Αποστολέας Θέμα: Ο ΣΩΒΙΝΙΣΜΟΣ ΚΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ  (Αναγνώστηκε 1945 φορές)

Αποσυνδεδεμένος jimakos

• Hero Member
  • Ορφέας Αιγάλεω-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1972
    • Προφίλ
Από sport-fm

http://www.sport-fm.gr/article/epikairotita/anarxikoi-edwsan-bideo-me-tin-isopedwsi-twn-grafeiwn-tis-xa-sto-irakleio/3520782

Παράθεση
Αναρχικοί έδωσαν βίντεο με την «ισοπέδωση» των γραφείων της ΧΑ στο Ηράκλειο
Η επίθεση των αναρχικών στα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης έγινε το Φεβρουάριο κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων για το Μακεδονικό.

Τελευταία ενημέρωση 10/05/2018, 12:26
Αναρχικοί έδωσαν βίντεο με την «ισοπέδωση» των γραφείων της ΧΑ στο Ηράκλειο

Βίντεο με την «ισοπέδωση», όπως την αποκαλούν, των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο Κρήτης έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα ομάδα αναρχικών. Η επίθεση των αναρχικών στα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης έγινε στα τέλη Φεβρουαρίου στην εποχή των συλλαλητηρίων για το Μακεδονικό.

«Κάθε φορά που ο φασισμός σηκώνει κεφάλι θα τσακίζεται» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αντιεξουσιαστές. Στα πλάνα του βίντεο διακρίνεται ομάδα περίπου 60 κουκουλοφόρων που εισβάλουν στα γραφεία από τη βεράντα και ξηλώνουν τα λάβαρα της ΧΑ, σπάνε με βαριοπούλες την υδραυλική και ηλεκτρολογική υποδομή των γραφείων, γράφουν συνθήματα και πετάνε μπογιές στους τοίχους.

«Ελπίζουμε το τελευταίο διάστημα να έκανε ακόμα πιο σαφές στους φασίστες ότι το Ηράκλειο ήταν και θα παραμείνει πόλη αντιφασιστική. Μια πόλη που είναι επικίνδυνο να είσαι φασίστας» σημειώνεται σε κείμενο που ανάρτησαν σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Χμμμμ...! Και συνοδεία μαντινάδας!!! Τι λέτε ρε παιδιά!!! Κι εγώ που νόμιζα ότι ο αντιεξουσιαστικός χώρος, δεν έχει πατρίδες...
Blue to the hair...

Αποσυνδεδεμένος timpanistis toreros

• Sr. Member
  • έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε!
    • Προφίλ
Βλέποντας το βίντεο της δράσης και ειδικά τα τελευταια καρέ που περιέχουν τη συνθηματολογία και διαβάζοντας το κείμενο που συνοδεύει το βίντεο, δύναται κανείς να καταλήξει σε 2 συμπεράσματα:

α) όντως, οι αντιεξουσιαστές γίνανε σωβινιστές
β) ο jimakos έχει σοβαρό πρόβλημα πρόσληψης ερεθισμάτων, αναλυτικής επάρκειας, οξυδερκούς συνδυαστικής σκέψης και λογικής εξαγωγής συμπερασμάτων.

Διαλέγετε και παίρνετε...
έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε!

Αποσυνδεδεμένος jimakos

• Hero Member
    • Προφίλ
Βλέποντας το βίντεο της δράσης και ειδικά τα τελευταια καρέ που περιέχουν τη συνθηματολογία και διαβάζοντας το κείμενο που συνοδεύει το βίντεο, δύναται κανείς να καταλήξει σε 2 συμπεράσματα:

α) όντως, οι αντιεξουσιαστές γίνανε σωβινιστές
β) ο jimakos έχει σοβαρό πρόβλημα πρόσληψης ερεθισμάτων, αναλυτικής επάρκειας, οξυδερκούς συνδυαστικής σκέψης και λογικής εξαγωγής συμπερασμάτων.

Διαλέγετε και παίρνετε...

Χμμμ φιλαράκι...με ενδιαφέρει η δική σου γνώμη. Εσύ τι πιστεύεις βλέποντας όλες αυτές τις κρητοσοβινιστικές αναρχοεπεμβάσεις συνοδεία μαντινάδας και τοπικιστικών τσιτάτων;

Παράθεση
το Ηράκλειο ήταν και θα παραμείνει πόλη αντιφασιστική. Μια πόλη που είναι επικίνδυνο να είσαι φασίστας
Τι λέτε ρε συντρόφια...για το Ρέθυμνο τι έχετε να πείτε δλδ; Δεν είναι και τόσο αντιφασιστική πόλη; Ζήτω το ηράκλειο και οι ΟΦΗτζήδες δλδ, που έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους...δεν πάμε καλά μου φαίνεται.
Άλλα συντρόφια του αναρχοαυτόνομου χώρου στη γειτονιά μου, αποφαίνονται ότι το πεδίο του Άρεως, δεν ανήκει στους γύρω κατοίκους, αλλά στους ναρκομανείς και τους διεμφιλικούς που ζουν εκεί μέσα. ΡΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Δευ 28 Μάι 2018 11:25 από jimakos »
Blue to the hair...

Αποσυνδεδεμένος jimakos

• Hero Member
    • Προφίλ
"διεμφυλικούς" ήθελα να πω...
Blue to the hair...

Αποσυνδεδεμένος jimakos

• Hero Member
    • Προφίλ
Από τότε που οι μπαχαλάκηδες, ονομάστηκαν αναρχικοί, εγώ απαιτώ να αλλάξει όνομα ο ΠΑΣ και να λέγεται Μπαρτσελόνα της Ηπείρου...
Έχει ξευτιλιστεί κάθε έννοια θεωρίας και πράξης, όσον αφορά στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Θα τρίζουν τα κόκαλα των θεμελιωτών της ιδέας...
Αυτός ο χώρος κυριολεκτικά είναι συνέταιρος στη διακίνηση των ναρκωτικών στις περιοχές των Εξαρχείων και του πεδίου Άρεως.
Κάποιες επιθέσεις προς "εμπόρους" και "βαποράκια" είναι για ξεκάρφωμα...οι Αφγανοί διακινητές είναι παρεούλα με τα αναρχοσυντρόφια τα βράδια και μοιράζουν το κέρδος (κεφάλαιο) της ημέρας.
« Τελευταία τροποποίηση: Δευ 28 Μάι 2018 11:45 από jimakos »
Blue to the hair...

Αποσυνδεδεμένος papari7

• Sr. Member
  • -Και από τις μεγάλες; -Μόνο ΠΑΣ ρε φλώροι
    • Προφίλ

-Αλλη μια σωβινιστική αφίσα που είχε κολληθεί στην πόλη μας μια δεκαετία πίσω.
-Απεικωνίζει σωβινιστικό πεσιματάκι (και τα λάφυρα που εκλάπησαν) σε χρυσαυγίτες που είχαν έρθει στα γιάννενα από άλλες πόλεις.
-Γιάννινα πόλη για να ζεις, και οχι για nazis....
-Mε ντμπρέβεζα τί γίνεται άραγε παλιοτοπικιστές αντιφάδες;

Ιδού και οι σωβινιστές πρεβέζης.

-Φωτό από το club της original στην πόλη.
-Μα καλά αυτοί είναι οπαδοί άρα είναι σίγουρα φασιστόμουτρα και είναι και πρεζάκια άρα λογικό.
-Ακούς εκεί να λένε "Η πόλη μας"....  Μήπως εννοούνε η Πόλη μας για να πικάρουν τα παόκια;
-Με τις άλλες πόλεις δηλαδή τι γίνεται; Mε το αγρίνιο ας πούμε;

Ιδού και οι σωβινιστές αγρινίου!

-Οι οποίοι μάλλον ρίχνουνε και σκόπ όπως θα δούμε παρακάτω...

-E, άρα είναι σίγουρα χασίστες!

-Γενικό συμπέρασμα; Αντιφασίστες= Τοπικιστές + Σωβινιστές = χασίστες

Υγ. Όποιος μπεί πρώτος και με πεί ότι papari_είσαι_άλλη_ομάδα, κερδίζει το βραβείο πρωτοτυπίας!
« Τελευταία τροποποίηση: Δευ 28 Μάι 2018 14:07 από papari7 »
"Δεν μας μέτρησες καλά κουφάλα, είδες τρία απ' τα περίεργα παιδιά μα έρχονται κι άλλα"

Αποσυνδεδεμένος jimakos

• Hero Member
    • Προφίλ
papari είσαι μικρός και δικαιολογημένα λες άλλα ντ' άλλα...

Αυτά είναι παπαριές (δεν κάνω λογοπαίγνιο με το όνομά σου) και μέθοδοι ίδιου τύπου με τις χρυσαυγίτικες. Ίσα κι όμοια έχετε γίνει.
Χαώδης ιδεολογική διαφορά μεν, πλήρης ταύτιση πρακτικών και ενεργειών δε.

Διαβάστε και λίγο Μαλατέστα, Μπακούνιν και κροπότκιν να ξετσιμπλιάσουν τα μάτια σας και αφήστε τις αφίσες και τα πανό στα γήπεδα, για τα οποία αν θυμάσαι εξέφρασα θετική άποψη πρόσφατα.

Άλλα πρέπει να κάνει μία αναρχοαυτόνομη ομάδα και όχι τραμπουκισμούς σε πολίτες και προστασία σε εμπόρους πρέζας. Για τα μικρά παιδιά που έχουν ανάγκη τα πάρκα και παντού υπάρχουν βελόνες και προφυλακτικά γεμάτα, έχεις να πεις τπτ; Γιατί η ανακοίνωση των "συντρόφων" δεν περιλαμβάνει τα παιδιά στις ομάδες που έχουν ανάγκη τόπους αναψυχής. Αυτοί ανήκουν στους εμπόρους θανάτου, στα ζόμπι που εξαρτιούνται απ' αυτούς και στα πουσταριά που έχουν γεμίσει όλο το πάρκο και τυγχάνουν της προστασίας σας...έχετε τεράστιο μερίδιο στη βρωμιά και στη σήψη της κοινωνίας. Και αν εσένα δεν σε ενδιαφέρει, εμένα και άλλους φίλους που έχουμε παιδιά, μας ενδιαφέρει πολύ.
Ανέβασαν οι αγρινιώτες πανό στο γήπεδο και χέστηκε η φοράς εις το αλώνιον...γέμισε η ελλάδα πόλεις απαγορευμένες στους φασίστες. Και λοιπόν;
Βγήκε κάτι θετικό από αυτό; Εγώ βλέπω αναρχο-φασιστικές συμπλοκές κάθε Παρασκευή στα Εξάρχεια, καμμένα αυτοκίνητα, σπασμένα μαγαζιά, φθορές περιουσιών κλπ.

Δεν πιστεύω να έχεις κι εσύ papari μου κάποιο μηχανάκι ή αμάξι...αν το βρεις καμμένο ή σπασμένο κάποια φορά, δεν πιστεύω να στενοχωρηθείς πολύ...δεν πειράζει...παράπλευρη απώλεια είναι, αρκεί να είναι όμως από την πλευρά των απέναντι...γιατί θα σε πονέσει φιλαράκι, έτσι δεν είναι; Για φέρτο στα Εξάρχεια και άφησε το Παρασκευή βράδυ στην Στουρνάρη και μετά θα σου πω εγώ για πανό και αντιφασιστικές πόλεις...

Γιατί τσιπουράκι, κλαρίνο και ΠΑΣ Γιάννινα κανονικά, είναι τοπικισμοί και σωνιβιλίκια, μη μου πεις το αντίθετο... Αλλά ότι μας βολεύει...στο όνομα του διεθνισμού, ας εντάξουμε και μερικές τέτοιες πινελιές τοπικιστικές...άλλωστε εμείς δεν είμαστε αναρχικοί, αλλά τύπου...γιατί αν ήσουν τέτοιος θα ήξερες βασικές θέσεις του αναρχισμού!
Δες τες λοιπόν!

Παράθεση
Οι βασικές θέσεις του αναρχισμού:

1. Κατάργηση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας στη γη, τις πρώτες ύλες και τα μέσα εργασίας:κανένας δεν θα εξασφαλίζει τα.μέσα επιβίωσης εκμεταλλευόμενος την εργασία των άλλων και όλοι, έχοντας εξασφαλίσει τα μέσα να παράγουν και να ζουν θα.είναι αληθινά.ανεξάρτητοι και σε θέση να συνενώνονται ελεύθερα για το κοινό συμφέρον τους και σύμφωνα με τις απόλυτα.προσωπικές συμπάθειές τους.

2. Κατάργηση της κυβέρνησης και κάθε εξουσίας, που φτιάχνει τους νόμους και τους επιβ άλλει στους άλλους: επομένως, κατάργηση των μοναρχιών, των δημοκρατιών, των.κοινοβουλίων, των.στρατών, των αστυνομιών, των δικαστικών εξουσιών και κάθε θεσμού που κατέχει. Τα μέσα καταναγκασμού.

3. Οργάνωση της κοινωνικής ζωής με βάση τις ελεύθερε ς ενώσεις και ομοσπονδίες των παραγωγών και των καταναλωτών, οι οποίες δημιουργούνται και τροποποιούνται σύμφωνα με τις επιθυμίες των μελών τους, βασίζονται στη γνώση και στην εμπειρία.και είναι απαλλαγμένες από κάθε καταναγκασμό που δεν απορρέει απ’τις φυσικές ανάγκες στις οποίες όλοι εκούσια υποτάσσονται εφόσον αποδέχονται τον αναπόφευκτο χαρακτήρα.τους.

4. Εξασφάλιση των μέσων επιβίωσης, ανάπτυξης και ευημερίας για. τα παιδιά και όλους όσους αδυνατούν να τα εξασφαλίσουν από μόνοι τους.

5. Πόλεμος ενάντια στις θρησκείες και σ’όλα τα ψέματα, ακόμη κι αν καλύπτονται με τον μανδύα της επιστήμης. Επιστημονική διαπαιδαγώγηση για όλους ως το ανώτερο επίπεδο.

6. Πόλεμος ενάντια στον πατριωτισμό. Κατάργηση των συνόρων, συναδέλφωση όλων των λαών.

7. Αναδόμηση τής οικογένειας με τέτοιο τρόπο ώσ τε να απορρέει. από την πρακτική του έρωτα, ελεύθερου από κάθε νομικό δεσμό, από κάθε οικονομική και φυσική καταπίεση, από κάθε θρησκευτική προκατάληψη.

Αυτό είναι το ιδανικό μας.
(Ερρίκο Μαλατέστα, Ένα αναρχικό πρόγραμμα)
Blue to the hair...

Αποσυνδεδεμένος jimakos

• Hero Member
    • Προφίλ
Και για να καταλήξω και να μην επανέλθω, θα σου πω το εξής.
Όσο αριστερός ή αναρχικός ή διεθνιστής να είσαι, αν δεν έχεις αγωγή σαν άνθρωπος και αλτρουισμό -σωστά εννοούμενο- δεν ΠΑΣ να λες ότι θες;
Γνώρισα αριστερούς αρχ@##$ και δεξιούς καλούς ανθρώπους. Η καλοσύνη του καθενός πηγάζει από την αγωγή που έχει πάρει από το σπίτι του και την προσωπική του καλλιέργεια μέσα από διάβασμα και ωραίες δράσεις. Η καλοσύνη δεν έχει σχέση με τις ιδεολογίες. Η συντροφικότητα πιθανόν... οι δράσεις σίγουρα ΝΑΙ!
Η θητεία μου 35 χρόνια στην αριστερά, με έχει μάθει πολλά πράγματα...έχω δει να γίνονται θαύματα από το μόνιασμα των ανθρώπων και την σύμπνοιά τους, αλλά έχω φάει στη μάπα ξεκατινιάσματα και αρχιγηλίκια που έχουν καταστρέψει πολλών προσπάθειες.
Όχι σε μένα πανό και αφίσες, τα έχω φάει στη μάπα...δράσεις ωφέλιμες μπορείς να αναλάβεις;
Αν ΝΑΙ, κάντο και ΜΠΡΑΒΟ σου. Αν το Ηράκλειο, τα Γιάννενα και το Αγρίνιο αυτοανακηρύσσονται σε αντιφασιστικές πόλεις μέσα από πανό, αφίσες, κλαρίνα και μαντινάδες και κλωτσοπατινάδες που και που, στα παπάρια μου (καμμία σχέση μ' εσένα και πάλι, και σχώρα με)...
Αν θες το καλοκαίρι να τα πούμε, συνοδεία κλαρίνου και τσίπουρου και αλληλοενημέρωση, ΠΕΣ το κι έγινε μικρέ!

Δεν επανέρχομαι, όσα είπα, είπα...έτερον ουδέν!
Από το ταλαιπωρημένο Πεδίο του Άρεως  :stop:, "συντροφικούς χαιρετισμούς"... :) :P
« Τελευταία τροποποίηση: Δευ 28 Μάι 2018 15:48 από jimakos »
Blue to the hair...

Αποσυνδεδεμένος RASTA

• Hero Member
    • Προφίλ
ερώτηση προς όλους.....(χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης αλλα με μεγάλη όρεξη για κουβέντα)....
....σοβαρά πιστεύετε οτι το ηράκλειο είναι αντιφασιστική πόλη,επειδή απλά κλείσαν τα γραφεία οι χρυσαυγήτες?..έχει κανένας σας κατά νου τι γίνεται με αυτά τα σιχάματα στη κρήτη συνλικότερα (κ ανάμεσα στους οφητζήδες ειδικα?)
δεν έχω καμιά ηθικη ενσταση με το ότι σε κάποιες πόλεις τους σπάσαν τα γραφεία ή δεν τους αφήνουν να ανοίξουν καινούρια,αλλά το πρόβλημα με το φασισμό (κ ότι πρεσβευει αυτός) δυστυχώς δε λύνεται με καταδρομικές μεθόδους.....το αν μια ολόκληρη κοινωνία ,ή ένα μεγάλο μέρος του κόσμου της δουλειάς αποφασίσει συντεταγμένα να τους σαπακιάσει,είναι μια άλλη ιστορία.....
με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η αντιφασιστική "πινελιά" στα γήπεδα ,από οργανωμένες ομάδες ή αυθόρμητες κινήσεις,αλλά δε περιμένω κ πολλά πράματα ,μέχρι να μου αποδείξουν ότι έχουν αποβάλει από πάνω τους το λατρευτικό βίτσιο για την ομάδα,το χουλιγκανιλίκι,το "χαλίφης στη θέση του χαλίφη"(κατι που βλέπω ,ή θέλω να βλέπω-κατά τη ταπεινή μου αποψη-,στη κίνηση των antinazi pas) .....για να μη παρεξηγηθώ,να το ξαναπώ..ΔΕΝ καταδικάζω τη βία απ όπου κ αν προέρχεται,δεν έχω όμως καμιά σχέση με το χουλιγκάνο που θα σπάσει τη τζαμαρία του "μικροαστού" ΕΒΕ,αλλά δε θα βάλω τα κλάματα ποτέ για τη φθορά του οποιουδήποτε επιχειρηματικού ομίλου .....τέλος,τα εξάρχεια,για όσους νομίζουν ότι είναι ζώνη ελέυθερης διακίνησης ιδεων,ή επαναστατική όαση,λυπάμαι αλλά η πραγματικότητα δεν τους δικαιώνει (το λέω ως επί πολλά χρόνια κάτοικος της περιοχής,κ για το χάλι τους ΣΙΓΟΥΡΑ τη μεγάλη ευθύνη τη φέρει το Κράτος,κάτι που στο άμεσο μέλλον θα φανεί,ας ειναι καλά οι μεγάλοι μεσητικοί όμιλοι που έχουν κάνει τα σχέδια τους)......
υγ..μεγάλη ιστορία ο Μαλατέστα,αλλά τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση στον Μπουεναβεντούρα Ντουρούτι..άντε κ λίγο στον Κροπότκιν  :pashat:
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος papari7

• Sr. Member
  • -Και από τις μεγάλες; -Μόνο ΠΑΣ ρε φλώροι
    • Προφίλ
Φίλε jim,

δεν καταλαβαίνω καθόλου το πνεύμα των προβληματισμών σου. Σχώρα με.

Ανεβάζεις ένα ποστ για να πεις ότι οι αντιφασίστες που κάνα γυαλιά-καρφιά τα γραφεία της ΧΑ είναι σωβινιστές, επειδή είπαν Ηρακλειο πόλη αντιφά. Δηλαδή;;;;

Μετά λες ότι όποιος πάει στα εξάρχεια ή ασχολείται με την αντιεξουσία, σπάει το αμάξι σου και πουλάει πρέζα στο πάρκο κάτω από το σπίτι σου.

Εγώ ξέρω ότι στα εξάρχεια φωλιάζουν ο σύριζα, το πασόκ, οι αντιεξουσιαστές, όλες οι διασπάσεις του ΚΚΕ από το 44 και μετά, 3-4 πανεπιστήμια και 134 φοιτητικές οργανώσεις και παραοργανώσεις, ο σύνδεσμος της αεκ και πάει λέγωντας. Ακόμα συχνάζει όλη η μητροπολιτική αλητεία (καλώς εννοούμενα) των αθηνών. Ακόμα ότι τα εξάρχεια είναι η μεγαλύτερη ζώνη διασκέδασης της Αθήνας με ότι συνεπάγεται αυτό (μαγαζιά, προστασίες, ντραγκζ, νύχτα, βρωμιά). Ακόμα ότι όλες οι φυλές της πόλης που έχουν σχέσεις με τα άντεργκράουντ κινήματα (μουσικά, καλλιτεχνικά) τραβιούνται στα εξάρχεια. Όλοι μα όλοι αυτοί μεταξύ τους είναι συνήθως αρπαγμένοι και διαφέρουν. Αει βρες άκρη δηλαδή. Παρ' τ' αυγο και κούρευτο ποιός έκανε τι.

Θέλω να πώ ότι είναι υπεραπλουστευτικό να λες ότι οι αναρχικοί πουλάνε μπουγάτσες στην πλατεία, οι αναρχικοί προστατεύουν τους συριζαίους, η οι αναρχικοί σπάνε αμάξια στη στουρνάρη, ή τέλος πάντων κάνουν το τάδε και το δείνα.

Από την άλλη εσύ λες ότι οι αφίσες και τα πανώ είναι μαλακίες και δεν αποτελούν τεκμήριο για συζήτηση. Εγώ λέω ότι, "ότι γράφει δεν ξεγράφει, γι' αυτό έχει αξία", που λέει και ένας στίχος, οπότε θα παραθέσω αυτό:

Κλασσικό παράδειγμα πρεζέμπορων θα μου πεις;

Αυτό που θέλω να πώ για τους προβληματισμούς σου, είναι ότι καλά καλά εμείς που είμαστε δεν είμαστε λίγες εκατοντάδες εδώ μέσα, δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη. Εγώ συμφωνώ μαζί σου στο τάδε, και διαφωνώ στο δείνα. Ο άλλος χάρηκε με κάτι που είχα πεί παλιότερα, αλλά ο παράλλος είχε στραβώσει. Με τον χι κάνουμε γαμώ τα μεθύσια, αλλά δεν τα βρίσκουμε καθόλου στα θέματα του ΠΑΣ και πάει λέγωντας. Εν τω μεταξύ κανείς μα κανεις μας δεν μπορεί να επιβάλλει την γνώμη του στους άλλους εξαφανίζοντάς τες εσαεί. Kαι μετά τις γνώμες είναι και οι πράξεις τους καθενός. Kαι μετά τις πράξεις είναι και τα υλικά συμφέροντα του καθενός. Άλλος βγάζει φράγκα από τον ΠΑΣ, η αντλεί κύρος και άλλος όχι. Σίγουρα και αυτό χαρακτηρίζει τις πράξεις του καθενός. Όλα αυτά μας διαφοροποιούν τόσο που δύσκολα θα έλεγε κανείς ότι είμαστε ένα πράμα, αν και πασολέδες όλοι.

Φαντάσου έναν από άλλη ομάδα που να ισχυρίζεται: "Οι πασολέδες είναι χούλιγκανς γιατί εμένα με ψήρισαν την καλάρη", ή "οι πασολέδες είναι τσάτσοι του προέδρου γιατί άκουσα μια εκπομπή που αποθέωνε τον χβ", ή "oι πασολέδες είναι όλοι πρεζάκια γιατι...". Δεν θα έλεγες ότι αυτός που ισχυρίζεται τετοια απλουστετικά πράγματα δεν πρέπει να τα παίρνει έτσι αψήφηστα; Φαντάσου τώρα τι γίνεται σε ένα περιβάλλον τόσο σύνθετο και τόσο ζωντανό σαν τα εξάρχεια.

Οπότε κατ΄ εμέ ψυχραιμία στις κατηγορίες και στις διαπιστώσεις, γιατί είναι και διάφοροι που περιμένουν στη γωνία.

Όσο για τον Μαλατέστα που ανέφερες λίγοι τον διάβασαν (όχι εγώ σίγουρα), τον φασισμό όμως τον μίσησαν πολλοί. Ο καθένας τον πολέμησε όπως μπορούσε και νόμιζε σωστά. Αλίμονο αν θα έπρεπε να ζητάμε σε όλους αυτούς διαπιστευτήρια  για την βιβλιοθήκη τους.

Τα τσίπρα επίσης μακάρι να τα πιούμε! θα ήτανε μεγάλη μου χαρά
« Τελευταία τροποποίηση: Δευ 28 Μάι 2018 19:20 από papari7 »
"Δεν μας μέτρησες καλά κουφάλα, είδες τρία απ' τα περίεργα παιδιά μα έρχονται κι άλλα"

Αποσυνδεδεμένος jimakos

• Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Ο ΣΩΒΙΝΙΣΜΟΣ ΚΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ
« Απάντηση #10 στις: Δευ 28 Μάι 2018 20:19 »
Φιλαράκι είπα ότι δεν θα επανέρθω και έτσι θα κάνω...
Ότι είπαμε ο καθένας από τη σκοπιά του, ας κριθεί από άλλους.

Τα τσίπρα δικά μου, λόγω ΣΥΡΙΖΑ...
Blue to the hair...

Αποσυνδεδεμένος pextempalla

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Παρ 09 Ιούλ 2021 14:54 »
Ο Πασκάλ Μπρυκνέρ εξηγεί πώς ο αριστερός δικαιωματισμός μετατρέπει τον δυτικό λευκό ετεροφυλόφιλο άνδρα σε αποδιοπομπαίο τράγο
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/stories/paskal-mprykner-aristeros-dikaiomatismos-thyma-leyko-eterofylofilo

Επιστροφή στις φυλετικές εμμονές και τις προκαταλήψεις της άκρας δεξιάς της δεκαετίας του 1930 με το πρόσχημα του αντι-ρατσισμού βλέπει ο Πασκάλ Μπρυκνέρ, καταγγέλλοντας τους αριστερούς «αντιφά» ότι κολλούν την ταμπέλα του «φασισμού» σε οτιδήποτε με το οποίο διαφωνούν.

O Μπρυκνέρ ήταν από τους πρώτους που κατήγγειλαν τον αριστερό ισλαμο-φασισμό στη Γαλλία, που επιδιώκει να ωθήσει «τις δημοκρατικές κοινωνίες προς τον αυταρχισμό και τη διάβρωση του κράτους δικαίου», παίζοντας έτσι «ανοικτά το παιχνίδι ανόδου στην εξουσία αντιευρωπαϊκών και αυταρχικών δυνάμεων, ώστε, πέρα από την πνευματική αποσταθεροποίηση, να ενισχυθεί και η δική τους αυταρχική αντίληψη περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που με πρώτα αυτά των γυναικών, γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους».

Τώρα, στο βιβλίο του με τίτλο «Un coupable presque parfait - La construction du bouc emissaire blanc» («Ένας σχεδόν τέλειος ένοχος - Η δημιουργία του λευκού αποδιοπομπαίου τράγου»), που κυκλοφόρησε πρόσφατα και στην Ιταλία και προκαλεί πολλές συζητήσεις, ο εμβληματικός Γάλλος φιλόσοφος και μυθιστοριογράφος υποστηρίζει ότι στην εποχή μας η Αριστερά έχει αντικαταστήσει την πάλη των τάξεων (που φαίνεται να έχει γίνει προνόμιο της Δεξιάς) με την αδιάκοπη υπεράσπιση των μειονοτήτων, κολλώντας τη ρετσινιά του «φασιστικού» σε οτιδήποτε δηλώνει άμεσα ή έμμεσα μια πρόσδεση με τις παραδόσεις και με τον τρόπο αυτό έχει εντοπίσει έναν νέο πολέμιο, στον οποίο στρέφει τα βέλη της: όχι πλέον τον καπιταλισμό, αλλά «τον ετεροφυλόφιλο λευκό άνδρα».

«Δεν εμπιστεύομαι τους ''αντιφά'', διότι φέρουν στα σπλάχνα τους εκείνο που ισχυρίζονται ότι καταγγέλλουν», λέει.

Κατά τον Μπρυκνέρ, τον διασημότερο ίσως σύγχρονο φιλόσοφο της Γαλλίας, η Ευρώπη επηρεάζεται ανεξήγητα από οτιδήποτε προέρχεται από τον αγγλοσαξονικό κόσμο. Όχι μόνον από τις τάσεις στη μόδα και τα διάφορα καταναλωτικά αγαθά, αλλά πρωτίστως από τα γεννημένα στις αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις ρεύματα σκέψης (σε αυτήν την περίπτωση σήμερα τα νεο-φεμινιστικά, αντιρατσιστικά και αντι-αποικιοκρατικά) που έχουν εντοπίσει στον λευκό άνδρα έναν αποδιοπομπαίο τράγο. Ανεξάρτητα από το ποια είναι τα πραγματικά του λάθη, ο «λευκός ετεροφυλόφιλος» είναι ένοχος ως τέτοιος.

Πρόκειται για έναν αντιρατσισμό, που είναι στην ουσία ρατσισμός από την ανάποδη. «Όταν μας λένε, π.χ., ακτιβιστές ότι ένας λευκός είναι εκ φύσεως ρατσιστής, διότι αυτό είναι εγγενές με αυτόν τον ίδιο και απορρέει από αυτόν ως μία ακούσια έκφανσή του, βρισκόμαστε ήδη στην εικονογράφηση ενός ρατσισμού εκ της ουσίας της ίδιας, αποδίδουμε ένα χαρακτηριστικό σε ένα άτομο εξαιτίας της βιολογικής και γενετικής του ουσίας. Και παρά ταύτα, τα άτομα αυτά ισχυρίζονται ότι είναι με την πλευρά της αλήθειας».

Στις ΗΠΑ, καθώς και στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, οι θεωρίες αυτές δημιουργούν παράλογη συμπεριφορά, λέει ο Μπρυκνέρ, αναφέροντας το παράδειγμα Αμερικανών επιχειρηματιών που αρνούνται να καθίσουν στο αεροπλάνο δίπλα σε μια γυναίκα υπάλληλό τους και στα ξενοδοχεία ζητούν δωμάτια σε διαφορετικούς ορόφους για να αποφύγουν τις κατηγορίες παρενόχλησης, ενώ στα πανεπιστήμια συνιστάται η σύνταξη γραπτών συμφωνιών πριν από τη σεξουαλική επαφή. Καταγγέλλει τις «απλώς γελοίες πρωτοβουλίες», όπως αυτή που καλεί τις γυναίκες να σταματήσουν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις με τα αρσενικά (το αρσενικό είναι πάντα «βίαιο αρπακτικό», ακόμη και όταν το σεξ είναι συναινετικό), ή εκείνη που απαιτεί χρωματιστά τσιρότα για τους μη λευκούς.

Ο Μπρυκνέρ δεν αρνείται διόλου την ανάγκη προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων και παραδέχεται τα πολλά ελαττώματα της λευκής Δύσης. Ωστόσο, όπως σημειώνει, αναπτύσσεται ένας «ρατσιστικός αντι-ρατσισμός», όπως τον αποκαλεί, που καθίζει μόνο λευκούς ετεροφυλόφιλους στο εδώλιο και συχνά το κάνει βάσει εντελώς εσφαλμένων πεποιθήσεων (όπως το επιχείρημα ότι οι «γενοκτονίες» διαπράχθηκαν μόνο από λευκούς· θα αρκούσε να σκεφτούμε τι συνέβη στο Μπουρούντι και τη Ρουάντα και τους δύο εκατομμύρια θανάτους που προκλήθηκαν από συγκρούσεις μεταξύ εθνοτικών ομάδων, ή το γεγονός ότι η κλιματική αλλαγή προκλήθηκε από τις αποικιακές δραστηριότητες των λευκών...

Πρόκειται, σχολιάζουν ιταλικά ΜΜΕ, για ένα βιβλίο στο οποίο ο Μπρυκνέρ παραθέτει τεκμηριωμένες απόψεις και θέτει ενοχλητικά ερωτήματα σχετικά με το τι μπορεί να μας επιφυλάσσει ένα μέλλον όπου θα κυριαρχεί το «πολιτικά ορθό» και οι απόψεις υστερικών ιδεολογικών μειονοτήτων, που ισχυρίζονται ότι είναι με την πλευρά της αλήθειας.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/stories/paskal-mprykner-aristeros-dikaiomatismos-thyma-leyko-eterofylofilo

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Παρ 09 Ιούλ 2021 15:55 »
Δηλαδή όταν συνέβαινε η αναγέννηση και ο διαφωτισμός,ποιους κριτικάρανε τότε;Τους αφρικανούς;Τους ασιάτες;Τους Μάγιας;Ποιους;Μήπως αυτά τα ρεύματα κριτικάρανε τους τότε θεσμούς και τους άλλαξαν σε κάτι διαφορετικό;
Τα κινήματα του σήμερα δημιουργήθηκαν και αναπτύσσονται σε κοινωνίες με κάποια χαρακτηριστικά.Είναι κινήματα που ξεκίνησαν από την δύση και κριτικάρουν τα κακώς κείμενα που υπάρχουν στην δύση.Στην δύση η πλειοψηφία είναι λευκοί,μεγάλωσαν μέσα σε ένα χριστιανικό περιβάλλον (οποιοδήποτε δόγμα).Οπότε είναι λογικό να κριτικάρουν τον ίδιο τους τον εαυτό.Αν κριτικάρω τον εαυτό μου,δεν θα πω ότι μου φταίει ο Μπάμπης ο γείτονας.Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Μπάμπης είναι τέλειος και εγώ εντελώς άχρηστος.
Απλά στην εποχή μας μέσω των σόσιαλ είναι πιο εύκολο τέτοιες ιδέες να πάνε σε μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου.Να διοχετευτούν και εκτός δύσης.Το πως θα τα αντιμετωπίσει η εκάστοτε κοινωνία και το τι θα γίνει θα το δούμε μελλοντικά και θα κριθεί από τις ανάλογες επιστήμες.
Το ότι κατηγορούν τους λευκούς,τους ετεροφυλόφιλους μάλλον με ένα σκιάχτρο μου φαίνεται που πρέπει να υπάρχει για να επιβιώσουν οι όποιοι ρατσιστές.