Αποστολέας Θέμα: ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΕ ΜΟΛ  (Αναγνώστηκε 162783 φορές)

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.038
    • Προφίλ
Απ: ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΕ ΜΟΛ
« Απάντηση #225 στις: Πεμ 24 Μάρ 2011 14:19 »
ο σπανός τους είπε άμα πέσετε εγώ φεύγω και αντίο ζωή.Τώρα για προπονητές ή κάτι άλλο δεν ξέρω

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΕ ΜΟΛ
« Απάντηση #226 στις: Πεμ 24 Μάρ 2011 15:01 »
super-fm.gr
Παράθεση
Το μπαλάκι στον πρόεδρο του ΠΑΣ, Γιώργο Χριστοβασίλη πέταξε ο Στεφάν Ντεμόλ στο καθιερωμένο του ραντεβού με τα ΜΜΕ έπειτα από σχετική ερώτηση για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του και τις συνεχόμενες αναβολές που παρατηρούνται, ενώ τοποθετήθηκε και για το θέμα του Μπακαγιόκο, ο οποίος είχε ανακοινωθεί ότι βρίσκεται στην αποστολή με τον Ιωνικό, ωστόσο βρισκόταν στην Θεσσαλονίκη για να πάρει δεύτερη γνώμη από γιατρό της εμπιστοσύνης του.

 «Είμαι υπεύθυνος για την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, δεν είμαι υπεύθυνος όμως  για τις επίσημες ανακοινώσεις. Γι΄ αυτό πρέπει να ρωτήσετε τον πρόεδρο.  Αν πιστεύετε ότι  με τις συνεχόμενες αναβολές στο θέμα του συμβολαίου μου χάνω μέρος της αξιοπιστίας μου στο φίλαθλο κόσμο, δεν θα συμφωνήσω μαζί σας.  Μου αρέσει η δουλειά μου και προσπαθώ να την κάνω όσο καλύτερα μπορώ κάθε φορά», ήταν η  ατάκα του Βέλγου τεχνικού.

Στη συνέχεια ο Στεφάν Ντεμόλ έδειξε ενοχλημένος για όσα γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο για το θέμα του Μπακαγιόκο και της συμμετοχής του στην αποστολή του αγώνα με τον Ιωνικό.

«Τις δύο τελευταίες ημέρες είμαι λίγο απογοητευμένος σχετικά με την κριτική που ασκείται από τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο για την ιστορία με τον Μπακαγιόκο. Δεν είναι δίκαιο να γράφετε στις εφημερίδες και στο Ίντερνετ υποθέσεις χωρίς να γνωρίζετε την ακριβή ιστορία. Δεν είμαι υποχρεωμένος να σας πω τα πάντα για τα εσωτερικά της ομάδας, αλλά αυτή τη φορά θα το κάνω.

Ο Μπακαγιόκο ήταν τραυματίας καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας,  ενώ  κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να δώσει το «παρών»  στο παιχνίδι με τον Ιωνικό. Επισκέφτηκε τέσσερις φορές τους γιατρούς μας στα Γιάννενα και το Σάββατο το πρωί  συμφωνήσαμε να ζητήσει  και μια δεύτερη γνώμη από γιατρό της εμπιστοσύνης του στη Θεσσαλονίκη. Τοποθέτησα τον παίκτη στην αποστολή της ομάδας, γιατί ήλπιζα ότι θα έχω το «πράσινο» φως από τον γιατρό να τον χρησιμοποιήσω», υπογράμμισε ο τεχνικός ηγέτης του «Άγιαξ» της Ηπείρου, για να συνεχίσει:

«Η συμφωνία είχε ως εξής: Σε περίπτωση που ο Μπακαγιόκο έπαιρνε την άδεια από τον γιατρό θα έπαιρνε την πτήση από Θεσσαλονίκη και θα ενσωματωνόταν στην αποστολή, κάτι τέτοιο ωστόσο δεν κατέστη δυνατό. Δεν προσπάθησα να εξαπατήσω κάποιον από εσάς, γιατί όταν βγήκε η αποστολή υπήρχαν πιθανότητες να συμμετάσχει στο παιχνίδι με τον Ιωνικό».

Σε σχετική ερώτηση για ποιο λόγο δεν υπήρξε διορθωτική ανακοίνωση από πλευράς ΠΑΕ, δήλωσε: «Ήταν καλύτερο για τα συμφέροντα της ομάδας να νομίζουν στον Ιωνικό ότι ο Μπακαγιόκο είναι στην αποστολή. Είναι προσωπική μου άποψη. Δεν ξέρω αν είναι ή όχι ωραίο αλλά στον κόσμο του ποδοσφαίρου παίρνουμε πολλές φορές λάθος πληροφορίες από αντιπάλους. Για παράδειγμα, στο πρώτο παιχνίδι με τον Διαγόρα ο Ρέγιες  έπαιξε κανονικά και ήταν ο καλύτερος, ενώ  όλη τη βδομάδα διαβάζαμε ότι ήταν τραυματίας. Δεν μου αρέσει βέβαια ιδιαίτερα αυτή η τακτική, ωστόσο καμιά φορά είναι χρήσιμη».

Στη συνέχεια, ο προπονητής του «Άγιαξ» της Ηπείρου αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Ιωνικό και τα ανησυχητικά μηνύματα που έρχονται από τη διαιτησία:

«Όλοι είδαν το παιχνίδι με τον Ιωνικό. Είχαμε πολλές ευκαιρίες να κερδίσουμε, ιδιαίτερα στην πρώτη μισή ώρα. Μετά τη λήξη είναι πολύ αργά να παραπονιόμαστε για γκολ που δεν μέτρησε, για οφσάιντ  ή για πέναλτι. Κατά την παρούσα φάση υπάρχει αυξημένη πίεση στην ομάδα και αυτό δεν μας βοηθάει να δουλέψουμε όπως θέλουμε.

Μέχρι και πριν δύο εβδομάδες δεν είχα παράπονα από τους Έλληνες διαιτητές. Όλοι οι άνθρωποι κάνουν κάποια λάθη,  επομένως είναι φυσιολογικό και οι διαιτητές να κάνουν λάθη. Στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια  όμως με Καρδίτσα και Ιωνικό οι διαιτητές είχαν πολύ κακή μέρα».

Και συνέχισε:  «Αυτό που δεν μου άρεσε στο παιχνίδι με τον Ιωνικό είναι ότι δεν είχαμε καθαρό μυαλό.  Είμαστε πάντως επαγγελματίες και αν δεν μπορούμε να κερδίσουμε ένα παιχνίδι πρέπει να παίρνουμε τουλάχιστον τον πόντο. Κάναμε ένα- δύο λάθη κατά τη διάρκεια του αγώνα και δώσαμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να δημιουργήσει ευκαιρίες».

Καταλήγοντας για την αναμέτρηση της Νίκαιας, τόνισε: « «Για να επιτευχθεί ο στόχος μας πρέπει να είμαστε όλοι μαζί κερδίζοντας όλους τους αντιπάλους, είτε πρόκειται για αντιπάλους οπαδούς, διαιτητές ή ομάδες».

Ο επερχόμενος αγώνας με τον Διαγόρα, ήταν το επόμενο θέμα συζήτησης που έθεσε ο Στεφάν Ντεμόλ:

«Το πρώτο παιχνίδι στη Ρόδο ήταν πολύ δύσκολο. Πολλοί παίκτες από τον Διαγόρα δεν θα είναι στην αποστολή για τον αγώνα της Δευτέρας,  κάτι που είναι μια επιλογή της ομάδας του Διαγόρα χωρίς να γνωρίζω τους λόγους. Οι παίκτες όμως που θα λάβουν την ευκαιρία να αγωνιστούν απέναντι στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος να είστε σίγουροι ότι θα έχουν ένα πολύ μεγάλο κίνητρο για να αποδείξουν τις ικανότητές τους σε αυτό το παιχνίδι.

Φυσικά και θέλουμε να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς στην έδρα μας και να παραμείνουμε στη θέση που μας αρέσει τόσο πολύ. Δουλειά μου αυτή την εβδομάδα είναι να απομακρύνω το στρες και την πίεση από την ομάδα. Άμεσος στόχος μας είναι να επιστρέψει η χαρά της δημιουργίας και η χαρά του ποδοσφαίρου που είχαν οι παίκτες μας στην αρχή. Διώχνοντας μακριά το στρες που περιβάλλει αυτή τη στιγμή την ομάδα, θα επανέλθει η χαρά της δημιουργίας και της νίκης που μας συντρόφευε στην αρχή της χρονιάς Πιστεύω ότι θα παίξουμε καλό ποδόσφαιρο την Δευτέρα και θα ευχαριστηθεί ο κόσμος».

Όσον αφορά τα προβλήματα για την αναμέτρηση με τον Διαγόρα και το πρόγραμμα των επόμενων ημερών, ο Στεφάν Ντεμόλ τόνισε: «Βάντερσον, Μπακαγιόκο και Ντε Βινσέντι ακολούθησαν θεραπεία και έχουν πάνω από 50% πιθανότητες να ενσωματωθούν στην αποστολή  για τον αγώνα της Δευτέρας, αλλά είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις.

Τζάνης, Ντάσιος και Σκούφαλης έκαναν διαφορετικό πρόγραμμα και θεραπεία δύο ημερών και θα είναι έτοιμοι για την αναμέτρηση της Δευτέρας. Ο Μπουχάν ανεβάζει ένταση αυτή την εβδομάδα και θα είναι μαζί μας μετά τον Διαγόρα. Σε αυτό το σημείο θέλω να εκφράσω την υποστήριξη όλων από την οικογένεια του ΠΑΣ στον Γιάννη Ιωάννου, στον οποίο εύχομαι ταχεία ανάρρωση και τον περιμένουμε στην προετοιμασία για την επόμενη σεζόν».

Αύριο το πρωί υπάρχει φιλικό με την Κ21, ενώ το Σάββατο θα προπονηθούμε  στους «Ζωσιμάδες». Ο πρόεδρος θέλει μια φορά την εβδομάδα να προπονούμαστε στο γήπεδο που παίζουμε, κάτι που είναι φυσιολογικό για μια ομάδα με μεγάλους στόχους».

Σε ερώτηση για το πώς εννοεί αυτή την πίεση, απάντησε: «Πολλοί άνθρωποι γύρω από τον ΠΑΣ, επειδή κοντεύει το τέλος του πρωταθλήματος, μεταφέρουν την ανησυχία τους στους παίκτες».

Για το αν έχει διαπιστώσει πρόβλημα στο σκοράρισμα στα τελευταία παιχνίδια καθώς και έλλειψη δυναμισμού  στο παιχνίδι της δικής του ομάδας,  ήταν σαφής: «Στα παιχνίδια με Καρδίτσα και Ιωνικό δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν σκοράραμε. Μπορούμε να κατηγορήσουμε τους παίκτες γιατί δεν σκόραραν, όχι όμως γιατί δεν είχαν καλή απόδοση. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να ανησυχείς όταν δεν δημιουργείς ευκαιρίες, όχι όταν δεν σκοράρεις.

Δεν έχω εντοπίσει πάντως ότι η ομάδα είναι πιο light, απλά έχω εξηγήσει ότι ο δεύτερος γύρος είναι πάντα πιο δύσκολος από τον πρώτο».
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος born_in_drakolimni

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.222
    • Προφίλ
Απ: ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΕ ΜΟΛ
« Απάντηση #227 στις: Πεμ 24 Μάρ 2011 15:34 »
Καλα τα λες ρε Στεφανε αλλα δεν ξερω τι εχουν στο μυαλο τους καποιοι αρρωστοι
Εισαι ο καλυτερος προπονητης που περασε απο τα γιαννενα τα τελευταια 25 χρονια και το συζηταμε ακομα αν θα ανανεωσεις
Πως να παμε μπροστα με τετοια μυαλα?
ΑΝΑΝΕΩΣΤΕ ΡΕ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΜΟΥ


 :mono: :pas: :joker: :pashat:

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΕ ΜΟΛ
« Απάντηση #228 στις: Πεμ 24 Μάρ 2011 15:47 »
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος New

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 13.652
  • 0
    • Προφίλ
Απ: ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΕ ΜΟΛ
« Απάντηση #229 στις: Πεμ 24 Μάρ 2011 16:25 »
Το, ρίχνω άδεια, για να πιάσω γεμάτα, δεν είναι δημοσιογραφία.

Θεωρώ ότι, τα ερωτήματα των «δημοσιογράφων» είναι  εντελώς «κατινοκουτσομπολιό», Πασαδιάφορα και χτυπάνε λάθος πόρτες.
Την πόρτα της διοίκησης δεν τη γνωρίζουν;
Νομίζουν  ότι θα ψωνίσουν τον «αφελή» Ντεμόλ και θα τον εκθέσουν;
Επίσης, δε  γνωρίζουν ότι  ο Μπάκα είναι τραυματίας κι ότι έχει και μια οικογένεια κάπου;

Όμως, «πίσω» απ’ τα ερωτήματα των «δημοσιογράφων», διακρίνω  «λανθάνουσες» απόψεις,  που λένε ότι, ο Ντεμόλ  … μπορεί να κατεβάζει κατά παραγγελία συνθέσεις ομάδας «στημέ», δηλαδή  του Ι του Χ και του 2, αναλόγως αγωνιστικής περίστασης και ότι οι παίχτες χειρίζονται τεχνηέντως το γκολ  και  αναλόγως.

Ο Ντεμόλ όμως, είναι «καταπέλτης», είναι προσεκτικός , διακριτικός,  ειλικρινής, ξέρει να εννοεί  και  να υπονοεί, να προστατεύει την ομάδα «του» , αλλά  και να τα λέει έξω απ’ τα δόντια … γιατί  τους πήρε πρέφα.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι παπαρίζω τώρα, αφού οι  δημοσιογράφοι γι αυτό είναι, για να προβοκάρουν, να εκμαιεύσουν, να αλιεύουν  την είδηση και να φωτίζουν τα θέματα που μας «καίνε»,  αλλά όχι  έτσι ρε, δε βγαίνει έτσι η είδηση …
… το μπαλάκι στον πρόεδρο του ΠΑΣ, Γιώργο Χριστοβασίλη πέταξε ο Στεφάν Ντεμόλ στο καθιερωμένο του ραντεβού με τα ΜΜΕ …
… ακολουθήστε λοιπόν το μπαλάκι κι αφήστε ήσυχα των υπολοίπων.



« Τελευταία τροποποίηση: Πεμ 24 Μάρ 2011 16:35 από New Pas. Pas »
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος BILLY_STAM

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.417
    • Προφίλ
Απ: ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΕ ΜΟΛ
« Απάντηση #230 στις: Πεμ 24 Μάρ 2011 17:46 »
Ποιός όμως από τους "χομπίστες" έχει τα .... λελέδια να ρωτήσει ευθέως τον πρόεδρα γιατί δεν πάει το συμβόλαιο στο ΝτεΜολ να τελειώνουμε;;;
Ποιός από τους "χομπίστες" θα ρωτήσει τον πρόεδρα αν μιλάει με άλλους προπονητές και με ποιούς;;;
Ποιός θα του θυμίσει τι είχε γίνει με τον Όγιος και τι ανακοινώσεις και δηλώσεις είχαμε τότε και που τελικά καταλήξαμε;;
Ποιός θα ρωτήσει τον πρόεδρα, αν είναι ευχαριστημένος από τη δουλειά του Βέλγου, ή συμμερίζεται τις απόψεις πολλών  ότι η ομάδα δεν τραβάει και σ' αυτό φταίει ο ΝτεΜολ μιας κι έχουμε το καλύτερο roster της κατηγορίας;;;
Ποιός θα ρωτήσει, αν ο Αγγελής πήγε να δει παίκτες για λογαριασμό του ΝτεΜολ, ή άλλου προπονητή, ή μήπως και για πάρτυ του;;; (Manager γαρ)

ΟΚ καλό είναι να είναι ήσυχη η ομάδα, να πετύχουμε το στόχο και μετά βλέπουμε. Αλλά οι ερωτήσεις που έγιναν σήμερα στο ΝτεΜολ δεν χαλάνε την ησυχία της ομάδας;; Και θα την χαλάσουν, αν τυχόν ερωτηθεί ο Χριστοβασίλης;;;;

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΕ ΜΟΛ
« Απάντηση #231 στις: Πεμ 24 Μάρ 2011 20:29 »
Στην χθεσινή εκπομπή "Επικίνδυνη Ζώνη" του super fm, σε απάντηση σε μήνυμα ακροατή, ειπώθηκαν τα εξής για την άποψη Χρηστοβασίλη για το θέμα Ντεμόλ:
ΚΛΙΚ
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος HarMPas

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.127
    • Προφίλ
Απ: ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΕ ΜΟΛ
« Απάντηση #232 στις: Πεμ 24 Μάρ 2011 23:10 »
Ποιός όμως από τους "χομπίστες" έχει τα .... λελέδια

στα Γιάνν-να απο  "χομπίστες"  ειν πολλοι
κι ασφαλως λετε στ ιντιοτγκράφς αμα απίκασα
 
απ αυτήνς καένας δεν εχει λελεδια
όλα ειν αχμάκια κι καν-νε ντιμιδαδες στ  βουλευταδες
μι σταναχωρθουν οι βουλιευταδαι
κι νονικλαρουρις κι τζιακια
κι χάσνε το μπερμπουάγι τσ

ωρε εδω συμβαίν-νε πραματα κι θαματα στα Γιάνν-να
δεν ακους τίπτις αλλο
κλείει εκειό, κλείει τ άλλο
θελς μαγαζί, θελς βιοτεχνια, θελς σκολειο, θελς νκοκυριό
κι αυτήνοι ουτι  ναι, ουτι οχι

χεζμεντεδαι κι σφογγοκωλάργιοι
το πλειστον

στ μιγάλα προβλήματα απουσιαζνε απο θέσ κι κρισ
τηραν  περα κα το Μιτσκέλ
τα περάν σαν ειδησ μον
οι φημερίδαι απ γραφνε σι στυλ καυγαδακι
για την κάν-νε οι άλλοι κι οι υπαίτιοι κι υπολογοι
κι ν αστοχάει ο κοσμος

κι νιβνε τα χέρια
οι λευτεροτυπάδες
απ δεν εχνε λελεδια

κι αμα υπαρχει κανα  αιτμα σοβαρο
είν ικανοι να το πνιξνε
αμα ζορστει ο Θανασάκς

δε κοταν να τον πλησιάσνε το κιτσιο μπιλι
μον αμα γουσταρ αυτήνος

κι  είν πιο χοντρος απ τον περιφερειαρχη μας
αμα λάχει

αυτνους αμα ήταν παλιά μι τα καρα κι τσ αμαξις
θα τασκαγαν τ αγογάκια

επρεπε να τσ ζεύνε βουβαλια
κι ναχνε κι μάειρα απο κοντα τσ

θα ρίναν κι κανα κομματ κιοφτε
σ στ ιντιοτγραφς


Παράθεση
Μάρκο Μπότσιαρς

''Λεξικον της Ρωμαικοις και Αρβανιτικης Απλης''

Το πιο πολυτιμο,ισως σουλιωτικο κειμενο που διασωζεται,ειναι το ''Λεξικον της Ρωμαικοις και Αρβανιτικης Απλης''
Γραφτηκε απο τον Μαρκο Μποτσαρη το 1809 στην Κερκυρα.Το χειρογραφο βρισκεται στην Εθνικη Βιβλιοθηκη του Παρισιου.
Το πονημα του Σουλιωτη οπλαρχηγου αρχιζει απο την σελιδα 25 και συνεχιζει ως τη 136.Οι πρωτες 24 σελιδες λειπουν και
πιθανως χρησιμοποιηθηκαν για αλλο σκοπο.Καθε σελιδα χωριζεται με καθετη γραμμη σε δυο στηλες.

Στην αριστερη στηλη γραμμενες ελληνικες λεξεις(χωρις αλφαβητικη σειρα) και στην δευτερη αλβανικες(με ελληνικη γραφη).
Το λεξικο υπαγορευαν στον Μαρκο ο πατερας του Κιτσος,ο θειος του Νοτης και ο πεθερος του Χρηστακης Καλογερος,ενω
βοηθουσε και ο Γαλλος περιηγητης Φ.Πουκεβιλ.

Ο Μαρκος εγραφε τις ελληνικες και οι υπολοιποι μετεφραζαν.
Αραγε για ποιο λογο συνταχτηκε το λεξικο; Συμφωνα με τον μελετητη και συγγραφεα Αναργυρο Φαγκριδα,το γεγονος οτι η σειρα των λεξεων δεν ειναι αλφαβητικη,δεν θα εξυπηρετουσε τις γλωσσικες αναγκες των διγγλωσων Σουλιωτων,ιδιαιτερα αυτων που με βαση τις ελληνικες λεξεις,θα αναζητουσαν τις αντιστοιχες που δεν γνωριζαν.

Η εκδοχη αλβανοφωνοι να αναζητουσαν τις αγνωστες σε αυτους ελληνικες λεξεις αποκλειεται,διοτι απλουστατα ο χρηστης του λεξικου θα επρεπε να γνωριζει την ελληνικη γραφη και κατα συνεπεια την  ελληνικη γλωσσα.Το πιθανοτερο ειναι να ηθελε ο Πουκεβιλ να προβει στην εκδοση λεξικου η εκτενους γλωσσαριου και επωφεληθηκε απο την παρουσια των διγλωσσων Σουλιωτων στην Κερκυρα.Ανεξαρτητα απο τα παραπανω,οι δημιουργοι του λεξικου ηταν αριστοι γνωστες της ελληνικης,αποδυναμωνοντας ετσι ακομα περισσοτερο τα ανθελληνικα σεναρια που μιλουν για μη Ελληνικοτητα των Σουλιωτων.

 

"Τρία μπαϊράκια κίνησαν να πάν' στη Σουπιρλιγκα,
τό 'να ήταν του Κομποτη-πασιά, τ' άλλο του Κουστούλα,
το τρίτο του καλύτερο ήταν του Κιτσιουμπίλι.
Μια παπαδιά-ν-εφώναξε πο μεσ απο τσ Ζωσμάδες:
-Πούστε, παδιά τ Πασγιάννινα, πούστε κι του Ντιμόλη,
Αρβανιτιά μας πλάκωσε και θέ' να μας σκλαβώσει,
για να μας πάει στα Πλευοφ, ν' αλλάξουμε τη στράτα"

« Τελευταία τροποποίηση: Πεμ 24 Μάρ 2011 23:47 από HarMPas »

Αποσυνδεδεμένος nakos

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.141
    • Προφίλ
Απ: ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΕ ΜΟΛ
« Απάντηση #233 στις: Παρ 25 Μάρ 2011 08:42 »
δεν παιζεσαι χαρη!σχεδον αρτιο δημωδες!σχεδον εβγαλες και το 15συλλαβο! :P :pashat:

Αποσυνδεδεμένος maletsko

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 173
    • Προφίλ
Απ: ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΕ ΜΟΛ
« Απάντηση #234 στις: Παρ 25 Μάρ 2011 16:00 »
Oι στίχοι πρέπει να μελωποιηθούν  πάραυτα σε δημώδες άσμα, το οποίο θα εκτελείται σε όλες τις εκδηλώσεις και πανγύρια... Να γίνει όμως  σύσκεψη  σε ποια κατηγορία του δημοτικού άσματος θα ενταχθεί. Ειδικότερα αν το άσμα έχει ρυθμό γρήγορο (συρτό- καλαματιανό)  προτείνω  την εφη θώδη...  η οποία θα είναι καβάλα σε ένα ταύρο,  τον οποίο θα κρατά από τα κέρατα και θα έχει περασμένο στον ώμο ένα παγούρι.......

Αποσυνδεδεμένος New

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 13.652
  • 0
    • Προφίλ
Απ: ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΕ ΜΟΛ
« Απάντηση #235 στις: Παρ 25 Μάρ 2011 18:03 »
Oι στίχοι πρέπει να μελωποιηθούν  πάραυτα σε δημώδες άσμα, το οποίο θα εκτελείται σε όλες τις εκδηλώσεις και πανγύρια... Να γίνει όμως  σύσκεψη  σε ποια κατηγορία του δημοτικού άσματος θα ενταχθεί. Ειδικότερα αν το άσμα έχει ρυθμό γρήγορο (συρτό- καλαματιανό)  προτείνω  την εφη θώδη...  η οποία θα είναι καβάλα σε ένα ταύρο,  τον οποίο θα κρατά από τα κέρατα και θα έχει περασμένο στον ώμο ένα παγούρι.......

Ο Χαρς, επειδή τον ξέρω, είναι διασκεδαστικός τύπος και συνάμα σοβαρός, υπεύθυνος στο διαπιστευμένο επαγγελματικό πόστο του  και δημιουργικός πάντα στην υπηρεσία της γλώσσας (όπως και οi Lemorsero,  Paspaliaris, κ.α..)

Περιττό να σας πω και μη σας εκπλήσει ότ,ι  ο Χαρς είναι πασίγνωστος (δεσμεύομαι για περισσότερα) και  αν όχι όλοι, οι περισσότεροι τον έχετε δει και πολλές πολλές φορές μάλλιστα.

Δεν έχει σημασία όμως, όλοι εδώ είμαστε "εμείς" και ο καθένας όπως είναι, ένα σώμα και μια ψυχή.

Μια ψυχή, που αν είναι να βγει, να βγει μόνη της και όχι να μας την βγάζουν οι άψυχοι.

 :mono: :pashat: :)
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος maletsko

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 173
    • Προφίλ
Απ: ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΕ ΜΟΛ
« Απάντηση #236 στις: Παρ 25 Μάρ 2011 21:25 »
Παράθεση
Είναι οι ώρες αυτές οι παράξενες, που μένω ν' αναρωτιέμαι τι θα 'θελα τελικά από σένα...
Τι θα μπορούσα να ζητήσω άλλο απ' αυτό που είσαι στ' αλήθεια;
Νομίζω μόνο ο Χάρης μπορεί να απαντήσει σ΄αυτό το ερώτημα, γιατί αυτός το έγραψε..........

Αποσυνδεδεμένος HarMPas

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.127
    • Προφίλ
Απ: ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΕ ΜΟΛ
« Απάντηση #237 στις: Παρ 25 Μάρ 2011 22:53 »

Ο Χαρς, επειδή τον ξέρω, είναι διασκεδαστικός τύπος και συνάμα σοβαρός, υπεύθυνος στο διαπιστευμένο επαγγελματικό πόστο του  και δημιουργικός πάντα στην υπηρεσία της γλώσσας (όπως και οi Lemorsero,  Paspaliaris, κ.α..)

Περιττό να σας πω και μη σας εκπλήσει ότ,ι  ο Χαρς είναι πασίγνωστος (δεσμεύομαι για περισσότερα) και  αν όχι όλοι, οι περισσότεροι τον έχετε δει και πολλές πολλές φορές μάλλιστα.


ααοοο κοψ το πατσιαρ σιεμο
απ τον απερασες το Μλίτση κι το Σκαρα
απ τσειχες  πνευματκους

κι σιαχλευς κι διαδινς ψηυδεις ειδησεις για πάρτη μ
πατσιαριανε εεε πατσιαριανε


απ εχς καμει τα χιλια δυο στα Γιανν-να κι αλλου

αϊ μι στα σιουρου απεδω μεσα
απ θα μι ειπεις εμενα, σοβαρό κι υπεύτνο κι  διαπιστευμένο παγγελματκά σι  πόστο ποιος σερει πού

καμπόη εε καμπόη

Αποσυνδεδεμένος HarMPas

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.127
    • Προφίλ
Απ: ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΕ ΜΟΛ
« Απάντηση #238 στις: Παρ 25 Μάρ 2011 23:52 »
Παράθεση
Είναι οι ώρες αυτές οι παράξενες, που μένω ν' αναρωτιέμαι τι θα 'θελα τελικά από σένα...
Τι θα μπορούσα να ζητήσω άλλο απ' αυτό που είσαι στ' αλήθεια;
Νομίζω μόνο ο Χάρης μπορεί να απαντήσει σ΄αυτό το ερώτημα, γιατί αυτός το έγραψε..........

επδης εγω ειμι Χαρς κι ο Χάρης απ λες
κι επδης μ αρσε το φιλοσόφμα αυτηνο
θα το πιακω λιγο

μια τσ αρχής να σπω οτ
τα θελω ειν τ μυαλου κι αληθεια ειν αλλου
κι περα απ εκει μας ικανοποιάει ως αριστοτελκα οντα τσ ανασφαλειας
κι τ πεπερασμεν απ δεν επιτρεπ παρικτασεις κι προβολες παραλλ-λες παρα μον επιπδες
 
καθως ολα αυτήνα ειν μια κατασκευη τσ αμυνας
κι να σκεφτεσαι μαναχά οτ εισι θνητός
κι ποτες η αληθεια δε ταυτίζται μι το ειναι κι μι το θελω
διοτ ειν περα απ το συμβατο κι το θνητο ον
περα απ τσ μονισμούς κι τσ φανατσμους
των τισσάρων οριζόντων
ενος εικνκου γηπεδ επιθυμιων
κι προσδοκιων

υπαρχει η αληθεια η κοσμκη
απ αποδειχνει
το σκοτνό το πρόσωπο
το φωτνο το προσωπο τ κοσμ
το δικιο
η βια
η πεθυμια
ο αγωνας
η πολιτκή
τ ματαιωσ κι τα λπα
μ ενα σωρο διαφερόμνες επιστημις κι κλαδς
απ τνε κανουν τν αληθεια σκον απο θεωρία
κι κονομα

κι υπαρχει κι αληθεια η συμπαντκη
απ δε χωραει τσαρλατανιες
κι αρπαχτες

εκει τοτες, ερχετ ο μυθος γλυκα γλυκα
για να οντοποιήσ αυτηνη τ ζητουμεν τν αληθεια
κι να μας ειπει οτ οι αληθειες ειν πολλες κι πολλαπλες κι ανομοιες κι παρομοιες
κι μεσα στο στο ιδιο το "ειναι", αλλα ξαρταται απο πουθε το γλεπς αυτο το "ειναι"
κι αναλόγως γλεπς κι μια εκδοχη αληθειας μεσα στν αλήθεια απ προβάλται ως αληθεια
λογω επιθυμιας κι αδυναμιας κατανόησης του "ειναι" απ τσ φερει

ενα "ειναι" απ μπορει ναναι κι μπορει κι να μην είνι, ως "ειναι"
διοτ οι σκοτνες πλευρες τ, μπερδευνται μι τσ φωτνές σ ενα "γιγνεσται" τετραδιαστατο
διοτ ετσ ειν ο κόσμος σκοταδ κι φως, παν κατ, περα δωθε, ζωη θανατος,
παιξε χασε, α΄ β΄κι σπανιως ω'
κρυβται, φανερώνται οι αληθειες κι οι κοσμοι
τλουπωνται ξετλουπωνται οι ιδεες για τ θεωρησ τ κοσμ
κι για ειδεις τον κοσμο
πρεπ να τον ειδεις κι μι σκοταδ κι μι φως ανταμα

αλλα ο κοσμος απ γλεπμε εμεις
δε διαφερ απ τ σελήν
απ γλεπμε μόναχα τ μια τν οψη τσ

κι οσοι απο μας τσ θνητους
απ νομιζμε οτ γλεπμε τν αληθεια σ ενα  "ειναι"  απ ειν ειδωλο αλλνου "ειναι"
απ μπορει κι να μην εινι ή να ηταν κάπτε κι να προβάλτε τώρια ή να ειν προβολη απ το μελλον

τοτες ακριβως κι μι κοσμικη αταξια κι υποκειμενκη φαινομενολογία
φκιανμε εκειές τσ παράξενες τσ ώρες μας
απ δεν υπακουν σι καμια εξισωσ κι σι καένα δόγμα

κι μεσα σ αυτύνη τν ολοτ-τα απ δεν τν διανουουμεστε
κι δε μπορουμε να δεσουμε τ αποσπασματα τσ
συλλεγμε αποσπάσματα μερικων κι κατακερματσμενων κοσμων
κι εμπειριες αυτοπραγματωσεων κατοπτρικων μεσ στον ιδιο κοσμο

κι στν προσπαθεια μας να να βρουμε τν αλήθεια αυτηνου τ κοσμου
απ νομιζμε οτ "ειναι" κι απ νομιζμε οτ μας τα φανερωσ ολα
δε κανμε τιποτ αλλο
απ το να βρίσκμε μον αποσπάσματα κι ουτοπιες
κι διαρημενα "ειναι" σι μκρα μκτα κουμματακια
απ δε μπορεις ν χαλεψεις τιπτα απ αυτηνα τα ψευδη "ειναι"
ενα τετοιο αποσπασμα ειν κι ο Πας
απ παιζει ενα διπλο παιγνιδ μ τνε μσή τν αληθεια κι το διαφορκο "ειναι"
θέλντας να δεσει τ αποσπάσματά μας για μια δηθε ολοτ-τα
απ διαρκως κιρματιζεται οσο πανει
κι εφ οσον χαν-ται το γιγνεστε τ
χαν-τε κι το ειναι τ
κι αληθεια τ κατοπ

ως θνητοι
το μον μπορουμε να κάνμε ειν
να τηράμε τσ νομς τσ φυσης κι τσ να μετραμε τσ διαστασεις τσ μι εστω μακροσκοπκα
μεσ σ αυτο το συμπαντκο παιγνιδ
μ βασ το "ολον"
μον ετσ θα κερδισμε τα παιγνιδαι τσ αληθειας
μον ετσ μπορει να αμολοϊστουν τ αποσπάσματα
κι να φανερωθει η αλήθεια
απ δεν ανηκει σι καενα ειναι
παρα μον στον Πας
αρκει να υπαρχει πνευματκος δεσμος μι υλικη βασ
κι οχι βεβια μ τν κοζμκή θεωρησ
αλλα μι συμπαντκη κι με τν πασολεδικη

τι Χαρς, τι Χάρης

ααα γεισ ετσ
« Τελευταία τροποποίηση: Σαβ 26 Μάρ 2011 00:10 από HarMPas »

Αποσυνδεδεμένος maletsko

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 173
    • Προφίλ
Απ: ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΕ ΜΟΛ
« Απάντηση #239 στις: Σαβ 26 Μάρ 2011 02:25 »
M΄αντράλεψες ρε Χάρ  απόψε και δε θα γκλιουρέψω,  γιατί  περιστρέφσ΄ τ ν΄αλήθεια
από ΄ω κι από κει

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΕΙΡΟΣ

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.435
    • Προφίλ
Απ: ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΕ ΜΟΛ
« Απάντηση #240 στις: Σαβ 26 Μάρ 2011 06:09 »
                                                                          ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ PAS.GR


στις συνεντευξεις γινεται η απομαγνητοφονηση.δηλαδη μιλαει καποιος το γραφουνε σε κασετα και μετα το μεταφερουν σε χαρτι σαν κειμενο.
ε λοιπον η ιδεα μου ειναι να γραφουμε εμεις εδω και μετα να γινεται αποκειμένοση.δηλαδη να μετατρεπονται τα κειμενα σε λαλια!


ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΑΝΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΡΕ ΧΑΡ....

 :P :P
ΑΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ...ΣΕΙΡΑ ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ Η ΝΤΡΟΠΗ  !

Αποσυνδεδεμένος New

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 13.652
  • 0
    • Προφίλ
Απ: ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΕ ΜΟΛ
« Απάντηση #241 στις: Σαβ 26 Μάρ 2011 09:52 »
Ενοποιητική θεωρία Χαρ Μπίρμπα


Παράθεση
quote]
εκει τοτες, ερχετ ο μυθος γλυκα γλυκα
για να οντοποιήσ αυτηνη τ ζητουμεν τν αληθεια
κι να μας ειπει οτ οι αληθειες ειν πολλες κι πολλαπλες κι ανομοιες κι παρομοιες

Νανόπουλος

Παράθεση
κι μεσα στο στο ιδιο το "ειναι", αλλα ξαρταται απο πουθε το γλεπς αυτο το "ειναι"
κι αναλόγως γλεπς κι μια εκδοχη αληθειας μεσα στν αλήθεια απ προβάλται ως αληθεια
λογω επιθυμιας κι αδυναμιας κατανόησης του "ειναι" απ τσ φερει

Αϊνστάιν

Παράθεση
ενα "ειναι" απ μπορει ναναι κι μπορει κι να μην είνι, ως "ειναι"
διοτ οι σκοτνες πλευρες τ, μπερδευνται μι τσ φωτνές σ ενα "γιγνεσται" τετραδιαστατο
διοτ ετσ ειν ο κόσμος σκοταδ κι φως, παν κατ, περα δωθε, ζωη θανατος,

Χάιζεμπερκ

Παράθεση
κι για ειδεις τον κοσμο
πρεπ να τον ειδεις κι μι σκοταδ κι μι φως ανταμα
αλλα ο κοσμος απ γλεπμε εμεις
δε διαφερ απ τ σελήν
απ γλεπμε μόναχα τ μια τν οψη τσ

Χαρς Μπίρμπας

Παράθεση
τοτες ακριβως κι μι κοσμικη αταξια κι υποκειμενκη φαινομενολογία
φκιανμε εκειές τσ παράξενες τσ ώρες μας
απ δεν υπακουν σι καμια εξισωσ κι σι καένα δόγμα

Δημητράκης Ματζαρόπουλος

Παράθεση
κι μεσα σ αυτύνη τν ολοτ-τα απ δεν τν διανουουμεστε
κι δε μπορουμε να δεσουμε τ αποσπασματα τσ
συλλεγμε αποσπάσματα μερικων κι κατακερματσμενων κοσμων
κι εμπειριες αυτοπραγματωσεων κατοπτρικων μεσ στον ιδιο κοσμο

Χόκινς

Παράθεση
κι στν προσπαθεια μας να να βρουμε τν αλήθεια αυτηνου τ κοσμου
απ νομιζμε οτ "ειναι" κι απ νομιζμε οτ μας τα φανερωσ ολα
δε κανμε τιποτ αλλο
απ το να βρίσκμε μον αποσπάσματα κι ουτοπιες
κι διαρημενα "ειναι" σι μκρα μκτα κουμματακια

Βύρωνας

Παράθεση
κι εφ οσον χαν-ται το γιγνεστε τ
χαν-τε κι το ειναι τ
κι αληθεια τ κατοπ

Χριστοβασίλης

Παράθεση
ως θνητοι
το μον μπορουμε να κάνμε ειν
να τηράμε τσ νομς τσ φυσης κι τσ να μετραμε τσ διαστασεις τσ μι εστω μακροσκοπκα
μεσ σ αυτο το συμπαντκο παιγνιδ
μ βασ το "ολον"

Παράθεση
κι να φανερωθει η αλήθεια
απ δεν ανηκει σι καενα ειναι
παρα μον στον Πας
αρκει να υπαρχει πνευματκος δεσμος μι υλικη βασ
κι οχι βεβια μ τν κοζμκή θεωρησ
αλλα μι συμπαντκη κι με τν πασολεδικη

Πασπαλιάρης

Παράθεση
Το τριάρι και το πατσιάρι
μ' εφεραν σ' αυτό το χάλι

New Pas. Pas

 :pashat: :mono:






* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος HarMPas

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.127
    • Προφίλ
Απ: ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΕ ΜΟΛ
« Απάντηση #242 στις: Σαβ 26 Μάρ 2011 21:22 »
Ο ΝτεΝολ -παρότι είχε προσκληθεί- αρνήθηκε να πάει στην κοπή πίτας των B.V Αθηνών, μαζί με πρόεδρα, Αγγελή, Ντάσιο, Βρόσγο κ.α  που παραβρέθηκαν.
Τυχαίο;;;;;;;;;; Δε νομιζω!!!!!!!!!!!



τηρα σκεδιο πίτα

μι το ζμπαθιο
αλλα μ δε φαιν-ται για πιτα αυτηνη
μωρ ψχη μ

μπλε σκον σε δεν εχν αυτηνα τα ζαχαραδκα
να τνε πασπάλζαν  λιγο
 

Αποσυνδεδεμένος maletsko

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 173
    • Προφίλ
Απ: ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΕ ΜΟΛ
« Απάντηση #243 στις: Κυρ 27 Μάρ 2011 04:48 »
Παράθεση
Είναι οι ώρες αυτές οι παράξενες, που μένω ν' αναρωτιέμαι τι θα 'θελα τελικά από σένα...
Τι θα μπορούσα να ζητήσω άλλο απ' αυτό που είσαι στ' αλήθεια;
Ένας τρελός ταξιδευτής. Χωρίς προορισμό. Σ' ένα ατέλειωτο ταξίδι που έχασε το δρόμο χιλιάδες φορές. Χωρίς σταματημό.
Που πέρασε από μπροστά μου κι έτρεξα ξωπίσω του, να ζήσω τη στιγμή! Αυτήν μόνο!
Σ' ένα ταξίδι ασυνήθιστο και ζηλευτό συγχρόνως, που κανείς δεν θα διάλεγε και που κανείς δεν θ΄ άντεχε να μην εγκαταλείψει.
Σε μια διαδρομή ακατάπαυστη που δείχνει σπάνια να σε αφορά και σπάνια να σου ανήκει.
Με βήμα ακούραστο κι άλλοτε βαρύ που φάνταξε πολλές φορές ασύλληπτο-απαράδεκτο-ανεπανάληπτο-αδιανόητο-απίστευτο-αυτοκαταστροφικό κι ενίοτε ασυγχώρητο! Σε εχθρούς και φίλους. Όμως ποτέ μικροπρεπές!
Κι αν θέλησα συχνά να γίνεις κάτι άλλο το πήρα πίσω χίλιες φορές, αφού έτσι σε γνώρισα εξ αρχής κι έτσι θα υπάρχεις.
Σε καμιά πραγματικότητα δεν χωράς. Ο μύθος σου δεν έχει θέση στη φτηνή και καθημερινή αλήθεια. Ούτε και στο ψέμα.
Δεν είσαι φτιαγμένος από γνωστό υλικό. Δεν αναλύεται η ασυνήθιστη αυτή σου φύση που καταφέρνει ακόμη να με σαστίζει,
όσο κι αν έζησα μαζί σου! Τόσες στιγμές υπεράνθρωπες με έναν ''αδύναμο χαρακτήρα'' που σου το είπα σε άλλους καιρούς
και το μετάνιωσα την ίδια ώρα,γιατί αυτές οι αλήθειες ξεστομίζονται δύσκολα και μερικές φορές δεν πρέπει να λέγονται ποτέ!
Γιατί στα μάτια των ανθρώπων,τα συνηθισμένα,τα λογικά και τα εύκολα,αυτά είναι τα καλοδεχούμενα. Συγγνώμη    αφτα

κ΄βέντες τ΄Χάρ απ΄τα παλιά.... ήταν ερωτευμένος τότε.....

Αποσυνδεδεμένος HarMPas

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.127
    • Προφίλ
Απ: ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΕ ΜΟΛ
« Απάντηση #244 στις: Κυρ 27 Μάρ 2011 11:00 »
Παράθεση
Είναι οι ώρες αυτές οι παράξενες, που μένω ν' αναρωτιέμαι τι θα 'θελα τελικά από σένα...
Τι θα μπορούσα να ζητήσω άλλο απ' αυτό που είσαι στ' αλήθεια;
Ένας τρελός ταξιδευτής. Χωρίς προορισμό. Σ' ένα ατέλειωτο ταξίδι που έχασε το δρόμο χιλιάδες φορές. Χωρίς σταματημό.
Που πέρασε από μπροστά μου κι έτρεξα ξωπίσω του, να ζήσω τη στιγμή! Αυτήν μόνο!
Σ' ένα ταξίδι ασυνήθιστο και ζηλευτό συγχρόνως, που κανείς δεν θα διάλεγε και που κανείς δεν θ΄ άντεχε να μην εγκαταλείψει.
Σε μια διαδρομή ακατάπαυστη που δείχνει σπάνια να σε αφορά και σπάνια να σου ανήκει.
Με βήμα ακούραστο κι άλλοτε βαρύ που φάνταξε πολλές φορές ασύλληπτο-απαράδεκτο-ανεπανάληπτο-αδιανόητο-απίστευτο-αυτοκαταστροφικό κι ενίοτε ασυγχώρητο! Σε εχθρούς και φίλους. Όμως ποτέ μικροπρεπές!
Κι αν θέλησα συχνά να γίνεις κάτι άλλο το πήρα πίσω χίλιες φορές, αφού έτσι σε γνώρισα εξ αρχής κι έτσι θα υπάρχεις.
Σε καμιά πραγματικότητα δεν χωράς. Ο μύθος σου δεν έχει θέση στη φτηνή και καθημερινή αλήθεια. Ούτε και στο ψέμα.
Δεν είσαι φτιαγμένος από γνωστό υλικό. Δεν αναλύεται η ασυνήθιστη αυτή σου φύση που καταφέρνει ακόμη να με σαστίζει,
όσο κι αν έζησα μαζί σου! Τόσες στιγμές υπεράνθρωπες με έναν ''αδύναμο χαρακτήρα'' που σου το είπα σε άλλους καιρούς
και το μετάνιωσα την ίδια ώρα,γιατί αυτές οι αλήθειες ξεστομίζονται δύσκολα και μερικές φορές δεν πρέπει να λέγονται ποτέ!
Γιατί στα μάτια των ανθρώπων,τα συνηθισμένα,τα λογικά και τα εύκολα,αυτά είναι τα καλοδεχούμενα. Συγγνώμη    αφτα

κ΄βέντες τ΄Χάρ απ΄τα παλιά.... ήταν ερωτευμένος τότε.....

δεν ανηκει στεμένα αυτήνη η υπαρξιακια  η αγωνία
απ μ θυμιζ λιγο Τεο Ρομβο, εξον κι αν δε θμαμαι κι ειν καλο γιατεμενα αυτηνο τουτον τον αιωνα

ετσ   γράφνε αυτηνοι απ ακλουθαν τα γεγονότα τ ουρανου 
απ οιωνοσκοπαν τα σύννφα κι αστροσκιρτηματα
κι διασκεδάζνε στον παραδσο των μηυμένων  στν ζοφερη πραγματικοτ-τα
μεσα απο μια τελεια σφαίρα προσδοκιων κι θεωρήσιων

εγω ειμ οπαδος  τ εφιχτου κι τ αναποφευκτου
κι τ απανταχου κοσμ

ταξιδευντας  απ το χωριο μ αιωνες τωρα προς τν αυτογνωσία
εγκατασταθκα  εντελει στν αριοκατκημενη ουτοπια  των Ζωσμαδων
κι επ ελπίδι να φτιακω μια παραγκουλα στα νταμαρια τσ εγνατιας
σαν θελει ο Ντιμολς μι τα Διαόλς
για υποδελοιπο τ μακτου βιου μ

απ εκεινον το κοσμο δε κρατσα τιπτα
διοτ τιπτα δε άντεξε σ αυτηνη τν τραχια περπιπλανση κι τ μαθτεια μ
μον ο  Πας

εκει  γνωρσα τσ  Παστζιαρδες κι  τσ λπους Λοκοντατσκαναραιους
εκει κι το Χαρ εκει κι το Πατσιαρ
εκει κι τον  συμπαντκο  Ντιμόλη
το μεγα προποντη

ειν ωραιο να ταξιδευς στα σκοταδια μι τον Κιτσιομπιλι
κι γητευς τα φαντασματα κι τσ  νυχτιρίδες των μακαβριων γηπεδων

χρειαζεσ  όμως ένα αξιομαχο ροστιρ
κι έναν πολυμηχανο  προποντη
κι ρουχα καθαρα
διοτ όταν ανβενς στ Σουπιρλι
ειν σα να κατβενς στοΥ Αδη τν αυλη

μη καμς το λαθος  όμως
κι Πας μον μι ψχη κι διχως νου
διοτ θα σε φαν τα ασπρα σκοταδια

ααα γεισ ετσ  .... αφτα  κι δίχως συγνωμ :joker:

« Τελευταία τροποποίηση: Κυρ 27 Μάρ 2011 11:10 από HarMPas »

Αποσυνδεδεμένος lemorsero

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.433
    • Προφίλ
Απ: ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΕ ΜΟΛ
« Απάντηση #245 στις: Κυρ 27 Μάρ 2011 13:49 »
Μετά από αρκετό καιρό απουσίας λόγω βλάβης του ιντιρνιτ ο lemorsero σας χαιρετά!

Επιστροφή στη μιζέρια με το καλημέρα! Από τα πρώτα ποστ που διάβασα αναφερόταν σε μένα με ειρωνικά σχόλια οτι είμαι δικηγόρος της παε.
 
Αρκετό καιρό κρύφτηκα. Με ανακάλυψαν τα τσακάλια πως είμαι υπερασπιστής της διοίκησης, των παιχτών και δικηγόρος του ΧΒ.
Όχι ρε γαμώτο δεν μπόρεσα να το κρατήσω κρυφό ότι είμαι Χριστοβασιλόφρων! Κρυφός πράκτορας αυτού του λαμόγιου που τρώει τις σάρκες της ομάδας και είναι ότι χειρότερο έχει περάσει ποτέ από τον ΠΑΣ κατά γενική ομολογία!
Μη σας πω ότι είμαι έτοιμος να ιδρύσω τον σουφουχουβου (Σ.Φ.ΧΒ).

Ο ύποπτος ρόλος μου όμως αποκαλύφθηκε από τους αδέκαστους προστάτες της αλήθειας!

Ε ναι λοιπόν είμαι δικηγόρος και κρυφός πράκτορας του ΧΒ εδώ και πολλά πολλά χρόνια
. Ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψω πώς και πότε με πλησίασε ο ΧΒ...
 
Θα το βάλω σε αυτό το τόπικ σαν συνέχεια του 15σύλλαβου του HarMPas, το οποίο πραγματικά μου ανέβασε τη διάθεση!


"Τρία μπαϊράκια κίνησαν να πάν' στη Σουπιρλιγκα,
τό 'να ήταν του Κομποτη-πασιά, τ' άλλο του Κουστούλα,
το τρίτο του καλύτερο ήταν του Κιτσιουμπίλι.
Μια παπαδιά-ν-εφώναξε πο μεσ απο τσ Ζωσμάδες:
-Πούστε, παδιά τ Πασγιάννινα, πούστε κι του Ντιμόλη,
Αρβανιτιά μας πλάκωσε και θέ' να μας σκλαβώσει,
για να μας πάει στα Πλευοφ, ν' αλλάξουμε τη στράτα"


 Όλα έγιναν πριν 200 περίπου χρόνια, επί τουρκοκρατίας, και τα εξιστωρεί μαζί με τον αυθεντικό διάλογο μεταξύ ΧΒ και ls, σε ποίημα ένας βέλγος φιλέλληνας που ζούσε εκείνη την εποχή στα Γιάννενα, ο Στέφανος Ντιμόλης   


πρόλογος

Άκρα του τάφου σιωπή, στο Κάστρο ξαναπάει
Λαλεί πουλί παίρνει σπυρί, κι ο Λέμο γκιζεράει

Και μες στης λίμνης τα νερά, ‘μφανίζεται η Κίτσιους
Ο Κιτσιουμπίλτς ο τρανός, με συνοδεία τρίτους


Χ/Β
«Εγώ είμαι Κιτσιουμπίλτς τρανός, απ’ τ Άγναντα Πραμάντων
Μέγας λιβέντς κι ξακουστός, καμάρι των Αγνάντων»

l/s
«Τα Πράμαντα και τ Άγναντα, τα δυο τα πτανοχώρια,
Κάθε φορά που τα κοιτώ, με πιάνει στενοχώρια»

Χ/Β
«Τα πήρα ιγώ τα Γιάννενα, μάτια πολλά το λένε
Μάτια πολλά το λένε, οπού γελούν και κλαίνε

Τον πήρα τον ΠΑΣ Γιάννενα, απ’ το μοντελοπνίχτη
Εκείνο τον κοντό ζουρλό, άλλοι τον λένε τσίφτη *

Το λεν’ οι ντόπιοι δήμαρχοι, Νομάρχες του Μετσόβου
Απ τς’ έσκιαζε ο βρυ-κόλακας, κι ανατριχίλα φόβου 

Το λεν’ οι χτύποι κι οι βροντές, τα τσίπρα στις ντραμζάνες   
Το λεν’ και του οφη οι οπαδοί, οι μαυροφόρες πτάνες

Το νέο γήπεδο του ΠΑΣ, στα Άγναντα θα φτιάκω
Το νέο προπονητικό πιο πέρα από το Συρράκο»

l/s

«Καλή σας μέρα ν άρχοντες εγώ ειμ’ ο λεμορσέρο
Στο πας τζιαρ θα να με βρεις, κι άλλα δυο φόρα ξέρω

Είμι παππούς εγώ τρανός, ‘βδομηντα χρόνια έχω
Μα το πουλί μου ζωηρό, δεν το βαστώ και τρέχω

Μέσα στο κάστρο γκιζερώ, παρέα με την Τσέβω
Στον Πάνο το Μεζέ μιλώ, κι όταν πεινάω τσαλέβω **

Πασπα και HarMPa χαιρετώ, αααα γειας ετς Χάρη
Καμιά Βανέσσα στείλε μου, για κάνε μου τη χάρη

Όπως την άλλη τη φορά, εκεί στα Λιθαρίτσα
Να τηνε πάρουμε μαζί, μ’ άλλα 2-3 κορίτσα ***»

Χ/Β
«Ξέρεις τον HarMPa ωρέ και σύ?» ‘ποκρίθηκε η Κίτσιους
«Που χάθκε αυτό το πιδί έμοιαζε στον Χομίτσιους ****

Γι αυτό ηρθα να σε βρω ωρέ, ‘πειδί είσαι απ τσ’ μεσσίες
Σε διάβασα την άλλ’ φορά που’ γραφες Καζαμίες!

Πρόβλημα έχω μέγιστο, μ’ εκείνον κει το Βήτα
Το Ν.Τ. το εχάλασε, πάει από ήττα σ’ ήττα *****

Γι αυτό κι γω βοήθεια, ήρθα να σου ζητήσω
Και δικηγόρο στην παε, να σ’αποκαταστήσω»

l/s
«Αι κόψε πέρα γέροντα, εγώ είμ’ ο λεμορσερο
Εγώ Γραικός γεννήθηκα, εκτός κι αν δεν το ξέρω

Εγώ είμαι μαύρος κι άσχημος, δεν αγαπώ τους γκέι
Μον’ το Φουρτάδο αγαπώ, που ξέρει από φερ-πλέι»

Χ/Β

«Εσύ Γραικός δεν είσαι πια, εσύ ‘σαι δικηγόρος
Το ψέμα η πατρίδα σου γιατί είσαι πάσλας-γκόρος!»


Και έτσι ξεγελάστηκε, ο λέμο το αλάνι
Τους είδε πάσλες νόμισε, με φίλους πως θα κάνει
Κι αν είστε από τα Άγναντα, και παρεξηγηθείτε
Δίπλα είναι τα Πράμαντα να παρηγορηθείτε!

επίλογος

Τον πήραν το λου-σου, τον πήραν δικηγόρο
Παιδί απ’ το σχολειό, τον κάναν πάσλα-γκόρο
Του HarMPa η καρδιά, τον ξέβγαλε με τοστ
Τετάρτη-Κυριακή, θα καρτεράει για ποστ

* Ποιητική αδεία
** ο Πάνος ο Μεζές και η Τσεβούλα (ή τσιβούλα, ή Τσέβω) ήταν άνθρωποι του δρόμου, χαρακτηριστικές μορφές που πέρασαν από τα Γιάννενα
***Εδώ ο ποιητής προφανώς αναφέρεται σε γεγονότα που εξιστορούνται στα δοκίμια του New Pas, Pas HarMPas 
****πλέι-μέικερ της ΕΣΣΔ το 1987
***** Ν.Τ.= Νομικό Τμήμα


Και έτσι έζησα εγώ καλά και άλλοι πέσανε από το γκρεμό όπως η Μίνα Αδαμάκη!

Mounia mounia exw riziko!

Αποσυνδεδεμένος mh_per_

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 620
    • Προφίλ
Απ: ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΕ ΜΟΛ
« Απάντηση #246 στις: Κυρ 27 Μάρ 2011 15:52 »
Εχει γινει τρομερα κουραστικο να καταληγουν τα περισσοτερα θεματα του φορουμ σε ακαταληπτες αερολογιες που δεν εχουν καμια σχεση με το αντικειμενο το οποιο προσπαθουμε οι περισσοτεροι να συζητησουμε. Μερικα μελη καλο ειναι να αρχισουν να επιδεικνυουν μια αυτοσυγκρατηση στο ποσα γραφουν κ που τα γραφουν γιατι υπαρχουν ακομα καποιοι που θελουν να μπουν στο χωρο αυτο προκειμενου να συζητησουν θεματα της ομαδας κ οχι να εντρυφησουν στο φιλοσοφικο υποβαθρο του Χ,Ψ,Ω επιδοξου συγγραφεα.

Τα πιο πολλα θρεντς θελουν τρελλο ξεκαθαρισμα απο τα παραταιρα ποστ, κατι που προς το παρον δε γινεται (κακως). Αν δε γινει συντομα αντιληπτο απο τον καθενα το που μπορει να γραφει τα απομνημονευματα του κ να επιδιδεται σε διαγωνισμους στιχου για νεα ταλεντα τοτε η κατασταση αυτη θα πρεπει να αλλαξει ριζικα.

Φτανει πια.-
When the going gets tough, the tough get going

Αποσυνδεδεμένος HarMPas

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.127
    • Προφίλ
Απ: ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΕ ΜΟΛ
« Απάντηση #247 στις: Κυρ 27 Μάρ 2011 17:09 »
Εχει γινει τρομερα κουραστικο να καταληγουν τα περισσοτερα θεματα του φορουμ σε ακαταληπτες αερολογιες που δεν εχουν καμια σχεση με το αντικειμενο το οποιο προσπαθουμε οι περισσοτεροι να συζητησουμε. Μερικα μελη καλο ειναι να αρχισουν να επιδεικνυουν μια αυτοσυγκρατηση στο ποσα γραφουν κ που τα γραφουν γιατι υπαρχουν ακομα καποιοι που θελουν να μπουν στο χωρο αυτο προκειμενου να συζητησουν θεματα της ομαδας κ οχι να εντρυφησουν στο φιλοσοφικο υποβαθρο του Χ,Ψ,Ω επιδοξου συγγραφεα.

Τα πιο πολλα θρεντς θελουν τρελλο ξεκαθαρισμα απο τα παραταιρα ποστ, κατι που προς το παρον δε γινεται (κακως). Αν δε γινει συντομα αντιληπτο απο τον καθενα το που μπορει να γραφει τα απομνημονευματα του κ να επιδιδεται σε διαγωνισμους στιχου για νεα ταλεντα τοτε η κατασταση αυτη θα πρεπει να αλλαξει ριζικα.

Φτανει πια.-

στα φορα τα λεν φορα κι μι  φορα

κατ  αρχή

δεν είμ ούτ ο Ω ούτ ο Χ ούτ ο Ψ
η αν τα θελς μι τ σειρά απ τάειπες εσυ, Χ, Ψ, Ω

ειμ ο Χαρς κι επδής μετασχω τσ αεροκβεντας
παίρω το λογο να σ πω
- κι οσο μ αφηνς περθώρια διακριτκης τοπετσης απ εναντι σ -
οτ αυτηνα απ λες κι εγραψες, ειν λιγον πιβλαβή μεχρις  προσβητκα
απο μια κλαση κι απαν
διοτ εγω, γραφω κι ετς κι αλλιως
γραφω κι σοβαρολογίες κι αερολογιες
κι αμα ειν να μ βαλς εσυ τα στανταρ πως θα σκεφτω κι πως θα γραψω
εισι Πααααααςςς τζιιιιιαααααααρ μακρια

κι μαθε συνταυρε, οτ δε περάω τν ωρα μ εδω ως να μορθει η σειρα μ να μι ξετάξει ο Τρελλλογιατρός
απήκακασες;

κατ κατόπ

αυτήνες οι "ακαταληπτες αερολογιες που δεν εχουν καμια σχεση με το αντικειμενο το οποιο προσπαθουμε οι περισσοτεροι να συζητησουμε."

- ποιο είν το αντικείμνο σας, έτς για να μπω κι γω  ο ΧΨΩ στο νόημα;

"Μερικα μελη καλο ειναι να αρχισουν να επιδεικνυουν μια αυτοσυγκρατηση στο ποσα γραφουν κ που τα γραφουν"

- εννοείς τσ  ΧΨΩ κι τσ γλέπς κι τσ υποδειχνς μιτά κουκούλας  ή χωρις κουκούλας

"γιατι υπαρχουν ακομα καποιοι που θελουν να μπουν στο χωρο αυτο προκειμενου να συζητησουν"

- κι σούειπαν ότ τα μποδάει ο  Χ, ο Ψ κι ο Ω;

 "προκειμενου να συζητησουν θεματα της ομαδας "

κι ποιά είν τα θέματα τσ ομάδας, έτς για να μπω κι γω  ο ΧΨΩ στο νόημα

"κ οχι να εντρυφησουν στο φιλοσοφικο υποβαθρο του Χ,Ψ,Ω "

δεν εισ υποχρεωμενος να σκεφτ-σαι περα απ τσ δυνατότ-τες σ κι ουτι να υιοθετας γνωμες κι πράματα αλλνων
το πολυ πολυ μι τα διαβαζεις
όσο για κεινα απ σ ενδιαφέρνε,
νομίζω οτ το Πας τζιαααρ ειν ευκοπλοησίσμο κι ευκολοβρετα τα τοπια κι τα ποστια
τ αλλα προσπέρατα

"επιδοξου συγγραφεα."

ναι ειμεστε, διοτ το πίδοξο κι το φιλοδοξο δε βλαφτει, το ματαιοδοξο βλαφτει
οπως βλάφτει κι η συζητησ για τ συζήτησ,
η συζητησ για τ συζήτησ, βλαφτει σοβαρα τον Πας κι τν οπαδο - φιλαθλια

κι ορμήνειες για τ γραφή μ, νομιζω πως δεν εισι ο κατάλλ-λος για να μ καμς


"Τα πιο πολλα θρεντς θελουν τρελλο ξεκαθαρισμα απο τα παραταιρα ποστ, κατι που προς το παρον δε γινεται (κακως)."
 
πολύ Οργουελκό μ ακουεται αυτήνο κι δε μ αρεσ καθόλ κι είν μια επκίνδυν αποψ, αμα μεταφερθει κι στν κιρκιδα


"Αν δε γινει συντομα αντιληπτο απο τον καθενα το που μπορει να γραφει τα απομνημονευματα του"

ετς κι Τατατσόπλος υπενόησε, ως ντικινταγκα τον Κολοκοτρων, λογον τ απομνημονευματα, προυφανως
 
 "κ να επιδιδεται σε διαγωνισμους στιχου για νεα ταλεντα τοτε η κατασταση αυτη θα πρεπει να αλλαξει ριζικα"

αυτηνο εχει ν ακστει απο τσ 21/04/1967

κατα τέλη

προκειμέν ν αναχητίσεις
τν αερολογία κι να βαλς τα στανταρ
τσ επιτρεπόμενς θεματκης κι στ γραφής

ασυνείδτα εντελως
εθξες ένα μιγάλο φιλοσοφκο ζητμα
κι ένα μιγάλο ερωτμα σ τσ Χ,Ψ,Ω

για το: "τί είν μέλος κι τί είν κορμός"

θα το πραγατευτουμε δεόντως σι βαθος χρόν
ως τοτες όμως, καλά ειν να μι σκών-νται οι ντομάτις να βαραν το μανάβ

ααα γεισ ετσ μπράβο κι δια ολιγα χρόνια ζωης απ μου μεν-νε ακόμα
 :(




Αποσυνδεδεμένος pantser

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 520
    • Προφίλ
Απ: ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΕ ΜΟΛ
« Απάντηση #248 στις: Κυρ 27 Μάρ 2011 17:21 »
mh-per εγω προσωπικα harmpas δεν πολυδιαβαζω επειδη με κουραζει η διαλεκτο του την οποια ολοι πανω κατω μιλαμε.
Ομως δεν ειναι αναγκη να του ριχνουμε φωτια σε οσα λεει αν ..ετσι γουσταρει ετσι γραφει..
Αν θες συμφωνεις αν θες οχι.
Καποτε ειχες χαρακτηρισει ψυχοπαθεις οσους δεν συμφωνουσαν με τις αποψεις σου..
Δικαιωμα σου και αποψη σου..
Το λογο του καθενος δεν εχει κανενας διακαιωμα να τον κατακρινει..
.-
« Τελευταία τροποποίηση: Κυρ 27 Μάρ 2011 17:27 από pantser »
ΠΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ

Αποσυνδεδεμένος mike71

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.943
    • Προφίλ
Απ: ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΕ ΜΟΛ
« Απάντηση #249 στις: Κυρ 27 Μάρ 2011 17:35 »
no news...good news
λενε οι ξενοι
no news...γκρινια μεταξυ μας
λεμε εμεις εδω
η αληθεια ειναι ισως καπ στη μεση ως συνηθως κατα τ γνωμη μ

αλλα περιμενετε λιγο ακομη ισως ο ηπιος κ οι συμβουλατορες του μας βγαλουν απ αυτη τη μεγαλη ανια ;)