Αποστολέας Θέμα: Αστυ(α)νομία...  (Αναγνώστηκε 29930 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

• Hero Member
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
Αστυ(α)νομία...
« στις: Σαβ 07 Δεκ 2019 23:44 »

Ακόμη ένα περιστατικό, από τα κάμποσα τις τελευταίες ημέρες, που οι υπεύθυνοι για την... τήρηση του νόμου και της τάξης προσπαθούν να εξευτελίσουν διαδηλωτές.
Υποθέτω ότι ψάχνουν απεγνωσμένα τα εσώρουχα πολιτών να βρούνε κάτι που λείπει από τους ίδιους...

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
  • live long and prosper ΠΑΣ
    • Προφίλ
Απ: Αστυ(α)νομία...
« Απάντηση #1 στις: Κυρ 08 Δεκ 2019 10:25 »
Παράθεση
07-12-2019: Ανακοίνωση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με διαβίβαση υλικού για διερεύνηση στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποστέλλει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, βίντεο και αναφορές, που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, σχετικά με περιστατικά «αστυνομικής βίας», κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, με την παράκληση να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα.

Παράλληλα, καλούνται πολίτες, που έχουν αντίστοιχο υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποτανθούν στον προαναφερθέντα μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη.
http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=&perform=view&id=91380&Itemid=2371&lang=

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Κυρ 08 Δεκ 2019 10:52 »
Σε λάθος νήμα μπήκε το από πάνω ποστ.Στα ανέκδοτα έπρεπε να μπει.
Ξεφτίλες.Μετά μην απορούν που τους βρίζει η ελληνική κοινωνία.Φυσικά είδαμε διαχρονικά πόσοι πλήρωσαν τα 《ανδραγαθήματα》 τους.Από μπάτσους μέχρι υπουργούς.
Δολοφονίες παιδιών,ζαρντινιέρες,υπέρμετρη βία,ακόμα και σε γυναίκες,ρατσιστικά σχόλια προς πολίτες και ο κατάλογος δεν τελειώνει.Πάντα με την κάλυψη των ανωτέρων.

Τον άλλον που έκαψε την σημαία δεν πρόλαβαν μάλλον να τον καλύψουν.Για όλα είναι ικανοί...

Να δούμε στην βουλή θα φτάσει το θέμα;Όχι ότι θα γίνουμε σοφότεροι αλλά έτσι να δούμε τι λέει ο καθένας.
« Τελευταία τροποποίηση: Κυρ 08 Δεκ 2019 10:55 από fon7 »

Αποσυνδεδεμένος RASTA

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Κυρ 08 Δεκ 2019 14:52 »
αυτό που δεν λέει η ανακοίνωση της αστυνομίας,είναι ότι πάλι η ζαρντινιέρα θα κριθεί ένοχη,ή το πεζοδρόμιο.....
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Κυρ 08 Δεκ 2019 15:02 »
Θα το πω λίγο πιο απλά γιατί είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχετε καταλάβει οι περισσότεροι που οδηγεί η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ που παροτρύνει τους πολίτες να προσφύγουν στον Συνήγορο του Πολίτη.

Η υποβολή αναφοράς στον Συνήγορο του Πολίτη υποχρεώνει τον πολίτη να μην προσφύγει στην Δικαιοσύνη, διότι κατά το άρθρο 3 παρ. 4 του Ν.3094/2003 ο Συνήγορος ΔΕΝ είναι αρμόδιος για υποθέσεις που εκκρεμούν στην Δικαιοσύνη.

Αν λοιπόν πάει ένας πολίτης τα στοιχεία που έχει στον ΣτΠ, δεν μπορεί ταυτόχρονα να τα πάει στην Δικαιοσύνη, γιατί αν το κάνει θα αποκλείσει τον ΣτΠ από την έρευνα του.

Έπειτα, η έρευνα του ΣτΠ κρατάει μήνες και σε πολλές περιπτώσεις και χρόνια. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα που ο πολίτης δεν έχει προσφύγει στην Δικαιοσύνη, κάποια δικαιώματα του μπορεί να χάνονται. Τα κατ' έγκληση διωκόμενα εγκλήματα όπως είναι μια έργω εξύβριση (όπως αυτή που βλέπουμε με το εσώρουχο του πολίτη), αν δεν πάει σε 3 μήνες ο πολίτης να υποβάλει έγκληση: ΓΕΙΑ ΣΑΣ. Δεν θα δικαστούν ποτέ αυτοί οι αστυνομικοί! Θα μείνουμε με τα πορίσματα του ΣτΠ! Αυτό είναι το ζητούμενο; Για τους πολίτες, δεν νομίζω καθόλου.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εσωτερικά όργανα πειθαρχικού ελέγχου και δεν νοείται να απεμπολεί αυτή την αρμοδιότητα της που προβλέπει ο νόμος. Κράτος δικαίου σημαίνει ότι κάθε κρατικό όργανο διασφαλίζει την ακώλυτη και αποτελεσματική ενάσκηση των δικαιωμάτων των πολιτών. Το ξέρουμε ότι η πειθαρχική διαδικασία έχει προβλήματα αντικειμενικότητας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει την ευθύνη να εξετάζει με δικά της όργανα τις παραβάσεις των αστυνομικών υπαλλήλων της. Το να παραιτείται από κρατική αρμοδιότητα και να στέλνει η ίδια τα στοιχεία που διαθέτει στον ΣτΠ είναι μια περίπτωση παραίτησης από συνταγματική υποχρέωση και για εμένα που είμαι καχύποπτος υπάρχει και μια σοβαρότατη επιβράδυνση με την αποστολή των στοιχείων στον ΣτΠ. Άλλους νόμους θα εφαρμόσει ο ΣτΠ κι άλλους η ΕΛ.ΑΣ κατά την κρίση περί του αν παρανόμησαν οι αστυνιμικοί;
Βασίλης Σωτηρόπουλος

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Κυρ 08 Δεκ 2019 15:16 »
Παράθεση
...Τότε συνέβη κάτι φοβερό. Μου κατεβάζει το εσώρουχο, κολλάει από πίσω μου και φωνάζει «Έτσι γαμάνε οι χακί. Στα Εξάρχεια έχουμε χούντα ρε, το κατάλαβες; Όποιος δε δέχεται φάπα και πούτσα δε θα μπαίνει στα Εξάρχεια. Εμείς κάνουμε κουμάντο»...

https://www.imerodromos.gr/sta-exarcheia-echoyme-choynta-re-to-katalaves/
Κι άλλα αρκετά παρόμοια περιστατικά γδυσίματος και απειλών για ερωτικές συνευρέσεις το τελευταίο διάστημα από... τους προστάτες (?) της τάξης που απλά ξεγυμνώνουν το ίδιο το Σώμα...

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δευ 16 Δεκ 2019 23:04 »
Παράθεση
Καταγγελία ότι αστυνομικοί ζήτησαν από φοιτήτρια να κατεβάσει το παντελόνι της στην Πατησίων

Μια νέα καταγγελία για αστυνομική βία και αυθαιρεσία σε βάρος φοιτήτριας έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Ακόμη μία καταγγελία για αστυνομική βία και αυθαιρεσία, σε βάρος, αυτήν τη φορά, φοιτήτριας.

Όπως καταγγέλλει η ίδια, λίγη ώρα αφότου έφυγε από τη σχολή της, αστυνομικοί τη σταμάτησαν για έλεγχο, ζητώντας της να... κατεβάσει το παντελόνι της επί της Πατησίων, για να την ψάξουν!

Όταν εκείνη αρνήθηκε, λέγοντας ότι βρίσκεται σε δημόσιο χώρο, υπό τα βλέμματα των περαστικών, καθώς και ότι δεν υπάρχει κάποια σχετικό ένταλμα, μία γυναίκα αστυνομικός την έσυρε σε ένα κοντινό μαγαζί και παρά τις διαμαρτυρίες της φοιτήτριας, την ανάγκασε να κατεβάσει μέχρι και το εσώρουχό της!

Η κοπέλα κατήγγειλε το περιστατικό στο «Ξεκίνημα».

Η καταγγελία
«Ήμουν στη σχολή, είχα τελειώσει το μάθημά μου και είχα κάτσει να τελειώσω κάποιες εργασίες που είχα. Γύρω στις 7, είπα να φύγω. Περπατούσα πάνω στην Πατησίων και ξαφνικά με σταματάνε τρεις μπάτσοι και μου ζητάνε τα στοιχεία μου. Εγώ ξέρω ότι αυτό είναι νόμιμο, ότι μπορούν, δηλαδή, να σου ζητήσουν τα στοιχεία σου και πάω να βγάλω την ταυτότητα από την τσάντα μου. Ένας από αυτούς βούτηξε την τσάντα μου και άρχισε να την ψάχνει. Ο άλλος κοίταξε τα στοιχεία στην ταυτότητα μου και την έδωσε σε αυτόν που κρατούσε την τσάντα μου για να τη βάλει πίσω. Ο τρίτος μου είπε να ανοίξω τα χέρια μου. Τον ρώτησα για ποιον λόγο και απάντησε ότι ήθελε να μου κάνει έλεγχο. Τον ξαναρώτησα αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για να μου κάνουν έλεγχο, οπότε αυτός ύψωσε τη φωνή του και επανέλαβε ''άνοιξε τα χέρια σου''. Φοβήθηκα, οπότε σήκωσα τα χέρια μου. Μου έκανε έναν ''επιφανειακό'' έλεγχο και στη συνέχεια φώναξε ''Ελένη, έλα εδώ''.

Μια γυναίκα αστυνομικός πλησίασε και μου ζήτησε και αυτή να ανοίξω τα χέρια μου. Της είπα ότι μόλις μου έκαναν έλεγχο και τη ρώτησα αν υπάρχει λόγος να μου ξανακάνει. Επέμενε, οπότε και εγώ ξανασήκωσα τα χέρια μου. Με έπιασε κυριολεκτικά παντού! Όταν έπιασε τη σερβιέτα μου, με ρώτησε ''αυτό τι είναι;'' και εγώ της απάντησα ''σερβιέτα''. Όπως φαντάζομαι έχετε και εσείς περίοδο, έχω και εγώ''. Με κοίταξε και μου είπε να κατεβάσω το παντελόνι μου. Της απάντησα ''είμαστε πάνω στην Πατησίων, το ξέρετε;'' και αυτή εντελώς ψυχρά και επιθετικά ανταπάντησε ''ναι, κατέβασε το παντελόνι σου σε παρακαλώ''. Εγώ επέμενα. Της είπα ''έχετε κάποιο ένταλμα για να κάνετε κάτι τέτοιο; Γιατί εγώ δεν πρόκειται να κατεβάσω το παντελόνι μου σε δημόσιο χώρο''. Με έπιασε τότε από το χέρι και με τράβηξε, παρά τις διαμαρτυρίες μου, σε ένα μαγαζί που ήταν 2-3 μέτρα πιο κάτω.

Με έβαλε μέσα στις τουαλέτες, έκατσε μπροστά στην πόρτα και με ανάγκασε να κατεβάσω το παντελόνι και το εσώρουχό μου. Στη συνέχεια μου είπε ότι μπορώ να φύγω. Έτρεμα από τα νεύρα μου και της είπα ''έχω την αίσθηση ότι αυτό που κάνετε είναι παράνομο και αν θέλετε να πάμε στο τμήμα να το λύσουμε αυτό το θέμα''. Και αυτή απάντησε ''αν συνεχίσεις έτσι θα σε πάω εγώ στο τμήμα'', εννοώντας ότι θα με συλλάβει. Φοβήθηκα, οπότε έφυγα.

Πήγα προς τη στάση του ΟΤΕ να πάρω το λεωφορείο. Οι άλλοι μπάτσοι είχαν εξαφανιστεί. Ήμουν σοκαρισμένη και θυμωμένη. Μπαίνοντας στο λεωφορείο έβαλα τα κλάματα. Σκεφτόμουν ότι δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό και αναρωτιόμουν αν υπήρχε κάτι άλλο που θα μπορούσα να είχα κάνει».

από Gazzetta.gr
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος pextempalla

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Τετ 18 Δεκ 2019 09:21 »
Η κοπέλα κατήγγειλε το περιστατικό στο «Ξεκίνημα».....
Δεν είχα ιδέα τι είναι αυτό, αλλά ευτυχώς υπάρχει ο γούγλης...

Ξεκίνημα - Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση
Ίδρυση   1975
Έδρα   Αιόλου 68-70, Αθήνα
Ιδεολογία   Επαναστατικός σοσιαλισμός
Μαρξισμός-Λενινισμός
Τροτσκισμός
Πολιτική θέση   Ακροαριστερά

Και ρωτάω εγώ ο αφελής, υπάρχει όντως αστυνομική βία και αυθαιρεσία ή η κοπελίτσα έχει και κάνα φάκελο στην ασφάλεια, όποτε ήταν πολύ φυσικό να την ψάξουν;
Γιατί το να καταγγέλλουμε είναι πολύ εύκολο....

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Τετ 18 Δεκ 2019 09:37 »

Ίδρυση   1975
Μαρξισμός-Λενινισμός
Τροτσκισμός

Και ρωτάω εγώ ο αφελής, υπάρχει όντως αστυνομική βία και αυθαιρεσία ή η κοπελίτσα έχει και κάνα φάκελο στην ασφάλεια, όποτε ήταν πολύ φυσικό να την ψάξουν;

Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος να "ψάξουν" μια κοπέλα. Και χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ γυναίκα αστυνομικός, όπως και στα γήπεδα.

Ούτε τη ψάχνουν άνδρες, ούτε της βγάζουν το παντελόνι.

Όποτε δεν μπορεί κανείς νοήμων, λογικός και σοβαρός άνθρωπος να ψάξει και εφεύρει δικαιολογίες. 
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος mandrakoukos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Τετ 18 Δεκ 2019 09:43 »

Ίδρυση   1975
Μαρξισμός-Λενινισμός
Τροτσκισμός

"Φάκελο στην ασφάλεια";
Μήπως να πάει και σε κανα ξερονήσι για αναμόρφωση;

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Τετ 18 Δεκ 2019 11:38 »
Αυτή θα μπορούσε να είναι σοβαρή καταγγελία: «Ζητήσαμε χαρτί εισαγγελέα, τους πλάκωσαν και τους συνέλαβαν»

http://www.gazzetta.gr/plus/koinwnia/article/1426241/kataggelia-zitisame-harti-eisaggelea-toys-plakosan-kai-toys-synelavan-vid

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Τετ 18 Δεκ 2019 11:42 »
Λαμία αν διάβασες την καταγγελία, γυναίκα αστυνομικός χρησιμοποιήθηκε για την ψάξει.

mandrakoukos, το πως συνέδεσες το "Φάκελο στην ασφάλεια" με ξερονήσι για αναμόρφωση, μόνο εσύ το ξέρεις....

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Τετ 18 Δεκ 2019 12:45 »
Τη σχέση φακέλων στην ασφάλεια και ξερονησιών την γνώρισαν πολλές χιλιάδες "παραθεριστές".
Φυσικά οι αθώοι νοικοκυραίοι δεν είχαν ποτέ την παραμικρή ιδέα.

Αποσυνδεδεμένος RASTA

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Τετ 18 Δεκ 2019 12:55 »

Ίδρυση   1975
Μαρξισμός-Λενινισμός
Τροτσκισμός

"Φάκελο στην ασφάλεια";
Μήπως να πάει και σε κανα ξερονήσι για αναμόρφωση;
το "ξεκίνημα" ήταν η μαρξιστική τάση του ΠΑΣΟΚ μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 90 απ ότι θυμάμαι... "Ξεκίνημα" ονομάζονταν η εφημερίδα που έβγαζαν τότε...αν δεν κάνω λάθος ,τώρα έχουν προσχωρήσει στο ΣΥΡΙΖΑ....
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Τετ 18 Δεκ 2019 13:18 »
Τη σχέση φακέλων στην ασφάλεια και ξερονησιών την γνώρισαν πολλές χιλιάδες "παραθεριστές".
Φυσικά οι αθώοι νοικοκυραίοι δεν είχαν ποτέ την παραμικρή ιδέα.

Για τους "παραθεριστές" στα ξερονήσια όλοι νομίζω είναι γνώστες. Άλλωστε ο ένας μου παππούς ήταν ένας από αυτούς.
Αναφέρεσαι όμως σε μια άλλη, περασμένη εποχή και δεν καταλαβαίνω τη σύγκριση που κάνεις με το τώρα.
Όπως επίσης δεν καταλαβαίνω που κολλάνε οι λέξεις αθώοι και νοικοκυραίοι στο συλλογισμό σου και τι εννοείς λέγοντας "αθώοι νοικοκυραίοι".

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Τετ 18 Δεκ 2019 15:52 »
Ανακοίνωση του ΔΣΑ σχετικά με τις πρόσφατες καταγγελίες για παράνομες πρακτικές αστυνομικών οργάνων

Ο ΔΣΑ, επ' αφορμή του οπτικοακουστικού υλικού που έχει δημοσιευτεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το διαδίκτυο, καθώς και των σχετικών καταγγελιών, αναγκάζεται να υπενθυμίσει τα κάτωθι, ως θέσεις αρχής, ισχύοντα πάντοτε, σε οποιαδήποτε περίοδο και επί οποιασδήποτε κυβέρνησης:

Όπως προβλέπεται στο άρθρο 120 του ΠΔ 141/91

«1. Οι αστυνομικοί κατά τη σύλληψη πρέπει να ενεργούν με σύνεση και σταθερότητα, να τηρούν άψογη συμπεριφορά και να αποφεύγουν κάθε ενέργεια που μπορεί να βλάψει την τιμή και την υπόληψη του συλληφθέντος και γενικά να προσβάλει την αξιοπρέπειά του.

2. Οφείλουν να συμπεριφέρονται στον συλληφθέντα με προσήνεια, να μη μεταχειρίζονται εναντίον του, χωρίς ανάγκη, βία και να τον δεσμεύουν μόνο όταν αντιδρά βίαια ή είναι ύποπτος φυγής».

Η εκγύμνωση και η κακοποίηση προσαχθέντων ή συλληφθέντων ατόμων από αστυνομικά όργανα και κάθε σχετική πρακτική εξευτελισμού της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν μπορεί να γίνει δεκτή στο πλαίσιο του κράτους δικαίου, είναι παράνομη ανεξαρτήτως του αδικήματος που φέρεται να έχει διαπράξει ο συλληφθείς και προσβάλλει βάναυσα τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου όπως αυτά κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Συνθήκη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Χωρίς βεβαίως να προκαταλαμβάνουμε τη βασιμότητα ή μη συγκεκριμένων καταγγελιών σε σχέση με τέτοια περιστατικά, εκφράζουμε τον ιδιαίτερο προβληματισμό μας ιδιαίτερα γι αυτές που έχουν γίνει από πλευράς δημοσιογράφων και συνηγόρων σχετικά με την παραβίαση από πλευράς της αστυνομίας σειράς θεμελιωδών δικονομικών δικαιωμάτων των προσαχθέντων προσώπων, συμπεριλαμβανομένου του θεμελιωδέστερου όλων, ήτοι του δικαιώματος πρόσβασης σε δικηγόρο, όπως και των κείμενων διατάξεων ως προς τη διάρκεια της κράτησης. Ιδίως δε οφείλουμε να σημειώσουμε την ανησυχία μας για τα φαινόμενα ρίψης χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης στο χώρο των Δικαστηρίων της Ευελπίδων.

Ο ΔΣΑ έχει δημόσια λάβει θέση υπέρ της νομιμότητας και του δικαιώματος ασφάλειας των πολιτών, χωρίς κανενός είδους άβατα και αστερίσκουςαλλά και χωρίς ποτέ να παρεμποδίζεται βεβαίως η ελευθερία της έκφρασης και η ανταλλαγή των ιδεών. Ακριβώς όμως γι’ αυτό, χάριν της νομιμότητας, η οποία πρέπει να χαρακτηρίζει κατά πρώτο λόγο τα κρατικά όργανα, θεωρούμε αυτονόητη την με βάση τα προβλεπόμενα στο νόμο εκκίνηση και άμεση ολοκλήρωση διαδικασιών έρευνας και πειθαρχικού ελέγχου για όλες τις καταγγελίες που αφορούν σε ενέργειες υπέρμετρης ή δυσανάλογης άσκησης βίας, που θέτει σε διακινδύνευση τα θεμελιώδη έννομα αγαθά της υγείας, της σωματικής ακεραιότητας και της αξιοπρέπειας.

Παρόλο δε που το σχετικό νομικό πλαίσιο επιδέχεται αρκετές βελτιώσεις, ιδίως σε ό,τι αφορά το ζήτημα των προσαγωγών, οι οποίες παραμένουν ουσιαστικά ανεξέλεγκτες από την έννομη τάξη, οι κείμενες διατάξεις που προβλέπουν εχέγγυα λογοδοσίας των αστυνομικών οργάνων και ελέγχου των καταγγελιών πολιτών για έκνομες πράξεις αστυνομικών πρέπει να εφαρμόζονται χωρίς εκπτώσεις και συμψηφισμούς, προς την κατεύθυνση δε αυτήν θα συνεχίσουμε πάντα να είμαστε παρόντες, αξιώνοντας την τήρηση της νομιμότητας σε κάθε περίπτωση.
http://www.dsa.gr/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CF%83/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CF%83%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%86%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BA

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Τετ 18 Δεκ 2019 17:22 »
Ε, ας ψάξουν κι εδώ.

Άιντε γιατί πολύ "γαμάω" την είδανε αρκετοί ένστολοι τώρα τελευταία...  :stop:

Παράθεση
Κι έτσι να ήταν, θα μας τα κατεβάζουν να μας βλέπουν και τα πελέ δηλαδή?  :stop:
Τί λέτε τώρα?
« Τελευταία τροποποίηση: Τετ 18 Δεκ 2019 17:26 από Crimson Glory »

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Τετ 18 Δεκ 2019 19:24 »
«Θα σε πετάξουμε από τη σκάλα»: Γκουαντάναμο ντου της ΕΛΑΣ σε σπίτι οικογένειας στο Κουκάκι
Η νέα πρακτική (και σε όποιον αρέσει) φαίνεται πως είναι το ξύλο και «θα σε πετάξουμε από τη σκάλα» ακόμη κι αν βρίσκεσαι σπίτι σου
https://luben.tv/stream/191285

Ένα ακόμα «μεμονωμένο» περιστατικό...
Φυσικά τα ΜΜΕ να κουνάνε το δάχτυλο στα θύματα.

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Τετ 18 Δεκ 2019 21:44 »
Ποιον θέλετε να πιστέψουμε;

Παράθεση
8-12-2019: Δηλώσεις Εκπροσώπου Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τη σημερινή αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση υπό κατάληψη κτηρίων στο Κουκάκι    Μεγέθυνση κειμένου    Σμίκρυνση κειμένου    Εκτύπωση      Ηλεκτρονική Διεύθυνση   

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2019

Δηλώσεις Εκπροσώπου Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τη σημερινή αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση υπό κατάληψη κτηρίων στο Κουκάκι

«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας.

Όπως γνωρίζετε σήμερα το πρωί πραγματοποιήσαμε αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση τριών κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη στην περιοχή του Κουκακίου και συγκεκριμένα στις οδούς Ματρόζου 45, Αρβάλη 3 και Παναιτωλίου 21. Όταν οι αστυνομικές δυνάμεις εμφανίστηκαν στην οδό Ματρόζου, υπήρχαν ήδη δημοσιογράφοι.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Για το οίκημα της Ματρόζου (ιδιοκτησίας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός) 06:30 το πρωί οι αστυνομικοί πριν την επιχείρηση ρώτησαν κάτοικο διπλανής οικίας – μετέπειτα συλληφθέντα με τους δύο γιούς του – αν υπάρχει πρόσβαση από την οικία του στο διπλανό κτίριο και έλαβαν αρνητική απάντηση.

Κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να εισέλθουν στο υπό κατάληψη κτίριο της Ματρόζου δέχτηκαν σφοδρή επίθεση από τους καταληψίες του κτιρίου, οι οποίοι εκσφενδόνιζαν από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, πέτρες, ξύλα, καρέκλες, πυροσβεστήρες, μεταλλικά κ.α. αντικείμενα.

Μετά την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων, άτομα προσπάθησαν να διαφύγουν στη γειτονική ταράτσα, ακολουθούμενοι από αστυνομικούς.

Παράλληλα, άλλοι αστυνομικοί χτύπησαν το κουδούνι της γειτονικής οικίας και ζήτησαν από γυναίκα που τους άνοιξε, να τους επιτρέψει να ανέβουν στην ταράτσα.

Η γυναίκα ζήτησε την παρουσία εισαγγελέα. Αστυνομικοί με την παρουσία του εισαγγελέα εισήλθαν στην οικία και ανέβηκαν στην ταράτσα όπου υπήρχαν τρία άτομα.

Και οι τρείς ακινητοποιήθηκαν και δεσμεύτηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στην ταράτσα. Πρόκειται για τον κάτοικο της διπλανής οικίας και τα δύο του παιδιά, οι οποίοι συνελήφθηκαν ο μεν πατέρας για αντίσταση στις αστυνομικές δυνάμεις και τα δύο παιδιά για συμμετοχή στην κατάληψη. Διευκρινίζεται ότι δεν υπήρχε γυναικεία παρουσία στην ταράτσα, δεν υπήρξε κουκούλα, δεν ασκήθηκε βία κατά των ήδη δεσμευμένων ατόμων.

Σημειώνεται ότι, στη μεταλλική σκάλα που οδηγεί από το κτίριο της κατάληψης στην ταράτσα, είχε προσαρμοστεί ειδική κατασκευή με καρφιά - βίδες, για να αποκλείεται η πρόσβαση στην ταράτσα. Η κατασκευή αυτή είναι πραγματικά παγίδα θανάτου, καθώς λειτουργεί με μηχανισμό καταπέλτη, ικανού να προκαλέσει ακόμα και θάνατο από τα καρφιά – βίδες που προεξέχουν περισσότερο από δέκα πόντους, τα οποία όπως θα δείτε πέφτουν με δύναμη με την ενεργοποίηση του μηχανισμού.

Σημειώνεται ότι κατά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων έγινε χρήση της κατασκευής αυτής.

Επισημαίνεται ακόμα ότι πίσω από τις πόρτες είχαν εγκατασταθεί ειδικοί μεταλλικοί σιδηροδοκοί για να αποτρέπουν την είσοδο ατόμων στον χώρο. Όπως θα δείτε ανάμεσα στα ευρήματα από το σύνολο των καταλήψεων, υπάρχει σημείωμα οδηγιών στα αγγλικά, που πρέπει να ακολουθηθούν από τους καταληψίες σε περίπτωση επέμβασης της αστυνομίας. Θα διαπιστώσετε ότι οι καταληψίες της Ματρόζου ακολούθησαν κατά γράμμα το εν λόγω σημείωμα το οποίο και σας διαβάζω σε μετάφραση.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΜΥΝΑΣ σε περίπτωση ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ 21

1. Κλείνουμε την πόρτα και τα παράθυρα. Αμπαρώνουμε την πόρτα με ξύλα, σίδερα, τραπέζια κλπ

2. Κλείνουμε τις δύο εσωτερικές πόρτες, παίρνουμε τους πυροσβεστήρες, σωλήνες και ανεβαίνουμε στην ταράτσα

3. Κάνουμε κάλεσμα στις άλλες καταλήψεις για να λάβει δημοσιότητα η προσπάθεια εκκένωσης

4. Στην ταράτσα, χρησιμοποιούμε πέτρες, μπογιά, πυροσβεστήρες στους μπάτσους

5. Δεν πανικοβαλλόμαστε, αντιστεκόμαστε μαζί μέχρι να μας βγάλουν έξω (ή και όχι)

Στο μεταξύ, ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ με όλη μας τη δύναμη για να ειδοποιήσουμε/ξεσηκώσουμε τη γειτονιά. Καταγράφουμε την εκκένωση σε βίντεο, φωτογραφίες κλπ.

Επίσης επισημαίνεται ότι σύμφωνα με υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ που εκλήθησαν στο συγκεκριμένο κτίριο, η ηλεκτροδότηση του κτιρίου γινόταν παράνομα μέσω καλωδίου διακλάδωσης από το εξωτερικό δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.

Συνολικά και από τις τρείς καταλήψεις συνελήφθησαν εννιά άτομα και συγκεκριμένα επτά ημεδαποί και δύο αλλοδαποί. Επίσης κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων τραυματίσθηκαν τρείς αστυνομικοί.

Στην κατάληψη της οδού Παναιτωλίου υπήρξε αντίσταση και τραυματισμός του ενός αστυνομικού.

Θέλω να κλείσω, με κάτι που για την Ελληνική Αστυνομία αποτελεί σοβαρό θέμα, είναι δήλωση αρχής : Σεβόμαστε απόλυτα την μητέρα των δύο νεαρών ανδρών που συνελήφθησαν, είναι μάνα. Το ίδιο ισχύει και για τον πατέρα που προσπαθεί να υπερασπιστεί τα παιδιά του. Είναι γονείς και επαναλαμβάνω έχουν τον απόλυτο σεβασμό μας. Όμως τα γεγονότα και η αστυνομική επιχείρηση έγιναν ακριβώς όπως σας τα περιέγραψα.»

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου.
http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=91620&Itemid=2371&lang=

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Τετ 18 Δεκ 2019 21:52 »
Τα όργανα φυσικά.
Διότι κατά την περίοδο των κινητοποιήσεων της απερχόμενης δεκαετίας μελετούσαμε, δεν βρεθήκαμε σε πορείες, δε φάγαμε δακρυγόνα με το κιλό, δε μας στρίμωξαν σε εισόδους πολυκατοικιών απειλώντας να σπάσουν τα τζάμια, δεν είδαμε τα τατσιμιτσικότσια κουκουλοφορων και ματατζήδων, δε, γενικώς.
Πολύ μελέτη, χρυσοχοϊδέψαμε στο διάβασμα.

Αποσυνδεδεμένος born_in_drakolimni

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Τετ 18 Δεκ 2019 22:37 »
Μερικοι δεν καταλαβινουν τι πρεπει να κανουν οταν επιχειρει η αστυνομια
Οταν παει μαζικα η αστυνομια καπου, δεν πανε ετσι για πλακα επειδη δεν εχουν τι να κανουν
Καποιο προβλημα υπαρχει συνηθως και καλο ειναι να μην εισαι εκει
Αν εισαι εκει καλο ειναι να μην λες και πολλα ετσι καταλαβαινω εγω

Οι περισσοτεροι εχουν το αισθημα του φοβου οτι πρεπει να κατσουν στα αυγα τους ή να μην φυτρωνουν εκει που δεν πρεπει
Καποιοι αλλοι μαγκες νομιζουν οτι ειναι παιξε γελασε
Νομιζουν οτι ειναι αγωνας ποδοσφαιρου για να κατσουν να δουν αναπαυτικα στην τηλεοραση
Η νομιζουν οτι στη διαρκεια επιχειρησεων ο πολιτης μπορει να φερνει αντιρρησεις, αντι να διευκολυνει το εργο της αστυνομιας

Αν παει καποιος για ορειβασια στην τυμφη με κακοκαιρια ξερει τι τον περιμενει
Αν μπλεκει στα ποδια της αστυνομιας αντι να παει να δει κανενα σινεμα με τη γκομενα δεν ξερει οτι μπορει να σπασει το κεφαλι του?
Παει και το σπαει ομως και μετα φταει η αστυνομια ως συνηθως

Οταν σε σταματαει η αστυνομια βραδυ με τα καλασνικοφ στα χερια θα το παιξεις μαγκας και θα αρχισεις τις περιεργες ερωτησεις ή θα απαντας σε αυτα που ρωτανε?
Οταν σου σκαει ετοιμος να βγαλει πιστολι ο αστυνομικος γιατι ψαχνει υποπτο αμαξι με ναρκωτικα μερα μεσημερι τι θα κανεις?
Θα αρχισεις τις χριστοπαναγιες επειδη σε τρομαξε ή θα κανεις φυσιολογικο διαλογο για να λυθει το θεμα?
Οταν σε σταματανε και ψαχνουνε συν τοις αλλοις στα πεταχτα και τα πραγματα σου, θα φερεις αντιρρησεις γιατι στα ανακατεψανε λιγακι?

Και μιλαει καποιος που θεωρει τον εαυτο του ανυπακουο, απειθαρχο σε γενικες γραμμες και αηδιασμενο απο την κρατικη λειτουργια στα περισσοτερα θεματα

Δεν νομιζω πως ειναι κανονας οτι η αστυνομια παρεκτρεπεται
Φυσιολογικοι ανθρωποι της διπλανης πορτας ειναι και αυτοι, δεν ειναι κατι διαφορετικο απο εμας
Απλα η πιεση ειναι μεγαλυτερη
Και ισως καποιες φορες να αναγκαζονται να εκτελουν εντολες που δεν τις πιστευουν 100% ,αλλα δεν μπορουν να κανουν διαφορετικα

:pas: :pashat: :joker:

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Τετ 18 Δεκ 2019 23:57 »
Μόνο μπάτσοι και τα συνεργαζόμενα ΜΜΕ συγκάλυψης λένε Αλήθεια.Όλοι τρελοί είναι.

Το ακόμα πιο 《ωραίο》 είναι ότι πολλοί παραχωρούν την ελευθερία τους και τα δικαιώματα τους.Θα καθόταν άνετα στα τέσσερα στους μπάτσους.Για να τους προστατέψουν δήθεν από τους κακούς.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Πεμ 19 Δεκ 2019 00:29 »
Ε, ας ψάξουν κι εδώ.

Άιντε γιατί πολύ "γαμάω" την είδανε αρκετοί ένστολοι τώρα τελευταία...  :stop:

Παράθεση
Κι έτσι να ήταν, θα μας τα κατεβάζουν να μας βλέπουν και τα πελέ δηλαδή?  :stop:
Τί λέτε τώρα?

Που σου φαίνεται το παράξενο;
Δεν έχεις ακούσει για παράδειγμα ότι κάποιοι κουβαλάνε ναρκωτικά στο στομάχι τους ή στην κωλοτρυπίδα τους;
Άμα δε σε ξεβρακώσουν πως θα τα βρούνε;

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Πεμ 19 Δεκ 2019 08:22 »
Μόνο μπάτσοι και τα συνεργαζόμενα ΜΜΕ συγκάλυψης λένε Αλήθεια.Όλοι τρελοί είναι.

Το ακόμα πιο 《ωραίο》 είναι ότι πολλοί παραχωρούν την ελευθερία τους και τα δικαιώματα τους.Θα καθόταν άνετα στα τέσσερα στους μπάτσους.Για να τους προστατέψουν δήθεν από τους κακούς.

Θα πιστέψουμε δηλαδή τη μαμά τους που και την ψυχή της θα πουλήσει στο διάολο για να προστατέψει τα παιδιά της; Δεν σου φαίνεται περίεργο ότι στην ιστορία της λέει ότι υπήρχαν αστυνομικοί στην ταράτσα της ήδη; Πώς δηλαδή βρέθηκαν εκεί και γιατί να πηδήξουν στην ταράτσα της από το διπλανό κτίριο;
Τι γύρευαν τα παιδιά και ο μπαμπάς στην ταράτσα εκείνη τη στιγμή;

Το (ωραίο) είναι ότι πολλοί θα πιστέψουν δήθεν 'αδικηθέντες' χωρίς να εξετάσουν με λεπτομέρεια τα γεγονότα για να δαιμονοποιήσουν την αστυνομία.
« Τελευταία τροποποίηση: Πεμ 19 Δεκ 2019 08:28 από my8os »

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Πεμ 19 Δεκ 2019 17:20 »

Θα πιστέψουμε δηλαδή τη μαμά τους που και την ψυχή της θα πουλήσει στο διάολο για να προστατέψει τα παιδιά της; Δεν σου φαίνεται περίεργο ότι στην ιστορία της λέει ότι υπήρχαν αστυνομικοί στην ταράτσα της ήδη; Πώς δηλαδή βρέθηκαν εκεί και γιατί να πηδήξουν στην ταράτσα της από το διπλανό κτίριο;
Τι γύρευαν τα παιδιά και ο μπαμπάς στην ταράτσα εκείνη τη στιγμή;

Το (ωραίο) είναι ότι πολλοί θα πιστέψουν δήθεν 'αδικηθέντες' χωρίς να εξετάσουν με λεπτομέρεια τα γεγονότα για να δαιμονοποιήσουν την αστυνομία.
Η αστυνομία έχει πει αμέτρητες φορές ψέματα.Οπότε δεν υπάρχει καμιά αξιοπιστία.Πίσω από τα ψέματα τους έχουν καλύψει πολλούς.Πλέον υπάρχουν και κάμερες και βγαίνουν στην φόρα τα σκατά.

https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%85%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82_%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85

Δύο μέρες μετά από την σύλληψη του Δημητρίου, βγήκε ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης που υποστήριζε ότι ο φοιτητής τραυματίστηκε γιατί «έπεσε αρχικά σε σταθμευμένο μοτοποδήλατο και στη συνέχεια σε ζαρντινιέρα που υπήρχε στο σημείο, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί»

Ρε λένε ψέματα οι μπάτσοι;;;Να πέσει φωτιά να τους κάψει.
« Τελευταία τροποποίηση: Πεμ 19 Δεκ 2019 17:56 από fon7 »