Καρτάλης: «Θα κάνουμε καλή πορεία στη Super League 1»Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή του οποίου η πορεία του και η αγωνιστική του κουλτούρα δεν διαφέρει και πολύ από αυτή του προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα, Αργύρη Γιαννίκη.
Γαλουχημένος στη Γερμανία και έχοντας παραστάσεις από τα εκεί γήπεδα, πήρε την απόφαση πέρυσι το καλοκαίρι να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στην πατρίδα του και τον ΠΑΣ Γιάννινα, την περίοδο που ανέλαβε ο Γιαννίκης.
Με 16 συνολικά συμμετοχές στην περσινή «κουτσουρεμένη» σεζόν και με δυο γκολ κόντρα σε κρητικές ομάδες (Πλατανιά, Χανιά), ο 25χρονος μέσος Αλέξανδρος Καρτάλης απέδειξε πώς έχει όλα εκείνα τα εφόδια να προσφέρει λύσεις στην γιαννιώτικη ομάδα.
Από το Καρπενήσι, όπου βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, ο Καρτάλης μίλησε στον «ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ» και τον ανταποκριτή μας Δημήτρη Κολλημένο για την εύκολη προσαρμογή του στην ομάδα ελέω Γιαννίκη, για τις τραγικές εμπειρίες σχετικά με τις γηπεδικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, ενώ παραδέχεται πώς θα μπορούσε να κάνει καλύτερη χρονιά στο περσινό πρωτάθλημα.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Καρτάλη στον «Π.Λ.»:
Αλέξανδρε είναι η δεύτερη σεζόν την ομάδα του ΠΑΣ. Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;
«Προσωπικοί μου στόχοι είναι πάνω από όλα η σωματική μου βελτίωση και η τακτική. Να έχω αρκετές συμμετοχές γιατί μέσα από τον αγώνα μαθαίνεις. Όταν παίζεις, έχεις εμπειρίες και από τα λάθη σου μπορείς να μάθεις πολλά».
Πέρυσι ήρθες από το γερμανικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μετά από τη χρονιά αυτή είδες ότι είναι τόσο χαοτικές οι διαφορές των δύο πρωταθλημάτων και πως ήταν η προσαρμογή σου;
«Όσον αφορά τη φιλοσοφία, εμένα μου φαίνεται πολύ εύκολο (κομμάτι, γιατί ξέρω ότι η σκέψη του προπονητή είναι παρόμοια με τη δική μου και πολλές φορές καταλαβαίνω τι περιμένει ο προπονητής από εμάς. Για αυτό μου φαίνεται πιο εύκολο τώρα που έχω προπονητή με γερμανική νοοτροπία. Πιστεύω ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο τακτικό, πιο αμυντικό, πιο δυνατό σχετικά με τις μονομαχίες, ενώ στη Γερμανία όσον αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι είναι πιο ποιοτικό.
Φυσικά αυτό έχει να κάνει και με τα γήπεδα, οι εμπειρίες που έχω στην Ελλάδα με τα γήπεδα τις περισσότερες φορές είναι τραγικές. Αυτή είναι η αλήθεια και με τέτοια γήπεδα είναι δύσκολο να παίξεις καθαρό ποδόσφαιρο, όπως το έχω μάθει εγώ στη Γερμανία όπου εκεί τα γήπεδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και για αυτό εκεί το ποδόσφαιρο είναι πιο επιθετικό».
Έχεις αγωνιστεί στον ΠΑΣ σε πολλές θέσεις. Ποια πιστεύεις ότι σου ταιριάζει καλύτερα;
«Καλύτερη θέση που πιστεύω πως μου ταιριάζει είναι στο 8αρι, δηλαδή να είμαι λίγο πιο επιθετικά από το 6αρι και να κάνω κινήσεις μπροστά, να παίρνω τη μπάλα στα πόδια και να μπορώ να φεύγω με την ταχύτητα μου να παίζω πάσες στους επιθετικούς και στα εξτρέμ.
Πιστεύω ότι αυτή είναι η ιδανική θέση για εμένα αλλά και 6αρι να παίζω δεν έχω θέμα επειδή τα τελευταία πέντε χρόνια έχω αγωνιστεί και ως αριστερό μπακ, εξτρέμ, χαφ, έχω παίξει τα πάντα ακόμη και στόπερ».
Πως κυλάει η προετοιμασία της ομάδας στο Καρπενήσι;
«Για αυτά που θέλαμε να κάνουμε έγινε μια πάρα πολύ καλή δουλειά, ποιοτική και επειδή έχουμε κάποια τακτικά πράγματα που είναι καινούργια για εμάς.
Πιστεύω ότι δουλέψαμε πάρα πολύ καλά και στην αντοχή και στη δύναμη και πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με την ποιότητα.
Όσον αφορά τις συνθήκες λόγω κορωνοϊού δεν είναι και τέλειες, γίνεται μια καλή προσπάθεια αλλά λόγω του ιού δεν επιτρέπεται να υπάρχουν καταστάσεις όπως τις φανταζόμαστε και είναι κάποια πράγματα που δεν είναι όπως θα έπρεπε».
Σας έχει επηρεάσει η αγωνιστική απραξία; Θα είστε έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος;
«Όπως είπε και ο Σάντι (Κρίζμαν) κουράζει πολύ το θέμα.
Εμείς κάναμε 2,5 μήνες ιδιωτικές προπονήσεις, ο καθένας μόνος του πήγαινε να κάνει το τρέξιμο και την ενδυνάμωση και αυτό κούραζε πιο πολύ.
Ο Σάντι και εγώ ήμασταν μόνοι δεν είχαμε κανέναν στην καραντίνα κοντά μας.
Θα ήσουν σπίτι μόνος και θα έβγαινες μόνο για προπονήσεις και αν δεν έχεις αγώνες είναι δύσκολο το θέμα.
Ευτυχώς τώρα είμαστε σε καλό δρόμο, το έχουμε ξεπεράσει όλο αυτό και ελπίζω να συνεχίσουν οι αγώνες να μπούμε σε έναν ρυθμό».
Θέλω έναν απολογισμό της περσινής χρονιάς τόσο για εσένα προσωπικά όσο και για την ομάδα.
«Για εμένα προσωπικά πιστεύω ότι θα μπορούσα και καλύτερα.Αν έπαιζα 8αρι θα έπρεπε να βάλω περισσότερα γκολ και σε αυτό τον τομέα δεν είμαι ευχαριστημένος.
Για την ομάδα πιστεύω ότι πήγαμε πάρα πολύ καλά, νομίζω είχαμε μόνο μια ήττα με τον Λεβαδειακό.
Επιθετικά και αμυντικά κάναμε πάρα πολύ καλή δουλειά και αν συνεχίσουμε έτσι και στην Super League 1 με τους παίκτες που θα έρθουν, οι οποίοι θα πρέπει να είναι ποιοτικοί και να ταιριάζουν στην ομάδα, θα κάνουμε μια καλή σεζόν».
Του Δημήτρη Κολλημένου- αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
http://passports.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=30840:%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AE-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-super-league-1&Itemid=138