Αποστολέας Θέμα: Διακοπές - Προτάσεις για παραλίες, ταβέρνες, μπαράκια κλπ  (Αναγνώστηκε 16052 φορές)

Αποσυνδεδεμένος lemorsero

• Hero Member
    • Προφίλ
Το καλοκαίρι έρχεται και παρόλη την κρίση κάπου θα πάμε και φέτος έστω και λιγότερες μέρες. Για γραφτε καμια πρόταση…

Θα ξεκινήσω από τις παραλίες.
Πολλά τριάρια θα διαβάσετε και φέτος σε κατευθυνόμενα περιοδικά σχετικά με το ποιες είναι οι καλύτερες παραλίες. Εμένα μου έχουν μείνει κάποιες αντικειμενικά όμορφες και εναλλακτικές, όπως και άλλες που είναι ιδιαίτερες και κάποια πράγματα γίνονται μόνο σε αυτές. Θα σας τις προτείνω με σειρά προς την καλύτερη και μετά θα σας εξηγήσω γιατί δεν έβαλα μέσα μερικές στάνταρ επιλογές. 

LEMORSERO’S CHART SHOW 4 (προτάσεις για παραλίες)

10. Κόκκινη παραλία-Σαντορίνη
Φτάνεις μόνο με καράβι από όπου βουτάς. Πολύ περίεργο το κόκκινο χρώμα για παραλία. Το υπόλοιπο νησί έχει μαύρη άμμο. Γενικά δεν έχει καλές θάλασσες, αλλά η νύχτα των Φυρών, οι πολλές χαλονοπαρέες και η ομορφιά της σαντορίνης μετράνε πολύ. Έχω να πάω από το ’95 αλλά από διηγήσεις νομίζω ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει.

9. Ναυάγιο-Ζάκυνθος
Νομίζω ότι είναι υπερβολικοί όσοι λένε ότι είναι η καλύτερη παραλία στην Ελλάδα. Εντάξει είναι περίεργη αλλά μόλις που μπαίνει στη 10αδα των προτιμήσεων μου.

8. Τσιγκράδο – Μήλος
Στο νησί αυτό υπάρχουν άπειρες και καλές παραλίες. Νομίζω αυτή είναι η καλύτερη κσι ιδιαίτερη γιατί τσουλάς σε αμμόλοφο για να φτάσεις και να συναντήσεις τη γαλήνη. Αν και απ’ ότι μου είπε κάποιος πρέπει να έχουν φτιάξει μονοπατάκια πρόσφατα. Κατά τα άλλα στη μήλο πάνε ΜΟΝΟ ζευγάρια.

7. Ελαφονήσι-Ν. Χανίων
Έχει αρκετά όμορφα μέρη στο νομό χανίων, όχι όσο λένε βέβαια οι υπερβολικοί κρητικοί. Ψιλοκαλές παραλίες η σούγια και η φαλάσσαρνα, καλός ο μπάλος, αλλά νομίζω το ελαφονήσι είναι ιδιαίτερο. Περίεργη ροζ άμμος, νερά σαν πισίνα. Να μην είχε και τόσο κόσμο θα ήταν καλύτερο.

6. Πόρτο κατσίκι-Λευκάδα
Ασύλληπτη παραλία στις αρχές Σεπτέμβρη. Τον άλλο καιρό γίνεται της πουτάνας από κόσμο, γιαυτό χάνει κατά κράτος στο γειτονικό ντέρμπι από τους Εγκρεμνούς.

5. Άγιος Νικόλαος-Φολέγανδρος
Γαμάτη η φολέγανδρος, θυμίζει λίγο Σαντορίνη. Μικρό νησί με 2 χωριά (χώρα, Άνω Μεριά) που απέχουν 7-8 χιλιόμετρα. Η χώρα της είναι η πιο ωραία των Κυκλάδων με διαφορά. Το νησί έχει μόνο 3 παραλίες,1 προσβάσιμη, ενώ στις άλλες 2 φτάνεις μόνο με καίκι. Ο Αγ. Νικόλαος πεντακάθαρη παραλία με κρύα νερά και ελάχιστο κόσμο. Εκεί ήταν η μόνη φορά που είδα αυτά τα γνωστά μικρά ψάρια στα ρηχά να μη φοβούνται και να σε τσιμπάνε. Μάλλον δεν είχαν ξαναδεί άνθρωπο..   

4. Αντίπαξοι (η πρώτη όπως πας με τα καίκια)
Απίστευτη παραλία, πραγματικός παράδεισος με νερά σαν το γαλάζιο του ΠΑΣ και άμμο χρυσή, σε αντίθεση με τους Παξούς που οι παραλίες τους είναι μάπα.

3. Χρυσή-Γαιδουρονήσι
Είναι απέναντι από την αφρική. Το 2ο νοτιότερο σημείο της ευρώπης μετά τη Γαύδο. Φτάνεις μόνο από Ιεράπετρα μετά από 1,5 ώρα ακολουθώντας πορεία νότια-πορεία σκοτεινή. Είναι το μόνο σημείο της ευρώπης που έχει τροπικό κλίμα. Αυτό το καταλαβαίνεις όταν βγαίνεις από τη θάλασσα όπου στεγνώνεις σε ντε-τε και από το κάψιμο που τρως όσο αντηλιακό και να βάλεις. Γαμάτη παραλία γεμάτη πολύ περίεργα κοχύλια. Το νησί δεν κατοικείται, κάνεις  μόνο παράνομο κάμπινγκ, όπου όλα είναι ελεύθερα και βρίσκεις ότι θες. Μόνο που το βράδυ έχει γαμώ τα κρύα.

2. Εγκρεμνοί-Λευκάδα

Τι να λέμε τώρα. Ο κόπος που κάνεις να ανεβοκατέβεις 350 σκαλιά ανταμείβεται 100%. Καλύτερη παραλία από το κατσίκι, σας προτείνω να πάτε μετά το 15αύγουστο γιατί έχει καλύτερο χρώμα εκεί και οι Ιταλίδες, αλλά και οι έμπειρες ελληνίδες κυριαρχούν. Επίσης εκεί καταλαβαίνεις πόσο σημαντική είναι η χαλαρή κατανάλωση αλκοόλ (2-3 μπακάρντι ειδικότερα για εκεί) όταν συνδυάζεται με θάλασσα.

1. Κως (δίπλα από την πόλη)
Μιλάμε για πολύ κόσμο η Κως και δεκάδες καθημερινές πτήσεις τσάρτερ από σκανδιναβία. Τη νύχτα ελληνικά δεν ακούς πουθενά. Η Κως είναι το νησί της αμαρτίας. Τη δεκαετία του ‘90 αν έβγαινες μετά τις 12 πραγματικά ήταν πολύ δύσκολο να μην μπλέξεις σε παρτούζα... Τώρα απ’ ότι ακούω έχουν ηρεμήσει τα πράγματα. Η παραλία δίπλα από την πόλη (1-2 χιλιόμετρα) είναι κακάσχημη και βρώμικη. Είναι γνωστή όμως σαν η παραλία «κάδρο». Σαν να βλέπεις πίνακα ζωγραφικής όλα ακούνητα. Έβλεπες χιλιάδες κόσμο στιβαγμένο στις ξαπλώστρες και δεν κινείται φύλλο. Κανένας στη θάλασσα, όλοι στις ξαπλώστρες ξενερώνανε από το μεθύσι της χθεσινής νύχτας σε κατάσταση hangover. Έτσι και ο lemorsero παλιά ρέμβαζε στην ξαπλώστρα του διαβάζοντας sportime κάποτε όταν αντιλήφθηκε ένα ξανθό κεφάλι να κουνιέται σε κοντινή ξαπλώστρα. Live πεοθυλασμό σε απόσταση 5 μέτρων δε βλέπεις συχνά γιαυτό και δικαιωματικά το χρυσό μετάλλιο πηγαίνει σε αυτή την άσχημη κατά τα άλλα παραλία….                                               

• Hero Member
    • Προφίλ
                                                     Deleted scenes (εκτός δεκάδας βρέθηκαν)

- Οι δικές μας κοντινές (νομού Πρεβέζης και Θεσπρωτίας) επειδή τις έχω βαρεθεί.

- Στη χαλκιδική οι παραλίες είναι μάπα. Το μόνο που αξίζει είναι τα μπιτς-μπαρ και λίγα μέρη στο 2ο πόδι. Κατά τα άλλα το μέρος είναι χάλια και ο πληθυσμός είναι αφόρητα ομοιόμορφος. Συναντάς Θεσσαλονικείς σε ποσοστό 80-90% κάτι που είναι τρομερά εκνευριστικό στις διακοπές σου. Εκεί καταλαβαίνεις πόσο αταξίδευτα χωριατάκια είναι οι θεσσαλονικείς που σου λένε ότι σαν τη χαλκιδική δεν έχει. Ναι πως…   

- Καλή η κεφαλλονιά, ο Μύρτος όμως δε μου άρεσε. Η καλύτερη παραλία είναι οι Πετανοί, είναι όμως εκτός 10άδας.

- Η Ρόδος και η Κέρκυρα έχουν πανέμορφες παλιές πόλεις, δεν έχουν όμως καμία παραλία της προκοπής.

- Στην Αμοργό, στη Σκόπελο και στα Κύθηρα, όλα είναι πολύ όμορφα, τίποτα όμως τόσο τέλειο για να μπει στη δεκάδα.

- Στη Σκιάθο, δεν τρελλάθηκα με τις κουκουναριές.

- Μου άρεσαν πολύ οι παραλίες του Πηλίου, ειδικά κάτω από την Τσαγκαράδα στον Αι Γιάννη σας προτείνω να πάτε σε μια μικρή που λέγεται «Νταμούχαρη».

- Η Μύκονος είναι ένα πραγματικά όμορφο νησί, με αξιόλογες και καθαρές παραλίες, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα όμως είναι αφόρητη. Συναντάς τόσα νούμερα και τόσους ''μοδάτους'' ;) που αναρωτιέσαι πότε επιτέλους θα έρθει το φθινόπωρο να πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

- Καλή και αμαρτωλή η Ίος ειδικά στα 90’s που κατέβαινε όλο το αληταριό της ευρώπης, μάπα όμως οι παραλίες της.

Υ.Γ. Περισσότερος lemorsero αργότερα με προτάσεις για μάσες, ένα ακόμα καμμένο chart show για τις ταβέρνες αυτή τη φορά.

• Hero Member
    • Προφίλ
Οι καλές διακοπές αν δε συνδυάζονται με γερές μάσες, παύουν να είναι καλές. Μέρες που είναι, λόγω eurovision, η δεκάδα θα καθοριστεί με πόντους με αύξουσα σειρά.

LEMORSERO's CHART SHOW 5 με στυλ γιουροβιζιονικό (προτάσεις για ταβέρνες)

1 point, goes to…
Στο Γαύριο, στα βόρεια της Άνδρου θα συναντήσεις πολλές και κορυφαίες ψαροταβέρνες σε τσιμπιμένες όμως τιμές.

2 points, go to…
Στη Σκιάθο σε ένα κάθετο δρομάκι από τον κεντρικό πεζόδρομο υπήρχε μια Ταβέρνα που λεγόταν Διόνυσος (όχι και τόσο πρωτότυπο όνομα πάντως). Ελαφρώς τσιμπιμένες τιμές, αλλά αξιόλογη κουζίνα. Υστερούσε λίγο στα ψαρικά.

3 points, go to…
Στο Μόλυβο στη βόρεια Μυτιλήνη απέναντι από την τουρκιά υπήρχε εκπληκτικό ταβερνάκι με ψαρομεζέδες και ανατολίτικες συνταγές από το αιβαλί. Δε θυμάμαι όμως όνομα. Ήταν λίγο έξω από αυτό το όμορφο χωριό.

4 points, go to…

Στη Μήλο, κάπου στην περιοχή της Πλάκας-Τρυπητή υπήρχε κορυφαίο ταβερνείο-μαγειρείο με κορυφαίες γεύσεις. Μου διαφεύγει το όνομά του, νομίζω «γλαρονήσι» λεγόταν και ανέβαινες σε ένα μπαλκόνι. Για ψάχτε το. Αν πάτε Μήλο να δοκιμάσετε οπωσδήποτε την αυθεντική σοκολατόπιτα με παγωτό σε ένα μαγαζί αριστερά όπως ανεβαίνεις για την Πλάκα. Ο τζες έχει πάρει βραβεία από τα υπουργεία του ελληνικού κράτους για την ευρεσιτεχνεία στη συνταγή του.   

5 points, go to…
Στη Σούγια, μια παραλία νότια στο νομό Χανίων εκτός από τους γυμνιστές, αυτό που σου μένει είναι το ταβερνάκι «Λιβυκόν» όνομα και πράμα ακριβώς απέναντι από τη Λιβύη. Κορυφαίοι ψαρομεζέδες και τρομερές σαλάτες. Αν και δεν τρελαίνομαι για ντάκο κρητικό, εκεί πάρτε, τον κάνει τέλειο.

6 points, go to…
Στην Άνω Μεριά στη Φολέγανδρο πρέπει να πας αν είσαι καλοφαγάς. Εκεί έχουν ένα εκπληκτικό παραδοσιακό πιάτο που λέγεται «ματσάτα». Είναι κόκορας κρασάτος σερβιρισμένος με τα δικά τους χειροποίητα ζυμαρικά. Γενικά όπου ακούς για τοπικά παραδοσιακά πιάτα κόψε πέρα, εκεί είναι όμως η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

7 points, go to…
Το Πλατάνι είναι ένα προάστιο της πόλης στην Κω. Είναι τούρκικη συνοικία και όλοι είναι μουσουλμάνοι. Αν πάτε Κω, μην τολμήσετε να μην πάτε στο Πλατάνι. Εκεί έχει 2 μαγειρεία με τούρκικα πιάτα, μιλάμε για τρελλές μάσες. Το ένα είναι του Αλί χατζησουλεημάν και το άλλο του Καραβεζύρ. Ελαφρώς καλύτερος είναι ο πρώτος όπου πήγαινα συνεχώς για 7-8 μήνες που ήμουν εκεί πριν από καμια δεκαετία. Του είχα δώσει και ένα κασκόλ του ΠΑΣ, πιθανόν να το έχει ακόμα. Πάρτε σίγουρα κεμπάπ γιαουρτλού, είναι τέλειο. Άλλο αξιοπερίεργο στην Κω είναι ότι όπως πήγαινες στο δρόμο κοντά στο αεροδρόμιο, στη μέση του πουθενά υπήρχε ένα κτίριο. Όταν έφτανες με έκλπηξη διαπίστωνες ότι έγραφε «γιαννιώτικος φούρνος». Επίσης, στην Καρδάμαινα, χωριό που το καλοκαίρι γίνεται αγγλική παροικία (σε στυλ φαληράκι, κάβος, λαγανάς κλπ) το μόνο ελληνικό που υπήρχε ήταν ένα γυράδικο που μέσα είχε μια τεράστια σημαία του ΠΑΣ Γιάννενα! Η γυναίκα του τζε καταγόταν από την Κρανούλα..

8 points, go to…
Η Πρέβεζα συναγωνίζεται την Ηγουμενίτσα και την Αμφιλοχία για το ποια είναι η πιο χάλια και η χειρότερη παραθαλάσσια ελληνική πόλη απ’ όλες τις μεριές. Είναι κακάσχημη, δεν έχει ωραία μπαρ ή κλαμπ, έχει αφόρητη ζέστα και εκνευριστική υγρασία, οι κάτοικοί της είναι κάτι παραπάνω από περίεργοι, άσε που κάθε φορά που πας είσαι αναγκασμένος να βλέπεις όλα τα γιάννενα. Η μοναδική όαση είναι οι ταβέρνες της στα στενάκια οι οποίες πραγματικά είναι κορυφαίες και πάνω απ’ όλα τίμιες. Σου προσφέρουν μόνο ότι έχουν φρέσκο σε πού καλές τιμές. Αν πάτε στην «τρελλή γαρίδα», το φιλαράκι μου ο Ζώης σας σερβίρει τρομερούς ψαρομεζέδες σε καλές τιμές. Μην παραλείψετε καλαμάρι ψητό εκεί. Αν πάτε στον Αμβρόσιο να πάρετε πετάλι (κέφαλος) φρεσκότατο σε χαμηλή τιμή. Κορυφαίο είναι και το «μελτέμι» στην παραλία. Εκεί να πάρετε σίγουρα χταποδάκι ψητό (προσοχή, όχι ξυδάτο). Νομίζω όμως πως η κορυφαία ψαροταβέρνα είναι ο «Ντίνος» στα στενάκια. Εκεί πάνε οι έμπειροι πρεβεζιάνοι και όχι οι «μοδάτοι». Η γαριδομακαρονάδα του τα σπάει πολύ άσχημα, ενώ πάρτε σίγουρα σουπιές κρασάτες. Όσο αηδιαστικό πιάτο είναι στην όψη, τόσο φοβερό είναι στη γεύση. Δίπλα από το Ντίνο είναι και το παγωτατζήδικο του (δικού μας παλιού τέρμα) Βουκελάτου, το ΗΒ (χα-μπε). Τρομερό παγωτό παχύρευστο και όχι νερομένο. Ανπεριγράπταμπλε που λέει κ ο ΛΟΚΟ.

10 points, go to…
Στο Ναύπλιο απίστευτες μάσες έχω ρίξει στον Καλήνη. Προσοχή, ο «Καλήνης» δεν είναι κοντά στην παραλία, ούτε πάνω από την πλατεία στην παλιά βουλή. Είναι ένα κυρίως χειμερινό υπογειάκι στο δρόμο που πας να βγεις για Παλαμίδι και Καραθώνα. Κοντά στο κέντρο πάντως, για ρωτήστε καναν ντόπιο αν δυσκολευτείτε. Λειτουργεί και καλοκαίρι και εκεί πάνε συνήθως οι έμπειροι ντόπιοι και όχι οι «μοδάτοι» και οι τουρίστες. Κορυφαίο σουβλατζήδικο, μην παραλείψετε να πάρετε κοτόπουλο με σάλτσα λεμονιού.

And finally …12 points, go to…
Στο Αργοστόλι στην  Κεφαλλονιά έσκασα στο φαί. Εκεί συναντάς πάρα πολλά αξιόλογα εστιατόρια και πιτσαρίες. Νομίζω το καλύτερο ήταν το «Αρχοντικό» όπου όλα τα πιάτα του ήταν τέλεια, ειδικά η κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα. Επίσης λαϊκό προσκύνημα γινόταν στο «al forno» ήταν μια θεϊκή μικρή πιτσαρία σε ένα κάθετο στενάκι στο κεντρικό πλακόστρωτο. Πολύ καλό φαί στη Σάμη, ενώ στην Αγία Εφημία όλοι έχουμε πάει σε κορυφαίο ταβερνάκι, αλλά κανένας δε θυμάται πως λέγεται..

Υ.Γ. Τα εκτός δεκάδας αργότερα  ;)...

Αποσυνδεδεμένος el_antifasist

• Full Member
    • Προφίλ
ρε συ λεμο πες την αληθεια , δεν πας στα νησια για τις θαλασες και τις παραλιες  :P :P :P
αμα ακολουθησουμε το τελευτεο σου τσαρτ θα γυρισουμε 100 κιλα  :P :P :P

περα απο την πλακα παντως οραια κινηση αυτα τα ποστ , αν μπορεις εσυ η κανας αλλος να κανει και ενα τσαρτ με μερη για free-camping θα μας βοηθουσε πολυ
θα βαλω εγω μερικα που εχουμε παει εμεις τα τελευταια χρονια

ισως απο τα καλυτερα μερη που εχω παει τελευταια για φρεε καμπινγ ειναι το Μεγανησι (απεναντι απο λευκαδα)με παρα πολλες ακομα παρθενες παραλιες και συγκεκριμενα αυτη που πηγα εγω νομιζω αι γιανης , παιζει και αλλος κοσμος με σκηνες  (λιγος και καλος ) ασπρη αμμος και πρασινα νερα και απο πισω δασακη απο ελιες που δινουν σκια  και δροσια ολη την μερα , και το βραδυ αμα αναψεις φωτια στην παραλια και εισαι ησυχος θα δεις να περναν δυπλα σου αλεπουδες που ειναι πολυ εξοικοιομενες με τους ανθρωπους , επειτα στο νησι δεν υπαρχει αστυνομια να σε πριξουν γιατι ωσ γνωστο το φρεε καμπινγ ειναι παρανομο απο νομο απο τη χουντα , δηλαδη υπαρχει αλλα ειναι 3 χοροφυλακες αλλα ο ενας δεν πεζει ποτε ο αλλος εχει ενα στεγνοκαθαρηστιριο και ο 3 ειναι μονιμα μεθυσμενος .....

κατα τα αλλα πεζουν 2- 3 χωρια στα οποια βρησκεις κρεοπωλια με ντοπιο κατσικακι και λοιπες λιχουδιες για να ψησεις και λογικα πεζουν και ψαραδικα με φρεσκο ψαρι (δεν ψαξαμε μειναμε στο κατσικακι :P)

οποοις γουσταρει ηρεμια και επαφη με φυση ειναι οτι πρεπει , χωρις κλαμπακια και μλκιες και φασαριες και χορις τουριστες να σου ζαλιζουν τα πελε

φετος λεμε για ερεικουσα , διαποντια νησια πανω απο κερκυρα δυπλα απο οθωνους , απο οτι εχω δει ειναι κατι παομοιο αλλα ποιο μικρο , οποιος εχει παει ας στειλει εντυπωσεις

πς λεμο την φολεγανδρο σε παρομοιο τσαρτ για χωρες θα την εβαζα σιγουρα πρωτη , μας εχουν πριξει με την καλντερα της σαντορινης που δεν μπορεις πλεον να δεις τπτα απο τα χενοδοχεια κλπ που εχουν γινει , ενω της φολεγναδρου μεχρη πριν μερικα χρονια που πηγενα εγω ηταν καταπληκτικη και πολυ πιο original ,

πεζει και ενα αλλο χωριο εκει νομιζω αγκαλι το λενε και εκει πεζουν 2 απο τα καλυρερα φαγαδικα του νησιου και απο εκει πας με ποδια στον αγιο νικολαο ωραια διαδρομη αλλα αμα πας μεσιμερη σε εφαγε ο ηλιος , οντως απο τις καλυτερες παραλιες γυμνιστων μεχρη προσφατα και παλιοτερα επεζε πολυ φρεε καμπινγ εκει αλλα νομιζω τους κυνηγουσαν αρκετα οι μπατσοι , αν πας ξανα να πας καραβοσταση και να πας στην ακρη στα βραχια να βουτηξεις με υψος 15 μετρα και βαθος απο κατο τουλαχιστον αλλα τοσα η θαλασα , απιστευτη εμπειρια.....
πρωην pasta_italiana
PAS ANTINAZI FANS URBINO
    "TORRI INCAZZATI"

• Hero Member
    • Προφίλ
                                                      Αξιόλογες μάσες, εκτός δεκάδας όμως

- Όπως είπαμε και πριν για τις παραλίες, στα Κύθηρα και στην Αμοργό, όλα είναι πολύ όμορφα, αλλά τίποτα τόσο τέλειο που να χτυπήσει δεκάδα.

- Η Σκύρος είναι το πιο άσχημο ελληνικό νησί. Πραγματικά απαράδεκτο. Αν πάτε όμως να φάτε οπωσδήποτε αρνί, ή κατσίκι. Είναι τέλειο. Πολύ λένε πως η κορυφαία του γεύση οφείλεται στο ότι πίνουν θαλασσινό νερό εκεί τα κατσίκια.

- Αν μείνετε μέρες  στα Χανιά, πάτε να φάτε στο Θέρισσο, ορεινό χωριό και πατρίδα του Βενιζέλου. Εκεί έχει κατσίκια, αγριογούρουνα κλπ. Ορεινές φάσεις. Το Ρέθυμνο έχει πολλές και καλές ταβέρνες, το Ηράκλειο είναι χάλια, στον Άγιο Νικόλαο να πάτε σίγουρα στο Du Lac, εστιατόριο δίπλα από τη «λίμνη».

- Στο Βόλο παίρνεις μαθήματα για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στον κόσμο τα τσιπουράδικα με τα τόσα πολλά και άφθονα πιάτα. Όμως στη δική μου δεκάδα δε θα έμπαινε ποτέ μαγαζί που σερβίρει το τσίπουρο με την πουστιά μέσα που την ονομάζουν γλυκάνισο….. :stop:

περα απο την πλακα παντως οραια κινηση αυτα τα ποστ , αν μπορεις εσυ η κανας αλλος να κανει και ενα τσαρτ με μερη για free-camping θα μας βοηθουσε πολυ
L_antifa,
από φρικάμπινγκ (εκτός από το γαιδουρονήσι που σου πα απαχπάν) δεν κατέχω οπότε ας γράψει κανας άλλος. Για το φαί όμως πιστεύω να σε κάλυψα  :joker: :)

πς λεμο την φολεγανδρο σε παρομοιο τσαρτ για χωρες θα την εβαζα σιγουρα πρωτη , μας εχουν πριξει με την καλντερα της σαντορινης που δεν μπορεις πλεον να δεις τπτα απο τα χενοδοχεια κλπ που εχουν γινει , ενω της φολεγναδρου μεχρη πριν μερικα χρονια που πηγενα εγω ηταν καταπληκτικη και πολυ πιο original ,
πεζει και ενα αλλο χωριο εκει νομιζω αγκαλι το λενε και εκει πεζουν 2 απο τα καλυρερα φαγαδικα του νησιου και απο εκει πας με ποδια στον αγιο νικολαο ωραια διαδρομη αλλα αμα πας μεσιμερη σε εφαγε ο ηλιος , οντως απο τις καλυτερες παραλιες γυμνιστων μεχρη προσφατα και παλιοτερα επεζε πολυ φρεε καμπινγ εκει αλλα νομιζω τους κυνηγουσαν αρκετα οι μπατσοι , αν πας ξανα να πας καραβοσταση και να πας στην ακρη στα βραχια να βουτηξεις με υψος 15 μετρα και βαθος απο κατο τουλαχιστον αλλα τοσα η θαλασα , απιστευτη εμπειρια.....
Κορυφαία η χώρα στη φολέγανδρο, απλά αναλλοίωτη. Η αγκάλη δεν είναι χωριό απότι μόλις είδα στο γκουγκλέρθ και θμήθκα, είναι παραλία που έχει 3-4 κτίρια ταβέρνες & δωμάτια μαζί. Τη διαδρομή που λες L_a την έκανα μεσημέρι και όντως ζματήστκα. Ζγκάηκα σ'λέω! Στο δρόμο συναντάς κ άλλη μια τσότσα παραλία 10 μέτρα μήκος. Γαμώ.

Υ.Γ. Ψάχνω πληροφορίες για Ικαρία, ή Σύμη, ή Αστυπάλαια, για να πάω φέτος σε ένα από αυτά, έστω και για λίγες μέρες. Για πείτε εκεί καμια παραλία, ταβέρνα, μπαράκι, σημείο ενδιαφέροντος κλπ…Εσύ L_antifa λογικά θα έχεις πάει ικαρία. Σωστός?  ;)

Αποσυνδεδεμένος el_antifasist

• Full Member
    • Προφίλ
Οσο περιεργο και θα σου φανει αν και εχω καλους φιλους ικαριωτες , δεν εχω παει ακομα , ηταν να παω περσυ αλλα βυθιστικε η ιδεα και δυστηχως λογο στρατου ουτε φετος θα παω.... παρολαυτα δεν με πολυ ψηνει και ολας να παω , γιατι εκτος απο τα φιλαρακια μου που ενταξει θα τα δω και λοιπα , νομιζω εχει χαλασει πολυ η Ικαρια σε σχεση με αυτο που ηταν παλιοτερα δηλαδη και αυτοι τα ιδια μου λεν , πολυ αστυνομια , πολυ περα βρεχει κοσμος , πολυ καμενοι , και η μια παραλια που ολοι κανουν καμπινγ εχει χαλασει παρα πολυ .... οποτε για την φαση που θελω εγω ηρεμια και φυση νομιζω εχει χαλασει ... βεβαια παραμενει ενα πολυ ομροφο νησι που αξιζει να πας , απο οτι εχω καταλαβει παντως απο λεγομενα τους , γιατι οπως καταλαβενεις οι ικαριωτες δεν μιλαν και για τιποτα αλλο , οι ωραιες παραλιες εχουν παλυ χαλια δρομο και ισως ειναι καλυτερο να νικιασεις μηχανακι .... ενα ονομα εχω κρατησει μονο μια παραλια ονοματι σειχελες η οποια λεν οτι ειναι η καλυτερη ..

λυπαμε αλλα επεσες στην περιπτωση :P.

παντως εχεις βαλει ωραιες επιλογες για το καλοκαιρακι σου , δεν εχω παει σε καμμια αλλα εχω ακουσει για ολες ωραια πραγματα , αλλα να σου πω την αληθεια εγω στις διακοπες μου ειμαι πιο πολλυ του ιουνιου γιατι απο την μια για να παμε αιγαιο πρπει να κανουμε τρανσαντλατικο ταξιδι ενο το ιονιο ειναι κοντα σιμα , και γιατι γουσταρω το πρασινο αυτο το πραγμα με τις κυκλαδες που το μεγαλυτερο δεντρο ειναι το ξεραμενο σταχυ ελεος δεν μπορεις να κρυφτεις πουθενα απο τον ηλιο , δηλαδη ωραιες οι παραλιες που αναφερες πριν (οσες εχω δει δηλαδη ) αλλα αμα δεν εχεις απο πισω το δασακι η εστω μια ελια δε λει ρε παιδι μου , ασε που αυτα τα αλμυρικια στο αιγαιο λερωνουν, ενω ιονιο σου λει κεδροδασος(απο τα μοναδικα στο κοσμο δυπλα σε θαλασα) και ελιες .

πσ ξεχασα να σου πω , για σαντορινι επειδη εχω κολητο που δουλευει εκει σε γραφει και τη βγαζω μπεχο (που λει ο λογος γιατι σαντορινι ακομα και με το δημαρχο να σε θα πληρωνεις) τα τελευταια 2 καλοκαρια , εχει χαλασει παρα πολυ απο το 95 που λες ειχε τυχει να παω πιτσιρικας , εχει γινει ακομα πιο τουριστικη εχει εξαφανιστει οποιαδηποτε ταβερνα φθηνη με καλο σαντορινιο φαγητο και ψαρι που υπηρχε και γενικα ειναι μια μαπα και μιση πανακριβη , η κοκινη παραλια που λες πλεον φτανεις και απο ξηρας , και εχει γινει οπως και παντου αλλου μια καταλυψη απο ομπρελες και ξαπλωστρες παρανομες που δεν αφηνουν  ουτε τον υποτιποδη χωρο για να περασεις και αμα θες να κατσεις σε χρεωνουν πανακριβα ... δεν ξερω περσυ που πηγα δευτερη φορα κυριως για αν δω το φλαρακι μου , γυρισα το νησι μονος μου με το αμαξι(αυτα ειναι τα καλα να εχεις φιλαρακι που δουλευει σε τουριστικο γραφειο τσμπα σπιτι αμαξι , φαη κανονικες τιμες ) και ανακαλυψα οτι εκτος απο κανα 2 εξαιρεσεις το νησι ειναι μαπα απο παραλιες , δεν εχει ουτε μια παραλια σοβαρη ειναι ολες τιγκα στις κοτρονες και στα φυκια και γενικα δεν λεν τιποτα το ιδιαιτερο ολοι παν σε κανα 2 που ειναι λιγο καλυτερες και αναγκαζεσε να εισαι στην ιδια παραλια με παρα πολυ κοσμο, για να φανταστεις  στην κοκκινη παραλια δεν βλεπεις κοκινο απο τον κοσμο που εχει....
« Τελευταία τροποποίηση: Κυρ 30 Μάι 2010 16:41 από el_antifasist »
πρωην pasta_italiana
PAS ANTINAZI FANS URBINO
    "TORRI INCAZZATI"

Αποσυνδεδεμένος Mikkael_Sin

• Hero Member
  • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
    • Προφίλ
Παράθεση
για σαντορινι επειδη εχω κολητο που δουλευει εκει σε γραφει και τη βγαζω μπεχο (που λει ο λογος γιατι σαντορινι ακομα και με το δημαρχο να σε θα πληρωνεις)

Κι εμένα πολύ καλά μ' έπαιξε πρόπερσι  ::)
Απ' του χρόνου πάντως, μετακομίζει Νάξο... Οικογενειακό -κατά βάση- νησί αλλά με εκπληκτικά τοπία, αρκετά διαφορετικά απ' τις υπόλοιπες Κυκλάδες. Χώρος έμπνευσης  :)

Η Σύμη είναι must φίλε Lemor! Για τη Στυπαλιά έχω ακούσει τα καλύτερα. Είχα μια φίλη που έμεινε 2 χρονιές και πέρασε σουπερ. Ναι, ακόμα και το Χειμώνα! Φοβερές εικόνες απ' τη χώρα, μοναδικό το σημείο που "κλείνει η πεταλούδα" με μήκος μόλις λίγα μέτρα κι ένα εξαιρετικό φεστιβάλ (από διοργάνωση και τοποθεσία γιατί από ακούσματα ούτε εγώ είμαι φαν  ;)), νομίζω κάπου το Σεπτέμβρη.

Η Χώρα της Σύμης είναι η πιο πολύχρωμη και προσεγμένη που έχω δει. Όμορφα μπαράκια αλλά πολύ ανηφόρα-κατηφόρα.
Πάνε 6-7 χρόνια από τότε αλλά την είχα βγάλει φτηνά. Καλό φαΐ, πολλοί ψαρομεζέδες και καλός κόσμος.
Καλή φάση το μέρος στον Πανορμίτη, απ' την πίσω μεριά του Νησιού. Εκεί θα ΠΑΣ οπωσδήποτε.
Από παραλίες δε λέει τίποτα ιδιαίτερο. Αυτή δίπλα στη Χώρα (με τα πόδια βγαίνεις) είναι ελαφρώς γτπ. Με καΐκι θα δεις κάποιες καλές.

Κάποιες σκέψεις τώρα:

-
Παράθεση
Όμως στη δική μου δεκάδα δε θα έμπαινε ποτέ μαγαζί που σερβίρει το τσίπουρο με την πουστιά μέσα που την ονομάζουν γλυκάνισο…

Τσίπουρο με γλυκάνισο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Όπως ακριβώς δεν υπάρχει ποδήλατο με μηχανή.

-
Παράθεση
Όπως είπαμε και πριν για τις παραλίες, στα Κύθηρα και στην Αμοργό, όλα είναι πολύ όμορφα

Όπως -όμως- δεν έχουμε πει οτι ο Lemorsero δουλεύει στο "Μένουμε Ελλάδα" αλλά παρόλα αυτά...

-
Παράθεση
Η Σκύρος είναι το πιο άσχημο ελληνικό νησί.

Δεν πήγε στην Κύθνο ακόμα!

-
Παράθεση
στον Άγιο Νικόλαο να πάτε σίγουρα στο Du Lac, εστιατόριο δίπλα από τη «λίμνη».

Χαχα! Είδες ΜΑΠ; μέχρι κι οι πόλεις αντιγράφονται μεταξύ τους... Du Lac δίπλα στη Λίμνη έχει κι ο Αγ. Νικόλαος.

:P

"I'VE CROSSED AN OCEAN OF WINE TO FIND YOU..."
     - Απέραντος ο θάνατος δίχως μήνες κι αιώνες -
             Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ