Αποστολέας Θέμα: Πέθανε ο βρετανός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ  (Αναγνώστηκε 9203 φορές)

Αποσυνδεδεμένος drakos

• Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Πέθανε ο βρετανός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ
« Απάντηση #50 στις: Πεμ 15 Μάρ 2018 22:18 »
«Όσο και αν φανεί σκληρό αυτό που θα πω, όταν ένας άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μία καρέκλα, σιγά-σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα, εγώ το λέω παράνοια, το λέω παραφροσύνη».
Λάκης Λαζόπουλος (γιὰ Σόιμπλε)
ΠΑΠΑΡΙΑ ΑΙΣΧΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ἀλλὰ ἀπό χαιδεμένο παιδὶ τῆς ἀριστερᾶς!
Ἰσχύει καὶ γιὰ τὸν Χώκινγκ;

Αποσυνδεδεμένος fadomas

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Πεμ 15 Μάρ 2018 22:28 »
Ισχύει για τον Χώκινγκ αν είσαι ο πραγματικά ΗΛΙΘΙΟΣ βρωμο-Σεραφείμ που είχε πει κάτι αντίστοιχο!

Αποσυνδεδεμένος Pablo Pascobar

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Πεμ 15 Μάρ 2018 22:31 »
Σε αυτα που ρωταω αν η γη ειναι στρογγυλη δεν βλεπω να υπαρχει καμια απαντηση
Αραγε ποιος εχει αυτη την ψευδαισθηση της γνωσης τελικα ?

ΕΣΥ.

Aν πράγματι έχεις βγάλει Πολυτεχνείο με όλα όσα έχεις γράψει, τότε .....κλάφτα.....
Λοιπόν, ισχυρίστηκες εντελώς ξαφνικά κι απρόκλητα ότι ο Χώκιγκ είναι ψεύτης και τσαρλατάνος, πριν ακόμα γίνει η κηδεία του (Θα μπορούσες μάλιστα να πεις το ίδιο για τον Αϊνστάιν, γιατί όχι ; τσάμπα είναι.).

Ως εκ τούτου, φέρεις και το βάρος της απόδειξης του καινοφανούς ισχυρισμού σου, που ταράσσει τα νερά της Παμβώτιδας.
Αναμένουμε λοιπόν μέρα και ώρα ομιλίας στα Λιθαρίτσια.
Να σαι προετοιμασμένος, ε ;
Θα τεθούν ερωτήματα σχετικά με τα κουάρκ, τα ποζιτρόνια, τη σκοτεινή ύλη κ.α. από την επιστημονική κοινότητα του pas.gr.

Συνδεδεμένος born_in_drakolimni

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Πεμ 15 Μάρ 2018 23:00 »
Jimako δεν ειναι μαγκια να εισαι αθεος
Αθεος εισαι γιατι δεν σε βολευουν αυτα που σου λεει ο θεος
Θες να κανεις τα δικα σου και ξεβολευεσαι
Σου δημιουργει τεραστιο προβλημα να ζησεις σε αυτα τα καλουπια
Δεν ειναι ευκολο να εισαι εντος του χριστανισμου για παραδειγμα, γιατι τεσταρεσαι καθημερινα εσυ και η συνειδηση σου
Η συνειδηση ειναι αυτο με το οποιο προχωρα ο ανθρωπος στη ζωη του και δεν μπορει κανεις να την κρυψει βαθια για παντα
Οποτε καθε φορα που κανεις τη μαλακια σε ελεγχει η συνειδηση σου και δεν σαρεσει καθολου μα καθολου

Στην πραγματικοτητα κανενα προβλημα δεν σου δημιουργει το να ζεις με τις αρχεις του χριστιανισμου για παραδειγμα
Μονο καλυτερος μπορεις να γινεις
Και ο θεος δεν ειπε οτι βοηθαει τους καλους ειπε οτι οταν ερθει η ωρα θα κριθουνε ολοι συμφωνα με τις πραξεις τους
Και πιστεψε θα ειναι πολυ δυσκολο τοτε εγω και εσυ να πουμε ψεματα γι αυτα που εχουμε κανει
Οσο για την πατινη αυτη δεν εξασφαλιζεται με τα λογια αλλα με τα εργα

pagourenko το big bang ειναι κατι σαν τη δημιουργια του κοσμου απλα χωρις την παρεμβαση του θεου ετσι δεν ειναι?
Και πριν απο αυτο ποιος θα μας πει τι υπηρχε?
Το εχουν βρει οι επιστημονες ή σηκωσαν τα χερια ψηλα οταν φτασανε στο σημειο μηδεν γιατι παλι υπηρχε κατι αλλο ανεξηγητο?

Εγω εκρινα οτι το αλλο ειναι πιο αξιοπιστο
Αν 2000 χρονια τωρα αυτο το πραγμα που κυνηγηθηκε τοσο πολυ και κανεις δεν μπορεσε να το νικησει, παραμενει εκει αναλοιωτο να διδασκει τους παντες και τα παντα με τη σοφια του τι παραπανω να πω εγω?

Στην σεληνη δεν γινεται να παμε οποιος ασχοληθει λιγακι το καταλαβαινει αμεσως
Το να επικαλεισαι μαρτυριες αυτων που πηγαν σου εξηγησα οτι δεν με πειθει γιατι ειναι απλα ψεματα
Γιατι δεν πανε ενα ταξιδακι στο φεγγαρι και τον αρη με τις καμερες να γραφουν ζωντανα και προς τα κατω ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ να δουμε τι θα γινει?

mpif  πες μου για ποιο φαινομενο συγκεκριμενα θες να αναλυσουμε με την επιστημονικη μεθοδο για να πουμε οτι εχουμε κουβεντα

Δεν πιστευω στις διαστημικες αποστολες το ξαναειπα
Για το σημα που παιρνουμε δεν θα διαφωνησω οτι απο καπου παιρνουμε
Αλλα δεν μπορω να ξερω απο που ακριβως
Απο ηλεκτρομαγνητισμο και ραδιοκυματα ειμαστε στο φουλ αυτο ειναι σιγουρο

Εγω μιλησα για καμπυλοτητα σε αποσταση χιλιομετρων δεν εχει σχεση η πλωρη και η πρυμνη
Ανεβηκες σε αεροπλανο και ειδες κατι συγκεκριμενο εσυ?
Το να λες οτι εχουμε κοινο προγονο με τον πιθηκο καταλαβαινεις οτι με κανει και μενα να αμφιβαλλω αν τελειωσες το δημοτικο

Αυτο το επιχειρημα οτι ειμαι αχαριστος και δεν εκτιμω καποια πραγματα με ανατριχιαζει πραγματικα
Ουτε συγγενεις να ησασταν ολων αυτων των επιστημονων

Καλα εσυ pascobar λεγεσαι τοσο καιρο?
Εγω νομιζα οτι ηταν escobar αληθεια
Στο πολυτεχνειο δεν μας  μαθαινουν και πολλα πραγματα οποτε καλυτερα που δεν πηγες στο λεω

Ρε μεγαλε τετοιο γελιο ειχα να ριξω χρονια
Πριν ακομα γινει η κηδεια του???????????????? ελεος ρε φιλε σε ποιον μιλας
Ναι και ο αινσταιν ηταν απατη αλλα το ειχε πει και ο τεσλα οτι ηταν μαλακας

Εγω δεν εχω να αποδειξω τιποτα, εσυ πρεπει να αποδειξεις αυτο που σου λενε απο τοτε που εισαι παιδακι
Αυτη ειναι η επικρατουσα αποψη
Οχι απλα να το πιστευεις να το αποδειξεις κιολας
Επειδη στο ζηταω εγω που αμφιβαλλω εσυ πρεπει να το αποδειξεις
Και αν μπορεσεις να βρεις κατι που να στεκει υποτυπωδως το συζηταμε μετα

Ηγετη μελισσανιδη πρωταθλημα στα χαρτια θα παρεις,γηπεδο κανεις, ταινια 1968 εκανες ,προκριση πηρες στο μπασκετ, σε πανε ολα πριμα το 2018
Η λατσιο παιζει μεγαλη μπαλα τελικα αυτο εχω καταλαβει

:pas: :pashat: :joker:

Αποσυνδεδεμένος jimakos

• Hero Member
  • Ορφέας Αιγάλεω-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1972
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Πεμ 15 Μάρ 2018 23:31 »
Ωρε Drak, δεν σε περίμενα για τόσο θρήσκο...
Το να είσαι άθεος, δεν σημαίνει ότι είσαι μη ηθικός, φιλαράκι...το αντίθετο, θα έλεγα!
Δεν θα κάτσω να αραδιάσω τσιτάτα, εδώ μέσα...ότι είναι ο καθένας γούστο και καπέλο του.
Η θρησκεία, πάντως, και η υποκρισία των υπηρετών της, είναι υπεύθυνη για την κατάντια του ανθρώπινου γένους, στις μέρες μας.
Blue to the hair...

Αποσυνδεδεμένος apnea73

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Πεμ 15 Μάρ 2018 23:46 »
Γιατί μπλέκουμε την θρησκεία δεν μπορώ να καταλάβω....τι σχέση έχει αυτή?
Μπορεί η θρησκεία να μου αποδείξει αυτό που λέει για την ζωή μετά τον θάνατο?

Όχι απλά το πιστεύω.. Ε έτσι πιστεύω και ότι η γη είναι στρογγυλή και ας μην έχω φτάσει στην στρατόσφαιρα για να την δω...

....

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Πεμ 15 Μάρ 2018 23:58 »
Παράθεση
pagourenko το big bang ειναι κατι σαν τη δημιουργια του κοσμου απλα χωρις την παρεμβαση του θεου ετσι δεν ειναι?
Και πριν απο αυτο ποιος θα μας πει τι υπηρχε?

Θα ρωτησω αυριο ενα φιλο μου ιερεα να δω τι λεει η εκκλησια

Αποσυνδεδεμένος Anton

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Παρ 16 Μάρ 2018 00:05 »
Παράθεση
Και ο θεος δεν ειπε οτι βοηθαει τους καλους ειπε οτι οταν ερθει η ωρα θα κριθουνε ολοι συμφωνα με τις πραξεις τους.

Το να επικαλεισαι μαρτυριες αυτων που πηγαν σου εξηγησα οτι δεν με πειθει γιατι ειναι απλα ψεματα

Άρα δεν υπάρχει παράδεισος και κόλαση γιατί δεν υπάρχει επικοινωνημένο κοινά αποδεκτό μήνυμα. Δύο μέτρα κάτω από το έδαφος πάμε όλοι, σε ξύλινο κουτί και γινόμαστε λίπασμα για τα σκουλίκια και τα δέντρα, με λίγο μάρμαρο από πάνω και με την ποιότητα του να εξαρτάται από την τσέπη που είχες όταν ακόμη ζούσες και δεν προλάβαινες να ασχοληθείς με την συνείδηση σου. Κρίμα, αντί για πλάκες θα μπορούσαμε να γίνουμε δέντρα (https://www.buzzworthy.com/coffins-eco-friendly-burial-pods/)
 Ο φόβος του θανάτου και η υπόσχεση για μια καλύτερη ζωή, εν τόπω χλωερό εν τόπο αναψύξεως,  είναι το ασφαληστρικό ταμέιο της θρησκευτικής πίστης αιώνες. Είμαστε θνητοί και αυτή η θνητή μας φύση σε κάνει να φοβάσαι τον θάνατο, πολύ λογικά, σου τάζουν κάτι καλύτερο, πιο μεγάλο, πιο λαμπερό, λες θα το πάρω τόσα αναψυκτήρια έχει εκεί, κάτι θα ξέρουν όσοι πάνε.

Παράθεση
Γιατι δεν πανε ενα ταξιδακι στο φεγγαρι και τον αρη με τις καμερες να γραφουν ζωντανα και προς τα κατω ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ να δουμε τι θα γινει?

Ζούμε σε ένα τεράστιο green box και μας το κρύβουν. Δείτε ποιος είναι ο σκηνοθέτης αυτόςέναμηδέν πριν το κατεβάσουν!1111111111111111

Παράθεση
Για το σημα που παιρνουμε δεν θα διαφωνησω οτι απο καπου παιρνουμε

Καπ' καπ', απ' κατ', κατ' καν', γκαπ γκαπ, τ' θασγιλάσω, αλλά σίγουρα καπ' καπ', απ' κατ', κατ' καν', γκαπ γκαπ

Παράθεση
Στο πολυτεχνειο δεν μας  μαθαινουν και πολλα πραγματα οποτε καλυτερα που δεν πηγες στο λεω
[

Α τι είσαι να πας στο πολυτεχνείο, κανά χάπατο? Solo universita de la vita, μουνάρες! -7-

Μηδένα προ του τέλους ξεμαρκάριζε! Άγιος Φραγκίσκος  Μπεϊκινπάουντερ ο τακλινοποιός, 1966 μΧ

« Τελευταία τροποποίηση: Παρ 16 Μάρ 2018 00:08 από Anton »

Αποσυνδεδεμένος sellos

• Hero Member
  • toros-tsiprofans
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Παρ 16 Μάρ 2018 00:24 »
Μου αρέσει που μιλάτε σοβαρά με άνθρωπο που
τον 21 αιώνα σας λέει πως η γη είναι επίπεδη..

Πφφφ..

στείλτε τα όλα στον κάλαθο κι άφησε 5-10 πράγματα
για τον άνθρωπο και επιστήμονα Χόκινγκ, να
μάθουμε όσοι θέλουμε 5-10 πράγματα παραπάνω..

Θα μπει και κάνας άσχετος στο φόρουμ
και θα πει το χάσαν τελείως οι παγουράδες
ή ότι δεν κάνουν καθόλου σεξ..

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Παρ 16 Μάρ 2018 00:43 »
jimako δεν με περιμενες τοσο θρησκο?
Αν με το να γραφω ολα αυτα προκυπτει οτι ειμαι τοσο θρησκος δεν ξερω τι να πω
Εκκλησια κανω προσπαθειες να παω αλλα δεν τα καταφερνω

Δεν νομιζω οτι ο αθεος ειναι μη ηθικος δεν ειπα κατι τετοιο
Αλλα κατι πρεπει να τον φρεναρει και αυτον
Μπορει να κανω λαθος σε αυτο το σκεπτικο

Και σιγουρα η υποκρισια στο χωρο της εκκλησιας ειναι τεραστια οπως και σε πολλες αλλες δραστηριοτητες
Το να λες ομως οτι ευθυνεται η θρησκεια για την καταντια μας ειναι υπερβολικο
Ισα ισα που εδω στην ελλαδα γινονται τεραστιες προσπαθειες απο τους κληρικους

Το πνευμα του χριστιανισμου δεν μπορει κανενας να το διαβαλλει γιατι ειναι εκει γραμμενο αναλυτικα ,στεκεται ανα τους αιωνες και μπορει ο καθενας να το χρησιμοποιησει προς οφελος του οποτε θελησει
Χωρις παππαδες, εκκλησιες ,κληρικους και οτιδηποτε αλλο

Γαμηθηκατε στα επιχειρηματα οι υπολοιποι
Λες και σας σκοτωσαν τη μανα και τον πατερα κανετε χαχαχαχα
Συγγγενη τον εχετε τον χοκινγκ και τον αινσταιν και τρελαθηκατε?
Αφου δεν μπορειτε να ασχοληθειτε με το θεμα τι καθεστε και γραφετε οτι ναναι?
Διαλογο δεχομαι με καποιον που ειναι διατεθιμενος να ψαξει και κατι
Οχι να αρνειται εκ των προτερων και να λεει μαλακιες

Ρωτα εσυ αυριο τον φιλο σου τον ιερεα και τα λεμε

Ο σκηνοθετης μαγκακο ειναι αυτος ο αχρηστος που ξεφτυλιστικε οταν προσπαθησε να μας πεισει οτι πεσανε κατι αεροπλανα στους διδυμους πυργους
Και τελικα τα εκανε μανταρα και ζησαμε αποδεδειγμενα μια απο τις μεγαλυτερες κοροιδιες ολων των εποχων
Αυτα σου πασαρουν ,αλλα θελω να πιστευω οτι αυτο τουλαχιστον το καταλαβες

Απο σεξ οντως υπαρχει προβλημα sellos

Εδω ρε μαγκα σου λεει ο διπλανος κερδισα το κινο ή οτι τα χρεη του χριστοβασιλη ειναι τοσα και δεν τον πιστευεις με τιποτα
Πραγματα ασημαντα δηλαδη
Πως πιστευεις καταστασεις που ανατρεπουν ολη σου την υπαρξη και την οντοτητα?
Αλλο αν δεν θες να μπεις στη διαδικασια να σκεφτεις διαφορετικα και να κουρασεις το μυαλο σου
Αυτο το καταλαβαινω

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Παρ 16 Μάρ 2018 01:50 »
Είπες πιο πριν να τραβήξουν βίντεο στην ανταρκτική κτλ.Γενικώς την χρήση βίντεο για να αποδείξουν κάτι.Μα εσύ δεν πιστεύεις ούτε το βίντεο γιατί είναι πλαστό κτλ.
Δεν βλέπεις κάποιο πρόβλημα σε όλο αυτό;

Αποσυνδεδεμένος Anton

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Παρ 16 Μάρ 2018 02:15 »
Παράθεση
Ο σκηνοθετης μαγκακο ειναι αυτος ο αχρηστος που ξεφτυλιστικε οταν προσπαθησε να μας πεισει οτι πεσανε κατι αεροπλανα στους διδυμους πυργους
Και τελικα τα εκανε μανταρα και ζησαμε αποδεδειγμενα μια απο τις μεγαλυτερες κοροιδιες ολων των εποχων
Αυτα σου πασαρουν ,αλλα θελω να πιστευω οτι αυτο τουλαχιστον το καταλαβες

Αμ πως δεν κατάλαβα! Στείλε ένα πμ, όταν ο Λιακόπουλος θα είναι σε καλοκαιρινές επκτώσεις, θέλω να ανακαινήσω τη βιβλιοθήκη μου. 

Αποσυνδεδεμένος Tsimendos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Παρ 16 Μάρ 2018 09:08 »
Το γιατί σκοτώναν με τις σταυροφορίες όλοι αυτοί που λες για να επιβάλουν μια θρησκεία δε το κατάλαβα ποτέ. Μάλλον σκοτώναν αυτούς που αμφισβητούσαν οτι μας έπλασε ο Θεός. Το να πιστεύεις κάπου για κάποιους είναι ανάγκη και ποτέ δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να το κατηγορήσω. Κάνε ένα ταξιδάκι στο Cern να δεις τι ψάχνουν αυτοί οι άνθρωποι εκεί. Το βασικό πρόβλημα των θρήσκων, είναι η απόδειξη της προέλευσης της ζωής, γιατί καταρίπτει τη βάση όλων των θρησκειών. Αν είχες τη δυνατότητα να διαβάσεις λίγο βιολογία(όχι αυτή που κάνουν για να δώσεις εξετάσεις- την άλλη την κανονική) που δεν την κάνουν στο πολυτεχνείο, θα καταλάβαινες πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που καταπίνεις αμάσητα.
Και έιχα και μία άλλη απορία (από παλιά αυτή). Η ιστορία του Ελληνικού κράτους, όπως μας αρέσει να λέμε είχε 12 θεούς, πως τελικά έγιναν ένας δεν το κατάλαβα ποτέ. Οι άλλοι τι έπαθαν;Εκτός κι αν χρησιμοποιούμε την ιστορία μόνο εκεί που βολεύει. Όπως ας πουμε στη Μακεδονία. Δεν υπήρχε τότε ο Χριστιανισμός αν διάβασα καλά την ιστορία μας, μετά εφευρέθηκε.
Για εμάς τους κοσμικούς πέθανε ένας άνθρωπος που πρόσφερε τις γνώσεις και τις έρευνες του στην ανθρωπότητα. Για εσάς τους άλλους τους θρησκευτικούς  πέθανε άλλος ένας ασεβής.

Αποσυνδεδεμένος davelis

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Παρ 16 Μάρ 2018 09:21 »
Ειδατε τι κανει το να μην εχουμε πρωτάθλημα;

Τι ωραια περνάμε!

Παράθεση
Σε αυτα που ρωταω αν η γη ειναι στρογγυλη δεν βλεπω να υπαρχει καμια απαντηση

https://www.astro.noa.gr/gr/eratosthenes/history.html

Την απάντηση έδωσε ο Ερατοσθένης υποστηρίζοντας ότι η επιφάνεια της Γης δεν είναι επίπεδη αλλά σφαιρική. Αυτό το συμπέρασμα είναι, προφανώς, θεμελιώδους σημασίας και επιπλέον επέτρεψε στον Ερατοσθένη να προσδιορίσει την ακτίνα και το μήκος της περιφέρειάς της Γης. Πραγματικά, από το μήκος της σκιάς υπολογίζεται αμέσως η διαφορά των γεωγραφικών πλατών των δύο πόλεων, ίση περίπου με 7 μοίρες. Επειδή η απόσταση των δύο πόλεων ήταν γνωστή από αφηγήσεις βηματιστών και ίση περίπου με 800 Km (φημολογείται ότι ο Ερατοσθένης μίσθωσε βηματιστές για τη μέτρησή της), η περιφέρεια της Γης υπολογίστηκε ίση με 40000 Km.

Πρωτάθλημα γρηγορα, για να τσακωνόμαστε για τον Χριστοβασίλη και τον Γιάκο... :P :P :P

Αποσυνδεδεμένος mandrakoukos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Παρ 16 Μάρ 2018 11:05 »
 ::)

Κάνουν τα μάτια μου πουλάκια ή μόλις μπήκα στο φόρουμ και η συζήτηση για την επίπεδη γη συνεχίζεται;

Και για να τελειώνει η υπόθεση, σας διαβεβαιώ ότι πριν από μια βδομάδα, εκεί που κωπηλατούσα αμέριμνος στα ανοιχτά, έπεσα σ' ένα ισχυρό θαλάσσιο ρεύμα που με παρέσυρε με ορμή, ούτε ξέρω για πόσες μέρες. Πρέπει να ήταν πάνω από δυο βδομάδες (καμία χρονική ασυνέχεια δεν υπάρχει, ο χρόνος είναι ψευδαίσθηση). Τελικά έφτασα σ' ένα σημείο του ωκεανού που ακουγόταν μια φοβερή βοή. Το ρεύμα ήταν πολύ ισχυρό για να το κουμαντάρω. Όμως για καλή μου τύχη βρήκα στο πίσω μέρος του κανό ένα γαλακτομπούρεκο από το "Κοσμικόν", το οποίο παράγγειλα με κούριερ την τέταρτη μέρα της περιπέτειάς μου, και το οποίο φαίνεται παραδόθηκε χωρίς να το χαμπαριάσω. Μόλις γεύτηκα το γαλακτομπούρεκο οι δυνάμεις μου τριπλασιάστηκαν και με μερικές δυνατές κουπιές κατευθύνθηκα σ' ένα βράχο εκατό μέτρα μακρυά μου. Δυστυχώς όμως το ρεύμα ήταν πολύ δυνατό και παρά τις προσπάθειές μου απέκλινα λίγο από το βράχο. Με τρόμο κατάλαβα ότι ακριβώς από πίσω έχασκε ένας μεγάλος καταρράχτης. Ευτυχώς, την τελευταία στιγμή κι ενώ ήμουν δυο μέτρα αριστερά από το βράχο, στο χείλος της αβύσσου, ένα χέρι με άρπαξε και με ανέβασε στο βράχο. Μπροστά μου έστεκε μια γυναίκα πανέμορφη, με κορμί ψαριού από τη μέση και κάτω. "Ποια είσαι;" της λέω. "Είμαι η γοργόνα, η αδερφή του Μεγαλέξανδρου", μου κάνει αυτή. "Ζει, ζει!" της πετάω κατευθείαν, μην τα πάρει στο κρανίο και με αμολήσει στον καταρράχτη. "Το ξέρω βρε μαλάκα μου λέει, νά'τος στον απέναντι βράχο". Κι όντως, καμιά πενηνταριά μέτρα πιο κει ήταν ένας βράχος στον οποίο καθόταν ο Μεγαλέξανδρος και τσακωνόνταν με κάποιον που έμοιαζε με τον Άνταμ Σμιθ. Νομίζω ότι η διαφωνία τους είχε να κάνει με το αν η επιστήμη προοδεύει καλύτερα σε καθεστώς καπιταλισμού ή εκπολιτισμού των βαρβάρων. Τέλος πάντων, για να μην πολυλογώ, κοίταξα προς τον καταρράχτη και είδα ένα φοβερό υπερθέαμα. Ο καταρράχτης ήταν όλη η θάλασσα που χυνόταν σ' ένα χάος. Προφανώς ήταν το άκρο της γης. Μάρτυρας εγώ.
Θα σας έλεγα πως γλίτωσα κι απ' το βράχο, αλλά μη σας κουράζω και πιάστηκαν και τα χέρια μου.
« Τελευταία τροποποίηση: Παρ 16 Μάρ 2018 14:35 από ΛΟΚΟ »

Αποσυνδεδεμένος fadomas

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Παρ 16 Μάρ 2018 12:03 »
Πραγματικά δεν μπόρεσα να αντισταθώ...

Περι της Χριστιανικής Ηθικής και αν μπορούμε να έχουμε ηθική κτλπ στη ζωή μας χωρίς αυτή:

Περί της προσσελήνωσης (μη βιαστείς να πεις α είναι mikeus ένας απλός βλακάκος στο youtube,ΔΕΣ το βίντεο)

Επίσης μπορείς να δεις και τα υπόλοιπα βιντεάκια του για τις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν γιατί σίγουρα θα πιστεύεις και σε άλλες, όπως επίσης θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις να παρακολουθείς και την καινούργια σειρά που έχει ξεκινήσει το What the fact?  στο οποίο αναφέρει σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις και πως αυτές επηρέασαν λίγο πολύ την εξέλιξη.

ΥΓ: Δε νομίζω ότι έχει νόημα να ξεμπουρδελευτεί η κατάσταση αλλά πραγματικά δεν μπορεί κάποιος έτσι απλά να δεχτεί εν έτη 2018 να διαγράφεται έτσι απλά η επιστημονική εξέλιξη αιώνων! 

Αποσυνδεδεμένος ΛΟΚΟ

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Γιαννενάρα
« Απάντηση #66 στις: Παρ 16 Μάρ 2018 12:15 »
Αν ;ρχισει κουβεντα για τα δηθεν αρεοπλανα που δηθεν ερριξαν τους διδυμους δηθεν πυργους να γινει καινουργιο νημα παρακαλω.

Και μονο που 2 μερες μετα μεχρι και σε φορουμ φιλαθλων ασχολουμαστε με τον τσαρλατανο δειχνει το μεγεθος του ανθρωπου.
Πως να μην ειναι τερσστιος ανθρωπος που εχει αναγκασει την ανθρωποτητα να σηκωσει το κεφαλι στ αστρα;
Η μεγαλη πολλων απογοητευση, ηταν οταν και με το κατανοητο Χρονικο του Χρονου, απτη απαντηση για το πριν του BigB, δεν πηραν.
Πως θα μπορουσε αλλωστε, ίσως αυτη ακριβως η απαντηση να σημανει και το τελος της επιστημης οπως την ξερουμε.
Γι αυτο το λογο και ο Χωκινγκ,  <στεναχωρεθηκε> που στο Στερν ανακαλυφθηκε το σωματιδιο Χιγκς. Χαθηκε λιγη απο τη μαγεια της αναζητησης.

Στη τελευταια του συνεντευξη μ αυτο το θεμα παλι ασχολιοταν.
Με τη boundless θεωρια. Μα πως να μην ειμαι φαν, αφου μεχρι και στις θεωριες δν ηθελε ορια;

Παράθεση
Ο Χόκινγκ υποστήριξε ότι ο χωροχρόνος ήταν καμπυλωμένος σε μια έξτρα διάσταση αλλά η συγκεκριμένη κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο χωροχρόνος όσο και γενικότερα το όλο περιβάλλον το οποίο υπήρχε πριν την δημιουργία του Σύμπαντος, είναι φαινόμενα που δεν μπορεί να κατανοήσει ο άνθρωπος. Η θεωρία αυτή έχει λάβει την ονομασία "πρόταση χωρίς σύνορα" και κεντρική της ιδέα είναι ότι αν προσπαθήσουμε να πάμε πίσω στον χρόνο για να δούμε τι συνέβη θα διαπιστώσουμε ότι ναι μεν ο χρόνος συρρικνώνεται συνεχώς -καθώς το Σύμπαν μικραίνει συνεχώς πλησιάζοντας στο σημείο μηδέν (όταν δηλαδή συμβαίνει η Μεγάλη Έκρηξη) - αλλά ο χρόνος συρρικνώνεται απεριόριστα και δεν φτάνει ποτέ σε ένα ξεκάθαρο σημείο εκκίνησης. Άρα πιθανώς ο χρόνος προϋπήρχε με κάποιο τρόπο της Μεγάλης Έκρηξης και του Σύμπαντος.
Η "πρόταση χωρίς σύνορα" αποτελεί το τελευταίο διάστημα αντικείμενο μελέτης και ανταλλαγής απόψεων ακόμη και συγκρούσεων μέσα στην επιστημονική κοινότητα
Αυτη ειναι η μεχρι στιγμης απαντηση για το πριν.
Αλλους τους ικανοποιει, αλλους οχι.
Για οσους πιστευουν στον Θεο, ειναι περιπου η ιδια απαντηση, στην ερωτηση ...και πριν τον Θεο τι;

Αυτο με τις διαστάσεις, στο δικο μου μυαλό αρχισε καπως να καθαριζει, με τη διαπίστωση οτι ζουμε σ επιφανεια 2 διαστασεων, ενω η γη μας ειναι τριων. Γιατι να μην ειναι και τεσσαρων τοτε;

Υ.Γ.1
Ο Σταυρος του Νοτου μοορει να ειναι γνωστο μαγαζι κι αγαπημενος δισκος, αλλα ειναι και υπερλαμπρο αστρο. Που σα κατοικος βορειου ημιΣΦΑΙΡΙΟΥ δεν εχω δυστυχως δει ποτε. Γιατι η γη σφαιρα ειναι και καποια αστερια δε φαινονται και απο τα δυο της ημισφαιρια.
Οπως αντιστοιχα τον Πολικο Αστερα (και την μικρη μεγαλη Αρκτο, που προσφατα μάθαινα τη κορη μου πως να τα βρισκει) οι του Νοτιου ...ΔΕΝ.
Βεβαια αν η γη ηταν ...πιτσα με τις ακρες της παγους, ολα θα ηταν ορατα απο ολους.
Α ναι γυρω απο τον Πολικο δεξιοστροφες κινησεις βλεπει ο Βόρειος να κανουν τ αστρα, ενω ο Νοτιος ταντιθετο γύρω από τον Σταυρο! Οι κατοικοι της πίτσας, θαπρεπε να τα βλεπουν ολα ομορροπα.

Υ.Γ.2
Η δυναμη της θελησης του Χωκινγκ, ανυπερβλητη. Κι ευτυχως την ειχε γιατι χωρις αυτη δεν θα τον γνωριζαμε.
Ειδικα αν ειχε γεννηθει σε καμια Ελλαδα φιλελευθερη, με τους εκπροσωπους του φιλελευθερισμου, λιαν προσφατως να χτυπιουνται ο,τι ατομσ με μεγαλη αναπηρια δεν πρεπει να βγαινουν απο το σπίτι τους, ουτε το φεγγσρι δεν θα ειχε αντικρυσει.

Υ.Γ.3
Λατρης της μαγειας της φυσης, θα ειχα τρελαθει αν δε μπορουσα να χαζεψω τις ομορφες ανατολες καιδυσεις του ηλιου, φτυχως δεν ζω σε πιτσες.
Ουτε καν εκλειψεις του φεγγαριου δεν θα θαυμαζαμε ξαπλωμενοι στις παραλιες!
« Τελευταία τροποποίηση: Παρ 16 Μάρ 2018 12:33 από ΛΟΚΟ »

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Παρ 16 Μάρ 2018 13:32 »
davelis ηρθε η στιγμη να τελειωσω την κουβεντα απο την πλευρα μου
Κουρασα πολυ και δημιουργησα πολλα εγκεφαλικα
Αλλα δεν μου φταιει η πλειοψηφια του φορουμ που παρακολουθει αποσβωλομενη

Το θεμα ειναι οτι περασα αυτο που ηθελα για οποιον εχει τη διαθεση να ψαξει περισσοτερα πραγματα
Στο κατω κατω δεν ειμαι ο μοναδικος που τα λεει
Αυτος που δεν θελει, δεν θα ψαξει ποτε ετσι και αλλιως και θα πιστευει οτι του λενε αμασητα
Ειτε γιατι τον συμφερει να ειναι ετσι, ειτε γιατι το μυαλο του δεν μπορει να κινηθει σε διαφορετικες κατευθυνσεις

Ειχα σκοπο να το παω μεχρι το πασχα ,αλλα οι διδυμοι πυργοι μου εδωσαν τη χαριστικη βολη
Οταν δεν μπορουμε να συμφωνησουμε στα βασικα δεν εχει νοημα να συζηταμε αλλα πιο πολυπλοκα
Οταν καποιος δεχεται να του παρουσιασουν σαν αληθινο ενα ολογραμμα με αεροπλανο που διαπερναει ουρανοξυστη απο τονους ατσαλι και χαλυβα σαν να ειναι χαρτι παυεις να ασχολεισαι

Ρε mandrakouko θεε τι εκατσες και εγραψες
Φτιαξτο παραμυθι να βγαλεις χρημα

Λοκο για ολα υπαρχει μια εξηγηση γιατι δεν την ψαχνεις?
Παρε ενα τηλεσκοπιακι και βρες τα αστερια μονος σου για να εχεις μια πληρη αποψη και μετα συζηταμε πιο φαινεται και ποιο οχι
Βρες και τα συμπλεγματα αστεριων, τους γαλαξιες, ποσα απο αυτα υπαρχουν και αν ειναι ακριβως ετσι οπως στα λενε
Φτιαξε το δικο σου χαρτη λοιπον

Ριξε και μια ματια κοντινη στην σεληνη και μετα ελα πες μου τι ειναι εκει πανω και ποτε πηγαμε για πρωτη φορα( και μετα δεν ξαναπηγαμε)
Ριξε και μια ματια στον αρη ,τον κρονο ,το δια και προσπαθησε να καταλαβεις αν υπαρχει ποτε περιπτωση να φτασουμε εκει και να κανουμε τι?
Χτυπα και ενα μακρινο σταθερο σημειο στον οριζοντα και μετα με βαση την καμπυλοτητα αναλογισου αν θα επρεπε να το βλεπεις ή οχι
Θα παθεις πλακα οταν καποτε διαπιστωσεις οτι οι εκλειψεις που λες οτι απολαμβανεις συμβαινουν τελικα σε μια επιπεδη γη

Παρε και ενα αεροπλανακι εσυ σαν ιδιωτης και τραβα με το βιντεακι σου πως περασες την ανταρκτικη και αν επιστρεψεις ποτε παρε τηλεφωνο(δεν θα σε αφησουν βεβαια ποτε γιατι δεν υπαρχει επιστροφη)
Ατελειωτη απεραντη ανταρκτικη ολο το μυστικο της γης και δεν σε αφηνουν καν να ΠΑΣ εκει
Η παρε το αεροπλανακι σου και πηγαινε απο το κειπ ταουν στην νεα ζηλανδια να δουμε ποσες ωρες θα κανεις και απο ποια μερη θα περασεις και μετα ξανασυζηταμε
Η απο το μπουενος αιρες προς στην αυστραλια
Η απο ευρωπη για λος αντζελες και σε ποσα ταξιδια θα περνας καθε φορα πανω απο την αλασκα

Εγω δεν σας λεω να πιστεψετε σωνει και καλα αυτα τα πραγματα
Να το ψαξετε λεω
Αν δεν μπορειτε να το ψαξετε και το μυαλο σας δεν αντεχει να κανει κατι τετοιο μην βγαζετε αναρθρες κραυγες και λετε οτι δεν υπαρχουν

Οι περισσοτεροι εδω μεσα δεν ασχοληθηκαν μαζι μου και δεν μπορει να τους κατηγορησει κανεις
Σου λεει τι να μπλεξουμε με τον τρελο
Καποιοι ασχοληθηκαν και το καναν ευπρεπως και στα πλαισια καποιου διαλογου
Υπηρξαν και καποια φασιστακια ομως που μαλλον ετσι πορευονται σε ολη τους τη ζωη
Προσπαθησαν να ειρωνευτουν, να απαξιωσουν ,να χλευασουν χωρις να καταφερουν τιποτα

Οι συγκεκριμενοι θα μπορουσαν να ξερουν πολυ περισσοτερα απο μενα και απλα να παιζουν το παιχνιδι τους(παντου υπαρχουν αυτοι)
Μην αμφιβαλετε αλλωστε οτι ειναι πολυ περισσοτεροι απο οσους νομιζετε αυτοι που γνωριζουν αυτα τα πραγματα
Θα ηθελα πολυ να ανηκουν σε αυτη την κατηγορια,αλλα το πιο πιθανο ειναι οτι δεν μπορουσαν να κανουν κατι αλλο παρα να βγαζουν αναρθρες κραυγες σαν τους δηθεν προγονους τους, τους πιθηκ(ες-ους)

Και κατι τελευταιο σαν κερασακι στην τουρτα
Αν ειναι ποτε δυνατον ο ανθρωπος που ειχε σπανια παθηση απο τις λιγες και προβλεφθηκε στα 21 του οτι θα πεθανει σε 2-3 χρονια να πεθανε το 2018
Δεν ξερω τι ειχε κανει το παλικαρι μεχρι τα 25 του πιθανον να ηταν λαμπρο μυαλο
Αλλα αυτο που του κανανε απο τοτε που πεθανε ,πραγματικα ειναι σπιλωση της μνημης του και μεγιστο καραγκιοζιλικι

Οποτε μας συμφερει η επιστημη κανει θαυματα ε?
Οταν τα κανουν αλλοι ειναι σκοταδισμος και δεν συμμαζευεται
Παρακαλεστε ολοι για ενα θαυμα της επιστημης να πατε στον αρη τωρα που ειστε ζωντανοι και κλειστε και διαρκειας με τον σβαρτζενεγκερ παρεα
Αλλα ξερω για να συμβει αυτο θα περασουν τοσα χρονια που δεν θα ζουμε εμεις, οποτε τζαμπα κουβεντες
Και περνανε τα χρονια με επιστημονικη φαντασια και οποιος ζει το 2600 θα κινηθει αναλογα

Ειρωνευτειτε οσο θελετε απο εδω και περα δεν εχει καμια σημασια για μενα ουτε ειχε τοσο καιρο
Τα μηνυματα των φασιστοειδων τα εχω μπλοκαρισμενα και δεν θα μπω καν στον πειρασμο να τα διαβασω απο εδω και περα
Η δικια μου ειρωνεια γενικα πηγαινει μονο στα φασιστακια που κανουν το ασπρο μαυρο και σε κανενα αλλον

Επιστροφη στην καθημερινοτητα λοιπον με τον χριστοβασιλη, το φιλικο κεκλεισμενων με την κερκυρα και το 4-4-2 με ρομβο και μανθατη-μπετρα στα ακρα
Πιστευω οτι ο γιακος χωραει στο σχημα διδυμο μπροστα με κοντε
Η ταχυτητα του εκει στην περιοχη δεν θα ειναι τοσο ανασταλτικος παραγοντας
Γιατι δεν το δοικιμαζει ο πετρακης?

Αποσυνδεδεμένος ΛΟΚΟ

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Γιαννενάρα
« Απάντηση #68 στις: Παρ 16 Μάρ 2018 13:45 »
Τηλεσκοπιακι εχω και καλο. Σταυρο του Νότου μόνον αυτό τη Φραντζή στην Αθήνα βρίσκω, τα φώτα σου.
Κι αν βρεις κι καμια φωτογραφια τραβηγμένη στο νότιο ημισφαίριο που να δείχνει Πολικό Αστέρα, δείχτη μας κι εμάς.

Γι αυτο ρωτάω για να παθω πλακα. Για εξηγησε μου τις εκλειψεις, αφού κύκλους κάνουν ηλιος και φεγγάρι πως τις βλέπουμε; Illusion?

Κι επισης τη δυση του ηλιου που μ αρεσει. Πως πέφτει ο κυκλοκάνης Ηλιος;
Μυστήριο.

2-3 πραγματάκια απλά που τα ξέρουμε όλοι. Αυτά εξήγησε και μετά πάμε και σε πιο δύσκολα.
Για πες.

Του νηπιαγωγείου είμαι, οποτε αναμένω με μεγάλη αγωνία.

Αποσυνδεδεμένος Pablo Pascobar

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Παρ 16 Μάρ 2018 13:56 »
To Xρονικό του Χρόνου το είχα διαβάσει μαθητής Λυκείου, χωρίς να γνωρίζω την ιστορία του συγγραφέα. Σπουδαίο βιβλίο.

Τι σχέση έχει πάλι ο Ελευθέριος Βενιζέλος με τους ΑΜΕΑ ;
Ή αναφέρεσαι στο Στέφανο Μάνο ;
Α, ΛΟΚΟ ;

Αποσυνδεδεμένος ΛΟΚΟ

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Γιαννενάρα
« Απάντηση #70 στις: Παρ 16 Μάρ 2018 14:07 »
Ειμαι πιτσιρικας εγω για να τς ξερω αυνούς.
Ενας Φωτηλας πριν μερικές μέρες τα είπε κι αφου τα είπε ζήτησε συγγνωμην μετά γιατι δεν τα εννοουσε ;)

Κι όσο περιμένω τς απαντησεις του Born

...αυτη η συγγνωμην ρε φίλε, λάσχο έχει γίνει.
Ο άλλος δεν ηθελε να τον ψηφίσουν "γύφτοι", μ ενα λάστιχο μετά καθάρισε.

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Παρ 16 Μάρ 2018 14:11 »
Παράθεση
Περί της προσσελήνωσης (μη βιαστείς να πεις α είναι mikeus ένας απλός βλακάκος στο youtube,ΔΕΣ το βίντεο

Τον παρακολουθω απο τα πρωτα του χρονια στο ιντερνετ... Νομιζω αυτη η σειρα απο επεισόδια ειναι οτι καλυτερο εχω δει σε τηλεοραση και youtube τα τελευταια χρονια

Αποσυνδεδεμένος apnea73

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Παρ 16 Μάρ 2018 14:17 »
Και εάν η γη είναι επίπεδη στις άκρες έχει φράγμα για να μην φύγει το νερό?
Και εμείς είμαστε από πάνω ή από κάτω?
Υπάρχει βαρύτητα η όχι?
Τα ρωτάω χωρίς ίχνος ειρωνείας... Γιατί είναι βασικά ερωτήματα.

Πάντως όσες φορές έχω ταξιδέψει με αεροπλάνο ψηλά και κοιτούσα έξω έβλεπα να καμπυλωνει η επιφάνεια.. Εκεί που έβλεπα εντελώς ευθεία ήταν όταν σπούδαζα Λάρισα και έβλεπα μόνο κάμπο...

Και όσον αφορά την άποψη μου... Η θάλασσα θα μας σώσει και όχι το διάστημα..
....

Αποσυνδεδεμένος ΛΟΚΟ

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Γιαννενάρα
« Απάντηση #73 στις: Παρ 16 Μάρ 2018 14:23 »
Αμαν ρε apnea.
Γύρω γύρω είναι η Ανταρκτικη ρε φίλε, ο "κόθρος" της πίτσας.
Τώρα αμα περάσεις τον κόθρο δεν ξέρω.

Βάζεις και τη βαρύτητα στη μέση και το περιπλέκεις.
Ναι έτσι μας έλεγε η νηπιαγωγός.
Υπάρχει.
Κι αν συνεχίζει να υπάρχει στη πίτσα, πρέπει να βρούμε το κέντρο της.
Κι αν το βρουμε εκει θα μαζευτουμε όλοι ο ένας πάνω στον άλλο, εκτός αν βάλουμε αντιβαρυντικά παπούτσια.

Περίμενε να σχολάσουμε με εκλείψεις, π δεν υπάρχουν σε πίτσες.
Με δύσεις π δεν υπάρχουν σε πίτσες.
Με αστερια που θάπρεπε να φαίνονται και δε φαίνονται στις πίτσες.
Με αστέρια που γυρνάν και δεξιόστροφα κι αριστερόστροφα π δεν θάπρεπε στις πίτσες και μετά λέμε και για τς βαρύτητες.

Αποσυνδεδεμένος apnea73

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Παρ 16 Μάρ 2018 14:31 »
Αν γύρω γύρω είναι η Ανταρκτική η Αρκτική δεν υπάρχει?

Και ερωτώ μετά.. Από την στιγμή που έχουμε μετρήσει ότι το βαθύτερο σημείο της θάλασσας είναι 12χιλ άρα το πάχος της γης είναι τουλάχιστον 12χιλ.... Σωστά?
Μετά απ όλα αυτά που λέμε και τα αστέρια είναι δίσκοι.. Και ο ήλιος.. Άρα πως περιστρεφομαστε?

Που θα τα διαβάσω αυτά?

(Μπας και ξεκολλήσει το μυαλό από το εξοικονομώ!!!!!)
....