Κρίζμαν: «Καλή η προετοιμασία, αλλά χρειαζόμαστε και αγώνες…»Ένας από τους παίκτες – βαρόμετρα για την πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα στην επιστροφή του στην Super League θα είναι ο Σάντι Κρίζμαν.
Ο 31χρονος Κροάτης επιθετικός ήταν ο περσινός πρώτος σκόρερ των Γιαννιωτών, μαζί με τον Γάλλο Λέο, την περσινή σεζόν και καλείται με την εμπειρία του να δώσει λύσεις στη γραμμή κρούσης της γιαννιώτικης ομάδας.
Από το Καρπενήσι, όπου βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, ο Κρίζμαν μίλησε στον «ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ» και τον ανταποκριτή μας Δημήτρη Κολλημένο για τους στόχους του, τις μεταγραφικές προσθήκες που χρειάζεται η γιαννιώτικη ομάδα, τη συνεργασία του με τον Αργύρη Γιαννίκη, αλλά και την αγωνιστική απραξία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και τους αγώνες που χρειάζονται οι παίκτες στα πόδια τους.
Η συνέντευξη του Κρίζμαν
Σάντι, φέτος είναι ο τρίτος χρόνος σου στην ομάδα. Πιστεύεις ότι πήρες τη σωστή απόφαση να μείνεις στον ΠΑΣ μετά τον υποβιβασμό και να συμμετέχεις στην Super League 2;
-Όχι, πιστεύω ότι έπρεπε να είχα φύγει. Ήταν το μεγαλύτερο λάθος στην επαγγελματική μου καριέρα το γεγονός ότι έπαιξα σε αυτή την κατηγορία, αλλά δεν είχα διαφορετική επιλογή, ήταν προσωπικός ο λόγος. Δεν θέλω να αναλύσω παραπάνω το γιατί, αλλά πιστεύω ότι ήταν πισωγύρισμα για μένα.
Ο ΠΑΣ επιστρέφει στην Super League. Ποιο είναι για σένα το σημείο-κλειδί που χρειάζεται να έχει η ομάδα για να μην ξανακινδυνεύσει;
-Πιστεύω ότι πρέπει να κινηθούμε έξυπνα στις μεταγραφές και να μην κάνουμε λάθη. Χρειάζονται ποιοτικές μεταγραφικές προσθήκες. Σίγουρα υπάρχουν στην κατηγορία ομάδες με καλύτερη ποιότητα από εμάς, αλλά υπάρχουν κι ομάδες που μπορούμε να τις παλέψουμε στα ίσια. Μπορεί να μην μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τις 4-5 πρώτες ομάδες, αλλά με τις υπόλοιπες οι πιθανότητες είναι 50-50 σε κάθε ματς. Αν πάρουμε καλούς παίκτες, μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί με τις υπόλοιπες 9-10 ομάδες.
Πέρυσι ήσουν πρώτος σκόρερ μαζί με τον Λέο. Ποιοι οι προσωπικοί σου στόχοι για την σεζόν που έρχεται; Πόσα γκολ πιστεύεις ότι μπορείς να βάλεις;
-Αυτό εξαρτάται από την ομάδα και από τον τρόπο που θα αγωνιζόμαστε, όχι από μένα προσωπικά. Εγώ μπορώ να εγγυηθώ ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να σκοράρω. Το σημαντικότερο είναι να έχουμε την υγεία μας και δεν με ενδιαφέρει αν σκοράρω εγώ αποκλειστικά, μου αρκεί να πηγαίνει καλά η ομάδα και να πετυχαίνει τους στόχους της σε κάθε αγώνα. Θα είναι δύσκολη φέτος η κατηγορία και πρέπει να παλεύουμε κάθε παιχνίδι μέχρι το τέλος του.
Η πανδημία του κορωνοϊού επέδρασε αρνητικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο όπως και στην πατρίδα σου στην Κροατία; Αισθάνεσαι ασφαλής στα Γιάννινα;
-Οι δύο χώρες μοιάζουν πολύ σε πολλά θέματα. Ελπίζω να περάσει γρήγορα όλο αυτό το κακό με τον κορωνοϊό γιατί η περσινή χρονιά ήταν πραγματικά καταστροφική. Για μένα είναι πολύ δύσκολο να μένω χωρίς αγώνες. Προπονήσεις συνέχεια ΟΚ, αλλά έχουμε μείνει 6 μήνες χωρίς αγώνες και αυτό είναι πολύ δύσκολο. Οι προπονήσεις γίνονται για να παίζεις αγώνες, άρα είναι δύσκολο να προπονείσαι μόνο χωρίς να παίζεις παιχνίδια. Είναι ψυχολογικά κουραστικό να προπονείσαι ενώ ξέρεις ότι δεν μπορείς να αγωνιστείς λόγω των συνθηκών. Η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου είναι οι αγώνες. Αυτό που έγινε πέρυσι στην Super League 2 ήταν πολύ κουραστικό. Στην αρχή μας είπαν ότι θα παίξουμε τέλος Σεπτεμβρίου με την Παναχαϊκή.
Στη συνέχεια σταματήσαμε και ουσιαστικά παίξαμε Οκτώβριο μετά από 2,5 μήνες προετοιμασία. Μετά τον Μάρτιο σταματήσαμε λόγω κορωνοϊού και κάναμε προπονήσεις χωρίς λόγο για αρκετό καιρό. Όταν επανήλθαμε μας είπαν να κάνουμε προπονήσεις γιατί θα παίζαμε τέλος Ιουνίου για να παίξουμε τουλάχιστον 5 παιχνίδια.
Τελικά το πρωτάθλημα σταμάτησε οριστικά και δεν παίξαμε ούτε έναν αγώνα. Καταλαβαίνεις ότι είναι κουραστικό και ψυχοφθόρο όλο αυτό.
Πώς είναι μέχρι τώρα οι προπονήσεις της ομάδας και πως είναι τα πράγματα στο Καρπενήσι;
-Καλά πάμε μέχρι στιγμής. Προσπαθούμε να αφομοιώσουμε νέα πράγματα που μας λέει ο προπονητής και βάζει νέα στοιχεία στο παιχνίδι μας. Χρειάζεται αρκετή δουλειά από όλους μας γιατί είναι και μεγαλύτερες οι απαιτήσεις της κατηγορίας. Μένουν ακόμα 2-3 προπονήσεις εδώ στο Καρπενήσι και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.
• Ποια η σχέση του με τον Αργύρη Γιαννίκη και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο;
-Καλές είναι οι σχέσεις μου, όχι μόνο με τον πρώτο προπονητή, αλλά και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο και με τους συμπαίκτες μου. Όλα είναι καλά και πιστεύω ότι έχουμε καλή και επαγγελματική συνεργασία.
Του Δημήτρη Κολλημένου- αναδημοσίευση από την εφημερίδα"ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ"
http://passports.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=30834:%CE%BA%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%BC%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AE-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CF%82&Itemid=138Κουράστηκε να κάθετε λέει. Έχει εξαντλήσει την λέξη κάθομαι σε κάθε έννοια. Μοϊκάνα μου R E S P E C T