Όπως έχω ξαναπεί, δεν προσφέρονται για κανένα ουσιαστικό συμπέρασμα αυτά τα 3 πρώτα φιλικά. Η ομάδα αγωνίστηκε και σήμερα, όπως και στα 2 προηγούμενα, με διαφορετική 11άδα ανα ημίχρονο και με ανάμικτα σχήματα βασικών-αναπληρωματικών. Ούτε τακτικά φαίνεται να έχει δουλέψει ακόμη πράγματα. Ο μόνος στόχος ως τώρα, πράγμα που το δήλωσε κι ο Πετράκης μετά τη λήξη, είναι η φυσική κατάσταση και το να μπούνε οι παίχτες σε ρυθμό και ένταση αγώνων. Με ομαλό τρόπο, γι' αυτό μοιράστηκαν όλοι από 45 λεπτά. Προφανώς επίσης δεν μπορούν να δείξουν πολλά πράγματα οι παίχτες όταν προέρχονται από καθημερινές διπλές προπονήσεις (η ομάδα προπονήθηκε κανονικά ακόμα και σήμερα το πρωί πριν το παιχνίδι).
Αντίθετα ο Λεβαδειακός αγωνίστηκε με τη βασική του 11άδα, σχήμα που διατήρησε μέχρι το 60'-70' με λίγες αλλαγές.
Κατά τα άλλα 2 καινούριες "ειδήσεις" κρατάω από το σημερινό παιχνίδι (που γενικά δε με έκανε πολύ σοφότερο σε σχέση με την άποψη που είχα ως τώρα): Πρώτον τη χρησιμοποίηση του Κάστρο στο τελευταίο 15λεπτο ως στόπερ, που δεν είχε ξαναπαίξει ως τώρα, και δεύτερο το 45λεπτο που πήρε ο Παπαϊωάννου σε αντίθεση με τον (επαγγελματία) Βενετικίδη ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί καθόλου. Νομίζω δικαιολογείται 100% αυτή η απόφαση με βάση το τι έχει δείξει στον 1 χρόνο της παρουσίας του ο Βενετικίδης και ίσως δείχνει κάποιες προθέσεις της ομάδας.
"Σταθερές" παρέμειναν το σύστημα 4-4-2 σε ευθεία, τα δύο 6-8άρια στον άξονα, η προτίμηση να παίζουν οι ακραίοι χαφ με ανάποδο πόδι και ο συνδυασμός ενός φουνταριστού και ενός πιο ελεύθερου επιθετικού.
Χαίρομαι που σε γενικές γραμμές συμφωνούν οι ατομικές κριτικές που διάβασα παραπάνω, παιχτών όπως οι Γώγος, Παπαδόπουλος, Λιάσος, Πήλιος, Κάστρο με αυτά που έχω πει κι εγώ κατά καιρούς και ειδικά μετά το τέλος των 2 πρώτων εβδομάδων της προετοιμασίας. Να συμπληρώσω για τον Παπαδόπουλο, τον οποίο εκθειάζω από πέρυσι τέτοια εποχή, ότι αυτό που είδαμε σήμερα από τον μικρό είναι το 50% όσων έδειχνε πέρυσι και μέχρι το τέλος της περασμένης σεζόν. Φέτος ξεκίνησε την προετοιμασία όντας ελαφρώς ντεφορμέ και παρόλα αυτά δείχνει καλά στοιχεία. Το θέμα της αθλητικότητας και της δύναμης είναι όντως το πρόβλημα. Επίσης για τον Γώγο, συνεχίζει να με εντυπωσιάζει αυτό το παιδί με την ικανότητα που έχει με τη μπάλα στα πόδια. Και μιλάμε για ένα παίχτη που πριν λίγες μέρες έκλεισε τα 17 και υποτίθεται είναι και ψαρωμένος. Διαφωνώ με οποιαδήποτε μεταγραφή αμυντικού καθώς η προοπτική του είναι τεράστια και πρέπει να στηριχτεί με κάθε δύναμη. Δε με νοιάζει καθόλου η ηλικία του κι απ' ότι φαίνεται το ίδιο ισχύει και για τον Πετράκη. Χρειάζεται χώρο ως 4ος αμυντικός από φέτος.
Όσο για τον Κούζικ, ok τα καλά στοιχεία της ταχύτητας και της ντρίμπλας τα είχαμε δει πριν έρθει, συνεχίζει όμως να δείχνει εκτός κλίματος. Πρέπει σύντομα να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει ουσιαστικός και οι ομοιότητες με τον... Μανθάτη είναι συμπτωματικές.
Τέλος να αναφέρω τους σχηματισμούς των 2 ημιχρόνων για όποιον δε μπόρεσε να δει το παιχνίδι.
1ο ημίχρονο:
Περιστερίδης
Νικολιάς
Μιχαήλ
Σκόνδρας
Μπουκουβάλας
Λιάσος
Βιδάλ
Πήλιος
Κόντε
Ξύδας
Σιόντης
Μετά το 25' αλλάξανε θέσεις ο Ξύδας με τον Βιδάλ.
2ο ημίχρονο:
Παπαϊωάννου
Αποστολόπουλος
Μιχαήλ
Γώγος
Κακούμπα
Λίλα
Παπαδόπουλος
Κούζικ
Λουκίνας
Γιάκος
Κάστρο
Στο 75' ξαναμπήκε ο Σιόντης αντί του Μιχαήλ και γύρισε ο Κάστρο στο κέντρο της άμυνας.
Από τη Δευτέρα που η ομάδα επιστρέφει στα Γιάννενα, οι προπονήσεις σιγά-σιγά θα γίνουν μονές και το βάρος πέφτει στην τακτική, θα έχουμε πολύ πιο ενδιαφέροντα και ουσιαστικά πράγματα να λέμε (νομίζω είναι το πιο ενδιαφέρον στάδιο της προετοιμασίας κάθε χρονιάς). Στα 2 επόμενα φιλικά με τον Παναιτωλικό θα δούμε και τις πρώτες προθέσεις του Πετράκη για τα πρόσωπα της 11άδας.