LEMORSERO’S CHART SHOW 6 – αθόρυβοι-εναλλακτικοί-β ονόματα-μπαλαδόφατσες από το Μουντιάλ του Μέξικο ‘86.Ο θέμα είναι εξειδικευμένο, αλλά το να έγραφα για μαραντόνα, ζίκο κλπ θα ήταν τετριμένο. Επίσης αν εγραφα και για άλλα μουντιάλ θα ξεφεύγαμε. Αλήθεια ποιος μπορεί να ξεχάσει τους:
10.
Μπούγιο. Τρίτος τέρμας της εθνικής Ισπανίας με τρομερά μπλονζόν αυτοθυσίας, αλλά πολλά λάθη στις εξόδους. Σίγουρα πιο συμπαθής από τον ψευτο-αυτονομιστή της ΕΤΑ αρκονάδα και την άλλη τη λουλού τον θουμπιθαρέτα.
9.
Γκλεν Χοντλ. Παίχτης που έπαιζε με πάθος. Προσοχή γιατί πολλοί τον μπερδεύουν με τον Κρις Γουόντλ που έπαιξε λίγο αργότερα.
8.
Πιερ Λιτμπάρσκι. Αθόρυβος παίχτης με παιχνίδι ουσίας, στραβοκάνης του κερατά, αριστεροπόδαρος, με μια κλασσική χαίτη 80’s που σήμερα θα προκαλούσε γέλιο. Νομίζω έπαιξε 3 τελικούς μουντιάλ (82, 86, 90) με το 7 στην πλάτη.
7.
Μπατς. Ο 2ος τέρμας της Γαλλίας πίσω από τον ετορί. Τι μαλλί ήταν αυτό ωρε μπατς? Σαν νταβάς ήσουν φίλε μου. Μεγάλο είδωλο κι αυτός.
6.
Λάουντρουπ. Πολύ μεγάλο φορ της εποχής που επισκιάστηκε το 86 από λίνεκερ, βαλντάνο κλπ. Μου έχει μείνει το γκολ σολο με ουρουγουάη.
5.
Αλείνικοφ. Χαφάρα της ΕΣΣΔ με δυνατό πόδι και μυαλό ξυράφι. Πιο εναλλακτικός από μιχαιλιτσένκο, ρατς, προτάσοφ που μεσουρανούσαν.
4.
Αμορός. Αθόρυβο δεξί μπακ της Γαλλίας που ανέβαινε πολύ συχνά στην επίθεση. Ήξερε να βαράει και φάουλ και πέναλτι με το 2 στην πλάτη. Τρομερός παίχτης! Μου έχει μείνει περισσότερο από τιγκανά, στοπιρά, ζιρές, πλατινί, παπέν, φερναντέζ, ροστό κλπ. Αλήθεια, τι παίχτες είχε κ αυτή η γαλλία τότες!
3.
Ζαν-μαρί Πφαφ. Τι ταβερνιάρης ήταν αυτός! Τι φάτσα ήταν αυτή! Τερματοφυλακάρας ο ατσούμπαλος πφαφ μου έμεινε περισσότερο από τους άλλους βέλγους (τον παιχταρά τον κέλεμανς, τον δικό μας ντεμολ και τον ρούκι έντσο σίφο).
2.
Εμίλιο Μπουνταγκένιο. Α ρε αρρώστια! Παιδικό είδωλο με αμέτρητες αφίσες ο γύπας. Ασύλληπτο δίδυμο με εκείνο τον κωλοτούμπα τον ούγκο σάντσες στη ρεάλ. Στην εθνική δυστυχώς δεν είχε καλούς συμπαίκτες (κάτι λιμά όπως πχ ο μίτσελ, ο σαντιγιάννα, ο γκοικοετσέα, ο μπακέρο, ο σενιορ κλπ) αλλά τα 4 γκολάκια στους δανούς τα έβαλε. Δυστυχώς στη διοργάνωση επισκιάστηκε από μαραντόνα, καρέκα, λίνεκερ κλπ
1.
Ζοσιμάρ. Πολύ μεγάλος παίχτης της βραζιλίας, λίγο λούζερ όμως. Κλασσικό Β όνομα μετά από ζίκο, καρέκα, χούλιο σέζαρ, σόκρατες. Έβαλε 2 γκολάρες με ειρε και εσσδ. Είναι στο νούμερο 1 γιατί θυμίζει ζωσιμάδες, αλλά και γιατί είναι και ράμπο και μποξέρ! Για δείτε και την ότι να ναι περιγραφή του μονόλο:
ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ "Ο ΡΑΜΠΟ ΜΠΟΞΕΡ"