Κάργας: «Ο παράγοντας τύχη μας έχει γυρίσει την πλάτη»
Με την τύχη τα έβαλε ο Γιάννης Κάργας στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης του ΠΑΣ Γιάννινα με την ΑΕΛ, τονίζοντας πως οι χαμένες ευκαιρίες δεν ήταν τόσο θέμα ικανότητας όσο ατυχίας. Ο αμυντικός του ΠΑΣ τόνισε πως άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι στο τέλος θα σωθεί η παρτίδα.
«Μας αφήνει μία πικρία το γεγονός ότι κάνουμε 3η συνεχόμενη ισοπαλία, όχι όμως νίκη. Μπορεί στο προηγούμενο ματς η ισοπαλία να ήταν ένα ευχάριστο αποτέλεσμα, γιατί το πήραμε στο τέλος, αλλά σήμερα μπήκαμε να νικήσουμε πάση θυσία. Δεν μπορέσαμε να το κάνουμε αυτό, όμως παλέψαμε και νομίζω ότι ήμαστα πάρα πολύ καλύτεροι από τον αντίπαλο. Αν θυμάμαι είχαν 2 τελικές. Κάναμε σωστά αυτά που είπαμε πριν το ματς.
Νομίζω ότι ένας παράγοντας που λέγεται τύχη μας έχει γυρίσει την πλάτη στα τελευταία ματς και μέσα από τη δουλειά πρέπει να γυρίσουμε αυτήν την κατάσταση».
Για το αν ήταν μόνο θέμα τύχης: «Δεν μπορώ να πω ότι είναι θέμα ανικανότητας. Τα παιδιά έχουν δείξει και τα προηγούμενα χρόνια ότι έχουν την ικανότητα. Σήμερα δεν βρέθηκαν σε φάση για γκολ μόνο οι επιθετικοί μας, αλλά κι άλλα παιδιά, οπότε μπορώ να πω ότι σήμερα ήταν τύχη και όχι ανικανότητα».
Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Το ξέραμε ότι αν δεν κερδίζαμε θα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Η γνώμη μου είναι ότι με μια νίκη μπορούμε να γυρίσουμε την κατάσταση. Σήμερα παλέψαμε, αλλά δεν μπορέσαμε να την πάρουμε. Έχουμε 5 ματς, κοιτάμε το καθένα ξεχωριστά, γιατί έτσι πρέπει να κάνουμε, πρέπει να το βλέπουμε σαν να είναι η τελευταία αγωνιστική. Κάθε ματς σαν τελευταίο».
Για το αν πιστεύουν στα αποδυτήρια στη σωτηρία: «Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν το πιστεύει. Είτε παίκτης είτε προπονητής είτε φροντιστής, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο όλοι πιστεύουμε ότι στο τέλος θα σώσουμε την κατηγορία. Το έχω ξαναπεί ότι πρέπει να κοιτάμε το τώρα και όχι το τέλος. Αν κοιτάξουμε το τώρα με πιο πολύ πίστη, όντως θα βγούμε απ’ αυτή τη δύσκολη θέση».
super-fm.gr
Σκόνδρας: «Εμείς να το αλλάξουμε»
Ο Απόστολος Σκόνδρας τόνισε πως η ομάδα του δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα, στάθηκε στη μέγαλη προσπάθεια της ομάδας και τη δουλειά που έκανε μεσ’ στο παιχνίδι, αλλά δυστυχώς για μια ακόμα φορά στις λεπτομέρειες δεν ήρθε η νίκη. Λείπει η τελική προσπάθεια και το γκολ κάτι το οποίο πρέπει να αλλάξουν οι ίδιοι για να σώσουν την κατηγορία, όπως είπε.
«Από άποψη τελικών προσπαθειών είναι το καλύτερο παιχνίδι που έχουμε κάνει εντός έδρας. Νομίζω ότι η Λάρισα, πέρα από ένα σουτ στο β’ ημίχρονο, δεν μας έκανε κάτι άλλο. Είχαμε την μπάλα στα πόδια μας, δουλέψαμε αρκετά, έπαιζε μαζική άμυνα η αντίπαλη ομάδα, αλλά εμείς βγάλαμε ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να βάλουμε ένα γκολ. Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση. Μένουν άλλα 5 παιχνίδια, κάθε ματς είναι τελικός και δεν γυρνάει πίσω. Πρέπει να σηκώσουμε τα κεφάλια και να παίζουμε έτσι όπως σήμερα, η τύχη θα μας γυρίσει, θα βάλουμε το γκολ και θα πάρουμε τους βαθμούς».
Για την αποβολή του Νούνιτς: «Σίγουρα ήταν ένα πλεονέκτημα, αλλά δεν το εκμεταλλευτήκαμε. Όλοι οι παίκτες, όμως, προσπαθήσαμε και κάναμε κατάθεση ψυχής. Δεν είναι εύκολο όταν ο αντίπαλος παίζει πίσω μαζικά πίσω από την μπάλα. Προσπαθήσαμε, δεν μπήκε το γκολ, δεν πειράζει, αν είμαστε έτσι και μετά θα έρθει η νίκη.
Έχουμε αλλάξει νοοτροπία στο παιχνίδι μας εδώ και 1-1,5 μήνα, παρουσιαζόμαστε αρκετά καλοί. Συνήθως χάνουμε στις λεπτομέρειες προς τα τελευταία λεπτά. Μας λείπει το γκολ σε όλα τα ματς, γι’ αυτό και δεν έχουμε ανέβει βαθμολογικά».
Για το αν είναι αισιόδοξος ότι αυτό θα αλλάξει: «Σίγουρα. Πρέπει να το κάνουμε εμείς να αλλάξει. Εμείς είμαστε που αγωνιζόμαστε, πρέπει να το κάνουμε να αλλάξει έτσι κι αλλιώς, δεν γίνεται να κάνουμε κάτι άλλο».
super-fm.gr