Αποστολέας Θέμα: Ελληνικό ποδόσφαιρο  (Αναγνώστηκε 18575 φορές)

Αποσυνδεδεμένος pastakis

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 4.908
    • Προφίλ
Απ: Ελληνικό ποδόσφαιρο
« Απάντηση #25 στις: Τρι 03 Δεκ 2019 20:55 »
Γινονται πραγματακια στο Ελληνικο ποδοσφαιρο

One Channel: «Η Ξάνθη είναι θυγατρική του ΠΑΟΚ»!

Δύο ημέρες μετά το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη, το One Channel δημοσίευσε ένα βίντεο με στοιχεία που αφορά τις σχέσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την ΠΑΕ Ξάνθη.

Με στόχο να αποδείξει ότι η ομάδα της Θράκης είναι θυγατρική του Δικεφάλου του Βορρά.

Συγκεκριμένα, στο θέμα του καναλιού, παρουσιάζονται πολλά στοιχεία που αφορά τις σχέσεις των δύο συλλόγων.

Αναλυτικά, στο δημοσίευμα παρουσιάζονται τα εξής στοιχεία για την Ξάνθη και τον ΠΑΟΚ
Το 2018, ο Ιωάννης Καλπαζίδης, γιος της αδελφής (Σοφίας) του Ιβάν Σαββίδη, αγόρασε τη Vialand AE που κατέχει όλες τις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάθνη, μέσω της κυπριακής εταιρείας RFA Trading and Consulting Ltd (RFA). O Ιωάννης Καλπαζίδης εμφανιζόταν στο διοικητικό συμβούλιο της ΣΕΚΑΠ και σε άλλες εταιρείες συμφερόντων της οικογενείας Σαββίδη. Επίσης να σημειώσουμε ότι η ΠΑΕ Ξάνθη ήταν μεγαλομέτοχος της Vialand από την ίδρυση της μέχρι και κάπου το 2017 όποτε περνάει στους Πανόπουλο / Συγγελίδη ατομικά.

Την 1η Ιανουαρίου 2018, 10 εκατομμύρια ευρώ φαίνεται ότι μπαίνουν στην RFA από τον ίδιο τον Ιωάννη Καλπαζίδη. Μήπως είναι το τίμημα; Πού βρήκε τα λεφτά ο δήθεν μοναδικός μέτοχος της RFA;

Στις οικονομικές καταστάσεις της κυπριακής εταιρείας Dimera, συμφερόντων της οικογενείας Σαββίδη και ιδιοκτήτριας του ΠΑΟΚ, η RFA εμφανίζεται ως συνδεδεμένο μέρος μαζί με άλλες εταιρείες συμφερόντων Σαββίδη. Στις ίδιες καταστάσεις ως συνδεδεμένο μέρος εμφανίζεται και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δηλαδή η RFA και ο ΠΑΟΚ εμφανίζονται στην ίδια λίστα εταιρειών ως συνδεδεμένα μέρη της Dimera!

Επίσης, όπως αποτυπώνεται στις οικονομικές καταστάσεις τους η RFA και η Dimera του ΠΑΟΚ δεν είναι απλά συνδεδεμένες, αλλά υπάρχει και ροή χρήματος μεταξύ τους: συγκεκριμένα η RFA εμφανίζεται να λαμβάνει δάνεια από την Dimera. Το ίδιο και η RFA με την BELTERRA HOLDINGS έχουν δανειακές δοσοληψίες. Η BELTERRA Holdings -ανήκει στην Κυριακή και στον Νίκο Σαββίδη και – είναι η μεγαλομέτοχος της DIMERA/ιδιοκτήτριας κατά 76% του ΠΑΟΚ.

Από στοιχεία των τελωνειακών αρχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας προκύπτει ότι η RFA εκτελούσε συναλλαγές για λογαριασμό της ρωσικής καπνοβιομηχανίας Donskoy Tabac, κορωνίδας των επιχειρήσεων συμφερόντων Σαββίδη πριν αυτή πουληθεί στην Japan Tobacco International. Επιπλέον, η RFA εκτελούσε συναλλαγές και για την συμφερόντων οικογενείας Σαββίδη εταιρεία Atlantis Pak. Στην RFA ανήκει και η εταιρεία Paralot, χρηματοδότης παραγωγών του Open TV και ιδιοκτήτρια του SDNA.gr.

Ακόμη, η Vialand AE που κατέχει εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάνθη και που εξαγοράστηκε από την οικογένεια Σαββίδη RFA, είχε πριν από την εξαγορά ως μετόχους τους Π. Συγγελίδη και Χ. Πανόπουλο. Οι δυο τους συνεχίζουν και μετά την εξαγορά από την RFA, να είναι μέλη στο ΔΣ της Vialand AE με θητεία μέχρι το 2022, ενώ ήδη εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Vialand είναι συμφερόντων οικογενείας Σαββίδη. Οι Π. Συγγελίδης και Χ. Πανόπουλος φέρονται ως αποκλειστικοί μεγαλομέτοχοι της Παε Ξανθη. Στο ΔΣ της Vialand ΑΕ εμφανίζεται επίσης ο Ν. Χαλαβαζής ως πρόεδρος ενώ είναι και μέλος στο ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη.

Επίσης, τοποθετήθηκε και ο Α. Πιαλόγλου ως αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vialand έως το 2022, και ταυτόχρονα είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ξάνθη. Τα ίδια πρόσωπα είναι συνδεδεμένα και με την ΠΑΕ Ξάνθη: Οι Συγγελίδης και Πανόπουλος ως μέτοχοι, ο Α. Πιαλόγλου ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, και ο Ν. Χαλαβαζής ως μέλος. Δηλαδή, οι τέσσερίς τους είναι συνδεδεμένοι και με την ΠΑΕ Ξάνθη και με την Vialand AE, η οποία εξαγοράστηκε από την RFA, που εμφανίζεται σε οικονομικές καταστάσεις συνδεδεμένη με την Dimera και τον ΠΑΟΚ.

Όλα αυτά είναι στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα το One Channel και μένει να δούμε τις αντιδράσεις που θα προκύψουν.

&feature=emb_logo

https://www.sportime.gr/podosfairo/superleague/one-channel-i-xanthi-ine-thigatriki-tou-paok-vid/


και εμεις δεν λειπουμε

ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Ο Κούγιας ρίχνει «βόμβες» με επιστολή!

Αναλυτικά η επιστολή του Αλέξη Κούγια που αφορά τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη
«Μετά τις συγκλονιστικές με ονοματεπώνυμα, με επωνυμίες off shore εταιρειών, με πολύπλοκες τριγωνικές σχέσεις εταιρειών όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Ξάνθη, με ανατριχίλα ανασύρω στη μνήμη μου το αλήστου μνήμης παιχνίδι ΠΑΕ Ξάνθη – ΠΑΕ ΑΕΛ στις 8/10/2018 με διαιτητή τον χειρότερο διαιτητή που έχουν δει στη ζωή τους, όπως μας είπαν οι Περέιρα και Μάριν στο ΔΣ της Super League, τον διαιτητή Λάμπρου (αυτόν που εξοστράκισαν φέτος από την Super League), αλλά τον έβαζαν πέρυσι να παίξει και μετά το διαιτητικό όργιο εις βάρος μας και με το γεγονός ότι χωρίς το κλεμμένο τρίποντο εκείνου του παιχνιδιού στην τελική βαθμολογία η Ξάνθη έχανε την κατηγορία, και θυμάμαι τις ειρωνικές απαντήσεις στις ανακοινώσεις μας του Άρη Πιαλόγλου και του Χρήστου Πανόπουλου, εμφανιζομένου τότε ως ιδιοκτήτου, ενώ στην πραγματικότητα όπως αποκαλύφθηκε σήμερα είναι ένα απλό μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη.

«Σε εταιρεία συμφερόντων του Σαββίδη ανήκουν οι εγκαταστάσεις της Ξάνθης»

Κύριε Αυγενάκη, Κύριε Γραμμένε, Κύριε Λυσάνδρου, κ.κ. συνάδελφοι, πραγματικοί ιδιοκτήτες ΠΑΕ, το ποτήρι της βρωμιάς και της υποκρισίας ξεχείλισε.



Εγώ τα έλεγα και με τιμωρούσαν για τον ΠΑΣ Γιάννινα, για την Κέρκυρα (για τον ΠΑΣ είχα και τα συμβόλαια στα χέρια μου από τις 27/2/2015), όταν κάποιες ομάδες μεταβάλλονταν σε Μπαρτσελόνες για να υποβιβαστούμε εμείς στη Β’ Εθνική.

Τα πράγματα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τώρα, γιατί με αυτούς τους Έλληνες διαιτητές, που προέρχονται από αυτές τις Ενώσεις, που έχουν εκλέξει τη διοίκηση Γραμμένου εμείς παίζουμε κάθε Κυριακή, είτε για την ύπαρξη μας, είτε για τη διάκρισή μας και είναι βέβαιο, όπως έγινε και πέρυσι, ότι στο δεύτερο γύρο, εάν στο παιχνίδι με την Ξάνθη κρίνεται η είσοδός μας στην εξάδα μπορεί να συναντήσουμε ως πρώτο διαιτητή τον αντίστοιχο «Λάμπρου» και τέταρτο διαιτητή είτε τον τέταρτο εκείνου του παιχνιδιού Φωτιάδη, που δεν έβλεπε τίποτα από όσα χυδαία συνέβαιναν στον αγωνιστικό χώρο, είτε τον Σκουλά που ανακάλυψε ανύπαρκτο πέναλτι στο 97’ με τον Άρη, είτε τον Γιάννη Παπαδόπουλο με τις προκλητικές αποφάσεις του στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, είτε τον Κουμπαράκη που δεν είδε 2 πέναλτι στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, είτε τον Τάσση του γνωστού Βρακά στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ που δεν είδε το πέναλτι, είτε τον οποιονδήποτε Κομίνη που γράφει ψέματα στο φύλλο αγώνος και αγωνίζεται για την επιβίωση του, αφού εκτός από διαιτητής δεν ασκεί άλλο επάγγελμα.

Ακόμη θυμάμαι τον Πανόπουλο με τις «παντελονάτες» προτάσεις του, εκ των οποίων μία, την οποία μόνο η ΑΕΛ δεν ψήφισε, την πρόταση ορισμού ως εκπροσώπου στην ΚΕΔ εκ μέρους της SuperLeague, του σημερινού team manager του ΠΑΟΚ, αλήστου μνήμης διεθνή βοηθό διαιτητή, Σαραϊδάρη (τον θυμάμαι τι μας έκαναν με τον Βασσάρα τότε που ήμουν ιδιοκτήτης του ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα παιχνίδι με τον παντοδύναμο τότε Αστέρα Τρίπολης των αδερφών Μποροβήλου, όταν για να κερδίσει ο Αστέρας μας άφησαν με 9 παίκτες).

Αλήθεια ρε Χρήστο, αλήθεια ρε Πολυχρόνη (δυστυχώς νονέ του γιου μου) δεν ντρεπόσαστε γι αυτό που κάνατε στην ΑΕΛ μου πέρυσι;

Αλήθεια ρε Χρήστο, αλήθεια ρε Πολυχρόνη, τόσο ανάγκη είχατε με τόσα εκατομμύρια περιουσία να πάρετε 10 εκατομμύρια για να κάνετε τους ηθοποιούς – ιδιοκτήτες δύο χρόνια τώρα;

Αλήθεια ρε Πιαλόγλου, πως θα μας αντικρίσεις τώρα στο ΔΣ της Super League;



Αλήθεια γιατί 2 χρόνια τώρα δεν βγήκατε να πείτε με θάρρος, όπως κάνουν οι καθαροί άνθρωποι, ότι έχετε πουλήσει την ομάδα και τις εγκαταστάσεις της (απ’ ότι γνωρίζω με κινήσεις του Γκιρτζίκη, τότε ταμία της ΕΠΟ, πήρατε γι αυτές τις εγκαταστάσεις αρκετά εκατομμύρια ως επιχορήγηση, με την αιτιολογία ότι θα χρησιμοποιηθεί ως προπονητήριο της Εθνικής Ομάδας);

Αλήθεια, όπως θα έλεγε και ο Χρήστος τα χρόνια της πραγματικής του ανεξαρτησίας, αν υπήρξε ποτέ, γιατί θυμάμαι κάτι τεράστιες διαφημίσεις στο Δημοτικο Στάδιο της Ξάνθης από τον όμιλο της Ιντρακόμ στη σκεπαστή εξέδρα, πόσο μαλάκες μας περνάτε όλους;

Δυστυχώς τα στερνά μένουν και θυμάμαι εμένα, τον Κωστούλα, τον Σπανό, τον Μαθιουλάκη, τον Χριστοβασίλη να μας κουβαλάτε Χρήστο καλοκαιριάτικα στα γραφεία σου στην ιερά Οδό, να είσαι ο επικεφαλής της κίνησης των ανεξάρτητων 12, ενώ εσύ όπως φαίνεται μας δούλευες ψιλό γαζί!

Καλύτερα εμείς με τις αγωνίες μας, με τις προσφυγές μας, με τις τιμωρίες μας γιατί δυσφημούμε το ποδόσφαιρο, παρά εσύ και ο Πολυχρόνης με τέτοιο τέλος.

Κύριε Λυσάνδρου, γενική συνέλευση ιδιοκτητών χτες, όχι αύριο, ώστε να γνωρίσουμε και τον πραγματικό ιδιοκτήτη της Ξάνθης, να γνωρίσουμε τον πραγματικό ιδιοκτήτη του Βόλου, γιατί ο Αχιλλέας δεν έχει καμία σχέση και τον πιστεύω ότι λέει πάντα την αλήθεια.

Περιμένω να πάρουν θέση ο Κωστούλας, ο Σπανός, ο Μπούσης, ο Ζαμάνης, ο Πανουργιάς, ο Μελίσσανίδης, ο Αλαφούζος, οι Καϋμενάκης – Μπάκος και ο Καρυπίδης για να λύσω κάτι απορίες που έχω…».

https://www.sportime.gr/ael/paok-xanthi-o-kougias-richni-vomves-me-epistoli/

Αποσυνδεδεμένος Mikkael_Sin

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 4.158
  • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
    • Προφίλ
Απ: Ελληνικό ποδόσφαιρο
« Απάντηση #26 στις: Πεμ 05 Δεκ 2019 13:36 »
Αλήθεια ρε Χρήστο, αλήθεια ρε Πολυχρόνη (δυστυχώς νονέ του γιου μου) δεν ντρεπόσαστε γι αυτό που κάνατε στην ΑΕΛ μου πέρυσι;

τόσο ανάγκη είχατε με τόσα εκατομμύρια περιουσία να πάρετε 10 εκατομμύρια για να κάνετε τους ηθοποιούς – ιδιοκτήτες δύο χρόνια τώρα;

Αλήθεια, όπως θα έλεγε και ο Χρήστος τα χρόνια της πραγματικής του ανεξαρτησίας, αν υπήρξε ποτέ, γιατί θυμάμαι κάτι τεράστιες διαφημίσεις στο Δημοτικο Στάδιο της Ξάνθης από τον όμιλο της Ιντρακόμ στη σκεπαστή εξέδρα, πόσο μαλάκες μας περνάτε όλους;

να γνωρίσουμε τον πραγματικό ιδιοκτήτη του Βόλου, γιατί ο Αχιλλέας δεν έχει καμία σχέση και τον πιστεύω ότι λέει πάντα την αλήθεια.

Περιμένω να πάρουν θέση ο Κωστούλας, ο Σπανός, ο Μπούσης, ο Ζαμάνης, ο Πανουργιάς, ο Μελίσσανίδης, ο Αλαφούζος, οι Καϋμενάκης – Μπάκος και ο Καρυπίδης για να λύσω κάτι απορίες που έχω


Πaραθέτω αυτά που βρήκα πιο... απολαυστικά, με bolds.

Κατά τ' άλλα, το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από κάποιον που έκανε photoshop τη μάπα του στο σώμα του.


"I'VE CROSSED AN OCEAN OF WINE TO FIND YOU..."
     - Απέραντος ο θάνατος δίχως μήνες κι αιώνες -
             Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

Αποσυνδεδεμένος born_in_drakolimni

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.244
    • Προφίλ
Απ: Ελληνικό ποδόσφαιρο
« Απάντηση #27 στις: Πεμ 05 Δεκ 2019 17:31 »
3 χρονια χωρις πρωταθλημα ο οσφπ μαλλον παει πολυ,δεν εξηγειται διαφορετικα
Μιλαμε για ομαδικες αυτοκτονιες αν χαθει και φετος ο τιτλος(που δεν θα χαθει ειναι η γνωμη μου)
Εχει αναστατωθει ολοκληρη η Ελλαδα με την αδικια απεναντι στα κακομοιρα παιδια του πειραια

Αλλα δεν νομιζω να υπαρχει κανεις που να πιστευει οτι ειναι σε θεση ο σαββιδης να παρει 18 στα 20 πρωταθληματα
Τοσα ειχε παρει ο οσφπ,αλλα φαινεται το ξεχασανε ολοι
Προκειται περι απιστευτου θρασους να κατηγορεις τον αλλο(αδικαιολογητα απο τον πρωτο χρονο) για κατι που εσυ εκανες τα προηγουμενα 20 χρονια

Για θυγατρικες και τα σχετικα τι να σχολιασεις λες και ειναι η πρωτη φορα που συμβαινει
Ο 1.95 δειχνει ποιος ειναι πραγματικα σε κατι τετοια
Μια ζωη σε αυτα τα θεματα τα λεει οπως τον συμφερει
Εχει τοσο κοσμακη δεμενο χειροποδαρα με τις υποθεσεις του ,που κανει οτι γουσταρει στην κυριολεξια


 :pas: :pashat: :joker:

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.293
    • Προφίλ
Απ: Ελληνικό ποδόσφαιρο
« Απάντηση #28 στις: Σαβ 21 Δεκ 2019 10:36 »
Από τη Β' Εθνική και τον... Μουρίνιο, στο Πανεπιστήμιο και την UNESCO!
Ο Χρήστος Αναγνωστόπουλος, επίκουρος καθηγητής Διοίκησης και Οργάνωσης Αθλητισμού, μιλάει στο Gazzetta Weekend Journal για το... τρελό του ταξίδι από την Κόρινθο και τη Β' Εθνική στο Villa Park και τελικά στην ακαδημαϊκή καριέρα!


Ισως οι νεότεροι να μην το γνωρίζουν, όμως η ομάδα της Κορίνθου στο ξεκίνημα των 80s έπαιξε στην Α' Εθνική κατηγορία. Φόρεσαν τη φανέλα της παιχταράδες όπως ο Οκόνσκι και καλτ ήρωες όπως ο Λούπου. Μαζί τους και αρκετά παιδιά από τον νομό, που εκπροσώπησαν με καμάρι την Κορινθία. Ένα από αυτά ήταν ο Χρήστος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος πλέον είναι επίκουρος καθηγητής Διοίκησης και Οργάνωσης Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο UCLan της Κύπρου. Ο Αναγνωστόπουλος έχει να επιδείξει πολύ σημαντικό ερευνητικό έργο στη χρηστή διακυβέρνηση και την εταιρική κοινωνική ευθύνη στον Αθλητισμό, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, το UCLan να έχει τη δική του έδρα UNESCO, την μοναδική παγκοσμίως πάνω στο αντικείμενο που πραγματεύεται η έρευνά του.

Το ταξίδι του μέχρι την ακαδημαϊκή αναγνώριση ξεκίνησε κυριολεκτικά ένα βράδυ. Μια από εκείνες τις νύχτες που το μυαλό παίζει περίεργα παιχνίδια, αλλάζει προτεραιότητες και οδηγεί σε μια νέα ζωή, εντελώς μακριά από τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι εκείνη τη στιγμή! Ο Αναγνωστόπουλος έπαιζε μπάλα, όταν αποφάσισε να φύγει στην Αγγλία να σπουδάσει. Ήταν θεατής σε ένα ματς της Άστον Βίλα, όταν αποφάσισε να δουλέψει ως μέλος της ιδιωτικής ασφάλειας του γηπέδου. Και κάπου εκεί οι τελείες ενώθηκαν. Τα... χιλιόμετρα που είχε γράψει στα γήπεδα τον έφεραν στην ομάδα των stewards και από εκεί σε μια θέση που είχε την ευκαιρία να συναντήσει όλους τους θρύλους της Premier League! Από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και τον Ζοσέ Μουρίνιο, στον Ράιαν Γκιγκς και τον Στίβεν Τζέραρντ! Παράλληλα, με τη δουλειά στην Κύπρο έδειξε πως ένα προβληματικό ποδοσφαιρικό οικοσύστημα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα λάθη του για να βελτιωθεί.

Η ιστορία του Χρήστου Αναγνωστόπουλου δεν είναι μια συνηθισμένη ακαδημαϊκή ιστορία. Έχει μαγεία από την Premier League, ρομαντισμό από τα τοπικά, εμπειρίες με προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου και όπως φαίνεται... πολύ μέλλον!

Η μπάλα στον ίδιο...



Ας ξεκινήσουμε με τα χρόνια σας στο ποδόσφαιρο και τον τρόπο που αυτά τελείωσαν...

Το καλοκαίρι του 1994 υπέγραψα επαγγελματικό συμβόλαιο στη ΠΑΕ Κόρινθος, η οποία θα συμμετείχε στην τότε Β’ Εθνική κατηγορία (1994-1995). Ήμουν 17 χρονών και αγωνιζόμουν στο τοπικό πρωτάθλημα Κορινθίας με την Θύελλα Κρηνών. Ταυτόχρονα αποτελούσα μέλος την Μεικτής Κορινθίας, ήμουν μάλιστα ο αρχηγός της. Τα χρόνια εκείνα είχε δημιουργηθεί η παράδοση (χάρη στον αείμνηστο κύριο Τάκη Μπισμπίκη) οι αρχηγοί της μεικτής να ενσωματώνονται με συμβόλαιο στην επαγγελματική ομάδα του νομού. Αν θυμάμαι καλά, ήμουν ο τέταρτος που έκανε τη διαδρομή αυτή ακολουθώντας τους Κριαρά, Κακκούρη και Μάρα (μετέπειτα καλοί μου φίλοι και συμπαίχτες). Είχε αρχίσει όμως η φθίνουσα πορεία της ομάδας και την χρονιά εκείνη υποβιβαστήκαμε στην τότε Γ Εθνική κατηγορία.

Πρόλαβα να αγωνιστώ 9 φορές, αλλά δύο παιχνίδια έμειναν βαθιά χαραγμένα στη μνήμη μου. Ήταν για το Κύπελλο Ελλάδος απέναντι στη Δόξα Δράμας η οποία τότε αγωνιζόταν στην Α Εθνική, με το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας. Ο προπονητής μας τότε ήταν ο Πιέτρ Πάκερτ – γνωστός και από το επιτυχημένο πέρασμά του στον Παναθηναϊκό λίγα χρόνια πριν - ο οποίος μου έδωσε για πρώτη φορά φανέλα βασικού. Ενώ χάσαμε 1-0, θεωρήθηκε ότι έκανα εξαιρετική εμφάνιση, και στον επαναληπτικό – όπου έπαιξα ξανά βασικός – καταφέραμε να προκριθούμε νικώντας στη παράταση με 2-0. Τη χρονιά εκείνη δούλεψα επίσης με τον κο Σπύρο Λιβαθινό και τον κο Γιάννη Κόλλια, όπου ήταν και ο εκλέκτορας στην Εθνική Ελπίδων. Ο τελευταίος, θυμάμαι, μού έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ βασικός απέναντι στη Παναχαϊκή, η οποία και ανέβηκε στην Α Εθνική εκείνη τη χρονιά. Δυστυχώς χάσαμε 4-0, με έναν Γρηγόρη Γεωργάτο ασταμάτητο, και οι όποιες πιθανές ελπίδες υπήρχαν για κλίση μου στην εθνική «πνίγηκαν» στο Στάδιο «Κώστας Δαβουρλής» της Πάτρας.

Ακολούθησε μια χρονιά στη Γ Εθνική με 12 συμμετοχές, προτού αποφασίσω να ενσωματωθώ στον τότε Παγκορινθιακό – τη δεύτερη τη τάξει ομάδα της Κορίνθου που συμμετείχε στην ημι-επαγγελματική Δ’ κατηγορία. Αγωνίστηκα επίσης στο Λουτράκι, προτού επιστρέψω στη Κόρινθο την αγωνιστική σεζόν 2002-2003, όπου με τότε πρόεδρο τον κο Αλέξη Κούγια έγινε μια πολύ σοβαρή προσπάθεια για άνοδο στη Γ Εθνική μέχρι και το προ-τελευταίο παιχνίδι. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη, τότε, η Ηλιούπολη αποδείχτηκε δύσκολος αντίπαλος. Ενώ είχα πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα εκείνη, και όντας πια 26 χρονών, έπρεπε – έστω και αργά - να αποδεχτώ το γεγονός ότι πρώτον δεν ήμουν τόσο καλός ποδοσφαιριστής και δεύτερον ότι θα έπρεπε να κάνω κάτι για την ζωή μου. Ήταν τότε - εν μια νυκτί - που αποφάσισα να φύγω από την Ελλάδα και να πάω να σπουδάσω στην Αγγλία.



Πώς διαμορφώθηκε αυτός ο προσανατολισμός; Ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή που πήγατε στην Αγγλία για σπουδές;

Δεν θα μπορούσα να πάω σε καμία άλλη χώρα. Αφήνοντας την Ελλάδα και το ποδόσφαιρο ήθελα να ‘μείνω στο χώρο και να μάθω από τους καλύτερους στο είδος. Σπούδασα στο Birmingham, και έκανα μεταπτυχιακό στο Λονδίνο, στο Κολλέγιο Birkbeck το οποίο έτρεχε το πρώτο πρόγραμμα στο διοίκηση αθλητισμού με ειδίκευση στην ποδοσφαιρική επιχειρηματικότητα. Ακολούθως, μου δόθηκε μια υποτροφία από το πανεπιστήμιο του Salford στο Manchester για να κάνω το διδακτορικό μου. Σε όλη την πορεία αυτή, υπήρχε ένας κοινός παρονομαστής: το ποδόσφαιρο. Για να είμαι ειλικρινής φυσικά, δεν ξεκίνησα έχοντας στο μυαλό μου ακαδημαϊκή καριέρα - ό,τι ήθελα ήταν να σπουδάσω και να καταλάβω όσα περισσότερα αφορούσαν στο άθλημα που αγαπούσα. Τόσο εντός, όσο και εκτός του αγωνιστικού χώρου. Με ‘κέρδισε’ το ‘εκτός’, αλλά όλα γίνονται χάρη στο εντός! Σήμερα, λοιπόν, εργάζομαι σε ένα από τα πιο ιστορικά βρετανικά πανεπιστήμια, το UCLan στη Κύπρο, ως επίκουρος καθηγητής στη διοίκηση και οργάνωση αθλητισμού, ενώ από το 2014 διατηρώ μόνιμη έδρα επισκέπτη καθηγητή στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Μόλντε στη Νορβηγία.

Από μια κουβέντα στο γήπεδο ξεκίνησε μια δουλειά στην Άστον Βίλα, η οποία σας έφερε κοντά στις σπουδαιότερες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου. Έχετε κάποια ιστορία που να ξεχωρίζεις από τις μέρες εκείνες στο Βίλα Παρκ; Πόσο καιρό μείνατε;

Πράγματι. Είναι και σε τέτοιες περιπτώσεις που το «όλα γίνονται χάρη στο εντός» έχει την αξία του. Αν θυμάμαι καλά ήταν Δεκέμβριος του 2003 και επωφελήθηκα από το σχετικά φτηνό (20 λίρες) εισιτήριο του τότε Carling Cup και παρακολούθησα το παιχνίδι της Villa με την Chelsea. Καθόμουν ακριβώς δίπλα από έναν steward του οποίου η παρουσία χώριζε τους φιλοξενούμενους από τους φιλάθλους της Villa. Στο ημίχρονο σηκώθηκε. Το ίδιο έκανα και εγώ για να ξεπιαστώ. Μόλις ξανάρχισε το παιχνίδι κάθισε. Το ίδιο και εγώ. Τότε σκέφτηκα, απλοϊκά φυσικά: με δεδομένο ότι όλα κυλούν ομαλά, ποια είναι η διαφορά μεταξύ εμένα και αυτού; έχουμε ακριβώς την ίδια οπτική γωνία, είμαστε και οι δύο ντυμένοι βαριά για να προστατευτούμε από το τσουχτερό κρύο που καταφέρνει παρόλα αυτά να περνάει στα κόκαλα μας. Τότε πήρα το θάρρος και τον ρώτησα τι ακριβώς κάνει. Μου απάντησε βιαστικά ότι δουλεύει, αλλά και ότι προσπαθεί να απολαύσει το παιχνίδι. Είχα την απάντηση στην ερώτησή μου: η μόνη διαφορά μας ήταν ότι εγώ είχα στερηθεί 20 λίρες από την φοιτητική μου ζωή, ενώ αυτός εξασφάλιζε σχεδόν 34 λίρες με την παρουσία του εκεί! Το επόμενο πρωί συμπλήρωνα την αίτηση ζητώντας εργασία ως steward στο Βίλα Παρκ.

Είναι γεγονός ότι πάντα χρειάζονται stewards (το έμαθα αργότερα) οπότε μάλλον ήταν ένα σίγουρο στοίχημα. Τι δεν ήξερα ήταν ότι η άμεση ανταπόκρισή τους σχετιζόταν με το πρόσφατο ποδοσφαιρικό μου παρελθόν (μια υποσημείωση στο CV που είχα στείλει και η οποία δεν πέρασε τελικά τόσο στα ψηλά). Πολλές ομάδες της Premier League αλλά και χαμηλότερων κατηγοριών, διατηρούν ομάδες stewards οι οποίες συμμετέχουν στη δική τους λίγκα. Το επίπεδο, φυσικά, δεν είναι υψηλό. Αυτό ακριβώς ήταν και το κλειδί που με έκανε τον πιο δημοφιλή παίχτη της ομάδας (γέλια….) γιατί πράγματι μπορούσα να κάνω τη διαφορά χωρίς πολύ προσπάθεια! Μετά από δυο προπονήσεις και ένα φιλικό, ο προπονητής (ο οποίος, παρεμπίπτοντος, ήταν ο Νο 2 τη τάξει της ασφάλειας του Βίλα Παρκ…) έπινε νερό στο όνομά μου. Ενώ λοιπόν εργάστηκα ως κανονικός steward για μόλις 3-4 παιχνίδια, πολύ γρήγορα φόρεσα blazer και γραβάτα και έγινα υπεύθυνος (μαζί με δύο άλλους συμπαίχτες-συναδέλφους) στην περιοχή των αποδυτηρίων και στην είσοδο όπου φτάνουν οι παίχτες και οι προπονητές. Ενώ, ουσιαστικά, ανήκα στο executive security της Aston Villa, ο ρόλος μου ήταν να παίρνω τα εισιτήρια από τους παίχτες και να τα παραδίδω στις γυναίκες τους και λοιπούς συγγενείς και φίλους. Στη συνέχεια, παρακολουθούσα το παιχνίδι από τη φυσούνα πριν των αγωνιστικό χώρο. Στο τέλος μού έδιναν 77 λίρες το παιχνίδι και τους αποχαιρετούσα…Καθόλου άσχημα για έναν φοιτητή.

Ενώ η πενταετής παρουσία μου στο Βίλα Παρκ μού έδωσε τη δυνατότητα να «απομυθοποιήσω», αν θες, τον κόσμο της Premier League, να δω από πολύ-πολύ κοντά περισσότερα από 120 παιχνίδια πρωταθλήματος, κυπέλλων, αναπληρωματικών κοκ, να χαιρετίσω, να γνωρίσω και έκτοτε να κρατώ επαφή με συμπατριώτες μας όπως ο Στέλιος Γιαννακόπουλος (αντίπαλός μου το 1994-1995, τότε στον Πανηλειακό αυτός!) ήταν η παρουσία μου εκεί αυτή που έμμεσα μού άνοιξε το δρόμο για τη συλλογή δεδομένων για το διδακτορικό μου. Οι γνωριμίες που έκανα με συναδέλφους από τα άλλα τμήματα της ομάδας (ειδικότερα με αυτούς του Ιδρύματος για τα κοινωνικά προγράμματα) είναι κάτι που κρατώ ως το μεγαλύτερο κέρδος.



Ποια είναι τα highlights της ακαδημαϊκής και ερευνητικής σας καριέρας;

Το κεντρικό σημείο της ερευνητικής μου δραστηριότητας έγκειται στην εξέταση οργανωτικών διαδικασιών και εννοιών που διευκολύνουν (ή αποτρέπουν) την δημιουργία αξίας μέσω της χρηστής διακυβέρνησης και της (εταιρικής) κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ) στον αθλητισμό. Αισθάνομαι τιμή και νοιώθω προνομιούχος που ανήκω στον πυρήνα – παγκοσμίως - αυτής της αναδυόμενης ερευνητικής κοινότητας που εστιάζει στο πώς οι αθλητικοί οργανισμοί οικοδομούν αποτελεσματικές και αποδοτικές σχέσεις με διάφορα εμπλεκόμενα μέρη με σκοπό την γενικότερη παραγωγή θετικών επιπτώσεων για την κοινωνία. Πρόσφατα, έχω αρχίσει επίσης να εξετάζω την «δημιουργία αξίας», τόσο εντός όσο και μέσω αθλητικών οργανισμών, παρεκκλίνοντας από την συχνή προσέγγιση «αναζήτησης λύσης προβλήματος» (αποκαλούμενης και ως «ελλειμματική προσέγγιση»). Αντ’ αυτού, εστιάζω σκόπιμα στην θετική συμπεριφορά στους οργανισμούς η οποία σχετίζεται - μεταξύ άλλων - με τις δυνατότητες και ευκαιρίες, με την φιλοδοξία, ελπίδα, αισιοδοξία, ανάπτυξη και την εργασιακή δέσμευση. Τελευταία, λοιπόν, η ερευνητική μου δραστηριότητα επικεντρώνεται σε πτυχές της θετικής οργανωσιακής συμπεριφοράς όπως «το εργασιακό πάθος» και «εργασιακή ικανοποίηση» με σκοπό την διερεύνηση των εννοιών αυτών στο περιβάλλον του αθλητικού τομέα.

Σε γενικές γραμμές, η έρευνά μου εμπίπτει στη σχέση «επιχειρήσεις και κοινωνία» που εξετάζει τις εντάσεις που προκύπτουν από την αλληλεπίδραση αυτών των δύο και τις μεθόδους που εφαρμόζονται για να τις αντιμετωπίσουν. Είναι σκοπός μου να συνεχίσω την προσπάθεια ανάλυσης και θεωρητικής εξήγησης της σύνθετης και δυναμικής αυτής «σχέσης» με μοχλό την έννοια της χρηστής διακυβέρνησης και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, τόσο εντός όσο και εκτός του αθλητικού τομέα. Με γνώμονα το απόφθεγμα του Lewin, λοιπόν, ότι «δεν υπάρχει τίποτα τόσο πρακτικό όσο μια καλή θεωρία», επιδιώκω την περαιτέρω έρευνα στη προαναφερθείσα θεματολογία μέσω συνεργασιών με διαφόρους επιχειρηματικούς κλάδους και κρατικές υπηρεσίες για την επίτευξη της πρακτικής εφαρμογής των εμπειρικών συμπερασμάτων σε ατομικό, οργανωτικό και θεσμικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, είμαι ιδιαίτερα περήφανος που το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Κυπριακή Εθνική Επιτροπή για την UNESCO» έχει αποφασίσει ομόφωνα να στηρίξει την προσπάθειά μου για την δημιουργία Έδρας UNESCO στο Πανεπιστήμιο UCLan Κύπρου με θέμα την ‘Χρηστή Διακυβέρνηση και Κοινωνική Ευθύνη στον Αθλητισμό'. Θα πρόκειται για τη μοναδική Έδρα παγκοσμίως που θα πραγματεύεται το συγκεκριμένο θέμα, και συνολικά η μόλις τρίτη από τις 755 Έδρες σε 115 χώρες ανά την υφήλιο που θα έχει τον αθλητισμό ως κεντρικό θέμα (οι άλλες δύο βρίσκονται στην Ιρλανδία και στη Βόρεια Κορέα). Μέχρι το τέλος του χρόνου θα οριστικοποιηθεί η απόφαση από τα κεντρικά της UNESCO στο Παρίσι. Ευελπιστώ, λοιπόν, ότι αρχή γενομένης από το Γενάρη του 2020, μέσω της δυναμικής που μια Έδρα UNESCO φέρει, μια σειρά ερευνητικών, εκπαιδευτικών και συμβουλευτικών δράσεων θα δώσει τη δυνατότητα για περαιτέρω βελτίωση πρακτικών διοίκησης στο ευρύτερο αθλητικό οικοσύστημα.



Παρατηρητήριο Αθλητικής Διακυβέρνησης Εθνικών Ομοσπονδιών. Εθνική Έκθεση Κύπρου. Πώς ακριβώς λειτουργεί και τι συμπεράσματα υπάρχουν;

Αποτελεί το σημαντικότερο πράγμα με το οποίο έχω αναμειχθεί στη μέχρι τώρα ακαδημαϊκό-ερευνητική μου καριέρα. Καταρχάς, το «Παρατηρητήριο Αθλητικής Διακυβέρνησης Εθνικών Ομοσπονδιών» (National Sports Governance Observer) αφορά σε ένα πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του Erasmus+, με συνολική χρηματοδότηση της τάξεως των €383.000. Το πρόγραμμα ηγείτο από το Δανέζικο Ινστιτούτο Αθλητικών Ερευνών στο οποίο περιλαμβάνεται και η πρωτοβουλία Play the Game. Εκτός της Δανίας, οι υπόλοιπες χώρες που συμμετείχαν ενεργά στο πρόγραμμα ήταν οι: Γερμανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Βέλγιο, Ρουμανία, Πολωνία και η Κύπρος (στη πορεία εντάχθηκαν τόσο το Μαυροβούνιο όσο και η Βραζιλία). Ο κύριος στόχος του προγράμματος ήταν να επιτρέψει στους διοικητικούς του αθλητισμού αλλά και σε άλλους ενδιαφερομένους φορείς να «μετρήσουν», να συζητήσουν και να βελτιώσουν τη χρηστή διακυβέρνηση στις εθνικές αθλητικές ομοσπονδίες. Είχα την τιμή να είμαι ο αρμόδιος επιστημονικός συνεργάτης του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) στο πρόγραμμα αυτό το οποίο υπήρξε το εφαλτήριο για περαιτέρω σχετικές δράσεις του Οργανισμού. Δυστυχώς, αλλά μάλλον όχι ανέλπιστα, οι κυπριακές αθλητικές ομοσπονδίες βαθμολογήθηκαν µε µέσο όρο 27%, που αντιστοιχεί σε συνολικό χαρακτηρισμό «αδύναμος». Τόσο o μέσος όρος όσο και η μεμονωμένη βαθμολογία (η πλειονότητα αυτών) και στις τέσσερις διαστάσεις που μετρήθηκαν (δηλ., ‘Διαφάνεια’, ‘Δημοκρατικές Διαδικασίες’, ‘Λογοδοσία/Έλεγχος και ‘Κοινωνική Ευθύνη’) ήταν κάτω από 50%, ενώ μόνο ένας μικρός αριθμός δεικτών (για κάθε διάσταση) ήταν πάνω από αυτήν την τιμή. Γενικά, μεταξύ των εξεταζόμενων για τους σκοπούς του προγράμματος χωρών, η Κύπρος είναι αυτή που παρουσίασε την «αρνητική ακραία τιμή» και στις τέσσερις διαστάσεις και σαφώς σε ορισμένους βασικούς δείκτες.

Το πολύ θετικό στη περίπτωση της Κύπρου ήταν ότι τα παραπάνω –ντροπιαστικά θα έλεγα - αποτελέσματα οδήγησαν σε άμεση δράση για την βελτίωση της εικόνας. Έτσι, ο ΚΟΑ, ως ανώτατη αρχή αθλητισμού στη χώρα, έκρινε ότι είχε την υποχρέωση όχι μόνο να βοηθήσει αλλά και να προστατέψει τις αθλητικές ομοσπονδίες οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες με τις νέες προκλήσεις που παρουσιάζει το σύγχρονο αθλητικό περιβάλλον. Ως αποτέλεσμα, μου ανετέθη η μεγάλη ευθύνη συγγραφής του πρώτου Κώδικα Χρηστής Διακυβέρνησης ο οποίος και αποτελεί το «θεσμικό εργαλείο» για την «βοήθεια και προστασία» των εθνικών αθλητικών ομοσπονδιών, ώστε να συνεχίσουν - με αποδοτικότερο, διάφανο, δημοκρατικό, και υπεύθυνο τρόπο - το σπουδαίο έργο που επιτελούν, και το οποίο επηρεάζει την ευρύτερη κοινωνία της Κύπρου. Φυσικά, η χρηστή διακυβέρνηση επιτυγχάνεται όχι με την απλή εφαρμογή άρθρων ενός Κώδικα ή μιας νομοθετικής διάταξης (για να το συνδέσουμε και με την αθλητική επικαιρότητα στην Ελλάδα), αλλά με την ρηξικέλευθη αλλαγή της κουλτούρας που υπάρχει εντός των αθλητικών οργανισμών, τους οποίους ο κάθε Κώδικας ή νόμος αφορά και στους οποίους απευθύνεται. Ως εκ τούτου, η εφαρμογή του Κώδικα ή το νόμου δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως αυτοσκοπός, αλλά ως μια ατέρμονη προσπάθεια, η οποία θα αποσκοπεί στην επίτευξη της χρηστής διακυβέρνησης.

Παρεμπιπτόντως, σε συνεργασία με το Δανέζικο Ινστιτούτο Αθλητικών Ερευνών και το Play the Game μετρώ τα επίπεδα χρηστής διακυβέρνησης στις αθλητικές ομοσπονδίες της Ισλανδίας, Λιθουανίας, αλλά και Ελλάδας. Για τις πρώτες, συνεργάζομαι με το Λιθουανικό Πανεπιστήμιο Αθλητισμού και τα δεδομένα συλλέγονται από έναν διδακτορικό μου φοιτητή, ενώ για αυτές της Ισλανδίας και Ελλάδας η έρευνα πραγματοποιείται – υπό την επίβλεψη μου - από τρεις μεταπτυχιακούς φοιτητές μου (ένας Έλληνας και δύο Ισλανδοί) από το Πανεπιστήμιο μου στη Νορβηγία. Ειδικά η περίπτωση της Ελλάδας είναι πολύ επίκαιρη μετά την όποια δημόσια διαβούλευση για συγκεκριμένα άρθρα το νέου αθλητικού νόμου. Για τη περίπτωση της Ελλάδας, προσδοκώ σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την φάση επαλήθευσης και ανατροφοδότησης μέσω προσωπικών συναντήσεων με εκπροσώπους των ομοσπονδιών. Ενώ τα τελικά αποτελέσματα θα παρουσιαστούν σε σχετική ημερίδα το καλοκαίρι του 2020, είναι πολύ πιθανό να μοιραστώ την προκαταρκτική βαθμολόγηση σε προσεχές αθλητικό συνέδριο τον Γενάρη στη Θεσσαλονίκη. Ένα είναι να φανταζόμαστε πώς είναι η κατάσταση στις ομοσπονδίες μας. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι η εμπεριστατωμένη εικόνα, και είναι αυτή που έχουμε ανάγκη. Μια τέτοια εικόνα, λοιπόν, θα την έχουμε σε λίγους μήνες και θα μπορέσουμε να συγκρίνουμε την όποια απόδοση των ελληνικών αθλητικών ομοσπονδιών με άλλες ευρωπαϊκές. Τότε, ίσως, (επιπλέον) θεσμικές αλλαγές να κριθούν αναγκαίες. Ίδωμεν…



Σημειώνετε πως «Η επιτυχία είναι σημαντική όχι όμως πάση θυσία, και αν οι πρακτικές χρηστής διακυβέρνησης παραγκωνιστούν στο πλαίσιο της επιδίωξης βραχυπρόθεσμης δόξας, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ο οργανισμός να υποφέρει μακροπρόθεσμα». Θεωρείτε πως στη φράση αυτή βρίσκεται το σημαντικότερο νόημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Δεν θα το περιόριζα στο ποδόσφαιρο μόνο. Νομίζω ότι γινόμαστε κοινωνοί τέτοιων περιπτώσεων σε πολλές πτυχές της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Είναι κάτι που μάς χαρακτηρίζει. Ο «σκοπός αγιάζει τα μέσα», «το αποτέλεσμα μετράει, τί σημασία έχει που χτίζεται μια νεανική ομάδα;» κοκ είναι φράσεις που έρχονται στο νου πολλών από εμάς. Προσωπικά, είμαι αυστηρός. Ο καθένας παίρνει ό,τι αξίζει. Απαιτείται τόλμη και βούληση, σε πολιτικό, κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο. Όλα τ’ άλλα είναι – όπως λέει και ένας καλός φίλος - «να ‘χαμε να λέγαμε να ‘χαμε να πούμε». Η περίπτωση της Κύπρου δείχνει το δρόμο. Άρθρα του νέου αθλητικού νόμου στην Ελλάδα με βρίσκουν σύμφωνο. Και στις δύο χώρες, η εφαρμογή και η αποτελεσματικότητα των (πολιτικών) πρωτοβουλιών θα κριθεί αναλόγως.

Θα ερχόσασταν στην Ελλάδα σε κάποιο συμβουλευτικό πόστο αν σε καλούσαν; Ή θεωρείτε πως δεν έχει νόημα;

Θεωρώ ότι όχι μόνο εγώ, αλλά όσοι μπορούν να συνεισφέρουν στη βελτίωση αυτού που ονομάζουμε «αθλητικό οικοσύστημα» έχουν την ηθική υποχρέωση να το πράξουν. Παλιότερα, σε μια επικοινωνία με τον πολύ καλό σου συνάδελφο κο Βασίλη Σαμπράκο, του έγγραφα ότι όταν το 2011 ο τότε Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, Στέλιος Γιαννακόπουλος, με προσκάλεσε να παραστώ στην Γενική Συνέλευση του συνδέσμου, αρχικώς απέφυγα να δεχτώ την πρόσκλησή του. Θεώρησα, βλέπετε, το ελληνικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον «ανέτοιμο» (ελλείψει άλλης λέξης...) να κατανοήσει τις προτάσεις που είχα στο μυαλό μου - προτάσεις που ήταν προϊόν της ερευνητικής μου δραστηριότητας που εστίαζε στο Αγγλικό ποδόσφαιρο. Τελικώς, αποδέχτηκα την πρόσκληση καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς οι ποδοσφαιριστές έχουν την δύναμη να αλλάξουν το ελληνικό ποδοσφαιρικό σκηνικό, νομιμοποιώντας ακόμα περισσότερο το ρόλο τους. Το έκανα τόσο από ηθική υποχρέωση όσο και από συνυπευθυνότητα για την παρούσα κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ηθική υποχρέωση σίγουρα, μιας και το ελληνικό ποδόσφαιρο υπήρξε το προσωπικό μου «ποδοσφαιρικό μέσο» για μια ακαδημαϊκή καριέρα. Συνυπεύθυνος, περισσότερο εάν δεν το έκανα.

Σας προβληματίζουν τα ιλιγγιώδη ποσά που κινούνται γύρω από το ποδόσφαιρο; Από τηλεοπτικά ή μεταγραφές, πολλές φορές όταν η ευρύτερη κοινωνία η οποία παρακολουθεί περνά δύσκολα;

Τα ποσά στα οποία αναφέρεσαι αγαπητέ Θάνο σχετίζονται με το ελίτ επίπεδο στο χώρο του ποδοσφαίρου. Το οποίο, με τη σειρά του, ανήκει στην ευρύτερη βιομηχανία του θεάματος. Τεχνοκράτες στο Μάντσεστερ χτίζουν την ποδοσφαιρική World Disney! Είμαι σίγουρος ότι οι αναγνώστες σου το παρακολουθούν. Πρωταγωνιστές του θεάματος αυτού δίνουν χρόνια και νόημα σε ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων οι οποίοι ακολουθούν και παρακολουθούν το ποδόσφαιρο με πάθος. Και όμως, οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές αυτούς παίρνουν λιγότερα χρήματα από τους πρωταγωνιστές γκανγκστερικών ταινιών που παίζονται στο σινεμά καθώς μιλάμε. ‘Η τραγουδιστών που επισκέπτονται το Λονδίνο για δύο ώρες – όσο διαρκεί η συναυλία τους - και μετά εξαφανίζονται στις επαύλεις τους. Αυτό που με προβληματίζει είναι η έλλειψη θεσμικών δομών που θα εξασφαλίζει ότι μέρος αυτών των ποσών που κινούνται στο ποδόσφαιρο επιστρέφει στη κοινωνία και προσθέτει αξία σε ολόκληρες κοινότητες. Αυτό είναι το πρόβλημα. Αν λοιπόν η «αγορά» ευθύνεται για τα ιλιγγιώδη ποσά στα οποία αναφέρεσαι, εγώ προτιμώ να δίνω έναν τίμιο αγώνα – ως πραγματιστής που είμαι – έτσι ώστε ο θεσμός «αθλητισμός» να αποτελέσει το όχημα θετικής κοινωνικής αλλαγής. Όταν το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο ευνοήσει πρωτοβουλίες που βοηθούν την ευρύτερη κοινωνία που υποφέρει – όπως σωστά αναφέρεις – τότε για εμένα τα «ιλιγγιώδη ποσά» είναι απλά μουσική στα αυτιά μου!
gazzetta.gr

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.293
    • Προφίλ
Απ: Ελληνικό ποδόσφαιρο
« Απάντηση #29 στις: Παρ 27 Δεκ 2019 17:44 »
Ήταν βοσκός, έγινε επιχειρηματίας, ευρωβουλευτής, ιδιοκτήτης ομάδας και πέρασε και από τη φυλακή, εκεί που ίσως ξαναγυρίσει. Σύμφωνα με τα ρουμανικά ΜΜΕ ο Τζίτζι Μπεκάλι σκέφτεται τώρα να μετακομίσει στην Ελλάδα και να ασχοληθεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο.



Εδώ είναι Βαλκάνια: μια ομάδα που την έλεγαν Στεάουα
Κοιτάζοντας κανείς τα προκριματικά για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αναγνωρίζει ομάδες γνωστές και μεγάλες, βλέπει ομάδες άγνωστες και μικρές, αλλά και κάποια… FC FCSB. Κι αν αναρωτιέστε για το διπλό FC, ναι σημαίνει αυτό ακριβώς που φαντάζεστε. Το πλήρες όνομα της ομάδας είναι Fotbal Club Fotbal Club Steaua Bucuresti. Δύο FC για διπλή απόλαυση με λίγα λόγια. Πίσω όμως από την αλλαγή του ονόματος μιας από τις πιο σημαντικές ομάδες των Βαλκανίων, υπάρχει μια κωμικοτραγική (με έμφαση στο 2ο σκέλος αν είσαι οπαδός της) ιστορία για τις περιπέτειες της διάσημης Στεάουα. Μια ιστορία με δικαστικές διαμάχες, πολλά επεισόδια και ένα σύλλογο να κινδυνεύει να χάσει την ταυτότητά του, όλα με κύριο πρωταγωνιστή τον ιδιοκτήτη Τζίτζι Μπεκάλι.

Ο Μπεκάλι είναι ο κλασσικός Βαλκάνιος τύπος που θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί σε ταινία του Κουστούριτσα. Εκεί που οι πρωταγωνιστές-καρικατούρες δεν είναι αποτελέσματα υπερβολής, αλλά βασισμένοι σε αληθινούς χαρακτήρες. Ο Μπεκάλι μετά την πτώση του καθεστώτος στη Ρουμανία έβγαλε χρήματα κάνοντας εισαγωγές διαφόρων προϊόντων. Τσιγάρα, τζιν, ακριβά ρούχα σχεδιαστών, ό,τι μπορούσε το έφερνε. Με τα χρήματα αυτά μπήκε στο… real estate και απέκτησε κι άλλα. Τα χρήματα όμως δεν του αρκούσαν. «Έγινα πλούσιος και όταν ένας άνθρωπος γίνει πλούσιος, θέλει να γίνει και διάσημος» έχει δηλώσει. Και τι καλύτερο από το να αγοράσει μια ομάδα στη χώρα του. Όχι μια τυχαία ομάδα φυσικά. Την σπουδαιότερη ρουμάνικη, τη Στεάουα που έχει το προνόμιο να έχει παίξει σε δυο τελικούς Πρωταθλητριών κατακτώντας τον έναν, ενώ έχει κατακτήσει και ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Την ομάδα που υποστηρίζει φανατικά από μικρός ο Τζίτζι.


Μια απλή καθημερινή στο σπίτι του Τζίτζι Μπεκάλι (στα αριστερά ο Άγιος Γεώργιος)

Αρχικά ο Μπεκάλι ήταν σπόνσορας και σιγά σιγά αγόραζε μετοχές παίρνοντας τον έλεγχο του συλλόγου το 2003. Οι πρακτικές του, η τρέλα του, οι δηλώσεις του και η συμπεριφορά του τον έφεραν γρήγορα απέναντι στους οπαδούς της ομάδας, αλλά και την κοινή γνώμη. Παράλληλα με τον αθλητισμό, ξεκίνησε και μια πολιτική καριέρα στην οποία βρέθηκε σε διάφορους σχηματισμούς, αποτυγχάνοντας να μπει στη βουλή, μέχρι που τελικά κατάφερε να εκλεγεί στην Ευρωβουλή. Θαυμαστής του Τραμπ, τα κατορθώματά του γράφουν ιστορία. Έχει επιτεθεί σε δημοσιογράφους πολλές φορές. Τους έχει βρίσει, απειλήσει, προπηλακίσει, έχει φτύσει και πετάξει έξω από το γήπεδο. Τα έχει βάλει με ένα σωρό ομάδες ανθρώπων, τους ομοφυλόφιλους και τις παρελάσεις τους (απαγόρευσε στον DJ του γηπέδου να παίζει το We Are The Champions εξαιτίας του Φρέντι Μέρκιουρι), τους τσιγγάνους, τους Μουσουλμάνους, έχει εκφραστεί δεκάδες φορές μειωτικά για τις γυναίκες. Έχει συλληφθεί επειδή κρατούσε για μέρες παράνομα τρεις ανθρώπους που πίστευε ότι του έκλεψαν το αυτοκίνητο μερικά χρόνια πριν.


Καλτ φωτογραφία με τον Τζίτζι να θυμάται τα νιάτα του όταν και ήταν βοσκός

Αν τα κάνει αυτά στην έξω ζωή, φανταστείτε τι κάνει στον πιο άγριο κόσμο του ρουμάνικου ποδοσφαίρου. Έχει έρθει στα χέρια με τον πρόεδρο της ρουμανικής ομοσπονδίας, έχει βρίσει τους οπαδούς της ομάδας του, έχει προσλάβει τρεις φορές τον θρυλικό Μάριους Λάκατους ως προπονητή και τον έχει απολύσει ισάριθμες, το έχει κάνει δυο φορές με τον γνωστό μας Ντουμίτρου Ντουμιτρίου και τον Ιταλό Πετρατσίνι. Ο δε Χάτζι έφυγε τρέχοντας από τη Στεάουα γιατί ο Μπεκάλι ήθελε να του δίνει χαρτάκι για την 11αδα. Ο Μπεκάλι έχει δηλώσει ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον πρόεδρο του Άγιαξ Χένι Χένριχς γιατί φοράει παπούτσια των 200€, ενώ τα δικά του κοστίζουν 4.000€, ενώ τα έχει βάλει ακόμα και με την γκαρνταρόμπα του Αμπράμοβιτς, υποστηρίζοντας ότι έχει πιο ακριβά κοστούμια. Ο αστικός μύθος (;) λέει ότι κάπου στο σπίτι του υπάρχει αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου του ντα Βίντσι, με αυτόν στο ρόλο του Ιησού και τους παίκτες της Στεάουα και τον προπονητή στους ρόλους των μαθητών. Δυστυχώς όσο ψάξαμε στο Ίντερνετ δεν τη βρήκαμε, αλλά υπάρχουν αντίστοιχες αγιογραφίες με τον Τζίτζι να καβαλάει ένα άλογο και να κραδαίνει ένα σπαθί ή να προσεύχεται μπροστά στον σταυρό μαζί με το Άγιο Πνεύμα.

Επί Μπεκάλι η ομάδα είχε και καλές και καλές στιγμές. Πέντε πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και κάποιες καλές πορείες στην Ευρώπη. Πάντα όμως με τον Τζίτζι να βρίσκεται σε κόντρες με όλους, να ανακατεύεται παντού και να κατηγορείται για πολλά. Ένα σημαντικό μέρος οπαδών αποξενώθηκε από το σύλλογο και σταμάτησε να πηγαίνει στο γήπεδο, ενώ άλλοι έκαναν υπομονή μπας και φύγει. Όταν όμως άρχισαν οι δικαστικές περιπέτειες για τον Μπεκάλι, άρχισαν οι περιπέτειες και για την Στεάουα. Ο Μπεκάλι κατηγορήθηκε για μια από τις σημαντικότερες «μπίζνες» (που θα έλεγαν και ντόπιοι ποδοσφαιράνθρωποι) που είχε κάνει με το κράτος, όταν αντάλλαξε κάποιες εκτάσεις την περίοδο 1996-1999 με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της χώρας. Οι ανταλλαγές έβλαψαν το δημόσιο και ο Μπεκάλι έβγαλε αρκετά χρήματα από αυτό. Μετά από χρόνια όμως το κράτος κυνήγησε την υπόθεση δικαστικά, ο Μπεκάλι καταδικάστηκε και μπήκε φυλακή.



Η κόντρα του Μπεκάλι με το Υπουργείο μεταφέρθηκε και στο ποδόσφαιρο, με τον στρατό να υποστηρίζει ότι η μεταβίβαση των μετοχών είχε σοβαρά προβλήματα και πλαστογραφίες. Η Στεάουα σύρθηκε στα δικαστήρια ώστε να χάσει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα, το σύμβολο και τα χρώματά της (!!) καθώς ο στρατός διατείνεται ότι το brand name ανήκει σε αυτόν. Ο Μπεκάλι σε μια κρίση αλαζονείας δήλωσε ότι ο κόσμος θα τον ακολουθήσει όπως και να ‘χει, το όνομα δεν έχει σημασία και σκέφτηκε μέχρι και να το αλλάξει σε FC Sports Becali. Οι πρώτες δύο δίκες ήταν υπέρ του συλλόγου, αλλά στην τρίτη και σημαντικότερη η Στεάουα έχασε. Η ομάδα αναγκάστηκε να αγωνιστεί υπό μια άκρως κωμική κατάσταση, με κίτρινο χρώμα στις φανέλες, χωρίς έμβλημα και όνομα, ενώ στον πίνακα κάτω από ένα κενό τετράγωνο έγραφε “Γηπεδούχοι”. Οι λιγοστοί οπαδοί που ήταν στο γήπεδο και είχαν κουράγιο φώναζαν «Πάμε γηπεδούχοι» ειρωνικά.

Με τον στρατό να ζητάει αποζημίωση για όλα αυτά τα χρόνια που η Στεάουα χρησιμοποιούσε το όνομα Στεάουα και τη δικαστική μάχη να συνεχίζεται, ο σύλλογος αναγκάστηκε πριν λίγο καιρό να αλλάξει όνομα. Το Στεάουα μετατράπηκε στο γραφικό FC FCSB, ενώ ο Μπεκάλι υποστηρίζει ότι όλα γίνονται για να εκδιωχθεί από το σύλλογο. Την ίδια στιγμή, ο στρατός πήρε σχετικά πρόσφατα μια άλλη απόφαση. Θεωρώντας ότι το brand name Στεάουα είναι δικό του και πως ό,τι κατάφερε μέχρι το 2003 είναι η πραγματική Στεάουα, επανίδρυσε το ποδοσφαιρικό τμήμα. Με τα χρώματα, το έμβλημα και τους τίτλους που είχε κατακτήσει ο σύλλογος (την ίδια στιγμή η ομάδα του Μπεκάλι κρατάει τους τίτλους από το 2003 και μετά). Η CSA Steaua δημιουργήθηκε για να ξεκινήσει από τη χαμηλότερη κατηγορία του ρουμάνικου ποδοσφαίρου, χρησιμοποιεί το παλιό στάδιο (το οποίο ανήκει στον στρατό και αποτέλεσε ακόμα ένα πεδίο κόντρας με τον Μπεκάλι, μέχρι που η ομάδα μετακόμισε στο εθνικό στάδιο του Βουκουρεστίου) και έχει για τεχνικό διευθυντή τον εκδιωχθέντα από τον Μπεκάλι Μάριους Λάκατους.


Ο Συνταγματάρχης Πετρέα, πρόεδρος της “παλιάς-νέας” Στεάουα

Μέσα σε αυτή τη σχιζοφρένεια, κανείς δεν ξέρει τι να υποστηρίξει. Ο Λάκατους και ο Μπόλονι είναι με την “παλιά-νέα” Στεάουα, ο Ντουκαντάμ με τη FCSB, ο Χάτζι έχει την πρωταθλήτρια Βιτόρουλ και είναι πιο ουδέτερος. Το ίδιο κι οι οπαδοί. Αρκετοί συνεχίζουν να στηρίζουν το σύλλογο του Μπεκάλι, πολλοί απέχουν μέχρι να γίνει το θαύμα της απομάκρυνσής του και κάποιοι, ειδικά οι περισσότεροι οργανωμένοι που είχαν κόντρα με τον Μπεκάλι, αποφασίζουν εν έτει 2017 να υποστηρίξουν έναν άλλον (;) σύλλογο που ξεκινάει από τα χαμηλά. Τη στιγμή που καμιά 30.000 χιλιάδες φίλαθλοι παρακολουθούσαν την Στεάουα-FCSB να αποκλείει τη Βικτόρια Πλζεν, στην πρώτη προπόνηση της ομάδας Στεάουα-Του Στρατού (που εκτός των άλλων έχει πάρει και κλειδώσει όλα τα τρόπαια που κατακτήθηκαν μέχρι το 2003) βρέθηκαν περίπου 1.000 οπαδοί με βεγγαλικά και καπνογόνα, θεωρώντας ότι υποστηρίζουν την παλιά, τη σωστή, την ορθόδοξη Στεάουα. Ένας μεγάλος σύλλογος χωρισμένος στα δύο που δύσκολα θα βρει λύση ξανά.
sombrero.gr

Ποιος να είναι ο «τυχερός»;;;

Αποσυνδεδεμένος PAS and stale bread

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.039
    • Προφίλ
Απ: Ελληνικό ποδόσφαιρο
« Απάντηση #30 στις: Παρ 27 Δεκ 2019 20:35 »
...Το ρεποράζ αναφέρει ότι ο Μπεκάλι έχει στα πλάνα του να προχωρήσει στην αγορά κάποιας Ελληνικής ομάδας.

Οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός είναι εκτός συζήτησης, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στη Ρουμανία, οπότε κοιτάει κάποιες άλλες περιπτώσεις, όπως είναι ο Άρης, η Ξάνθη, ο Ατρόμητος, ο Πανιώνιος ή ο ΠΑΣ Γιάννινα! Μάλιστα, στα δημοσιεύματα γίνεται λόγος για τους τρόπους που μπορεί κάποιος να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα.

https://www.pagenews.gr/2019/12/27/athlitismos/tzitzi-mpekali-agorazei-elliniki-omada-o-idioktitis-tis-steaoua/




Κι εσύ του χτες δεσμώτης ανήμπορος σαν πότης
στο πανηγύρι του Αη Γιαννιού είσαι γιορτής χαρμάνι
Μα δεν σε λένε Γκιγκάνι, μα δεν σε λένε Γκιγκάνι
κι έχω για σπίτι μου τη γη, τον ουρανό ταβάνι.

Αποσυνδεδεμένος Mikkael_Sin

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 4.158
  • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
    • Προφίλ
Απ: Ελληνικό ποδόσφαιρο
« Απάντηση #31 στις: Παρ 27 Δεκ 2019 23:53 »
Με καταγωγή από βλάχικη οικογένεια της Μοσχόπολης, αν έρθει προς Ήπειρο μεριά θα λέγαμε οτι -κατά κάποιον τρόπο- "γυρνάει σπίτι"  :P

Παίζει να είναι πιο βλαμμένος κι απ' τον Αλέξη  :joker:

Συν τοις άλλοις, οι οπαδοί της Ντιναμό τον ανάγκασαν να υποστεί τη μεγαλύτερη οπαδική ήττα που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου...

https://www.sport24.gr/football/ChampionsLeague/opadoi-ths-steaoya-shkwsan-pano-mono-ntinamo-voykoyrestioy.4217991.html
"I'VE CROSSED AN OCEAN OF WINE TO FIND YOU..."
     - Απέραντος ο θάνατος δίχως μήνες κι αιώνες -
             Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.293
    • Προφίλ
Απ: Ελληνικό ποδόσφαιρο
« Απάντηση #32 στις: Σαβ 28 Δεκ 2019 00:43 »
Το προφίλ του πάντως είναι ότι πρέπει για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 7.832
    • Προφίλ
Απ: Ελληνικό ποδόσφαιρο
« Απάντηση #33 στις: Σαβ 28 Δεκ 2019 12:01 »
Είναι μια διασταύρωση Χριστοβασίλη Κούγια. Απλά αυτός έχει λεφτά.

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.293
    • Προφίλ
Απ: Ελληνικό ποδόσφαιρο
« Απάντηση #34 στις: Σαβ 28 Δεκ 2019 17:35 »
Ο πρώτος που μου ήρθε στο μυαλό είναι ο ψηλός αλλά όχι ο Χβ.Απλά δεν είναι μόνο σαν τον ψηλό.

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.293
    • Προφίλ
Απ: Ελληνικό ποδόσφαιρο
« Απάντηση #35 στις: Πεμ 16 Ιαν 2020 21:32 »
Παράθεση


Οι φυλές των Ελλήνων φιλάθλων (Μέρος Α’)

Το σομπρέρο πιστό στην παράδοση που το θέλει να κάνει σοβαρή έρευνα και να ασχολείται με κοινωνιολογικά θέματα ανοίγει σήμερα τον φάκελο “Έλλην φίλαθλος”. Ποιες είναι οι κύριες κατηγορίες των Ελλήνων φιλάθλων; Ποια τα χαρακτηριστικά τους; Μείνετε στους δέκτες σας.



Ο κουπονάκιας (aka στοιχηματάκιας)

Ηλικία: Συνήθως έχει πατήσει τα δεύτερα -άντα και βάλε.

Εμφάνιση: Τον χειμώνα αγωνίζεται με αθλητικό χοντρό μπουφάν (πολύ συχνά με το όνομα κάποιας τοπικής ομάδας π.χ. ΑΟ Κάτω Σουρμένων) και το καλοκαίρι με υπερ-γραφική βερμούδα που είναι 20 χρόνια εκτός μόδας. Πολύ συχνά εμφανίζεται με γυαλιά με κορδονάκι λόγω πρεσβυωπίας. Απαραίτητο αξεσουάρ το ραδιοφωνάκι με ακουστικά, ενώ στην τσέπη πάντα έχει ένα κουπόνι στοιχήματος.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Μπορεί η ομάδα του να αγωνίζεται και αυτός να είναι στο γήπεδο, αλλά πάντα θα ακούει τα τελευταία αποτελέσματα σε κάθε πιθανή γραφική κατηγορία. Πάντα έχει χάσει κάποιο εξωφρενικό ποσό με γκολ στο 90′ καθώς συμπλήρωνε 10άδα και θέλει να το μοιραστεί μαζί σου. Είναι (νομίζει) γνώστης του διεθνούς ποδοσφαίρου και πολύ συχνά σε ενημερώνει για παίκτες που παίρνει η ομάδα σου. Έτσι μπορείς να ακούσεις: “Φοβερό χαφ ο Τσάνκο, έκανε μεγάλη σεζόν στην Ασιρίσκα” παρ’ ότι στην πραγματικότητα δεν ξέρει καν τι χρώματα φοράει η ομάδα και απλά θυμόταν ότι πέρσι είχε κάνει 3 σερί νίκες. Ο κουπονάκιας συχνά έχει καλές σχέσεις με τον συνωμοσιολόγο. Αγαπημένες εκφράσεις: “δεν χάνει”, “άχαστο”, “αβαβά”, “τραίνο η τάδε ομάδα”, “αφού στο λέω εγώ”. Επιμένει πάντα ότι η ενασχόλησή του με το στοίχημα είναι επικερδής και ότι στο σύνολο είναι κερδισμένος. Ειδικά τώρα που έχει αλλάξει στρατηγική και σύστημα (κάτι που στο έχει πει τουλάχιστον δέκα φορές τα τελευταία πέντε χρόνια).



Ο μανατζεράκιας (aka κεφτεδάκιας)

Ηλικία: Από έφηβος μέχρι 30κάτι.

Εμφάνιση: Ο μανατζεράκιας δεν έχει συγκεκριμένη εμφάνιση καθώς μπορεί να ανήκει σε διαφορετικά κοινωνικά στρώματα και ηλικίες. Σίγουρα όμως έχει υπολογιστή και σίγουρα έχει καεί παίζοντας πολλές ώρες Football Manager (αν είναι 30αρης τότε και Championship Manager).

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Ο μανατζεράκιας βλέπει το χορτάρι σαν την οθόνη τού υπολογιστή του. Νομίζει ότι όλα είναι θέμα συστήματος και επιλογών σε παίκτες. Μονίμως είναι κατά του εκάστοτε προπονητή σχολιάζοντας το σύστημα, το ποιος έπρεπε να παίξει, την προετοιμασία, τον γυμναστή και πιστεύει μέσα του ότι θα τα κατάφερνε καλύτερα και με δυο απλές κινήσεις θα μεταμόρφωνε την ομάδα. Χρησιμοποιεί ξένους όρους (όπως box-to-box, free role, trequartista και άλλα) και προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι ο τάδε παίκτης που δεν μπορεί να κλωτσήσει την μπάλα σωστά, είναι στην πραγματικότητα κάποιο σούπερ ταλέντο γιατί ο Έλλην scout του παιχνιδιού του έβαλε 19 και ότι φταίει ο προπονητής που τον βάζει σε λάθος θέση. Μοιάζει με τον κουπονάκια στο ότι μπορεί να σου κάνει πλήρη ανάλυση ενός παίκτη που δεν έχει δει ποτέ στη ζωή του αλλά είχε τύχει να αγοράσει όταν ήταν προπονητής στο Αιγάλεω και είχε σηκώσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο μανατζεράκιας λατρεύει να φτιάχνει συστήματα με κεφτέδες σαν τον Αλέφαντο και να τραβάει βελάκια για το πού θα έπρεπε να κινηθεί ο καθένας και πολύ συχνά (στα τελευταία στάδια) παίρνει τηλέφωνα σε αθλητικά ραδιόφωνα για να συζητήσει με τον τάδε δημοσιογράφο πολύ σοβαρά τα λάθη του κόουτς. Εκεί που λάμπει είναι στα ημίχρονα που η ομάδα δεν πάει καλά. Μαζεύει τους γύρω του και σαν τον Ιησού με τους μαθητές του διδάσκει τον λόγο του για το 4-2-2-1-1. Συνήθως οι περισσότεροι βαριούνται.

Ο νεο-συνδεσμίτης

Ηλικία: Συνήθως κοντά στα είκοσι.

Εμφάνιση: Τον χειμώνα σίγουρα φούτερ με κουκούλα και πίσω στάμπα κάποιου συνδέσμου. Το καλοκαίρι αντίστοιχο τ-σερτ. Υποχρεωτικό το γυαλί ηλίου ακόμα και τη νύχτα, καθώς δηλώνει “δεν σας νιώθω” και δείχνει ακόμα πιο κουλ. Από κάτω φοριέται είτε φόρμα, είτε τζιν. Απαραίτητα αξεσουάρ το κασκόλ και το τατουάζ στο μπράτσο ή στην πλάτη.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Ο νεο-συνδεσμίτης είναι πιτσιρικάς που πρόσφατα μπήκε σε κάποιο σύνδεσμο και θεωρεί ότι πριν από αυτόν δεν υπήρχαν οπαδοί της ομάδας. Όταν δεν πηγαίνει στο πέταλο τον βλέπεις μπροστά σου σε θύρα που έχεις διαρκείας να είναι όρθιος και να μην κάθεται όταν του κάνεις παρατήρηση απαντώντας: “Ξέρεις πού έχω πάει εγώ για την ομάδα;”. Συνήθως βρίζει τους αντιπάλους, αλλά αν υπάρχει γραμμή θα βρίσει τον πρόεδρο, τον προπονητή ή κάποιον παίκτη της δικιάς του ομάδας. Toν βλέπεις να μπαίνει με ντου ή να σπάει με απόλυτη φυσικότητα ένα κάθισμα μπροστά σου για να το πετάξει μέσα. Είναι μόνιμα εξοργισμένος με κάτι, ενώ συχνά κάνει παρατηρήσεις στους υπόλοιπους που δεν φωνάζουν αρκετά. Στον ελεύθερό χρόνο του βρίζεται στα σχόλια σε βίντεο με πεσίματα στο YouTube και παρακολουθεί διάφορα σάιτ against modern football.



Ο συνωμοσιολόγος

Ηλικία: Συνήθως ίδια ηλικία με τον κουπονάκια.

Εμφάνιση: Για κάποιον λόγο ο συνωμοσιολόγος πρέπει να είναι σχετικά ευτραφής. Παλιότερα έπαιζε ποδόσφαιρο και ήταν καλός, αλλά κάποιος τραυματισμός του στοίχισε την καριέρα. “Έφτασα μέχρι Γ’ Εθνική” θα πει συνήθως, μια που αν μιλήσει για παραπάνω μπορεί να πέσει σε κανέναν γνώστη και να γίνει ρεζίλι. Απαραίτητο αξεσουάρ κάτι φαγώσιμο (συνήθως σπόρια, αλλά παίζουν και βρώμικα). Ο συνωμοσιολόγος πρέπει να τρώει κάτι την ώρα που σου αποκαλύπτει.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Ο συνωμοσιολόγος πάντα έχει μια θεωρία για οτιδήποτε συμβαίνει στην ομάδα και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ξέρει ποιος παίκτης μεθοκοπάει, ποιον θα φέρει προπονητή ο πρόεδρος και γιατί ο αντίπαλος θα σκυλιάσει να παίξει εναντίον της ομάδας του. Ξέρει πάντα ποιο ματς είναι στημένο (και συνήθως το συζητάει με τον κουπονάκια) και γιατί.  Η τάδε ομάδα θα κάτσει να χάσει για να ρίξει την άλλη ομάδα, επειδή το 2004 τους είχε ρίξει. Οι παίκτες παίξανε το ματς στο στοίχημα γι’ αυτό χάσαμε. Ο προπονητής της άλλης ομάδας είχε καλές σχέσεις με τον επιθετικό μας γι’ αυτό έχασε το γκολ. Ο συνωμοσιολόγος μπορεί να μπλέξει όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος σε κάποιο από τα σενάρια. Και επειδή πολύ απλά το ποδόσφαιρό μας είναι απίστευτα βρώμικο, θα πέσει μέσα αρκετές φορές. Το βασικό όμως ατού του συνωμοσιολόγου είναι ότι έχει γνωριμίες. Ξέρει πάντα κάποιον μέσα στην ομάδα, έναν πρώην ποδοσφαιριστή, έναν πρώην διαιτητή, τον θυρωρό στην Ιντρακόμ, τον σοφέρ του Βαρδινογιάννη κ.ο.κ. και πάντα σου λέει κάτι εμπιστευτικά. Πέρα όμως από τα καθαρά αγωνιστικά λάμπει και σε άλλους τομείς. Σε ενημερώνει έγκαιρα για μεταγραφές “έχουμε κλείσει τον Ζε Ρομπέρτο, το έμαθα” ή για τα διοικητικά “ο Τσάκας έχει από πίσω 10 εμίρηδες, πολλά φράγκα σου λέω”.
sombrero.gr

Παράθεση
Οι φυλές των Ελλήνων φιλάθλων (Μέρος Β’)
Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας στις κατηγορίες των συμπολιτών μας. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κι άλλες κατηγορίες σίγουρα, αλλά για λόγους συντομίας είπαμε να περιοριστούμε σε δέκα χαρακτηριστικές.



Ο τρέντης

Ηλικία: Ο τρέντης είναι θέρτι-σάμθινγκ.

Εμφάνιση: Είναι πολύ σημαντική καθώς τον κάνει να ξεχωρίζει. Ο τρέντης δεν ντύνεται όπως να’ ναι στο γήπεδο. Ντύνεται σαν τον απήγαγαν από κάποιο καφέ της Γλυφάδας και τον ανάγκασαν με το ζόρι να πάει στο γήπεδο. Γυαλί ηλίου πανάκριβο, άιφον, ρολόι που αν του βάλεις γυαλί θα κάνει για ολόσωμος καθρέφτης, μαλλί προσεγμένο ανάλογα με το τι επιτάσσει η μόδα, αμάνικο μπουφάν ή ριγμένη ζακέτα και πολύ συχνά παπούτσι των 200+ ευρώ στα χρώματα του αγαπημένου του συλλόγου.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Ο τρέντης πηγαίνει στο γήπεδο πάντα με το αυτοκίνητό του, το οποίο συνήθως είναι SUV ή κάποιο κουπέ. Τα ΜΜΜ δεν δημιουργήθηκαν γι’ αυτόν. Μπορεί να φαίνεται (και πιθανότατα να είναι) φλώρος, αλλά δεν είναι τυχαίος οπαδός. Έχει ακριβό διαρκείας, θέση πάρκινγκ και ΣΙΓΟΥΡΑ είναι και μπασκετικός και έχει πάει σε κάποιο φάιναλ φορ ή έστω σε κάποιο εκτός έδρας ταξίδι. Απαραίτητο αξεσουάρ: η γκόμενα. Ο τρέντης συχνά θα φέρει και μια γυναίκα μαζί του στο ματς, γεγονός που θα τον κάνει ακόμα πιο αντιπαθή ανάμεσα στους κοινούς θνητούς που ήδη τον κοιτούν με μισό μάτι. Η αντιπάθεια μάλιστα αυξάνεται ανάλογα με την ομορφιά της γκόμενας που κουβαλάει. Ο τρέντης γενικά δεν έχει σχέσεις με κάποια από τις άλλες κατηγορίες.

Ο διαιτητάκιας

Ηλικία: Ο διαιτητάκιας είναι συνήθως 50αρης και βάλε.

Εμφάνιση: Ο διαιτητάκιας δεν έχει χαρακτηριστική εμφάνιση πέρα από την ηλικία του. Το μοναδικό του προσόν που τον κάνει να ξεχωρίζει ανάμεσα στους άλλους είναι η στεντόρεια φωνή του που έχει το σπάνιο προσόν να ακούγεται ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Ο διαιτητάκιας είναι αυτός που ξέρει πότε είναι η κλήρωση των διαιτητών και με το που γίνει θα σου πει: “Ωχ, μας βάλανε τον τάδε”. Ο διαιτητάκιας είναι άριστος γνώστης της γεωγραφίας μια που ξέρει όλη την Ελλάδα αναγκαστικά για να θυμάται από ποιον σύνδεσμο διαιτητών είναι το κάθε κοράκι. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από τα μπινελίκια του που πολύ συχνά έχουν τοπικιστικό χαρακτήρα: “Ρε κουφάλα παγουρά, παιδί του Γκαγκάτση” ή “Τι σφυράς μωρή Καλαματιανή πουτάνα;”. Ο διαιτητάκιας πέρα από γνώσεις γεωγραφίας έχει άριστη μνήμη και θυμάται πότε σε έπαιξε ο κάθε διαιτητής και γιατί ακριβώς σε έσφαξε. Πέρα από τους διαιτητές όμως αγαπάει ιδιαίτερα και τους επόπτες, οι οποίοι καθώς είναι πιο κοντά στις κερκίδες ακούνε ευφάνταστα μπινελίκια που μπορούν να συνδυάζουν σε μια πρόταση τις μητέρες τους, τις γυναίκες τους, τα παιδιά τους, κάποιον έγχρωμο ποδοσφαιριστή και συχνά κάποιο αρσενικό ζώο. Για τον διαιτητάκια σημασία δεν έχει ο προορισμός (η νίκη της ομάδας), αλλά το ταξίδι (το μπινελίκι επί 90 λεπτά στο κοράκι).



Η γυναίκα-οπαδός

Ηλικία: Η γυναίκα-οπαδός είναι μεταξύ 20 και 30. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μεγαλώσει και να συνεχίσει την ίδια συμπεριφορά.

Εμφάνιση: Η εμφάνισή της είναι συνήθως απλοϊκή, με must το τζιν. Γι’ αυτό και ξεχωρίζει από τις γυναίκες που συνοδεύουν τον τρέντη και οι οποίες φαίνονται εντελώς εκτός τόπου και χρόνου. Αργότερα όταν μεγαλώσει και ανάλογα με το πού ζει μπορεί να γίνει έτσι .

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Η γυναίκα-οπαδός αντιμετωπίζεται σεξιστικά και φαλλοκρατικά σε πρώτη φάση. Μέχρι να ξεκινήσει το ματς έχει να αντιμετωπίσει τα υποτιμητικά βλέμματα των αντρών του στυλ “τι ήρθε αυτή να κάνει στο γήπεδο;” και “κανά γκόμενο ποδοσφαιριστή θα έχει”. Μόλις όμως αρχίσει το ματς κάνει τους δίπλα της να ντρέπονται αφ’ ενός γιατί γνωρίζει όλα τα συνθήματα (και τα τραγουδάει), αλλά και γιατί βρίζει και σαν λιμενεργάτης. Η γυναίκα-οπαδός είναι μια από τις πιο ολιγομελείς κατηγορίες στα γήπεδα, αλλά όλοι μας τις έχουμε δει και τις ξέρουμε. Συνήθως έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον νεο-συνδεσμίτη και τον διαιτητάκια. Ο πρώτος τη βλέπει ως πιθανή γκόμενα που θα κάνουν μαζί εκδρομές και ο δεύτερος ως την κόρη που δεν είχε ποτέ για να παίρνει μαζί του στο γήπεδο.

Ο προληπτικός

Ηλικία: Ο προληπτικός είναι συνήθως ηλικιωμένος, παρ’ όλα αυτά τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται από μικρή ηλικία και η κατάσταση επιδεινώνεται με τον καιρό. Δυστυχώς παρά την εξέλιξη της επιστήμης, δεν έχει βρει ακόμα γιατρειά.

Εμφάνιση: Παρά το γεγονός ότι η εμφάνιση παίζει τεράστιο ρόλο για τον προληπτικό, δεν υπάρχει κάποιο consensus (που λένε και στο χωριό μου) και η τελική εικόνα καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από το τι είναι γούρικο. Για παράδειγμα μπορεί το τζιν που φοράει να έχει λιώσει και να είναι πλέον φαρδύ ή στενό σε σημείο να σε κάνει να αναρωτιέσαι πώς διάολο το βάζει, η αλήθεια είναι όμως ότι είναι το γούρικο τζιν που είχε φορεθεί στον τελικό του μπάσκετ της Γλυφάδας το 1981 με τον Ραμπίδη και τον Μηνά Γκέκο (τρου στόρι).

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Ο προληπτικός προσέχει κάθε λεπτομέρεια. Από το αν θα πετύχει τραγούδι της Βίκυς Μοσχολιού πριν από ένα κρίσιμο ματς που σημαίνει κατάρα (τρου στόρι), μέχρι από ποιον δρόμο θα πάει στο γήπεδο. Εκτός από την εμφάνιση, προσέχει και οτιδήποτε άλλο κουβαλάει. Κυρίως τέτοια φετίχ είναι τα γούρικα κασκόλ, αλλά μπορεί να φτάσει σε σημείο παράνοιας με συνήθειες που γίνονται προγραμματισμένα, όπως π.χ. να προσφέρει τσίχλα στο διπλανό του και αυτός να πρέπει να μην την πάρει γιατί έγινε μια φορά και γύρισε το ματς (τρου στόρι και αυτό). Ο προληπτικός και έχει και δεν έχει καλές σχέσεις με τις άλλες κατηγορίες. Ανάλογα με το αν σε έχει συνδυάσει με καλό ή κακό αποτέλεσμα, μπορεί να στραβώσει αν σε δει ή να σε παρακαλάει να πας μαζί του στο επόμενο ματς. Κλασσικές συνήθειες η αλλαγή θέσης με τον διπλανό, το “ξου ξου ξου” όταν ο αντίπαλος πλησιάζει στην περιοχή και το σφίξιμο στο χέρι κάποιου σταυρού.



Ο τουρίστας (aka καναπεδάκιας ή και προσκλησάκιας)

Ηλικία: Συνήθως 35αρης και πάνω

Εμφάνιση: Ο τουρίστας μια που δεν πηγαίνει συχνά στο γήπεδο, δεν ξέρει και πώς να ντυθεί σωστά. Μπορεί για παράδειγμα να σκάσει μύτη με σκαρπίνι και πουκάμισο ή οποιονδήποτε συνδυασμό κρίνει σωστό.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Ο τουρίστας δεν έχει κόλλημα με το ποδόσφαιρο. Πολύ απλά δεν το αγαπάει. Γι’ αυτό και προτιμάει να βλέπει τα ματς από την τηλεόραση (και συχνά να αλλάζει κανάλι όταν αρχίζουν οι ειδήσεις) και σπάνια πηγαίνει στο γήπεδο. Αν τον ρωτήσεις θα σου πει ότι φταίει η βία, το κακό θέαμα, το κρύο, η βρωμιά στο ποδόσφαιρο κ.ο.κ., λόγοι που είναι πραγματικοί για αρκετό κόσμο αλλά στην περίπτωσή του αποτελούν απλές δικαιολογίες. Τον καταλαβαίνεις όχι μόνο από την εμφάνιση αλλά και από την συμπεριφορά. Ψάχνει να δει πού είναι η θύρα του, κάθεται στην θέση σου κραδαίνοντας ένα κιλό φαγητό και όταν του πεις ότι εκεί κάθεσαι εσύ κοιτάζει το εισιτήριό του για να σιγουρευτεί (λες και είστε στο αεροπλάνο και δεν ξέρεις απ’ έξω την θέση που κάθεσαι κάθε Κυριακή), φεύγει από το 80′ με το σκορ στο 1-1 κάνοντας και κριτική του στυλ “δεν παίξαμε τίποτα σήμερα”, ρωτάει τους δίπλα του “ποιος είναι το 4;”, βρίζει σε όλο ματς έναν παίκτη ακόμα και όταν την μαλακία την έχει κάνει άλλος και πάει λέγοντας.

Συχνά ο τουρίστας έχει βρεθεί στο γήπεδο με κάποιο εισιτήριο που κέρδισε σε διαγωνισμό ή με κάποια πρόσκληση. Ο τουρίστας δεν έχει σχέσεις με καμία άλλη κατηγορία γιατί πολύ απλά δεν πάει συχνά στο γήπεδο, αλλά ο προληπτικός τον μισεί θανάσιμα μια που είναι μια καινούρια μεταβλητή στην κοσμική ισορροπία μεταξύ γουριού και γκαντεμιάς και τον εμποδίζει να βγάλει συμπεράσματα για το τι θα γίνει. Το χειρότερο είναι ο τουρίστας αντίπαλης ομάδας που έχει έρθει στο δικό σου γήπεδο και καταλαβαίνεις ότι κρυφο-χαίρεται όταν η ομάδα σου δεν κερδίζει. Πολύ συχνά ο τουρίστας (που τις υπόλοιπες 364 μέρες δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο) θα σου κάνει καζούρα την άλλη μέρα αν τύχει και η ομάδα του σε κερδίσει.
sombrero.gr

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.563
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
Απ: Ελληνικό ποδόσφαιρο
« Απάντηση #36 στις: Δευ 27 Ιαν 2020 19:16 »
Παράθεση
Βόμβα μεγατόνων στο ελληνικό πρωτάθλημα. H Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με ψήφους 3-2 το απόγευμα της Δευτέρας αποφάσισε να εισηγηθεί την ανάκληση του πιστοποιητικού του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης και τον υποβιβασμό τους!

Στο πόρισμά της η ΕΕΑ διαπιστώνει ότι υπάρχει συνιδιοκτησία του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Μάλιστα, πρέπει να επισημάνουμε ότι για την ακριτική ΠΑΕ εισηγείται την ίδια ποινή, δηλαδή, τον υποβιβασμό και για το θέμα της μετοχικής της σύνθεσης.

Η υπόθεση πλέον περνάει στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League, όπου θα κριθεί το μέλλον των δύο ΠΑΕ.

Η ποινή του υποβιβασμού απορρέει από το γεγονός ότι η παράβαση κρίθηκε βαριά με βάση τον πειθαρχικό κώδικα σύμφωνα με το πόρισμα, το οποίο η Επιτροπή το θεωρεί δεσμευτικό, με την απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα από την ΕΕΑ σε λίγη ώρα.

https://www.filathlos.gr/ellada/548258-eisigisi-bomba-tis-eea-gia-ypobibasmo-toy-paok-kai-tis-xanthis   

Τα πάντα πλέον εξαρτώνται από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League.
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα γίνει κάτι.
Ένα τσουχτερό χρηματικό προστιματάκι και "εντολή" στον μΠΑΟΚ να κάνει πίσω για να πάρει το πρωτάθλημα ο ναρκέμπορος...

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.563
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
Απ: Ελληνικό ποδόσφαιρο
« Απάντηση #37 στις: Δευ 27 Ιαν 2020 19:45 »
Στο μεταξύ ζντούμπα τα μπαόκια βρίζουν Κούλη και Αυγενάκη και...
άρχισαν τα όργανα  :P :

Παράθεση
Θέση για το πόρισμα της ΕΕΑ, όσον αφορά στη υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης, πήρε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Μετά την απόφαση της Επιτροπής να εισηγηθεί τον υποβιβασμό των δυο ομάδων (κρίνοντας ότι τίθεται θέμα πολυιδιοκτησίας), ο υφυπουργός Αθλητισμού εξέφρασε τον σεβασμό του στα αρμόδια όργανα, αλλά δήλωσε αντίθετος με αυτή την ποινή.

Με ανάρτησή του στο twitter λοιπόν δήλωσε:

«Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και την κρίση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού.

Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται η πλέον επαχθής ποινή του υποβιβασμού σε ιστορικές ομάδες χωρίς να υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση».

https://www.filathlos.gr/ellada/548276-bomba-aygenaki-gia-eea-den-einai-dynaton-na-epiballetai-ypobibasmos-horis-na-yparhei

Αποσυνδεδεμένος ayuto1966

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 6.088
  • Τα χιλιομετρα ειναι λιγα
    • Προφίλ
Απ: Ελληνικό ποδόσφαιρο
« Απάντηση #38 στις: Δευ 27 Ιαν 2020 20:24 »
Δεν τους χαλασε......


Τον Κουλη και την Νεα Δημοκρατια δεν θελανε που χρηματοδοτης ηταν ο Βαγγελας  :)) :)) :)) :))


Καλα να παθουνε


Κατα τα αλλα ο Αυγενακης ειναι φοβερα επιτυχεμενος υπουργος,μονο που πρεπει να παιρνει εντολες απο τον εργοδοτη του
Α ρε σανοοοοοοοοοο


ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΟΧΙ ΓΙΑ NAZIS

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.906
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Ελληνικό ποδόσφαιρο
« Απάντηση #39 στις: Δευ 27 Ιαν 2020 20:25 »
Τίποτα δεν θα γίνει στο τέλος.
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος ayuto1966

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 6.088
  • Τα χιλιομετρα ειναι λιγα
    • Προφίλ
Απ: Ελληνικό ποδόσφαιρο
« Απάντηση #40 στις: Δευ 27 Ιαν 2020 20:29 »
Ο Μαρινακης ειναι ο χρηματοδοτης της Νεας Δημοκρατιας Λαμια
Μην το ξεχνας

Ξερεις ποια φορμουλα θα βρει το τζιμανι το μπατσονι απο την Κρητη

Δεν θα ριξει τον Παοκ στην Β κατηγορια
Αλλα θα του ριξει καμια ποινη -6

Δεν τον σωζουνε οι Νεοδημοκρατες με τιποτα τωρα
ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΟΧΙ ΓΙΑ NAZIS

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.293
    • Προφίλ
Απ: Ελληνικό ποδόσφαιρο
« Απάντηση #41 στις: Δευ 27 Ιαν 2020 20:30 »
Η κολοτούμπα ξεκίνησε ήδη.Σιγουριά και ιστορικές ομάδες λένε.

Αποσυνδεδεμένος RASTA

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.384
    • Προφίλ
Απ: Ελληνικό ποδόσφαιρο
« Απάντηση #42 στις: Δευ 27 Ιαν 2020 20:42 »
Επειδή η ανάπτυξη θα καθυστερήσει ψίχα,είπανε να βάλουν μπροστά τη κάθαρση του ποδοσφαίρου....φήμες ότι θα εξοριστεί στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ο ρωσοποντιος,με το "Νουρ 1", για να του περάσει ο νταλγκας, ελέγχονται ως ανυπόστατες....
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος ltz

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 696
    • Προφίλ
Απ: Ελληνικό ποδόσφαιρο
« Απάντηση #43 στις: Δευ 27 Ιαν 2020 21:01 »
Ενώ ο ΠΑΣ "που δεν είναι ιστορικός", άρπαξε μείον 90, το 2003 αν δεν απατώμαι και όλα μέλι γάλα.
ΠΑΣ από το 1966. Παγουράς από πάντα.

Αποσυνδεδεμένος RASTA

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.384
    • Προφίλ
Απ: Ελληνικό ποδόσφαιρο
« Απάντηση #44 στις: Δευ 27 Ιαν 2020 21:20 »
Ενώ ο ΠΑΣ "που δεν είναι ιστορικός", άρπαξε μείον 90, το 2003 αν δεν απατώμαι και όλα μέλι γάλα.
σαν ποδοσφαιρόφιλος κ φίλαθλος (του ΠΑΣ) ,απατασαι διαχρονικά, αλλά όχι από τη μνήμη σου....
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.293
    • Προφίλ
Απ: Ελληνικό ποδόσφαιρο
« Απάντηση #45 στις: Δευ 27 Ιαν 2020 21:55 »
Α θα πέσει ο ΠΑΟΚ
Β θα παραιτήσουν Αυγενάκη
Γ θα πέσει ο Κούλης

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.906
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Ελληνικό ποδόσφαιρο
« Απάντηση #46 στις: Δευ 27 Ιαν 2020 22:00 »
Α θα πέσει ο ΠΑΟΚ
Β θα παραιτήσουν Αυγενάκη
Γ θα πέσει ο Κούλης

Τίποτα από  τα τρία. Θα υπάρξει μια μεσοβέζικη ποινή για τον ΠΑΟΚ και τέλος.
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.293
    • Προφίλ
Απ: Ελληνικό ποδόσφαιρο
« Απάντηση #47 στις: Δευ 27 Ιαν 2020 22:07 »
Βασικά τι ποσοστά δίνουν αυτά τα 3 ενδεχόμενα

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.563
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
Απ: Ελληνικό ποδόσφαιρο
« Απάντηση #48 στις: Δευ 27 Ιαν 2020 22:42 »
Τα τελευταία 1-2 χρόνια είχαμε κραυγαλέες περιπτώσεις παράβασης των κανονισμών και των νόμων υπέρ "των γαμιάδων" που λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Τί να θυμηθώ:
Το ότι σε μια νύχτα έπαιξαν σε γεμάτη Τούμπα ο μΠΑΟΚ με την ΑΕΚ?
Την καραμπινάτη περίπτωση καταγγελίας για  δωροδοκία εις βάρος του ΟΦΗ και την αθώωσή του για να γλυτώσει τον υποβιβασμό?
Την επίσης καραμπινάτη παράβαση των κανονισμών για να μην πέσουν η βαζέλα και ο αιώνιος?
Την υπόδικη λιμανίσια αρκούδα?

Δεν θέλω να πάω πιό παλιά, δεν θα με φτάσει ένας τόμος!

Αποσυνδεδεμένος RASTA

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.384
    • Προφίλ
Απ: Ελληνικό ποδόσφαιρο
« Απάντηση #49 στις: Τρι 28 Ιαν 2020 09:03 »
Τα τελευταία 1-2 χρόνια είχαμε κραυγαλέες περιπτώσεις παράβασης των κανονισμών και των νόμων υπέρ "των γαμιάδων" που λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Τί να θυμηθώ:
Το ότι σε μια νύχτα έπαιξαν σε γεμάτη Τούμπα ο μΠΑΟΚ με την ΑΕΚ?
Την καραμπινάτη περίπτωση καταγγελίας για  δωροδοκία εις βάρος του ΟΦΗ και την αθώωσή του για να γλυτώσει τον υποβιβασμό?
Την επίσης καραμπινάτη παράβαση των κανονισμών για να μην πέσουν η βαζέλα και ο αιώνιος?
Την υπόδικη λιμανίσια αρκούδα?

Δεν θέλω να πάω πιό παλιά, δεν θα με φτάσει ένας τόμος!
περασμένα ξεχασμένα,όλα καλά....
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro