Ήρθε η μεγάλη ώρα.
Θα σας παρακαλούσα όλους, ιδίως τους γκρινιάρηδες του φόρουμ να σταματήσετε πλέον την κριτική.Δεν έχει άλλο νόημα. Έχουν ειπωθεί τα πάντα. Ξέρουμε ποιος φταίει. Μένει μόνο να σώσουμε την κατηγορία. Μόνον αυτό. Μόλις αυτό επιτευχθεί τα ξαναλέμε.
Πρέπει να πάμε για πόλεμο την Κυριακή. Ή θα νικήσουμε ή θα πεθάνουμε.
Πρέπει να νικήσουμε με κάθε κόστος, πάση θυσία, ακόμη και αν χρειαστεί να τους σπάσουμε τα πόδια.
Χρειαζόμαστε λυσσασμένο Ζωσιμάδες από τα παλιά. Θέλω να δω γιαννιώτικη αλητεία. Όχι άλλους φλώρους. Όχι άλλες φλωριές. Αν το πάρουμε απόφαση τους πατάμε. Πρέπει να τους λιώσουμε.
Υπάρχει μόνο η Νίκη. Μόνο η Φωνή. Μόνο η Λύσσα που πρέπει να βγει από μέσα μας.
Συμφωνώ απόλυτα με το ποστ σου, εκτός από την παράγραφο που την έκανα κόκκινη, για τους εξής λόγους:
1ον: η κριτική δεν γίνεται για να βλάψει κανέναν, αλλά για να βελτιώνει (υποτίθεται) τα πράγματα (που δεν το βλέπουμε)
2ον: η κριτική πάντα έχει νόημα. Ακόμη και αν ΠΑΣ καλά, μπορεί να σε βοηθήσει να ΠΑΣ ακόμη καλύτερα (αν βέβαια υπάρχουν ευπροσήγορα ώτα να ακούσουν τις διαφορετικές απόψεις)
3ον: Όντως έχουν ειπωθεί (σχεδόν) τα πάντα, αλλά ουσιαστικά δεν ξέρουμε ποιος φταίει. Για παράδειγμα εγώ θεωρώ νο1 φταίχτη τον Πετράκη και θέλω να φύγει χτες και ο σύνταυρος ΠΑΣ πάνω από το ποστάρισμά σου, χαρακτηρίζει τον Πετράκη ήρωα. Αν ο λαός της ομάδας είναι χωρισμένος στη μέση για το ποιος του φταίει, που ακριβώς έχουμε καταλήξει;
4ον: Και τελικά άντε και τη σώνουμε την κατηγορία. Τι θα ξαναπούμε; Ότι δεν υπάρχει άλλος άξιος προπονητής στην Ελλάδα και στον κόσμο ολόκληρο που να μπορεί να αντικαταστήσει τον Πετράκη;
Άλλο κριτική, άλλο γκρίνια. Και τα δύο έχουν όρια. Όταν επαναλαμβάνονται γίνονται κουραστικά και βαρετά.
Σε κάθε ποστ γράφεις για τον Πετράκη, ότι δεν το θες και τον θεωρείς υπεύθυνο. Δεκτό!
Το έγραψες 1,2,3,4,5....12.....27. Κερδίζεις κάτι να το επαναλαμβάνεις; Αντίθετα κουραστικό γίνεται.
Έχεις φάει σκάλωμα με τον Πετράκη και δεν τον βλέπεις αντικειμενικά.
Απόδειξη;
Αν σου έλεγα ότι για την εικόνα της ομάδας ΔΕΝ ευθύνεται ο Πετράκης,θα το δεχόσουν; Όχι βεβαία και ΣΩΣΤΑ! Δεν θα είχε λογική κάτι τέτοιο.
Δέχτηκες όμως την άποψη συνταυρου ότι επί 5 χρόνια η ομάδα την έσωζε η φανέλα και οι παίχτες ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ευθύνη του προπονητή; Που στέκει αυτό λογικά; Από την Μπαρτσελόνα έως τις Χουλιαράδες! Ότι ένας προπονητής δεν παίζει ρόλο σε μια ομάδα. Ασχολίαστο και παράλογο.
Αυτό λέγεται εμπάθεια.
Δέχτηκες όμως το ποστ σύνταυρου που ο στην αποτυχημένη εκ των πραγμάτων απόπειρα του να εξισώσει το ποιοτικότερο ροστερ του Χριστόπουλου με αυτό του Πετράκη, κατέφυγε σε ένα κατάλογο παιχτών που οι μισοί δεν έπαιξαν ΠΟΤΕ επί Πετράκη και οι άλλοι μισοί ήταν σταδιακά σε έξι χρόνια και όχι σε έναν. Εν γνώσει του το έκανε ο συγκεκριμένος!
Αυτό λέγεται εμπάθεια.
Δεχτηκές όμως την άποψη σύνταυρου που εξίσωνε τον Πετράκη με τον Κόβη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Δεν σου αρέσει ο Πετράκης και η μπάλα που παίζει. Άλλο αυτό και άλλο να τον ταυτίζεις με τον Κόβη. Παίρνεις την πραγματικότητα και βλέπεις ότι ο Πετράκης είναι ο ΜΟΝΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ που μας κράτησε (μετά την ομάδα του 70) 5 συνεχόμενα Α΄Εθνικη. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ! Βγήκαμε Ευρώπη 1+1 φόρες. Έβγαλε κάποιους παίχτες, κράτησε σταθερή την ομάδα πάρα τις πολλές φυγές παιχτών. Ο Κόβης τι έχει να παραθέσει;;;
Αυτό λέγεται εμπάθεια.
Δέχτηκες την άποψη σύνταυρων ότι δεν έχουμε βγει πότε με τον Πετράκη Ευρώπη, που είναι 100% ΨΕΥΔΗΣ! Την χρόνια που παίξαμε, τερματίσαμε 6οι, δεν βγήκαμε αγωνιστικά, αλλά εαν ήμασταν 15οι - 16οι δεν θα βγαίναμε (εκεί τερματίζαμε συνήθως) εαν θυμάσαι. Και τη προηγούμενη χρονιά ήμασταν αγωνιστικά εντός Ευρώπης, ώσπου ο ΧΒ δεν πήρε άδεια και η ομάδα τα παράτησε.
Αυτό λέγεται εμπάθεια.
Ξέρω την απάντηση "
Εγώ ξέρω ότι η ομάδα δεν παίζει μπάλα τα τελευταία χρόνια" . Σωστό και λογικό! Και εγώ το δέχομαι!
Αλλά, άλλο η άποψη, άλλο η γνώμη και άλλο να παραβλέπεις ή ακόμα χειρότερα να παραποιείς την πραγματικότητα. (Όχι εσύ, ο οποιοσδήποτε).
"Γνώμες" σαν αυτές που παρέθεσα δεν πρόκειται πότε να τις κάνω δεκτές, ούτε να μην αντιδράσω όταν διαβάζω εκτός λογικής πράγματα.
Υ.Γ. ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Ο Πετράκης θα φύγει σύντομα αλλά επειδή ξέρουμε τον ΧΒ, δεν θα φέρει καλύτερο γιατί πρέπει να ρίξει χρήμα, χειρότερο θα φέρει. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΩ ΨΕΥΤΗΣ!