Με αφορμή και μόνο, τα γεγονότα και τα όσα ακολούθησαν, μετά το συγκεκριμένο ματς.
Τη γνώμη μου για τον Χριστοβασίλη, την έχω εκφράσει και εδώ μέσα, ήδη από το 2009 -10, και δεν θα την επαναλάβω.
Δεν βρίσκω τίποτε που να με κάνει να ταυτίζομαι μαζί του, δεν τον θεώρησα ποτέ, απλώς ήπιο, αφελή, αθώο ή οτιδήποτε σχετικό που οι περισσότεροι πιστεύατε γι` αυτόν, και τώρα (!!!) πέσατε από τα σύννεφα - έχετε ξεχάσει λ.χ. τη συμπεριφορά του απέναντι σε επαγγελματίες - βιοποριζόμενους ποδοσφαιριστές όπως ο Λουμπούτης.
Ο άνθρωπος ("πρόεδρας") αυτός εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή και μπήκε στον ΠΑΣ, για τα δικά του (όποια και αν είναι αυτά) συμφέροντα. Όποιες (λίγες) φορές αυτά έτυχε να ταυτιστούν και με τα, τουλάχιστον, αγωνιστικά της ομάδας, λειτούργησαν για καλό της, τις περισσότερες απλώς βρέθηκαν τουλάχιστον σε παράλληλες πορείες. Δύο ξένοι μεταξύ τους. Γι` αυτό και έχω πάψει να ασχολούμαι μαζί του, δεν σχολιάζω καν τις όποιες κινήσεις και συμπεριφορές του (παρά μόνο για πλάκα), ΔΕΝ με νοιάζει τι κάνει ρε αδερφέ.... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ για εμένα, είναι απλώς σαν το κάδρο στο σαλόνι που βρέθηκε εκεί και παραμένει .... ΔΕΝ περιμένω τίποτε από αυτόν, αν έρθει, μέσα από τις όποιες κινήσεις του, κάτι καλό για τον ΠΑΣ, θα το δεχθώ, εάν δεν έρθει, δεν θα απογοητευθώ - μου έχει στερήσει αυτή τη "χαρά" εδώ και χρόνια.
Και πάμε στο "παραμένει" ....
"Πούλα", "φύγε", ωραία όλα αυτά. Βγάλτε τώρα και το κεφάλι από το χώμα.
Πούλα σε ποιον;;; Χρόνια τώρα, δεν έχετε καταλάβει τίποτε;;;; Ποιος εμπόδισε οιονδήποτε να ασχοληθεί με τον ΠΑΣ;;; Για οιονδήποτε σοβαρό επιχειρηματία, που θα ήταν "τρελαμένος" ή οπαδός της ομάδας, και θα έβλεπε πιθανότητες μιας κερδοφόρας επένδυσης, τα όποια χρέη και οι υποχρεώσεις της δεν είναι τόσο απαγορευτικά. Η μόνη όμως αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ κανείς τέτοιος. Μόνο Χριστοβασίληδες, Κούγιες, κλπ. Μα, θα επαναλάβει για μια ακόμη φορά κάποιος, υπάρχει ο Χήτος, ο Μπήτος ο Τσίτος, γιαννιώτες επιχειρηματίες που ... και ....
Τί δεν καταλαβαίνετε;;; Μόνο ένας "τρελαμένος" ή οπαδός της ομάδας, που θα έβλεπε πιθανότητες μιας κερδοφόρας επένδυσης, θα μπορούσε να ασχοληθεί. Όλα τα άλλα είναι "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε" και φαντασιώσεις για να κοιμάστε καλύτερα τα βράδια. Ψάχνετε ένα νέο Χριστοβασίλη στη θέση του παλιού...
Και πάμε στο σήμερα. Πέσατε από τα σύννεφα εεε;;; Ντροπιαστήκατε εεε;;;
Σωπαααααάτε καλέ!!! Δεν ντροπιαστήκατε αρκετά το 1984; Τη ντροπή για την καταδίκη και την τιμωρία της ομάδας μας για ενεργητική μάλιστα δωροδοκία την ξεπεράσατε εύκολα;;; Τα γεγονότα πέριξ του 0-3 από την Καλαμάτα τα κατάπιατε;;; Την ντροπή για συμπεριφορές απέναντι σε παίκτες σημαίες του παρελθόντος να υποθέσω ότι την έχετε ήδη ξεπεράσει;;; Κάτι "φήμες" για ένα ματσάκι στην Καστοριά, φαντάζομαι δεν σας άγγιξαν, και τόσα άλλα.
Η μόνη αλήθεια είναι ότι τώρα απλώς θίχτηκε ο εγωισμός σας. "Ρε πούστη μου δεν παίρνω που δεν παίρνω τίτλους και κύπελλα, να έρθει ο Ούγκανος έτσι, μέσα στο σπίτι μου. Εμένα του καλύτερου οπαδού που με έχουν αναγνωρίσει όλοι. Και τι θα έχω τώρα να λέω;;; ΜΕ ΤΙ ΜΟΎΤΡΑ, Πώς και σε ποιον να "την πω";;;
Λες και έχεις να αποδείξεις τίποτε σε κανένα ...
Ή μάλλον έχεις. Να αποδείξεις την αγάπη σου γι` αυτή τη γαμημένη ομάδα με τον ταύρο στη φανέλα, τους προπονητές και τους παίκτες της. Γιατί αυτοί, εκτός από το λαό του, είναι ο ΠΑΣ. Οι μόνες αθώες ψυχές, τα παιδιά μας, αυτούς, και κυρίως τους παίκτες, ξέρουν, αν ξέρουν, αυτούς θαυμάζουν.
Για τα δικά τους γκολ, για τις δικές τους ντρίπλες, για τις δικές τους αποκρούσεις γίνονται, όπως γίναμε και εμείς, οπαδοί του ΠΑΣ. Αυτή τη λεπτομέρεια την έχετε ξεχάσει.
Και τα ακούνε ακόμη και από ανθρώπους που και δεν μπορούν και δεν έχουν να πουν απολύτως τίποτε!!! Από ανθρώπους που επειδή δεν μπορούν να χτυπήσουν το γαιδούρι, βγάζουν το άχτι τους στο σαμάρι, και μάλιστα τους κάνουν και υποδείξεις να κάνουν αυτό ή εκείνο το "ηρωικό"... Και ρωτώ εγώ ο αφελής, πόσες και ποιες υπερβάσεις έχετε κάνει οι ίδιοι στη δική σας πραγματική ζωή;;; Πόσες φορές και πότε ξεβολευτήκατε, και γίνατε εσείς φάρος για τους άλλους;;; ΚΑΜΙΑ ...
Ακόμη και με την ODD, την πρώτη ευρωπαική φορά στην ιστορία του ΠΑΣ, με καιρό ιδανικό, σε περίοδο διακοπών, γεμάτοι περηφάνεια, με όλα τα πρόσημα θετικά - ακόμη και οι τιμές δεν ήταν απαγορευτικές, πολλώ δε μάλλον όταν τις ίδιες ημέρες σκορπούσατε τα ευρώ στα πουλμουρ πανηγύρια - οι παίκτες ΔΕΝ έπαιξαν σε γεμάτο γήπεδο, όπως τους άξιζε. Και είμαι σίγουρος, πως ακόμη και στον τελικό του κυπέλλου (αν πάμε ποτέ) τρεις - τέσσερις χιλιάδες το πολύ, θα είμαστε στο γήπεδο. Οι άλλοι στην καφετέρια με το χαλόνι, και αναλόγως του αποτελέσματος (και μόνο!!!), στην υποδοχή στην πόλη, για το χαβαλέ....
Α για να μην το ξεχάσω ... Για το επεισόδιο του Γιάκου και του Μιχαήλ με "οπαδούς" της ομάδας. Όταν οι ίδιοι έχετε παραδεχθεί ότι ο Γιάκος - ένα παιδί που δεν ξεχειλίζει από ταλέντο, αλλά που έχει δουλέψει όσο λίγοι - ήταν ο μόνος (μαζί με το Βιδάλ) που, μετά το ματς στη Λειβαδιά, ήρθε στην εξέδρα σας χειροκρότησε και σας έδωσε το λόγο του - υποσχέθηκε (!!!) ότι θα προκριθούμε, και το λόγο του, σαν άντρας, ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕ, τότε είστε πολύ χειρότεροι από τον &^%#$ (βάλτε όποιον χαρακτηρισμό θέλετε) "οπαδό" ο οποίος επέλεξε το Γιάκο για να "αλληλοσπρωχτεί" (όπως ευγενικά, πλην υποκριτικά το θέσατε) μετά το ματς με τη Λάρισα. Και όχι μόνο αυτό, τον υπερασπιστηκατε κιόλας τον κάφρο ... Από εμένα λοιπόν, τιμή και δόξα στο Μιχαήλ, ακόμη και για την υπερβολική (για κάποιους) αντίδρασή του. Αν έχεις υπάρξει ποτέ μέλος ομάδας, και δη αρχηγός της, ξέρεις ότι οι συμπαίκτες σου είναι αδέλφια σου, πριν και πάνω από όλους τους άλλους, και θα γαμ%^$#σεις όποιον διανοηθεί να "τους την πέσει".
Πόσο έχει μικρύνει σε ανάστημα αυτός ο τόπος Θεε μου ... έχει μεγαλώσει σε ύψος αλλά έχει μικρύνει σε ανάστημα ..
Και δυστυχώς, ο ΠΑΣ, είναι καθρέφτης του και απλώς του μοιάζει. Ντρέπεστε για τον ΠΑΣ σήμερα, αλλά Δεν έχετε χορτάσει ντροπή, τόσα χρόνια, επαναλαμβανόμενα, που η Ήπειρος αξιολογείται ως η φτωχότερη γωνιά της Ευρώπης;;; Σε μια περιοχή, που η επίδειξη του πλούτου από κάποιους είναι αυτοσκοπός και φιλοδοξία, υπάρχουν άνθρωποι που δεν ικανοποιούν ούτε στοιχειωδώς τις ανάγκες τους. Για να μην πω για τις υποδομές (τις ποιές;) αυτού τόπου ... Αυτά όμως δεν σας ενοχλούν, δεν σας ντροπιάζουν. Δεν είδα ποτέ να έχει γίνει έστω μία συγκέντρωση - διαδήλωση διαμαρτυρίας γι` αυτή την κατάσταση,λες και πρόκειται για κάτι το αμελητέο.
Εν μέσω σανοφαγίας και τσιπουροκατάνυξης, απλώς καμαρώνετε για τις ομορφιές του Μετσόβου, του Ζαγορίου και δεν ξέρω εγώ ποιου άλλου, αντί να διαλοστείλετε όποιον έχει φροντίσει ή εξακολουθεί να φροντίζει μόνο γι` αυτά σε βάρος όλων των υπολοίπων.
Άνθρωποι ρε, άνθρωποι... Που πεθαίνουν μόνοι, φτωχοί και ανήμποροι στα άδεια από κόσμο χωριά τους, εγκαταλελειμμένοι από όλους. Και λιγοστεύουμε συνεχώς, και φεύγουν οι καλύτεροι, και ...
Έτσι θέλουμε να καταντήσει και ο ΠΑΣ;;; Όσο περνάει από το χέρι μας, όχι ρε παιδιά ...
Είμαι βέβαιος, ότι τον ΠΑΣ, κάποιοι μαλάκες (και εγώ μαζί τους, ένας από αυτούς) ή όπως αλλιως θέλετε "βαφτίστε" μας, δεν θα τον εγκαταλείψουμε. Θα είμαστε εκεί - όσο μπορούμε (μη λέμε και μεγάλες κουβέντες) - γιατί εκεί πρέπει να είμαστε, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Είναι το σημείο αναφοράς μας, ο φίλος, ο γιος, ο πατέρας, ο αδελφός και ας είναι αλκοολικός, πρεζάκι, τζογαδόρος, λαμόγιο, ας είναι ότι σκατά θέλει. Ας τιμωρηθεί μόνο για ότι και όσο πραγματικά του αξίζει.
Είναι όμως ένα κομμάτι από εμάς, και το κομμάτι αυτό δεν το πετάμε..ΤΟΥ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ, γιατί και εμείς δεν μπορούμε χωρίς αυτόν ... Αν μπορούμε να βοηθήσουμε, ας το κάνουμε αλλά μην τον σπρώξουμε πιο κάτω...
ΥΓ 1. Προς προπονητή και παίκτες: Άντε παιδιά, πάμε πάλι.Μπροστά Εσείς και πίσω εμείς και όποιος θέλει και μπορεί, ακολουθεί ... Εσείς τη δουλειά σας, όπως και όσο μπορείτε καλύτερα και εμείς τη δική μας, ότι μπορούμε ... Να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα ...
Στόχοι υπάρχουν. 25 -35 βαθμοί για το σύνολο του δευτέρου γύρου και πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου. Μπορεί να μην τα καταφέρουμε, αλλά τουλάχιστον αυτός που θα μας νικήσει να έχει φτύσει αίμα γι` αυτό.
ΥΓ 2. Όποιος καταφέρει και πείσει τον εαυτό του ότι δεν θα ασχοληθεί ξανά με τον ΠΑΣ, ή απλώς κοροιδεύει τον εαυτό του ή δεν ήταν ποτέ, στην πραγματικότητα, ΠΑΣ ... Ρε το σαράκι παύει ποτέ να σε τρώει;;;
ΥΓ 3. Ακόμη και εγωιστικά αν θέλετε (και μάλιστα, από κάποιον που δεν έχει γεννηθεί και δεν έχει ζήσει στα Γιάννενα):ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΟΝΕΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΧΘΕΣ...
Σόρρυ για το μακροσκελές ...