Αποστολέας Θέμα: Ελληνικό ποδόσφαιρο  (Αναγνώστηκε 18585 φορές)

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Ελληνικό ποδόσφαιρο
« Απάντηση #125 στις: Τρι 16 Νοέ 2021 19:09 »

Aστέρας Παραποτάμου - Πλαταριά 3-2

Αποσυνδεδεμένος PAS and stale bread

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #126 στις: Δευ 22 Νοέ 2021 16:45 »
Η Δόξα Ορεστιάδας έσπασε τα καθιερωμένα κι έφτιαξε φανέλες υπέρ της Παλαιστίνης και κατά της ομοφοβίας

Το δικό της κοινωνικό μήνυμα θέλησε να περάσει μέσα από τις νέες της φανέλες η Δόξα Ορεστιάδας, εκ των οποίων η μία είναι εμπνευσμένη από τα χρώματα της Παλαιστίνης και η άλλη από εκείνα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Σε μία διαφορετική κίνηση προχώρησε η Δόξα Ορεστιάδας, η οποία αγωνίζεται στο Β' τοπικό Έβρου και μέσα από τις νέες της φανέλες για τη σεζόν 2021/22 θέλησε να στείλει ένα διπλό κοινωνικό μήνυμα.

Συγκεκριμένα, οι εμφανίσεις είναι εμπνευσμένες από δύο χρώματα: αυτά της Παλαιστίνης και εκείνα του ουράνιου τόξου, δηλαδή την γνωστή rainbow flag, που χρησιμοποιείται ως σύμβολο κατά των διακρίσεων και της διαφορετικότητας στον σεξουαλικό προσανατολισμό. Με τον τρόπο αυτό, η ομάδα εξέφρασε την αλληλεγγύη της υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων, καθώς και της ελευθερίας στην έκφραση.

Μάλιστα, το περασμένο καλοκαίρι η ομάδα της Θράκης είχε εκφράσει επίσης τη στήριξή της στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, αλλάζοντας τα χρώματα του σήματός της, στα χρώματα της σημαίας του ουράνιου τόξου.

Σε μία διαφορετική κίνηση προχώρησε η Δόξα Ορεστιάδας, η οποία αγωνίζεται στο Β' τοπικό Έβρου και μέσα από τις νέες της φανέλες για τη σεζόν 2021/22 θέλησε να στείλει ένα διπλό κοινωνικό μήνυμα.

Συγκεκριμένα, οι εμφανίσεις είναι εμπνευσμένες από δύο χρώματα: αυτά της Παλαιστίνης και εκείνα του ουράνιου τόξου, δηλαδή την γνωστή rainbow flag, που χρησιμοποιείται ως σύμβολο κατά των διακρίσεων και της διαφορετικότητας στον σεξουαλικό προσανατολισμό. Με τον τρόπο αυτό, η ομάδα εξέφρασε την αλληλεγγύη της υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων, καθώς και της ελευθερίας στην έκφραση.

Μάλιστα, το περασμένο καλοκαίρι η ομάδα της Θράκης είχε εκφράσει επίσης τη στήριξή της στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, αλλάζοντας τα χρώματα του σήματός της, στα χρώματα της σημαίας του ουράνιου τόξου.

click here
"Οι φανέλες της Δόξας Ορεστιάδας 2021/2022 είναι έτοιμες και παρουσιάζονται: Η πρώτη εμπνευσμένη από τα χρώματα της Παλαιστίνης, όχι μόνο για να υπενθυμίζει το ιστορικό γεγονός, αλλά κυρίως για να εκφράσει την αλληλεγγύη υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της αυτοδιάθεσης ενός λαού.

Η δεύτερη με τα χρώματα της rainbow flag, ενάντια σε κάθε μορφή διάκρισης και ρατσισμού, αγκαλιάζοντας τη διαφορετικότητα, την ποικιλομορφία, τις ανοιχτές κοινωνίες, την ελευθερία της έκφρασης και της αυτοδιάθεσης του σώματός μας. Ακριβώς επειδή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό υπάρχει κάτι περισσότερο από το ποδόσφαιρο, από μια νίκη ή μια ήττα, επιλέγουμε να ταξιδέψουμε το μήνυμά μας μέχρι το πιο απομακρυσμένο γήπεδο του βορείου Έβρου!

Σας περιμένουμε σε κάθε επόμενο παιχνίδι για να στηρίξουμε όλοι μαζί την προσπάθεια! It’s not all about football".

https://www.contra.gr/podosfairo/i-doxa-orestiadas-espase-ta-kathieromena-ki-eftiaxe-faneles-yper-tis-palaistinis-kai-kata-tis-omofovias.9432914.html?utm_source=News247&utm_medium=footer&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos1

Συνδεδεμένος christos

• Hero Member
  • ΠΑΣ...γιατί κάποια πράγματα μένουν πάντα ίδια...
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: Δευ 22 Νοέ 2021 21:59 »
Συγγνωμη που θα τους χαλασω το ονειρο εκει στην Ορεστιαδα , αλλα Αραβες και ομοφυλοφιλια δεεεεν…
Οποτε πρεπει μαλλον να επιλεξουν …φανελα  :))

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: Δευ 22 Νοέ 2021 22:24 »
Συγγνωμη που θα τους χαλασω το ονειρο εκει στην Ορεστιαδα , αλλα Αραβες και ομοφυλοφιλια δεεεεν…
Οποτε πρεπει μαλλον να επιλεξουν …φανελα  :))

5 most gay friendly Arab countries

https://nomadicboys.com/gay-friendly-arab-countries/

Συνδεδεμένος christos

• Hero Member
  • ΠΑΣ...γιατί κάποια πράγματα μένουν πάντα ίδια...
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: Δευ 22 Νοέ 2021 22:56 »
Συντροφε , δεν ξερω τι λεει το nomadic και καθε αλλο site , αλλα εγω που ταξιδευω λογω δουλειας σε ολα αυτα τα μερη εδω και πολλα χρονια , εχω παντελως αλλη ( προσωπικη ) γνωμη .
Παρεμπιπτοντως - επειδη μπηκα στο link - ο Λιβανος δεν θεωρειται Αραβικη χωρα , το Μπαχρειν ειναι το μπουρδελο των Σαουδαραβων οπου καθε Πεμπτη βραδυ περνουν την γεφυρα King Fahd για να βρεθουν στην χωρα που επιτρεπονται ολα ( ακομη και πουτανες ή αλκοολ ) , ενω ολα επιτρεπονται και στο Ντουμπαι ( μονο εκει , σε κανενα αλλο Εμιρατο ) αλλα συγκεκαλυμμενα .

Στην Παλαιστινη παντως που ειναι και το θεμα μας  ( και Δυτικη Οχθη και Γκαζα  ) ομοφυλοφιλος δεν εκφραζεται ουτε για πλακα .

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Δευ 22 Νοέ 2021 23:33 »
Το ότι δεν μπορούν να εκφραστούν δεν πάει να πει ότι δεν υπάρχουν.

Ένας λόγος παραπάνω να εκφραστούν άλλοι για αυτούς χωρίς να κινδυνεύουν να τους κόψουν το κεφάλι με καμιά χατζάρα γιατί το απαγορεύει η επίσημη θρησκεία του χ αραβικού κράτους ή δεν ξέρω εγώ ποιος. (Για κάθε Αραβικό κράτος)

Και σε εμάς μέχρι πριν μερικές δεκαετίες το επίσημο κράτος και μόνο με την υποψία ή ακούγοντας τίποτα καλιαρντά σε κανα πάρκο σε μπουζούριαζε έτσι απλά, σε κούρευε σαν αρνί, σε σάπιζε στο ξύλο για να σε κάνει "άντρα" αλλά δεν.

Φαίνονται πολύ μακρινά όλα αυτά από εμάς αλλά δεν είναι και τόσο. 

Οποιοδήποτε κίνημα-οργάνωση-ομάδα κ.ο.κ. είναι ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού είτε έχει να κάνει με χρώμα δέρματος ή σεξουαλικό προσανατολισμό ή δεν ξέρω εγώ τι, ο κάθε νοήμων πολίτης οφείλει τουλάχιστον να χαιρετίζει τέτοιες ενέργειες και να συναινεί για ένα καλύτερο κόσμο με ισότητα και δικαιοσύνη.   

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: Δευ 03 Ιαν 2022 21:47 »
Δεν προκαλεί καμία έκπληξη το ότι η πρώτη χώρα που επιστρατεύει αστυνομία για μια εορταστική συναυλία που διεξάγεται χωρίς θεατές είναι η ίδια που επιστράτευσε 3000 αστυνομικούς για ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών.
El Sombrero

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: Τρι 18 Ιαν 2022 20:27 »
«Το 2015 η κόρη μου διαγνώσθηκε με καρκίνο.
Είδα παιδιά να παλεύουν στο νοσοκομείο, είδα παιδιά μόνα τους.
Μίλησα στον φίλο μου και του είπα δεν γίνεται να βλέπουμε παιδιά να κοιμούνται μόνα στο νοσοκομείο.
Δεν θα το ξεχάσω ποτέ.
Ήμουν για προπόνηση, με πήρε η πρώην σύζυγός μου ότι πάει στο νοσοκομείο με το παιδί μας. Το ίδιο απόγευμα διεγνώσθη με καρκίνο στον εγκέφαλο. Ξεκινήσαμε να ψάχνουμε θεραπείες. Ήταν δύσκολο . Ήταν μόλις εννέα μηνών. Την μία μέρα ήταν υγιής και την επόμενη ήταν τόσο άρρωστη.
Εγω έπαιζα μπάλα, πήγαινα σε προπονήσεις και το παιδί μου ήταν στο νοσοκομείο.
Έπαιζα και είχα στο μυαλό μου την κόρη μου.
Το πρωί πριν την προπόνηση, πήγαινα στο νοσοκομείο να της δώσω ένα φιλί. Μετά την προπόνηση αλλά και πριν τα παιχνίδια πήγαινα να την δω.
Ήξερα πως κάθε στιγμή ίσως να είναι η τελευταία.
Η Έλενα ξεπέρασε τον καρκίνο αλλά είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι. Δεν θα περπατήσει ποτέ. Μετά τον καρκίνο, ο εγκέφαλός της «πάγωσε» κατά το 80%.
Το μήνυμά μου στους γονείς είναι να μην χάνουν την ελπίδα τους και ποτέ να μην αφήσουν μόνα τα παιδιά τους!
Το παιδί σου σε χρειάζεται.
 Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου, αλλά το χαμόγελο της κόρης μου κάθε μέρα που έφτιαχνε την μέρα».
Συγκλονιστική εξομολόγηση από τον Βέρχουλστ.

gazzetta.gr

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: Τετ 02 Φεβ 2022 18:12 »
Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έφυγε από τη ζωή ποδοσφαιριστής της Ηλιούπολης

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Ο 22χρονος Αλέξανδρος Λάμπι έφυγε από τη ζωή στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε αφού νωρίτερα έχασε τις αισθήσεις του στην αναμέτρηση της Ηλιούπολης με την Ερμιονίδα.
Στο πένθος «βυθίστηκε» το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ο Αλέξανδρος Λάμπι έχασε τη μάχη με τη ζωή και έφυγε πρόωρα από κοντά μας.

Μόλις στα 22 του χρόνια έχασε τις αισθήσεις του στο ματς της Ηλιούπολης με την Ενωση Ερμιονίδας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Δυστυχώς όμως όπως έκαναν γνωστό η ομάδα του και ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Χατζηδάκης, έχασε τη «μάχη» με το θάνατο.
https://www.facebook.com/gsilioupoli/posts/2787124404766680
gazzetta.gr

Τι άλλο να πεις

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: Τετ 23 Μάρ 2022 18:52 »
Καλτ διαμάντι από τη β' εθνική των 90s. Ρεθυμνιακός-Ιωνικός, ξερό γήπεδο, κόσμος σκαρφαλωμένος στη μάντρα, Στέφανος Χίος στην περιγραφή, Πίτσο Μοσιμάνε σε μεγάλα κεφία και Νίκος Αλέφαντος να ενημερώνει τον κόσμο πως είναι Κολοσσός.
El Sombrero (βίντεο)

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: Τετ 30 Μάρ 2022 19:34 »
ε άλλα νέα, μακριά από τη σαπίλα της Σούπερ Λιγκ, το καλοκαίρι του 2021 ιδρύθηκε ο «ΑΟ Μεγίστης Καστελλόριζο». Για πρώτη φορά το νησί έχει δική του ποδοσφαιρική ομάδα κι αυτή πριν λίγες μέρες εξασφάλισε με την πρώτη την άνοδο στη 2η κατηγορία της ΕΠΣ Δωδεκανήσου. Επόμενος μεγάλος στόχος είναι να αποκτήσει το δικό της γήπεδο στο Καστελλόριζο (για την ώρα οι εντός έδρας αγώνες διεξάγονται στη Ρόδο) για να μπορέσει να συσπειρώσει γύρω της τους νέους του νησιού που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.

El Sombrero

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: Δευ 04 Απρ 2022 22:59 »
Λατρεμένα 90s. Ο διεθνής Ρουμάνος Ντάνουτ Λούπου του ΠΑΟ συλλαμβάνεται ως αρχηγός σπείρας που έκλεβε σπίτια και αμάξια στην Αθήνα και ο δαιμόνιος «δικαστικός ρεπόρτερ της ΕΤ2» προσπαθεί να του αποσπάσει πολύτιμες πληροφορίες, όπως "τι θα κάνει ο ΠΑΟ αύριο, θα κερδίσει;"

"Το καλοκαίρι του 1990 ο Ντάνουτ Λούπου έπαιζε στο Μουντιάλ με τη Ρουμανία. Λίγους μήνες μετά, τον Φλεβάρη του 1991, βρισκόταν σε ένα κελί στον Κορυδαλλό, με την κατηγορία ότι ήταν εγκέφαλος μιας σπείρας Ρουμάνων διαρρηκτών που είχαν αδυναμία στις γούνες των Αθηναίων...": https://www.facebook.com/sombrerogr/posts/10158477164390931
El Sombrero (βίντεο)

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: Τετ 04 Ιαν 2023 19:11 »
Lamanif δύο χρόνια μετά την περιπέτειά του: «Έκανα σχέση και όταν χώρισα, εκείνη έστειλε σε γνωστούς τα ροζ βίντεο» (vid)

Η εξομολόγηση του Lamanif δυο χρόνια μετά τη διαρροή βίντεο με προσωπικές του στιγμές στο διαδίκτυο.
Πριν από δύο χρόνια ο τράπερ Lamanif είχε συνταράξει το πανελλήνιο, καθώς μετά από ένα βίντεο που είχε ανεβάσει στα social media ενημέρωνε τους διαδικτυακούς του φίλους για την απόφασή του να βάλει τέλος στη ζωή του. Ο λόγος ήταν ότι κάποιος από το κοντινό του περιβάλλον είχε δημοσιοποιήσει ένα βίντεο με προσωπικές του στιγμές.

Σήμερα ο τράπερ τα έχει αφήσει όλα πίσω του και ζει στη Γερμανία με τους γονείς του κάνοντας μια νέα αρχή. Ο Lamanif μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε και για τη νέα αρχή της ζωής του. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο «εφιάλτης» του συνεχίστηκε και στη Γερμανία, καθώς μια κοπέλα με την οποία έκανε σχέση, όταν χώρισαν έστειλε σε γνωστούς τα ροζ βίντεο.

«Στη Γερμανία είναι η μαμά και ο μπαμπάς. Ήθελα να ηρεμήσω, το χρειαζόμουν. Πέσανε όλα μαζί πάνω μου και δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Ακόμα το παλεύω. Δεν είναι κάτι που ξεπερνιέται εύκολα. Τώρα που έχω έρθει στην Ελλάδα τυχαίνει να δω άτομα που θα με κοιτάξουν περίεργα.

Οπότε είναι κάτι που το κουβαλάω μέσα μου, έχω κάνει πολλές θεραπείες. Είχα χάσει τον ύπνο μου, δεν έτρωγα, είχα κλειστεί στον εαυτό μου, δεν είχα φιλίες ούτε σχέσεις. Ήθελα χρόνο να ηρεμήσω. Πλέον νιώθω καλύτερα, πιο δυνατός. Δεν θα σου πω ότι είμαι τέλεια αλλά προχωράω παρακάτω. Το διαδικτυακό bullying υπάρχει πολύ έντονα στις σημερινές μέρες», ανέφερε αρχικά ο τράπερ.

«Έφτασα στο σημείο να αγανακτήσω. Ακόμα και στη Γερμανία που πήγα και προσπάθησα να κοινωνικοποιηθώ και να γνωρίσω παρέες, έμπαινα σε ελληνικά μαγαζιά και με καταλάβαιναν. Είχα κάνει μια σχέση και η κοπέλα όταν χωρίσαμε πήγε και έστειλε τα βίντεο σε άλλα άτομα. Αυτό συνεχίστηκε. Δεν έκανα κάτι κακό για να δέχομαι τέτοιο bullying. Οπότε κάποια στιγμή είπα τέλος, πάμε παρακάτω. Κουβαλάω έναν σταυρό τον οποίο θα κουβαλάω σε όλη μου τη ζωή», συνέχισε ο Lamanif.

Όσο για το πώς είναι σήμερα πρόσθεσε: «Πλέον έχω στόχους, πλάνα και όνειρα που θα τα πραγματοποιήσω. Η οικογένειά μου με στήριξε όσο κανένας άλλος. Με ενοχλεί η πίκρα που έδωσα στους δικούς μου ανθρώπους και νιώθω άσχημα γι αυτό που τους έκανα».

Όπως είπε το τελευταίο εξάμηνο σπουδάζει διαδικτυακά ψυχολογία προκειμένου να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετώπισε και ο ίδιος.
https://www.gazzetta.gr/plus/2184829/lamanif-dyo-hronia-meta-tin-peripeteia-toy-ekana-shesi-kai-otan-horisa-ekeini-esteile

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Τετ 10 Μάι 2023 08:41 »
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: Δευ 29 Μάι 2023 22:14 »
Παράθεση
#ΜετηνΠόπη! Όλη η αλήθεια!

Η Πόπη Κωνσταντοπουλου, διεθνής ποδοσφαιρίστρια του Εργοτέλη, έπαθε τρίτη φορά ρήξη χιαστών και χειρουργήθηκε, με την ομάδα της να μην έχει καλύψει τα έξοδα της επέμβασης. Ακολούθησε "χαρτοπόλεμος" με ΠΣΑΠΠ. Όλη η αλήθεια στο novasports.gr
Η είδηση προέκυψε χάρη στην ανακοίνωση του ΠΣΑΠΠ, ο οποίος προσπαθεί με κάθε μέσο να ενισχύσει την προσπάθεια των κοριτσιών που θέλουν τη σήμερον ημέρα να παίξουν ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση, η Πόπη Κωνσταντοπούλου τραυματίστηκε σε επίσημο αγώνα του Εργοτέλη με τον ΟΦΗ.

Έπρεπε λοιπόν να χειρουργηθεί, και αυτή θα ήταν η τρίτη φορά που θα περνούσε την πόρτα του χειρουργείου για να αντιμετωπίσει ρήξη χιαστών. Η ίδια η αθλήτρια, για ψυχολογικούς λόγους, ήθελε να κάνει την επέμβαση στην Θεσσαλονίκη, κοντά στους γονείς της γιατί έτσι θα ένιωθε καλύτερα και ζήτησε την άδεια της ομάδας γι’ αυτό.

Ο Εργοτέλης, αφού αρχικά είχε δώσει δύο επιλογές στην αθλήτριά του για επέμβαση στο Ηράκλειο, εν συνεχεία δέχθηκε το αίτημα της Πόπης Κωνσταντοπούλου, όπως αποκάλυψε η ίδια στο metrosport, και της επέτρεψε να χειρουργηθεί στη Θεσσαλονίκη. Άνθρωπος της ομάδας συγκεκριμένα της είπε να κάνει ότι είναι καλύτερο για εκείνη.

Συνεπώς η ποδοσφαιρίστρια δεν έκανε τίποτα χωρίς την σύμφωνη γνώμη της ομάδας της, η οποία ομάδα μάλιστα διά μέσω του τεχνικού διευθυντή της, συναίνεσε, ώστε να γίνει ολοκληρωμένο το χειρουργείο, κατά τη διάρκεια του οποίου βρέθηκαν κι άλλα προβλήματα πλην της ρήξης του πρόσθιου χιαστού. Όλα καλά ως εδώ.

Το πρόβλημα προκύπτει, διότι έχει περάσει πάνω από ένας μήνας, και ο Εργοτέλης δεν έχει πληρώσει την κλινική για την επέμβαση. Δεν έχει καταβάλλει ούτε το ποσό το οποίο θα κάλυπτε σε περίπτωση που η Κωνσταντοπούλου είχε χειρουργηθεί στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με τον ΠΣΑΠΠ μάλιστα, άνθρωπος του Εργοτέλη είπε “Ποιος χ*&^%κε;” για την ποδοσφαιρίστρια. Θλίψη εφόσον ισχύει. Μάλιστα εφόσον καταβάλλει το ποσό ο Εργοτέλης, τότε από την ΕΠΟ θα του επιστραφεί ένα σημαντικό ποσοστό, κάτι που αν πληρώσει από την τσέπη της η αθλήτρια δεν μπορεί να ισχύσει.

Και προσέξτε, μιλάμε για μια ομάδα κόσμημα, η οποία εδώ και χρόνια βλέπει το ποδόσφαιρο ως γιορτή. Προφανώς η όποια μομφή δεν έχει να κάνει με το σωματείο καθεαυτό, αλλά με τον τρόπο που κάποιοι άνθρωποι της ομάδας διαχειρίζονται ένα ευαίσθητο ζήτημα. Η επιθετική ανακοίνωση δε του Εργοτέλη, μιλάει για ψέυδη από τον ΠΣΑΠΠ, τα οποίο ωστόσο η ποδοσφαιρίστρια ουσιαστικά επιβεβαίωσε με τις δηλώσεις της.

Μιλάμε για την ομάδα η οποία βγήκε δεύτερη στον όμιλό της, πίσω μόνο από τον πανίσχυρο ΠΑΟΚ. Και μιλάμε για μια αθλήτρια της Εθνικής Ελλάδος. Σύμφωνοι, τα φώτα δεν πέφτουν πάνω στο ποδόσφαιρο γυναικών όσο θα έπρεπε, αλλά αν όλοι είμαστε #μετηνΠόπη και κάθε Πόπη, τότε κάτι μπορεί να βελτιωθεί.

Και αν θέλουμε να μιλήσουμε με όρους αγοράς, το ποδόσφαιρο γυναικών είναι ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο προϊόν, το οποίο έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Και όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούν αυτό οι άνθρωποι που έχουν τις τύχες του στα χέρια τους, αλλά και όλοι όσοι είναι ενεργοί σε ομάδες, τρίτους ή προμηθευτές γύρω από αυτό, τόσο ευνοϊκότερες θα γίνονται οι συνθήκες για τα κορίτσια που αποφασίζουν να παίξουν ποδόσφαιρο.

Επειδή λοιπόν ο αριθμός των κοριτσιών που παίζουν ποδόσφαιρο στην Ελλάδα αυξάνεται καθημερινά, όλοι εμείς οφείλουμε να ενσκύψουμε πάνω από το γεγονός αυτό, να στηρίξουμε την προσπάθειά τους και να γίνουμε θεματοφύλακες των δίκαιων αιτημάτων τους.

Το άρθρο του Νίκου Τζουάννη, δείχνει επίσης τον δρόμο για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να πορευτεί συλλογικά το ποδόσφαιρο γυναικών στο άμεσο μέλλον με την αρωγή της ΕΠΟ, του ΠΣΑΠΠ, των ομάδων και των ίδιων των αθλητριών. Ασφάλεια, ιατρική περίθαλψη και κατώτατος μισθός, να είναι αδιαπραγμάτευτα.
novasports.gr

Παράθεση
Ξεκινάμε από το γεγονός ότι η Α Εθνική γυναικών θεωρείται ερασιτεχνική κατηγορία. Από του χρόνου που οι γυναικείες ομάδες θα είναι υπό την σκεπή των ΠΑΕ ας υπάρξει έστω μια ημιεπαγγελματικη κατάσταση για αυτά τα κορίτσια. Περιέγραψα αυτό το ματς του Εργοτελη με τον ΟΦΗ και ήμουν παρών και στο τι ακολούθησε μετά τον τραυματισμό με την κοπέλα να βγαίνει υποβασταζομενη στα χέρια συμπαικτριων της και παικτριων του ΟΦΗ αφού δεν υπήρχε έστω ενα φορείο στο γήπεδο. Ας φροντίσει η ίδια η ΕΠΟ πέρα από τις ομαδες όταν μιλάμε για την κορυφαία Εθνική κατηγορία γυναικών να συμπεριφέρεται σε αυτά τα κορίτσια με επαγγελματικό τρόπο. Πολλά από αυτά τα κορίτσια και του Εργοτελη τιμούν και έχουν τιμήσει το εθνόσημο και αξίζουν του ανάλογου σεβασμού απ 'όλους.

Παράθεση
τρίτη φορά ρήξη; μήπως να αλλάξει άθλημα; θα μείνει ανάπηρη

μήπως να ασχοληθούν σοβαρά με τις εγκαταστάσεις, να παρέχουν καλή αποκατάσταση (δεν μέμφομαι τις ομάδες, αλλά την ομοσπονδία που ΔΕΝ δίνει λεφτά για τα βασικά), κ γενικά μήπως ο αθλητισμός δεν είναι προνόμιο των ανδρών μόνο; Που αυτά τα κορίτσια το μόνο που έχουν είναι η αγνή αγάπη τους για το άθλημα κ παλεύουν μόνες τους; Γενικά, μήπως να το δούμε λίγο αλλιώς;
Κάποια σχόλια από κάτω.

Προφανώς μακάρι να γίνει γρήγορα καλά η κοπέλα.Απλά εδώ φαίνεται για ακόμα μια φορά πως αντιμετωπίζονται οι γυναίκες,οι ερασιτέχνες αθλητές.Δεν έχεις ούτε τα βασικά.Θα πρέπει να φυλάγεσαι και να εύχεσαι να μην σου συμβεί κάτι γιατί αλλιώς την έβαψες.Πολλές φορές δεν ακούγεται απολύτως τίποτα.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #140 στις: Τετ 09 Αύγ 2023 12:50 »
Οι οπαδοί του Πανηλειακού ιδρύουν ομάδα με το όνομα ΠΑΣ Πύργος

Μια νέα ομάδα ιδρύεται στην Ηλεία, μια ομάδα την οποία ιδρύουν οι οπαδοί του Πανηλειακού και η οποία θα φέρει το όνομα ΠΑΣ Πύργος.

Δεν θα έχει καμία σχέση με τον Πανηλειακό, αλλά θα είναι μια ομάδα την οποία όπως αποκαλούν, θα είναι “τέκνο του Πανηλειακού”. Η ομάδα ΠΑΣ Πύργος, θα μετάσχει ως νέο, υπό αναγνώριση μέλος της ΕΠΣ Ηλείας, στη Γ΄ κατηγορία του τοπικού ποδοσφαίρου.

Την Κυριακή, έκανε την εμφάνισή της στο διαδίδκτυο και ανακοίνωση οργανωμένων οπαδών του Πανηλειακού, η οποία μιλάει γι’ αυτή τη νέα ομάδα του Πύργου.

Η ανακοίνωση αυτή λέει:

«...Πάρτε τα ζβάρα όλα κάψτε τα βρε,
κάψτε κάθε παλιό, για να βγει από μέσα
ο πιο όμορφος ανθός...»

Αδέρφια, συνοπαδοί και φίλοι του αγαπημένου μας Πανηλειακού,
Με μεγάλη περηφάνια και ύστερα από συζητήσεις και διαβουλεύσεις πολλών εβδομάδων, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι μία σκέψη, ένα όνειρο πολλών χρόνων είναι έτοιμο πλέον να πάρει «σάρκα και οστά». Η γέννηση του «Ποδοσφαιρικού Αθλητικού Συλλόγου ΠΥΡΓΟΣ 2023» είναι γεγονός. Η ομάδα της «καρδιάς» μας, η ομάδα της πόλης μας που μάθαμε να αγαπάμε από μικρά παιδιά από τους πατεράδες και τους παππούδες μας και την οποία επί δεκαετίες στηρίζουμε σε όμορφες και δύσκολες στιγμές ακολουθώντας την περήφανα σε όλα τα γήπεδα της χώρας, θα κατεβαίνει και πάλι στους αγωνιστικούς χώρους ΠΕΡΗΦΑΝΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και ΚΑΘΑΡΗ, στηριζόμενη αποκλειστικά στον κόσμο της που θα αποτελεί τη βάση και την κινητήρια δύναμή της. Έτσι όπως την έχουμε ονειρευτεί εμείς!
Η πρώτη μεγάλη «μάχη», η εσωτερική διαμάχη με το συναίσθημα και την καρδιά μας, δόθηκε και κερδήθηκε. Η δεύτερη είναι μπροστά μας και έχει να κάνει με την γραφειοκρατία και τα στενά χρονικά περιθώρια. Όμως είμαστε μαθημένοι στις μάχες και είμαστε αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε! Αν και είτε τώρα είτε σε λίγους μήνες από τώρα, το «ποτάμι» πλέον δεν έχει γυρισμό!
Προτού προχωρήσουμε όμως στο ποιοι είμαστε, τι στόχους έχουμε θέσει και με ποιο πλάνο σκοπεύουμε να τους επιτύχουμε, θα θέλαμε να αναφερθούμε στους λόγους που μας ώθησαν σε μία τέτοια δύσκολη απόφαση. Γιατί όσο ξενερωμένοι και αποξενωμένοι κι αν αισθανόμαστε με το μόρφωμα που κατάντησε ο Πανηλειακός τα τελευταία χρόνια, πάντοτε είναι δύσκολο να πάρεις την απόφαση και να απαρνηθείς κάτι που αγαπάς παθολογικά. Γι' αυτό κι αυτή η ιδέα έμενε για πολύ καιρό απλά μία ιδέα. Άλλωστε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχουμε συνηθίσει στα δύσκολα και το αγωνιστικό τέλμα στο οποίο είχε περιέλθει τόσο καιρό η ομάδα δεν κλόνισε ποτέ την στήριξή μας προς αυτή και την παρουσία μας σε όποιο γήπεδο κι αν αγωνίζονταν οι ερυθρόλευκες φανέλες. Τον τελευταίο χρόνο όμως, το αγωνιστικό πέρασε δυστυχώς σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Σε μία χρονιά που κατά τ' άλλα ξεκίνησε με λόγια μεγάλα, τζάμπα υποσχέσεις, όνειρα και ελπίδες, αλλά πολύ γρήγορα κατέληξε σε μία χρονιά απόλυτης ντροπής και απαξίωσης. Μία χρονιά που η πεποίθηση ότι οι μόνοι που ενδιαφέρονται πραγματικά για την ομάδα και το μέλλον της είμαστε εμείς, ο απλός Πυργιώτης φίλαθλος και οπαδός, μετατράπηκε σε βεβαιότητα. Μία χρονιά που αν μιλήσουμε πραγματικά για ό,τι συνέβη και αναφερθούμε σε συγκεκριμένες καταστάσεις και γεγονότα, θα εκτεθεί πολύς κόσμος. Μία χρονιά που ο άλλοτε δοξασμένος για τους μεγάλους παίκτες του και τις επιτυχίες του στους αγωνιστικούς χώρους Πανηλειακός, φέτος «δοξάστηκε» και επανήλθε στο «προσκήνιο» των μεγάλων αθλητικών μέσων της χώρας για λόγους που μας έκαναν να κοκκινίζουμε από θυμό και ντροπή. Μία κατάσταση απελπιστική και συνάμα τραγελαφική. Μία κατάσταση που μετέτρεψε τη δύσκολη απόφαση της αποχής από τους αγώνες της αγαπημένης μας ομάδας, σε μία παντελώς φυσιολογική εξέλιξη.
Αυτή η ομάδα δεν μας εκφράζει. Αυτή η ομάδα δεν είναι ο «δικός μας» Πανηλειακός. Δεν είναι η ομάδα που αγαπήσαμε και ακολουθήσαμε παντού πιστά. Αυτή η ομάδα θυμίζει έντονα «μαύρες» μέρες του παρελθόντος που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε και σίγουρα κανείς από εμάς δεν είναι διατεθειμένος να τις ζήσει ξανά!
Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, αλλά κι επειδή κουραστήκαμε σε κάθε αναφορά στο όνομα του Πανηλειακού στις συζητήσεις στα διάφορα στέκια της πόλης να δημιουργούνται είτε αισθήματα νοσταλγίας για το παρελθόν είτε αισθήματα θλίψης και απαξίωσης για το παρόν, πήραμε την μεγάλη απόφαση να δημιουργήσουμε τον «δικό μας» Πανηλειακό και πάλι από την αρχή. Την δική μας ομάδα που δεν θα φέρει το όνομα ή το σήμα του Πανηλειακού, αλλά θα φέρει τις αξίες και τα ιδεώδη του. Μία ομάδα που καμία σχέση δεν θα έχει με τον Πανηλειακό, αλλά στην καρδιά μας θα είναι «τέκνο» του Πανηλειακού, ο σύλλογος που μεγαλώσαμε και αγαπήσαμε από παιδιά. Γιατί οι ομάδες είναι ιδέες και «Πανηλειακός» είναι η ιστορία της ομάδας, ο κόσμος της, οι άνθρωποι που τον έκαναν μεγάλο και τρανό, οι ποδοσφαιριστές που φόρεσαν και δόξασαν τη φανέλα του, το «Μαρακανά», ο Πύργος! Γι' αυτό και η «καρδιά» του Πανηλειακού, ο απλός φίλος και ο οργανωμένος κόσμος αυτής της πόλης, θα «χτυπά» από εδώ και στο εξής δυνατά στον Π.Α.Σ. ΠΥΡΓΟΣ.
Αδέρφια, συνοπαδοί και φίλοι του αγαπημένου μας Πανηλειακού, ξεκινάμε! Αν και για να πούμε την αλήθεια, δεν αρχίζουμε από το «μηδέν». Απλά συνεχίζουμε από εκεί που μείναμε. Με στόχο να βρούμε και πάλι την χαμένη μας αξιοπρέπεια, να αισθανθούμε και πάλι περήφανοι για την ομάδα και την πόλη μας, να δώσουμε και πάλι νόημα και «χρώμα» στις Κυριακές μας. Πάμε να χτίσουμε όλοι μαζί μία ομάδα μακριά από την λογική του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Μία ομάδα με βάση λαϊκή που θα στηρίζει τις όποιες επιτυχίες της στη δύναμη της συλλογικότητας. Στη δύναμη των μελών της, του κόσμου και της πόλης. Μία ομάδα που καθαρή και δίχως την «θηλιά» των «αμαρτιών» του παρελθόντος, θα επιτρέψει σε κάθε Πυργιώτη να ονειρευτεί ξανά! Ήδη είμαστε αρκετοί! Στόχος μας να γινόμαστε ολοένα και περισσότεροι!
Κλείνοντας, θα θέλαμε να αναφερθούμε στο ποιοι είμαστε και ποιοι ακριβώς είναι οι στόχοι μας, ώστε να προλάβουμε τυχόν απορίες κάθε απλού φιλάθλου της ομάδας και της πόλης.
Είμαστε τα παιδιά της οργανωμένης κερκίδας του Πανηλειακού. Τα παιδιά της 1, της 9 και της 10. Τα παιδιά που έχουν βρεθεί σε κάθε γήπεδο της χώρας για να στηρίξουν και να φωνάξουν για τον Πύργο και τον Πανηλειακό.
Είμαστε εμείς, ο απλός και λαϊκός κόσμος του Πύργου, που από τις 14/1/1961 όταν και ιδρύθηκε επίσημα ο πρώτος «Σύλλογος Φίλων Πανηλειακού» στηρίζαμε τον Πανηλειακό στις όμορφες και τις άσχημες στιγμές. Εμείς που ήμασταν παρόντες τόσο στις μεγάλες επιτυχίες της «χρυσής» εποχής του Σταυρόπουλου όσο και στα «πέτρινα» χρόνια που την ακολούθησαν.
Είμαστε εμείς που ζούμε και αναπνέουμε για τον Πανηλειακό. Εμείς που τόσες δεκαετίες παίζουμε τα κεφάλια μας «κορόνα-γράμματα» για να βρεθούμε πλάι σε κάθε αθλητή που φορά την ερυθρόλευκη φανέλα με τη δάδα και την ολυμπιακή φλόγα στο στήθος.
Είμαστε εμείς που έχουμε ως στόχο ο κάθε Πυργιώτης να αισθανθεί ξανά υπερήφανος για την ομάδα της πόλης του. Εμείς που δεν θέλουμε ποτέ ξανά να αισθανθούμε οργή και ντροπή που είμαστε Πανηλειακοί.
Είμαστε εμείς που βαρεθήκαμε τη «βρωμιά», την προχειρότητα και την ανοργανωσιά. Εμείς που θέλουμε να κάνουμε τη διαφάνεια «σημαία» μας και να ωθήσουμε τον κάθε Πυργιώτη να γίνει συμμέτοχος και αρωγός σε μία καθαρή προσπάθεια για την αναγέννηση της μεγάλης ομάδας που αγαπήσαμε και μεγαλώσαμε από μικρά παιδιά.
Είμαστε εμείς που ξεκινάμε χωρίς να έχουμε κανέναν πίσω μας, αλλά που με την αγνότητα, το μεράκι και την αγάπη μας για αυτή την ομάδα, πιστεύουμε πως θα τους ενώσουμε όλους μαζί και θα τους συστρατεύσουμε πλάι μας.
Είμαστε οι RED BOYS, οι οργανωμένοι οπαδοί του Πανηλειακού και όπως τόσο όμορφα έγραψε ο Τάσος Λειβαδίτης: «Είμαστε εμείς που δεν έχουμε τίποτα και ερχόμαστε να πάρουμε τον κόσμο».
Ραντεβού στα σύρματα του Γ' Τοπικού, δίπλα στην ομάδα του Λαού...

https://sportin.gr/article/oi-opadoi-toy-panileiakoy-idryoyn-omada-me-onoma-pas-pyrgos

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: Τρι 29 Αύγ 2023 19:05 »
"Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ"
Ένα τρέιλερ που αξίζει να δεις.

Το ντοκιμαντέρ είναι μια παραγωγή της Stars Inc 11. Εδώ μπορείς να μάθεις περισσότερα: https://www.instagram.com/p/CwhofFAMBrj/?hl=el

Το τρέιλερ υπάρχει και στο youtube στο κανάλι του ΠΣΑΠΠ:

El Sombrero (βίντεο)

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Κυρ 10 Σεπ 2023 12:43 »
Ο Νίκος θα είναι Δόξα Βύρωνα ακόμη κι αν παίξει στο Γ’ Τοπικό

O Άκης Κατσούδας συνάντησε έναν από τους πιο πιστούς οπαδούς της Δόξας Βύρωνα και συζήτησαν για τον πατέρα του, το ιστορικό ματς στη Λεωφόρο, την τελευταία εκπομπή του Καφενείου των Φιλάθλων και την επόμενη μέρα της ομάδας.
Ατόφιες οπαδικές ιστορίες ανθρώπων που αγαπούν το ποδόσφαιρο, τον τόπο τους και τις ομάδες που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μαζί του. Διατηρούν τον ρομαντισμό και τη σχέση, ακόμα κι αν η αίγλη του παρελθόντος έχει ξεθωριάσει. Γνωρίστε τις στους "Local Fans", τη νέα στήλη του Gazzetta!

Ο πατέρας ναυτικός και το ραδιόφωνο παγκόσμιας εμβέλειας
Ο πατέρας μου ήταν ναυτικός. Είχε γυρίσει όλο τον κόσμο. Η αγάπη του ήταν τέτοια για τη Δόξα Βύρωνα που είχε αγοράσει ένα ραδιόφωνο παγκόσμιας εμβέλειας για να μη χάνει αγώνα. Πολύ ακριβό για την εποχή. Ε, όταν έφτανε η ώρα του ματς την Κυριακή, έλεγε στον καπετάνιο: «μη με βάλεις να κάνω τίποτα». Κι εκείνος το σεβόταν.

Σε ένα ταξίδι του, λοιπόν, στην Ιαπωνία γνώρισε τη μητέρα μου. Την ερωτεύτηκε και την πήρε μαζί του στην Ελλάδα. Εγώ γεννήθηκα το 1971 στον Βύρωνα. Πρώτη φορά που πήγα γήπεδο πρέπει να ήταν σε ηλικία εννέα ή δέκα ετών. Μαζί μου ήταν πάντα ο πατέρας μου. Καμιά φορά και η μητέρα μου, που έβαφε τα νύχια τους μπλε και λευκά, στα χρώματα της ομάδας.

Όταν ήμουν μικρός, με ενδιέφεραν πολύ οι τοπικές ομάδες. Παρακολουθούσα, επίσης, και της Καισαριανής επειδή είναι κοντά. Με τη Δόξα, όμως, κόλλησα. Κι αυτή η αγάπη συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Από τα 80s μέχρι σήμερα έχω χάσει ελάχιστα ματς. Και πού δεν έχω ταξιδέψει για τη Δόξα: Καβάλα, Τρίκαλα, Πάτρα, Αγρίνιο, Ναύπλιο, Καρδίτσα, Νάξο. Είχα την τύχη, βλέπεις, να ζήσω την ομάδα όταν έκανε τη μεγάλη πορεία ως τη Β’ Εθνική.

Ο ευεργέτης της ομάδας ήταν ο Μιλτιάδης Στάικος, που ανέλαβε την ομάδα το 1985 και μέσα σε λίγα χρόνια την ανέβασε τόσες κατηγορίες. Μέχρι τότε η Δόξα Βύρωνα έπαιζε στα τοπικά της Αθήνας. Είχε δέκα σούπερ μάρκετ στην περιοχή και όσα χρήματα έβγαζε τα έριχνε όλα στην ομάδα. Έφερε παίκτες από τον ΠΑΟΚ, τον Πανιώνιο, τον Απόλλωνα. Οι μισθοί που έδινε ήταν τόσο καλοί που δεν μπορούσαν να τους βρουν ούτε στην Α’ Εθνική.

Το ματς που θυμάμαι πιο χαρακτηριστικά είναι με τον Ήφαιστο, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Πρέπει να έβαλε 30 χιλιάδες ανθρώπους. Είχε κάνει ρεκόρ εισιτηρίων.

Ήταν τόσος ο κόσμος της Δόξας που πηγαίναμε με το φορτηγάκι και παίρναμε ανθρώπους που βρίσκαμε στο δρόμο. Μπορεί να χάσαμε τελικά 1-0, αλλά η ατμόσφαιρα ήταν μοναδική. Τελικά ανεβήκαμε κατηγορία, επειδή νικήσαμε την επόμενη αγωνιστική το Κορωπί στο Αιγάλεω.

Η ομάδα ιδρύθηκε το 1945. Μέχρι τότε υπήρχε ο ΑΟ Βύρωνα, που δεν μάζευε, όμως, πολύ κόσμο. Η Δόξα, όμως, ήταν μια λαϊκή ομάδα. Όλοι οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες ήταν από τον Βύρωνα. Και κάπως έτσι άρχιζε να μαζεύει κόσμο.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχουμε παίξει με τον Άρη, τον Πανιώνιο, τον Ηρακλή, τον ΟΦΗ, τη Λάρισα, την Προοδευτική. Με την τελευταία, μάλιστα, έγινε και η ιστορία με τον Γιώργο Γεωργίου.

Η ομάδα έχασε με σκορ 1-0 και ο κόσμος ήταν εξαγριωμένος. Μετά το τέλος του ματς έγιναν επεισόδια κιόλας με την αστυνομία. Το κλίμα αυτό μεταφέρθηκε στο Καφενείο των Φιλάθλων. Ο Γεωργίου προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα. Υπήρχε αρκετός κόσμος της Δόξας. Και από τις ηλικίες των οπαδών (15 έως 30 χρονών), μπορείς να καταλάβεις τι κόσμος ερχόταν στο γήπεδο.

Η εκπομπή μεταδιδόταν live στην τηλεόραση. Κάποια στιγμή σε ένα διάλειμμα, μας είπε: «μην ενοχλείτε, έχετε πιει, σταματήστε». Τότε εξαγριώθηκαν ακόμη περισσότερο οι οπαδοί. Ο Γεωργίου τα μάζεψε και έφυγε. Πήγε στο στούντιο και τελείωσε από εκεί την εκπομπή. Κάπως, έτσι τελείωσε το Καφενείο των Φιλάθλων.

Η αλήθεια είναι πως είπε μερικές κουβέντες που μας πείραξαν. Περασμένα, ξεχασμένα όμως. Μιλήσαμε μαζί του, κιόλας, όταν ήταν παράγοντας στα Πετράλωνα και τα βρήκαμε. Μας είπε: «ήσασταν και εσείς νεολαία. Ήμουν και εγώ που δεν καταλάβαινα τίποτα και ξέφυγε η κατάσταση».

Η κόντρα με τον Αθηναϊκό και τον Εθνικό Αστέρα
Η κόντρα με τον Αθηναϊκό ξεκίνησε, θεωρώ, πρώτα διοικητικά και μετά οπαδικά. Όλα αρχίζουν από το γεγονός πως ο Αθηναϊκός δεν ήταν μια ομάδα του Βύρωνα, καθώς ιδρύθηκε στο Θησείο. Τη δεκαετία, όμως, του 1950 απορρόφησε τον ποδοσφαιρικό σύλλογο της Νέας Ελβετίας και ήρθε εδώ.

Του έδωσαν γήπεδο και προνόμια που δεν δικαιούταν. Η κόντρα μεγάλωσε όταν ο Αθηναϊκός ανέβηκε κι εκείνος κατηγορίες. Πέρασε και στους οπαδούς και παραμένει μέχρι σήμερα.

Η πιο μεγάλη κόντρα, όμως, δεν είναι με τον Αθηναϊκό, αλλά με τον Εθνικό Αστέρα. Αυτή είναι η δυνατή αντιπαλότητα. Κι αυτό επειδή είμαστε γειτονικές περιοχές. Είχαν συμβεί κιόλας επεισόδια, μεταξύ σχολείων της περιοχής.

Στον Βύρωνα όλοι είναι παραδοσιακά Δόξα. Φέτος παίξαμε με την Αθηναΐδα. Αν κερδίζαμε, ανεβαίναμε κατηγορία. Στο γήπεδο της Εργάνης μαζεύτηκαν 2.500 οπαδοί της Δόξας Βύρωνα. Την έχει στο DNA του ο Βυρωνιώτης την ομάδα. Κι από τη δεκαετία του 1980, που ξεκίνησε η μεγάλη ανοικοδόμηση, ο νέος κόσμος αγάπησε την ομάδα και δεν άλλαξε τις ισορροπίες.

Η τελευταία φορά που ο σύλλογος έπαιξε στις εθνικές κατηγορίες ήταν το 2013. Η Δόξα, νομίζω, έχει το ρεκόρ με τους περισσότερους υποβιβασμούς σε λιγότερα χρόνια. Μέσα σε πέντε χρόνια, έπεσε από τη Β’ Εθνική στο Γ’ Τοπικό. Κι όλα αυτά ενώ αγωνιζόταν κανονικά.

Ποτέ, όμως, δεν έφτασε κοντά στη διάλυση. Ούτε συγχωνεύτηκε με κάποιο άλλο σύλλογο. Και τώρα στη διοίκηση βρίσκονται φίλαθλοι της ομάδας. Δεν υπάρχει, δηλαδή, κάποιος πρόεδρος - χρηματοδότης. Η στήριξη είναι όλη από τον κόσμο. Από τις κάρτες οικονομικής ενίσχυσης. Από τα εισιτήρια των αγώνων. Από τις χορηγίες τοπικών καταστημάτων.

Φέτος η ομάδα έχει πολύ καλό ρόστερ. Έχει αρκετά παιδιά από την περιοχή. Το Α’ Τοπικό της Αθήνας, όμως, δεν είναι εύκολο και δεν έχει καμία σχέση με τις αντίστοιχες κατηγορίες της επαρχίας.

Όλοι για κάποιο λόγο θεωρούν πως η Δόξα Βύρωνα έχει παίξει στην πρώτη εθνική. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε και στην πραγματικότητα κάποτε.
gazzetta.gr

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: Δευ 11 Σεπ 2023 22:59 »
"Άπαντες είμαστε συγκλονισμένοι από τον αδόκητο θάνατο του συντοπίτη μας Αντώνη. Ενός αγαπητού ανθρώπου στην κοινωνία του Αγίου Νικολάου, ο οποίος ήταν δίπλα στην ομάδα μας σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι, βοηθώντας στο λειτουργικό κομμάτι.

Η ομάδα μας αποφάσισε στο σημερινό φιλικό παιχνίδι στο στάδιο του Αγίου Νικολάου στις 18.00 απέναντι στη Νίκη Σητείας να υπάρχει ένας κουμπαράς στον οποίο το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα δοθεί στα μέλη της οικογένειας του Αντώνη τα οποία βοηθούσε.

Αντώνη καλό ταξίδι."

A.O.Agios Nikolaos (A.O.A.N)

Η ανάρτηση της ομάδας εδώ: https://www.facebook.com/AOAgiouNikolaou1947/posts/pfbid02XwKS6F9fB6WERMoAVzmpNUConU8uixTT1NX4GbEFRr7A5dsn9y7EiZL1zdufA7S6l
El Sombrero

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Δευ 18 Σεπ 2023 23:44 »

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: Τρι 19 Σεπ 2023 23:14 »
&t=3s

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: Τετ 20 Σεπ 2023 20:45 »

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Κυρ 24 Σεπ 2023 00:36 »
Πραγματικό διαμάντι το βίντεο που έχει ανέβει στο YouTube για τον χουλιγκανισμο αρχές δεκαετίας '80.
Συνεντεύξεις από οπαδούς διαφόρων ομάδων με ιστορίες της εποχής από κερκίδες και εκδρομές, μουσικά ακούσματα αλλά και το ντύσιμο.
Αξίζει να το δείτε, ειδικά αυτοί που τα ζήσατε από πρώτο χέρι.

Υγ. Από το 36' και μετά μιλάνε οι "ειδικοί" σε θέματα βίας, πολιτικοί, μπάτσοι και δημοσιογράφοι για το πως θα περιορίσουν τη βία στα γήπεδα

&ab_channel=lovegore
Εκτός Έδρας

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ YOUTUBE  ,TO ΣΠΑΝΙΟ AYTO NTOKYMΑΝΤΕΡ,ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΟ ,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ .
Το “Εδώ και σήμερα” είναι μια ενημερωτική εκπομπή της δεκαετίας του 1980 που αναδεικνύει θέματα επικαιρότητας και εξετάζει πολιτικά, ιστορικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και οικονομικά ζητήματα. Το συγκεκριμένο επεισόδιο προβάλλει την δράση των χούλιγκανς στα Ελληνικά γήπεδα στις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής, προβάλλεται ρεπορτάζ των δημοσιογράφων Γιάννη Βλαστάρη και Δημήτρη Χατζηδημητρίου στο οποίο αναζητούν τα αίτια που οδηγούν σε κρούσματα βίας στα γήπεδα. Η έρευνά τους έγινε το διάστημα Μαΐου – Ιουνίου του 1982 και περιλαμβάνει μαρτυρίες οπαδών του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Άρη και της Ρόδου. Οι ομιλητές αναφέρονται στους τρόπους εκδήλωσης βίας, την προετοιμασία των οπαδών πριν τους αγώνες, την πηγή έμπνευσης των συνθημάτων τους, τη σημειολογία πίσω από την ενδυματολογική τους αμφίεση και σχολιάζουν το χαρακτηρισμό “χούλιγκανς”. Πολλοί από αυτούς μιλούν για τα σχέδια που έχουν για τη ζωή τους και την τοποθέτησή τους απέναντι στην κοινωνία και την πολιτική, ενώ κομβικής σημασίας είναι η αναφορά στα αναρχικά και φασιστικά στοιχεία που υπάρχουν στις τάξεις των φανατικών. Στο κλείσιμο του φιλμ διακρίνεται οπαδός να χαιρετάει ναζιστικά αποδεχόμενος τη ναζιστική ιδεολογία για χάρη της ομάδας του .

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής ακολουθεί συζήτηση στο στούντιο της ΕΡΤ με παρουσιαστή – συντονιστή τον δημοσιογράφο Μάκη Γιομπαζολιά και τέσσερις προσκεκλημένους που επιχειρούν να ερευνήσουν το φαινόμενο του χουλιγκανισμού, να αναζητήσουν τις ρίζες του και να εξετάσουν πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί. Στη συζήτηση λαμβάνουν μέρος οι Γιώργος Κατσιφάρας (υφυπουργός Προεδρίας  – Αθλητισμού), Μανώλης Συφάκης (διευθυντής Αστυνομίας Αθηνών), Γιάννης Μεταξάς (καθηγητής Νομικής), και ο δημοσιογράφος Γιάννης Βλαστάρης, ο οποίος έκανε και το ρεπορτάζ, τονίζοντας πως κατά τη διάρκεια της έρευνας η συναναστροφή με τους χούλιγκανς άλλαξε ριζικά την άποψη που είχε γι’ αυτούς, διαπιστώνοντας ότι έχουν κι άλλες πτυχές εκτός της βίαιης συμπεριφοράς.

Βλέποντας το ρεπορτάζ οι ομιλητές παρατηρούν πως οι ταραξίες έχουν ηθικές αξίες, έχουν αίσθηση συλλογικής δράσης και η δράση τους αυτή δείχνει πως έχουν ανάγκη να διαφοροποιηθούν, να ξεχωρίσουν, προκειμένου να ενδιαφερθεί για αυτούς η κοινωνία. Ο αστυνομικός διευθυντής δείχνει στην κάμερα κάποια από τα αντικείμενα που χρησιμοποιούν οι ταραξίες, ενώ γίνεται αναφορά στην ύπαρξη ακραίων και κυρίως φασιστικών στοιχείων, τα οποία αν και περιορισμένα, είναι ικανά να παρασύρουν τη μεγάλη μάζα σε καταστροφικές συμπεριφορές.

Οι ομιλητές στέκονται στο φαινόμενο της συστηματικής απολιτικοποίησης των νέων αυτών, η οποία οδηγεί σε έναν φασιστικό τρόπο σκέψης για τον οποίο φέρει μεγάλη ευθύνη το κράτος, ήδη από το σύστημα εκπαίδευσης. Κατά τον καθηγητή Μεταξά ο φασισμός είναι ιδεολογία που δύσκολα κερδίζει έδαφος κοινωνικά όταν εκφράζεται φανερά, μιας και σε αυτή την περίπτωση θα προσκρούσει στην αντίσταση μιας δημοκρατικής κοινωνίας. Για αυτό το λόγο βρίσκονται έμμεσοι τρόποι προκειμένου να περάσουν φασιστικές ιδέες στη μάζα. Θίγεται επίσης η κοινωνική και ψυχολογική διάσταση των προβλημάτων που ταλανίζουν τους νέους αυτούς και γίνεται προτροπή αφενός στην πολιτεία να μεριμνήσει, αφετέρου στην αστυνομία να δρα διορθωτικά και όχι κατασταλτικά, έτσι ώστε κατόπιν συζήτησης να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, ενώ τίθεται και το ζήτημα της χρηματοδότησης των οπαδών για τις μετακινήσεις και τις δραστηριότητες τους από τους παράγοντες των ομάδων καθώς η μεγάλη ευθύνη που βαραίνει τους συνδέσμους των φιλάθλων της κάθε ομάδας. Συμπερασματικά επισημαίνεται πως αν η πολιτεία δώσει εναλλακτικές επιλογές στον τρόπο ζωής των νέων που χαρακτηρίζονται ως χούλιγκανς, μπορεί να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Έτος παραγωγής: 1982
Ρεπορτάζ: Γιάννης Βλαστάρης , Δημήτρης Χατζηδημητρίου
Παρουσίαση: Μάκης Γιομπαζολιάς
Συντονισμός παραγωγής: Ντένης Αντύπας
Σκηνοθεσία: Νίκος Παπαθανασίου

@lemorsero where are you?
Της Ρόδου αλλά όχι του ΠΑΣ,της Λάρισας,του ΟΦΗ.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: Σαβ 30 Σεπ 2023 13:34 »
Μέσα στις τελευταίες εβδομάδες μόνο, το ΟΑΚΑ έκλεισε λόγω επικινδυνότητας (αφού πρώτα φιλοξένησε δεκάδες χιλιάδες φιλάθλους, παρ'ότι κάποια στιγμή έπεσε ένα κομμάτι σίδερο 80 κιλών από το στέγαστρο), το Καυτανζόγλειο μπάζει νερά, γεννάει δέντρα (!) και δεν μπορεί να φιλοξενήσει πλέον θεατές, αγώνας κυπέλλου αναβλήθηκε 3 ώρες πριν αρχίσει γιατί ανακάλυψαν ότι το γήπεδο της Κοζάνης δεν έχει άδεια και το γήπεδο της Ρόδου δεν είχε άδεια πυροπροστασίας στην αρχή ενός αγώνα αλλά ευτυχώς απέκτησε στο ημίχρονο και άνοιξαν οι πόρτες να μπει άφοβα ο κόσμος.

Σε άλλα νέα, ένα χωμάτινο γήπεδο στον Έβρο πήρε κανονικά άδεια διεξαγωγής αγώνων εν έτει 2023 ενώ εξετάζεται και η περίπτωση να διεξάγονται κάποια ματς σε δρόμους με περιορισμένη κίνηση βάζοντας πέτρες για δοκάρια.
El sombrero

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: Δευ 02 Οκτ 2023 17:18 »
Κλείνει το μεγαλύτερο στάδιο της χώρας, μετά από 20 χρόνια που το γεμίζαμε κόσμο χωρίς να κάνουμε καμία συντήρηση, γιατί χάσαμε το εγχειρίδιο με τις οδηγίες που είχε αφήσει ο κατασκευαστής για το στέγαστρο του, που εκτός των άλλων αποκαλύφθηκε πως είχε δηλωθεί ως πέργκολα!

Όλη η Ελλάδα σε μια πρόταση.
El sombrero