Κι ενώ το forum συνεχίζει να ασχολείται με το άκαιρο, ανούσιο και άκρως βαρετό θέμα του Χριστοβασίλη, να γράψω εγώ ο γραφικός μερικά λόγια για το προσεχές παιχνίδι με τον Πλατανιά, το οποίο θεωρώ το πιο αποφασιστικό παιχνίδι της χρονιάς μέχρι σήμερα.
Μετά από πολύ καιρό βροχής, αέρα και παγωνιάς ζεστάθηκε επιτέλους το κοκκαλάκι μας σήμερα στο Πανηπειρωτικό. Ειδικά ο Χέλκβιστ ήταν μέσα στην καλή χαρά!
Ευκαιρία και για την ομάδα να κάνει μια καλή προπόνηση με υποφερτές γηπεδικές συνθήκες.
Ο Σολτάνι απουσίαζε λόγω τραυματισμού (έχει ένα οστικό οίδημα από μια άσχημη πτώση που είχε σε προσπάθεια για κεφαλιά στη Λάρισα). Ο Μπουκουβάλας είναι τιμωρημένος με κάρτες. Ο Σκόνδρας τραυματίστηκε στα μέσα της προπόνησης στο πόδι και αποχώρησε. Δεν ξέρω αν είναι κάτι σοβαρό. Επίσης λείπανε πολλά παιδιά που πήγανε με την Κ20 στην Κρήτη για το αυριανό ματς με τον Πλατανιά (Ζαχαρός, Ντόλοβατς, Βενετικίδης, Παπαδόπουλος, Γώγος, Βασιλάκης). Παρόντες από τους μικρούς ο Ζώγκος (που επανήλθε μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας) και ο Λιάσος (έχει συμπληρώσει κάρτες). Γενικά έχουμε ένα πολύ μεγάλο ρόστερ 31 παιχτών (29 επαγγελματιών +2 Βασιλάκης-Παπαϊωάνου που επίσης προπονούνται με την πρώτη ομάδα) και θα δίνονται αρκετοί στην Κ20 για να μπορεί να γίνει κανονική προπόνηση.
Αγωνιστικά, ο προπονητής σήμερα έδειξε ότι θα ακολουθήσει σύστημα και τακτική επαναληπτικού με Λάρισα, με πολύ λίγες αλλαγές στα πρόσωπα το τέρμα και την άμυνα. Σε μια αποστροφή του λόγου του προς τους παίχτες είπε "Παίζουμε ρόμβο αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα παίξουμε 3-5-2", από τη στιγμή όμως που στο 100% της προπόνησης δουλέψαμε 4-4-2 σε ρόμβο εγώ αυτό μπορώ να μεταφέρω ως βασικό σχήμα.
Κρατώντας αυτή την πισινή λοιπόν, έχουμε και λέμε:
Βελλίδης
Καρανίκας
Αποστολόπουλος
Τζημόπουλος
Μιχαήλ
Γαρουφαλιάς
Μανθάτης
Χαλκιαδάκης
Κόντε
Μπετρά
Βιδάλ
- Μεγάλη ένταση από παίχτες και προπονητή σήμερα. Ο coach "ούρλιαζε" σε πολλές φάσεις με την αγαπημένη του φράση "παίζουμε για θάνατο τώρα", ενώ και οι παίχτες φάνηκε να ανταποκρίθηκαν πολύ καλά σε όσα τους ζητούσε και τους μοίρασε πολλά μπράβο. Μοναδική εξαίρεση μερικές άγριες ΧριστοΠαναγίες που άκουσε ο Μανθάτης επειδή, όπως του είπε ο coach "Κάνεις 3 κοντρόλ μέχρι να σηκώσεις το κεφάλι να δεις".
- Ο Νικολιάς, όπως έγραψα από την προηούμενη εβδομάδα, έχει μπει σε φουλ ρυθμούς εδώ και 10 μέρες. Σήμερα έπαιξε όλο το δίτερμα σε ρόλο εξτρέμ στην ομάδα των αναπληρωματικών. Πατήματα και ρυθμό πρέπει να βρει μετά από 3 μήνες αγωνιστικής αποχής, γιατί ακόμα απέχει από να βρεθεί στην -εξωφρενικά- καλή κατάσταση που ήταν μέχρι τον Σεμπτέμβρη.
- Παρών και διαθέσιμος για το παιχνίδι κι ο Λίλα μετά τον τραυματισμό του.
- Ο Χέλκβιστ ακολουθεί κανονικότατα ολόκληρο το πρόγραμμα. Έπαιξε φορ περιοχής με τους αναπληρωματικούς, επαλήθευσε την καλή φήμη που συνοδεύει τον επαγγελματισμό των Σκανδιναβών σε ότι έχει να κάνει με τη φυσική τους κατάσταση και την γνώση των βασικών του ποδοσφαίρου και μ' έκανε προσωπικά να αισιοδοξώ.
- Η Παρασκευή πριν από Κυριακάτικο αγώνα είναι παραδοσιακά η μέρα που δουλεύουμε την αμυντική μας τακτική. Σήμερα όμως δεν έγινε κάτι τέτοιο και η ομάδα δούλεψε το επιθετικό κομμάτι και την πίεση στον αντίπαλο με το παραπάνω σύστημα. Αν όντως μπούμε τόσο πιεστικά όσο φάνηκε σήμερα ότι θα κάνουμε, σε ένα ματς που και ο Πλατανιάς θέλει αποκλειστικά τη νίκη και δεν μπορεί να κλειστεί, έχω περιέργεια να δω πώς θα εξελιχθεί το ματς! Στη Λάρισα ήταν τελείως διαφορετικές οι συνθήκες, αφού γνωρίζαμε ότι θα κλειστεί.
Μιας και διάβασα ένα σχόλιο το οποίο θεωρεί αποτυχία μια νίκη με 0-1 (προφανώς έχει χαθεί προ πολλού το μέτρο...), το μόνο που ζητάω από την ομάδα είναι μια νίκη με οποιοδήποτε τρόπο. Είμαστε καλύτερη ομάδα, αλλά ένα εκτός έδρας ματς με έναν αντίπαλο που παίζει το τελευταίο του χαρτί δεν είναι ΠΟΤΕ εύκολο.
Καλή επιτυχία παιχταράδες!
ΥΓ. Θα επαναλάβω και σήμερα ότι τα παραπάνω απευθύνονται σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με ΜΠΑΛΑ κι όχι με όσα κουτσομπολίστικα έχουμε μπουχτίσει να διαβάζουμε γύρω από αυτή.