Αποστολέας Θέμα: Μπογδάνος!!!  (Αναγνώστηκε 15802 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Μολοσσός®©

• Jr. Member
  • **
  • Ταύρος εν Πασοπωλείο
    • Προφίλ
Απ: Μπογδάνος!!!
« Απάντηση #150 στις: Πεμ 17 Οκτ 2019 20:58 »
Παράθεση
Σου δόθηκε λινκ.Ένα ποστ δεν μπορεί να σβήσει τα σκατά που κουβαλάς.Ένα κασκόλ ίδιου χρώματος δεν σβήνει τα σκατά.

η παράθεση μηνύματος αποδεικνύει ότι υποκρίνεσαι , πως δεν καταλαβαίνεις ποιος είμαι...κι αν έχω χίλια μηνύματα εδώ μέσα ή όχι...τώρα εγώ, κουβαλάω τα σκατά, εσύ έχεις άχυρα στο κεφάλι σου, είσαι έτοιμος για κοπριά στο χωράφι....
ΠΑΣ φανέλα και τσίπουρο Ζαμπέλα

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
  • live long and prosper ΠΑΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: Πεμ 17 Οκτ 2019 21:01 »
Παράθεση
Λυπάμαι αλλά πάλι κάνεις λάθος και στις δυο παραγράφους.
Κάποια από τα πολλά προβλήματά μας έχουν επιδεινωθεί από ελάχιστο έως σημαντικό βαθμό από τους πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ κάποια νέα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί (καταλήψεις κτηρίων κλπ). Αν εθελοτυφλείς, πρόβλημά σου.

Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ είναι το παλιό ΠΑΣΟΚ. Αυτά που προσάπτεις περί υπουργείων, βολεμένων στο Δημόσιο, μίζες, κλπ, ισχύουν και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε τι περίοδο χάριτος λες;
Κλασικά οι πρόσφυγες και οι μετανάστες φταίνε για όλα.Το τρομερό επιχείρημα.Κανένα πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε παρά μόνο σε ρατσιστές.Ναι αυτοί μονίμως έχουν πρόβλημα σε ότι είναι διαφορετικό.Τους φτωχοποίησαν τα μνημόνια αλλά φταίνε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.
Θα μπορούσα και εγώ να πω ότι εσύ εθελοτυφλείς σκόπιμα.Γιατί απλά ξεχνάς όλους τους άλλους παράγοντες.Φυσικά η ΝΔ παίζει την πολιτική της ύπαρξη στο μεταναστευτικό.Για αυτό τώρα έχουμε εδώ τον μύθο να μας λέει τα άπαντα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.Γιατί αν πιάσουμε τα οικονομικά δεδομένα και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης θα κλάψουν μανούλες.Φυσικά είμαστε ακόμα στην αρχή.Οι μακεδονομάχοι πήραν ήδη τον πουλόπουλο.Νωρίς νωρίς.Θα έρθουν και οι υπόλοιποι σιγά σιγά και γρήγορα γρήγορα.

Εσύ μιλάς με όρους 2019.Ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε το 2015.Επίσης όπως και να το κάνουμε τα προηγούμενα 40 χρόνια άλλοι κυβερνούσαν εναλλάξ.

Γίνεσαι πολύ κουραστικός όταν παραποιείς αυτά που γράφω. Και στο έχω ξαναπεί στο παρελθόν και δεν με πίστεψες.
Είπα εγώ ότι φταίνε για όλα; Γιατί τόση υπερβολή; Ξέχασα τους άλλους παράγοντες; Δεν είπα μόλις πιο πάνω ότι "Όλα τα άλλα που λες ισχύουν και αυτά" (αναφερόμενος στους άλλους παράγοντες προφανώς);
Σου αναφέρω ατράνταχτο παράδειγμα οι καταλήψεις δημοσίων κτηρίων ως νέο πρόβλημα που δημιουργήθηκε κι εσύ επιμένεις στον χαβά σου ότι δεν δημιουργούν πρόβλημα. Το πας στο άλλο άκρο μόνο και μόνο για να πεις κάτι αντίθετο. Μου θυμίζει τακτικές Παπαρήγα, το όχι σε όλα.
Ευχαριστώ δεν θα πάρω.
Και να είχες μείνει μόνο σε αυτό, αλλά όταν δεν σου αρέσει η αντίθετη άποψη τότε τσουβαλιάζεις τον συνομιλητή σου με υπερβολές και εμμέσως πλην σαφώς τον αποκαλείς ρατσιστή και σκατάνθρωπο και δεν ξερω γω τι άλλο.
Προτείνω να παραιτηθείς από μοντεράτορας, γιατί ένας μοντεράτορας δεν πρέπει να είναι στενόμυαλος, πρέπει να σέβεται τα μέλη του φόρουμ, και να είναι ουδέτερος.
Αυτά και δεν χάνω άλλο χρόνο μαζί σου.
Υ.Γ. ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε το 2015 και τα μισά στελέχη του ήταν των παλιών κυβερνήσεων. Ναι όντως φρέσκος. Τον Μανολιό και τα ρούχα του μου θυμίζει αυτό.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Πεμ 17 Οκτ 2019 21:17 »
Παράθεση
Σου δόθηκε λινκ.Ένα ποστ δεν μπορεί να σβήσει τα σκατά που κουβαλάς.Ένα κασκόλ ίδιου χρώματος δεν σβήνει τα σκατά.

η παράθεση μηνύματος αποδεικνύει ότι υποκρίνεσαι , πως δεν καταλαβαίνεις ποιος είμαι...κι αν έχω χίλια μηνύματα εδώ μέσα ή όχι...τώρα εγώ, κουβαλάω τα σκατά, εσύ έχεις άχυρα στο κεφάλι σου, είσαι έτοιμος για κοπριά στο χωράφι....
Αυτό αποδεικνύει ότι έκανες δεύτερο προφίλ.Κανονικά είσαι για μπαν.Τώρα γιατί έφτιαξες δεύτερο μπαν είναι απορίας άξιον.Μάλλον και άλλοι πριν από εμένα σε παρεξήγησαν.Πέρασαν περίπου 10 χρόνια και ακόμα με τα σκατά έμεινες.Καμιά πρόοδος.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: Πεμ 17 Οκτ 2019 21:32 »
Γίνεσαι πολύ κουραστικός όταν παραποιείς αυτά που γράφω. Και στο έχω ξαναπεί στο παρελθόν και δεν με πίστεψες.
Είπα εγώ ότι φταίνε για όλα; Γιατί τόση υπερβολή; Ξέχασα τους άλλους παράγοντες; Δεν είπα μόλις πιο πάνω ότι "Όλα τα άλλα που λες ισχύουν και αυτά" (αναφερόμενος στους άλλους παράγοντες προφανώς);
Σου αναφέρω ατράνταχτο παράδειγμα οι καταλήψεις δημοσίων κτηρίων ως νέο πρόβλημα που δημιουργήθηκε κι εσύ επιμένεις στον χαβά σου ότι δεν δημιουργούν πρόβλημα. Το πας στο άλλο άκρο μόνο και μόνο για να πεις κάτι αντίθετο. Μου θυμίζει τακτικές Παπαρήγα, το όχι σε όλα.
Ευχαριστώ δεν θα πάρω.
Και να είχες μείνει μόνο σε αυτό, αλλά όταν δεν σου αρέσει η αντίθετη άποψη τότε τσουβαλιάζεις τον συνομιλητή σου με υπερβολές και εμμέσως πλην σαφώς τον αποκαλείς ρατσιστή και σκατάνθρωπο και δεν ξερω γω τι άλλο.
Προτείνω να παραιτηθείς από μοντεράτορας, γιατί ένας μοντεράτορας δεν πρέπει να είναι στενόμυαλος, πρέπει να σέβεται τα μέλη του φόρουμ, και να είναι ουδέτερος.
Αυτά και δεν χάνω άλλο χρόνο μαζί σου.
Υ.Γ. ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε το 2015 και τα μισά στελέχη του ήταν των παλιών κυβερνήσεων. Ναι όντως φρέσκος. Τον Μανολιό και τα ρούχα του μου θυμίζει αυτό.
Δεν παραποιώ κάτι.Τα λεγόμενα σου είναι εκεί και τα βλέπουν όλοι.
Δεν ξέχασες τους άλλους παράγοντες.Δεν τους ανέφερες καν.Οι κύριοι παράγοντες για σένα είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.Οι οποίοι δεν συνέβαλαν καθόλου ούτε στην ανεργία,ούτε στα μνημόνια και την οικονομική κρίση της Ελλάδας.Οπότε διαστρέβλωση πρώτη από μεριάς σου.
Ποιο δημόσιο κτήριο κατέλαβαν;Σε εγκαταλελειμένα κτήρια έμεναν.Ξέρεις άστεγοι και πολλοί άλλοι που το κοινωνικό κράτος τους έχει πεταμένους από εδώ και από εκεί προσπαθούν να την βγάλουν κάπως.Ειδικά τις κρύες νύχτες του χειμώνα.Το είδαμε ακόμα και στα Γιάννινα,μέχρι που ο άνθρωπος πέθανε.Οπότε ακόμα μια διαστρέβλωση πάλι από την μεριά σου.
Δεν σου πρόσφερα κάτι για να πάρεις.
Την αντίθετη άποψη εκφράζεις εδώ και τόσες σελίδες.Απλά εσύ μάλλον δεν αντέχεις την άλλη άποψη.Μπορώ να πω και εγώ τα ίδια.Παραποιείς την ίδια την πραγματικότητα για να πεις ότι φταίνε πρόσφυγες και μετανάστες.Εκεί καταλήγεις μετά από τόσες σελίδες.Α ναι φυσικά αυτά με το πρίσμα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.Μην καταλαβαίνοντας ότι είσαι σε «καλό» δρόμο προς τον ρατσισμό.Γιατί αυτόν τον δρόμο δεν τον λες καλό.
Πριν παραιτηθώ εγώ από μοντερέτορας,κοίτα να παραιτηθείς εσύ από τις ιδέες που κουβαλάς και σου δείχνω που οδηγούν.Γιατί όπως έγραψα ξανά η ζωή είναι πουτάνα και δεν ξέρεις πως τα φέρνει.
Μην χαλάς τον χρόνο σου για μένα.Αλλά οτιδήποτε πάει σε ρατσισμό,μισανθρωπιά,ξενοφοβία,ρητορική μίσους,οποιαδήποτε διάκριση δεν θα μένει αναπάντητη.Εδώ δεν γίνονται δεκτά όσο θα είμαι.
Βγήκε ο φρέσκος Κούλης που κάνει καριέρα με το μεταναστευτικό και με τις οφσόρ.Μπορεί να βάλει και κανέναν Χατζηνικολάου να τον ρωτάει για τα γιουβαρλάκια.Μπορεί να σβήσει και τίποτα χρέη και μετά ο μαλάκας να πληρώνει ανακεφαλαίωση τραπεζών.Φυσικά θα φταίνε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες για αυτό.Όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος.

• Jr. Member
  • **
  • Ταύρος εν Πασοπωλείο
    • Προφίλ
« Απάντηση #154 στις: Πεμ 17 Οκτ 2019 21:36 »
Παράθεση

Αυτό αποδεικνύει ότι έκανες δεύτερο προφίλ.Κανονικά είσαι για μπαν.Τώρα γιατί έφτιαξες δεύτερο μπαν είναι απορίας άξιον.Μάλλον και άλλοι πριν από εμένα σε παρεξήγησαν.Πέρασαν περίπου 10 χρόνια και ακόμα με τα σκατά έμεινες.Καμιά πρόοδος.

μην βρεις ευκαιρία ε; αμέσως ....εμπάθεια, εμμονή, εφιάλτης...ο πρώτος λογαριασμός κλειδώθηκε γιατί είχα αλλάξει ημέιλ και το σύστημα μου ζητούσε επιβεβαίωση από το παλιό ημέιλ...την στιγμή που εγώ στο παλιό δεν είχα πρόσβαση...πιθανόν ήταν ψεύτικο...έκανα νέο λογαριασμό και ζήτησα βοήθεια να ανακτήσω τον παλιό μου λογαριασμό...φυσικά δεν υπήρχε τέτοια πιθατότητα...οπότε έμεινα με τον άλλον...τον οποίο μου τον κλείδωσες εσύ προσωπικά για τους γνωστούς εγκεφαλικούς λόγους...οπότε όταν είδα ότι μου διαγράψατε τον αρχικό μου λογαριασμό, τον ξαναέφτιαξα...αλλά για μια φορά ακόμη προσπαθείς να μου τον κλειδώσεις, με δημοκρατικό τρόπο φυσικά...οπότε κάπως έτσι βλέπουμε στο φόρουμ «κοινωνικά» μηνύματα της μιας όψης του νομίσματος...και κάπως έτσι δημιουργείς κοινή γνώμη, κάπως έτσι χειραγωγείς την μάζα...

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #155 στις: Πεμ 17 Οκτ 2019 21:53 »
μην βρεις ευκαιρία ε; αμέσως ....εμπάθεια, εμμονή, εφιάλτης...ο πρώτος λογαριασμός κλειδώθηκε γιατί είχα αλλάξει ημέιλ και το σύστημα μου ζητούσε επιβεβαίωση από το παλιό ημέιλ...την στιγμή που εγώ στο παλιό δεν είχα πρόσβαση...πιθανόν ήταν ψεύτικο...έκανα νέο λογαριασμό και ζήτησα βοήθεια να ανακτήσω τον παλιό μου λογαριασμό...φυσικά δεν υπήρχε τέτοια πιθατότητα...οπότε έμεινα με τον άλλον...τον οποίο μου τον κλείδωσες εσύ προσωπικά για τους γνωστούς εγκεφαλικούς λόγους...οπότε όταν είδα ότι μου διαγράψατε τον αρχικό μου λογαριασμό, τον ξαναέφτιαξα...αλλά για μια φορά ακόμη προσπαθείς να μου τον κλειδώσεις, με δημοκρατικό τρόπο φυσικά...οπότε κάπως έτσι βλέπουμε στο φόρουμ «κοινωνικά» μηνύματα της μιας όψης του νομίσματος...και κάπως έτσι δημιουργείς κοινή γνώμη, κάπως έτσι χειραγωγείς την μάζα...
Ψεύτικα μέιλ,διπλοί λογαριασμοί.Περίεργο πως κλειδώθηκες και συνεχίζεις να γράφεις κανονικά.Στο μεταξύ στο ίδιο ποστ για το ίδιο πράγμα αναφέρεις 2 διαφορετικές περιπτώσεις.Αχταρμάς στο κεφάλι σου μέσα.Έχεις καμιά σχέση με τον αντιπρόεδρο του Εδεσσαικού;Μου διαγράψατε τον λογαριασμό αλλά κλειδώθηκα έξω και δεν μπορούσα να τον ανακτήσω.Με ψεύτικο μέιλ αλλά έφτιαξα καινούριο.
Τα «κοινωνικά» μηνύματα ρατσιστών και άλλων ανεγκέφαλων είπαμε εδώ δεν γίνονται δεκτά.Τρώνε μπαν.Ποιος σου είπε ότι δεν πέφτουν μπαν;
Για χειραγώγηση κοινής γνώμης μπορείς να ρωτήσεις τον Χατζηνικολάου και τα υπόλοιπα ΜΜΕ.Αφού έφτιαξαν το προφίλ των χρυσαύγουλων.Το τι έκαναν τα χρυσαύγουλα μετά το είδανε όλοι.Έτσι για όποιον πιθανόν λέει δεν ήξερα ή δεν ξέρω.Τώρα ανέλαβαν τον Κυριάκο με τα γιουβαρλάκια.

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #156 στις: Πεμ 17 Οκτ 2019 21:54 »
Παραποιείς και είσαι ψεύτης. Το βλέπουν όλοι. Αυτά.
Α και ρώτα την Αλίκη Παπαχελά του City Plaza αν δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #157 στις: Πεμ 17 Οκτ 2019 21:57 »
Παραποιείς και είσαι ψεύτης. Το βλέπουν όλοι. Αυτά.
Α και ρώτα την Αλίκη Παπαχελά του City Plaza αν δεν υπάρχει πρόβλημα.
Εσύ παραποιείς την ίδια την πραγματικότητα.Καριέρα με το μεταναστευτικό.
Εγώ λέω να βάλω διάφορους μπατριώτες να περάσουν αυτά που περνάνε πρόσφυγες και μετανάστες και μετά να έρθουν να μου πουν για προβλήματα.

Αποσυνδεδεμένος born_in_drakolimni

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #158 στις: Πεμ 17 Οκτ 2019 22:00 »
Ρε fon εσυ συμφωνεις δηλαδη να παραμενει εδω στην ελλαδα ολος αυτος ο κοσμακης?
Υπαρχει πραγματικη βοηθεια κατα τη γνωμη σου ή καποιοι μας κοροιδευουν ολους?
Εσυ τι θα εκανες για να δωσεις λυση στο προβλημα?
Γιατι ειναι ολοφανερο οτι με την τωρινη κατασταση δεν υπαρχει σωτηρια για κανεναν

:pas: :pashat: :joker:

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #159 στις: Πεμ 17 Οκτ 2019 22:18 »
Ρε fon εσυ συμφωνεις δηλαδη να παραμενει εδω στην ελλαδα ολος αυτος ο κοσμακης?
Υπαρχει πραγματικη βοηθεια κατα τη γνωμη σου ή καποιοι μας κοροιδευουν ολους?
Εσυ τι θα εκανες για να δωσεις λυση στο προβλημα?
Γιατι ειναι ολοφανερο οτι με την τωρινη κατασταση δεν υπαρχει σωτηρια για κανεναν

:pas: :pashat: :joker:
Πρώτα και κύρια δεν μου φταίνε πρόσφυγες και μετανάστες.Για κανένα λόγο.Ξέρεις κανένας άνθρωπος ένα πρωί δεν ξυπνάει να πει ας πάω πρόσφυγας ή μετανάστης κάπου αλλού.Παρατάω τα πάντα και φεύγω.Υπάρχουν κάποιοι λόγοι που γίνεται.
Οπότε όλοι εμείς σαν απλοί άνθρωποι μπορούμε να κάνουμε απλά πράγματα.Καταπολεμάμε τον ρατσισμό και το μίσος προς άλλους ανθρώπους.Βοηθάμε όπου μπορούμε.Προσέχουμε τι ψηφίζουμε.Γιατί τους πολέμους δεν τους κάνουν πρόσφυγες και μετανάστες.Ούτε ψηφίζουν τα Δουβλίνα.Μπορείς να παλέψεις να κάνεις τον κόσμο λίγο καλύτερο από όταν τον παρέλαβες.Γιατί όπως και να το κάνουμε,είμαστε περαστικοί από αυτόν τον πλανήτη.Αυτό το λίγο που περνάμε εδώ,ας το κάνουμε να αξίζει.Γιατί όπως έχω γράψει η πουτάνα η ζωή δεν ξέρεις πως θα σου τα φέρει.Μπορεί να είσαι εσύ,μπορεί να είναι ο φίλος σου,ο γείτονας σου,τα παιδιά σου,τα εγγόνια σου.Μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε.
Μπορείς να κάνεις απλά καθημερινά πράγματα,μπορεί να κάνεις και πολύ περισσότερα.Ανάλογα τι μπορείς να κάνεις.
Αυτός ο κοσμάκης δεν ήρθε για την Ελλάδα.Για την δυτική ευρώπη ήρθε.Απλά με τα Δουβλίνα αποκλείστηκε εδώ.Διαχρονικά στην ανθρώπινη ιστορία είμαστε σταυροδρόμι.Για αυτό έχει περάσει από εδώ κάθε καρυδιάς καρύδι.Σε όλη την ιστορία.
Ζούμε σε μια περιοχή που ξέρει πολύ καλά και από μετανάστευση και από προσφυγιά.Όλοι σίγουρα έχουν κάποιον συγγενή που έγινε μετανάστης.Ένα σημαντικό κομμάτι είναι απόγονοι προσφύγων.Αυτό και μόνο θα έπρεπε να μας ταρακουνάει για το πως να φερθούμε σε άλλους ανθρώπους που περνάνε τα ίδια.
Ανθρωπιά και αλληλεγγύη είναι αυτά που μας σώζουν.Μας κάνουν ανθρώπους και όχι τέρατα.
Αλλιώς ας παραδοθούμε,να γίνουμε τέρατα και να γυρίσουμε σε άλλες πιο μαύρες εποχές.

• Jr. Member
  • **
  • Ταύρος εν Πασοπωλείο
    • Προφίλ
« Απάντηση #160 στις: Πεμ 17 Οκτ 2019 22:32 »
Παράθεση
Ξέρεις κανένας άνθρωπος ένα πρωί δεν ξυπνάει να πει ας πάω πρόσφυγας ή μετανάστης κάπου αλλού.Παρατάω τα πάντα και φεύγω.Υπάρχουν κάποιοι λόγοι που γίνεται.

δεν μπορείς να αναγκάσεις κανέναν να κάνει κάτι παρά την θέλησή του...έχεις πάρει κάποιον στο σπίτι σου; ανθρωπιστή και αλληλέγγυε; γιατί με ξένα λεφτά και περιουσίες γίνομαι ο μεγαλύτερος φιλάνθρωπος στον κόσμο...και γιατί δεν πιέζεις τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες; να γίνουν αυτοί ανθρωπιστές και φιλάνθρωποι...που μπορούνε...όταν ζητάς από τον φτωχό Έλληνα να «φτωχέψει» περισσότερο χτυπώντας τον συναισθηματικά το κάνεις επίτηδες..ορίστε πήγαινε εκεί και βοήθα τους με δικά σου λεφτά...να σε δω...και χωρίς κομματική ή πολιτική απόχρωση... 

Αποσυνδεδεμένος RASTA

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #161 στις: Πεμ 17 Οκτ 2019 22:50 »
Παράθεση
Ξέρεις κανένας άνθρωπος ένα πρωί δεν ξυπνάει να πει ας πάω πρόσφυγας ή μετανάστης κάπου αλλού.Παρατάω τα πάντα και φεύγω.Υπάρχουν κάποιοι λόγοι που γίνεται.

δεν μπορείς να αναγκάσεις κανέναν να κάνει κάτι παρά την θέλησή του...έχεις πάρει κάποιον στο σπίτι σου; ανθρωπιστή και αλληλέγγυε; γιατί με ξένα λεφτά και περιουσίες γίνομαι ο μεγαλύτερος φιλάνθρωπος στον κόσμο...και γιατί δεν πιέζεις τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες; να γίνουν αυτοί ανθρωπιστές και φιλάνθρωποι...που μπορούνε...όταν ζητάς από τον φτωχό Έλληνα να «φτωχέψει» περισσότερο χτυπώντας τον συναισθηματικά το κάνεις επίτηδες..ορίστε πήγαινε εκεί και βοήθα τους με δικά σου λεφτά...να σε δω...και χωρίς κομματική ή πολιτική απόχρωση... 
ο εφοπλιστής κ ο τραπεζίτης,το αίμα πίνουν τον κοσμακη κ ανθρωπιστές δεν έγιναν ποτέ  ....ποιος είπε ότι λύνεται το πρόβλημα με τη φιλανθρωπία ή τη φιλοξενία του πρόσφυγα ,του μετανάστη ή του άστεγου;... εσύ κ το συναφι σου ζηταγατε από το φτωχό Έλληνα να ρίξει κ άλλο το μεροκάματο του (στα δουλεμπορικά γραφεία που είχε στήσει η Χρυσή Αυγή),κ στη Βουλή μέσα χτυπιοσασταν υπέρ των εφοπλιστών για να μη πάρουν τα καράβια τους κ φύγουν....ρε ανθρωπισμό που πουλάνε η σπορά των ηττημένων του 45 ....
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #162 στις: Πεμ 17 Οκτ 2019 22:56 »
Παράθεση

Δεν σε ανάγκασε κάποιος να κάνεις κάτι.
Κλασικά έχεις πάρει κανέναν στο σπίτι σου ουγκ.Αυτό συζητάμε εδώ τούβλο.Να μην χρειάζεται να γίνονται άνθρωποι πρόσφυγες και αν ποτέ γίνει κάτι τέτοιο να βρουν ανθρώπους που θα τους βοηθήσουν και όχι που θα τους μισούνε.
Να πληρώνουν οι πλούσιοι αυτά που χρωστάνε και όχι να χαρίζονται και να πληρώνει το ελληνικό κράτος ανακεφαλαιώσεις τραπεζών που φτωχοποιούν τους πάντες.Επίσης πολιτικοί που είναι υπέρ «ειρηνικών» επεμβάσεων σε άλλες χώρες.
Αν σου έκοβε και λίγο,δεν θα υποστήριζες τα σκατά που υποστηρίζεις.Θέλει δουλειά για να γίνει αυτός ο κόσμος καλύτερος.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #163 στις: Πεμ 17 Οκτ 2019 22:59 »
Να δούμε και την άλλη όψη της Παπαχελά...

Πρώην εργαζόμενοι City Plaza: Για την αποκατάσταση της αλήθειας
Ανακοίνωση της Επιτροπής Εργαζομένων του πρώην ξενοδοχείου City Plaza

Η ιστορία του City Plaza έχει δύο αναγνώσεις. Η μια είναι η βιωμένη, δηλαδή η συλλογική εμπειρία αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης και συνύπαρξης προσφύγων, ελλήνων και διεθνών ακτιβιστών που έζησαν μαζί για τρία χρόνια που διήρκησε η κατάληψη του κτιρίου διαμορφώνοντας στην πράξη ένα αντιρατσιστικό υπόδειγμα. Η άλλη είναι η μιντιακή που κάνει ζουμ σε μια κατσαρίδα στον τοίχο και ρίχνει φαρμακερά δάκρυα πάνω από τα ντουβάρια της ατομικής ιδιοκτησίας.

Η ιδιοκτήτρια του κτιρίου κα Αλίκη Παπαχελά όλον αυτόν τον καιρό και με αποκορύφωμα τις μέρες μετά το κλείσιμο της κατάληψης είχε πάντα μικρόφωνο και το αξιοποίησε στο έπακρο για να λοιδορήσει το εγχείρημα αναπαράγοντας συχνά τερατώδη μυθεύματα. Ωστόσο, στην αφήγηση της παρέλειψε να αναφερθεί στους απλήρωτους – πρώην εργαζόμενους του ξενοδοχείου και στις σκόπιμα αποσιωπημένες υποχρεώσεις της απέναντι τους, τις οποίες αρνείται να εκπληρώσει. Βλέπεις, αυτοί που έχασαν τη δουλειά τους δε διανοήθηκαν ποτέ να στραφούν ενάντια σε αυτούς που είχαν χάσει τα πάντα, αποδεικνύοντας ότι η ταξική συνείδηση είναι πολύ σπουδαία υπόθεση για να χωρέσει σε τηλεοπτικά πάνελ.

Γι’ αυτό κι εμείς σήμερα δημοσιεύουμε την ανακοίνωση των πρώην εργαζομένων του City Plaza που κάνει ορισμένες καίριες υπενθυμίσεις και επισημάνσεις.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας
Την Τρίτη 9 Ιουλίου 2019 πρόσφυγες και αλληλέγγυοι αποχώρησαν από το ξενοδοχείο City Plaza.

Ως όφειλαν, μας παρέδωσαν τα κλειδιά του ξενοδοχείου, όπως είχαν δεσμευθεί από την έναρξη της χρήσης του, καθώς εμείς –και μόνο εμείς– οι πρώην εργαζόμενοι του City Plaza, με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, περιμένουμε τον πλειστηριασμό του κινητού εξοπλισμού που ανήκει στην πτωχευτική περιουσία, ώστε να μας καταβληθούν οι αποζημιώσεις που μας οφείλονται.

Η πρόεδρος της Ανώνυμης Εταιρίας που έχει στην ιδιοκτησία της το City Plaza κ. Αλίκη Παπαχελά περιηγείται τα τηλεοπτικά κανάλια και εγείρει αξιώσεις σε κάτι που δεν της ανήκει: τον κινητό εξοπλισμό του ξενοδοχείου, τον οποίο, δεν έχει κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιήσει για οποιοδήποτε δικό της σκοπό, όπως έκριναν αμετάκλητα τα δικαστήρια, διότι πρέπει αυτός να τεθεί σε πλειστηριασμό αμέσως ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε τουλάχιστον ένα μέρος των νόμιμων αποζημιώσεών μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, μόνος αρμόδιος είναι ο Σύνδικος της πτώχευσης ο οποίος πρέπει να πράξει τα νόμιμα για την αποκατάστασή μας. Η κ. Παπαχελά, η οποία επί έξι χρόνια που ήταν το ξενοδοχείο κλειστό και εγκαταλελειμμένο (2010 – 2016), εμπόδιζε το σύνδικο να εισέλθει στο ξενοδοχείο και προσπαθούσε να ματαιώσει την ικανοποίηση των νομίμων δικαιωμάτων μας, οφείλει να πειθαρχήσει στις διατάξεις των δικαστικών αποφάσεων και να μην επαναλάβει την ίδια συμπεριφορά

Παρότι είμαστε άνθρωποι του μεροκάματου και όχι μεγαλοϊδιοκτήτες, για λόγους συναδελφικών αρχών και ταξικής αλληλεγγύης, εξ αρχής δηλώσαμε στους χρήστες του ξενοδοχείου ότι δεν θα αξιοποιήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας για να στραφούμε εναντίον τους – πώς είναι δυνατόν Έλληνες απολυμένοι και άνεργοι να καταδιώκουν τους κυνηγημένους από τον πόλεμο και την φτώχεια πρόσφυγες;

Όπως είναι φυσικό, ο κινητός εξοπλισμός του City Plaza, κυρίως κρεβάτια και καθίσματα, κατά την τρίχρονη κατάληψή του υπέστη φθορές μια που φιλοξένησε πολύ κόσμο και πολλά παιδιά. Όμως, αν κάποιος βλάπτεται από αυτό είμαστε εμείς, όχι η ιδιοκτήτρια που δεν της ανήκει.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι οι «καταληψίες» συντήρησαν όσο μπορούσαν το για χρόνια εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο και όπως πληροφορηθήκαμε εγκατέστησαν νέο υποσταθμό ηλεκτροδότησης, προέβησαν σε αγορά νέων δεξαμενών ζεστού νερού που είχαν σαπίσει από την εγκατάλειψη, ανασκεύασαν εκ βάθρων τον καυστήρα, τα κλιματιστικά και την κουζίνα του, έχουν δε τις σχετικές αποδείξεις.

Απαιτούμε, λοιπόν, από τον Σύνδικο να πράξει τα νόμιμα, και από την κ. Αλίκη Παπαχελά να πάψει να διεκδικεί τον κινητό εξοπλισμό που με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, Δεν της ανήκει.

Πέρα από την άποψη που έχει οποιοσδήποτε για το Χώρο Στέγασης Προσφύγων City Plaza, τώρα το ζήτημα αφορά απλήρωτους απολυμένους εργαζόμενους. Είναι υπόθεση ταξικής αλληλεγγύης!

H Επιτροπή Εργαζομένων του πρώην ξενοδοχείου «City Plaza»
omniatv.com

Κατασχεμένο,απλήρωτοι.Πλήρωνε μαλάκα.

Αποσυνδεδεμένος ΒΑΣΙΛΗΣ

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #164 στις: Πεμ 17 Οκτ 2019 23:09 »
Πιάσε πέντε κιλά μάστορα από το καλό ε;

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #165 στις: Πεμ 17 Οκτ 2019 23:50 »
Παράθεση
Όπως είναι φυσικό, ο κινητός εξοπλισμός του City Plaza, κυρίως κρεβάτια και καθίσματα, κατά την τρίχρονη κατάληψή του υπέστη φθορές μια που φιλοξένησε πολύ κόσμο και πολλά παιδιά. Όμως, αν κάποιος βλάπτεται από αυτό είμαστε εμείς, όχι η ιδιοκτήτρια που δεν της ανήκει.

...και τελικά οι πρόσφυγες δεν δημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα. lol
Απορώ πόσο έψαξε ο άλλος να βρει άρθρο που αντί να στηρίξει αυτά που λέει, τα καταποντίζει.

και στην τελική, γιατί δεν έμειναν σε hot spot ή σε κατάλυμα που τα πληρώνει η ΕΕ;

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #166 στις: Πεμ 17 Οκτ 2019 23:57 »
Παράθεση

...και τελικά οι πρόσφυγες δεν δημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα. lol
Απορώ πόσο έψαξε ο άλλος να βρει άρθρο που αντί να στηρίξει αυτά που λέει, τα καταποντίζει.

και στην τελική, γιατί δεν έμειναν σε hot spot ή σε κατάλυμα που τα πληρώνει η ΕΕ;
Ακόμα περιμένουμε τα δημόσια κτήρια που κατέλαβαν πρόσφυγες και μετανάστες.
Οι εργαζόμενοι έδωσαν τα κλειδιά και σε αυτούς τα παρέδωσαν.Όπως βλέπουμε εδώ είχε γίνει κατάσχεση για απλήρωτα δεδουλευμένα.
Για τον μύθο όμως για ακόμα μια φορά το πρόβλημα είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.Καθόλου τυχαίο.Κλασικά για κάποιους τα προβλήματα τα δημιουργούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.
Μετά από λίγο μπορεί να πει ότι ισχύει και αυτό αλλά οι πρόσφυγες και οι μετανάστες φταίνε.Όπως το είδαμε και με την οικονομική κρίση.

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #167 στις: Παρ 18 Οκτ 2019 00:36 »
Ο 'μοντεράτορας' καταπιάνεται από τη χρήση της λέξης 'δημόσιο' χωρίς να κοιτάει αν τελικά υπήρξε πρόβλημα. Έστω.
Πάρε κι αυτές τις περιπτώσεις καταλήψεων κτιρίου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας από αλλοδαπούς (μετανάστες ή πρόσφυγες να ήταν άραγε; )
https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/nea-epixeirisi-tis-elas-se-upo-katalipsi-ktirio
ή καλύτερα να πούμε αυτά τα δημόσια κτίρια:
http://newpost.gr/ellada/524615/me-katalhpseis-dhmosiwn-ktiriwn-stegazoyn-prosfyges-kai-metanastes
αλλά και μη δημόσια:
https://www.tovima.gr/2019/10/16/society/eksarxeia-ekkenothikan-dyo-ypo-katalipsi-ktiria-se-dipli-epixeirisi-tis-el-as-eikones/
Μάλλον φέικ νιούζ είναι όλα αυτά. Η παρουσία των προσφύγων και μεταναστών δεν δημιούργησαν αυτά τα προβλήματα, προς Θεού.
Κρίμα που δεν ξέρουμε γιατί δεν μένανε σε δομές φιλοξενίας...

Αν ψάξω κι άλλο ίσως βρω κι άλλα... Α βρήκα:
Ένα άρθρο μιας άλλης ιστοσελίδας συνοψίζει τα "υπό κατάληψη 24 κτίρια τα οποία ανήκουν στο Δημόσιο, 12 κτίρια που ανήκουν σε ιδιώτες, η Κατάληψη Προσφυγικών Κτιρίων Αμπελοκήπων (2013) η οποία ανήκει και στο δημόσιο και σε ιδιώτες, ενώ για δύο δεν υπάρχει ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς."
Παράθεση
Δημόσια υπό κατάληψη κτίρια

Στέκι Λέλας Καραγιάννη Κυψέλη (1988)
    Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Περιστερίου Πλ. Δέγλερη (1990)
    Κατάληψη Πάτμου και Καραβία Κάτω Πατήσια (1998)
    Αυτοδιαχειριζόμενη Βιβλιοθήκη Πλ. Βικτωρίας (2004)
    Κατάληψη «Πραποπούλου» Χαλάνδρι (2006)
    «Πριάμου» Ίλιον (2008)
    Κτίριο Πρώην ΠΙΚΠΑ Α. Πετράλωνα (2009)
    Στέκι Μεταναστών Τσαμαδού Εξάρχεια (2009)
    Ζαΐμη 11Εξάρχεια (2009)
    Πάρκο Ναυαρίνου (2009)
    «Αγρός Καματερού» πάρκο Τρίτση (2009)
    Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Πλ. Αγ. Δημητρίου Πετρούπολη (2009)
    Κατάληψη «Στρούγκα» Ν. Φιλαδέλφεια (2010)
    Στέκι «Σινιάλο» Αιγάλεω (2010)
    Κατάληψη Βαλτετσίου 60 (2011)
    Καλλιδρομίου και Ζωσιμάδων «Αρχείο 71» (2011)
    «Παπουτσάδικο» Χαϊδάρι (2011)
    Στέκι ΒΟΞ (2012)
    Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Αλληλεγγύης «Ιστός» Χαϊδάρι (2012)
    Κατάληψη Θεάτρου Εμπρός Πλάκα (2013)
    Κατάληψη Πάρκου Ανάληψης Βύρωνα (2014)
    Κατάληψη Ματρόζου 45 (2017)

Ιδιωτικά υπό κατάληψη κτίρια

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Άνω-Κάτω Πατησίων (1996)
    Κατάληψη Έπαυλη Κούβελου Μαρούσι (2010)
    Συνέλευση κατοίκων Βύρωνα-Καισαριανή-Παγκρατίου (2012)
    Κατάληψη Καλλιδρομίου 74 (2016)

Πού φιλοξενούνται πρόσφυγες

Κατάληψη Νοταρά 26 Εξάρχεια (2015)
    Κατάληψη Δερβενίων 56 Εξάρχεια (2015)
    Κατάληψη Θεμιστοκλέους 58 Εξάρχεια (2016)
    Κατάληψη Καποδιστρίου και Κάνιγγος 22 Εξάρχεια (2016)
    Κατάληψη Οκτάβιου Μερλιέ και Πρασσά Εξάρχεια (2016)
    Ξενοδοχείο CITY PLAZA (2016)
    Κατάληψη κτιρίου Μεθώνης 52 Εξάρχεια (2016)
    Κατάληψη Αχαρνών και Σουρμελή (2016)
    Κατάληψη κτιρίου Σπ. Τρικούπη 57 Εξάρχεια Ξενοδοχείο «ΟΝΕΙΡΟ» (2016) Κατάληψη Αραχώβης 44 Εξάρχεια (2016)
    Κατάληψη Σπ. Τρικούπη 17 Εξάρχεια (2016), Κατάληψη Αχαρνών 22 (2016)
https://www.iefimerida.gr/news/342526/sto-keno-oi-eisaggelikes-paraggelies-gia-tin-ekkenosi-trion-katalipseon 
Για να δούμε τώρα τον 'μοντεράτορα' να βρει αντίστοιχα άρθρα να κάνει το άσπρο μαύρο για κάθε κτίριο.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #168 στις: Παρ 18 Οκτ 2019 07:25 »
Με καταλήψεις δημοσίων κτιρίων και οργάνωση των πρωτοβουλιών μέσω Facebook, ομάδες αλληλέγγυων στεγάζουν πρόσφυγες και μετανάστες σε ανεκμετάλλευτες εγκαταστάσεις του κράτους.

Εγκαταλελειμμένα,ανεκμετάλλευτα,μπορεί και κατασχεμένα.
Είναι που σας παρεξηγούμε οι υπόλοιποι.Κανένας ρατσισμός,τίποτα.Παρεξήγηση.

Στο μεταξύ δεν υπάρχει καμιά οργάνωση για εξέταση ασύλου,ούτε τίποτα.Πεταμένοι άνθρωποι.Τώρα τι να πεις και να εξηγήσεις σε μύθους,μπογδάνους,αδώνιδες,Βορίδηδες και λοιπούς νοικοκυραίους.Ευτυχώς υπάρχουν πρόσφυγες και μετανάστες.Είναι μια κάποια λύση.

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #169 στις: Παρ 18 Οκτ 2019 08:56 »
Κανείς δεν είπε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν υποφέρουν ή δεν έχουν ανάγκη. Κανείς όμως δεν μπορεί να είναι υπεράνω του νόμου.
Η κατάληψη είναι παράνομη και άρα δημιουργεί θέμα και πρόβλημα.
Και ο κλέφτης για να κάνει την παρανομία συνήθως έχει ανάγκη, συνήθως υποφέρει. Ο νόμος όμως τον τιμωρεί.
Κάτι μοντεράτορες, Ζωές, Κοτζιάδες, αγνοούν τους νόμους και ελλείψει επιχειρημάτων χρησιμοποιούν την καραμέλα του ρατσισμού και στοχεύουν όπου λάχει.
Μέχρι και η λέξη 'λαθρομετανάστης' τους ενοχλεί ενώ ξέρουν ότι υπάρχει διαφορά με τους πρόσφυγες.
Και για να επιχειρηματολογήσουν ψάχνουν τον διαφορετικό όρο 'παράνομος μετανάστης' (illegal immigrant) μιας και ο όρος λαθρομετανάστης δεν υπάρχει στα Αγγλικά.

Όντως πρέπει να επιταχυνθεί η εξέταση ασύλου γιατί κάπου διάβαζα ότι εκτιμούν πλέον οι ροές ότι είναι 20% πρόσφυγες και 80% άλλοι (δηλαδή λαθρομετανάστες).

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #170 στις: Παρ 18 Οκτ 2019 17:07 »
Κανείς δεν είπε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν υποφέρουν ή δεν έχουν ανάγκη. Κανείς όμως δεν μπορεί να είναι υπεράνω του νόμου.
Και ο κλέφτης για να κάνει την παρανομία συνήθως έχει ανάγκη, συνήθως υποφέρει. Ο νόμος όμως τον τιμωρεί.
Κάτι μοντεράτορες, Ζωές, Κοτζιάδες, αγνοούν τους νόμους και ελλείψει επιχειρημάτων χρησιμοποιούν την καραμέλα του ρατσισμού και στοχεύουν όπου λάχει.
Μέχρι και η λέξη 'λαθρομετανάστης' τους ενοχλεί ενώ ξέρουν ότι υπάρχει διαφορά με τους πρόσφυγες.
Και για να επιχειρηματολογήσουν ψάχνουν τον διαφορετικό όρο 'παράνομος μετανάστης' (illegal immigrant) μιας και ο όρος λαθρομετανάστης δεν υπάρχει στα Αγγλικά.

Όντως πρέπει να επιταχυνθεί η εξέταση ασύλου γιατί κάπου διάβαζα ότι εκτιμούν πλέον οι ροές ότι είναι 20% πρόσφυγες και 80% άλλοι (δηλαδή λαθρομετανάστες).
Μιλάμε για νόμους στην Ελλάδα.Ωραίο ανέκδοτο.Πόσοι πολιτικοί και επιχειρηματίες θα έπρεπε να είναι στην στενή και να πληρώνουν;Κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους και πολύ υπεράνω των νόμων.Γίνονται μέχρι και επενδυτές με τις ευλογίες της κυβέρνησης.
Ενοχλεί η λέξη και αναλύθηκε το γιατί.Τώρα αν κάποιοι κάνουν ακόμα πως δεν καταλαβαίνουν,τότε κάτι άλλο φταίει.Στα αγγλικά υπάρχει πρόβλημα με το illegal immigrant και εδώ με τα λάθρο.Οι ανάγκες μας αλλάζουν,ο κόσμος αλλάζει.Το νομικό σύστημα αλλάζει.Κάποιοι πάλι δεν αλλάζουν μέχρι να πάθουν οι ίδιοι.

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #171 στις: Παρ 18 Οκτ 2019 18:41 »

Μιλάμε για νόμους στην Ελλάδα.Ωραίο ανέκδοτο.Πόσοι πολιτικοί και επιχειρηματίες θα έπρεπε να είναι στην στενή και να πληρώνουν;Κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους και πολύ υπεράνω των νόμων.Γίνονται μέχρι και επενδυτές με τις ευλογίες της κυβέρνησης.
Ενοχλεί η λέξη και αναλύθηκε το γιατί.Τώρα αν κάποιοι κάνουν ακόμα πως δεν καταλαβαίνουν,τότε κάτι άλλο φταίει.Στα αγγλικά υπάρχει πρόβλημα με το illegal immigrant και εδώ με τα λάθρο.Οι ανάγκες μας αλλάζουν,ο κόσμος αλλάζει.Το νομικό σύστημα αλλάζει.Κάποιοι πάλι δεν αλλάζουν μέχρι να πάθουν οι ίδιοι.

Και επειδή οι νόμοι δεν εφαρμόζονται όσο θα έπρεπε στην Ελλάδα, πρέπει να το δεχόμαστε, ε; Σόρρυ αλλά για μένα η νούμερο ένα αιτία που η Ελλάδα βάλτωσε είναι η Δικαιοσύνη.
Όλες οι άλλες αιτίες έπονται.
Ενοχλεί συγκεκριμένους και όχι όλους η λέξη. Ούτε καν ενοχλεί τον Μητσοτάκη. Είναι ρατσιστής; Δεν νομίζω να χρησιμοποιεί τη λέξη με απαξιωτικό τρόπο. Ούτε κι εγώ τον χρησιμοποιώ απαξιωτικά αλλά ως προσδιορισμό για εκείνους που μπαίνουν λαθραία, δηλαδή που μπαίνουν στη χώρα μας ξεγελώντας τις Αρχές. Σόρρυ αν ενοχλεί τις 'ευαισθησίες' ορισμένων αλλά για μένα δεν είναι ρατσισμός. Απεναντίας το να τσουβαλιάζω αυτούς που παριστάνουν τους πρόσφυγες με τους πρόσφυγες είναι βλαβερό για τους πρόσφυγες. Σκέψου ότι θα είχαν διεκπεραιωθεί οι αιτήσεις ασύλου των προσφύγων αν δεν υπήρχαν τόσοι λαθρομετανάστες ανάμεσά τους.
Στα Αγγλικά ο όρος παράνομος μετανάστης κυρίως αντιμετωπίστηκε ως όρος που απαξίωνε μετανάστες επειδή ακριβώς με τη χρήση της λέξης 'παράνομος' πραγματοποιείς αντισυνταγματική πράξη αφού υποτίθεται είσαι αθώος πριν σε κηρύξουν ένοχο, και τέτοια χρήση δείχνει ότι είσαι κάποιου είδους εγκληματίας.
https://edition.cnn.com/2012/07/05/opinion/garcia-illegal-immigrants/index.html
Η λέξη λαθρομετανάστης όμως δεν έχει καμία τέτοια νομική χροιά, αφού και τα νομικά μας κείμενα δεν χρησιμοποιούν αυτή την λέξη.
Οπότε ο όρος 'παράνομος μετανάστης' είναι απαξιωτικός με αυτό το σκεπτικό στο λινκ, ενώ ο όρος 'λαθρομετανάστης' δεν μπορεί να είναι.
Άμα αλλάξει το νομικό σύστημα και ο Άρειος Πάγος αποφασίσει ότι η λέξη λαθρομετανάστης είναι ρατσιστική, τότε θα συνετιστώ μόνο και μόνο γιατί είμαι νομοταγής παρόλο που και πάλι δεν θα τη χρησιμοποιώ απαξιωτικά. Στο μεταξύ όμως δεν θα μου το απαγορεύσεις ούτε εσύ, ούτε οι Ζωές της Ελλάδας, και ούτε θα ανέχομαι τις ταμπέλες που άδικα βάζεις, ούτε τις παραποιήσεις σου και ούτε τις υπερβολές σου.
(y)

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #172 στις: Παρ 18 Οκτ 2019 19:13 »
Και επειδή οι νόμοι δεν εφαρμόζονται όσο θα έπρεπε στην Ελλάδα, πρέπει να το δεχόμαστε, ε; Σόρρυ αλλά για μένα η νούμερο ένα αιτία που η Ελλάδα βάλτωσε είναι η Δικαιοσύνη.
Όλες οι άλλες αιτίες έπονται.
Ενοχλεί συγκεκριμένους και όχι όλους η λέξη. Ούτε καν ενοχλεί τον Μητσοτάκη. Είναι ρατσιστής; Δεν νομίζω να χρησιμοποιεί τη λέξη με απαξιωτικό τρόπο. Ούτε κι εγώ τον χρησιμοποιώ απαξιωτικά αλλά ως προσδιορισμό για εκείνους που μπαίνουν λαθραία, δηλαδή που μπαίνουν στη χώρα μας ξεγελώντας τις Αρχές. Σόρρυ αν ενοχλεί τις 'ευαισθησίες' ορισμένων αλλά για μένα δεν είναι ρατσισμός. Απεναντίας το να τσουβαλιάζω αυτούς που παριστάνουν τους πρόσφυγες με τους πρόσφυγες είναι βλαβερό για τους πρόσφυγες. Σκέψου ότι θα είχαν διεκπεραιωθεί οι αιτήσεις ασύλου των προσφύγων αν δεν υπήρχαν τόσοι λαθρομετανάστες ανάμεσά τους.
Στα Αγγλικά ο όρος παράνομος μετανάστης κυρίως αντιμετωπίστηκε ως όρος που απαξίωνε μετανάστες επειδή ακριβώς με τη χρήση της λέξης 'παράνομος' πραγματοποιείς αντισυνταγματική πράξη αφού υποτίθεται είσαι αθώος πριν σε κηρύξουν ένοχο, και τέτοια χρήση δείχνει ότι είσαι κάποιου είδους εγκληματίας.
https://edition.cnn.com/2012/07/05/opinion/garcia-illegal-immigrants/index.html
Η λέξη λαθρομετανάστης όμως δεν έχει καμία τέτοια νομική χροιά, αφού και τα νομικά μας κείμενα δεν χρησιμοποιούν αυτή την λέξη.
Οπότε ο όρος 'παράνομος μετανάστης' είναι απαξιωτικός με αυτό το σκεπτικό στο λινκ, ενώ ο όρος 'λαθρομετανάστης' δεν μπορεί να είναι.
Άμα αλλάξει το νομικό σύστημα και ο Άρειος Πάγος αποφασίσει ότι η λέξη λαθρομετανάστης είναι ρατσιστική, τότε θα συνετιστώ μόνο και μόνο γιατί είμαι νομοταγής παρόλο που και πάλι δεν θα τη χρησιμοποιώ απαξιωτικά. Στο μεταξύ όμως δεν θα μου το απαγορεύσεις ούτε εσύ, ούτε οι Ζωές της Ελλάδας, και ούτε θα ανέχομαι τις ταμπέλες που άδικα βάζεις, ούτε τις παραποιήσεις σου και ούτε τις υπερβολές σου.
(y)
Υποκρισία λέγεται να μιλάς για νόμους για παρατημένα ντουβάρια και φυσικά να καταπίνεις τα πολύ χειρότερα που όντως σου καταστρέφουν την ζωή.
Τα εγκαταλελειμένα ντουβάρια είναι το πρόβλημα.Όχι οι πρεζέμποροι που το παίζουν επενδυτές με τις πλάτες τις κυβέρνησης.Οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι το πρόβλημα αλλά όχι οι πολιτικοί της μίζενς,οι τραπεζίτες που φέσωσαν όποιον έχει ανθρώπινη λαλιά και σε έριξαν στα μνημόνια.Τα οποία πολλές φορές είναι και ενάντια στο σύνταγμα.Γιατί όπως διαβάσαμε και παραπίσω πάλι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες φταίγανε για την ανεργία.
Αν καταλαβαίνες έστω και λιγάκι δεν θα έλεγες ξανά και ξανά για λαθρομετανάστες.Έτσι δείχνεις τι είσαι.Όταν σου έχουν εξηγήσει περί ρητορικής μίσους και πολλά ακόμα.Εσύ ακολουθείς την ρητορική μίσους.Εσύ βάζεις ακόμα ένα λιθαράκι για να γίνει η κοινωνία πιο σκατά.Αλήθεια από πότε κάποιος είναι λαθρομετανάστης,την ίδια στιγμή που δεν έχει εξεταστεί η αίτηση του για άσυλο;Γιατί εκτός από τα σκατά που γεμίζετε την κοινωνία,δημιουργείτε και νομικά προβλήματα.Αρνείστε σε ανθρώπους τα δικαιώματα τους να ζητήσουν άσυλο χαρακτηρίζοντας τους λαθρομετανάστες.Μετά είμαστε οι υπόλοιποι που σας παρεξηγούμε.
Για άλλη μια φορά υποκρισία.Αλλά τι να περιμένεις από μερικούς μερικούς.
Εδώ πέρα η λέξη δεν γίνεται δεκτή.Δεν θα μπει ακόμα ένα λιθαράκι εδώ μέσα στο δηλητήριο που πετάει η ακροδεξιά και οι διάφοροι εγώ δεν είμαι ακροδεξιός αλλά.

ΥΓ:Είναι που σας παρεξηγούμε...

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #173 στις: Παρ 18 Οκτ 2019 23:48 »
Ποτέ δεν είπα ότι δεν δίνω μια για τα άλλα προβλήματα. Π.χ. οι πολιτικοί που αναφέρεις, όσοι είναι βρώμικοι θα πρέπει να πάνε στη φυλακή. Ναι υπάρχουν μεγαλύτερα προβλήματα από τις καταλήψεις, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Οπότε σταμάτα να μεταφέρεις την κουβέντα σε άλλα θέματα για να ρίξεις στάχτη στα μάτια. Είναι σαν να λες να μη με ενδιαφέρει η περίπτωση του Παναγιώτη-Ραφαήλ γιατί τόσα παιδάκια πεινάνε και πεθαίνουν στην Αφρική. Έτερον εκάτερον.

Δεν υπάρχει καμία ρητορική μίσους. Ούτε τους μισώ ούτε τους αγαπώ. Απαιτώ όμως από την πολιτεία να εφαρμόζει τους νόμους παντού και πάντα.
Με ρωτάς από πότε κάποιος είναι λαθρομετανάστης την στιγμή που δεν έχει εξεταστεί η αίτησή του. Σωστό αυτό, αλλά πρέπει να δούμε και τα στατιστικά στοιχεία. Όταν παραπάνω από τους μισούς πέρσι αποδεικνύεται ότι δεν είναι πρόσφυγες αυτό τι σου λέει; Πάρε τα στατιστικά γιατί συνηθίζω να μιλάω με στοιχεία και όχι αερολογίες:
https://www.asylumineurope.org/reports/country/greece/statistics

Παράθεση
Εδώ πέρα η λέξη δεν γίνεται δεκτή.Δεν θα μπει ακόμα ένα λιθαράκι εδώ μέσα στο δηλητήριο που πετάει η ακροδεξιά και οι διάφοροι εγώ δεν είμαι ακροδεξιός αλλά.
Και επιτέλους φανέρωσες τα φασιστερά σου χρώματα. Διότι η λέξη λαθρομετανάστης χρησιμοποιείται από την πλειοψηφία των Ελλήνων και τουλάχιστον από τη ΝΔ που την ψήφισε η πλειοψηφία. Άρα εδώ επιβάλεις τα θέλω της μειοψηφίας επειδή σου κάπνισε. Τακτικές φασιστικές που δεν αρμόζει σε μοντεράτορα φόρουμ που περηφανεύεται για τη δημοκρατικότητά του. Αν είναι δημοκρατικό, τότε γιατί εφαρμόζεται το θέλω της μειοψηφίας;
Να απαγορεύσεις τον όρο 'παράνομος μετανάστης' όπως έχει γίνει και στο εξωτερικό. Ο όρος λαθρομετανάστης όμως δεν έχει απαξιωτικό χαρακτήρα γιατί απλούστατα δεν θεωρεί τον άλλον ένοχο (παράνομο) πριν δικαστεί και άρα δεν τον απαξιώνει. Το ξέρω είναι δύσκολο να κατανοήσει τη διαφορά κάποιος με περιορισμένη διανοητική ικανότητα.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #174 στις: Σαβ 19 Οκτ 2019 08:51 »
Παράθεση
Ποτέ δεν είπα ότι δεν δίνω μια για τα άλλα προβλήματα. Π.χ. οι πολιτικοί που αναφέρεις, όσοι είναι βρώμικοι θα πρέπει να πάνε στη φυλακή. Ναι υπάρχουν μεγαλύτερα προβλήματα από τις καταλήψεις, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Οπότε σταμάτα να μεταφέρεις την κουβέντα σε άλλα θέματα για να ρίξεις στάχτη στα μάτια. Είναι σαν να λες να μη με ενδιαφέρει η περίπτωση του Παναγιώτη-Ραφαήλ γιατί τόσα παιδάκια πεινάνε και πεθαίνουν στην Αφρική. Έτερον εκάτερον.

Δεν υπάρχει καμία ρητορική μίσους. Ούτε τους μισώ ούτε τους αγαπώ. Απαιτώ όμως από την πολιτεία να εφαρμόζει τους νόμους παντού και πάντα.
Με ρωτάς από πότε κάποιος είναι λαθρομετανάστης την στιγμή που δεν έχει εξεταστεί η αίτησή του. Σωστό αυτό, αλλά πρέπει να δούμε και τα στατιστικά στοιχεία. Όταν παραπάνω από τους μισούς πέρσι αποδεικνύεται ότι δεν είναι πρόσφυγες αυτό τι σου λέει; Πάρε τα στατιστικά γιατί συνηθίζω να μιλάω με στοιχεία και όχι αερολογίες:
https://www.asylumineurope.org/reports/country/greece/statistics

Στρατηγικός επενδυτής της κυβέρνησης είναι ένας πρεζεμπορας.Σε έχουν γαμήσει.Σε έχουν γαμήσει κυριολεκτικά από παντού με μνημόνια αλλά φταίνε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.Ακόμα και για τα άδεια ντουβάρια ψέματα λέτε πχ Παπαχελά.
Όπως είπα ο όρος δεν γίνεται δεκτός εδώ.Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις;

Παράθεση
Και επιτέλους φανέρωσες τα φασιστερά σου χρώματα. Διότι η λέξη λαθρομετανάστης χρησιμοποιείται από την πλειοψηφία των Ελλήνων και τουλάχιστον από τη ΝΔ που την ψήφισε η πλειοψηφία. Άρα εδώ επιβάλεις τα θέλω της μειοψηφίας επειδή σου κάπνισε. Τακτικές φασιστικές που δεν αρμόζει σε μοντεράτορα φόρουμ που περηφανεύεται για τη δημοκρατικότητά του. Αν είναι δημοκρατικό, τότε γιατί εφαρμόζεται το θέλω της μειοψηφίας;
Να απαγορεύσεις τον όρο 'παράνομος μετανάστης' όπως έχει γίνει και στο εξωτερικό. Ο όρος λαθρομετανάστης όμως δεν έχει απαξιωτικό χαρακτήρα γιατί απλούστατα δεν θεωρεί τον άλλον ένοχο (παράνομο) πριν δικαστεί και άρα δεν τον απαξιώνει. Το ξέρω είναι δύσκολο να κατανοήσει τη διαφορά κάποιος με περιορισμένη διανοητική ικανότητα.
Εσύ να δεις τι έχεις αποκαλύψει τόσες μέρες με αυτά που γράφεις.Ξέρεις εδώ δεν είναι η ομάδα αναγούλας που γράφεις.Το ότι εκλέχθηκε ο Κούλης,δεν σημαίνει ότι νομιμοποιείται ο ρατσισμός,η μισαλλοδοξία,η μισανθρωπιά,η ρητορική μίσους και οποιαδήποτε διάκριση από άνθρωπο σε άνθρωπο.Λάθος τα έχεις καταλάβει στο κεφάλι σου μέσα.Μεγάλο κομμάτι της ΝΔ είναι ακροδεξιό.Για αυτό υπάρχουν Βορίδηδες,Αδώνιδες,Πλεύρηδες.
Κινήσεις που γίνονται στο εξωτερικό,αντίστοιχες κινήσεις γίνονται και εδώ.Όπως το illegal immigrant εκεί εκφράζει ρατσισμό,εδώ αντίστοιχα η λέξη λάθρο εκφράζει ρατσισμό.
Είδαμε την αντίδραση σου όταν γράφτηκε το Έλληνας λαθρομετανάστης.Εκεί έτσουξε.Γιατί άραγε.Υποκρισία για ακόμα μια φορά.
« Τελευταία τροποποίηση: Σαβ 19 Οκτ 2019 09:07 από fon7 »