Τύποι σαν εμένα σταματάνε να μιλάνε με "Τύπους σαν εσένα" όταν χρησιμοποιείς τέτοιες εκφράσεις. Γι' αυτό και θα είναι τελευταία απάντησή μου σε σένα γιατί άδικα ξοδεύω τον χρόνο μου με τύπους σαν εσένα.
Πρώτον: Επιμένεις να μιλάς για πρόσφυγες όταν εγώ μιλάω για λαθρομετανάστες. Μάθε πρώτα τον ορισμό το τι εστί πρόσφυγας και τι μετανάστης.
Δεύτερον: Τις βάρκες τις βουλιάζουν οι ίδιοι για να 'διασωθούν' με βάση τον νόμο. Αυτοί που πνίγονται είναι αυτοί που ξεκινούν με κακοκαιρία ή έχουν υπερφορτώσει τις βάρκες. Δεν φταίμε εμείς οι Έλληνες. Ούτε τους βυθίζουμε απ' όσο γνωρίζω.
Τρίτον: Ζητώ να εφαρμοστεί ο νόμος που απαγορεύει σε λαθρομετανάστες να παραμείνουν στην Ελλάδα. Αυτό εξαιρεί τους πρόσφυγες και τους νόμιμους μετανάστες. γιατί αυτοί δεν χαρακτηρίζονται λαθρομετανάστες.
Τέταρτον: Δεν δεχτήκαμε τη σαρία στη Θράκη γιατί γουστάραμε. Το ζήτησαν οι μουσουλμάνοι. Αυτό εννοώ όταν λέω το επέβαλε το ισλάμ. Μην κάνεις τον χαζό.
Πέμπτον: Ο Βέλγος είναι EURO MP. Ευρωβουλευτής δηλαδή. Αν έχεις πρόβλημα με τα αγγλικά, ευχαρίστως να σου μεταφράσω, ειδικά την τελευταία του φράση. Εκφράζει την άποψη ότι οι μουσουλμάνοι δύσκολα ενσωματώνονται. Τη σαρία σου την έφερα σαν παράδειγμα. Διότι αν μπορούσαν να ενσωματωθούν δεν θα χρειάζονται τους δικούς τους νόμους. Με αυτό το επιχείρημα πολύ απλά σε αποστόμωσα και προσπαθείς με άλλους τρόπους να το μειώσεις (συνθήκες Λωζάνης κλπ).
Έκτον: Έκανα μια έρευνα για τη λέξη λαθρομετανάστης. Ειλικρινά δεν ήξερα ότι είχε γίνει τόσος ντόρος για τη λέξη....γελάω... Ε ρε πού καταντήσαμε. Πότε έγινε αυτό; Σίγουρα μετά το 2012 που πήγα στο Βέλγιο. Μάλλον επί Τσίπρα ε; Α ρε φουκαριάρα Ελληνική γλώσσα... Μια σύνθετη λέξη είναι που εκφράζει αυτό που είναι: μετανάστες που μπαίνουν στη χώρα παράνομα χωρίς χαρτιά, δηλαδή λαθραία.
Ρατσισμός υπάρχει στο μυαλό σας. Αποφάσισαν οι αριστεροί μια μέρα ότι η λέξη αυτή ντε και καλά υποβίβαζε τους παράνομους μετανάστες. lol! OK. Θα διαφωνήσω όμως με επιχειρήματα: Σου παραθέτω έναν ορισμό:
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A1%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82 Η λέξη αυτή με κανέναν τρόπο δεν κάνει τις διακρίσεις που παραθέτονται στον ορισμό. Δεν διακρίνει τους ανθρώπους ούτε ως προς το δέρμα, ούτε εθνικότητα, ούτε θρησκεία, ούτε φύλο, ούτε σεξουαλικότητα, ούτε τίποτα. Κάνει διάκριση ως προς τον
τρόπο που κάποιος μπήκε στη χώρα! Αυτό δεν είναι ρατσισμός. Αν νομίζεις ότι είναι, τότε και παρόμοιες λέξεις όπως λαθροκυνηγός, λαθρεπιβάτης, κλπ πρέπει να απαγορευτούν. Θεωρώ ότι μιλάμε για μια
υπερβολή την οποία η αριστερά ως φαίνεται ενστερνίζεται και εγώ δεν θα της κάνω τη χάρη.