Εγω δεν μπορω να αρνηθω τα οποια βηματα της επιστημης ουτε την μεμφομαι
Φυσικα και υπαρχουν θετικα βηματα που ειναι προς οφελος ολων μας
Αλλα δεν μπορω επισης να δεχομαι οτιδηποτε μου λενε χωρις να μου προσφερουν επαρκεις εξηγησεις
Και στην περιπτωση αυτη μαλλον κατι τετοιο συμβαινει
Εχω αναρρωτηθει πολλες φορες τι ειναι ο θεος και απο που προηλθε και τι σημαινουν ολα αυτα
Ειναι πραγματικα τρομακτικο το να προσπαθεις να κατανοησεις πως στα κομματια δημιουργηθηκαν ολα αυτα γυρω μας
Σπας το κεφαλι σου και δεν καταληγεις καπου συγκεκριμενα
Το μονο βεβαιο φαινεται να ειναι οτι ο θεος ειναι ενας και μοναδικος και δημιουργησε τα παντα
Οι θρησκειες του θεου αυτου ειναι ενα αλλο θεμα συζητησης
Σκεπτομενος και ερευνωντας οτι μπορουσα κατεληξα στο συμπερασμα οτι υπαρχει θεος και οχι επειδη μου το ειπανε,αλλα επειδη δεν θα μπορουσε να ειναι αλλιως
Και φυσικα δεν μπορεσα να αποδειξω την υπαρξη του,αλλα τι ηταν λογικοτερο και σοφοτερο να δεχτω?
Οτι δημιουργηθηκα απο το τιποτα χωρις την παρεμβολη καποιου ή να δεχτω την μεγιστη ανοησια οτι προηλθα απο τον πιθηκα?
Στο κατω κατω επαρκης επιστημονικη εξηγηση για το τι συμβαινει δεν εχει υπαρξει και κατα πασα πιθανοτητα δεν θα υπαρξει και ποτε
Ποιος μπορει αλλωστε πραγματικα να ερμηνευσει τα μεγαλεια του θεου ?
Αν θελουμε να μιλησουμε για το πως αποδεικνυεται οτι η γη ειναι στρογγυλη θα συμφωνησω οτι η καμπυλοτητα ειναι ενας τροπος
Δεν ξερω ομως αν αυτο επιτυγχανεται κοιτωντας απο το παραθυρο ενος αεροπλανου
Η γη ειναι κατι τεραστιο και δεν ξερω κατα ποσο το ματι καποιου ειναι ικανο να διαπιστωσει οτι οντως υπαρχει αυτη η καμπυλοτητα
Την τελευταια φορα που μπηκα σε αεροπλανο δεν ειχα αυτες τις αποψεις οποτε δεν ειμαι σε θεση να απαντησω
Αυτο που μπορω να πω ομως με σιγουρια ειναι οτι η καμπυλοτητα της γης ειναι συγκεκριμενη ετσι δεν ειναι?
Υπαρχου καπου ενας αριθμος που μας ειπαν καποιοι ποσο ειναι αριθμητικα η καμπυλοτητα
Οποτε μπορει καποιος να υπολογισει μια αποσταση χιλιομετρων χρησιμοποιωντας καποια δυνατα κυαλια ή ερασιτεχνικο τηλεσκοπιο
Και να διαπιστωσει καπου που η γη καμπυλωνει αν θα επρεπε να φαινεται κατι στον οριζοντα ή οχι
Δεν ειναι και πολλοι αυτοι που εχουν προσβαση στο να το κανουν αλλα δεν ειναι και κατι ακατορθωτο
Αυτο που ειναι ακατορθωτο ομως για εμας ειναι να ταξιδεψουμε τοσο ψηλα που να καταφερουμε να δουμε τι πραγματικα παιζει
Δεν μπορουμε να το κανουμε και αυτοι που ισχυριζονται οτι μπορουν δεν μας τα λενε και τοσο καλα
Συν το οτι δεν πιστευω οτι υπαρχουν ολα αυτα τα σεναρια περι διαστημικων σταθμων και διατημοπλοιων που αιωρουνται εκει πανω στο πουθενα
Το να μου παρουσιασει καποιος φωτογραφιες σχετικες δεν με πειθει γιατι δεν ειναι ο σωστος τροπος αποδειξης
Η πραγματικοτητα ειναι οτι κανεις δεν ξερει τι πραγματικα γινεται οταν προσπαθησει καποιος να παει τοσο πανω
Αλλο τι λενε και αλλο τι συμβαινει πραγματικα
Παλι με ενα καλο τηλεσκοπιο εισαι σε θεση να δεις ευκολα αν υπαρχουν διαστημοπλοια και διαστημικοι σταθμοι γυρω απο τη γη ή τη σεληνη οπως λενε αυτοι
Η μηπως παλι δεν υπαρχει η προσβαση σε τετοιου ειδους μεσα για τον οποιονδηποτε?
Ο γυρος του κοσμου ειναι επισης ενας καταπληκτικος τροπος να διαπιστωσεις αν η γη ειναι στρογγυλη
Και αν τον κανεις απο ανατολη προς δυση ή αντιστροφα εχει καλως
Αν πας να τον κανεις απο βορρα προς νοτο ή αναποδα τι γινεται τοτε?
Δεν θυμαμαι οσο ζω ουτε μια αναφορα για καποιον που να εχει προσπαθησει να περασει πανω απο την ανταρκτικη, να την διασχισει ολη και να βγει απο την αλλη μερια
Κανω λαθος?
Και πως να το κανει αλλωστε λεω εγω αν δεν γινεται?
Τι πιο απλο απο ενα αεροπλανακι που θα το νοικιασει καποιος απλος ανθρωπος σαν εμας και θα περασει απο πανω βιντεοσκοπωντας το ολο σκηνικο
Μηπως και εκει δεν υπαρχει η προσβαση στο να παρει καποιος απλος πολιτης σχεδιο πτησης για να κανει αυτο το εγχειρημα?
Αν γινοταν θα υπηρχαν τα ντοκουμεντα
Προσωπικα δεν θα εμπαινα ποτε σε ενα τετοιο αεροπλανο
Τα νερα που ειπε καποιος γυρω απο τη γη αλιμονο αν ειμασταν σε θεση να ξερουμε τι ακριβως συμβαινει εκει περα
Απο τη στιγμη που και εκει παλι δεν μπορει να παει καποιος ελευθερα να δει τι γινεται καταλαβαινετε τι παιζει
Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε το οτι στην ανταρκτικη υπαρχουν δεκαδες επιστημονικες αποστολες απο παρα πολλες χωρες που κανεις δεν ξερει τι πραγματικα προσπαθουν να ανακαλυψουν
Προσωπικα πιστεω οτι αν υπαρχει κλειδι βρισκεται εκει στην ανταρκτικη και οχι στη σεληνη, τον αρη και σε αλλα ουρανια σωματα με τα οποια προσπαθουν να μας αποπροσανατολισουν
Αυτα τα ουρανια σωματα δεν πλησιαζονται και κανεις δεν ξερει τι ειναι ακριβως και τι παχος εχουν οπως ρωτησε καποιος
Το μονο σιγουρο ειναι οτι εκπεμπουν τεραστια ηλεκτρομαγνητικη ενεργεια
Θεωρω οτι βρισκομαστε μεσα σε ενα τεραστιο ηλεκτρομαγνητικο πεδιο αποτελουμενο απο τη γη ,τη σεληνη, τον ηλιο και οτιδηποτε αλλο υπαρχει
Επισης θεωρω οτι ο νικολας τεσλα ηταν ο κορυφαιος επιστημονας που εχει περασει απο τη γη και ειχε καταλαβει τι ακριβως παιζει σε τουτον εδω τον τοπο