Ελευθεριάδης: «Ο ΠΑΣ θα μπορούσε να έχει περισσότερους βαθμούς»
Ο Χρήστος Ελευθεριάδης μίλησε στο SDNA για την έως τώρα πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα, τον τεχνικό των Ηπειρωτών Αργύρη Γιαννίκη, αλλά και την μάχη της παραμονής.
Στην 10η θέση της βαθμολογίας βρίσκει το τέλος του 2020 τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος της Super League Interwetten.
Ο μεσοεπιθετικός του «Άγιαξ της Ηπείρου» Χρήστος Ελευθεριάδης μίλησε στο SDNA για την μέχρι τώρα πορεία των «κυανόλευκων», το κλίμα στην ομάδα, το πρωτάθλημα αλλά και για την φετινή του αγωνιστική παρουσία.
Το τέλος του 2020 βρίσκει τον ΠΑΣ Γιάννινα να είναι στην 10η θέση της βαθμολογίας. Είστε ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας;
«Σε γενικές γραμμές ναι είμαστε ικανοποιημένοι αν και πιστεύω, ό,τι θα μπορούσαμε να έχουμε μερικούς βαθμούς παραπάνω».
Παρότι ο ΠΑΣ επέστρεψε φέτος στην μεγάλη κατηγορία εν τούτοις αποτελεί μια από τις ομάδες έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος. Ποιο είναι το συστατικό της καλής αυτής αγωνιστικής εικόνας;
«Θεωρώ ότι σε μεγάλο ποσοστό είναι η ομοιογένεια. Η ομάδα έχει κρατήσει αρκετά παιδιά από την προηγούμενη σεζόν. Παράλληλα τα νέα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα μπήκαν απευθείας στο κλίμα, αλλά και στον τρόπο παιχνιδιού που παίζει η ομάδα, κάτι που έχει σαν συνέπεια αυτό να βγαίνει στο γήπεδο».
Πόσο σημαντική είναι η συμβολή του Αργύρη Γιαννίκη σ΄ότι έχει να κάνει με την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Τι είναι αυτό, στο οποίο την έχει βελτιώσει σε σχέση με πέρυσι;
«Ο κόουτς έχει μια επιθετική φιλοσοφία, με πρέσινγκ στον αντίπαλο και κατοχή μπάλας. Αυτό το ποδόσφαιρο το παίζουμε από την Β΄Εθνική ουσιαστικά και συνεχίζουμε στο ίδιο πλάνο και φέτος. Κάνουμε καλές εμφανίσεις, αν και όπως σας είπα πριν, θα μπορούσαμε να έχουμε λίγους περισσότερους βαθμούς».
Ο Αργύρης Γιαννίκης εκτός από προπονητής σας είναι και ψυχολόγος σας...;
«Όταν είσαι σε αυτό το επίπεδο σίγουρα υπάρχει πίεση. Βοηθάνε γενικά και οι προπονητές... Μέσα στα αποδυτήρια που μπαίνουμε λέμε ότι πάμε για τη νίκη... Δεν μπαίνουμε στο παιχνίδι και ότι γίνει. Έχουμε ένα πλάνο. Πάνω σε αυτό το πλάνο προσπαθούμε να κερδίσουμε τον εκάστοτε αγώνα. Σίγουρα το χαιρόμαστε το παιχνίδι... Πάνω απ΄όλα είναι επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Χρειαζόμαστε τη νίκη για να ανέβουμε πιο ψηλά».
Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι περισσότερο ομάδα εκτός έδρας, παρά εντός έδρας...;
«Ναι αν δούμε τους βαθμούς που έχουμε πάρει ισχύει αυτό. Δεν νομίζω. Και τώρα που δεν έχει κόσμο ειδικά, όλα τα παιχνίδια φαίνονται το ίδιο εντός και εκτός έδρας. Δεν ξέρω για ποιο λόγο γίνεται αυτό, δεν μπορώ να δώσω κάποια εξήγηση».
Ο ΠΑΣ όταν αγωνίζεται μέσα στην έδρα του ένας από τους κινητήριους μοχλούς του είναι ο κόσμος του. Αυτή η απουσία του κόσμου λόγω του κορωνοϊού, εσάς σας έχει επηρεάσει...;
«Για εμάς είναι ένα αρνητικό, το ότι δεν υπάρχει κόσμος στο γήπεδο. Το ποδόσφαιρο είναι για τον κόσμο. Σίγουρα ανεβάζει και την δικιά μας ψυχολογία. Δίνει άλλα κίνητρα. Από εκεί και πέρα εμείς είμαστε επαγγελματίες κοιτάμε να κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε την δουλειά μας, μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα είναι ένα πλήγμα για εμάς, ότι δεν έχουμε κόσμο στα γήπεδα».
Στον τελευταίο αγώνα που δώσατε με τον Αστέρα Τρίπολης εντός μείνατε με δέκα παίκτες. Παρόλα αυτά, το παλέψατε το παιχνίδι και καταφέρατε να πάρετε την ισοπαλία. Μπορούσατε να έχετε πάρει κάτι καλύτερο...;
«Έτσι όπως μπήκαμε στο παιχνίδι, ακόμα και στο β΄ ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα σε αυτό το επίπεδο, όταν παίζεις με αριθμητικό μειονέκτημα παίζει μεγάλο ρόλο. Αλλάξαμε τακτική. Πήγαμε σε πιο αμυντική τακτική και ουσιαστικά καταφέραμε να κρατήσουμε την ισοπαλία, κάτι το οποίο μας βγήκε»
Τι είδους κλίμα επικρατεί στα αποδυτήρια;
«Είμαστε μια παρέα μπορώ να πω. Γενικά είναι όλοι καλά παιδιά, δεν έχουμε ιδιόρρυθμους χαρακτήρες, μέσα στα αποδυτήρια. Νομίζω ότι έχουμε ένα πολύ καλό κλίμα γενικότερα».
Από τις νίκες που έχει κάνει μέχρι τώρα η ομάδα, ποια κατά την γνώμη σου θεωρείς ότι είναι η πιο σημαντική;
«Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια νίκη, γιατί όπως έχω πει και σε προηγούμενες μου συνεντεύξεις, όλα τα παιχνίδια μοιάζουν το ίδιο δύσκολα, σε αυτή την κατηγορία. Το κάθε ένα έχει τον δικό του χαρακτήρα. Δεν θα ξεχώριζα κάποια νίκη. Σίγουρα όλες οι νίκες είναι σημαντικές».
Οι διαφορές των ομάδων από την 5η θέση και κάτω είναι μικρές. Η μάχη της παραμονής πιστεύεις ότι θα πάει μέχρι το τέλος;
«Ναι.Θεωρώ ότι όλες οι ομάδες θα ενισχυθούν. Είναι μεγάλο το πρωτάθλημα, καθώς έχει τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ. Οπότε νομίζω είναι πολύ νωρίς να κάνουμε κάποια πρόβλεψη. Για αυτό και εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να μπορούμε να παίρνουμε τη νίκη...».
Ένα σχόλιο για το πρωτάθλημα της Super League
«Είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, στο οποίο όλοι οι αγώνες κρίνονται στην λεπτομέρεια. Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε σε αυτό το ρυθμό και το 2021 και ακόμα καλύτερα, για την ομάδα μου. Από εκεί και πέρα εύχομαι να γίνονται καλοί αγώνες».
Σε κάποια παιχνίδια εντός έδρας όπως με την Λάρισα και τον Παναιτωλικό μπορεί να πει κάποιος ότι αδικήσατε τον εαυτό σας...;
«Με τον Παναιτωλικό αξίζαμε να πάρουμε τη νίκη. Αντίθετα με την Λάρισα, δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Ήταν από τα πολύ λίγα παιχνίδια, που μπήκαμε μουδιασμένα μέσα στο γήπεδο. Η Λάρισα από την πλευρά της βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα και δίκαια πήρε τη νίκη»
Ποια είναι η θέση που σου αρέσει να παίζεις;
«Μεσοεπιθετικά παίζω. Μου αρέσει να παίζω στα φτερά δεξιά – αριστερά».
Φέτος αν δεν κάνω λάθος έχεις πιο γεμάτη χρονιά, σε σχέση με πέρυσι λόγω του τραυματισμού που είχες στην αρχή της σεζόν
«Ναι είχα υποστεί κάταγμα περόνης, με συνέπεια να μείνω εκτός για 4 μήνες. Φέτος είμαι πολύ καλά. Έχω δουλέψει όλο αυτό τον καιρό την αποκατάστασή μου. Είμαι πολύ καλά, νιώθω πιο καλά από ποτέ στην καριέρα μου».
Ένα σχόλιο για τον πρόεδρο της ομάδας
«Ο πρόεδρος προσπαθεί να είναι δίπλα στην ομάδα. Δεν έχουμε συχνές επαφές, Δεν τον βλέπουμε συχνά. Δίνει κι αυτός τις μάχες του για την ομάδα».
Μια ευχή για τη νέα χρονιά που έρχεται
«Θα ευχηθώ καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο. Υγεία πάνω απ΄όλα. Να μην χάσουμε το χαμόγελο μας, γιατί τα καλύτερα θα έρθουν. Ελπίζω αυτό το οποίο ζούμε να τελειώσει σύντομα και να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα, γιατί τον χρειαζόμαστε».
* Η συνέντευξη δόθηκε στον Άκη Παπαβλασόπουλο
sdna.gr