαστε οπαδοί τους ΠΑΣ, πως το γκρουπ antinazi -που υπάρχει από το 2006, με παρουσία σε πάμπολλα γήπεδα- πρέπει να πάρει κάποιου είδους authentication από κάποιου είδους επιτροπή ελέγχου ποιότητας, πως, πως, πως...
Ο Serpents on Paradise, αν κρίνω από τα γραφόμενά του, μάλλον δεν μιλάει εξ ονόματός του. Μάλιστα, αφού χρησιμοποιεί το pas.gr, μάλλον ούτε αυτός θα είναι οργανωμένος κάπου, μιας και όπως δήλωσε ο ίδιος πιο πάνω
Δεν ξέρεις ότι στο pas.gr δεν συμμετέχουν οργανωμένοι?
. Οπότε γεννάται το ερώτημα: γιατί και για ποιο λόγο διεκδικεί το μονοπώλιο να ορίζει τα πάντα σε κάθε χιλιοστό της κερκίδας; Θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη; Πολύ πρεμούρα ρε παιδάκι μου...
Αλλά ας μου επιτραπεί να δανειστώ ένα στίχο του Αλκίνοοου Ιωαννίδη -μιας και ανοργάνωτος φλώρος- για να καταθέσω την άποψη μου για τα όσα γράφονται: "ξέρω πως αν όλα μου μοιάζαν θα ήταν αγέννητη η γη". Η ποικιλομορφία και αυτονομία των υπάρξεων, άρα και των κοινωνικών συσσωματώσεων που αυτές δημιουργούν, είναι πλούτος, είναι υγεία, είναι ζωντάνια. Ο όμορφος κήπος είναι αυτός με τα πολλά λουλούδια. Η μονοκαλλιέργεια είναι μουντή και βαρετή.
Οπότε;
Την εποχή που η διοίκηση του ΠΑΣ έχει διώξει χιλιάδες κόσμο από το Ζωσιμάδες (θέμα που φαντάζομαι σε απασχολεί κι εσένα, έτσι δεν έιναι Serpents on Paradise;), την εποχή που ψευτονταηλίκια δικών μας έχουν φοβήσει κόσμο από το να πηγαίνει στα εκτός έδρας, την εποχή που ΔΕΝ υπάρχει ούτε ένας ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΣ σύνδεσμος του ΠΑΣ (μην πεταχτεί κανένας και μπερδέψει το σύνδεσμο με τις λέσχες...) είναι ελπιδοφόρο μικρές ομάδες ανθρώπων, πρωτοβουλίες και γκρουπάκια να ξεφυτρώνουν, μπας και δώσουν νέα ώθηση στην καταρακωμένη κερκίδα του ΠΑΣ.
Οπότε;
Μιας και έρχεται η 17Ν, που μας θυμίζει ότι το μονοπώλιο να ορίζει κανείς τα πάντα σε κάθε χιλιοστό της ζωής του άλλου είναι απλή χούντα, καλώ τον Serpents on Paradise (και κάθε έναν που σκέφτεται έτσι) να αφήσει κάθε λουλούδι να ανθίσει, μπας και τα ευωδιαστά τους αρώματα ομορφύνουν τον ΠΑΣ. Αν και αγαπητέ Serpents on Paradise, η Ιστορία μας διδάσκει πως η φύση και οι δυνάμεις της εξέλιξης βρήκαν τον τρόπο να προχωρήσουν, όσα εμπόδια κι αν τους έβαλαν...
Καλή συνέχεια σε ολους.
* για να προλάβω τους "μάγκες" του πληκτρολογίου που θα θελήσουν να πιάσουν στο στόμα τους την οπαδική εμπειρία που ονομάστηκε LTL, να τους θυμήσω μόνο πως η αθηναϊκή ζούγκλα (και η βία που αυτή φέρει) σε τίποτα δεν έχει να κάνει με τα σοκάκια της μικρής μας πόλης... κι όποιος δεν κατάλαβε, ας ρωτήσει να μάθει!
υ.γ. Όσο για το Περιστέρι, αν έχεις την ντομπροσύνη που απαιτεί ο υγιής οπαδισμός, πολύ θα ήθελα να ακούσω την άποψη σου. Εγώ, ο ανοργάνωτος φλώρος, που δεν έχω ταξιδέψει όπως εσύ, την έχω καταθέσει ΔΗΜΟΣΙΑ.
http://www.pas.gr/forum/index.php?topic=6557.msg169835#msg169835υ.γ.2. Όταν κάποτε πιάστηκε κάποιος με καπνογόνο στο ΟΑΚΑ, μηπως θυμάστε ποιοι τρέχανε στην Ευελπίδων το επόμενο πρωϊ; Φορώντας μάλιστα και κουστούμια, μπας και ξεγελάσουν τους δικαστές και πέσει στα μαλακά ο κατηγορούμενος; Νομίζω ότι το περιστατικό συνέβη εντός της 8ετίας που υπάρχουν οι West. Θυμάμαι καλά Serpents on Paradise? Υπήρχαν τότε οι west?