Δεν παραποιώ τίποτα.Παράνομος γιατί προσπαθεί να ξεφύγει από κάτι;Είχαμε και παράνομους Έλληνες.Πως τα φέρνει η πουτάνα η ζωή...Σήμερα άνετος και αύριο παράνομος...
Καλά δεν παραποιείς. Μήπως αποπροσανατολίζεις τότε όταν παίρνεις εκτός περιεχομένου κάποια πρότασή μου όπως ανέφερα παραπάνω; Ή όταν σε μια φράση μου ("Παιδάκια δεν αποκλείονται από το σχολείο απ' όσο ξέρω, εκτός κι αν βρίσκονται λαθραία στην χώρα") αναφέρεσαι σε μεμονωμένες περιπτώσεις που τα έδιωξαν οι γονείς και όχι το κράτος ή να μου προσάπτεις ρατσισμό στη λέξη 'λαθραία'; Τέσπα το αφήνω.
Παράνομος δεν είναι επειδή προσπαθεί να ξεφύγει από κάτι. Παράνομος είναι επειδή δεν ζήτησε άσυλο, δεν έχει χαρτιά και με το έτσι θέλω μπουκάρει στη χώρα μας. Αυτός είναι ο λαθρομετανάστης. (Ξαναγυρίζω στην αρχική ορολογία καθώς δεν βλέπω κανέναν ρατσισμό στη λέξη αυτή, όπως και στη λέξη λαθρεπιβάτης).
Καταρχάς εσύ έφερες κάτι στοιχεία.Περιορισμένα.Μετανάστευση έχουμε σε ολόκληρη την Μεσόγειο.Τους πνιγμένους και εξαφανισμένους τους μετράει;Από που προκύπτει ότι είναι παντρεμένοι;Τι ακριβώς δικαιολογεί αν είναι περισσότεροι οι άνδρες;Αν είναι περισσότεροι μπορούμε να τους πνίξουμε;Είτε πρόσφυγας είτε μετανάστης προσπαθείς να ζήσεις κάπου αλλού αξιοπρεπώς σε σχέση με κάπου αλλού που στο στερούν.Μπορεί να συμβεί στον καθένα μας.
Το αν είναι περιορισμένα τα στοιχεία, τα παράπονά σου στο Υπουργείο προστασίας πολίτη που τα βγάζει. Είναι κρίμα για τους νεκρούς βέβαια, όπως είναι κρίμα και για τους αυτόχειρες στη χώρα μας που αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια, αλλά εγώ δεν κουβέντιαζα για αυτούς. Εσύ το πας εκεί αγνοώντας τα στατιστικά στοιχεία που ανέφερα πριν. Γιατί άραγε; Τέλος πάντων. Μπορεί να θες να εθελοτυφλείς αλλά θα το αναφέρω για άλλη μια φορά:
Αν είσαι πρόσφυγας και θες να ξεφύγεις από ταραχές, βία, πόλεμο, θα φέρεις και τις γυναίκες μαζί. Δεν θα τις αφήσεις πίσω, έτσι δεν είναι; Τα στοιχεία δείχνουν
υπερδιπλάσιους άντρες από γυναίκες! Τι σημαίνει αυτό; Μήπως τελικά δεν είναι πρόσφυγες πολλοί από αυτούς αλλά απλά οικονομικοί μετανάστες που προσπαθούν δια της πλαγίας οδού να νομιμοποιηθούν στη χώρα μας; Σκέψου! Και επίσης γιατί δεν μένουν στην Τουρκία που είναι και μουσουλμανική και πιο πλούσια από εμάς;
Εσύ μίλησες περί ασυμβίβαστου και περί πολιτισμού.Επαφές μεταξύ Ανατολής και δύσης υπάρχουν από παλιά.Τζαμιά υπάρχουν.Μουσουλμάνοι υπάρχουν.Οπότε από ποιους προκύπτει το ασυμβίβαστο των πολιτισμών που εσύ αναφέρεις;
Εγώ είπα ότι "υπάρχει η αντίληψη εκατέρωθεν ότι το Ισλάμ και ο Δυτικός πολιτισμός είναι ασυμβίβαστα". Οι επαφές δεν είναι το θέμα εδώ.
Η
ενσωμάτωση είναι εξαιρετικά δύσκολη όπως αναφέρθηκα πολλάκις. Το ότι υπάρχουν τζαμιά και μουσουλμάνοι δεν αποτελεί απόδειξη ενσωμάτωσης. Τι θα πει ενσωμάτωση θα πεις; Να αποδέχεσαι π.χ. τους νόμους της χώρας και να μην εφαρμόζεις άλλους (π.χ. Σαρία). Για δες τι γίνεται στη Θράκη. Αν θες να ενσωματωθείς κύριε θα ακολουθείς τους νόμους που ακολουθούν όλοι μας, ακόμα και οι βουδιστές και οι άθεοι, και μην επιβάλεις τους δικούς σου.
Δεν βλέπω αυτό να δικαιολογεί κάπως το μίσος προς άλλους ανθρώπους που ψάχνουν ένα καλύτερο μέλλον.Να μην ξαναγράφω τα ίδια.
Άστοχο σχόλιο και εκτός τόπου και χρόνου, αν αναφέρεσαι σε μένα. Όντως μην τα ξαναγράφεις.