Αποστολέας Θέμα: Αστυ(α)νομία...  (Αναγνώστηκε 29929 φορές)

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
  • live long and prosper ΠΑΣ
    • Προφίλ
Απ: Αστυ(α)νομία...
« Απάντηση #400 στις: Πεμ 11 Μάρ 2021 13:37 »
Προφανώς οι συναθροίσεις είναι επικίνδυνες. Αυτό που δεν καταλαβαίνετε ή αρνείστε να καταλάβετε είναι ότι κάποιες συναθροίσεις που αφορούν κυβερνητικό έργο είναι αναπόφευκτες. Ναι ήταν προκλητικό το γεγονός στην Ικαρία αλλά πρόσεξε: ήταν στα πλαίσια εργασίας.  Παρόλα αυτά ο Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος του και δεν θα το επανέλαβε.

Οι συναθροίσεις τύπου διαδηλώσεων εκατοντάδων ατόμων όμως είναι πολύ πιο επικίνδυνες για διασπορά COVID και δεν εμπίπτουν σε κάποια εργασία ή άλλη κατηγορία για SMS.

Όσο για τον Κυρανάκη, αν και δεν είδα το βίντεο ακόμα, κακώς έδωσε όνομα και πολιτικά φρονήματα. Και είναι και δικηγόρος οπότε θα έπρεπε να ξέρει καλύτερα.  Τι είπε για τον νεαρό; Ότι ήταν αναρχικός; (Δεν είδα το βίντεο, θα ψάξω να το βρω).

Υ.Γ. @pastakis, το Σϋνταγμα προβλέπει στο δικαίωμα διαδηλώσεων κλπ, αλλά δεν σου λέει ότι μπορείς να τις κάνεις όπου σου καπνίσει. Χρειάζεσαι άδεια από την αστυνομία για να κλείνεις συγκεκριμένους δρόμους κλπ. Αυτό εννοώ.

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #401 στις: Πεμ 11 Μάρ 2021 14:10 »
Η Ικαρία δεν ήταν ούτε σε κυβερνητικό έργο ούτε σε εργασία. Ήταν ένα φαγοπότι μεταξύ κατεργαρεων. Απλά αυτό.

Αν εγώ δουλεύω σε ένα πχ στόπερ μάρκετ και κάνω το ίδιο με τους συναδέλφους μου θα φάμε πρόστιμο; Ναι.

Γιατί ο Μητσοτάκης και οι άλλοι δεν πλήρωσαν; Πώς έχουν την απαίτηση να ισχύουν οι νόμοι για εμάς και αυτοί να εξαιρούνται;;; Και το κάνουν πράξη. Και απαντάει ο Μητσοτάκης " Εγώ ζήτησα μια συγγνώμη (τζάμπα είναι) και τέλος, εσείς μαλακές πληρώστε 300 και σκαστε".
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος pastakis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #402 στις: Πεμ 11 Μάρ 2021 14:16 »

Υ.Γ. @pastakis, το Σϋνταγμα προβλέπει στο δικαίωμα διαδηλώσεων κλπ, αλλά δεν σου λέει ότι μπορείς να τις κάνεις όπου σου καπνίσει. Χρειάζεσαι άδεια από την αστυνομία για να κλείνεις συγκεκριμένους δρόμους κλπ. Αυτό εννοώ.

Kαμια αδεια απο καμια αστυνομια δεν προβλεπει το Συνταγμα

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #403 στις: Πεμ 11 Μάρ 2021 14:34 »
Η Ικαρία δεν ήταν ούτε σε κυβερνητικό έργο ούτε σε εργασία. Ήταν ένα φαγοπότι μεταξύ κατεργαρεων. Απλά αυτό.

Αν εγώ δουλεύω σε ένα πχ στόπερ μάρκετ και κάνω το ίδιο με τους συναδέλφους μου θα φάμε πρόστιμο; Ναι.

Γιατί ο Μητσοτάκης και οι άλλοι δεν πλήρωσαν; Πώς έχουν την απαίτηση να ισχύουν οι νόμοι για εμάς και αυτοί να εξαιρούνται;;; Και το κάνουν πράξη. Και απαντάει ο Μητσοτάκης " Εγώ ζήτησα μια συγγνώμη (τζάμπα είναι) και τέλος, εσείς μαλακές πληρώστε 300 και σκαστε".

Δηλαδή λες ότι στην Ικαρία δεν πήγε για δουλειά; Πήγε μόνο για φαγοπότι;
Αν στο σουπερμάρκετ κάτσετε και φάτε οι εργαζόμενοι μαζί, αυτό απαγορεύεται;
Ή μήπως εννοείς εκτός ωρών εργασίας σε άλλον χώρο εκτός εργασίας όπου προφανώς απαγορεύεται;

Δεν έχω κάτι να προσθέσω παρά το ίδιο το άρθρο του Συντάγματος:

Άρθρο 11
1. Oι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα.
2. Mόνο στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η αστυνομία. Oι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοι-νωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει.

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #404 στις: Πεμ 11 Μάρ 2021 14:45 »
mtyhtos,

Πήγε στην Ικαρία, ΤΕΛΕΙΩΣΕ ότι είχε να κάνει και μετά ΕΚΑΤΣΕ για ΦΑΓΟΠΟΤΙ.

Αυτήν την εποχή με τα μέτρα αν μας πιάσουν να τρώμε ο ένας πάνω στον άλλον θεωρείται ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ!

ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ!! ΑΚΡΙΒΩΣ!

ΣΕ ΞΕΝΑΡΩΤΑΩ:

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΕ Ο ΝΟΜΟΣ;
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος arispas

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #405 στις: Πεμ 11 Μάρ 2021 14:58 »
Μύθος ξέρεις ποιο είναι το πιο περίεργο και το πιο ανησυχητικο; Ότι όλο το φόρουμ υποστηρίζει τα ίδια κι εσύ είσαι μόνος σου από την άλλη. Καποιοι ίσως το πάνε κομματικά, και κάποιοι άλλοι όπως και εγώ το πάμε δίκαια χωρίς να δίνουμε χρώμα. Βέβαια για όλα αυτά η κυβέρνηση φταίει. Που μετά το πρώτο τρίμηνο της πανδημίας έχει αποτύχει παταγωδώς στα πάντα. Εδώ έβαλε ΜΟΝΙΜΗ (το τονίζω γιατί άλλο απλά να τους έδινε το δικαίωμα να επέμβουν όποτε κρίνεται κρίσιμο και άλλο μόνιμα να περπατάνε ανάμεσα στους φοιτητές) αστυνομία στα πανεπιστήμια και ήθελε να λογοκρίνει την τέχνη. Δηλαδή να εξαφανίσει κυρίως το ραπ που ακούνε όλοι οι νέοι από 15-30 ετών. Προσοχή εννοώ το ραπ που εκφράζεται πολιτικά δεν εννοώ το βλακοτραπ που βγάζουν στην τηλεόραση και ξεφτιλιζουν το ραπ.

Μάλλον εσύ δεν καταλαβαίνεις τίποτα όταν σου λένε τόσα άτομα τα ίδια κι εσύ από κει μόνος σου συνεχίσεις να δικαιολογεί τα πάντα. Βρίσκεις για όλα μια δικαιολογία υπέρ της κυβέρνησης και της εξουσίας. Μάταια προσπαθείς να μας ρίξεις στάχτη στα μάτια. Την κλωτσιά ράγκμπι του μπάτσου στο ανήλικο κορίτσι την είδαμε όλοι που μετά πέσανε 5 να τη βαράνε. Αντρακλες. Αχ και να γραφαν πάνω το όνομα τους να δείτε αν θα κυκλοφορούσαν όλοι αυτοί έξω μετά. Ήθελα να ξερα αν βαταγε κάποιος τις κόρες τους έτσι τι θα λέγανε. Λες και ήταν κίνδυνος ένα ανήλικο κορίτσι μπροστά σε 20 μπάτσους. Και όλα τα υπόλοιπα τα είδαμε. ΦΤΑΝΕΙ

Αποσυνδεδεμένος pastakis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #406 στις: Πεμ 11 Μάρ 2021 15:16 »

Δηλαδή λες ότι στην Ικαρία δεν πήγε για δουλειά; Πήγε μόνο για φαγοπότι;
Αν στο σουπερμάρκετ κάτσετε και φάτε οι εργαζόμενοι μαζί, αυτό απαγορεύεται;
Ή μήπως εννοείς εκτός ωρών εργασίας σε άλλον χώρο εκτός εργασίας όπου προφανώς απαγορεύεται;

Δεν έχω κάτι να προσθέσω παρά το ίδιο το άρθρο του Συντάγματος:

Άρθρο 11
1. Oι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα.
2. Mόνο στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η αστυνομία. Oι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοι-νωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει.

Που ακριβως λεει για αδεια;

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #407 στις: Πεμ 11 Μάρ 2021 15:37 »
Αυτό που βλέπω είναι ότι πάτε στο άλλο άκρο, πιάνοντας από εξαιρέσεις για να γενικεύσετε σύμφωνα με τα πιστεύω σας. Εϊμαι σίγουρος ότι έχετε τσουβαλιάσει όλη την αστυνομία. Τέτοιες νοοτροπίες οδηγούν φυσικά σε αυτό που είδαμε στη Ν. Σμύρνη.
Και τέτοιες νοοτροπίες φυσικά με βαφτίζουν φασίστα ή οτιδήποτε άλλο γιατί δείχνω μια (πιο) πιθανή διαφορετική σκοπιά.

Εγώ λέω τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Και θα επαναλάβω συγκεκριμένα:

Βίντεο με χαστούκι αστυνομικού: Είπα κακώς τη χαστούκισε αλλά και ότι έπρεπε να τη συλλάβουν επειδή πρώτη χτύπησε αστυνομικό. Γιατί κάνετε ότι δεν το βλέπετε;
Βίντεο με νεαρό που ξυλοκοπήθηκε: Είπα κακώς ξυλοκοπήθηκε αλλά γιατί δεν βλέπετε ότι αντιστεκόταν κατά τη σύλληψη;
Βίντεο με ΔΙΑΣ να λέει 'πάμε να τους σκοτώσουμε': είπα κακώς το είπε, αλλά επεσήμανα ότι έχει το ίδιο ήθος με το βίντεο που λέει ο όχλος 'γαμήστε τους'. Τσιμουδιά όμως γι' αυτό από εσάς.
Βίντεο με λιντσάρισμα: α λείπει αυτό το βίντεο. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΦΑΝΗΚΕ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕΙ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ (τουλάχιστον από εσάς που τα βάλατε μαζί μου). Μόνο ο arispas κράτησε τα προσχήματα και αναφέρθηκε σε αυτό (αλλά δεν είδα να πατάτε το 'συμφωνώ'). Απεναντίας, ως έναν τρόπο 'δικαιολόγησης' της απόπειρας ανθρωποκτονίας ανεβάσατε βίντεο για να δείξετε εμμέσως πλην σαφώς ότι καλά του έκαναν. Λες και ο φόβος που νοιώθει η γυναίκα και το λέει στον Γρηγόρη οφείλεται στους αστυνομικούς και όχι στα δεκάδες εγκληματικά στοιχεία που εισχωρήσανε σε ειρηνική (υποτίθεται) διαδήλωση. Τα τύμπανά μου κοντεύουν να σπάσουν από την ησυχία και μούγκα που επικρατεί στο φόρουμ χωρίς να σχολιάσετε την απόπειρα δολοφονίας όπως τα υπόλοιπα. Άρα όταν μου λες "όλο το φόρουμ υποστηρίζει τα ίδια κι εσύ είσαι μόνος σου από την άλλη", αυτό είναι άκρως ανησυχητικό και δεν το βλέπετε, οπότε δεν θα πάρω ευχαριστώ.
Και μετά νομίζετε ότι είστε αμερόληπτοι;;; ΛΟΛ!!!
Άλλα βίντεο που δείχνουν υπέρμετρη βία, όπως:
- αυτό που τράβηξε όπλο ο αστυνομικός πάνω στη μηχανή, θα συμφωνήσω. Πρέπει να λογοδοτήσει που τράβηξε πιστόλι γιατί υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες της αστυνομίας όταν βγάζεις το πιστόλι από τη θήκη του.
- αυτό που χτυπάει κάποιον με τη μηχανή οι του ΔΙΑΣ και θυμώνουν που δεν τον έπιασαν, για εμένα δεν λέει κάτι γιατί ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΑΣΟΥΝ. ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ;;;
- βίντεο που χτυπάνε αυτοκίνητα: κακώς το έκαναν.

Ικαρία: ο δε Λαμίας, ενώ είπα ότι ήταν προκλητικό, όμως δεν μπορώ με σιγουριά να πω ότι ήταν παράνομο καθώς ήταν μέσα στα πλαίσια εργασίας. Δεν μπορείς να μου πεις Λαμία ότι "ΤΕΛΕΙΩΣΕ ότι είχε να κάνει". Και μάλιστα κατά τη διάρκεια του φαγητού θεωρείς ότι δεν μιλούσε για δουλειές;;; ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ; Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ;

Μιλάτε με τόση σιγουριά για πράγματα που μπορεί να μην είναι ακριβώς έτσι όπως τα λέτε, και μου τη δίνει τόσο αυτή η σιγουριά ώστε να επισημαίνω και εγώ την άλλη σκοπιά. Εσείς εν μέσω μάλλον φανατισμού εκλαμβάνετε ότι ο μύθος δεν καταλαβαίνει τίποτα, αλλά καλύτερα να κοιτάξετε τον καθρέφτη πρώτα.

Υ.Γ. @pastakis. Αφού θες να παίξουμε με τις λέξεις, όντως δεν λέει ότι πρέπει να πάρεις άδεια αλλά ότι η αστυνομία μπορεί να απαγορεύσει τη διαδήλωση κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες (που ίσχυαν στη Νέα Σμύρνη). Όχι κόκο, αυγό δηλαδή.
« Τελευταία τροποποίηση: Πεμ 11 Μάρ 2021 15:40 από my8os »

Αποσυνδεδεμένος mandrakoukos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #408 στις: Πεμ 11 Μάρ 2021 15:56 »
Δεν έχω καμία διάθεση για να μπω σε αντιπαράθεση με τον Μύθο, πρώτον διότι -πλην πολιτικών- τον συμπαθώ πολύ και δεύτερον διότι οι πολιτικές συζητήσεις είναι καράβια με μια τρύπα ΝΑ στα ύφαλα.
Θα πω μόνο τα εξής: έχω συμμετάσχει σε αμέτρητες διαδηλώσεις την περίοδο των πρώτων μνημονίων κι έχω δει από πρώτο χέρι τι θα πει αφιονισμένος ΜΑΤατζής να χτυπά απρόκλητα όπου και όποιον βρίσκει. Το ότι έχει τύχει και να περάσω ανενόχλητος δίπλα σε ΜΑΤατζήδες δεν σημαίνει ότι δεν έτρεμε το φυλλοκάρδι μου πότε θα τη φάω.
Είναι τέτοια η ψυχολογία όχλου εν μέσω μάχης που αποκτούν, η οποία σε συνδυασμό με την πεποίθηση ότι έχουν εξουσία και ισχύ τους καθιστά επικίνδυνους για όποιον τύχει να περνά δίπλα τους. Κατά τα λοιπά καμία απόπειρα δολοφονίας δεν μου αρέσει, ιδίως σε επίπεδο πολλοί εναντίον ενός. Δεν θα βάλω όμως στο ζύγι τον αστακό και το καλαμάρι.

Αποσυνδεδεμένος pastakis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #409 στις: Πεμ 11 Μάρ 2021 16:08 »

Υ.Γ. @pastakis. Αφού θες να παίξουμε με τις λέξεις, όντως δεν λέει ότι πρέπει να πάρεις άδεια αλλά ότι η αστυνομία μπορεί να απαγορεύσει τη διαδήλωση κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες (που ίσχυαν στη Νέα Σμύρνη). Όχι κόκο, αυγό δηλαδή.

Ενδιαφερουσα ερμηνεια του Συνταγματος,μονο που κανενας απο εμας που δουλευουμε  στα δικαστηρια δεν τον ερμηνευουμε ετσι.Αν το αρθρο 11 του Συνταγματος ειχε την ερμηνεια που του δινεις εσυ δεν θα ειχε χρειαστει ο Χρυσοχοιδης και η κυβερνηση Μητσοτακη να φερουν το προγουμενο καλοκαρι νομο για τις πορειες.

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #410 στις: Πεμ 11 Μάρ 2021 16:11 »

Ενδιαφερουσα ερμηνεια του Συνταγματος,μονο που κανενας απο εμας που δουλευουμε  στα δικαστηρια δεν τον ερμηνευουμε ετσι.Αν το αρθρο 11 του Συνταγματος ειχε την ερμηνεια που του δινεις εσυ δεν θα ειχε χρειαστει ο Χρυσοχοιδης και η κυβερνηση Μητσοτακη να φερουν το προγουμενο καλοκαρι νομο για τις πορειες.

Δηλαδή πώς ερμηνεύετε το "Mόνο στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η αστυνομία. Oι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοι-νωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει. "
Μιλάτε άλλα Ελληνικά στα δικαστήρια; Δεν μπορεί η αστυνομία να απαγορεύσει μια διαδήλωση με βάση το άρθρο 11 του Συντάγματος;

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #411 στις: Πεμ 11 Μάρ 2021 16:16 »
Δεν έχω καμία διάθεση για να μπω σε αντιπαράθεση με τον Μύθο, πρώτον διότι -πλην πολιτικών- τον συμπαθώ πολύ και δεύτερον διότι οι πολιτικές συζητήσεις είναι καράβια με μια τρύπα ΝΑ στα ύφαλα.
Θα πω μόνο τα εξής: έχω συμμετάσχει σε αμέτρητες διαδηλώσεις την περίοδο των πρώτων μνημονίων κι έχω δει από πρώτο χέρι τι θα πει αφιονισμένος ΜΑΤατζής να χτυπά απρόκλητα όπου και όποιον βρίσκει. Το ότι έχει τύχει και να περάσω ανενόχλητος δίπλα σε ΜΑΤατζήδες δεν σημαίνει ότι δεν έτρεμε το φυλλοκάρδι μου πότε θα τη φάω.
Είναι τέτοια η ψυχολογία όχλου εν μέσω μάχης που αποκτούν, η οποία σε συνδυασμό με την πεποίθηση ότι έχουν εξουσία και ισχύ τους καθιστά επικίνδυνους για όποιον τύχει να περνά δίπλα τους. Κατά τα λοιπά καμία απόπειρα δολοφονίας δεν μου αρέσει, ιδίως σε επίπεδο πολλοί εναντίον ενός. Δεν θα βάλω όμως στο ζύγι τον αστακό και το καλαμάρι.

Τα ΜΑΤ είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση σώματος και θα συμφωνήσω ότι είναι intimidating. Ένα σχόλιο (αν θες) για το πώς 'αφηνιάζεται' ένας ΜΑΤατζής;

Αποσυνδεδεμένος pastakis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #412 στις: Πεμ 11 Μάρ 2021 16:21 »
Η αστυνομια μπορει να απαγορευσει οτι θελει μονο που θα πρεπει να το αιτιολογισει.Ακομα ομως δεν μου ειπες που λεει το Συνταγμα για αδεια για διαδηλωση και ασφαλως οπως πολυ καλα ξερεις στα δικαστηρια οι δικαστες μιλανε  καταλαβαινουνε και ερμηνευουν τα Ελληνικα αναλογα την περιπτωση ;)

Αποσυνδεδεμένος arispas

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #413 στις: Πεμ 11 Μάρ 2021 16:25 »
Μύθος σέβομαι και εκτιμώ πάρα πολυ την αναλυτική απάντηση σου σε όλα και στα περισσότερα που λες θα συμφωνούσα ΑΝ δεν υπήρχε η παράμετρος ότι η αστυνομία ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να έχει εκπαιδευτεί να κρατάει την ψυχραιμία της, να μη χρησιμοποιεί αθέμιτους τροπους να συλλάβει κάποιον, να μην καταπαταει τα δικαιώματα του πολίτη (ακόμα και όταν συλλαμβάνει κάποιον με το νόμο θα πρέπει να του διαβάζει τα δικαιώματα του), να μη χτυπάει στο ψαχνό (και γενικά) ως εκδίκηση, να μην πατάει τον κόσμο με τα μηχανάκια, να μη χρησιμοποιεί τα όπλα του για εκφοβισμό (εμένα ο πατέρας μου που είναι κυνηγός μου έλεγε από μικρό από τότε που παίρναμε αεροβόλα στο παζάρι ποτέ δε στοχεύουμε ούτε με πλαστικά όπλα άλλον άνθρωπο), να μην πετάνε πέτρες σε κατοίκους και να κάνουν μαντραπηδες για να τους κυνηγήσουν (βλέπε Χίος) και άλλες τόσες χιλιάδες καταπατήσεις που κάνουν ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΚΆΝΟΥΝ γιατί είναι η δουλειά τους. Αλλιώς αυτοί οι συγκεκριμένοι που τα κάνουν όλα αυτά να πάρουν πόδι ΤΩΡΑ

Όλα αυτά που λες ως αντιπαραδειγματα θα τα δεχομουν αν μιλάγαμε για χούλιγκαν και για "πόλεμο οπαδών"

Εγώ που δεν είμαι υδραυλικός δεν είμαι υποχρεωμένος να ξέρω να βάζω σωλήνες όμως στη δουλειά μου ότι κάνω είμαι υποχρεωμένος να το ξέρω άψογα γιατί αλλιώς κινδυνεύει κόσμος (σε όλες τις δουλειές). Σκέψου οι αρχιτέκτονες να μη ξέρανε να φτιάχνουν σπίτια να αντέχουν σε σεισμούς. Ε κάπως έτσι πάει και στην αστυνομία. ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ τους να ξέρουν πώς να συμπεριφέρονται και να είναι υπερ του πολίτη. Αλλιώς να τιμωρούνται για ωμή βία, πρόκληση κλπ. Όσοι δεν έχουν την ΤΕΛΕΙΑ εκπαίδευση και τα ψογα ψυχολογικά χαρακτηριστικά παίρνουν πόδι. Μόνο έτσι θα γίνει κάτι σωστό. Όχι με το να προσλαμβάνει κάθε κυβέρνηση 10.000 παιδάκια στα ματ για να πέσει η ανεργία.

Σταματάω εδώ γιατί το τραβήξαμε πολύ το θέμα, συγγνωμη για το ύφος μου σε κάποια μηνύματα και συγγνωμη αν προσέβαλα κάποιον και ιδιαίτερα εσένα Μυθε. Δημοκρατία έχουμε, σεβαστή κάθε άποψη, απλά μάλλον δε συμφωνούνε και τόσο οι απόψεις μας. Κατανοώ το σκεπτικό σου, ελπίζω και οι δύο να κερδίσαμε κάτι. Και πιο πολύ ελπίζω να αλλάξει κάτι δραστικά σε αυτή τη χώρα χωρίς να έχει χυθεί αιμα πρώτα.

Πλησιάζει ΣΚ να ασχοληθούμε με τη ΓΙΑΝΝΕΝΑΡΑ μας. Εύχομαι στο τέλος της σεζόν να βρεθούμε όλοι μαζί στο ΟΑΚΑ.
Καλή συνέχεια

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #414 στις: Πεμ 11 Μάρ 2021 16:28 »
Η αστυνομια μπορει να απαγορευσει οτι θελει μονο που θα πρεπει να το αιτιολογισει.Ακομα ομως δεν μου ειπες που λεει το Συνταγμα για αδεια για διαδηλωση και ασφαλως οπως πολυ καλα ξερεις στα δικαστηρια οι δικαστες μιλανε  καταλαβαινουνε και ερμηνευουν τα Ελληνικα αναλογα την περιπτωση ;)

Εσύ καλώς εννοείς την 'άδεια' ως κάποιο χαρτί που (δεν) πρέπει να εκδίδεται πριν γίνει η διαδήλωση.
Εγώ χρησιμοποίησα τη λέξη 'άδεια' ως 'αποδοχή' της Αστυνομίας η οποία μπορεί να απαγορεύσει τη διαδήλωση (με την αιτιολόγηση).
Δηλαδή αυτό που είπα πριν 'όχι κόκο, αυγό' στην ουσία.
« Τελευταία τροποποίηση: Πεμ 11 Μάρ 2021 16:33 από my8os »

Αποσυνδεδεμένος pastakis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #415 στις: Πεμ 11 Μάρ 2021 16:34 »

Εσύ καλώς εννοείς την 'άδεια' ως κάποιο χαρτί που πρέπει να εκδίδεται πριν γίνει η διαδήλωση.
Εγώ χρησιμοποίησα τη λέξη 'άδεια' ως 'αποδοχή' της Αστυνομίας η οποία μπορεί να απαγορεύσει τη διαδήλωση (με την αιτιολόγηση).

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ

Αποσυνδεδεμένος arispas

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #416 στις: Πεμ 11 Μάρ 2021 16:35 »
https://youtu.be/ryqoAWjS_Zc

Αχ πάνε και τα πανεπιστήμια μας.

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #417 στις: Πεμ 11 Μάρ 2021 16:43 »

Εσύ καλώς εννοείς την 'άδεια' ως κάποιο χαρτί που πρέπει να εκδίδεται πριν γίνει η διαδήλωση.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ

Ε τότε ειλικρινά αν δεν με δουλεύεις τότε δεν καταλαβαίνω. Σε παρακαλώ εξήγησέ μου αφού στο Σϋνταγμα γράφει "Oι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής..."

@arispas, κλειστά δεν είναι τα Πανεπιστήμια;  Από περιέργεια ρωτάω, καμία σχέση με τα σπρωξίδια που είδα στο βίντεο.

Αποσυνδεδεμένος pastakis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #418 στις: Πεμ 11 Μάρ 2021 16:47 »
Δεν μπορουσε να δικαιολογησει την απαγορευση της συγκεκριμενης πορειας

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #419 στις: Πεμ 11 Μάρ 2021 16:52 »

Γιατί δεν μπορούσε; Δεν εμπίπτει μέσα στα πλαίσια του "επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια" έτσι γενικά και αόριστα;
Νομίζω κάλλιστα θα μπορούσε και τυπικά, αλλά αυτό θα είχε σοβαρό πολιτικό αντίκτυπο.

Αποσυνδεδεμένος pastakis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #420 στις: Πεμ 11 Μάρ 2021 16:55 »

Γιατί δεν μπορούσε; Δεν εμπίπτει μέσα στα πλαίσια του "επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια" έτσι γενικά και αόριστα;
Νομίζω κάλλιστα θα μπορούσε και τυπικά, αλλά αυτό θα είχε σοβαρό πολιτικό αντίκτυπο.

Ποιος δικαστης και ποιο δικαστηριο θα το επαιρνε πανω του αυτο το γενικα και αοριστα,εκτος αν εχουμε χουντα

Αποσυνδεδεμένος PAS and stale bread

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #421 στις: Πεμ 11 Μάρ 2021 16:58 »

Αποσυνδεδεμένος arispas

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #422 στις: Πεμ 11 Μάρ 2021 16:59 »
Τα περισσότερα αν όχι όλα είναι κλειστά ναι μύθος. Ένα χρόνο και κατά τη γνώμη μου μέχρι και Ιούνιο σίγουρα. Μην πω μέχρι του χρόνου τα Χριστούγεννα

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #423 στις: Πεμ 11 Μάρ 2021 17:02 »

Ποιος δικαστης και ποιο δικαστηριο θα το επαιρνε πανω του αυτο το γενικα και αοριστα,εκτος αν εχουμε χουντα

Γιατί είναι θέμα δικαστού; Δεν εμπλέκεται κανένας δικαστής στην απόφαση.
Έτσι όπως το διαβάζω το άρθρο, η Αστυνομία αποφασίζει αν δεν θα γίνει η διαδήλωση γιατί επίκειται σοβαρός κίνδυνος (όπως εκ των υστέρων είδαμε).

Αποσυνδεδεμένος mandrakoukos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #424 στις: Πεμ 11 Μάρ 2021 17:04 »

Τα ΜΑΤ είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση σώματος και θα συμφωνήσω ότι είναι intimidating. Ένα σχόλιο (αν θες) για το πώς 'αφηνιάζεται' ένας ΜΑΤατζής;

Όπως κάθε άλογο. Το τετράποδο σε πετά κάτω επειδή σ' ένα θάμνο πενήντα μέτρα παραπέρα είδε έναν τύπο να ξεπροβάλει (μου έχει συμβεί), το δίποδο σου ρίχνει μια στα καλά καθούμενα επειδή δεν του άρεσε η κολώνια σου.