Λοιπόν, Γιαννιώτες, μην τρελαίνεστε. Το αν είναι ο ΑΟΞ είναι ο καλύτερος ΑΟΞ των τελευταίων ετών, αφήστε το να το δούμε εντός ολίγου χρονικού διαστήματος. Το να "βαφτίζουμε" έτσι - εύκολα- μια ομάδα "καλύτερη των τελευταίων ετών" όταν τα τελευταία 4 χρόνια έχεις βγει 6ος, 7ος, 8ος και έναν τελικό Κυπέλλου,ε, ας το δούμε, διάολε...γιατί όσο και αν αμυντικά "ναι" μοιάζουμε καλύτεροι, επιθετικά ΔΕΝ έχω Κλέιτον να μου κάνει την διαφορά όταν χρειάζεται. Ο Ντουρίτσκοβιτς ακόμα ψάχνει να βρει τον καλό του εαυτό και όπως φαίνεται το "βάρος" του ηγέτη δεν το σηκώνει. Έχει τον Μπρίτο με τον Γιέντρισεκ βέβαια μπροστά θα μου πείτε. Πάσο...
Στα δικά σας τώρα. Μιχαήλ και Τζημόπουλος μου "θυμίζουν" Κεχαγιά και Καραγεωργίου στον ΑΟΞ στα τελευταία τους, έπαιζαν βασικοί στα στόπερ μέχρι... "θανάτου", ακόμα και εποχές που είχαμε παικταράδες στην άμυνα. Δεν ξέρω αν οι Σκόνδρας και Ευαγγέλου είναι καλύτεροι ή όχι, το σίγουρο όμως είναι πώς οι δυο πρώτοι ακόμα και αν νικήσετε 10-0 αύριο είναι ΦΘΑΡΜΕΝΟΙ και εκτός της "πείρας" δεν έχουν κάτι άλλο να δώσουν στον ΠΑΣ, είναι αυτό που λέμε "μπούχτισμα όταν οι στόχοι δεν αλλάζουν". Ένας να παίζει, ασυζητητί. Οι δυο μαζί...μόνο σε τριάδα.
Για να πούμε την πραγματικότητα εκεί είναι η μεγάλη αρνητική διαφορά του ΠΑΣ σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια . Ο "κορμός" υπήρχε ( Βελλίδης , Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ντάσιος, Τσουκαλάς, Ναδάλες, Λίλα ) και πλάι σε αυτούς υπήρχαν και πολύ καλοί ξένοι παίκτες, με συμπαθητικά συμβόλαια (Ίλιτς,Τσάβες, η παικτάρα ο Ντε Βινσέντι) ή ταλέντα με όρεξη (βλέπε Κόντε). Τώρα που τα λεφτά τελειώσανε και βαρέσαν "τίλτ" οι επιχειρηματίες - αν και ο δικός σας πήρε καλά "γκαφρά" από Μαυροπάνο λεφτά που εμείς έχουμε να δούμε τρία χρόνια τώρα, όσο και αν μάζεψε παλαιότερα ο Πανόπουλος λεφτά για δέκα ζωές" φτάνει και περισσεύει για να υπάρξει η λεγόμενη φθορά
Αγωνιστικά για αύριο :
1. Βαρύ το κέντρο, μην κάνει το λάθος να βάλει Νικολιά στα άκρα, αυτός είναι για το κέντρο για να μας τρέξει, αν πάτε με Λίλα-Σιόντη στον άξονα θα σας ξετινάξουν Καμαρά-Κοβάσεβιτς (και μακάρι για εμάς )
2. Είστε η πιο αργή αμυντική γραμμή του πρωταθλήματος, αν πάτε και σε "ζώνη"...καληνύχτα , με την έννοια της τετράδας εννοώ, γιατί στην τριάδα λίγο βάθος το έχει ο Τζημόπουλος .
3. Μπροστά είναι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ επιλογή να μπει ο Αθανασιάδης, είναι αυτό που λέμε... "και τι να κάνεις" όταν δεν βρίσκεις τέρμα ενώ είναι ο μόνος που μπορεί να "κοντράρει" τα στόπερ μου αλλά δίπλα του ας βάλει Ξύδα και όχι Μυστακίδη για να έχει λίγη ταχύτητα μπροστά.
4. Κακές οι απουσίες των "εξτρέμ" σου γιατί έχω ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ και ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ Μπαξεβανίδη με σερί αγώνων
5. Αύριο η Ξάνθη επειδή έχει απουσίες (Καντά,Σαρπόνγκ ) στα εξτρέμ ΔΕΝ θα έχει τον Κίκε απέναντι από Μπρίτο. Αλλά τον Μελισσόπουλο στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός. Μελισσόπουλος και Σουλειμάν είναι δυο ταλέντα στα άκρα που τα στηρίζουνε εδώ. Τι σημαίνει αυτό; Εκείνος ο Τσικάρσκι μην κάνει την περσινή εμφάνιση αφήνοντας τριάντα μέτρα κενά πίσω του. Δεν θα τον προλαβαίνει...
6. Το ξαναλέω. Όχι ΝΙΚΟΛΙΑΣ στα "πλάγια". Εμάς μας συμφέρει, θα τον απομονώσουμε εκεί με Μπαξεβανίδη και Καμαρά να τον ελέγχει. Για εσάς ΚΥΡΙΩΣ μελλοντικά το λέω. Αυτός είναι 8αρι καλού επιπέδου. Το "μυαλό" του δεν χαραμίζεται στα "Φτερά".
Σόρρυ για το μακροσκελές.