Αντιρρησίας συνείδησης
Όλη η φρίκη του πολέμου.Τρομερές οι σκηνές με τις μάχες.Πόσο ηλίθιος φαίνεται ο άνθρωπος για να φτάνει στον πόλεμο.
Επίσης πάλεψε για τα πιστεύω του μέσα στον στρατό που σαν περιβάλλον δεν αφήνει επιλογές και ελευθερία κινήσεων.
Επίσης πόσο ηλίθιος φαίνεται ο άνθρωπος ο Έλληνας (ή η επιτροπή του Ελλ. Σινεμά;) που έδωσε τον τίτλο "Αντιρρησίας συνείδησης" σε ταινία με τίτλο "Hacksaw Ridge" που παίζετε στην Ελλάδα. Πόσο μα@#$%ς. Ότι νάναι. Δύσκολο στην μετάφραση; Έπρεπε να βάλουν "περασέ με στην κορδέλαααα βγάλε με κύβους, κάνε με κιμά" που έλεγε κι ο Χάρρυ κλυνν . Ο ήρωας της ταινίας μόνο αντιρρησίας δεν είναι, απλά δεν κρατάει όπλο. Στον πόλεμο συμμετέχει κανονικά όμως. Φοράει την στολή με την σημαία της χώρας του. Καμία σχέση ο τίτλος της ταινίας μα καμία όμως. Ο αντιρρησίας συνείδησης δεν έχει καμία σχέση με τον πόλεμο, δεν φοράει στολή. Είναι άκυρος τίτλος είναι σαν να πηγαίνουν 3 να βιάσουν κάποια, μετά να πιαστούν και ο τρίτος να λέει στο δικαστήριο ''είμαι αθώος εγώ δεν της έκανε τίποτα απλά κρατούσα τσίλιες κύριε πρόεδρε.''
Βλέπουμε και γελάμε με άκυρες μεταφράσεις όπως πχ επεισόδιο στα φιλαράκια σε ερώτηση ''what's on the news paper" μετάφραση "τί γράφει η αθλητική ηχώ σήμερα; ή "are you watching oprah?"μετάφραση "βλέπεις πάλι την Σεμίνα Διγενή;"Εκεί γελάς.Είναι αθώα η μ@$#&^α σε κάτι τέτοια αλλά σε τίτλο ταινίας να κάνεις τέτοια χοντράδα; Άστο όπως είναι ωρέ τι το τσιγκλάς; του βγαλες τα μάτια.
Σόρι για το off-topic δεν μου φταίει η ταινία, αλλά ο τίτλος που δώσανε κάποιοι δικοί μας που είναι πέρα για πέρα άκυρος και το κακό είναι ότι πρόκειται για μια όντως καλή ταινία και αντιπολεμική.