Από passports.gr
Ντεμόλ: «Όταν λείπει ο γάτος χορεύουν τα ποντίκια»Με τη λαϊκή ρήση «όταν λείπει ο γάτος χορεύουν τα ποντίκια», απάντησε ο Στεφάν Ντεμόλ στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που τον θέλουν να έχει πρόβλημα στις σχέσεις του με συγκεκριμένους παίκτες.
Ο Βέλγος τεχνικός, στην καθιερωμένη media day, έδειξε να αδιαφορεί για τέτοιου είδους δημοσιεύματα που στην πλειοψηφία τους είναι, όπως είπε, ανυπόγραφα, ενώ υπερθεμάτισε στο καλό κλίμα των αποδυτηρίων δίνοντας με αυτόν τον τρόπο την απάντησή του σε όσους υποστηρίζουν το αντίθετο.
«Όταν λείπει η γάτα χορεύουν τα ποντίκια. Όταν έφυγα για το Βέλγιο μετά το παιχνίδι με την Κέρκυρα δεν υπήρχαν προβλήματα, ενώ το ίδιο διαπίστωσα και όταν επέστρεψα. Σε τελική ανάλυση δεν με ενδιαφέρουν τέτοιου είδους ανυπόγραφα δημοσιεύματα», απάντησε, κατόπιν σχετικής ερωτήσεως, ο τεχνικός ηγέτης του «Άγιαξ της Ηπείρου».
Σε νέα ερώτηση, δε, για το εάν γνωρίζει τα ποντίκια, ήταν σαφής: «Ναι, τα γνωρίζω» είπε για να συνεχίσει:
«Έχουμε πολύ καλή ατμόσφαιρα τόσο στα αποδυτήρια όσο και κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Φυσικά δεν είναι εύκολο να διατηρηθεί αυτό και χρειάζεται συνεχή δουλειά. Η καλή ατμόσφαιρα στις καθημερινές μας συνθήκες εργασίας μπορεί να συνδράμει ώστε να πραγματοποιήσουμε το στόχο μας.
Αυτή είναι άλλωστε και η φιλοσοφία μου. Πολύ καλή φυσική προετοιμασία και από την άλλη ψυχολογική υποστήριξη της ομάδας, καθώς κάθε μέρα 30 άτομα πρέπει να βρίσκονται και να δουλεύουν μαζί. Φυσικά κάποιοι παίκτες που τώρα παίζουν είναι ευχαριστημένοι και κάποιοι που δεν παίζουν όχι, αλλά δική μου δουλειά είναι να κρατάω τις ισορροπίες και να βγάζω το καλύτερο για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Δεδομένου λοιπόν ότι υπάρχει ένα ρόστερ 26 παικτών, δεν έχει σημασία ποιοί παίζουν, ποιοί μένουν στον πάγκο και ποιοί θα αγωνιστούν το επόμενο Σαββατοκύριακο».
Ο προπονητής του ΠΑΣ έκανε στη συνέχεια μια μίνι- ανασκόπηση της προετοιμασίας, τονίζοντας ότι ήταν η βασική αιτία για την καλή εκκίνηση στο πρωτάθλημα, από την άλλη όμως επεσήμανε ότι από μόνη της μια καλή προετοιμασία δεν αποτελεί εχέγγυο επιτυχίας για ολόκληρη τη σεζόν.
«Επιλέξαμε η προετοιμασία μας να είναι πολύ δυνατή και να χωριστεί σε δύο μέρη, ένα στην Ελλάδα και ένα στο εξωτερικό. Ο προγραμματισμός μας πήγε καλά και εμφανιστήκαμε έτοιμοι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Η καλή έναρξη βέβαια δεν μας δίνει καμιά εγγύηση ότι θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά στο υπόλοιπο της σεζόν, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά.
Η ομάδα βελτιώθηκε πολύ σε σχέση με πέρυσι. Οι νέοι παίκτες πρόσθεσαν ποιότητα, ενώ και αυτοί που προϋπήρχαν προσαρμόστηκαν στα δεδομένα της Super League».
www.passports.gr Ντεμόλ 13/10/2011Αναφερόμενος στο επικείμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, υπογράμμισε: «Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω Αστέρα Τρίπολης και Κέρκυρα, το παιχνίδι με τον Πανιώνιο θα είναι πολύ πιο δύσκολο. Ο προσεχής μας αντίπαλος έχει κερδίσει τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια του με Κέρκυρα και Παναιτωλικό και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για να είμαστε προσεκτικοί».
Όσον αφορά τους τραυματίες, είπε: «Σε αυτό το παιχνίδι δεν υπολογίζονται οι Φεγκρούς, Ντάσιος και Πατσατζόγλου. Ο Φεγκρούς ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και θα είναι έτοιμος την επόμενη εβδομάδα. Ο Πατσατζόγλου ακολουθεί ειδική θεραπεία στην Αθήνα και θα είναι μαζί μας την επόμενη εβδομάδα στα Γιάννενα για να ξεκινήσει προπονήσεις, ενώ ο Ντάσιος στάθηκε άτυχος στο φιλικό με την Παναχαϊκή. Ο Ζαϊρί δεν είναι ακόμα έτοιμος 100% και θα δούμε μέχρι την Κυριακή σε τι κατάσταση θα βρίσκεται. Οι προπονήσεις πάνε πολύ καλά, την πραγματικότητα όμως θα την ξέρουμε την Κυριακή στις 4 η ώρα».
Σε ερώτηση για τον τραυματισμό του Ταμπάση στο δάχτυλο, απάντησε: «Είχε ένα μικρό πρόβλημα στη χθεσινή προπόνηση γι’ αυτό ζητήσαμε από τον τερματοφύλακα της Κ-20 να μας βοηθήσει, αλλά μέχρι την Κυριακή θα είναι έτοιμος».
Για το γεγονός ότι στα πέντε πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος έχει ήδη χρησιμοποιήσει 21 παίκτες, σχολίασε: «Έχω 26 παίκτες και όταν διαπιστώσω στην προπόνηση ότι κάποιος είναι έτοιμος, θα του δώσω την ευκαιρία».
Σε ερώτηση για τη θέση του δεξιού μπακ στον αγώνα με τον Πανιώνιο, ελλείψει Πάντου, Ντάσιου και Πατσατζόγλου, ήταν κατηγορηματικός: «Μην ανησυχείτε, θα βρούμε τη λύση μέχρι την Κυριακή».
Για το αν τον φοβίζει κάτι από τον Πανιώνιο, είπε: «Παίξαμε με τον Πανιώνιο μετά την προετοιμασία στο Ζέεφελντ και έχω παρακολουθήσει και δύο παιχνίδια του, με Κέρκυρα και ΑΕΚ. Θεωρώ ότι ΠΑΣ και Πανιώνιος είναι δύο ισοδύναμες ομάδες, αλλά στους Ζωσιμάδες θέλω να διατηρήσουμε την καλή παράδοση. Είμαι 15 μήνες εδώ και στο γήπεδό μας αν εξαιρέσουμε δύο παιχνίδια που ήρθαν ισόπαλα, έχουμε μόνο νίκες».
www.passports.gr Ντεμόλ (2) 13/10/2011