Ξεκινάω έναν σύντομο απολογισμό της χρονιά που πέρασε:
Χριστοβασίλης: Κράτησε τον Πετράκη, πούλησε τον Μαυροπάνο στην Άρσεναλ και κατάφερε το μεγαλύτερο ντηλ στην ιστορία της ομάδας που την ανέβασε ως brand name. Παρόλα αυτά άφησε την ομάδα με αγωνιστικές ατέλειες και γυμνή, βάζοντας σαν ξεκάθαρο στόχο την παραμονή και τίποτε παραπάνω.
Στα οικονομικά της ΠΑΕ που έχουν χιλιειπωθεί, είναι αυτονόητο ότι είναι υποχρεωμένος να πάρει πάλι την αδειοδότηση αλλά είναι τουλάχιστον αδιανόητο (δεν θα κάτσω να το αναλύσω επι της παρούσης) το ότι πάρα τις πωλήσεις και τη σφιχτή οικονομική του πολιτική το χρέος της ΠΑΕ αυξάνεται. Στα μειον του και οι προσφυγές.
Διπλωμάτης στη σχέση του με τις "μεγάλες" ΠΑΕ και τα πιράνχας του ελληνικού ποδοσφαιρου. Ξέρει να ελίσσεται να επιβιώνει.
Στο μηδεν η σχέση του με τον κόσμο:
Βαθμολογία: 5
Πετράκης: Η χειροτερή του χρονιά στον ΠΑΣ. Με την ομάδα στον Β΄γυρο να είναι πάρα πολύ κακή και να μην αποδίδει ωραίο ποδόσφαιρο. Έχει το ελαφριντικό του μικρου ροστερ και της μεγάλης και συνεχομένης απώλειας παιχτών, χωρις ισαξιους αντικαταστάτες.
Βαθμολογία: 7
Βελλίδης: Το χειρότερο χαρακτηριστικό για τη θεση του: ΑΣΤΑΘΗΣ. Χάσαμε πολλούς βαθμούς εξαιτίας τους, αλλά έκανε και καλές εμφανίσεις όπως χθες. Δεν θυμισε τον παλιο καλό Βελλίδη, προ διετίας. Στη καλή του μέρα είναι πολυτέλεια για τον ΠΑΣ.
Βαθμολογία: 6
Περιστερίδης: Δεν έπαιξε, λόγω τραυματισμού, δεν μπορεί να κριθεί. όπως φαινεται μας χαιρετά. Καλή επιτυχία όπου και να παέι.
Βαθμολογία: -
Γιαννίκογλου: Έπαιξε σε κάποια ματς. Δεν νομίζω να κάνει για βασικός, αλλά για μια αξιόπιστη λύση. Δεν θεώρω ότι έχει ικανό δείγμα να τον κρίνω.
Μπουκουβάλας: Πολύ καλύτερος από πέρυσι. Αξιόπιστος αμυντικά, χάνεται όταν περνάει τη σέντρα.
Καρανίκας: Δεν μου άρεσε η φετινή του χρονιά. Τον πιστευώ, τον θεωρω τον ποιοτικότερο τον μπακ μας, αλλά φέτος δεν ήταν καλός.
Αποστολόπουλος: Έπιαξε για πρώτη φορά στη καρίερα του ως αριστερο μπακ, χωρις να έχει αριστερο ποδι, λόγω μη ύπαρξης άλλης λύσης. Δεν νομίζω ότι πήγε άσχημα τηρουμένων των αναλογιών. Είχε τραυματισμούς, σκαμπανευάσματα στην αποδοσή του, αλλά στα τελευταία του παιχνίδια είχε άνοδο.
Ναδάλες: Εξαιρετική μιση χρονιά. Και αμυντικά και επιθετικά. Τεράστια απώλεια.
Βαθμολογία: 8
Τζημόπουλος: Για κεντρικός αμυντικός ξέρει μπάλα. Δεν έκανε καλή χρονιά. Μπορεί να φταίνει τα ταξίδια Ελλάδα - Ν. Ζηλανδία, μπορεί και τα χρόνια.
Βαθμολογία: 6,5
Μιχαήλ: Η άμυνα μέχρι φέτος ηταν δυνατό μας σημείο, φέτος όχι. Ισως φταίνε και τα χαφ.
Μαυροπάνος: Δεν χρειάζεται σχόλιο.
Βαθμολογία: 9,5
Μπέριος: Παίχτης σε συγκεκριμένες δυνατότητες και αδυναμίες. Φέτος δεν πήρε τόσο χρόνο συμμετοχής. Του προσπάπτω, τα πειθαρχικά παραπτώματα που είχε.
Σκόνδρας: Παίχτης - στρατιώτης. Ήσυχος και φιλότιμος. Όταν μπαίνει μια χαρά αποδίδει.
Γαρουφαλιάς: Τόσο ξέρει, τόσο παίζει.
Κοζορώνης: Έφυγε νωρίς. Δεν μπορώ να τον κρίνω.
Λίλα: Η σκιά του καλού του εαυτού. Από τον Λίλα έχω απαιτήσεις, να είναι ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής.
Γιάκος: Σταθερός. Απο τις κολώνες της φετινής χρονιάς.
Βαθμολογία: 7,5
Βιδάλ: Παίχτης που έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ξέρει μπάλα, αλλά δεν ξέρει τι να την κάνει.
Χαλκιαδάκης: Έπαιξε δυο τρια ματς καλά και μετα εξαφανιστηκε. Δεν βρίσκω λόγό για να μείνει.
Μανθάτης: Να πάει από εκεί που ήρθε.
Νικολιάς: Ποιοτικότατος παίχτης. ΕΑΝ είναι καλά θα κάνει θαύματα. Στα μειον του οι συνεχόμενοι τραυματισμοί του.
Βαθμλογία: 7,5
Σολτάνι: Ελάχιστα πράγματα.
Μπετρά: Όταν μπήκε ανέβασε τον Κόντε και ολη την επιθετική γραμμή του ΠΑΣ. Γρήγορος, δυνατός αλλά αναποτελεσματικός. Σταμάτησε όως ξαφνικά να παίζει.
Κόντε: Ο MVP μας, που μας χάρισε μια έυκολη σωτηρία. Χρις αυτον δεν ξέρω τι θα κάναμε. 14 γολ σε 20 ματς. Δεν πιστευώ να μείνει και είναι απίθανο να αντικασταθεί ισαξια.
Βαθμολογία: 9,5
Χέλγκβιστ: Δεν έδειξε κάτι σπουδαίο, αλλά ήταν λίγο το διάστημα που έπαιξε.
Βενετικίδης, Ζιώγκος, Ζαχαρός, Ροντρίγκες, Γώγος, Λιάσος, Παπαδόπουλος: Απλά υπάρχουν - υπήρχαν στο ρόστερ.
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ: 1. Παραμονή Πετράκη, 2. Ενίσχυση της ομάδας, 3. Φθηνά διαρκείας. 4. Αδειοδότηση, 5. Βελτιώση των οικονομικών της ΠΑΕ.
Υ.Γ. Αυτή ήταν δικιά μου, όσο μπορούσα πιο σύντομη ανασκόπηση.
Ενδιαφέρον να διαβαστούν πολλές απόψεις και προσδοκίες.