Ο Αλέξανδρος Λώλης στο Sportsioannina.grΠρόκειται για ένα από τα...next big thing του ΠΑΣ Γιάννινα... Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Λώλη ο οποίος μας συστήθηκε κατά την περσινή σεζόν και φέτος ετοιμάζεται για την παρθενική του εμφάνιση στα σαλόνια της Σούπερ Λιγκ.
o νεαρός άσος του ΠΑΣ "ανακρίνεται" από το Sportsioannina.gr λίγες ημέρες πριν την έναρξη της Σουπερ Λιγκ.
Συνέντευξη: Ακης Λιούτας
- Αλέξανδρε σε μερικές ημέρες η Σούπερ λιγκ θα βρεθεί στην... αφετηρία και μαζί της και οι παραστάσεις σου στην μεγάλη κατηγορία. Πώς αισθάνεσαι;
Aναμφίβολα ανυπομονώ... Επιστρέψαμε εκει όπου ανήκουμε ύστερα από μία δύσκολη χρονιά. Θα αγωνιστούμε σε επίσημο παιχνίδι ύστερα από έξι μήνες και αυτό είναι σημαντικό. Είμαι έτοιμος να αγωνιστώ για πρώτη φορά στην Σούπερ Λιγκ και ανυπομονώ να έρθει αυτή η στιγμή.
- Κατά την περσινή χρονιά ειχες δηλώσει σε συνέντευξη τύπου ότι δεν σε αγχωνει το... βάρος της φανέλας . Το αντίθετο μάλιστα...
Ειναι γεγονός ότι ειχα είχα δηλώσει μετά το ντεμπούτο μου. Ισχύει ακόμη το ίδιο συναίσθημα παρότι φέτος θα αγωνιζόμαστε στην Σούπερ Λιγκ 1 και οι απαιτήσεις θα είναι αυξημένες.
- Παράλληλα τόνισες ότι το πρώτο βήμα ήταν να υπογράψεις επαγγελματικό συμβόλαιο και να καταγράψεις την πρώτη σου συμμετοχή σε επαγγελματική κατηγορία. Το επόμενο πιο θα είναι...;
Είναι γεγονός και είμαι χαρούμενος που επιτεύχθηκε. Στόχος είναι να προσπαθώ καθημερινά να πείσω το τεχνικό τιμ ότι και την τρέχουσα σεζόν , μπορώ να αντεπεξέλθω και να έχω ενεργό ρόλο στο ρόστερ. Οτι μπορώ να δώσω το 100% από αυτά που μου ζητάνε και να βελτιώνομαι καθημερινά.
Ίσως να καθιερωθείς και στις εθνικές ομάδες ; Η αρχή έγινε κατά την περσινή χρονιά όπου κληθηκες στην Εθνική Νέων.
Αναμφίβολα ειναι σημαντικό γεγονός αλλά δεν θέλω να προτρέχω. Οι επιλογές έρχονται μέσω των καλών εμφανίσεων με τις ομάδες και ως εκ τούτου είμαι συγκεντρωμένος σε αυτά που μου ζητάει το τεχνικό τιμ ώστε να βελτιωθώ . Το μυαλό μου είναι στον ΠΑΣ και στην προσπάθεια όπου πρέπει να καταβάλω καθημερινά.
- Σίγουρα ως τώρα θα έχεις ακούσει άπειρες συμβουλές. Ποια είναι αυτή που έχεις συγκρατήσει περισσότερο και από ποιο άτομο;
Η αλήθεια είναι αυτή , ότι έχω δεχτεί πολλές συμβουλές. Η κυριότερη είναι αυτή ου άκουσα από τον προπονητή μου στην Κ15 , κ.Ανθυμιάδη και τον βοηθό προπονητή μας τον κ.Μπαδήμα. Να έχω σκυμμένο το κεφάλι και να δουλεύω καθημερινά με πίστη στον εαυτό μου. Μέσω της σκληρής δουλειάς είναι στο χέρι μου να πετύχω τα όνειρα μου. Προσπαθώ καθημερινά να ακολουθώ στο έπακρο την συμβουλή τους.
- Ύστερα από αρκετά χρόνια ο ΠΑΣ προσπαθεί να "χτίσει" ένα νέο σύνολο και να δημιουργήσει ένα νέο κορμό ετών. Σε τι σημείο θεωρείς βρίσκεται η εν λόγω διαδικασία ;
Τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος έχει κάνει αρκετές αλλαγές στο εσωτερικό του. Αναμφίβολα ως ένα σημείο ήταν επιτακτικές λόγω του υποβιβασμού. Ωστόσο αυτά ανήκουν στο παρελθόν και τώρα κάτι "νέο" χτίζεται. Πλέον το ρ΄σοτερ απαρτίζεται από αρκετούς νέους παίκτες οι οποίοι δείχνουν ότι μπορούν να ανταπεξέρθουν και να αποτελέσουν το "αύριο" της ομάδας. Με μερικές ακόμη προσθήκες πιστεύω θα δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα κοιτάει κάθε ομάδα στα μάτια.
Μάλιστα το ρόστερ θα στελεχώνεται με αρκετούς παίκτες από τα τμήματα υποδομής τα οποία αναμένεται να έχουν ενεργό ρόλο στο ρόστερ...
Είναι μία απο τις σημαντικές αλλαγές των τελευταίων ετών. Δίνεται ευκαιρία στους νεαρούς ποδοσφαιριστές να αποδείξουν το ταλέντο τους και να αρπάξουν την ευκαιρία. Μέχρι στιγμής φαίνεται πως έχει θετικά αποτελέσματα και ο κόσμος να στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Καθημερινά μας δείχνουν ότι πιστεύουν σε εμάς και αυτό μας δίνει επιπλέον κίνητρο.
- Τι να περιμένουμε από τον φετινό ΠΑΣ Γιάννινα ;
Δεν θα διαφέρει σε μεγάλο βαθμό η νοοτροπία μας. Το τεχνικό επιτελείο μας έχει καλλιεργήσει το πνεύμα του νικητή και έτσι θα συνεχίσουμε. Έγιναν κάποιες ποιοτικές προσθήκες που θα μας βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Στόχος είναι να ¨κυριαρχούμε" σε κάθε παιχνίδι με επιθετικό ποδόσφαιρο και να έχουμε την μπάλα στα πόδια μας. Έτσι θα κάνουμε εμείς το παιχνίδι μας και όχι ο αντίπαλος.
Από τον Αλέξανδρο τι να περιμένουμε στην πρώτη παρουσία στα μεγάλα σαλόνια ;
Μου αρέσουν οι προκλήσεις και ανυπομονώ να μου δοθεί η ευκαιρία να αποδείξω τις ικανότητες μου. Δεν μου αρέσουν και μεγάλα λόγια και αρκούμαι σε πράξεις. καθρέφτης είναι το γήπεδο και ως εκ τούτου το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου.
- Πόσο σας έχει επηρεάσει η πανδημία στη σωστή προετοιμασία ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς ;
Πλέον είναι μία κακή συνήθεια. Είναι αρκετά δύσκολο για τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο και ειδικά όταν δεν έχουμε παιχνίδια στα πόδια μας. Παρόλα αυτά κάνουμε υπομονή και δίνουμε καθημερινά το καλύτερο μας εαυτό ώστε η έναρξη της σεζόν να μας βρει έτοιμος και κατάλληλα προετοιμασμένους.
https://www.sportsioannina.gr/index.php/rss/92761-sportsioannina-gr-photos