Αποστολέας Θέμα: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.... Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ  (Αναγνώστηκε 47062 φορές)

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΣΟΛΕΣ

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.095
  • Η αρχή του τέλους ... ή ... το τέλος της αρχής;
    • Προφίλ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.... Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ
« στις: Πεμ 08 Ιούλ 2010 14:19 »
Σαν σημερα , δηλαδη στις 8/7/1966 γεννηθηκε ο επιγειος θεος που λεγεται ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, σχετικο αφιερωμα μας κανανε στο ΦΩΣ.

Αποσυνδεδεμένος GIWRGAKIS99

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 491
    • Προφίλ
Απ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.... Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ
« Απάντηση #1 στις: Πεμ 08 Ιούλ 2010 18:45 »
Καλά τα λες...

http://www.gazzetta.gr/newsstand/newsstand/paper/1/20100708/6/1?tmpl=component

Όλο το πρωτοσέλιδο θέματα του ΟΣΦΠ, μόνο εμείς σπάμε τη μονοτονία !  :P

Πιστεύω θα είναι συρραφή όσων κατά καιρούς έχουμε διαβάσει ΚΑΙ από αυτόν εδώ το χώρο.

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 7.834
    • Προφίλ
Απ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.... Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ
« Απάντηση #2 στις: Παρ 09 Ιούλ 2010 17:27 »
Χρονια πολλα μεγαλε ΑΓΙΑΞ :pas: :pas: :pas: :pas: :pas: :pas: :pas: :pas: :pas: :pas:

Αποσυνδεδεμένος john-PAS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.487
  • Ενας οχτρός...
    • Προφίλ
Απ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.... Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ
« Απάντηση #3 στις: Παρ 08 Ιούλ 2011 08:48 »
Τα "γενέθλια" του θρυλικού ΠΑΣ Γιάννινα που ιδρύθηκε στις 8 Ιουλίου 1966

Τα γενέθλια του θρυλικού ΠΑΣ ΓιάννιναΟ ΠΑΣ Γιάννινα, μια από τις πιο δημοφιλείς και ιστορικές ομάδες της περιφέρειας, γιορτάζει σήμερα την 45η επέτειο από την ίδρυσή του.

Ήταν 8 Ιουλίου 1966 όταν στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων δημοσιεύτηκε η υπ’ αριθμό 366/1966 απόφαση με την οποία λάμβανε νομική υπόσταση το νέο σωματείο που έγινε στα Γιάννινα με την ονομασία «Πανηπειρωτικός Αθλητικός Σύλλογος ΠΑΣ Γιάννινα». Ήταν μια συνέχεια των τριών ομάδων που προϋπήρχαν στα Γιάννινα, ήτοι «Αβέρωφ», «Ατρόμητου» και «Ολυμπιακού» που μέσα από διαδοχικές συγχωνεύσεις, έφτασαν στο τελικό και ποθητό για όλους τους Γιαννιώτες τότε αποτέλεσμα, να γίνει μια ομάδα και έτσι έφτασαν στο να γίνει ο ΠΑΣ Γιάννινα στις 8 Ιουλίου 1966.
Το 1962 συγχωνεύτηκαν ο Ατρόμητος Ιωαννίνων και ο Ολυμπιακός και προήλθε ο «Αθλητικός Όμιλος Ιωαννίνων», ο γνωστός Α.Ο.Ι. Το 1966 συγχωνεύτηκαν ο «Αθλητικός Όμιλος Ιωαννίνων» με τον «Αβέρωφ» και προήλθε ο «ΠΑΣ Γιάννινα». Για να είναι το νέο σωματείο στη Β’ Εθνική (αν ιδρύονταν από την αρχή σαν ξεχωριστό σωματείο θα έπρεπε να ξεκινήσει από τη Γ’ Ερασιτεχνική), με δικαστικές αποφάσεις τροποποιήθηκαν  τα καταστατικά των σωματείων σε όλες τις βασικές διατάξεις των, σαν να γίνονταν ένα άλλο σωματείο από την αρχή με άλλο όνομα, χρώματα, έμβλημα, μέλη διοίκησης, συνδρομές κλπ.
Με την 366/8-7-1966 απόφαση του Πρωτοδικείου Ιωαννίνων ο «Αθλητικός Όμιλος Ιωαννίνων» μετονομάστηκε σε «ΠΑΣ Γιάννινα» και με άλλη απόφαση που εκδόθηκε επίσης στις 8 Ιουλίου 1966,  ο «ΠΑΣ Αβέρωφ» μετονομάστηκε σε «ΠΑΣ Μπιζάνι» που θα ήταν το φυτώριο του ΠΑΣ.
Από τις 8 Ιουλίου 1966 ουσιαστικά προέκυψε ο ΠΑΣ Γιάννινα, που αμέσως μετά εξέλεξε την πρώτη διοίκηση και ξεκίνησε τη διαδρομή σαν ένα νέο σωματείο στα Γιάννινα, που ένωσε κάτω από τη σημαία του όλους τους Γιαννιώτες φιλάθλους, αφήνοντας πλέον στο παρελθόν τις διαμάχες και τις κόντρες που υπήρχαν με τα προηγούμενα σωματεία.
gianninasports

 :flag: :flag: :flag: :flag: :flag: :flag: :flag: :flag: :flag: :flag: :flag: :flag:
Keep Walking...

Αποσυνδεδεμένος sellos

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.059
  • toros-tsiprofans
    • Προφίλ
Απ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.... Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ
« Απάντηση #4 στις: Παρ 08 Ιούλ 2011 09:43 »
Xρόνια πολλα και κυρίως καλα..!!

P.A.S. - HISTORY part1

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.... Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ
« Απάντηση #5 στις: Παρ 08 Ιούλ 2011 09:51 »
6 σέλιδο αφιέρωμα στον ΠΑΣ λόγω γενεθλίων στη Εξέδρα

http://www.gazzetta.gr/newsstand/paper/259/268/20110708
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος Mikkael_Sin

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 4.158
  • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
    • Προφίλ
Απ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.... Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ
« Απάντηση #6 στις: Σαβ 09 Ιούλ 2011 00:45 »
Παράθεση
Ο ΠΑΣ Γιάννινα, μια από τις πιο δημοφιλείς και ιστορικές ομάδες της περιφέρειας

Το σωστό: Ο ΠΑΣ Γιάννινα, η δημοφιλέστερη και μια απ' τις πλέον ιστορικές ομάδες της περιφέρειας

Παράθεση
«Πανηπειρωτικός Αθλητικός Σύλλογος ΠΑΣ Γιάννινα»

Το σωστό: Πανηπειρωτικός Αθλητικός Σύλλογος "Γιάννινα"


 :mono:
"I'VE CROSSED AN OCEAN OF WINE TO FIND YOU..."
     - Απέραντος ο θάνατος δίχως μήνες κι αιώνες -
             Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.... Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ
« Απάντηση #7 στις: Σαβ 09 Ιούλ 2011 15:01 »
Παράθεση

Σαν σήμερα, πριν 45 χρόνια, 8 Ιουλίου 1966, το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων με την υπ’ αριθμόν 366/1966 απόφασή του έδινε έγκριση για την ίδρυση ενός νέου σωτατείου, του ΠΑΣ Γιάννινα.

Το passports.gr κάνει ένα επετειακό αφιέρωμα για την ομάδα που γεννήθηκε το 1966 και έμελλε να γίνει στη δεκαετία του '70 ο ιστορικός "Άγιαξ" της Ηπείρου με τη βοήθεια του ιστορικού αρχείου της εφημερίδας "Ηπειρωτικός Αγών" και του εκλεκτού συναδέλφου Βαγγέλη Γυφτόπουλου αλλα και του αρχειακού υλικού της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.
Η αρχική συγχώνευση Ατρομήτου και Ολυμπιακού Ιωαννίνων

Είναι γνωστό ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα προήλθε από τις διαδοχικές συγχωνεύσεις των ομάδων Ατρόμητος, Αβέρωφ και Ολυμπιακός. Η αντιπαλότητα των δύο πρώτων ομάδων έφτανε μερικές φορές και εκτός ελέγχου, ειδικά στη δεκαετία του ’50 που μέσα από τον αθλητισμό έμπαιναν και τα πολιτικά πάθη μιας και ο Ατρόμητος ήταν ομάδα που παραδοσιακά εκπρσωπούσε την αριστερά και ο Αβέρωφ τη δεξιά παράταξη.

Όμως στο ξεκίνημα της δεκαετίας του ’60 άρχισαν πλέον να συνειδητοποιούν στα Γιάννινα, ότι ο κατακερματισμός των δυνάμεων και η ύπαρξη τριών ομάδων σε μια μικρή επαρχιακή πόλη δεν οδηγούσε πουθενά.

Άρχισαν να γίνονται οι πρώτες συζητήσεις για συγχώνευση των τριών ομάδων σε μία για να μπορέσει να βγει το γιαννιώτικο ποδόσφαιρο από την αφάνεια. Τότε Ατρόμητος και Αβέρωφ είχαν φτάσει μέχρι τη Β’ Εθνική κατηγορία με ρόλο κομπάρσου και με κινδύνους υποβιβασμού. Αν ξεχωρίσουμε την καλή πορεία του Αβέρωφ τη σαιζόν 62-63 που έφτασε στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος, αποκλείοντας τους Απόλλων Αθηνών, Ολυμπιακό Κοζάνης, ΠΑΟΚ, δεν υπήρξε καμία άλλη αξιόλογη διάκριση των τοπικών ομάδων. Οι δυνατότητες ήταν μέχρι τη Β’ Εθνική και πάλι πίσω…

Η πρώτη απόπειρα συγχώνευσης έγινε το 1962 και έπιασε τόπο. Έτσι με την υπ’ αριθμό 398/27-9-1962 απόφαση του Πρωτοδικείου Ιωαννίνων επικυρώθηκε η συγχώνευση των ομάδων Ατρόμητος και Ολυμπιακός και η νέα ομάδα είχε την ονομασία "Αθλητικός Όμιλος Ιωαννίνων – Α.Ο.Ι.".

Ο Αβέρωφ τότε είχε διαφωνήσει και τράβηξε τον δικό του δρόμο. Όμως το πετυχημένο εγχείρημα της συγχώνευσης του 1962 δεν άφησε ασυγκίνητους τους Γιαννιώτες και άρχισε νέος κύκλος συζητήσεων να ενδώσει και ο Αβέρωφ για να επέλθει και μ’ αυτόν η συγχώνευση.
Η οριστική συγχώνευση Α.Ο.Ι και Αβέρωφ που "γέννησε" τον ΠΑΣ Γιάννινα

Εν μέσω αντιδράσεων λοιπόν στις αρχές του 1966 άρχισαν οι διαβουλεύσεις μεταξύ ΑΟΙ και Αβέρωφ για να υπάρξει συμφωνία. Όπως μας είπαν άνθρωποι που έζησαν από κοντά αυτές τις καταστάσεις, υπήρχαν αντιδράσεις και από τις δύο πλευρές, οι οποίες τελικά κάμφθηκαν με την επέμβαση και των τοπικών αρχών και κυρίως των δημοτικών αρχόντων. Στις 20 Απριλίου 1966 η γενική συνέλευση των μελών του Αβέρωφ που έγινε στην "Όαση" αποφάσισε τη συγχώνευση, ενώ το ίδιο έπρεπε να γίνει και από την πλευρά του Α.Ο.Ι. Στη γενική συνέλευση του τελευταίου στο κέντρο "Άλσος" στις 26 Ιουνίου 1966 είχαν μαζευτεί όλα τα Γιάννινα για να μάθουν το αποτέλεσμα. Η τελική συγχώνευση κρίνονταν από μια λεπτή κλωστή. Τελικά κατά πλειοψηφία πάρθηκε η ιστορική απόφαση για την συγχώνευση.

Τόσο ο Α.Ο.Ι όσο και ο Αβέρωφ αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική και έπρεπε οι τότε παράγοντες των δύο ομάδων να «τρέξουν» τις εξελίξεις για να γίνει η νέα ομάδα και να προλάβει να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα, μπαίνοντας συγχρόνως στην κλήρωση. Όπως μας είπε ο Νέστωρας του Ηπειρωτικού ποδοσφαίρου, ο σεβάσμιος Ξενοφώντας Κοντούρης, που ως πρόεδρος τότε της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων πρωτοστάτησε στο να γίνει η συγχώνευση, επί δύο βράδια δεν κοιμήθηκαν οι παράγοντες του ΑΟΙ και του Αβέρωφ για να βρουν το όνομα της νέας ομάδας. Αρχικά ήθελαν να την ονομάσουν «Δωδώνη» από την αρχαία Δωδώνη που υπήρξε λατρευτικό κέντρο του Δία και της Διώνης, όπου και σήμερα σώζεται 12 χιλιόμετρα από τα Γιάννινα το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, αλλά πάλι δεν τους κολλούσε καλά. Τότε ο αείμνηστος δικηγόρος Πύρρος Ναθαναήλ, που ήταν μέλος στη διοίκηση του Ατρόμητου έριξε την ιδέα να ονομαστεί η νέα ομάδα ΠΑΣ Γιάννινα (Πανηπειρωτικός Αθλητικός Σύλλογος – Γιάννινα).

Ξεκίνησαν πλέον τις νομικές διαδικασίες για την ίδρυση του ΠΑΣ όπως συμφώνησαν βρίσκοντας και την κατάλληλη νομική φόρμουλα. Αν διέλυαν τα δύο σωματεία και ιδρύονταν από την αρχή ο ΠΑΣ, θα έπρεπε το νέο σωματείο να ξεκινήσει από την Γ’ ερασιτεχνική κατηγορία της ΕΠΣΗΠ. Έτσι αποφάσισαν ο Α. Ο. Ι. να αλλάξει καταστατικό με νέα ονομασία «ΠΑΣ Γιάννινα» ώστε να συνεχίσει να αγωνίζεται στη Β’ Εθνική και ο ΠΑΣ Αβέρωφ να μετονομαστεί σε ΠΑΣ Μπιζάνι.

Έτσι στις 30 Ιουνίου 1966 ο δικηγόρος Πύρρος Ναθαναήλ ως πληρεξούσιος δικηγόρος του «Αθλητικού Ομίλου Ιωαννίνων» κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων την υπ’ αριθμό καταθέσεως 307/66 αίτηση για την έγκριση του νέου τροποποιημένου καταστατικού με την νέα ονομασία «Πανηπειρωτικός Αθλητικός Σύλλογος ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ» και ζητήθηκε να εκδοθεί αμέσως απόφαση για να μπει η νέα ομάδα στην κλήρωση του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής.

Η συζήτηση της αίτησης έγινε στις 6 Ιουλίου 1966 και στις 8 Ιουλίου 1966 εκδόθηκε η υπ’ αριθμό 366/8-7-1966 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων που ενέκρινε την τροποποίηση του καταστατικού και τη μετονομασία του Α.Ο.Ι σε ΠΑΣ Γιάννινα. Η απόφαση αυτή καταχωρήθηκε στο βιβλίο σωματείων του Πρωτοδικείου στις 2 Αυγούστου 1966 με αριθμό μητρώου 929/2-8-1966 και το σωματείο έφερε την ονομασία «Πανηπειρωτικός Αθλητικός Σύλλογος ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ». Ο δε ΠΑΣ Αβέρωφ με την υπ’ αριθμό 370/8-7-1966 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων μετονομάστηκε σε «ΠΑΣ Μπιζάνι» και μ’ αυτή την ονομασία έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής παράλληλα με τον ΠΑΣ και είχε συμφωνηθεί ότι ο «ΠΑΣ Μπιζάνι» θα λειτουργήσει ως φυτώριο του ΠΑΣ Γιάννινα. Μετά από λίγο το Μπιζάνι διαλύθηκε και έπεσε όλο το βάρος στον ΠΑΣ.

Το έμβλημα του ΠΑΣ Γιάννινα

Όσο για το σήμα του ΠΑΣ Γιάννινα, επιλέχτηκε μέσα σε έναν θυρεό να απεικονίζει τη μια όψη του νομίσματος της αρχαίας Ηπείρου και ειδικά την εποχή του Κοινού των Ηπειρωτών (231-168 π.Χ.) όπου υπάρχει ο ταύρος που ήταν ιερό ζώο της αρχαιότητας και η επιγραφή ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ που σημαίνει στην γενική της Δωρικής έκφρασης «Των Ηπειρωτών».  Το νόμισμα αυτό ήταν σε τετράδραχμο και στη μια όψη απεικόνιζε το κεφάλι του Δωδωναίου Δία και της Διώνης. Ο Δίας είναι στεφανωμένος με φύλλα βελανιδιάς ενώ η Διώνη φοράει πέπλο και χιτώνα. Στην πίσω όψη του νομίσματος ήταν ο ταύρος με την επιγραφή ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ.

Στο καταστατικό του ΠΑΣ το σήμα του περιγράφεται ως εξής: «Είναι θυρεός ή στρογγυλόν σχήμα, φέρον εντός αυτού όψιν αρχαίου Ηπειρωτικού νομίσματος και συμβόλου ενώσεως και αλληλεγγύης των απανταχού Ηπειρωτών, με απεικόνισιν του ταύρου και τας λέξεις "ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ". Επικεφαλής της απεικονίσεως είναι η φράσις "'ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ" περιβάλλεται δε το σύνολον υπό φύλλων Ηπειρωτικής δρυός» .

Η πρώτη διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα

Μετά της 8 Ιουλίου 1966 που ο ΠΑΣ έγινε επίσημο σωματείο από το Πρωτοδικείο, εξελέγη μετά από αρχαιρεσίες η πρώτη διοίκηση με την ακόλουθη σύνθεση: Πρόεδρος Περικλής Γιαννής, α’ αντιπρόεδρος Πύρρος Ναθαναήλ, β’ αντιπρόεδρος Κ. Μητροκώστας, γενικός γραμματέας Αλκης Μακρής, ταμίας Γεώργιος Στούκας, γενικός αρχηγός Αλέκος Τσιμής, έφορος υλικού Αχιλλέας Φίλιος, έφορος κλασσικού αθλητισμού Κων. Λογοθέτης, Μέλη Ι. Ζησιάδης, Δημ. Τσιάντας, Λ. Παπαδόπουλος, Ζαφείρης Μπανιώτης, Κων/νος Μπέγκας, Κων/νος Σεπετάς, Κων/νος Μάντζιος.

02/10/1966: Το πρώτο επίσημο παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα έγινε για το θεσμό του κυπέλλου στις 2 Οκτωβρίου 1966 με την Πίνδο Κόνιτσας. Ο "νεαρός" τότε ΠΑΣ κέρδισε με 4-0 με γκολ που πέτυχαν οι Τσιούρης (10’), Τσουρλίδας (50’), Οικονομίδης (55’), Καναρινής (62’).
1966: η 1η συμμετοχή σε πρωτάθλημα

Ο νεογέννητος ΠΑΣ συμμετείχε την περίοδο 1966-1967 στον Ά όμιλο (απ'τους 3) της Β' Εθνικής παίρνοντας τη θέση του Α.Ο.Ιωαννίνων. Μια νέα εποχή άρχιζε για το ποδόσφαιρο της Ηπείρού αλλά και ολόκληρης της Ελλάδος.

Στους πρώτους αγώνες του ΠΑΣ Γιάννινα στο ελληνικό πρωτάθλημα είχαν ως απολογισμό: 18 νίκες, 5 ισοπαλίες και 11 ήττες

Απ'την πρώτη του κιόλας παρουσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο ΠΑΣ έδειξε ότι μπορεί άξια να ανταγωνιστεί τις υπόλοιπες ομάδες της Β' κατηγορίας και ότι είναι ικανός για πολλά ακόμα.

30/10/1966: Το πρώτο παιχνίδι στο πρωτάθλημα για τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δίνει το πρώτο επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος της ιστορίας του. Ήταν το ματς με τον Ολυμπιακό Πατρών στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής 1966-1967 και έληξε με 3-0 υπέρ του ΠΑΣ.

Ήταν Κυριακή 30 Οκτωβρίου 1966 και στην πρώτη αγωνιστική, άνοιξε την πρώτη σελίδα της ιστορίας του με μια λαμπρή νίκη.

Ο «Ηπειρωτικός Αγών» στο φύλλο της 1ης Νοεμβρίου 1966 κατέγραφε ως εξής το πρώτο επίσημο παιχνίδι και την πρώτη νίκη του ΠΑΣ: «Το θαυμάσιο ξεκίνημα δεν έγκειτο στη νίκη που επέτυχε, αλλά στη θαυμάσια εμφάνιση που πραγματοποίησε. Τα Γιάννενα ήταν μια ομάδα που δεν της έλειπε τίποτα. Τέχνη, ζωντάνια, αγωνιστική διάθεση και συναίσθηση ευθύνης ήταν τα χαρακτηριστικά του. Δεν ήταν δυνατόν η εμπειρία του Τσιώλη, το μυαλό του Παπακοσμά και του Παπλιάκου, η αυτοθυσία του Τσιούρη, η ρωμαλαιότης του Αναστασίου, η δύναμις του Τσίλη, η τέχνη του Καραμανωλάκη και Μαυριδόπουλου, η ορμή του Καναρινή, το φιλότιμο του Τσόμπα και οι πρωτοφανείς επελάσεις του πρώτου των «22» του καταπληκτικού Τσουρλίδα να μη καρποφορήσουν. Σειρά ευκαιριών χάθηκαν από καθαρή ατυχία, μέχρι το 43’ όταν ο Τσίλης σημείωσε το πρώτο τέρμα σε μια σύγχυση της αμύνης του Ολυμπιακού.

Αυτό ήταν για να σπάσει η γκίνια και στο αμέσως επόμενο λεπτό 44’ ο Μαυριδόπουλος να τα διπλασιάσει με βολίδα μέσα από την μικρή περιοχή. Στο 62’ ο Τσουρλίδας τριπλασίασε τα τέρματα».

πηγές: agon.gr και pasgiannina.gr

Παράθεση
http://www.agon.gr/
Ο ΠΑΣ-σύμβολο του αθλητισμού, 45 xρόνια από την ίδρυση του


Ο ΠΑΣ την περίοδο 1972-73

Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τα Γιάννενα, καθώς είναι η 45η επέτειος από την ίδρυση του θρυλικού ΠΑΣ. Το ποδόσφαιρο περνάει μία πρωτοφανή κρίση, αλλά η ποδοσφαιρική ιστορία των Ιωαννίνων δείχνει ότι ο ΠΑΣ είναι δυνδεδεμένος με τους φιλάθλους και την πόλη.
Βαγγέλης Γυφτόπουλος
Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011


Στις 8 Ιουλίου 1966 δημοσιεύτηκε στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων η υπ’ αριθμό 366/1966 απόφαση με την οποία ιδρύθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα, που έμελε στα μετέπειτα χρόνια να γίνει το ίνδαλμα χιλιάδων Ηπειρωτών φιλάθλων και να γίνει ο δημοφιλής «Άγιαξ της Ηπείρου».

Είναι γνωστό ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα προήλθε από τις διαδοχικές συγχωνεύσεις των ομάδων «Ατρόμητος», «Αβέρωφ» και «Ολυμπιακός». Η αντιπαλότητα των δύο πρώτων ομάδων έφτανε μερικές φορές και εκτός ελέγχου, ειδικά στη δεκαετία του ’50 που μέσα από τον αθλητισμό έμπαιναν και τα πολιτικά πάθη. Όμως στο ξεκίνημα της δεκαετίας του ’60 άρχισαν πλέον να συνειδητοποιούν στα Γιάννινα, ότι ο κατακερματισμός των δυνάμεων και η ύπαρξη τριών ομάδων σε μια μικρή επαρχιακή πόλη δεν οδηγούσε πουθενά.
Και πλέον άρχισαν να γίνονται οι πρώτες συζητήσεις για συγχώνευση των τριών ομάδων σε μία για να μπορέσει να βγει το Γιαννιώτικο ποδόσφαιρο από την αφάνεια. Τότε Ατρόμητος και Αβέρωφ είχαν φτάσει μέχρι τη Β’ Εθνική κατηγορία με ρόλο κομπάρσου και με κινδύνους υποβιβασμού. Αν ξεχωρίσουμε την καλή πορεία του «Αβέρωφ» τη σαιζόν 62-63 που έφτασε στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος, αποκλείοντας τους Απόλλων Αθηνών, Ολυμπιακό Κοζάνης, ΠΑΟΚ, δεν υπήρξε καμία άλλη αξιόλογη διάκριση των τοπικών ομάδων. Οι δυνατότητες ήταν μέχρι τη Β’ Εθνική και πάλι πίσω…

Η πρώτη απόπειρα συγχώνευσης έγινε το 1962 και έπιασε τόπο.  Έτσι με την υπ’ αριθμό 398/27-9-1962 απόφαση του Πρωτοδικείου Ιωαννίνων επικυρώθηκε η συγχώνευση των ομάδων Ατρόμητος και Ολυμπιακός και η νέα ομάδα είχε την ονομασία «Αθλητικός Όμιλος Ιωαννίνων – Α.Ο.Ι.». Ο Αβέρωφ τότε είχε διαφωνήσει και τράβηξε τον δικό του δρόμο. Όμως το πετυχημένο εγχείρημα της συγχώνευσης του 1962 δεν άφησε ασυγκίνητους τους Γιαννιώτες και άρχισε νέος κύκλος συζητήσεων να ενδώσει και ο Αβέρωφ για να επέλθει και μ’ αυτόν η συγχώνευση.

Εν μέσω αντιδράσεων
Με την Ανατολή του 1966 άρχισαν οι διαβουλεύσεις μεταξύ ΑΟΙ και Αβέρωφ για να υπάρξει συμφωνία. Όπως μας είπαν άνθρωποι που έζησαν από κοντά αυτές τις καταστάσεις, υπήρχαν αντιδράσεις και από τις δύο πλευρές, οι οποίες τελικά κάμφθηκαν με την επέμβαση και των τοπικών αρχών και κυρίως των δημοτικών αρχόντων. Στις 20 Απριλίου 1966 η γενική συνέλευση των μελών του «Αβέρωφ» που έγινε στην «Όαση» αποφάσισε τη συγχώνευση, ενώ το ίδιο έπρεπε να γίνει και από την πλευρά του Α.Ο.Ι. Στη γενική συνέλευση του τελευταίου στο κέντρο «Άλσος» στις 26 Ιουνίου 1966 είχαν μαζευτεί όλα τα Γιάννινα για να μάθουν το αποτέλεσμα. Η τελική συγχώνευση κρίνονταν από μια λεπτή κλωστή. Τελικά κατά πλειοψηφία πάρθηκε η ιστορική απόφαση για την συγχώνευση.

Τόσο ο ΑΟΙ όσο και ο Αβέρωφ αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική και έπρεπε οι τότε παράγοντες των δύο ομάδων να «τρέξουν» τις εξελίξεις για να γίνει η νέα ομάδα και να προλάβει να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα, μπαίνοντας συγχρόνως στην κλήρωση. Όπως μας είπε ο Νέστωρας του Ηπειρωτικού ποδοσφαίρου, ο σεβάσμιος Ξενοφώντας Κοντούρης, που ως πρόεδρος τότε της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων πρωτοστάτησε στο να γίνει η συγχώνευση, επί δύο βράδια δεν κοιμήθηκαν οι παράγοντες του ΑΟΙ και του Αβέρωφ για να βρουν το όνομα της νέας ομάδας. Αρχικά ήθελαν να την ονομάσουν «Δωδώνη» από την αρχαία Δωδώνη που υπήρξε λατρευτικό κέντρο του Δία και της Διώνης, όπου και σήμερα σώζεται 12 χιλιόμετρα από τα Γιάννινα το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, αλλά πάλι δεν τους κολλούσε καλά. Τότε ο αείμνηστος δικηγόρος Πύρρος Ναθαναήλ, που ήταν μέλος στη διοίκηση του Ατρόμητου έριξε την ιδέα να ονομαστεί η νέα ομάδα ΠΑΣ Γιάννινα (Πανηπειρωτικός Αθλητικός Σύλλογος – Γιάννινα).

Ξεκίνησαν πλέον τις νομικές διαδικασίες για την ίδρυση του ΠΑΣ όπως συμφώνησαν βρίσκοντας και την κατάλληλη νομική φόρμουλα. Αν διέλυαν τα δύο σωματεία και ιδρύονταν από την αρχή ο ΠΑΣ, θα έπρεπε το νέο σωματείο να ξεκινήσει από την Γ’ ερασιτεχνική κατηγορία της ΕΠΣΗΠ. Έτσι αποφάσισαν ο Α. Ο. Ι. να αλλάξει καταστατικό με νέα ονομασία «ΠΑΣ Γιάννινα» ώστε να συνεχίσει να αγωνίζεται στη Β’ Εθνική και ο «ΠΑΣ Αβέρωφ» να μετονομαστεί σε «ΠΑΣ Μπιζάνι». Έτσι στις 30 Ιουνίου 1966 ο δικηγόρος Πύρρος Ναθαναήλ ως πληρεξούσιος δικηγόρος του «Αθλητικού Ομίλου Ιωαννίνων» κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων την υπ’ αριθμό καταθέσεως 307/66 αίτηση για την έγκριση του νέου τροποποιημένου καταστατικού με την νέα ονομασία «Πανηπειρωτικός Αθλητικός Σύλλογος ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ» και ζητήθηκε να εκδοθεί αμέσως απόφαση για να μπει η νέα ομάδα στην κλήρωση του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής.

Η συζήτηση της αίτησης έγινε στις 6 Ιουλίου 1966 και στις 8 Ιουλίου 1966 εκδόθηκε η υπ’ αριθμό 366/8-7-1966 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων που ενέκρινε την τροποποίηση του καταστατικού και τη μετονομασία του «ΑΟΙ» σε «ΠΑΣ Γιάννινα». Η απόφαση αυτή καταχωρήθηκε στο βιβλίο σωματείων του Πρωτοδικείου στις 2 Αυγούστου 1966 με αριθμό μητρώου 929/2-8-1966 και το σωματείο έφερε την ονομασία «Πανηπειρωτικός Αθλητικός Σύλλογος ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ». Ο δε «ΠΑΣ Αβέρωφ» με την υπ’ αριθμό 370/8-7-1966 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων μετονομάστηκε σε «ΠΑΣ Μπιζάνι» και μ’ αυτή την ονομασία έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής παράλληλα με τον ΠΑΣ και είχε συμφωνηθεί ότι ο «ΠΑΣ Μπιζάνι» θα λειτουργήσει ως φυτώριο του ΠΑΣ Γιάννινα. Μετά από λίγο το Μπιζάνι διαλύθηκε και έπεσε όλο το βάρος στον ΠΑΣ.

Το έμβλημα του ΠΑΣ
Όσο για το σήμα του ΠΑΣ Γιάννινα, επιλέχτηκε μέσα σε έναν θυρεό να απεικονίζει τη μια όψη του νομίσματος της αρχαίας Ηπείρου και ειδικά την εποχή του Κοινού των Ηπειρωτών (231-168 π.Χ.) όπου υπάρχει ο ταύρος που ήταν ιερό ζώο της αρχαιότητας και η επιγραφή ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ που σημαίνει στην γενική της Δωρικής έκφρασης «Των Ηπειρωτών».  Το νόμισμα αυτό ήταν σε τετράδραχμο και στη μια όψη απεικόνιζε το κεφάλι του Δωδωναίου Δία και της Διώνης. Ο Δίας είναι στεφανωμένος με φύλλα βελανιδιάς ενώ η Διώνη φοράει πέπλο και χιτώνα. Στην πίσω όψη του νομίσματος ήταν ο ταύρος με την επιγραφή ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ. Στο καταστατικό του ΠΑΣ το σήμα του περιγράφεται ως εξής: «Είναι θυρεός ή στρογγυλόν σχήμα, φέρον εντός αυτού όψιν αρχαίου Ηπειρωτικού νομίσματος και συμβόλου ενώσεως και αλληλεγγύης των απανταχού Ηπειρωτών, με απεικόνισιν του ταύρου και τας λέξεις "ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ". Επικεφαλής της απεικονίσεως είναι η φράσις "'ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ" περιβάλλεται δε το σύνολον υπό φύλλων Ηπειρωτικής δρυός» .

Η πρώτη διοίκηση
Μετά της 8 Ιουλίου 1966 που ο ΠΑΣ έγινε επίσημο σωματείο από το Πρωτοδικείο, εξελέγη μετά από αρχαιρεσίες η πρώτη διοίκηση με την ακόλουθη σύνθεση: Πρόεδρος Περικλής Γιαννής, α’ αντιπρόεδρος Πύρρος Ναθαναήλ, β’ αντιπρόεδρος Κ. Μητροκώστας, γενικός γραμματέας Αλκης Μακρής, ταμίας Γεώργιος Στούκας, γενικός αρχηγός Αλέκος Τσιμής, έφορος υλικού Αχιλλέας Φίλιος, έφορος κλασσικού αθλητισμού Κων. Λογοθέτης, Μέλη Ι. Ζησιάδης, Δημ. Τσιάντας, Λ. Παπαδόπουλος, Ζαφείρης Μπανιώτης, Κων/νος Μπέγκας, Κων/νος Σεπετάς, Κων/νος Μάντζιος.

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι στο πρωτάθλημα
Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής περιόδου 66-67 ξεκίνησε στις 30 Οκτωβρίου 1966 όπου τότε καταγράφεται και το πρώτο επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος στην ιστορία του ΠΑΣ. Ήταν ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Πατρών στο κατάμεστο εθνικό στάδιο Ιωαννίνων. Ο ΠΑΣ κέρδισε 3-0 με γκολ που σημείωσαν οι Τσίλης (43’), Μαυριδόπουλος (44’), Τσουρλίδας (63’).

Οι έξι Αργεντινοί παίκτες έγραψαν ιστορία
Ένα ξεχωριστό κομμάτι και ίσως το πιο λαμπρό, γράφηκε με την παρουσία των έξι Αργεντινών άσσων στο δυναμικό του ΠΑΣ. Στη 45χρονη ιστορία του «Άγιαξ της Ηπείρου» η χρυσή δεκαετία είναι 72-82 που δέσποζαν αυτές οι φυσιογνωμίες μαζί με άλλους μεγάλους Έλληνες παίκτες όπως Σιόντης, Τσουρλίδας, Γραμμενιάτης, Μάντος και μετέπειτα Παπάζογλου, Σεϊταρίδης, Παπαχρήστου, Αλεξάκης, Πρίσκας και άλλοι.

Τη σαιζόν 71-72 είχε προσληφθεί προπονητής στον ΠΑΣ ο Πορτογάλος τεχνικός Γκομέζ Ντε Φαρία που ήξερε καλά την αγορά της Λατινικής Αμερικής. Ζήτησε να έρθουν παίκτες από τη Λατινική Αμερική, γιατί διέβλεπε ότι με το ντόπιο υλικό δεν μπορούσε να γίνει η υπέρβαση. Και ο τότε πρόεδρος Σάκης Τσουκανέλης, γιατρός στο επάγγελμα και προσωπικός φίλος με τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Δέδε, του άναψε το πράσινο φως. Μέσω των γνωριμιών του ο Φαρία βρήκε αρχικά τους Αλφρέδο Γκλασμάνη, Τίτο Παστερνάκη που αγωνιζόταν σε μια ομάδα της Βενεζουέλας. Ήταν οι δύο πρώτοι που ήρθαν στα Γιάννινα. Ακολούθησε ο Εδουάρδο Κοντογιωργάκης και στη συνέχεια οι Χοσέ Μοντέζ, Όσκαρ Αλβαρέζ και Εδουάρδο Λίσσα. Ο Παστερνάκης αγωνίστηκε τη σαιζόν 72-73 και μετά πήγε στον Άρη, ενώ οι υπόλοιποι πέντε έπαιξαν αρκετά χρόνια στα Γιάννινα. Από το 1972 και μετά ο ΠΑΣ είχε Λάτιν χρώμα με έξι Αργεντινούς στην ενδεκάδα που έφεραν τα πάνω κάτω. Έγινε μια πανίσχυρη ομάδα που την ονόμασαν ο «Άγιαξ της Ηπείρου» για το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Τότε δεν επιτρέπονταν ξένοι παίκτες στην Ελλάδα, αλλά με την μέθοδο της «Ελληνοποίησης» τους πέρασαν οι Γιαννιώτες παράγοντες σαν Έλληνες!

Βαθμολογικές θέσεις και πορεία στο χρόνο
Για να καταγραφεί η πορεία στο χρόνο του «Άγιαξ της Ηπείρου» θα χρειαστούν ολόκληροι τόμοι, ίσως μια εγκυκλοπαίδεια! Θα περιοριστούμε με την καταγραφή ανά σαιζόν της τελικής βαθμολογικής θέσης του ΠΑΣ υπογραμμίζοντας τις περιόδους που ανέβηκε κατηγορία αλλά και όταν υποβιβάστηκε.

Περίδος    Θέση     Κατηγορία
66-67:     6η      Β' Εθνική
67-68:        10η        Β' Εθνική
68-69:         5η        Β' Εθνική
69-70:         7η        Β' Εθνική
70-71:         13η        Β' Εθνική
71-72:         13η        Β' Εθνική
72-73:        2η       Β' Εθνική
73-74:         1η    Άνοδος
74-75:         9η        Α΄Εθνική
75-76:         5η         Α΄Εθνική
76-77:        11η         Α΄Εθνική
77-78:        5η         Α΄Εθνική
78-79:        14η         Α΄Εθνική
79-80:         6η         Α΄Εθνική
80-81:         11η         Α΄Εθνική
81-82:        14η         Α΄Εθνική
82-83:         9η         Α΄Εθνική
83-84:        15η          Υποβιβασμος
84-85:         1η    Άνοδος
85-86:         13η         Α' Εθνική
86-87:         16η         Υποβιβασμος
87-88:         12η       Β' Εθνική
88-89:        4η       Β' Εθνική
89-90:       3η        Άνοδος
90-91:        18η          Υποβιβασμός
91-92:        14η        Β' Εθνική
92-93:        6η        Β' Εθνική
93-94:        5η        Β' Εθνική
94-95:       8η       Β' Εθνική
95-96:        12η        Β' Εθνική
96-97:        16η         Υποβιβασμός
97-98:        1η        Άνοδος
98-99:        4η        Β' Εθνική
99-00:        3η         Άνοδος
00-01:        13η          Υποβιβασμός
01-02:        1η         Άνοδος
02-03:    14η          Υποβιβασμός
03-04:        14η         Υποβιβασμός
04-05:       2η      Γ' Εθνική
05-06:       2η        Άνοδος
06-07:        4η        Β' Εθνική
07-08:        4η        Β' Εθνική
08-09:        2η        Άνοδος
09-10:        15η          Υποβιβασμός
10-11:        2η         Άνοδος
« Τελευταία τροποποίηση: Τετ 13 Ιαν 2016 20:34 από ΛΟΚΟ »
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος GIWRGAKIS99

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 491
    • Προφίλ
Απ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.... Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ
« Απάντηση #8 στις: Δευ 11 Ιούλ 2011 00:07 »
Καρκίνος (και σε ζώδιο) ο ΠΑΣ... το ξέρουμε άλλωστε...  :pas:

Αποσυνδεδεμένος pastakis

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 4.908
    • Προφίλ
Απ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.... Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ
« Απάντηση #9 στις: Κυρ 08 Ιούλ 2012 11:45 »
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος vagge-lakis-buffon

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.090
    • Προφίλ
    • http://oi42.tinypic.com/x0scud.jpg
Απ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.... Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ
« Απάντηση #10 στις: Κυρ 08 Ιούλ 2012 12:24 »
Χρονια πολλα ομαδα της καρδιας μας, καβλα ολων των Ηπειρωτων.

Ιστορικη ημερα!

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΣΥ ΠΑΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΑΣ
Απογονοι των Σουλιωτων Γιαννιωτες λεονταρια, δειξτε και στο ποδοσφαιρο πως ειστε παλικαρια

Αποσυνδεδεμένος ayuto1966

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 6.088
  • Τα χιλιομετρα ειναι λιγα
    • Προφίλ
Απ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.... Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ
« Απάντηση #11 στις: Κυρ 08 Ιούλ 2012 12:32 »
XIΛΙΟΧΡΟΝΟΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΠΑΣ....... :mono:
ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΟΧΙ ΓΙΑ NAZIS

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.914
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.... Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ
« Απάντηση #12 στις: Κυρ 08 Ιούλ 2012 12:37 »
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ!!!!!!!!!!!!
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος New

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 13.652
  • 0
    • Προφίλ
Απ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.... Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ
« Απάντηση #13 στις: Κυρ 08 Ιούλ 2012 13:31 »
Παράθεση
«Γενέθλια» ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο «ΑΓΙΑΞ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ»

«Συνηθίζουμε κάθε χρόνο από το «ΦΩΣ» να τιμούμε τα «γενέθλια» του ΠΑΣ Γιάννινα και να καταγράφουμε άγνωστες πτυχές από τη μεγάλη διαδρομή …»

(…)

Κούγιας και Χριστοβασίλης

Το καλοκαίρι του 2004 ο ΠΑΣ πέρασε τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ιστορίας του, καθώς ήταν ένα βήμα   πριν από τον υποβιβασμό στη Δ΄ Εθνική, αφού με τα δυσβάστακτα χρέη που είχε δεν μπορούσε να σταθεί στη Γ΄ Εθνική.
Τότε υπήρξε η σωτήρια παρέμβαση του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια. Είναι ο άνθρωπος που άλλαξε και πάλι τον ρου της ιστορίας του ΠΑΣ.
Στις 3 Ιουλίου 2008 η ΠΑΕ πέρασε στα χέρια του νυν προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη.
Το 2009 η ομάδα ανέβηκε στη Σούπερ Λίγκα, υποβιβάστηκε την επόμενη χρονιά, ξανανέβηκε πρόπερσι και πέρσι με προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη τερμάτισε στην τιμητική 8η θέση.

Απόσπασμα από “ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ” Κυριακή 08/07/2012-  Γράφει ο Βαγγέλης Γυφτόπουλος (σελ. 9)

Κάτσε καλά Βαγγέλη  …  1 ευρώ, είναι 1 ευρώ  …
   

Παράθεση
ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ  για ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟΥ ΠΑΣ
 


Οι διαστάσεις του  φύλλου  της εφημερίδας  “ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ” μέσα στις οποίες  χώρεσαν οι άγνωστες πτυχές της  Ιστορίας του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966  είναι   62,5x36 Cm και αναλόγως  το δίφυλλο ανάπτυγμά της στα 125x72 Cm, δηλαδή όσο 2 κλασικά τραπεζάκια καφενείου.

Προφανώς,  λόγου των μεγάλων διαστάσεων και των νέων δεδομένων που προκύπτουν χρόνο με το χρόνο και φωτίζουν ολοένα και περισσότερο τις  σκοτεινές πτυχές της ιστορίας του ΠΑΣ (π.χ. νόμιζα ότι τα λεωφορεία για το μπαράζ ήταν 69, τελικά ήταν 70), συνηθίζουμε κάθε χρόνο  να τιμούμε τα «Γενέθλια» του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ   από το «ΦΩΣ».

Η ιστορική και ανεπαρκώς ιστορημένη ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ανάδειξε  και έθρεψε γενιές και γενιές δημοσιογράφων που ασχολούνται αποκλειστικά με το αθλητικό ρεπορτάζ της πόλης των Ιωαννίνων, είτε ως κριτές είτε ως ανταποκριτές, μαχόμενοι μέσα στο ιδιότυπο και απρόσωπο περιβάλλον του ηλεκτρονικού τύπου, σήμερα.

 :pashat: :mono: εμείς θα ζήσουμε κι ας είμαστε φτωχοί.
« Τελευταία τροποποίηση: Κυρ 08 Ιούλ 2012 13:38 από New Pas. Pas »
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.316
    • Προφίλ
Απ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.... Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ
« Απάντηση #14 στις: Κυρ 08 Ιούλ 2012 15:01 »
Χρόνια πολλά στην ομάδα μας και με μια καλή τύχη επιτέλους.....

Αποσυνδεδεμένος mike71

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.943
    • Προφίλ
Απ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.... Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ
« Απάντηση #15 στις: Κυρ 08 Ιούλ 2012 19:32 »
Οπως για πολλους ετσι κ για μενα ο ΠΑΣ ειναι τροπος ζωης.
Αν δεν υπηρχε ισως να ημουν με καποια αλλη ομαδα
πιθανολογω ομως πως μπορει κ να μην ασχολιομουν με το ποδοσφαιρο εαν στις 8-7-1966 δεν ειχε γεννηθει ο μετεπειτα "ΑΓΙΑΞ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ".
Ο λογος προφανης επειδη ο ΠΑΣ δεν ειναι μονο η μπαλα αλλα πολλα πολλα αλλα πραγματα που εχουμε αναφερει πολλες φορες.
Μαλιστα στις δυσκολες εποχες που ζουμε ο ΠΑΣ παραμενει η καθημερινοτητα μας  κ ενα μερος των ενασχολησεων μας οσο κ να μας πικραινει (οχι ο ΠΑΣ αυτος καθ εαυτος αλλα αυτοι που τον ταλαιπωρουν).
 ΠΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ

Αποσυνδεδεμένος proedrara

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 205
    • Προφίλ
Απ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.... Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ
« Απάντηση #16 στις: Κυρ 08 Ιούλ 2012 22:52 »

Αποσυνδεδεμένος chilly

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.780
    • Προφίλ
Απ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.... Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ
« Απάντηση #17 στις: Κυρ 08 Ιούλ 2012 23:12 »
Παράθεση
XRONIA POLLAAAAAA SOU OMADARA MOU IA PANDA EISE Y MONI ''FANELA POU FILISA'''

Από τον μεγάλο Chiche...
φορεβερ

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.914
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.... Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ
« Απάντηση #18 στις: Δευ 08 Ιούλ 2013 14:53 »
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ..............ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΓΛΥΚΕΙΑ!!!!
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος PAS Giannis

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.398
    • Προφίλ
"Είναι θυρεός φέρον εντός αυτού όψιν αρχαίου Ηπειρωτικού νομίσματος και συμβόλου ενώσεως και αλληλεγγύης των απανταχού Ηπειρωτών, με απεικόνισιν του ταύρου και τας λέξεις "ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ". Επικεφαλής της απεικονίσεως είναι η φράσις "ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ" περιβάλλεται δε το σύνολον υπό φύλλων Ηπειρωτικής δρυός"

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.316
    • Προφίλ
Απ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.... Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ
« Απάντηση #20 στις: Δευ 08 Ιούλ 2013 22:21 »
θα μπορούσαν να είναι τα καλύτερα γενέθλια... :( >:(

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.914
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.... Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ
« Απάντηση #21 στις: Τρι 08 Ιούλ 2014 09:27 »
Παράθεση
8 Ιουλίου 1966- 48άρης ΠΑΣ Γιάννινα (video)

Σαν σήμερα, πριν 48 χρόνια, 8 Ιουλίου 1966, το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων με την υπ’ αριθμόν 366/1966 απόφασή του έδινε έγκριση για την ίδρυση ενός νέου σωτατείου, του ΠΑΣ Γιάννινα.

Το passports.gr κάνει ένα επετειακό αφιέρωμα για την ομάδα που γεννήθηκε το 1966 και έμελλε να γίνει στη δεκαετία του '70 ο ιστορικός "Άγιαξ" της Ηπείρου με τη βοήθεια του ιστορικού αρχείου της εφημερίδας "Ηπειρωτικός Αγών" και του Βαγγέλη Γυφτόπουλου αλλά και του αρχειακού υλικού της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

Η αρχική συγχώνευση Ατρομήτου και Ολυμπιακού Ιωαννίνων
Είναι γνωστό ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα προήλθε από τις διαδοχικές συγχωνεύσεις των ομάδων Ατρόμητος, Αβέρωφ και Ολυμπιακός. Η αντιπαλότητα των δύο πρώτων ομάδων έφτανε μερικές φορές και εκτός ελέγχου, ειδικά στη δεκαετία του ’50 που μέσα από τον αθλητισμό έμπαιναν και τα πολιτικά πάθη μιας και ο Ατρόμητος ήταν ομάδα που παραδοσιακά εκπροσωπούσε την αριστερά και ο Αβέρωφ τη δεξιά παράταξη.

Όμως στο ξεκίνημα της δεκαετίας του ’60 άρχισαν πλέον να συνειδητοποιούν στα Γιάννινα, ότι ο κατακερματισμός των δυνάμεων και η ύπαρξη τριών ομάδων σε μια μικρή επαρχιακή πόλη δεν οδηγούσε πουθενά.

Άρχισαν να γίνονται οι πρώτες συζητήσεις για συγχώνευση των τριών ομάδων σε μία για να μπορέσει να βγει το γιαννιώτικο ποδόσφαιρο από την αφάνεια. Τότε Ατρόμητος και Αβέρωφ είχαν φτάσει μέχρι τη Β’ Εθνική κατηγορία με ρόλο κομπάρσου και με κινδύνους υποβιβασμού. Αν ξεχωρίσουμε την καλή πορεία του Αβέρωφ τη σαιζόν 62-63 που έφτασε στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος, αποκλείοντας τους Απόλλων Αθηνών, Ολυμπιακό Κοζάνης, ΠΑΟΚ, δεν υπήρξε καμία άλλη αξιόλογη διάκριση των τοπικών ομάδων. Οι δυνατότητες ήταν μέχρι τη Β’ Εθνική και πάλι πίσω…

Η πρώτη απόπειρα συγχώνευσης έγινε το 1962 και έπιασε τόπο. Έτσι με την υπ’ αριθμό 398/27-9-1962 απόφαση του Πρωτοδικείου Ιωαννίνων επικυρώθηκε η συγχώνευση των ομάδων Ατρόμητος και Ολυμπιακός και η νέα ομάδα είχε την ονομασία "Αθλητικός Όμιλος Ιωαννίνων – Α.Ο.Ι.".

Ο Αβέρωφ τότε είχε διαφωνήσει και τράβηξε τον δικό του δρόμο. Όμως το πετυχημένο εγχείρημα της συγχώνευσης του 1962 δεν άφησε ασυγκίνητους τους Γιαννιώτες και άρχισε νέος κύκλος συζητήσεων να ενδώσει και ο Αβέρωφ για να επέλθει και μ’ αυτόν η συγχώνευση.

Η οριστική συγχώνευση Α.Ο.Ι και Αβέρωφ που "γέννησε" τον ΠΑΣ Γιάννινα
Εν μέσω αντιδράσεων λοιπόν στις αρχές του 1966 άρχισαν οι διαβουλεύσεις μεταξύ ΑΟΙ και Αβέρωφ για να υπάρξει συμφωνία. Όπως μας είπαν άνθρωποι που έζησαν από κοντά αυτές τις καταστάσεις, υπήρχαν αντιδράσεις και από τις δύο πλευρές, οι οποίες τελικά κάμφθηκαν με την επέμβαση και των τοπικών αρχών και κυρίως των δημοτικών αρχόντων. Στις 20 Απριλίου 1966 η γενική συνέλευση των μελών του Αβέρωφ που έγινε στην "Όαση" αποφάσισε τη συγχώνευση, ενώ το ίδιο έπρεπε να γίνει και από την πλευρά του Α.Ο.Ι. Στη γενική συνέλευση του τελευταίου στο κέντρο "Άλσος" στις 26 Ιουνίου 1966 είχαν μαζευτεί όλα τα Γιάννινα για να μάθουν το αποτέλεσμα. Η τελική συγχώνευση κρίνονταν από μια λεπτή κλωστή. Τελικά κατά πλειοψηφία πάρθηκε η ιστορική απόφαση για την συγχώνευση.

Τόσο ο Α.Ο.Ι όσο και ο Αβέρωφ αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική και έπρεπε οι τότε παράγοντες των δύο ομάδων να «τρέξουν» τις εξελίξεις για να γίνει η νέα ομάδα και να προλάβει να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα, μπαίνοντας συγχρόνως στην κλήρωση. Όπως μας είπε ο Νέστωρας του Ηπειρωτικού ποδοσφαίρου, ο σεβάσμιος Ξενοφώντας Κοντούρης, που ως πρόεδρος τότε της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων πρωτοστάτησε στο να γίνει η συγχώνευση, επί δύο βράδια δεν κοιμήθηκαν οι παράγοντες του ΑΟΙ και του Αβέρωφ για να βρουν το όνομα της νέας ομάδας. Αρχικά ήθελαν να την ονομάσουν «Δωδώνη» από την αρχαία Δωδώνη που υπήρξε λατρευτικό κέντρο του Δία και της Διώνης, όπου και σήμερα σώζεται 12 χιλιόμετρα από τα Γιάννινα το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, αλλά πάλι δεν τους κολλούσε καλά. Τότε ο αείμνηστος δικηγόρος Πύρρος Ναθαναήλ, που ήταν μέλος στη διοίκηση του Ατρόμητου έριξε την ιδέα να ονομαστεί η νέα ομάδα ΠΑΣ Γιάννινα (Πανηπειρωτικός Αθλητικός Σύλλογος – Γιάννινα).

Ξεκίνησαν πλέον τις νομικές διαδικασίες για την ίδρυση του ΠΑΣ όπως συμφώνησαν βρίσκοντας και την κατάλληλη νομική φόρμουλα. Αν διέλυαν τα δύο σωματεία και ιδρύονταν από την αρχή ο ΠΑΣ, θα έπρεπε το νέο σωματείο να ξεκινήσει από την Γ’ ερασιτεχνική κατηγορία της ΕΠΣΗΠ. Έτσι αποφάσισαν ο Α. Ο. Ι. να αλλάξει καταστατικό με νέα ονομασία «ΠΑΣ Γιάννινα» ώστε να συνεχίσει να αγωνίζεται στη Β’ Εθνική και ο ΠΑΣ Αβέρωφ να μετονομαστεί σε ΠΑΣ Μπιζάνι.

Έτσι στις 30 Ιουνίου 1966 ο δικηγόρος Πύρρος Ναθαναήλ ως πληρεξούσιος δικηγόρος του «Αθλητικού Ομίλου Ιωαννίνων» κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων την υπ’ αριθμό καταθέσεως 307/66 αίτηση για την έγκριση του νέου τροποποιημένου καταστατικού με την νέα ονομασία «Πανηπειρωτικός Αθλητικός Σύλλογος ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ» και ζητήθηκε να εκδοθεί αμέσως απόφαση για να μπει η νέα ομάδα στην κλήρωση του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής.

Η συζήτηση της αίτησης έγινε στις 6 Ιουλίου 1966 και στις 8 Ιουλίου 1966 εκδόθηκε η υπ’ αριθμό 366/8-7-1966 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων που ενέκρινε την τροποποίηση του καταστατικού και τη μετονομασία του Α.Ο.Ι σε ΠΑΣ Γιάννινα. Η απόφαση αυτή καταχωρήθηκε στο βιβλίο σωματείων του Πρωτοδικείου στις 2 Αυγούστου 1966 με αριθμό μητρώου 929/2-8-1966 και το σωματείο έφερε την ονομασία «Πανηπειρωτικός Αθλητικός Σύλλογος ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ». Ο δε ΠΑΣ Αβέρωφ με την υπ’ αριθμό 370/8-7-1966 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων μετονομάστηκε σε «ΠΑΣ Μπιζάνι» και μ’ αυτή την ονομασία έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής παράλληλα με τον ΠΑΣ και είχε συμφωνηθεί ότι ο «ΠΑΣ Μπιζάνι» θα λειτουργήσει ως φυτώριο του ΠΑΣ Γιάννινα. Μετά από λίγο το Μπιζάνι διαλύθηκε και έπεσε όλο το βάρος στον ΠΑΣ.

Το έμβλημα του ΠΑΣ Γιάννινα
Όσο για το σήμα του ΠΑΣ Γιάννινα, επιλέχτηκε μέσα σε έναν θυρεό να απεικονίζει τη μια όψη του νομίσματος της αρχαίας Ηπείρου και ειδικά την εποχή του Κοινού των Ηπειρωτών (231-168 π.Χ.) όπου υπάρχει ο ταύρος που ήταν ιερό ζώο της αρχαιότητας και η επιγραφή ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ που σημαίνει στην γενική της Δωρικής έκφρασης «Των Ηπειρωτών».  Το νόμισμα αυτό ήταν σε τετράδραχμο και στη μια όψη απεικόνιζε το κεφάλι του Δωδωναίου Δία και της Διώνης. Ο Δίας είναι στεφανωμένος με φύλλα βελανιδιάς ενώ η Διώνη φοράει πέπλο και χιτώνα. Στην πίσω όψη του νομίσματος ήταν ο ταύρος με την επιγραφή ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ.

Στο καταστατικό του ΠΑΣ το σήμα του περιγράφεται ως εξής: «Είναι θυρεός ή στρογγυλόν σχήμα, φέρον εντός αυτού όψιν αρχαίου Ηπειρωτικού νομίσματος και συμβόλου ενώσεως και αλληλεγγύης των απανταχού Ηπειρωτών, με απεικόνισιν του ταύρου και τας λέξεις "ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ". Επικεφαλής της απεικονίσεως είναι η φράσις "'ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ" περιβάλλεται δε το σύνολον υπό φύλλων Ηπειρωτικής δρυός» .

Η πρώτη διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα
Μετά της 8 Ιουλίου 1966 που ο ΠΑΣ έγινε επίσημο σωματείο από το Πρωτοδικείο, εξελέγη μετά από αρχαιρεσίες η πρώτη διοίκηση με την ακόλουθη σύνθεση: Πρόεδρος Περικλής Γιαννής, α’ αντιπρόεδρος Πύρρος Ναθαναήλ, β’ αντιπρόεδρος Κ. Μητροκώστας, γενικός γραμματέας Αλκης Μακρής, ταμίας Γεώργιος Στούκας, γενικός αρχηγός Αλέκος Τσιμής, έφορος υλικού Αχιλλέας Φίλιος, έφορος κλασσικού αθλητισμού Κων. Λογοθέτης, Μέλη Ι. Ζησιάδης, Δημ. Τσιάντας, Λ. Παπαδόπουλος, Ζαφείρης Μπανιώτης, Κων/νος Μπέγκας, Κων/νος Σεπετάς, Κων/νος Μάντζιος.

02/10/1966: Το πρώτο επίσημο παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα
Το πρώτο επίσημο παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα έγινε για το θεσμό του κυπέλλου στις 2 Οκτωβρίου 1966 με την Πίνδο Κόνιτσας. Ο "νεαρός" τότε ΠΑΣ κέρδισε με 4-0 με γκολ που πέτυχαν οι Τσιούρης (10’), Τσουρλίδας (50’), Οικονομίδης (55’), Καναρινής (62’).

1966: η 1η συμμετοχή σε πρωτάθλημα
Ο νεογέννητος ΠΑΣ συμμετείχε την περίοδο 1966-1967 στον Ά όμιλο (απ'τους 3) της Β' Εθνικής παίρνοντας τη θέση του Α.Ο.Ιωαννίνων. Μια νέα εποχή άρχιζε για το ποδόσφαιρο της Ηπείρού αλλά και ολόκληρης της Ελλάδος.

Στους πρώτους αγώνες του ΠΑΣ Γιάννινα στο ελληνικό πρωτάθλημα είχαν ως απολογισμό: 18 νίκες, 5 ισοπαλίες και 11 ήττες.

Απ'την πρώτη του κιόλας παρουσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο ΠΑΣ έδειξε ότι μπορεί άξια να ανταγωνιστεί τις υπόλοιπες ομάδες της Β' κατηγορίας και ότι είναι ικανός για πολλά ακόμα.

30/10/1966: Το πρώτο παιχνίδι στο πρωτάθλημα για τον ΠΑΣ Γιάννινα
Ο ΠΑΣ Γιάννινα δίνει το πρώτο επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος της ιστορίας του. Ήταν το ματς με τον Ολυμπιακό Πατρών στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής 1966-1967 και έληξε με 3-0 υπέρ του ΠΑΣ.

Ήταν Κυριακή 30 Οκτωβρίου 1966 και στην πρώτη αγωνιστική, άνοιξε την πρώτη σελίδα της ιστορίας του με μια λαμπρή νίκη.

Ο «Ηπειρωτικός Αγών» στο φύλλο της 1ης Νοεμβρίου 1966 κατέγραφε ως εξής το πρώτο επίσημο παιχνίδι και την πρώτη νίκη του ΠΑΣ: «Το θαυμάσιο ξεκίνημα δεν έγκειτο στη νίκη που επέτυχε, αλλά στη θαυμάσια εμφάνιση που πραγματοποίησε. Τα Γιάννενα ήταν μια ομάδα που δεν της έλειπε τίποτα. Τέχνη, ζωντάνια, αγωνιστική διάθεση και συναίσθηση ευθύνης ήταν τα χαρακτηριστικά του. Δεν ήταν δυνατόν η εμπειρία του Τσιώλη, το μυαλό του Παπακοσμά και του Παπλιάκου, η αυτοθυσία του Τσιούρη, η ρωμαλαιότης του Αναστασίου, η δύναμις του Τσίλη, η τέχνη του Καραμανωλάκη και Μαυριδόπουλου, η ορμή του Καναρινή, το φιλότιμο του Τσόμπα και οι πρωτοφανείς επελάσεις του πρώτου των «22» του καταπληκτικού Τσουρλίδα να μη καρποφορήσουν. Σειρά ευκαιριών χάθηκαν από καθαρή ατυχία, μέχρι το 43’ όταν ο Τσίλης σημείωσε το πρώτο τέρμα σε μια σύγχυση της αμύνης του Ολυμπιακού.

Αυτό ήταν για να σπάσει η γκίνια και στο αμέσως επόμενο λεπτό 44’ ο Μαυριδόπουλος να τα διπλασιάσει με βολίδα μέσα από την μικρή περιοχή. Στο 62’ ο Τσουρλίδας τριπλασίασε τα τέρματα».

πηγές: agon.gr και pasgiannina.gr


THE LEGEND OF P.A.S. GIANNINA
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.316
    • Προφίλ
Απ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.... Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ
« Απάντηση #22 στις: Τρι 08 Ιούλ 2014 19:36 »
Χρόνια πολλά και με μια καλή τύχη στην ομάδα...
Να γυρίσει το κουμπί η Παναγία να δούμε και εμείς άσπρη μέρα...

Αποσυνδεδεμένος Siatrovouni

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.992
    • Προφίλ
Απ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.... Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ
« Απάντηση #23 στις: Πεμ 10 Ιούλ 2014 00:36 »
Stile di vita

Αποσυνδεδεμένος New

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 13.652
  • 0
    • Προφίλ
Απ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.... Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ
« Απάντηση #24 στις: Πεμ 10 Ιούλ 2014 01:00 »
 
Γαβροβαζελοχανουμπαοκοσύνδεσμοι..  ο ΠΑΣ δεν είναι φούρναρης.

 :flag: :flag: :flag:








« Τελευταία τροποποίηση: Πεμ 10 Ιούλ 2014 01:09 από New Pas. Pas »
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς