Αποστολέας Θέμα: Πέθανε ο βρετανός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ  (Αναγνώστηκε 9206 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Tsimendos

• Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Πέθανε ο βρετανός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ
« Απάντηση #25 στις: Πεμ 15 Μάρ 2018 13:09 »
Sorry, αλλά να κάνω μια ερώτηση σημαντική για μένα, αφοριστική για άλλους, αδιάφορη για κάποιους ακόμα πιο άλλους. Ποιός απ'όλους τους θεους; ο θκος μας; των αλλονών; έχουν όλοι την ίδια θεωρία; να ξέρουμε. Και αυτοί που λένε οτι η γη είναι επίπεδη μήπως το κάνουν για να λουφάρουν στο σκάψιμο;

Αποσυνδεδεμένος fadomas

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Πεμ 15 Μάρ 2018 13:25 »
Παράθεση
Ολα ειναι τοποθετημενα στην εντελεια και με ακριβεια στη θεση τους απο τοτε που τα εφτιαξε ο θεος

Και κάπου εδώ όλα σταματάνε...

Νομίζω είναι εντελώς ανούσιο να συζητήσεις τέτοια θέματα με κάποιον που πιστεύει σε θεούς κτλπ. κτλπ. γιατί από όσες φορές έχει γίνει συνήθως οι πιστοί είναι αυτοί που δε δέχονται την πιθανότητα μη ύπαρξης κάποιου ανώτερου πλάσματος δημιουργού...θα μπορούσα να καταθέσω από επιστημονικά βιντεάκια μέχρι stand up βιντεάκια επί του θέματος θρησκεία αλλά επειδή είναι μεγάλη συζήτηση και εδώ είναι το θέμα μας είναι ο θάνατος ενός μεγάλου επιστήμονα, δε θα το κάνω.

born απλά που και που να θυμάσαι πόσοι χιλιάδες για να μην πω εκατομμύρια άπιστοι υπάρχουν κάθε φορά όταν η επιστήμη κάνει πέντε βήματα μπροστά...το ότι εγώ και εσύ δε μπορούμε να καταλάβουμε στην ολότητά τους δύο πραγματάκια δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν,είναι καθαρά θέμα γνώσεων και μελέτης. Το ότι η επιστήμη δεν έχει απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα δε σημαίνει ότι είναι άχρηστη ή κάποιο είδος τσαρλατάνου που μας κρύβει την αλήθεια. Αυτή είναι και η μαγεία της επιστήμης το ότι ψάχνει συνέχεια απάντηση και είναι πάντα ανοιχτή να παραδεχτεί λάθη...και μάντεψε ποιος δε κάνει τίποτα από τα δύο...μπράβο το βρήκες...η θρησκεία...και για να μην παρεξηγηθώ...
ΚΑΘΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ!!

Εαν ανοιχτεί θέμα κάποια στιγμή επί του θέματος θα επανέλθω...

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Πεμ 15 Μάρ 2018 13:58 »
εξισου ασχετο με το θεμα (το οποιο ουτως ή αλλως γαμησαμε) αλλα το πετυχα στο ιντερνετ πριν λιγες μερες και ειπα να σας το δειξω.
Το παρακατω 3D μοντελο δειχνει πως ειναι η γη αν αφαιρεσουμε τα νερα (απο ωκεανους θαλασσες ποταμια λιμνες)

« Τελευταία τροποποίηση: Πεμ 15 Μάρ 2018 14:45 από pagourenko1966 »

Αποσυνδεδεμένος mandrakoukos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Πεμ 15 Μάρ 2018 14:49 »
Μάλλον πρέπει να έχουν αφαιρέσει και κάμποση φλούδα, αφού αν δεχτούμε ότι το μέγιστο υδάτινο βάθος είναι στα 10χλμ, αντιλαμβάνεσαι ότι θα ήταν τελείως δυσδιάκριτη στο μάτι η έλλειψή του.

Μάλλον είναι η γη αφού την έπιασε στα στιβαρά του χέρια και την τσαλάκωσε ένας τσαντισμένος οπαδός της "επίπεδης γης".

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Πεμ 15 Μάρ 2018 15:04 »
Τσακωμό για τέτοια θέματα δεν έχουμε ρίξει.Τουλάχιστον έχει μια πρωτοτυπία.Ξεφεύγει από τα καθιερωμένα.

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Πεμ 15 Μάρ 2018 17:05 »
Να σας ρωτήσω κάτι να μου πείτε αν αληθεύει.
Ισχύει ότι η δεύτερη διατριβή του Χώκινκ βασίστηκε στην πλήρη αναίρεση της πρώτης;
Δηλαδή, αυτή τη διατριβή που τον έκανε πασίγνωστο, λίγα χρόνια αργότερα την κατέρριψε, αναιρώντας όλα όσα είχε υποστηρίξει.
Ισχύει ότι συνεχώς αυτοαναιρούταν, αμφισβητώντας (με την καλή έννοια) τον εαυτό του ;

Δεν είμαι γνώστης, όλα αυτά μου φαίνονται πολύ αόριστα και απόκοσμα, ίσως εξίσου και με τα θρησκειολογικά, γι'αυτό και δεν έχω εντρυφήσει.

Σχετικά με την ανθρώπινη ιστορία του, έχοντας δει και την βιογραφική ταινία του, πρόσφατα, είναι πράγματι ένας άθλος το ότι κατάφερε να επιζήσει για τόσα χρόνια και να παράξει όλο αυτό το αδιαμφισβήτητα σπουδαίο πνευματικό έργο.

Ένας άθλος που οφείλεται 100% στον καπιταλισμό (και την τεχνολογία) και στο ότι είχε την τύχει να γεννηθεί και να ζήσει στην πατρίδα της φιλελεύθερης δημοκρατίας, με ένα ισχυρό και μοντέρνο σύστημα υγείας που τον βοήθησε να ανταπεξέλθει στις απίστευτες δυσκολίες της πάθησής του.

Ένας άθλος που δεν θα είχε γίνει ποτέ πραγματικότητα σε κάποιο άλλου τύπου πολιτειακό καθεστώς, όπου θα είχε πεθάνει πάρα πολύ νωρίτερα και ακόμα κι αν είχε ζήσει, δεν θα είχε ποτέ την ευκαιρία να γίνει γνωστός και να δημοσιεύσει όλο αυτό το έργο που δημοσίευσε στη ζωή του και τον έκανε γνωστό και σεβαστό σε όλο το σύγχρονο Δυτικό κόσμο χάρη στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών και ανθρώπων.

Αποσυνδεδεμένος born_in_drakolimni

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Πεμ 15 Μάρ 2018 17:37 »
Εγω δεν μπορω να αρνηθω τα οποια βηματα της επιστημης ουτε την μεμφομαι
Φυσικα και υπαρχουν θετικα βηματα που ειναι προς οφελος ολων μας
Αλλα δεν μπορω επισης να δεχομαι οτιδηποτε μου λενε χωρις να μου προσφερουν επαρκεις εξηγησεις
Και στην περιπτωση αυτη μαλλον κατι τετοιο συμβαινει

Εχω αναρρωτηθει πολλες φορες τι ειναι ο θεος και απο που προηλθε και τι σημαινουν ολα αυτα
Ειναι πραγματικα τρομακτικο το να προσπαθεις να κατανοησεις πως στα κομματια δημιουργηθηκαν ολα αυτα γυρω μας
Σπας το κεφαλι σου και δεν καταληγεις καπου συγκεκριμενα
Το μονο βεβαιο φαινεται να ειναι οτι ο θεος ειναι ενας και μοναδικος και δημιουργησε τα παντα
Οι θρησκειες του θεου αυτου ειναι ενα αλλο θεμα συζητησης

Σκεπτομενος και ερευνωντας οτι μπορουσα κατεληξα στο συμπερασμα οτι υπαρχει θεος και οχι επειδη μου το ειπανε,αλλα επειδη δεν θα μπορουσε να ειναι αλλιως
Και φυσικα δεν μπορεσα να αποδειξω την υπαρξη του,αλλα τι ηταν λογικοτερο και σοφοτερο να δεχτω?
Οτι δημιουργηθηκα απο το τιποτα χωρις την παρεμβολη καποιου ή να δεχτω την μεγιστη ανοησια οτι προηλθα απο τον πιθηκα?
Στο κατω κατω επαρκης επιστημονικη εξηγηση για το τι συμβαινει δεν εχει υπαρξει και κατα πασα πιθανοτητα δεν θα υπαρξει και ποτε
Ποιος μπορει αλλωστε πραγματικα να ερμηνευσει τα μεγαλεια του θεου ?

Αν θελουμε να μιλησουμε για το πως αποδεικνυεται οτι η γη ειναι στρογγυλη θα συμφωνησω οτι η καμπυλοτητα ειναι ενας τροπος
Δεν ξερω ομως αν αυτο επιτυγχανεται κοιτωντας απο το παραθυρο ενος αεροπλανου
Η γη ειναι κατι τεραστιο και δεν ξερω κατα ποσο το ματι καποιου ειναι ικανο να διαπιστωσει οτι οντως υπαρχει αυτη η καμπυλοτητα
Την τελευταια φορα που μπηκα σε αεροπλανο δεν ειχα αυτες τις αποψεις οποτε δεν ειμαι σε θεση να απαντησω

Αυτο που μπορω να πω ομως με σιγουρια ειναι οτι η καμπυλοτητα της γης ειναι συγκεκριμενη ετσι δεν ειναι?
Υπαρχου καπου ενας αριθμος που μας ειπαν καποιοι ποσο ειναι αριθμητικα η καμπυλοτητα
Οποτε μπορει καποιος να υπολογισει μια αποσταση χιλιομετρων χρησιμοποιωντας καποια δυνατα κυαλια ή ερασιτεχνικο τηλεσκοπιο
Και να διαπιστωσει καπου που η γη καμπυλωνει αν θα επρεπε να φαινεται κατι στον οριζοντα ή οχι
Δεν ειναι και πολλοι αυτοι που εχουν προσβαση στο να το κανουν αλλα δεν ειναι και κατι ακατορθωτο

Αυτο που ειναι ακατορθωτο ομως για εμας ειναι να ταξιδεψουμε τοσο ψηλα που να καταφερουμε να δουμε τι πραγματικα παιζει
Δεν μπορουμε να το κανουμε και αυτοι που ισχυριζονται οτι μπορουν δεν μας τα λενε και τοσο καλα
Συν το οτι δεν πιστευω οτι υπαρχουν ολα αυτα τα σεναρια περι διαστημικων σταθμων και διατημοπλοιων που αιωρουνται εκει πανω στο πουθενα
Το να μου παρουσιασει καποιος φωτογραφιες σχετικες δεν με πειθει γιατι δεν ειναι ο σωστος τροπος αποδειξης

Η πραγματικοτητα ειναι οτι κανεις δεν ξερει τι πραγματικα γινεται οταν προσπαθησει καποιος να παει τοσο πανω
Αλλο τι λενε και αλλο τι συμβαινει πραγματικα
Παλι με ενα καλο τηλεσκοπιο εισαι σε θεση να δεις ευκολα αν υπαρχουν διαστημοπλοια και διαστημικοι σταθμοι γυρω απο τη γη ή τη σεληνη οπως λενε αυτοι
Η μηπως παλι δεν υπαρχει η προσβαση σε τετοιου ειδους μεσα για τον οποιονδηποτε?

Ο γυρος του κοσμου ειναι επισης ενας καταπληκτικος τροπος να διαπιστωσεις αν η γη ειναι στρογγυλη
Και αν τον κανεις απο ανατολη προς δυση ή αντιστροφα εχει καλως
Αν πας να τον κανεις απο βορρα προς νοτο ή αναποδα τι γινεται τοτε?
Δεν θυμαμαι οσο ζω ουτε μια αναφορα για καποιον που να εχει προσπαθησει να περασει πανω απο την ανταρκτικη, να την διασχισει ολη και να βγει απο την αλλη μερια

Κανω λαθος?
Και πως να το κανει αλλωστε λεω εγω αν δεν γινεται?
Τι πιο απλο απο ενα αεροπλανακι που θα το νοικιασει καποιος απλος ανθρωπος σαν εμας και θα περασει απο πανω βιντεοσκοπωντας το ολο σκηνικο
Μηπως και εκει δεν υπαρχει η προσβαση στο να παρει καποιος απλος πολιτης σχεδιο πτησης για να κανει αυτο το εγχειρημα?
Αν γινοταν θα υπηρχαν τα ντοκουμεντα
Προσωπικα δεν θα εμπαινα ποτε σε ενα τετοιο αεροπλανο

Τα νερα που ειπε καποιος γυρω απο τη γη αλιμονο αν ειμασταν σε θεση να ξερουμε τι ακριβως συμβαινει εκει περα
Απο τη στιγμη που και εκει παλι δεν μπορει να παει καποιος ελευθερα να δει τι γινεται καταλαβαινετε τι παιζει
Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε το οτι στην ανταρκτικη υπαρχουν δεκαδες επιστημονικες αποστολες απο παρα πολλες χωρες που κανεις δεν ξερει τι πραγματικα προσπαθουν να ανακαλυψουν
Προσωπικα πιστεω οτι αν υπαρχει κλειδι βρισκεται εκει στην ανταρκτικη και οχι στη σεληνη, τον  αρη και σε αλλα ουρανια σωματα με τα οποια προσπαθουν να μας αποπροσανατολισουν

Αυτα τα ουρανια σωματα δεν πλησιαζονται και κανεις δεν ξερει τι ειναι ακριβως και τι παχος εχουν οπως ρωτησε καποιος
Το μονο σιγουρο ειναι οτι εκπεμπουν τεραστια ηλεκτρομαγνητικη ενεργεια
Θεωρω οτι βρισκομαστε μεσα σε ενα τεραστιο ηλεκτρομαγνητικο πεδιο αποτελουμενο απο τη γη ,τη σεληνη, τον ηλιο και οτιδηποτε αλλο υπαρχει

Επισης θεωρω οτι ο νικολας τεσλα ηταν ο κορυφαιος επιστημονας που εχει περασει απο τη γη και ειχε καταλαβει τι ακριβως παιζει σε τουτον εδω τον τοπο

:pas: :pashat: :joker:

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Πεμ 15 Μάρ 2018 18:10 »

Δεν ξέρω αν είναι σοβαρό ή τρολ αλλά όπως και να έχει,χάνεις τα λόγια σου.

Αποσυνδεδεμένος Serpents on paradise

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Πεμ 15 Μάρ 2018 18:35 »
Φυσικά και δεν προήλθε κανεις απ τα πιθικια,προηλθαμε απο το προηγούμενο ανθρώπινο είδος που με την σειρά του προήλθε απο το προγονικό του είδος και ολα τα ανθρώπινα είδη εχουν συγγενική μοριακη δομή με τους χιμπατζήδες,κατι σαν να είσαι ενας μακρινός του ξάδελφος.

Η επιστημη επίσης δεν εχει καμια σχεση με τον καπιταλισμό,μεγαλουργεί εκεί οπου υπάρχουν οι διαθεσιμοι για αυτην πόροι.Η τεχνολογία επίσης,δεν ειναι καπιταλιστική ανακάλυψη,ο δογματισμός ξέρετε δεν ειναι πάντα θρησκευτικού περιεχομένου οπότε ας μην σκοντάφτουν κάποιοι.

Οσο για την επίπεδη γη θελω να κάνω μια χαζή ερώτηση.Αν η γη είναι επίπεδη γιατί κάποιος να μας πει οτι είναι στρογγυλή?

Αποσυνδεδεμένος davelis

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Πεμ 15 Μάρ 2018 18:47 »
Ήρθαμε από τον Σείριο 40.000 χρόνια πριν
Είμαστε απόγονοι των ΕΛ

(απόδειξη οτι οι Φαραω εκαναν κρυφή σήραγγα διαφυγής στις Πυραμίδες για να επιστρέψει η ψυχή τους από τον Σείριο
Δεν ήξεραν ολόκληροι Βασιλιάδες;)

Διαβάστε και καναν Λιακόπουλο να ξεστραβωθειτε, όλα εγώ πχια;

(Σοβαρά τώρα;)

Συνδεδεμένος KASABIAN

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Πεμ 15 Μάρ 2018 18:57 »
Ήρθαμε από τον Σείριο 40.000 χρόνια πριν
Είμαστε απόγονοι των ΕΛ

(απόδειξη οτι οι Φαραω εκαναν κρυφή σήραγγα διαφυγής στις Πυραμίδες για να επιστρέψει η ψυχή τους από τον Σείριο
Δεν ήξεραν ολόκληροι Βασιλιάδες;)

Διαβάστε και καναν Λιακόπουλο να ξεστραβωθειτε, όλα εγώ πχια;

(Σοβαρά τώρα;)

τα λέγανε και οι συνέλληνες του Αρτέμη του Σώρρα
ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑΝΝΕΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΜΟΔΑΤΟΣ

Αποσυνδεδεμένος Anton

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Πεμ 15 Μάρ 2018 19:16 »

Τουλάχιστον αναγνωρίζεις την αξία του Τέσλα... Επίσης υπάρχει το διδιακτορικό του Χώκινγκ ελεύθερο να το διαβάσεις (https://www.repository.cam.ac.uk/handle/1810/251038), αν και αμφιβάλλω αν έχεις ιδέα από πανεπιστημιακή φυσική ή αν έχεις μπει ποτέ σε εργαστήριο να κάνεις πειράματα. Είναι κρίμα τελικά, κακοί δάσκαλοι στο σχολείο, μπορούν να στείλουν τη νεολαία στις αγκαλιές των ρασοφόρων και λοιπών "σεβάσμιων" γερόντων που πιστεύουν σε φανταστικές προσωπικότητες που εν σοφία τα πάντα εποίησαν.

Επίπεδα μυαλά, επίπεδη και η Γη

Μήπως δουλεύεις ταξί?

Αποσυνδεδεμένος jimakos

• Hero Member
  • Ορφέας Αιγάλεω-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1972
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Πεμ 15 Μάρ 2018 19:31 »
Ρε συ Γιώργη, μη χάσεις την ευκαιρία να πετάξεις τις φιλικαπιταλιστικές μπηχτές σου... :P

Τόσο πολύ τον βοήθησε
Παράθεση
Ένας άθλος που οφείλεται 100% στον καπιταλισμό (και την τεχνολογία) και στο ότι είχε την τύχει να γεννηθεί και να ζήσει στην πατρίδα της φιλελεύθερης δημοκρατίας, με ένα ισχυρό και μοντέρνο σύστημα υγείας που τον βοήθησε να ανταπεξέλθει στις απίστευτες δυσκολίες της πάθησής του.
,
που ο ίδιος τον αποκηρύσσει (τον καπιταλισμό, εννοώ), στην περίφημη ρήση του για τις μηχανές.

Εξ άλλου, αυτοί οι φτωχομπινεδιάρηδες οι κομμουνιστές οι σοβιετικοί, ήταν πάντοτε τόσο πολύ πίσω, που πρόλαβαν και έστειλαν την Λάικα στο διάστημα και μετά τον Γκαγκάριν, πολύ πριν από την στιγμή που οι μεγαλοκαπιταλιστές αμερικανοί, ακόμα συναρμολογούσαν διαστημόπλοια σε playmobil version...

Blue to the hair...

Αποσυνδεδεμένος RASTA

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Πεμ 15 Μάρ 2018 19:52 »
KASABIAN κ davelis,προβοκάτορες που δε μας αφήνουν να φαγωθούμε με επιστιμονολογική αφορμή,μια χαρά αν κ μακρσκελες το τελευταίο του born κ η συλλογιστική του (επειδή ακριβώς σκώνει πού κουβέντα),GIWRGIS πρόλαβε κ σου απάντησε περιεκτικά κ στα γρήγορα ο καλλιτέχνης,αυτό που ανέβασε ο fon7,ενδεικτικό του σε ποια χώρα ζούμε κ τι πρωτάθλημα βλέπουμε.....
υγ..είμαι από κείνους που δε θα μπουν ποτέ στη διαδικασία θεοσοφικής κουβέντας (υπάρχουν θεολόγοι που σίγουρα θα αντέκρουαν με επιχειρήματα την αθεΐα του μακαρίτη) ,ακριβώς γιατί είναι αντικείμενο πίστης,ούτε μου περσσεύουν οι γνώσεις γύρω από τη κβαντομηχανική κ συνολικά τη δουλειά του Χόκινγκ,αλλά ένας σεβασμός στο ερευνητικό έργο κ τη προσπάθεια του είναι δεδομένος..... αυτά τα λίγα ,μιας κ στη δλειά σήμερα ,η άλλη ήταν συντετριμμένη με το θάνατο του επιστήμονα(αναρωτιόμουνα τι διάολο καταλαβαίνουν όλοι απ αυτά που έγραψε κ γω ο χαζός ντιπ στα χαμένα),κ μισή ώρα μετά πήρε τη θεία της στο τηλέφωνο να την ξεματιάσει.....
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος Pablo Pascobar

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Πεμ 15 Μάρ 2018 19:59 »
To να κρίνω το έργο ενός επιστήμονα , βάσει των θρησκευτικών του πιστεύω, δείχνει έλλειψη πολιτισμού.
Το να κρίνω το έργο ενός επιστήμονα, όντας άσχετος με το αντικειμενό του, είναι αμορφωσιά, είναι αναίδεια.
Το να απαξιώνω όμως το έργο ενός ανθρώπου, που για να το πραγματοποιήσει, εξαναγκάστηκε στη ζωή του όχι απλά να τρέξει ένα μαραθώνιο, ένα σπάρταθλο, έναν υπερμαραθώνιο, αλλά να τρέξει το γύρο της γης 10 φορές ασταμάτητα, αποτελεί την απόλυτη έλλειψη πολιτισμού.

Αποσυνδεδεμένος born_in_drakolimni

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Πεμ 15 Μάρ 2018 20:19 »
Δουλευω ταξι λεει ο αλλος χαχαχαχα
Που κολλαει αυτο ρε μαγκα?

Πολυτεχνειο εχω τελειωσει ετσι για την πληροφορια
Αν επρεπε να κανω πανεπιστημιακη φυσικη με πειραματα και δεν εκανα συγγνωμη
Δεν νομιζω τελικα οτι με εχει βοηθησει και πολυ η φυσικη στην καθημερινη μου ζωη
Ουτε η χημεια, ουτε τα ανωτερα μαθηματικα ουτε ολες οι θετικες επιστημες γενικα

Στις φιλοσοφιες και στα γνωμικα ειστε πρωτοι οπως βλεπω οσοι θελετε να μου την πειτε
Ρασοφοροι γεροντες,φανταστικες προσωπικοτητες ,υπερμαραθωνιοι, σπαρταθλα και δεν ξερω εγω τι αλλο
Λες και ειπα εγω οτι ασχολουμαι με την εκκλησια ή οτι πηγαινω
Λες και εσυ δεν καταλαβαινεις πως δημιουργηθηκες αλλα θες να το παιζεις κατι αλλο

Αμα εγω και μονο εγω ειχα τη δυνατοτητα να πηγαινω στην δρακολιμνη καθε χρονο και οταν γυρναω να σας λεω τι απιστευτα ειδα εκει πανω θα με πιστευατε?
Θα σας εφερνα και φωτογραφιες καλες, φτιαγμενες στον υπολογιστη με ωραια πραγματα

Σε αυτα που ρωταω αν η γη ειναι στρογγυλη δεν βλεπω να υπαρχει καμια απαντηση

Αραγε ποιος εχει αυτη την ψευδαισθηση της γνωσης τελικα ?

:pas: :pashat: :joker:

Αποσυνδεδεμένος pastakis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Πεμ 15 Μάρ 2018 20:22 »
(αναρωτιόμουνα τι διάολο καταλαβαίνουν όλοι απ αυτά που έγραψε κ γω ο χαζός ντιπ στα χαμένα),....
Εχει εικονες κατι θα καταλαβεις

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Πεμ 15 Μάρ 2018 20:26 »
Δικαιωμα σου να εισαι δυσπιστος. Οκ.
Λες ομως παραπανω οτι ολα αυτα ο μονος που μπορει να τα εχει φτιαξει ειναι ο θεος.
Τον θεο τον εχεις δει?
Η εκκλησια μας στηρίζεται σε κειμενα ανθρωπων που λενε οτι ειδαν τον γιο του θεου 2000 χρονια πριν.
Γιατι αυτοι πρεπει να ειναι πιο αξιοπιστοι απο αυτους που μιλανε γιαωτο big bang ή απο αυτους που μιλανε για το ταξιδι που εκαναν στη σεληνη? Ή απο αυτους που ερευνουν μαυρες τρυπες..

Αποσυνδεδεμένος RASTA

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Πεμ 15 Μάρ 2018 20:30 »
(αναρωτιόμουνα τι διάολο καταλαβαίνουν όλοι απ αυτά που έγραψε κ γω ο χαζός ντιπ στα χαμένα),....
Εχει εικονες κατι θα καταλαβεις

άσε τις εξυπνάδες κ τράβα να μου το πάρεις δώρο στη γιορτή μου...α,θέλω κ αυτό άμα δε σε πειράζει,χουβαρντά.....   :pashat:
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος pastakis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Πεμ 15 Μάρ 2018 20:32 »
Αφου εισαι αθεος δεν γιορταζεις

Αποσυνδεδεμένος ayuto1966

• Hero Member
  • Τα χιλιομετρα ειναι λιγα
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Πεμ 15 Μάρ 2018 20:40 »
Ρε χαζεψατε ολοι σας....

Τι σωρος ποσταρισματα εχετε κανει για αυτο το θεμα
ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΟΧΙ ΓΙΑ NAZIS

Αποσυνδεδεμένος RASTA

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Πεμ 15 Μάρ 2018 20:44 »
Ρε χαζεψατε ολοι σας....

Τι σωρος ποσταρισματα εχετε κανει για αυτο το θεμα
δίκιο έχς,ο pastakis "να βγει στη σέντρα" κ να μη ξαναποστάρει για καμιά βδομάδα....όλο ασυναρτησίες γράφει

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος jimakos

• Hero Member
  • Ορφέας Αιγάλεω-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1972
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Πεμ 15 Μάρ 2018 20:50 »
Να εκφράσω κι εγώ την ταπεινή μου γνώμη...
Είναι πολύ βολικό, να πιστεύεις ότι κάποιος υπάρχει εκεί πάνω (που έπλασε τον κόσμο και βοηθάει τους καλούς), γιατί έχεις κάπου να πιαστείς και να αντλήσεις κουράγιο, όταν αυτό έχει αρχίσει και εκλείπει.
Από την άλλη είναι πολύ μεγάλη μαγκιά, να αρνείσαι την ύπαρξη του θεού, γνωρίζοντας ότι κλείνοντας οριστικά και αμετάκλητα τα ματάκια σου, σε περιμένει το τίποτα, το μηδέν. Ούτε τούνελ φωτεινά, ούτε αγγελικές φωνούλες, τπτ...το θεωρώ τεράστια μαγκιά για κάποιον να αρνείται τα θεία και να επιμένει μέχρι την ύστατη εκείνη ώρα, ότι ΝΑΙ, δεν πιστεύω στη μεταθάνατο ζωή... κι αυτό, γιατί την τελευταία στιγμή πολλοί έχουν αλλάξει και είπαν ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ, για να έχουν και την πατινή εξασφαλισμένη.

ΜΠΙΝΓΚ ΜΠΑΝΓΚ ρε κι ΑΓΙΟΣ ο ΘΕΟΣ... :)) :)) :)) :))

Μόνος θεός ο ΠΑΣ ρε ξωπαρμένα!
 :flag:

Blue to the hair...

Αποσυνδεδεμένος mpif

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Πεμ 15 Μάρ 2018 21:16 »
Παράθεση
Σχετικα με το θεμα μας καταλαβαινω οτι ειναι απιστευτα δυσκολο για καποιον να μπει εστω στη διαδικασια αυτη να σκεφτει ολα αυτα
Περα απο το χρονο που θα χρειαστει να σπαταλησει για να ασχοληθει με τετοια θεματα
Ειναι πολυ δυσκολο να ανατρεψεις ολη σου τη ζωη σου μονομιας και να σκεφτεις εστω να αμφισβητησεις αυτα που σε μαθαινουν απο τοτε που γεννηθηκες

Εγω τυχαια ασχοληθηκα με τα ζητηματα αυτα και πολυ ανετα θα μπορουσα να ανηκω ακομα στην κατηγορια αυτων που δεν εχουν ασχοληθει ποτε
Και φυσικα η πρωτη μου αντιδραση ηταν η γνωστη και δικαιολογημενη' τι μαλακιες λενε αυτοι μωρε'
Αλλα ειχα την διαθεση να κατσω πραγματικα να βρω τι συμβαινει ακριβως

Αναρρωτηθηκα για πολλα πραγματα οπως πιστευω οτι θα επρεπε να κανει ο καθενας μας
Ηθελα να ξερω τι πραγματικα συμβαινει  και αν ειναι οντως ετσι οπως μας τα εμαθαν
Και αν ηταν, δεν ειχα κανενα προβλημα να συνεχισω απο εκει που τα αφησα

Αλλα βλεποντας το ενα βιντεο μετα το αλλο και σκεπτομενος μονος μου διαφορα πραγματα ,κατεληξα στο συμπερασμα οτι πολλα πραγματα δεν κολλανε
Δεν με εβαλε κανενας με το ζορι να πιστεψω οτι ισχυει κατι διαφοερτικο
Απλα χρησιμοποιησα ελευθερα την γνωση που μου παρειχαν αλλοι και μου ηταν ευκολο να καταληξω εκει
Σε εμενα ηταν σχετικα ευκολο ,σε αλλους μπορει να μην ειναι
Έχεις ακουστά την επιστημονική μέθοδο?
1)Παρατηρήσεις πάνω σε ένα φυσικό φαινόμενο ή ομάδα φυσικών φαινομένων.
2)Σχηματισμός μιας γενικής υπόθεσης (μοντέλου) η οποία είναι συνεπής με τις παρατηρήσεις που έγιναν (μπορεί να τις εξηγήσει).
3)Χρησιμοποίηση της υπόθεσης για να γίνουν προβλέψεις για την ύπαρξη άλλων φυσικών φαινομένων ή για τα ποσοτικά αποτελέσματα νέων παρατηρήσεων σε ότι αφορά το ίδιο φαινόμενο.
4)Εξέταση των προβλέψεων που έγιναν με επιπρόσθετες παρατηρήσεις και διεξαγωγή πειραμάτων και αναθεώρηση της υπόθεσης ανάλογα, έτσι ώστε να είναι συνεπής και με τα νέα δεδομένα.
5)Δημοσίευση των αποτελεσμάτων σε κάποιο paper.
Οπότε το ότι εσένα σου ήρθε μια μέρα η επιφοίτηση επειδή ανέβηκες στην δρακόλιμνη δεν μου λέει τίποτα.

Παράθεση
Σχετικα με τον χοκινγκ θε ελεγα το εξης σημαντικο
Δεν μπορω να παρω στα σοβαρα καποιον που εν ετει 2018 μου λεει οτι καποτε θα παμε να κατοικησουμε στον αρη
Και καθεται ο κοσμακης και ακουει τετοιες ανοησιες και τις πιστευει
Ειμαστε ανημποροι να καταλαβουμε τι συμβαινει με σεληνη,ηλιο,αρη και ολα αυτα τα ουρανια σωματα
Και κατα πασα πιθανοτητα δεν μπορει καποιος να πλησιασει καν ολα αυτα
Όλες οι διαστημικές αποστολές, επανδρωμένες και μη, ο ISS(International Space Station), οι δορυφόροι που βρίσκονται σε τροχιά στην γη κ.λ.π., τι είναι? Θεωρίες εβραιομασώνων?
Το gps αναρωτήθηκες ποτέ από που παίρνει το σήμα? Τον ΠΑΣ Γιάννινα μόνο live τον βλέπεις? Όχι από την ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ nova?

Παράθεση
Ποιοι ειναι οι 2-3-4 πρακτικοι τροποι για καποιον να διαπιστωσει αν οντως η γη ειναι στρογγυλη?
Πήγαινε σε ένα λιμάνι και δες ποιό μέρος του πλοίου χάνεται πρώτα στον ορίζοντα. Ανέβα σε ένα αεροπλάνο.

Παράθεση
Οτι δημιουργηθηκα απο το τιποτα χωρις την παρεμβολη καποιου ή να δεχτω την μεγιστη ανοησια οτι προηλθα απο τον πιθηκα?
Δεν προέρχεσαι από τον πήθικο. Έχεις κοινό πρόγονο.

Ο μηδενισμός 2.500 χρόνων επιστημονικής εξέλιξης και η ημιμάθεια είναι ότι χειρότερο. Θα σου πρότεινα είτε να ξαναπάρεις με τη σειρά μαθηματικά και φυσική από πρώτη δημοτικού μέχρι και Πολυτεχνείο(που αμφιβάλλω αν έχεις τελειώσει), είτε να ανέβεις και να μείνεις μόνιμα στην δρακόλιμνη, γιατί είσαι αχάριστος και δεν εκτιμάς την αξία ανθρώπων που έχουν συνεισφέρει στην εξέλιξη της ανθρωπότητας.
TZANIS VILA MVP

Αποσυνδεδεμένος chilly

• Hero Member
    • Προφίλ
φορεβερ