Νωχελικό το κλίμα στην κερκίδα, στα αποδυτήρια και στο γήπεδο.
Ευτυχώς, όχι και στο φόρουμ, όπου δεν βαριόμαστε ποτέ...
Διάβασα κάποια σχόλια για συστήματα και διατάξεις και θα ήθελα να μου πείτε όσοι δεν ήσασταν στο γήπεδο:
1) Τι διάταξη είχε χθες ο ΠΑΣ;
2) Τι θέση έπαιζε ο Τζημόπουλος;
Η ομάδα είναι σε κακό φεγγάρι και αν ισχύει το περίφημο "ΠΑΣ στα εύκολα, ΓΙΑΝΝΕΝΑΡΑ στα δύσκολα", φαίνεται πως αυτοί που το πιστεύουν σιωπούν ή απέχουν.
Στις κερκίδες έχουν μείνει κυρίως όσοι εκτιμούν το γεγονός ότι η ομάδα της πόλης είναι για μια ακόμη συνεχόμενη χρονιά στην πρώτη κατηγορία, με αξιοπρεπές ρόστερ και σταθερά στο πάνω μέρος του βαθμολογικού πίνακα.
Από τις κερκίδες απέχουν όσοι νιώθουν πιο βολικά όταν έχουν απέναντι τον Παναιγιάλειο, τον Απόλλων Λάρισας και το Πολύκαστρο, αλλά και όσοι για δικούς τους λόγους, δεν ικανοποιούνται.
Αυτή είναι μια παγιωμένη κατάσταση και δεν έχει καμία σχέση ούτε το πόσο κοστίζει το εισιτήριο, ούτε το επίπεδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου συνολικά, ούτε άλλοι άσχετοι παράγοντες.
Η ομάδα στάθηκε καλά απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα που αν δεν είχε τις απουσίες που είχε, πιθανολογώ πως θα έπαιρνε το διπλό λίγο πιο δύσκολο από ότι έκανε στο Αγρίνιο.
Χαίρομαι που βλέπω το Μανθάτη να εξελίσσεται στον καλύτερό μας παίκτη γιατί στην αρχή δεν μου άρεσαν οι εμφανίσεις του. Πιθανώς να μην είχε προσαρμοστεί. Τώρα δείχνει σε καταπληκτική κατάσταση.
Ο Κοζορώνης τα άκουσε χοντρά χθες γιατί σε 2 φάσεις γυρόφερνε προκλητικά αδιάφορα στο χώρο του κέντρου ενώ η μπάλα παιζόταν κοντά του.
Σε μία από αυτές, δεχθήκαμε το γκολ.
Για μένα, η αλλαγή Μπρούνο με Γιάκο συνιστά προπονητικό έγκλημα και οι περισσότεροι εκπλαγήκαμε που δεν έβγαλε Σολτάνι.
Η ομάδα έχασε το κέντρο αμέσως και δημιουργικά εξαφανίστηκε με τον Μπρούνο στη θέση του Γιάκου.
Συνεπώς, όσοι λέτε ότι ο Πετράκης κλείστηκε μετά το 1-0, ας το σκεφτείτε λίγο καλύτερα...
Αυτή η αλλαγή είναι η απόδειξη ότι ακριβώς το αντίθετο ήθελε να κάνει, σκοράροντας και 2ο για να ξεμπερδεύει.
Δεν του βγήκε.
Ο ΠΑΣ εμφάνισε για μια ακόμη φορά τις ίδιες αδυναμίες.
Έλλειψη συνοχής στο κέντρο,
δυσκολία στη δημιουργία φάσεων (ακόμα και σε ευνοϊκές αντεπιθέσεις)
και μια άμυνα ευάλωτη, ειδικά όταν η μπάλα είναι χαμηλά.
Το νούμερο ένα πρόβλημα της ομάδας είναι πως όταν προηγείται με ένα γκολ, ξαφνικά σα να γυρίζει ένας διακόπτης και οι παίκτες δεν είναι πια μαχητικοί, αράζουν, δεν κυνηγούν τις φάσεις και δεν πάνε με δύναμη στις προσωπικές μονομαχίες.
Σαν να εκπλήρωσαν το σκοπό τους κι αυτός να είναι να προηγηθούν με ένα γκολ και μετά οκ, βλέπουμε...
Ούτε οπισθοχωρούν, ούτε κλείνονται, ούτε δίνουν χώρο.
Αυτά που γράφετε είναι το αποτέλεσμα όχι το αίτιο.
Φαίνεται σαν να κλεινόμαστε επειδή κερδίζουν τις μονομαχίες οι αντίπαλοι (λογικό να αντιδρούν όντας πίσω στο σκορ) και μας κλείνουν.
Δεν είναι εντολή προπονητή, ούτε πάγια τακτική.
Είναι ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ πλέον.
Δεν γράφω άλλα γιατί δεν μπορώ να ξέρω πού οφείλεται αυτή η νοοτροπία, ούτε πώς μπορεί να αλλάξει.
Αλλά αυτό είναι.
Εγώ είτε έτσι, είτε κι αλλιώς, κι επειδή θυμάμαι πώς ήταν να παίζω στο Θερμαϊκό Θέρμης και στου Αχαρναϊκού, θα στηρίζω όπως μπορώ την ομάδα. Κι ας μη μου αρέσει πολλές φορές αυτό που βλέπω.
Μόνο ΠΑΣ!
ΔΙΠΛΟ ΜΕΣ ΤΗ ΛΑΡΣΑ ΚΑΙ ΣΚΙΣΤΕ ΤΗ ΛΑΜΙΑ!
Θα γράψω κι ένα τελευταίο:
Η φετινή χρονιά μου θυμίζει την χρονιά που έκλεισε με διπλό στην Ξάνθη και τρελά πανηγύρια για την 6η θέση.
Ήταν μια χαμένη χρονιά με πολλές γκρίνιες στον πρώτο γύρο, όπου όταν ο Πετράκης βρήκε το "κλειδί" κάναμε ένα σερί 8-0.
Δεν λέω ότι θα βγούμε πάλι στην Ευρώπη, όμως πιστεύω ότι θα δούμε όμορφα πράγματα στο Β γύρο με αυτό το υλικό που έχουμε και όταν ο Πετράκης σταματήσει τις δοκιμές και βρει σε ποιον σχηματισμό αποδίδει καλύτερα.