Πάλι χτυπάνε καμπάνες για μας
καμπάνες λύπης και όχι χαράς
Για φέτος δε με πειράζει και τόσο το κάζο που βλέπω γιατί βρώμισε ο τόπος από πολλές καλούτσικες ομάδες.
Πέρσι ήταν το θέμα με Πανιώνιο-βάζελο στο καναβάτσο λόγω κούρασης και μη αδειοδότησης, οι βασικοί μας αντίπαλοι ήταν Ξάνθη και Τρίπολη που είχαν από τις πιο μέτριες ομάδες των τελευταίων ετών. Και εμείς έτυχε να έχουμε στράικερ ολκής που μας τυχαίνει 1 φορά τα 30 χρόνια. Αυτό ήταν μομέντουμ!
Και μεις αντί να πάμε να πάρουμε 2 χαφ box to box που θα μας εξασφάλιζαν 5αδα, παίζαμε το πουλί μας όλη τη χρονιά...
Θα γίνω κουραστικός κατά την προσφιλή μου συνήθεια τον τελευταίο 1,5 χρόνο.
"Δείξε μου τα χαφ σου να σου πω ποιός είσαι" η πιο σωστή ποδοσφαιρική έκφραση.
Μια ομάδα το καλοκαίρι ξεκινάει να χτίζεται στα χαφ, ειδικά όταν στο κέντρο έχεις μια τρύπα ΝΑΑΑΑΑΑ όπως πέρσι.
Φέτος η τρύπα έγινε ακόμα πιο ΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑ που μέχρι και ο βλάκας ο Χαλβατζιώτης (που μετά από 30 χρόνια δημοσιογραφίας ακόμα κάνει ρεπορτάζ πάγκου) την προηγούμενη αγωνιστική το κατάλαβε και το σχολίαζε. Η ομάδα τον τελευταίο 1,5 χρόνο δεν κυκλοφορεί τη μπάλα, δεν έχει ταχύτητα, δεν έχει αυτοματισμούς, οι γραμμές είναι ασύνδετες και παίζει με γιόμες. Εξαιρούνται κάποια ματς που συμπτωματικά θα βρεθούν σε καλή μέρα ταυτόχρονα 3-4 παίκτες μας. Δεν έχουμε κεντρικούς χαφ στον άξονα. Τέλος. Λείπει παίκτης-παίκτες που να σου δώσουν έστω το 50% του ΝτεΒινσέντι. "Πάρε τον Τόνσο της Τρίπολης" η έκφραση που έχω ακούσει από πάνω από 10 άτομα στο γήπεδο. Πάρε 4-5 χαφ λέω γω πιο φθηνούς από τη Γ Ισπανίας να σου βγουν οι 2. Έστω δείξε οτι έχεις εντοπίσει το πρόβλημα και ξεκίνα να χτίζεις την ομάδα από κει.
Λέτε για Μιχαήλ Τζημόπουλο που είναι αργοί. Καλά λέτε, αλλά πότε ήταν γρήγοροι? Δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΣ τα μπακ του που είναι πιο αργά κι απ το θάνατο. Ούτε οι επιθετικοί. Στα χαφ είναι το πρόβλημα. Δεν παίζουμε μπάλα. Τέλος.
Πήγαμε και πήραμε μεταγραφές 5 επιθετικούς οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι παλτά. Και το αποτέλεσμα σας το δείχνω παρακάτω:
Μετά από μεταγραφές 5 καλών επιθετικών σε 7 ματς έχουμε μακράν τις λιγότερες τελικές προσπάθειες και τις λιγότερες πάσες από όλες τις ομάδες.
Παίρνω τις ομάδες που είναι στον πάτο της βαθμολογίας:
Τελικές προσπάθειες σε 7 ματς (από κάτω προς τα πάνω): ΠΑΣ 44, Απόλλων 52, ΟΦΗ 54, Λεβαδειακός 58, Τρίπολη 59 με ένα ματς λιγότερο!
Συνολικές πάσες σε 7 ματς (από κάτω προς τα πάνω): ΠΑΣ 218, Απόλλων 257, Τρίπολη 271 με ένα ματς λιγότερο που παίζει αυτή την ώρα!
+ Μετά από 7 ματς ο μέτριος Βελλίδης είναι πρώτος σε αποκρούσεις και πρώτος σε κλεψίματα.
Θα το ξαναγράψω για να το συνηδειτοποιήσουμε:
Μετά από 5 μεταγραφές καλών επιθετικών, ο ήδη πεσμένος από τον Οκτώβριο Απόλλωνας που είναι μακράν η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος έχει 20% περισσότερες τελικές προσπάθειες από μας. Αλλά και 20% περισσότερες πάσες. Και αυτό νομίζω δεν είναι πρόβλημα των επιθετικών μας ή των αμυντικών μας.