58 χρονών σήμερα. Γενέθλια λένε. Μα πως γίνεται ένα τέτοιο μέγεθος να ορίζεται χρονικά; Μα αφού κάθε μέρα είναι γιορτή, μόνο και μόνο γιατί είμαστε τυχεροί που υποστηρίζουμε αυτή την ομάδα. Τυχεροί που είμαστε από το πιο όμορφο μέρος της γης και την πιο όμορφη πόλη της γης. Την πιο όμορφη πόλη του δικού μας κόσμου τουλάχιστον.
Τυχεροί και ας είναι οι λύπες περισσότερες από τις χαρές. Τυχεροί και ας είναι οι δύσκολες στιγμές βίωμα μας. Και ας έχουμε συνηθίσει μέσα στα σκατά, τις λάσπες και τους δρόμους.
Και αν μου λέγανε τι είναι ο ΠΑΣ για τον κόσμο του, αυτό το βίντεο θα τους έδειχνα. Ένα μεγαλείο ψυχής και αγάπης από τον απλό κόσμο. Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο πρωταγωνιστής. Θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε μεροκαματιάρης ή άνεργος, ο κάθε πιτσιρικάς και συνταξιούχος, που δίνει από το υστέρημα του για να σωθεί η ομάδα. Ακόμα και αν τελικά η ομάδα δεν σώζεται. Γιατί τελικά αυτός είναι ο ΠΑΣ. Ο Νίκος ο Τσόλης, ο Λάκης ο Στεργίου, ο Τάκης ο Γραμμενιάτης, ο Σωτήρης ο Παππάς, ο Δίκαιος, ο κυρ-Φάνης.
Και αν η σημερινή κατάσταση αρχίζει και μοιάζει με εκείνη, όσο υπάρχει αυτός ο κόσμος (και όχι εκείνος ο κόσμος που γλείφει διοικήσεις και ιδιοκτήτες) δεν πρέπει να μας φοβίζει το μέλλον. Και στην Γ ερασιτεχνική εμείς Τσάμπιονς Λιγκ θα ζητάμε. Γιατί στο καφενείο ο πρώτος αναστεναγμός θα είναι για την ομάδα βλέποντας το κάδρο με τους Αργεντινους. Γιατί εμείς κάνουμε τον ΠΑΣ μεγάλο και την ιδέα ΠΑΣ Γιάννινα τεράστια, όταν οι όποιοι ιδιοκτήτες κάνουν την παε πας Γιάννινα μικρή.
Και όταν εγώ Θεέ μου θα πεθάνω...
Κείμενο: Θανάσης Χ.
Βίντεο: Αθλητικό Ραντεβού
Επιμέλεια βίντεο: Θανάσης Χ.
Γενιά MUF (βίντεο)