Αποστολέας Θέμα: Αργύρης Γιαννίκης  (Αναγνώστηκε 56255 φορές)

Αποσυνδεδεμένος thodoris

• Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Αργύρης Γιαννίκης
« Απάντηση #100 στις: Παρ 31 Ιαν 2020 11:58 »
σημερινη συνεντευξη τυπου Γιαννικη....

https://www.facebook.com/181363191903524/videos/1527108304104535/

καμαρωστε για αλλη μια φορα τον διαχειριστη της ομαδας.....Γιαννικης¨ "απο τη στιγμη που εφυγε ο γκαρσια εκανα τις εισηγησεις μου....απο κει και περα ας ελπισουμε να μην εχουμε προβλημα".....

απλως κοιταξτε τις εκφρασεις του προσωπου του Γιαννικη που φαινεται εμφανως οτι ειναι δυσαρεστημενος απο την εξελιξη

Αποσυνδεδεμένος pextempalla

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Παρ 31 Ιαν 2020 12:13 »
Ελπίζω μόνο να μη του χαλάσει πολύ την ψυχολογία ο χοντρός και ψάχνουμε πάλι φτου και από την αρχή για προπονητή...

Αποσυνδεδεμένος yazid

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Παρ 31 Ιαν 2020 15:14 »
Προπονητής που έχει το κακό συνήθειο να ζητάει μεταγραφές πέφτει σε δυσμένεια.  Παλιότερα έβγαιναν και οι καλοθελητές και διέδιδαν ότι έχει υπογράψει σε άλλη ομάδα πίσω από την πλάτη του ΠΑΣ. έχει γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν.

Συνδεδεμένος christos

• Hero Member
  • ΠΑΣ...γιατί κάποια πράγματα μένουν πάντα ίδια...
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Παρ 31 Ιαν 2020 16:38 »
Πιο ξεκαθαρος πεθαινεις.

Το ξενερωμα αυτου του παιδιου φοβαμαι πιο πολυ απο οτιδηποτε αλλο. ΙΣΩΣ οχι τοσο για φετος ( αν και ΤΙΠΟΤΑ δεν εχει τελειωσει ακομη ) οσο για το καλοκαιρι ...

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Παρ 31 Ιαν 2020 18:08 »
Κοίτα κάτι πράγματα.Θέλει μεταγραφές.Θέλει εγκαταστάσεις.Είμαστε σοβαροί;;;;Πάμε καλά;;;;

Αποσυνδεδεμένος papakostas

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Παρ 31 Ιαν 2020 20:52 »
Ρε παιδιά να κάνουμε και λίγο κράτει.Εντάξε να κράζουμε τον πρόεδρο για την απληρωσιά,για το ότι άφησε την ομάδα απροστάτευτη,κυρίως και πάνω απ'όλα για την ,έλλειψη βοηθητικών και εν γέννει προπονητικού κέντρου,αλλά να τον κράζουμε και  για μη αντικαταστάτη του Πίτου νομίζω πάει πολύ.Ενός παίχτη δηλ. με επτά κυρίως ολιγόλεπτες συμμετοχές,που δεν τον λες και αναντικατάστατο ή κύριο γρανάζι της μηχανής ε κάπου χάνουμε το μέτρο.
 Και κάτι ακόμη.Ο Γιαννίκης καλά κάνει και ζητάει μεταγραφές,εδώ ζητάει ο Γκουαρντιόλα με ένα δις αξία ομάδας.Πρέπει όμως να συνυπολογίσουμε πως αυτή τη στιγμή το ρόστερ της ομάδας είναι το καλλίτερο και ακριβότερο της κατηγορίας.
 Τώρα για αντιπίτου γεμάτος ο τόπος.Παίχτη που έπαιξε λίγα λεπτά μπορεί να βρει η ομάδα ή ακόμη μπορεί να δώσει αυτον τον χρόνο που έπαιξε ο αργεντίνος σε κάποιον πιτσιρικά.

Αποσυνδεδεμένος thodoris

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Παρ 31 Ιαν 2020 21:35 »
ο πιτου ηταν επιλογη προπονητη?
του εκανε?
γιατι απ την αρχη παγκο ετρωγε.....

το προσωπο του Γιαννικη τα λεει ολα σημερα
να μην κραζουμε τον προεδρο για μη αντικατασταση του πιτου?μηπως να τον κραξουμε για την αποκτηση του?
τι να λεμε τωρα? 10 ανακοινωσεις για τα φραγκα εβγαλε...μονο που δεν ειπε "εγω γιατι επεσα ρε παιδια....αλλα υποσχεθηκατε"

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Παρ 31 Ιαν 2020 22:03 »
Η γνώμη μου είναι πως για την  σημερινή στάση του προπονητή η περίπτωση Πίτου είναι η αφορμή .Τα αίτια προφανώς είναι άλλα. Υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε,όμως κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.Ίσως είναι το οικονομικό,ίσως οι συνθήκες δουλειάς,ίσως κάτι άλλο.Δεν νομίζω πως ο Γιαννίκης στράβωσε για ένα παίχτη που έπαιξε ελάχιστα.
 Τώρα εάν αφορά το ρόστερ,πιστέυω πως ο κόουτς έχει ένα από τα πληρέστερα της κατηγορίας,σε σχέση με τα λιμά που κυκλοφορούν.Δεν ξέρω αν ο Πίτου ήταν επιλογή του,αλλά σε καμιά ομάδα όλοι οι παίχτες δεν είναι επιλογές των προπονητών.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Σαβ 01 Φεβ 2020 00:34 »
Η γνώμη μου είναι πως για την  σημερινή στάση του προπονητή η περίπτωση Πίτου είναι η αφορμή .Τα αίτια προφανώς είναι άλλα. Υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε,όμως κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.Ίσως είναι το οικονομικό,ίσως οι συνθήκες δουλειάς,ίσως κάτι άλλο.Δεν νομίζω πως ο Γιαννίκης στράβωσε για ένα παίχτη που έπαιξε ελάχιστα.
 Τώρα εάν αφορά το ρόστερ,πιστέυω πως ο κόουτς έχει ένα από τα πληρέστερα της κατηγορίας,σε σχέση με τα λιμά που κυκλοφορούν.Δεν ξέρω αν ο Πίτου ήταν επιλογή του,αλλά σε καμιά ομάδα όλοι οι παίχτες δεν είναι επιλογές των προπονητών.

Προφανώς δε στράβωσε με τον παίκτη, αλλά περίμενε να τον βοηθήσει στο ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει η ομάδα.
Από τη στιγμή που έφυγε, δικαίως ζητάει έναν ακόμη παίκτη, μπας και του βγει κανένα λαχείο και του λύσει τα χέρια.
Όσον αφορά το ρόστερ, του χρόνου που θα πας με αυτό; Πρέπει να βρεις παίκτες για εντεκάδα.....

Αποσυνδεδεμένος yazid

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Σαβ 01 Φεβ 2020 11:56 »

Προφανώς δε στράβωσε με τον παίκτη, αλλά περίμενε να τον βοηθήσει στο ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει η ομάδα.
Από τη στιγμή που έφυγε, δικαίως ζητάει έναν ακόμη παίκτη, μπας και του βγει κανένα λαχείο και του λύσει τα χέρια.
Όσον αφορά το ρόστερ, του χρόνου που θα πας με αυτό; Πρέπει να βρεις παίκτες για εντεκάδα.....

Του χρόνου θα έχουμε τους δανεικούς. Η ''ενίσχυση'' δε θα είναι με βάση τι ανάγκες έχει ο ΠΑΣ, αλλά με το τι έχουν για πέταμα οι άλλοι.

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Σαβ 01 Φεβ 2020 13:46 »
Εντάξει παιδιά ,επειδή το έχω ξαναγράψει,την υγειά μας να 'χούμε να γκρινιάζουμε.Αν αρχίσαμε από φέτος την γκρίνια για το τι θα γίνει του χρόνου,τότε κάπου χάσαμε την μπάλα.Προφανώς και του χρόνου θέλουμε αλλαγή ρόστερ,αλλά ας αφήσουμε την γκρίνια για του χρόνου.Προφανώς αν πάρουμε δανεικούς του χρόνου,ας αρχίσει η μίρλα του χρόνου.Το θέμα μας νομίζω ήταν η φυγή του Πίτου που έγινε φέτος.Ενός παίχτη με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής και η συνηθισμένη γκρίνια περί μη αντικατάστασής του.
 Επίσης για το θέμα των δανεικών,τελευταίο παράδειγμα ο Αραούχο ο οποίος ήταν στα αζήτητα κάποιος Λας Πάλμας η οποία τον είχε κυριολεκτικά για πέταμα αλλά στην κούλα μια χαρά ταιριάζει για βασικός και αναντικατάστατος.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Σαβ 01 Φεβ 2020 13:58 »
Υπάρχουν συγκεκριμένα θέματα που χρονίζουν και έρχονται στην επιφάνεια ξανά και ξανά.Μερικά από αυτά είναι ο μεταγραφικός σχεδιασμός που είναι για τα μπάζα.Μέσα σε αυτό είναι και οι δανεικοί.Πάμε παίρνουμε δανεικούς από ποκ και ποθ και παίρνουμε και τους πιο άμπαλους που δεν παίζουν καν.Καταλήγεις και κερατάς και δαρμένος.

Ο κόουτς μίλησε και για εγκαταστάσεις,δεν είναι ο πρώτος,αλλά και για μεταγραφές.
« Τελευταία τροποποίηση: Σαβ 01 Φεβ 2020 14:03 από fon7 »

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #112 στις: Σαβ 01 Φεβ 2020 14:13 »
Φίλε fon 7 ειλικρινά σε ότι γράφεις έχεις απόλυτο δίκαιο.Απλώς εγώ έκανα αναφορά σε ένα συγκεκριμένο θέμα,αυτό με τον πίτου.Η κουβέντα ξέφυγε για δανεικούς ,για το τι θα γίνει του χρόνου κ.λ.π. Αποδεδειγμένα έχουμε ένα πρόεδρο ο οποίος δεν κάνει. Έχει ταβάνι και αυτό το ξέρουμε όλοι.Αλλά επειδή δυστυχώς δεν φαίνεται κάποια λύση στον ορίζοντα,αναγκαστικά θα πορευτούμε μ'αυτόν.Γι'αυτό προτείνω λιγότερη γκρίνια,και περισσότερη στήριξη στην ομάδα και μόνο στην ομάδα και όχι στον ΧΒ.
 Στο κάτω-κάτω εδώ μας βρήκε και 'μεις εδώ θα παραμείνουμε.Αυτοί ήταν και είναι αναλώσιμοι.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Σαβ 01 Φεβ 2020 14:20 »
Δεν μπορεί όμως μια ζωή ο φτωχός συγγενής να είναι ο φίλαθλος του ΠΑΣ.Δεν μπορεί μια ζωή να ζητάει ο ΠΑΣ την στήριξη του κόσμου γιατί έτσι πατώντας στην αγάπη του  κόσμου για τον ταύρο.Κάτι πρέπει να κάνει και η ομάδα από την πλευρά της.Η μπάλα είναι στην περιοχή της εδώ και πολλά χρόνια.Η υπομονή εξαντλείται ακόμα και από τους πιο υπομονετικούς ΠΑΣολέδες.

Αποσυνδεδεμένος Mpakoulieros

• Hero Member
    • Προφίλ
    • http://i.imgur.com/Eg6L7Ne.png
« Απάντηση #114 στις: Σαβ 01 Φεβ 2020 18:15 »
Όσοι ακόμη πιστεύετε στον χειρότερο πρόεδρο όλων των εποχών είστε απλά για κλάματα.

Όσοι δεν κυνηγάτε με σκουπόξυλο τους υποστηρικτές του τότε απλά δεν έχετε καταλάβει.

Ο άνθρωπος δεν είναι ότι έχει ταβάνι.

Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος για την ομάδα και την ιστορία της. Ότι επιτυχία και αν καταφέρει, θα κάνει ότι μπορεί για να την καταστρέψει σε άλλο επίπεδο. Και μάλιστα σε εξευτελιστικό βαθμό.

Μόνη σωτηρία η φυγή του.

Ως τότε σπιθαμή γης στους λιβανιστές του. Είναι επικίνδυνοι όσο και αυτός.
Ο Π.Α.Σ. ανήκει στα μεγάλα ποδοσφαιρικά αφηγήματα!

Αποσυνδεδεμένος PaRaDoX

• Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Κυρ 02 Φεβ 2020 03:13 »
Πολύ χαίρομαι με τον κύριο Γιαννίκη όχι μόνο για την έως τώρα πορεία του ΠΑΣ αλλά κυρίως:

1) Γιατί δεν μασάει τα λόγια του, δεν προστατεύει τον πρόεδρο και λέει δημόσια τις απαιτήσεις που έχει...
2) Γιατί τιμωρεί τους παίχτες που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς, τα ωράρια κλπ, ώστε να εκλείψουν οι ομορφιές που γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια...
3) Γιατί προσπαθεί να κάνει τον ΠΑΣ να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο.
4) Γιατί δείχνει πόσο κακό έκανε τελικά η παραμονή του κ Πετράκη στην ομάδα.

Όσον αφορά τους παίχτες τώρα...

Για τον Πιτου έχουμε 2 δεδομένα...
1) Ο κύριος Γιαννικης θέλει αντικαταστάτη του, οπότε τον θεώρει σημαντικό.
2) Στην κατάταξη των MVP μέχρι τώρα πάνω από τον Πιτου βρίσκονται μόνο 7 παίχτες, παρά τις λίγες συμμέτοχες του, μάλλον και οι φίλαθλοι αναγνώρισαν την αξία του στα λίγα παιχνίδια που έπαιξε.
Οπότε το συμπέρασμα είναι ότι έπρεπε-πρέπει να βρεθεί αντικαταστάτης του...

Πάμε στους υπόλοιπους παίχτες...

Θεωρώ πλέον αστεία την προσπάθεια του ΠΑΣ πέρυσι να θέλει να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία με τους υπάρχοντες παίχτες και προπονητή τον κ. Πετρακη.

Θα μιλήσω μόνο για τους επιθετικούς...
Βασικός επιθετικός στον ΠΑΣ πού έχει στόχο την άνοδο δεν θυμάμαι να έχει επιτύχει ποτέ τόσα λίγα γκολ.

Δεν είναι και πολλά τα χρόνια όπου στον ΠΑΣ ο Σαιτιωτης, Κοντογουλιδης, Σολακης κλπ. τελείωναν την σεζόν με 15-20 γκολ ο καθένας και όταν ανεβήκαμε, δεν μπορούσαμε να βάλουμε γκολ ούτε άμα παίζαμε με τα χέρια.... (ο Σολακης δεν ήταν μαζί μας στην Α από όσο θυμάμαι, μιλώ για τους υπόλοιπους).

Και έχουμε και το ανάποδο παράδειγμα τον Μπακαγιοκο. όπου στην Α άντε να είχε βάλει 5; γκολ και στην Β να βάζει και αυτός καμιά 20αρια...

Ο Παλμιδης και ο Λεο των 5-6 γκολ έως τώρα στην Β, και άντε 10 μέχρι τέλος της σεζόν να μπορούν ή να μπορούσαν πέρυσι να σταθούν στην Α;;; Προσωπικά αμφιβάλω...

Για το κύπελλο...

Ο αποκλεισμός στο κύπελλο οφείλεται εν μέρη στην τύχη αλλά κυρίως οφείλεται στην γύμνια του ροστερ...

Ωραία έτυχε να τραυματιστούν τα 2 αμυντικά σου χαφ... Γιατί η ομάδα δεν έχει ένα τρίτο η και τέταρτο αμυντικό χαφ;;;

Μια θέση που φορτώνετε συνήθως με κάρτες, φορτώνετε με κούραση λόγο του ότι έχει περισσότερα τρεξίματα, και φυσικά με τραυματισμούς λόγο κούρασης ή πολλών μαρκαρισμάτων....

Έστω ότι ο Σιοντης είχε κάρτες από πριν και δεν έπαιζε, και τραυματιζόταν στην διάρκεια του αγώνα μόνο ο Κάστρο... Πάλι θα λέγαμε ότι έφταιγε η τύχη;;;

Εύκολο και βολικό για την διοίκηση να τα ρίχνουμε στην τύχη για το ότι αποκλειστήκαμε .... αλλά ο φταίχτης είναι άλλος.

Όπως επίσης βολικό είναι να τα ρίχνουμε πχ στον Μπουκουβάλα και να ξεχνάμε ότι στα τελευταία παιχνίδια που έχει δώσει ο ΠΑΣ,  τα 30 πάνω-κάτω τα παίζουμε χωρίς κανονικό αριστερό μπακ...

Καλά για το άλλο κενό των τελευταίων 3-4 ετών δεν μιλάω καν... Εμείς έχουμε εφεύρει άλλο ποδόσφαιρο...

Ο φταίχτης είναι ένας... ούτε η τύχη ούτε οι παίχτες είναι... Μαντέψτε ποιος...

Και το πιο λυπηρό από όλα είναι ότι ο φταίχτης πήρε αν όχι την τελευταία, μια από τις τελευταίες ομάδες με κόσμο που πραγματικά αγαπούν την ομάδα τους, και μεθοδικά με προγραμματισμό, προσπαθεί να τον διώξει από κοντά της.
Αυτό που έχει γίνει με τον κόσμο του ΠΑΣ, μόνο συστηματικά επιτυγχάνετε...

Κύριε Γιαννίνη ξεβρακώστε τον...

:pas:  :pas:  :pas:

« Τελευταία τροποποίηση: Κυρ 02 Φεβ 2020 03:19 από PaRaDoX »

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Κυρ 29 Μάρ 2020 17:01 »
Γιαννίκης: «Άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο με τον ΠΑΣ – Θα πρέπει να γίνει πάλι προετοιμασία»
Συνέντευξη στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ παραχώρησε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Αργύρης Γιαννίκης, για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες με την παύση των προπονήσεων, τις εκτιμήσεις του για την επόμενη μέρα, αλλά και τα πλάνα που έχει στο μυαλό του για την επόμενη χρονιά, εφόσον ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέβει στη Super League 1.

Ο κ. Γιαννίκης αρχικά μίλησε και για την καριέρα του πριν έρθει πρώτη φορά στην Ελλάδα, για το πως αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα, ενώ για τον ΠΑΣ στα πιο βασικά σημεία ανέφερε:

Για το πως βλέπει το θέμα της παύσης των προπονήσεων: «Αυτή τη στιγμή μόνο μια συντήρηση μπορούν να κάνουν οι παίκτες, γιατί οι ομαδικές προπονήσεις απαγορεύονται και θα χρειαστεί σίγουρα κάποιος χρόνος για να προετοιμαστούν οι ομάδες για κάποιο πρωτάθλημα. Θα δούμε πόσο. Όσο πιο πίσω πάει το θέμα αυτό τόσο πιο δύσκολο θα είναι να τελειώσει η σεζόν. Από εκεί και πέρα οι άνθρωποι της UEFA, αλλά και οι υπεύθυνοι των πρωταθλημάτων κάθε χώρας σπάνε το κεφάλι τους για το ποια μπορεί να είναι η ιδανική λύση. Αλλά όσο να ‘ναι δεν παύει να είναι εξαρτώμενοι από την εξέλιξη της πανδημίας. Δεν ξέρω τι να πω. Πάντως εμείς θα θέλαμε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι στο χέρι μας».

Για το πόσο θεωρεί ότι θα πρέπει να διαρκέσει αυτή η προετοιμασία των ομάδων: «Δύο εβδομάδες δεν θα φτάσουν. Όταν σταματάμε για καλοκαίρι 4-6 εβδομάδες, μετά γίνεται προετοιμασία 6-8 εβδομάδων. Στην ουσία θα χρειαστούμε τώρα 3-4 εβδομάδες σίγουρα, ώστε το μυϊκό και νευρικό σύστημα του κάθε παίκτη να αντεπεξέλθει».

Για το ότι θα είναι πολύ δύσκολο να δοθεί τόσος χρόνος στις ομάδες για προετοιμασία, αν αποφασιστεί να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα: «Όσο πιο πίσω πάμε φοβάμαι ότι θα χρειαστεί και τον ανάλογο χρόνο. Αν πάμε σε πιο γρήγορη προετοιμασία, τότε όλες οι ομάδες θα είναι στην ίδια μοίρα, απλά η ποιότητα του παιχνιδιού θα πέσει. Δεν θα είναι ίδια για παράδειγμα η ταχυδύναμη του παιχνιδιού. Αυτά πάνε πακέτο. Θα τα δούμε όμως όταν έρθει η ώρα, να ξεπεράσουμε με το καλό αυτήν την περιπέτεια με τον ιό. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε προγνωστικά, ακολουθούμε τα πλάνα που βάλαμε και βλέπουμε».

Για τη διάρκεια συνεργασίας με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Έχω δύο χρόνια συμβόλαιο, δηλαδή και του χρόνου».

Για το αν έχει σκεφτεί τις διαφορές μεταξύ των δύο κατηγοριών, Super League 1 και 2: «Εντάξει έχω κάνει την ανάλυσή μου, έχω κάποια πλάνα για του χρόνου. Παίξαμε και με τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο και είδαμε περίπου που βρισκόμαστε. Πιστεύω στα 3 από τα 4 ημίχρονα εκείνων των παιχνιδιών ήμασταν πάρα πολύ ανταγωνιστικοί, είχαμε νικήσει στα Γιάννενα, είχαμε προηγηθεί στην Αθήνα στο α’ ημίχρονο, αλλά είχαμε την ατυχία να τραυματιστούν τα δύο αμυντικά μας χαφ και να κάνουμε δύο αναγκαστικές αλλαγές στο ημίχρονο. Δεν ξέρω και δεν είμαι προφήτης να πω τι θα γινόταν αν τους είχαμε μέσα σε όλο το ματς. Πάντως η ομάδα φάνηκε ανταγωνιστική».

Για το αν θεωρεί ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα θα χρειαστεί πολλές προσθήκες το καλοκαίρι: «Πιστεύω ότι δεν θα χρειαστούμε πολλές προσθήκες από τη στιγμή που η ομάδα ήταν ανταγωνιστική. Εκεί που πρέπει να επενδύσει ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι στα γήπεδα στο προπονητικό του κέντρο. Να μπορεί να υπάρχει η ανάλογη εξέλιξη των παικτών και να είμαστε σωστά προετοιμασμένοι για κάθε παιχνίδι. Αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να κάνει η ομάδα, γιατί το υλικό των παικτών το έχουμε και το έχουν αποδείξει οι παίκτες. Απλά εμείς θέλουμε να βελτιώνουμε την ομάδα όλη τη χρονιά. Τα Γιάννενα σαν πόλη και ο ΠΑΣ πρέπει να το χειριστούν ανάλογα αυτό το θέμα».

Για το ότι σπάνια προπονητής ζητάει γήπεδα και όχι μεταγραφές: «Είμαι μεθοδικός προπονητής, δουλεύω τους παίκτες βάσει πλάνου. Μου αρέσει να εξελίσσω τους παίκτες, μου αρέσει η δουλειά μου πάνω στο γήπεδο, γι’ αυτό το πράγμα ζω και γι’ αυτό επέλεξα να κάνω αυτή τη δουλειά. Εφόσον δείξαμε τεχνικό τιμ και παίκτες ότι μπορούμε να χειριστούμε ανάλογα κάποια θέματα και να εμπεδώνουμε έναν τρόπο δουλειάς, είναι το πιο λογικό να είναι αυτός ο πρώτος στόχος μας, να έχουμε καλά γήπεδα».

Για τα ταλέντα της περιοχής: «Δείξαμε και φέτος ότι έχουμε ταλέντα. Στις Ακαδημίες υπάρχουν παιδιά που έχουν ταλέντο και με σωστή δουλειά θα μπορούν σε μερικά χρόνια να είναι στην πρώτη ομάδα».
super-fm.gr

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Σαβ 04 Απρ 2020 18:09 »
Παράθεση
Ο καλύτερος Έλληνας προπονητής της σεζόν

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για το έργο που έδειξε ο Αργύρης Γιαννίκης με τον ΠΑΣ Γιάννινα, και την δικαίωση του φαινομενικά μεγάλου ρίσκου που πήρε η διοίκηση του ΠΑΣ το περασμένο καλοκαίρι με την πρόσληψή του.

Τον Αύγουστο του 2017, όταν έγραφα ένα κείμενο για να τον συστήσω στους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους, πάνω που κι εγώ τον είχα “ανακαλύψει”, κατέληγα στο κείμενο μου με την αμφιβολία σχετικά με το αν ένας ελληνικός σύλλογος θα δώσει σημασία σε έναν Έλληνα προπονητή της νέας γενιάς που έχει σπουδάσει το ποδόσφαιρο της τελευταίας τεχνολογίας σε μια εκ των κορυφαίων σχολών παγκοσμίως και είχε, τον καιρό εκείνο, δείξει τα πρώτα καλά δείγματα έργου.

Δεν το περίμενα, και γι’ αυτό η πρόσληψη του από τον ΠΑΣ Γιάννινα το περασμένο καλοκαίρι ήταν μια μεγάλη ευχάριστη έκπληξη για μένα. Έκπληξη όμως δεν αποτελεί το έργο που πρόλαβε να παρουσιάσει στο πρώτο περίπου 8μηνο της παρουσίας του στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο Αργύρης Γιαννίκης. Όσοι είχαμε παρακολουθήσει το ξεκίνημα του, τις σπουδές του, και τα πρώτα του βήματα ως βοηθός και ως πρώτος προπονητής το υποπτευόμασταν ότι ο 40χρονος προπονητής έχει καλές προοπτικές. Αυτό που έδειξε στο πρώτο διάστημά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο συμμαθητής του Γιούλιαν Νάγκελσμαν στην σχολή της Κολωνίας είναι μια πρώτη επιβεβαίωση των ικανοτήτων του και μια υπόσχεση για το μέλλον της καριέρας του.

Πίσω από τα νούμερα των επιδόσεων μιας ομάδας που πήγαινε τρένο στην Superleague 2 για να ανέβει στην μεγάλη κατηγορία, ως πρωτοπόρος, με την καλύτερη επίθεση και την δεύτερη καλύτερη άμυνα κρύβονται τα highlights που πιστοποιούν την αίσθηση με την οποία άφηνε ο ΠΑΣ τον θεατή ακόμη και αν αυτός είχε τύχει να παρακολουθήσει μόνο έναν αγώνα. Ο ΠΑΣ πήγαινε τρένο για την άνοδο με δημιουργικό, επιθετικό, ψυχαγωγικό, σύγχρονο ποδόσφαιρο. Μια ομάδα τόσο καλά εκπαιδευμένη που να αλλάζει συστήματα και σχηματισμούς κατά τη διάρκεια ενός αγώνα δίχως να χάνει την οργάνωσή της, την συνοχή της. Ένα σύνολο με αρετές και στις δύο φάσεις παιχνιδιού, δηλαδή είτε με τη μπάλα στα πόδια είτε στη φάση της προσπάθειας της να επανακτήσει την κατοχή. Ολα αυτά ο ΠΑΣ δεν τα έδειξε μόνο απέναντι σε όλες τις ομάδες της Superleague 2. Το έκανε και απέναντι στον Παναθηναϊκό στα παιχνίδια του Κυπέλλου τον περασμένο Ιανουάριο, όταν κατάφερε να τον νικήσει στα Γιάννινα και να τον δυσκολέψει. Στην λειτουργία της, το αγωνιστικό σχέδιο, τα συστήματά της, ο ΠΑΣ ήταν μια σύγχρονη ευρωπαϊκή ομάδα.

Το περασμένο καλοκαίρι ο ΠΑΣ πήρε ένα ρίσκο, προσλαμβάνοντας έναν προπονητή που δεν είχε προηγούμενη ελληνική εμπειρία και δεν κουβαλούσε ονοματεπώνυμο που έπειθε στο πρώτο άκουσμα όσους δεν μελετούν το ποδόσφαιρο επαγγελματικά και στενά. Στην βαθύτερη ανάγνωση όμως, με εξαίρεση την απορία σχετικά με την εμπειρία του στον πρωταθλητισμό σε μια υψηλή κατηγορία, ο Γιαννίκης ήταν μια δοκιμασμένη λύση και μάλιστα πολύ συμβατή με το σχέδιο του ΠΑΣ: με γνώση στην καλλιέργεια, την ανατροφή, την εξέλιξη και την ανάδειξη ενός ποδοσφαιριστή μέσα από την εκπαίδευσή του, με πολύ καλές εφαρμοσμένες θεωρίες στην εκπαίδευση μιας ομάδας για να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, επιθετικό, συμβατό με την κουλτούρα των οπαδών του ΠΑΣ.

Σήμερα κανείς δεν ξέρει τι έχει το μέλλον για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπό κανονικές συνθήκες θα βιαζόμασταν να εκτιμήσουμε ότι ο ΠΑΣ θα δυσκολευτεί πολύ για να κρατήσει έναν προπονητή που παρουσίασε τόσο εντυπωσιακό έργο στην πρώτη του ελληνική σεζόν. Σήμερα δεν μπορεί κανείς να εκτιμήσει την επόμενη ημέρα. Οποια και αν είναι όμως, θα έχει ποδόσφαιρο. Και ο Γιαννίκης είναι μια περίπτωση προπονητή που δεν γυρεύει ακριβές μεταγραφές για να δείξει έργο. Ζητά συνθήκες, δηλαδή γήπεδα και εργαλεία για να εξελίξει μια ομάδα μέσα από την ατομική εξέλιξη ποδοσφαιριστών και την ανάδειξη παικτών από την ακαδημία ενός συλλόγου. Και δεν είναι μόνο ότι θέλει - ξέρει πώς γίνεται. Η προηγούμενη εμπειρία του τον είχε φέρει ακόμη και στη θέση προπονητή - τεχνικού διευθυντή. Και η εμπειρία του ως προπονητής μικρότερων ηλικιών είναι ένα περιζήτητο γνωστικό εφόδιο στην εποχή που αλλάζει.

Δεν βιάστηκα να επαινέσω την διοίκηση του ΠΑΣ για την επιλογή του το περασμένο καλοκαίρι. Ήμουν βέβαιος ότι θα έρθει ο καιρός που οι πολλοί θα έχουν δει αυτό που οι λιγότεροι, που μελετούν επαγγελματικά τη ζωή του ποδοσφαίρου, έβλεπαν εκ των προτέρων. Η εικόνα πείθει περισσότερο από τα λόγια, διότι αποτελεί την τεκμηρίωση.

Ο Γιαννίκης είχε προταθεί και σε άλλες ελληνικές ομάδες στη διάρκεια της προηγούμενης διετίας, διότι είχε πάντα στο μυαλό την ιδέα να βρεθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο προκειμένου να πάρει μια ευκαιρία που το γερμανικό ποδόσφαιρο δυσκολευόταν να δώσει σε έναν Έλληνα ακόμη και γερμανοαναθρεμμένο, την ευκαιρία να δουλέψει σε μια μεγάλη κατηγορία ως πρώτος προπονητής. Ο ΠΑΣ προκάλεσε την τύχη του. Πήρε το ρίσκο του, και τώρα μπορεί να καμαρώνει για την επιλογή του. Στο δυναμικό του ανήκει ο Έλληνας προπονητής που έδειξε το καλύτερο έργο στη σεζόν που διεκόπη.

https://www.gazzetta.gr/football/article/1462782/o-kalyteros-ellinas-proponitis-tis-sezon
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Παρ 17 Απρ 2020 02:19 »
Ο Γιάννης Φράγκος αναλύει τη φετινή πορεία του ΠΑΣ (video)
Ένα αρκετά  ενδιαφέρον βίντεο σας παρουσιάζει σήμερα το PASsports όπου ο προπονητής-αναλυτής αγώνων Γιάννης Φράγκος αναλύει τη φετινή πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα στη Super League 2 μέσα από στατιστικά και τακτική που ακολούθησε ο ΠΑΣ στα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Να πούμε όμως δυο λόγια για τον Γιάννη Φράγκο.

0 28χρονος Γιαννιώτης Γιάννης Φράγκος είναι επαγγελματίας προπονητής/αναλυτής και τη φετινή χρονιά εργάζεται στον Θιναλιακό Κέρκυρας ως αναλυτής στην πρώτη ομάδα και προπονητής στην ακαδημία και στην ομάδα Νέων.

Ασχολείται με το κομμάτι της ανάλυσης την τελευταία πενταετία και έχει σπουδάσει στην Ιταλία και την Ισπανία, ενώ είναι απόφοιτος από το Ινστιτούτο ανάλυσης (ΙΝΣΑ) στην Αθήνα,ενώ είναι κάτοχος διπλωμάτων UEFA B και UEFA C

Τα προηγούμενα χρόνια έχει εργαστεί ως βοηθός προπονητή ή αναλυτής (άμεσος ή εξωτερικός) σε ομάδες Β και Γ Εθνικής. Έχει κάνει μεταπτυχιακά προγράμματα στην ανάλυση ποδοσφαίρου και έχει παρακολουθήσει τα επιστημονικά προγράμματα του Barca innonation HUB πάνω στην ανάλυση και το  coaching, ενώ βρίσκεται σε διαδικασία παρακολούθησης των διπλωμάτων scouting της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Του αρέσει να ταξιδεύει στο εξωτερικό όπου παρακολουθεί τις νέες τακτικές και το πως δουλεύουν διάφορες ομάδες.

passports.gr

Αποσυνδεδεμένος Mikkael_Sin

• Hero Member
  • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Παρ 17 Απρ 2020 15:07 »
Τι τον αφήνεις στο Θιναλιακό;

Φερ' τον!
"I'VE CROSSED AN OCEAN OF WINE TO FIND YOU..."
     - Απέραντος ο θάνατος δίχως μήνες κι αιώνες -
             Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: Παρ 17 Απρ 2020 15:19 »
Θεωρητικά έχουμε αναλυτή,τον Νίκο Γκόρτζη.
Τι πρόβλημα όμως υπάρχει.Δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση από την ΠΑΕ.Είναι σαν να μην υπάρχει δηλαδή.

Όμως υπάρχει μια αναφορά του Ηπειρωτικού αγώνα ότι συνεχίζει να είναι στην ομάδα.

Τώρα βγάλε άκρη...

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Παρ 17 Απρ 2020 20:10 »
Σπάνιο φαινόμενο να μην υπάρχει ενημέρωση από την ΠΑΕ.

Αποσυνδεδεμένος PAS and stale bread

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Τετ 12 Αύγ 2020 00:15 »
Ο Αργύρης Γιαννίκης τα λέει όλα για τον ΠΑΣ

Ο Αργύρης Γιαννίκης με τον Βαγγέλη Γυφτόπουλο στο Καρπενήσι, δίνοντας μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη
ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Στο Καρπενήσι χτίζεται ο ΠΑΣ Γιάννινα της Α’ Εθνικής με «αρχιτέκτονα» τον προπονητή Αργύρη Γιαννίκη και τους συνεργάτες του. Αλλά και με τους παίκτες να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να γεμίσουν μπαταρίες, να αποκτήσουν δυνάμεις, καθώς αυτοί θα είναι στην πρώτη γραμμή όταν θα αρχίσει η μάχη του πρωταθλήματος. Ο δρόμος μας έφερε και φέτος στην Ευρυτανία, για να δούμε τις προπονήσεις, αλλά κυρίως να μιλήσουμε με τον προπονητή Αργύρη Γιαννίκη σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Όπως θα διαπιστώσουν και οι αναγνώστες του «Ηπειρωτικού Αγώνα» είναι καλός συνομιλητής. Δεν χρησιμοποιεί ξύλινη γλώσσα, αλλά μιλά ρεαλιστικά, λέγοντας με λίγα λόγια πολλά και ουσιώδη πράγματα. Δεν παίζει με τις λέξεις, δεν ωραιοποιεί καταστάσεις, αποφεύγει τις υπερβολές και τους χαρακτηρισμούς, θέτει όλα τα ζητήματα στο τραπέζι και τα αναλύει με ρεαλισμό. Την κουλτούρα που απέκτησε σε ένα οργανωμένο ποδόσφαιρο, όπως είναι το γερμανικό, με αρχές και κανόνες, τη διατηρεί αναλλοίωτη. Το κείμενο που ακολουθεί δεν είναι μια τυποποιημένη συνέντευξη, αλλά μια ελεύθερη συζήτηση για το ποδόσφαιρο. Σε ποιο στάδιο είναι η προετοιμασία, τι πιστεύει ο κόουτς για τη συνέχεια, πως βλέπει τα πράγματα και τι πρέπει να κάνει η ομάδα του στο νέο πρωτάθλημα.
Θεωρούμε τον Αργύρη Γιαννίκη έναν αξιόλογο προπονητή και άνθρωπο. Αυτή η εντύπωση μας δημιουργήθηκε από πέρσι, όταν πάλι εδώ από το Καρπενήσι κάναμε την πρώτη συνέντευξη. Τα γεγονότα που ακολούθησαν, η δουλειά που έκανε, οι επιτυχίες που ήρθαν, ο τρόπος που διαχειρίστηκε τις καταστάσεις δικαίωσαν αυτό που πιστεύαμε από την αρχή.  Δεν το λέμε τώρα, αλλά το καταγράφαμε πολλές φορές στο παρελθόν. Τώρα καλείται και πάλι να φέρει εις πέρας μια δύσκολη αποστολή. Η Σούπερ Λιγκ έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από την δεύτερη κατηγορία, η προσπάθεια πρέπει να είναι μεγαλύτερη. Όλα αυτά τα ξέρουν καλύτερα οι παίκτες και ο Γιαννίκης. Γι’ αυτό καθημερινά κοπιάζουν, ιδρώνουν τη φανέλα, με απώτερο στόχο να είναι έτοιμοι στο πρωτάθλημα. Καιρός να δώσουμε τον λόγο στον κόουτς.

Κύριε Γιαννίκη, σε ποιο σημείο βρίσκεται η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα;

Προσπαθούμε να καλύψουμε το κενό της αγωνιστικής απραξίας που είχαμε. Ο τελευταίος  αγώνας που δώσαμε ήταν αρχές Μαρτίου με την Κέρκυρα και στη συνέχεια λόγω κορονοϊού διακόπηκε το πρωτάθλημα. Η κύρια δουλειά είναι στη φυσική κατάσταση, την αντοχή και παράλληλα στην ταχύτητα σκέψης, που είναι σημαντικά στοιχεία για να καλύψουμε αυτό το κενό της αγωνιστικής απραξίας. Επίσης δουλεύουμε και στο τεχνικό κομμάτι, κάνοντας αυτή την περίοδο και αξιολόγηση των νέων παικτών που έχουμε.

Έχετε δίκιο για το αγωνιστικό κενό που λέτε, καθώς οι υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 μέχρι πριν από 20 ημέρες έδιναν αγώνες, ενώ ο ΠΑΣ σταμάτησε από τον Μάρτιο. Θα θέλατε να κάνετε έναν ειδικότερο σχολιασμό για το θέμα αυτό;

Εμείς ξεκινήσαμε αρκετά νωρίς την προετοιμασία, για να καλύψουμε αυτό το κενό που δεν έχουν οι άλλες ομάδες. Η δουλειά μας θα έχει συνέχεια και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να είμαστε έτοιμοι.

Αρχές Μαρτίου σταμάτησε το πρωτάθλημα, ακολούθησε η καραντίνα μετά, για ένα 20ήμερο τον Μάιο έγιναν προπονήσεις που πάλι σταμάτησαν. Πόσο δύσκολη ήταν για σας η διαχείριση αυτής της κατάστασης;

Όλος ο κόσμος με την πανδημία βίωσε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Το ίδιο κι εμείς στον χώρο του ποδοσφαίρου. Όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, από το να προσπαθήσουμε κάτω από ειδικές συνθήκες στην προετοιμασία για να καλύψουμε τα κενά της αγωνιστικής απραξίας.

Λογικό είναι να χρειαστείτε και φιλικά παιχνίδια για να πάρουν οι  παίκτες αγώνες στα πόδια τους….

Οπωσδήποτε θα γίνουν φιλικά παιχνίδια, με την τήρηση όλων των κανόνων που επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και γίνονται προσπάθειες να βρεθούν ομάδες. Εδώ στο Καρπενήσι δεν θα κάνουμε κανένα φιλικό παιχνίδι. Την Τετάρτη 12 Αυγούστου θα επιστρέψουμε στα Γιάννινα.

Κύριε Γιαννίκη, ενόψει του νέου πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ 1 τι προσπαθείτε να περάσετε στους παίκτες για να είναι έτοιμοι για αυτή τη μεγάλη μάχη;
Η φιλοσοφία μας δεν αλλάζει σε σχέση με πέρσι. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανταποκριθούμε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Πρέπει να έχουμε κατοχή μπάλας, άμεση αντίδραση όταν χάνουμε την μπάλα, τακτική ευελιξία στο αμυντικό κομμάτι με επιθετική σκέψη. Ενδεικτικά τώρα σας λέω κάποια στοιχεία που θέλουμε να έχει η ομάδα μας. Τώρα, το τι απαιτήσεις θα έχει το κάθε παιχνίδι, θα το δούμε στην πορεία και όταν με το καλό έρθει η ώρα του κάθε αγώνα. Τώρα δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο συγκεκριμένο.

«Η αισιοδοξία είναι κομμάτι της δουλειάς μας»

Παρά τις δυσκολίες που έχει η προσπάθεια σας βλέπω αισιόδοξο.

Η αισιοδοξία είναι κομμάτι της δουλειάς μας. Αλίμονο αν δεν είχαμε αισιοδοξία. Στο πρωτάθλημα θα συναντήσουμε διάφορες καταστάσεις και πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε. Και στα δύσκολα θα πρέπει να κάνουμε την καλύτερη διαχείριση.

Έχετε μια εικόνα μεταξύ πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Υπάρχει μεγάλη διαφορά;

Σίγουρα υπάρχει μεγάλη διαφορά των κατηγοριών. Όσο πιο πάνω ανεβαίνεις, αντιμετωπίζεις διαφορετικές συνθήκες. Τα παιχνίδια είναι πιο γρήγορα, υπάρχει μεγαλύτερη ποιότητα, η κάθε κατηγορία έχει διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Πάντως και η Σούπερ Λιγκ 2 δεν είναι εύκολη κατηγορία.

Με την ευκαιρία να μας πείτε κύριε Γιαννίκη τα σημεία-κλειδιά που έκαναν πρωταγωνιστή τον ΠΑΣ στη Σούπερ Λιγκ 2.

Είχαμε από την αρχή μια συνεχόμενη εξέλιξη. Στην αρχή της σεζόν δεν υπήρχε και πολλή εμπιστοσύνη στη δουλειά που κάναμε, αλλά με την προσπάθεια όλων, όπως και των παραγόντων, αποκτήσαμε μια σταθερότητα  που έκανε τη διαφορά. Και ο κόσμος βοήθησε από τη δική του πλευρά. Γενικά ήταν μια καλή χρονιά για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

«Θέλω δουλειά, προσπάθεια, τόλμη, επαγγελματισμό»

Αντιλαμβάνομαι δεν θα αλλάξει η φιλοσοφία της ομάδας, όπως είπατε και πριν. Προφανώς θα αλλάξουν κάποια δεδομένα.

Εννοείται ότι θα κρατήσουμε τα καλά στοιχεία που είχαμε, δουλειά, προσπάθεια, τόλμη, επαγγελματισμό, να κοιτάμε στα μάτια όλους τους αντιπάλους και να έχουμε νοοτροπία νικητή. Όλα αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να τα προσαρμόσουμε με τα νέα δεδομένα. Σίγουρα δεν θα είμαστε εμείς οι πρωταγωνιστές στη νέα κατηγορία, θα έχουμε δύσκολους αντιπάλους και με ρεαλισμό βλέπουμε την επόμενη ημέρα. Όμως κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να καλύψουμε την αγωνιστική ανισορροπία που έχουμε σε σχέση με τις άλλες ομάδες που έδωσαν πέρσι περισσότερα παιχνίδια από εμάς, για να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα στο νέο πρωτάθλημα.

Η αλλαγή κατηγορίας προϋποθέτει και κάποιες ενισχύσεις. Είναι λογικό ότι και ο ΠΑΣ θα κάνει μεταγραφές, στον βαθμό που τις χρειάζεται. Το θέτω σωστά;

Εννοείται ότι και εμείς θα έχουμε ενισχύσεις. Η μεταγραφική περίοδος ξεκίνησε στις 3 Αυγούστου. Πήραμε τον Μανώλη Σάλιακα σε μια καλή ηλικία, με παραστάσεις από τη μεγάλη κατηγορία και με συμμετοχές στις εθνικές ομάδες. Σίγουρα θα μας βοηθήσει, όπως και ο Μάρβιν που ήρθε τελευταία στην ομάδα. Τον γνωρίζω από την εθνική Κ19 του Βελγίου που έπαιζε, όταν εγώ στη Γερμανία ήμουν υπεύθυνος ακαδημιών και με ενδιέφερε να μάθω για τις μικρές εθνικές γειτονικών χωρών που έχουν εξελίξιμους παίκτες. Πιστεύω ότι και αυτός θα μας βοηθήσει.

«Να συνηθίσουμε και χωρίς κόσμο»

Ο ΠΑΣ είναι ομάδα που στηρίζεται στη δυνατή έδρα του, στον κόσμο του. Αν τελικά λόγω Covid-19 δεν επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων, τουλάχιστον στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, θα είναι ντεζαβαντάζ γι’ αυτόν;
Αυτό είναι ντεζαβαντάζ για την κάθε ομάδα. Δεν είναι καλό να παίζεις με άδειες κερκίδες. Μακάρι να μην ισχύσει και να μην έχουμε προβλήματα με τον κορονοϊό. Αν όμως ξεκινήσουν χωρίς κόσμο οι αγώνες, θα πρέπει να το συνηθίσουμε εμείς. Οι άλλες ομάδες προσαρμόστηκαν καθώς έδωσαν πολλά παιχνίδια χωρίς κόσμο, ενώ εμείς μέχρι που διακόπηκε το πρωτάθλημα είχαμε κόσμο.

Ο ΠΑΣ είναι ομάδα με αρκετά νέα παιδιά, που δίνεται σ’ αυτά η ευκαιρία της διάκρισης στη Σούπερ Λίγκα. Άρα θα πρέπει να καταβάλουν και μεγαλύτερες προσπάθειες.

Ο κάθε ποδοσφαιριστής είναι φιλόδοξος, όπως και ο κάθε προπονητής θέλει το μάξιμουμ σε κάθε αγώνα. Όλοι οι παίκτες είναι φιλόδοξοι και θέλουν να κερδίζουν τα παιχνίδια. Αυτό αφορά όλους τους παίκτες και όχι μόνο του ΠΑΣ Γιάννινα. Για τον ΠΑΣ μπορώ να πω ότι όλοι οι παίκτες είναι φιλόδοξοι και σε κάθε προπόνηση δίνουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους.

Συγχωρήστε μου που σας πάω από το ένα θέμα στο άλλο, αλλά έτσι τα φέρνει η κουβέντα μας. Σε ένα περίπου μήνα ξεκινά το νέο πρωτάθλημα. Σε ποια σημεία πρέπει να προσέξει περισσότερο ο ΠΑΣ;

Ας κοιτάξουμε πρώτα τον εαυτό μας. Να δούμε που είμαστε, τι μας λείπει, πως μπορούμε να γίνουμε καλύτερη ομάδα. Πρώτα θα πρέπει να καλύψουμε το κενό της αγωνιστικής απραξίας, που σας ανέφερα και πριν. Οι άλλες ομάδες έχουν περισσότερα παιχνίδια. Εγώ κοιτάζω την δουλειά που γίνεται τώρα. Να έχουμε συνεχή βελτίωση και εξέλιξη, για να φτάσουμε στα επίπεδα που θέλουμε ώστε να ξεκινήσουμε καλά το πρωτάθλημα.

Παίζει ρόλο στην ψυχολογία των παικτών και του κόσμου το καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα;

Είναι καλό να ξεκινάς με επιτυχίες το πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν είναι το απόλυτο. Η εξέλιξη και η επιτυχία δεν εξαρτάται μόνο από την πρώτη ή τις πρώτες αγωνιστικές. Μια ομάδα πρέπει να είναι ανταγωνιστική και να έχει διάρκεια σε όλη τη σεζόν, για να φτάσει στον στόχο της. Πέρσι το ξεκίνημα στη Σούπερ Λιγκ 2 ήταν καλό, αλλά όχι αυτό που έπρεπε να είναι. Όμως είχαμε συνεχή εξέλιξη και διάρκεια στην πορεία. Η διαδρομή του πρωταθλήματος δεν είναι σπριντ, αλλά ένας μαραθώνιος. Δεν λέει τίποτα να ξεκινήσεις καλά και στη συνέχεια να έχεις πτωτική πορεία.

«Έχω εμπιστοσύνη στη δουλειά μου»

Πως νιώθετε που στον δεύτερο χρόνο της θητείας σας στον ΠΑΣ θα είστε προπονητής ομάδας Α’ Εθνικής; Άλλοι συνάδελφοί σας στην Ελλάδα, για να αναλάβουν ομάδα Σούπερ Λιγκ έπρεπε να καθίσουν πολλά χρόνια σε πάγκους ομάδων μικρότερων κατηγοριών.

Όταν  ήρθα στον ΠΑΣ και στην πρώτη συνέντευξή μου, όταν με παρουσίασε ο πρόεδρος κ. Χριστοβασίλης, είχα πει ότι ο στόχος της ομάδας είναι γνωστός, θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό. Εγώ είμαι φιλόδοξος και έχω εμπιστοσύνη σ’ αυτό που κάνω. Γι’ αυτό ήρθα στην Ελλάδα. Μέσα από μια συλλογική προσπάθεια να έχουμε επιτυχίες. Δυστυχώς λόγω κορονοϊού δεν αισθανθήκαμε απόλυτα αυτόν τον κύκλο επιτυχίας. Η άνοδος του ΠΑΣ ήταν επιτυχία όλων μας, παικτών, παραγόντων, φιλάθλων.

Φέτος έχετε τις ίδιες εκτιμήσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με αυτές που είχατε πέρσι, μπαίνοντας για πρώτη φορά σε αυτόν τον χώρο;

Εντάξει, αλλιώς είναι να βλέπεις το ποδόσφαιρο απ’ έξω και αλλιώς από μέσα. Το ποδόσφαιρο εντός των τεσσάρων γραμμών είναι το ίδιο παντού. Και εδώ υπάρχει ποιότητα. Απλώς λείπουν οι καλές εγκαταστάσεις και δεν έχουν οι περισσότερες ομάδες τις υποδομές που έχουν οι ομάδες στο εξωτερικό. Στην Ευρώπη δεν έχουμε σε επίπεδο ομάδων τις τεράστιες επιτυχίες, δηλαδή ομάδα να διεκδικήσει ευρωπαϊκό τίτλο. Είναι κρίμα που του χρόνου θα έχουμε λιγότερες ομάδες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Αν περνούσε ο Ολυμπιακός στο ματς με τη Γουλβς θα ήταν καλύτερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είδατε αυτό το ματς, τι λέτε, μπορούσε να προκριθεί ο Ολυμπιακός;

Νομίζω ότι μπορούσε να προκριθεί όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι. Έφαγε ένα γκολ από λάθος, έβαλε άλλο που δεν μέτρησε, είχε και τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού μετά το 1-0.

Πηγαίνοντας προς το τέλος της κουβέντας μας, θα θέλαμε να μάθουμε κάποια πράγματα για τη δική σας διαδρομή στη Γερμανία και στην Ελλάδα.

Στη Γερμανία σπούδαζα οικονομικές επιστήμες και παράλληλα πήρα αρκετά διπλώματα προπονητή. Ξεκίνησα να το κάνω από χόμπι αρχικά, αφού υπήρχαν και οι σπουδές μου. Είδα ότι είχα επιτυχίες. Δέχθηκα προτάσεις από ομάδες της Μπουντεσλίγκα 1 και 2, όπου ανέλαβα υπεύθυνος ακαδημιών, προπονητής σε ομάδες Κ19, υπεύθυνος για τοπ ταλέντα. Στη συνέχεια έγινα βοηθός προπονητή έχοντας και τον ρόλο υπεύθυνου ακαδημιών, έγινα πρώτος προπονητής και στη συνέχεια ήρθα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Εδώ από το Καρπενήσι θα θέλαμε λίγα λόγια προς τον κόσμο της ομάδας σας.

Την σκληρή δουλειά που κάναμε πέρυσι  τη συνεχίζουμε και φέτος. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Όμως έχουμε ακόμα πολύ δουλειά μπροστά μας, πρέπει να ανεβούμε το βουνό.

https://gianninasports.blogspot.com/2020/08/blog-post_91.html#more

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Σαβ 31 Οκτ 2020 19:06 »
ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Σαβ 31 Οκτ 2020 21:57 »
ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ
Ίσως το μοναδικό που συμφωνώ με τον Λαμία με τα 1000.... :)) :)) :)) :)) :))