Ηταν γνωστο οτι αυτοι θα μπουνε στο γηπεδο με το μαχαιρι στα δοντια. Εμεις δεν μπηκαμε. Κι αυτο αναμενομενο ηταν. Σαραντα χρονια που παρακολουθω τον ΠΑΣ, ποτε δεν ειχαμε τσαμπουκα και τσαγανο.. Παντα ειμασταν soft ομαδα.Γι αυτο το λογο αλλωστε ,σ ολα τα κρισιμα ραντεβου με την ιστορια, τα καναμε μανταρα ,πλην ελαχιστων εξαιρεσεων. Αυτο ειναι το DNA αυτης της ομαδας και δεν αλλαζει ευκολα. Εγω προσωπικα ,σχεδον το εχω αποδεχτει. Αυτο ομως δεν θα με κανει να παψω να την στηριζω οσο μπορω.
Μεγάλη αλήθεια. Το έχω γράψει εδώ και χρόνια, εμείς αυτό το "με το μαχαίρι στα δόντια" δεν το είχαμε ποτέ (για χίλιους λόγους που βαριέμαι να επαναλάβω - η ομάδα είναι πιστή αντανάκλαση της νοοτροπίας της πόλης).
Κατά τα λοιπά, ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ, ασορτί με την εβδομάδα των παθών - προσεχώς καλύτερα, κατά τον Ζήκο.
Ο κόουτς σε νηστεία, οι παίκτες ο ένας χειρότερος από τον άλλο, όλοι μαζί πάντα δεύτεροι στην ταχύτητα, στις μονομαχίες, στις διεκδικήσεις, στη δύναμη, στις κόντρες ..., αρχ&^%$ ομάδα αντί για ομάδα με αρχ&^%$δια.
Ο τέταρτος χειρότερος της ομάδας (εχθές) στο γκολ του Απόλλωνα "έχασκε" (αυτή είναι η αλήθεια), "χάνοντας" εντελώς τον Φόνσι. Αυτό και αν ήταν έλλειψη συγκέντρωσης.
Ο τρίτος χειρότερος, όπως πάντα ανύπαρκτος, και επικίνδυνος τουλάχιστον για τη δική μου υγεία...
[παρόλα αυτά στις 150 μαλ*&^%'ιες που έκαναν οι δυο τους, τουλάχιστον ο τέταρτος χειρότερος έσωσε γκολ στην πρώτη φάση του αγώνα (από τον Αλμπάνη) και ο τρίτος χειρότερος έβαλε γκολ κανονικό - αυτό πια, μας κάνει πλάκα και ο Θεός (!!!) - που, κακώς δεν μέτρησε].
Δεύτερος χειρότερος δεν υπάρχει, γιατί πολύ απλά πολύ απέχει από τον πρώτο. Αν όλοι οι άλλοι μαζί κάνανε λάθη, τουλάχιστον έκαναν έστω και ένα σωστό, μια καλή πάσα, ένα κόψιμο, κάτι ... (παρηγοριά στον άρρωστο, τι να λέμε τώρα).
Ο πρώτος όμως ... Αυτός ο πρώτος ...
Ο πρώτος χειρότερος, μακράν ο χειρότερος στη θέση του, ανάμεσα σε όλους όλων των ομάδων, είναι ο "τερματοφύλακάς" (ο ποιος;;
μας:
α) Ούτε μια σωστή μεταβίβαση με τα πόδια. Ούτε μία όμως...
β) Στο γκολ, καρφωμένος στη γραμμή του τέρματος. Γαμώ το κέρατό μου, πλάγιο ήταν, στη μικρή περιοχή πήγε (λιγότερο από δύο μέτρα μπροστά του), με ταχύτητα και δύναμη που επέτρεπε σε οιονδήποτε τερματοφύλακα να βγει να την αρπάξει. Φευ. Αυτά για τους άλλους τερματοφύλακες, όχι για το δικό μας. Αυτός καρφώθηκε στη γραμμή, και δεν άπλωσε στα αριστερά του, πέφτοντας, ούτε το σώμα του για να καλύψει περισσότερο χώρο στη γωνία. Έπεσε απλώς, σαν να κάθισε, με τον κορμό μέσα στο τέρμα και τα πόδια μπροστά.
γ) Πάντα καρφωμένος στη γραμμή, στο γκολ του Απόλλωνα που δεν "μέτρησε", ίδιος με το φοβισμένο ανθρωπάκι του Λαζόπουλου, έκανε και βήματα προς τα πίσω, χωρίς να έχει την παραμικρή αίσθηση του χώρου, και βρέθηκε μέσα στο τέρμα, με αποτέλεσμα μια ξεψυχισμένη κεφαλιά, που πήγε και πάνω του, να μπει γκολ (την έπιασε ξεκάθαρα μέσα από τη γραμμή)
Και αυτά όχι μόνο εχθες. Όλη τη χρονιά έτσι παίζει - και με τα νεύρα μας. Πάντα φοβισμένος και σφιγμένος, κρυμμένος πίσω από τους αμυντικούς (και τις αδυναμίες τους), να ελπίζει, όπως και εμείς να μην πάει η μπάλα στο τέρμα. Αν το άριστα είναι το δέκα, όταν πήγε στον ΠΑΟΚ, ήταν τερματοφύλακας του 5-6. Απ` όταν επέστρεψε, βρίσκεται μόνιμα σε αρνητικό πρόσημο (τι σκατά του έκαναν εκεί ...).
Από δω και πέρα, ελλείψει στόχων (βαθμολογικών, γιατί αγωνιστικοί ασφαλώς υπάρχουν), ας παίξει όποιος άλλος, έστω ο Βενετικίδης ή ο Παπαιωάννου, για να δούμε αν μπορούμε να τους υπολογίζουμε για τρίτους του χρόνου. Αν όχι αυτοί, βάλε ακόμη ακόμη και μια κουρελού, ρε κόουτς. Στρώστη μπροστά στο τέρμα, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο ... Δεν αντέχεται πια, νισάφι... όσο καλός χριστιανός και να είμαι, πόσο πια...
ΥΓ. Στο γκολ του Απόλλωνα, επόπτης (κυρίως) και διαιτητής, κατάφεραν στην ίδια φάση να κάνουν δυο μαλακίες μαζί. Η κεφαλιά ήταν οφσάιντ και η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Ωραίοιοιοιοι...
ΥΓ 2. Για τα περαιτέρω, τα μελλοντικά ντε (προτάσεις, υποδείξεις, σχέδια, "απόψεις") θα έχουμε χρόνο, εύλογα πια - για τώρα δεν υπάρχει λόγος ...
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ - ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ - ευτυχία όμως, χωρίς και τον ΠΑΣ, γίνεται;;; Αμ δεν γίνεται. Ακόμη και αν όλα τα άλλα πάνε κατ` ευχήν, κάτι θα μας "τρώει".
ΠΟΛΛΗ ΠΙΚΡΑ, ρε παιδιά (άει στα σκατά που `λεγε κι ο παππς μου).