Αποστολέας Θέμα: Πως χωράει τόση σκατοψυχια....  (Αναγνώστηκε 13803 φορές)

Αποσυνδεδεμένος OV1950

• Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Πως χωράει τόση σκατοψυχια....
« Απάντηση #100 στις: Πεμ 03 Οκτ 2019 16:30 »
Mythos σου εξηγώ ότι αυτό το μέτρο το είχε το ελληνικό κράτος όχι γιατί το επέβαλλαν οι μουσουλμάνοι (καμία τέτοια δύναμη επιβολής δεν είχαν) αλλά ως άμυνα απεναντι σε επιδιώξεις γειτονικού κράτους που θέλουν ο μουφτης της δικιάς τους προτίμησης να είναι πιο ισχυρός.

Το αν ήταν αποτελεσματικό ή σωστό είναι άλλη κουβέντα.

Το καταλαβαίνεις αυτό που σου λεω ή παριστάνεις ότι το μείζον για σένα ήταν (γιατί δεν ισχύει πλέον εκτός κι έχει υπάρξει προγαμιαια συμφωνία) πόσο πόσοστο περιουσίας θα πάρει πχ η ατεκνη χήρα και πόσο οι υπόλοιποι συγγενείς του πεθαμένου;

Οι μουσουλμάνοι της Θράκης άμεσα δεν το επέβαλαν αλλά έμμεσα μέσω του φόβου των Τούρκων.
Μια μειοψηφία δηλαδή επηρέασε τους νόμους του κράτους μέσω του "μπαμπούλα". Άρα πώς λες ότι δεν έχουν δύναμη επιβολής;
Μα σου λέω ότι η Ελλάδα το επιδίωξε για να δράσει ενάντια στις τουρκικές επιδιώξεις και εσύ μου λες ότι η Τουρκία το επέβαλε έμμεσα;
Η Ελλάδα είχε/έχει στόχο αυτός ο ετερογενης πληθυσμός να μην αποκτήσει ομοιογενή εθνοτικα χαρακτηριστικά αλλά να είναι πρωτίστως θρησκευτικό, το αίσθημα προσδιορισμού τους. Η Τουρκία ήθελε και θελει το αντιθετο, να γίνουν εθνική μειονότητα. Στο θέμα της Θράκης το κρίσιμο είναι το εθνικό και όχι το θρησκευτικό κι αυτό ειναι σε συνάρτηση με τα κοινά σύνορα με την Τουρκια. Κακώς τα συγχεει κάνεις, εσύ ή όποιος άλλος, με το ζήτημα της μετανάστευσης. Κανείς δεν είπε να έρθει εδώ κάνα εκατομμύριο Τούρκων μεταναστών.

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
  • live long and prosper ΠΑΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Πεμ 03 Οκτ 2019 16:35 »
Σου παραθετω αποφαση του Αρειου Παγου που καταργει αποφαση του μουφτη και συνεχιζεις να κανεις τον χαζο

Έκανες τον κόπο να διαβάσεις την απόφαση του Αρείου Πάγου;
Δεν καταργεί (όπως είπες) απόφαση μουφτή αλλά απορρίπτει αίτηση αναιρέσεως απόφασης του τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ξάνθης όπως βλέπω στο τέλος.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Πεμ 03 Οκτ 2019 16:51 »

Το τι κάνει ο καθένας στο σπίτι του δεν με απασχολεί. Με απασχολεί όμως αν ο Ινδός αρχίσει και απαιτεί να μην τρώω και εγώ βοδινό. Και επίσης αν ο Ινδός αντί να ενσωματωθεί,  φέρεται ως μετανάστης συνεχόμενα, πάλι πάρα πολλοί θα διαφωνήσουν με αυτό. Σκοπός είναι η ενσωμάτωση τους και όχι η δημιουργία μειοψηφιών.
Έχουμε υπόψη μας κάποια χώρα που να συνέβη κάτι τέτοιο ή θα αρχίσουμε να φανταζόμαστε πράγματα; Επαψαν ας πούμε στην Αγγλία να τρώνε βοδινό ή χοιρινό.
Δεν καταλαβαίνω επίσης τι σημαίνει το "φέρεται ως μετανάστης συνεχόμενα". Ο καθένας μπορεί να συμπεριφερεται όπως θέλει μέσα στα πλαίσια των νόμων. Ακόμα και εσύ που είσαι 100% Έλληνας μπορείς αν το θες να μην ακολουθείς καμία ελληνική παράδοση ή έθιμο (πράγματα εξόχως υποκειμενικά-αλλά μπορεί να θεωρώ ως τέτοια εγώ κι άλλα εσύ) αρκεί βεβαίως να τηρείς τους νόμους και να είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου απέναντι στο κράτος.
Πώς ακριβώς έχετε καποιοι στο μυαλό σας τον τρόπο που μια μειοψηφία που δεν ελέγχει κανενα κρατικό μηχανισμό και που είναι σε οικονομική μειονεξια, μπορεί να σου επιβάλλει πράγματα όπως το τι θα τρως;

Στη Θράκη ας πούμε οι μουσουλμάνοι μέχρι πρότινος ακολουθούσαν υποχρεωτικά τη Σαρία αντί των Ελληνικών νόμων.  Τώρα διαλέγουν όποιον νόμο τους συμφέρει.
Τα ξαναείπαμε η σαρία είναι νόμος του Συντάγματος.Ξεχνάς γρήγορα....

Αποσυνδεδεμένος pastakis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Πεμ 03 Οκτ 2019 16:56 »
Το οποιο ειναι λαθος να υπαρχει στο Συνταγμα αλλα λαθος ειναι και αυτο που λεει ο μυθος οτι ειναι ανωτερη απο το Ελληνικο ή Ευρωπαικο δικαιο.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Πεμ 03 Οκτ 2019 17:01 »
Το οποιο ειναι λαθος να υπαρχει στο Συνταγμα αλλα λαθος ειναι και αυτο που λεει ο μυθος οτι ειναι ανωτερη απο το Ελληνικο ή Ευρωπαικο δικαιο.
Σαφώς αλλά η σαρία δεν ξεκίνησε εξαιτίας του προσφυγικού ή του μεταναστευτικού.Υπάρχει μια ιστορία 100 χρόνων από πίσω με πολλά νομικά προβλήματα.

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Πεμ 03 Οκτ 2019 17:30 »
1) Μπορείτε να μου πείτε σε ποιο άρθρο του Συντάγματος γίνεται αναφορά στη Σαρία; Αν δεν απαντήσετε θα θεωρήσω ότι δεν υπάρχει.
2) Πουθενά δεν είπα ότι η Σαρία ξεκίνησε λόγω προσφυγικού ή μεταναστευτικού. Τη Σαρία την είχα φέρει ως παράδειγμα μη ενσωμάτωσης μουσουλμάνων στην Ελληνική κοινωνία αν θυμάσαι. Και αποδεικνύεται με όλα αυτά που φέρνετε ως παραδείγματα (κληρονομιές, διαζύγια, κλπ) ότι είχα δίκιο. Το γιατί και πώς ξεκίνησε να έχουμε τη Σαρία στη χώρα μας δεν μας απασχολεί αν και συζητήθηκε εδώ. Η ουσία είναι ότι η συγκεκριμένη θρησκεία έφερε προβλήματα ενσωμάτωσης στην κοινωνία μας.
3) Δεν είπα ότι ήταν ανώτερη η Σαρία από το ΕυρωπαΙκό δίκαιο. Επίσης δεν είπα ότι ήταν ανώτερη και από το Ελληνικό δίκαιο, αλλά ότι ήταν υποχρεωτική η εφαρμογή της Σαρίας. Γιατί αλλάζετε τα λόγια μου; Μετά θα έπρεπε ο άλλος να ξοδευτεί να ζητήσει την τύχη του στα άλλα δικαστήρια. Το είπε το ίδιο το Ευρωπαϊκό δικαστήριο ότι ήταν υποχρεωτική. Τι άλλο να σας πω;

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Πεμ 03 Οκτ 2019 17:41 »
1) Μπορείτε να μου πείτε σε ποιο άρθρο του Συντάγματος γίνεται αναφορά στη Σαρία; Αν δεν απαντήσετε θα θεωρήσω ότι δεν υπάρχει.
2) Πουθενά δεν είπα ότι η Σαρία ξεκίνησε λόγω προσφυγικού ή μεταναστευτικού. Τη Σαρία την είχα φέρει ως παράδειγμα μη ενσωμάτωσης μουσουλμάνων στην Ελληνική κοινωνία αν θυμάσαι. Και αποδεικνύεται με όλα αυτά που φέρνετε ως παραδείγματα (κληρονομιές, διαζύγια, κλπ) ότι είχα δίκιο. Το γιατί και πώς ξεκίνησε να έχουμε τη Σαρία στη χώρα μας δεν μας απασχολεί αν και συζητήθηκε εδώ. Η ουσία είναι ότι η συγκεκριμένη θρησκεία έφερε προβλήματα ενσωμάτωσης στην κοινωνία μας.
3) Δεν είπα ότι ήταν ανώτερη η Σαρία από το ΕυρωπαΙκό δίκαιο. Επίσης δεν είπα ότι ήταν ανώτερη και από το Ελληνικό δίκαιο, αλλά ότι ήταν υποχρεωτική η εφαρμογή της Σαρίας. Γιατί αλλάζετε τα λόγια μου; Μετά θα έπρεπε ο άλλος να ξοδευτεί να ζητήσει την τύχη του στα άλλα δικαστήρια. Το είπε το ίδιο το Ευρωπαϊκό δικαστήριο ότι ήταν υποχρεωτική. Τι άλλο να σας πω;

Εσύ μπορείς να θεωρήσεις ότι θέλεις αλλά οι διεθνείς οργανισμοί που μας έχουν καταδικάσει μάλλον θα έχουν διαφορετική άποψη στο θέμα.
Από που προκύπτει ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης δεν είναι ενταγμένοι στην ελληνική κοινωνία;
Μύθε μην παίζεις με λέξεις.Συνέχεια το ίδιο τροπάρι.Σε αδικούμε συνέχεια όλοι.

https://powerpolitics.eu/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85-28-10-%CE%B7-%CE%B8%CE%AD%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CE%BD/

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Πεμ 03 Οκτ 2019 17:49 »

Εσύ μπορείς να θεωρήσεις ότι θέλεις αλλά οι διεθνείς οργανισμοί που μας έχουν καταδικάσει μάλλον θα έχουν διαφορετική άποψη στο θέμα.
Από που προκύπτει ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης δεν είναι ενταγμένοι στην ελληνική κοινωνία;
Μύθε μην παίζεις με λέξεις.Συνέχεια το ίδιο τροπάρι.Σε αδικούμε συνέχεια όλοι.

https://powerpolitics.eu/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85-28-10-%CE%B7-%CE%B8%CE%AD%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CE%BD/

Έχω βαρεθεί να σας ζητάω να ακριβολογείτε. Είπες ότι είναι στο Σύνταγμα. Ε λοιπόν κύριε φον ΔΕΝ υπάρχει στο Σύνταγμα αλλά είναι νόμος του κράτους. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Οι νόμοι πρέπει να συνάδουν με το Σύνταγμα. Τώρα αν ο συγκεκριμένος νόμος συνάδει με το Σύνταγμα είναι άλλο θέμα.
Το ότι η ενσωμάτωση μουσουλμάνων είναι προβληματική είναι αυταπόδεικτη με την ύπαρξη της Σαρίας βάσει νόμου αφού καθορίζει υποχρεωτικά μέχρι πρότινος θέματα αστικού δικαίου.
Εσείς παίζετε με τις λέξεις. Άλλο το Σύνταγμα άλλο η νομοθεσία. Άλλο η ανωτερότητα, άλλο η υποχρέωση. Δεν ξέρω γιατί το κάνετε αυτό. Από άγνοια ή επειδή απλά θέλετε να με βγάλετε με κάθε τρόπο ότι έχω λάθος; Εκτίθεστε όμως...

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Πεμ 03 Οκτ 2019 18:00 »
Έχω βαρεθεί να σας ζητάω να ακριβολογείτε. Είπες ότι είναι στο Σύνταγμα. Ε λοιπόν κύριε φον ΔΕΝ υπάρχει στο Σύνταγμα αλλά είναι νόμος του κράτους. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Οι νόμοι πρέπει να συνάδουν με το Σύνταγμα. Τώρα αν ο συγκεκριμένος νόμος συνάδει με το Σύνταγμα είναι άλλο θέμα.
Το ότι η ενσωμάτωση μουσουλμάνων είναι προβληματική είναι αυταπόδεικτη με την ύπαρξη της Σαρίας βάσει νόμου αφού καθορίζει υποχρεωτικά μέχρι πρότινος θέματα αστικού δικαίου.
Εσείς παίζετε με τις λέξεις. Άλλο το Σύνταγμα άλλο η νομοθεσία. Άλλο η ανωτερότητα, άλλο η υποχρέωση. Δεν ξέρω γιατί το κάνετε αυτό. Από άγνοια ή επειδή απλά θέλετε να με βγάλετε με κάθε τρόπο ότι έχω λάθος; Εκτίθεστε όμως...
Πίσω από ακριβολογίες μπορείς να κρύψεις πολλά που φαίνονται στην συζήτηση.
Για σένα και αυτό είναι κάτι άλλο,όπως τόσα άλλα.
Από που είναι αυταπόδεικτη;Δεν επέβαλαν οι κάτοικοι την σαρία.Το ελληνικό κράτος την επιβάλει.Κρυμμένο πίσω από διεθνείς συνθήκες.
Μάλλον εσύ παίζεις με τις λέξεις και με την ακριβολογία για να κρύψεις αυτό που έχουν καταλάβει όλοι.

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Πεμ 03 Οκτ 2019 18:17 »
Πίσω από ακριβολογίες μπορείς να κρύψεις πολλά που φαίνονται στην συζήτηση.
Για σένα και αυτό είναι κάτι άλλο,όπως τόσα άλλα.
Από που είναι αυταπόδεικτη;Δεν επέβαλαν οι κάτοικοι την σαρία.Το ελληνικό κράτος την επιβάλει.Κρυμμένο πίσω από διεθνείς συνθήκες.
Μάλλον εσύ παίζεις με τις λέξεις και με την ακριβολογία για να κρύψεις αυτό που έχουν καταλάβει όλοι.

Δεν έχει σημασία ποιος επέβαλε τη Σαρία, σημασία έχει ότι υπάρχει για τους μουσουλμάνους της Θράκης και ότι επεμβαίνει σε κοινωνικά ζητήματα. Τελεία.

Βλέπω δεν τολμάς να πεις καν ότι είχα δίκιο για το Σύνταγμα οπότε δεν περιμένω τίποτα άλλο από υπεκφυγές σε άλλα θέματα.

Για πες μας τι κρύβω που έχουν καταλάβει όλοι; (πάλι γενίκευση) Θεωρώ πάντως ότι είσαι προκατειλημένος μαζί μου και βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα. Πολλές φορές μου αρέσει να λειτουργώ σαν δικηγόρος του διαβόλου πάντως, οπότε ίσως όντως να έχω δημιουργήσει κάποιες ενδεχομένως εσφαλμένες εντυπώσεις. Θα πρέπει να το σκεφτώ αυτό.

Αποσυνδεδεμένος pastakis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Πεμ 03 Οκτ 2019 18:19 »

ΑΡΘΡΟ 8
Σε ποιο αρθρο του Συνταγματος το λεει αυτο;

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Πεμ 03 Οκτ 2019 18:33 »
Το άρθρο 8 δεν αναφέρεται στη Σαρία αλλά γράφει γενικά για τους Έλληνες:
Παράθεση
Kανένας δεν στερείται χωρίς τη θέλησή τoυ τo δικαστή πoυ του έχει oρίσει o νόμoς.
Δικαστικές επιτρoπές και έκτακτα δικαστήρια, με oπoιoδήπoτε όνoμα, δεν επιτρέπεται να συσταθoύν.
Εξάλλου ο μουφτής δεν είναι δικαστής οπότε ο σχετικός νόμος δεν συνάδει με το Σύνταγμα.
Next...

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #112 στις: Πεμ 03 Οκτ 2019 18:36 »
Δεν έχει σημασία ποιος επέβαλε τη Σαρία, σημασία έχει ότι υπάρχει για τους μουσουλμάνους της Θράκης και ότι επεμβαίνει σε κοινωνικά ζητήματα. Τελεία.

Βλέπω δεν τολμάς να πεις καν ότι είχα δίκιο για το Σύνταγμα οπότε δεν περιμένω τίποτα άλλο από υπεκφυγές σε άλλα θέματα.

Για πες μας τι κρύβω που έχουν καταλάβει όλοι; (πάλι γενίκευση) Θεωρώ πάντως ότι είσαι προκατειλημένος μαζί μου και βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα. Πολλές φορές μου αρέσει να λειτουργώ σαν δικηγόρος του διαβόλου πάντως, οπότε ίσως όντως να έχω δημιουργήσει κάποιες ενδεχομένως εσφαλμένες εντυπώσεις. Θα πρέπει να το σκεφτώ αυτό.
Τώρα δεν έχει σημασία ε;Ούτε οι πρόσφυγες,ούτε οι μετανάστες,ούτε οι θρακιώτες την επέβαλαν αλλά δεν έχει σημασία.Απλά πετάς την σαρία έτσι να βρίσκεται.Για να επιχειρηματολογήσεις εναντίον προσφύγων,μεταναστών αλλά δεν έχει σημασία.
Καμιά υπεκφυγή.Αυτό το κάνεις μόνο εσύ βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες.

Το τι υποστηρίζεις.Σε τόσα θέματα κάνεις απλώς τον δικηγόρο του διαβόλου και σε παρεξηγήσαμε.Ναι όντως.Ότι πεις.

Αποσυνδεδεμένος pastakis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Πεμ 03 Οκτ 2019 18:47 »
Το άρθρο 8 δεν αναφέρεται στη Σαρία αλλά γράφει γενικά για τους Έλληνες:
Παράθεση
Kανένας δεν στερείται χωρίς τη θέλησή τoυ τo δικαστή πoυ του έχει oρίσει o νόμoς.
Δικαστικές επιτρoπές και έκτακτα δικαστήρια, με oπoιoδήπoτε όνoμα, δεν επιτρέπεται να συσταθoύν.
Εξάλλου ο μουφτής δεν είναι δικαστής οπότε ο σχετικός νόμος δεν συνάδει με το Σύνταγμα.
Next...

Ξεκινα να διαβαζεις

Ν. ΠΛΖ΄/1882
Ν. ΑΛΗ΄/1882
Κυρωση της συνθηκης των Αθηνων με το Ν. ΔΣΙΓ΄/1913(αρθρο 11 παρ1 και παρ 10
αρθρο 4 του Ν. 147/1914
Ν. 2345/1920
Πραξη Νομοθετικου Περιεχομενου της 24.12.1990

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Πεμ 03 Οκτ 2019 18:58 »
@φον, φυσικά και δεν έχει σημασία για το αυταπόδεικτο ότι υπήρξε πρόβλημα ενσωμάτωσης μουσουλμάνων της Θράκης.
Όσο για την Τουρκία, μπορεί τυπικά να μην έχουν πια τη Σαρία αλλά ουσιαστικά κάτι 'κινείται':
https://www.onisilos.gr/?p=17169

@pastakis, αυτά που παραθέτεις δεν είναι το Σύνταγμα. Next.
Υ.Γ. εκτός αν τα παραθέτεις για την τελευταία μου φράση. Εσύ που τα διάβασες τι λένε; Είναι δικαστές βάσει νόμου χωρίς να έχουν τα τυπικά προσόντα (πτυχίο νομικής, κλπ);

Αποσυνδεδεμένος pastakis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Πεμ 03 Οκτ 2019 19:05 »
@φον, φυσικά και δεν έχει σημασία για το αυταπόδεικτο ότι υπήρξε πρόβλημα ενσωμάτωσης μουσουλμάνων της Θράκης.
Όσο για την Τουρκία, μπορεί τυπικά να μην έχουν πια τη Σαρία αλλά ουσιαστικά κάτι 'κινείται':

Αυτα που παραθετω ειναι νομοι που οριζουν τον μουφτη ως δικαστη και αρα κατα το Συνταγμα οι Ελληνες Μουσουλμανοι μπορουν να εχουν τον δικαστη που τους οριζει ο νομος.ΝΕΧΤ
« Τελευταία τροποποίηση: Πεμ 03 Οκτ 2019 19:09 από pastakis »

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Πεμ 03 Οκτ 2019 19:09 »
Πρόβλημα υπήρξε και με τους πόντιους και με τους ρωσοπόντιους και με τους αλβανούς και με κάθε ένα.Ναι τι;Οι νοικοκυραίοι του ντουνιά έχουν πρόβλημα με κάθε άνθρωπο που δεν είναι σαν αυτούς.
Στο λινκ που έφερες γιατί έχει πάνω πάνω φωτογραφία του Ερντογάν;Οπότε το πρόβλημα μάλλον ξεκινάει από το κεφάλι..

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Πεμ 03 Οκτ 2019 19:17 »

Αυτα που παραθετω ειναι νομοι που οριζουν τον μουφτη ως δικαστη και αρα κατα το Συνταγμα οι Ελληνες Μουσουλμανοι μπορεουν να εχουν τον δικαστη που επιθυμουν.ΝΕΧΤ

Αν και λέγατε ότι το Σύνταγμα κάνει αναφορά στη Σαρία, ας σας κάνω τη χάρη για τους νόμους.
Οι νόμοι χρησιμοποιούν τη λέξη 'δικαστής'; Τους βάφτισε δικαστές; Ή απλά λένε ότι έχουν αρμοδιότητα να ασκήσουν τον μουσουλμανικό νόμο;
Θα διαβάσω τους νόμους που είπες μόλις βρω χρόνο πάντως.
Στο μεταξύ διάβασε κατά πόσο είναι συνταγματικό ή όχι εδώ: https://www.constitutionalism.gr/wp-content/uploads/2015/05/Hnitidou-Saria.pdf

Αποσυνδεδεμένος pastakis

• Hero Member
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Πεμ 03 Οκτ 2019 23:09 »
http://www.nsk.gr/documents/15678/33709/722013.pdf/fe567b9a-c5e7-4a37-ac14-b1caec4e4b6a

Συγγνώμη, αλλά το διάβασες αυτό που παρέθεσες; Ενδιαφέρον έχουν οι σελίδες 14 και μετά...  ;)

Αποσυνδεδεμένος pastakis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: Πεμ 03 Οκτ 2019 23:33 »
Απο αυτο που παρεθεσα που βγαζςις το συμπερασμα οτι ειναι υποχρεωτικη η εφαρμογη του ισλαμικου νομου

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Παρ 04 Οκτ 2019 00:05 »
Νόμιζα ότι το παρέθεσες σαν ανταπάντηση για την αντισυνταγματικότητα της Σαρίας που είπα στο προηγούμενο μήνυμά μου.

Για την υποχρεωτική εφαρμογή το λένε οι Ευρωπαίοι. Εδώ το λινκ κατευθείαν από την πηγή: https://hudoc.echr.coe.int/app/conversion/pdf?library=ECHR&id=003-6284037-8193205&filename=Grand%20Chamber%20Judgment%20Molla%20Sali%20v.%20Greece%20-%20application%20of%20Sharia%20law%20to%20inheritance%20dispute%20among%20Greeks%20from%20Muslim%20minority.pdf
Παράθεση
Furthermore, refusing members of a religious minority the right to voluntarily opt for and benefit from ordinary law amounted not only to discriminatory treatment but also to a breach of a right of cardinal importance in the field of protection of minorities, that is to say the right to free selfidentification.
Lastly, the Court noted that Greece was the only country in Europe which, up until the material time, had applied Sharia law to a section of its citizens against their wishes.

Αποσυνδεδεμένος pastakis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Παρ 04 Οκτ 2019 13:26 »
Φυσικα δεν λεει τιποτα τετοιο αλλα θελω να μου απαντησεις αν ο ισλαμικος νομος εχει υποχρεωτικη εφαρμογη δεν θα το ηξεραν οι Ελληνες δικαστες;

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Παρ 04 Οκτ 2019 14:57 »
Φυσικα δεν λεει τιποτα τετοιο αλλα θελω να μου απαντησεις αν ο ισλαμικος νομος εχει υποχρεωτικη εφαρμογη δεν θα το ηξεραν οι Ελληνες δικαστες;

Ε όχι δεν λέει τίποτα. Μια χαρά τα είπε ο Ευρωπαίος.
Θα σου απαντήσω με μια ερώτηση: Το ότι το Ελληνικό κράτος πρόσφατα άλλαξε τους νόμους ώστε να δίνει την ευχέρεια στους μουσουλμάνους να διαλέξουν μεταξύ Σαρίας και αστικά δικαστήρια δεν σου λέει ότι πριν ήταν υποχρεωτική;

Αποσυνδεδεμένος pastakis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Παρ 04 Οκτ 2019 15:18 »

Ε όχι δεν λέει τίποτα. Μια χαρά τα είπε ο Ευρωπαίος.
Θα σου απαντήσω με μια ερώτηση: Το ότι το Ελληνικό κράτος πρόσφατα άλλαξε τους νόμους ώστε να δίνει την ευχέρεια στους μουσουλμάνους να διαλέξουν μεταξύ Σαρίας και αστικά δικαστήρια δεν σου λέει ότι πριν ήταν υποχρεωτική;

Εχεις πεσει σε συγχηση