Αμα ξερεις κανενα απο το τμημα σκαουτινγκ του ΠΑΣ στειλε μου ενα ονομα,ενα τηλεφωνο,ενα fax ενα e-mail.Εχω να προτεινω 3-4 ποδοσφαιριστες να δουνε πριν καταληξουνε στον Πανιωνιο,
ούτε εγώ πιστεύω ότι έχουμε κάποιον έμμισθο συνεργάτη στο τμήμα scouting . Το μεγάλο ποσοστό επιτυχημένων αν και πολύ φθηνών επιλογών όμως μάλλον
μας διαψεύδει .
- Ένα ενδεχόμενο είναι απλά να συνεργαζόμαστε με τους
κατάλληλους μανατζαραίους ? οι οποίοι να μας προωθούν και καλή "πραμάτεια" από την οποία "επιλέγει" η προπονητική ομάδα.
- Άλλο ενδεχόμενο είναι ότι είναι τόσο
χαμηλό το
επίπεδο πλέον
του ελληνικού πρωταθλήματος που κάνει εφικτό σε μία
καλά προπονημένη,
στρωτή - δουλεμένη ομάδα (έστω και με 1-2 αγωνιστικά συστήματα),
χωρίς σημαντικά προβλήματα εντός αποδυτηρίων, να ενσωματώνει οποιονδήποτε μέτριο παίκτη στο σύστημά της και να στέκεται άνετα ως μικρομεσαία στην Α΄εθνική. Σε μία τέτοια ομάδα - απομακρυσμένη από (συμ)πρωτεύουσα συνήθως δεν ευδοκιμούν εύκολα τα εγχώρια παλτά οπότε μας αποφεύγουν και αυτά από μόνα τους...
Ακόμα και αυτά αν ισχύουν
τα πιστώνεται ως επιτυχία η προπονητική ομάδα και η διοίκηση. Απλά καταδεικνύεται πόσο ακόμα καλύτερη θα ήταν η εξέλιξη
αν υπήρχε σοβαρό scouting (και όχι μόνο)... Αυτό προϋποθέτει όμως να υπάρχουν μεγαλύτερες βλέψεις και αντίστοιχο
όραμα.
Αυτές οι βλέψεις όμως θα έθεταν σε κίνδυνο συμφέροντα μεγαλύτερων ψαριών και όταν ξέρεις ότι φυτοζωείς (βλέπει οικονομικές αναλύσεις pasgiannena1967 ) αποφεύγεις σε κάθε τίμημα το να διεκδικήσεις πχ την ευρωπαϊκή θέση ή το κύπελλο από το "μ"ΠΟΚ
Οπότε το εμμέσως καλό scouting και η στρωμένη ομάδα στην περίπτωση μπορούν να εξασφαλίζουν τη θέση στην 12δα, κάποια έσοδα της διοίκησης αλλά δυστυχώς και τη σταδιακή μείωση του όγκου ενεργών φιλάθλων του ΠΑΣ. Εκτιμώ ότι αυτά επαρκούν σε κάποιους και είναι πολύ λίγα για κάποιους άλλους . Το ζήτημα που τροφοδοτεί τις περισσότερες διαφωνίες (και στο pas.gr) είναι ότι η διοίκηση της ομάδας ανήκει στους πρώτους ...
Το μέλλον ενδέχεται να δικαιώσει είτε τη ρεαλιστική είτε την ιδεαλιστική προσέγγιση χωρίς να αποκλείεται να συνεχιστεί ως αέναο αναπάντητο ερώτημα των φιλάθλων της ομάδας.
Το μήνυμα το έγραψα εδώ καθώς συνδέεται άμεσα νομίζω και με οποιαδήποτε μεταγραφική περίοδο