Αποστολέας Θέμα: Αστυ(α)νομία...  (Αναγνώστηκε 30103 φορές)

Αποσυνδεδεμένος P@sL@S

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Αστυ(α)νομία...
« Απάντηση #100 στις: Τετ 25 Δεκ 2019 00:51 »
Πραγματικά μερικές στιγμές λέω..τι διαβάζω εδώ.. Αλλά από την άλλη , απο το πληκτρολογιο όλοι επαναστάτες είμαστε..

Και επειδή όσοι δεν συμφωνούμε με τα τρελά που ακούω εδώ...δεν είμαι υπέρ καμίας βίας. Ούτε αστυνομικής Ούτε επαναστατικής...

Επίσης οι καταλήψεις δεν γινονται σε ελεύθερους χώρους..παράδειγμα εδώ στα Ιωαννινα που επειδή μια κατάληψη έκλεισε, επειδή ακριβώς δεν ήταν σε ελευθεορο χωρο, οι αγωνιστές, έβαφαν τοίχους και απειλούσαν αυτούς που τους ανήκε...

Αποσυνδεδεμένος dk

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Τετ 25 Δεκ 2019 09:37 »

Ποιος ακριβώς προκαλεί τη βία κάθε φορά;

Ποιος ξεκινάει τη βία γενικότερα; Οι αστυνομικοί; lol!   :)) :)) :)) :))
Υ.Γ. ξέρω δεν θα απαντήσεις το αυτονόητο και θα ρίξεις τη μπάλα στην κερκίδα.

Επειδή προκλητικά κουραστικά και επαναλαμβανόμενα χρησιμοποιείς το επιχείρημα ότι "ρίχνεις τη μπάλα στην κερκίδα" να προσπαθήσω να την επαναφέρω στο γήπεδο.
Δεν είναι ο ρόλος των γκρουπούσκουλων, που νομίζουν ότι αντιστέκονται, να διαφυλάσσουν τη μη βία αλλά των αμοιβόμενων επαγγελματικών αστυνομικών. Προφανώς δεν έχουν μεταξύ τους την ίδια ευθύνη και σίγουρα δεν πρέπει να κρίνονται με τους ίδιους όρους. Η κρίση στην ίδια βάση και με ισότιμα κριτήρια αστυνομίας και όσων χαρακτηρίζονται από την αστυνομία ως αναρχοεξουσιαστές και μπαχαλάκηδες (2 τελείως ξένες ομάδες κατ' εμέ) είναι επιεικώς απαράδεκτη και θυμίζει έντονα (για να φέρω και άλλο σχετικό παράδειγμα): - τη στάση των Η.Π.Α. και άλλων μεγάλων οργανισμών με το δόγμα των ίσων αποστάσεων  ανεξάρτητα από το αν ένας από τους 2 κρινόμενους είναι θύμα ή θύτης.
Άρα το ανόητο -επιπέδου μικρού παιδιού" επιχείρημα του τύπου "μα αυτός άρχισε πρώτος" δεν μπορεί να σταθεί σε σοβαρό διάλογο.

Ακόμα χειρότερα το κάνει το ότι, για μένα,  είναι προφανές ότι ακόμα και με αυτό το επιχείρημα ασφαλώς και πρώτοι ξεκινούν αυτοί τους οποίους υπηρετούν οι αστυνομικοί. Είναι προφανές, σε μένα επαναλαμβάνω, ότι όσοι εξασκούν εξουσία ξεκινάνε τη βία ποικιλοτρόπως. Μέρος της βίας που εξασκούν είναι οι μνημονιακές πολιτικές, η ανεργία, το εξαναγκαστικό brain drain και η μετανάστευση των ελλήνων για να βρουν τα στοιχειώδη,... Η λίστα είναι πολύ μεγάλη και μπορεί να επεκταθεί ακόμα και σε αθλητικό - ποδοσφαιρικό χώρο. Την αδικία μεγεθύνει το ότι  παράλληλα συγκαλύπτονται  με αντάλλαγμα την ίδια την εξουσία, οι μεγαλοεγκληματίες (λαθρεμπόροι, ναρκέμποροι  κλπκλπ )   , ... 
Αυτός που περιγράφεται με  τον όρο "νοικοκυραίος"  ενδέχεται να μην ενοχλείται από όλα αυτά και να προτάσσει - με τη βοήθεια των ΜΜΕ τα οποία ελέγχουν οι ίδιοι εγκληματίες- τις φθορές σε αυτοκίνητα και βιτρίνες οι οποίες συνήθως (και όχι πάντα) προκαλούνται από ομάδες "αγωνιστών" (προσοχή στα εισαγωγικά) αυτό όμως δεν αλλάζει την αλήθεια η οποία είναι ότι τα πιο πάνω αναφερθέντα αποτελούν  σαφέστατα  χειρίστου είδους βία η οποία προκαλείται από την εξουσία την οποία έχουν εκπαιδευτεί και διατάσσονται να προστατεύουν τα όργανα της τάξης (εις βάρος στην πραγματικότητα του λειτουργήματος το οποίο θα έπρεπε να επιτελούν) ... 

Τώρα που είναι η μπάλα οεο;   
« Τελευταία τροποποίηση: Τετ 25 Δεκ 2019 17:35 από dk »

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
  • live long and prosper ΠΑΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Τετ 25 Δεκ 2019 13:08 »
Ρε mythos γιατί τους τελευταίους 5 μήνες ξεκινάς πολιτικές συζητήσεις μόνος σου και ανοίγεις πολιτικά θέματα, ενώ πριν ναι μεν συμμετείχες αλλά όχι με αυτή την ένταση και ούτε ξεκίναγες μόνος σου;

α) λογαριασμό θα σου δώσω;
β) αφού κρατάς λογαριασμό, μέτρα και για τους άλλους πόσα πολιτικά θέματα ανοίγουν και ξεκινούν. Μετά ξαναέλα και θέσε το ίδιο ερώτημα σε αυτούς.
γ) εγώ απ' όσο θυμάμαι ξεκίνησα ως αντίδραση στην πρακτική μερικών να προωθούν αριστερίστικη προπαγάνδα.

Εδώ αποδεικνύεται ότι κάποιοι φρόντισαν να διαδώσουν ένα fake new για τον κακόμοιρο γεράκο που δέχθηκε επίθεση. Επειδή σου αρέσει mythos να επαναλαμβάνεις κουραστικά τη φράση "πέταξες τη μπάλα στην κερκίδα" το θέμα όπως το έθεσα είναι ότι:
- εσκεμμένα διαδίδονται fake news για να διαμορφώσουν απόψεις και συνειδήσεις και κυρίως για να αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα, και ότι
- η αστυνομία οφείλει να είναι σύννομη και να διατηρεί την τάξη ΧΩΡΙΣ τη χρήση βίας. Επανέλαβα και με παραδείγματα (ενδεχομένως απλοϊκά) ότι δεν έχει την ίδια ευθύνη οποιαδήποτε ομάδα με εξουσία σε σύγκριση με τις ομάδες με τις οποίες αντιπαρατίθενται (χωρίς αυτό να δικαιώνει τους "ταξικούς τους αντιπάλους"). Άρα δεν είναι το θέμα αν δικαιώνει κανείς τη βία από όπου και αν έρχεται αλλά η απαράδεκτη ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ στάση της αστυνομίας.   

Αν κουράστηκες εσύ από την έκφραση του "πετάγματος της μπάλας στην εξέδρα" και το whataboutism, τότε σκέψου πόσο κουράστηκα να διαβάζω τα αντίστοιχα άσχετα μηνύματα. Αντί να κάνεις τη δουλειά σου ως μοντεράτορας να ελέγχεις τη σωστή ροή της κουβέντας, σχολιάζεις το ότι επεσήμανα το whataboutism! Έλεος δηλαδή...
Προφανώς το ιδεατό είναι η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της χωρίς βία, αλλά είναι σύννομη αν τη χρησιμοποιήσει σε αυτούς που της αντιστέκονται. Όταν λοιπόν υπάρχει γκρουπ 50 ατόμων που αντιστέκονται, τι προτείνεις; Να τους κεράσει γλυκά;
Και δεν είναι fake news ότι επιτέθηκαν σε ηλικιωμένο. Ή μήπως επειδή ήταν δήθεν αξιωματικός το κάνει θεμιτό;

Επειδή προκλητικά κουραστικά και επαναλαμβανόμενα χρησιμοποιείς το επιχείρημα ότι "ρίχνεις τη μπάλα στην κερκίδα" να προσπαθήσω να την επαναφέρω στο γήπεδο.
Δεν είναι ο ρόλος των γκρουπούσκουλων, που νομίζουν ότι αντιστέκονται, να διαφυλάσσουν τη μη βία αλλά των αμοιβόμενων επαγγελματικών αστυνομικών. Προφανώς δεν έχουν μεταξύ τους την ίδια ευθύνη και σίγουρα δεν πρέπει να κρίνονται με τους ίδιους όρους. Η κρίση τους στην ίδια βάση και με ισότιμα κριτήρια αστυνομίας και όσων χαρακτηρίζονται από την αστυνομία ως αναρχοεξουσιαστές και μπαχαλάκηδες (2 τελείως ξένες ομάδες κατ' εμέ) είναι επιεικώς απαράδεκτη και θυμίζει έντονα (για να φέρω και άλλο σχετικό παράδειγμα): - τη στάση των Η.Π.Α. και άλλων μεγάλων οργανισμών με το δόγμα των ίσων αποστάσεων  ανεξάρτητα από το αν ένας από τους 2 κρινόμενους είναι θύμα ή θύτης.
Άρα το ανόητο -επιπέδου μικρού παιδιού" επιχείρημα του τύπου "μα αυτός άρχισε πρώτος" δεν μπορεί να σταθεί σε σοβαρό διάλογο.

Ακόμα χειρότερα το κάνει το ότι, για μένα,  είναι προφανές ότι ακόμα και με αυτό το επιχείρημα ασφαλώς και πρώτοι ξεκινούν αυτοί τους οποίους υπηρετούν οι αστυνομικοί. Είναι προφανές, σε μένα επαναλαμβάνω, ότι όσοι φέρουν την εξουσία ξεκινάνε τη βία ποικιλοτρόπως. Μέρος της βίας που εξασκούν είναι οι μνημονιακές πολιτικές, η ανεργία, το εξαναγκαστικό brain drain και η μετανάστευση των ελλήνων για να βρουν τα στοιχειώδη,... Η λίστα είναι πολύ μεγάλη και μπορεί να επεκταθεί ακόμα και σε αθλητικό - ποδοσφαιρικό χώρο. Την αδικία μεγεθύνει το ότι  παράλληλα συγκαλύπτονται  με αντάλλαγμα την ίδια την εξουσία οι μεγαλοεγκληματίες (λαθρεμπόροι, ναρκέμποροι  κλπκλπ )   , ... 
Αυτός που περιγράφεται με  τον όρο "νοικοκυραίος"  ενδέχεται να μην ενοχλείται από όλα αυτά και να προτάσσει - με τη βοήθεια των ΜΜΕ τα οποία ελέγχουν οι ίδιοι εγκληματίες- τις φθορές σε αυτοκίνητα και βιτρίνες οι οποίες συνήθως (και όχι πάντα) προκαλούνται από ομάδες "αγωνιστών" (προσοχή στα εισαγωγικά) αυτό όμως δεν αλλάζει την αλήθεια η οποία είναι ότι τα πιο πάνω αναφερθέντα αποτελούν  σαφέστατα  χειρίστου είδους βία η οποία προκαλείται από την εξουσία την οποία έχουν εκπαιδευτεί και διατάσσονται να προστατεύουν τα όργανα της τάξης (εις βάρος στην πραγματικότητα του λειτουργήματος το οποίο θα έπρεπε να επιτελούν) ... 

Τώρα που είναι η μπάλα οεο;

Όταν οι αντεξουσιαστές αντιστέκονται τότε η αστυνομία είναι εξουσιοδοτημένη από τον νόμο για καταστολή. Διάβασε λίγο και τον σχετικό νόμο, π.χ. http://www.opengov.gr/yptp/wp-content/uploads/downloads/2013/07/sxedio-nomou-ELAS.pdf

Αφού επαναφέρεις τη μπάλα και την πας μακριά, τότε το πάω πιο πέρα και σου λέω ότι η μπάλα είναι στα χέρια σου που ψηφίζεις για την εκάστοτε εξουσία!

Αποσυνδεδεμένος dk

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Τετ 25 Δεκ 2019 16:32 »
Αφού επαναφέρεις τη μπάλα και την πας μακριά, τότε το πάω πιο πέρα και σου λέω ότι η μπάλα είναι στα χέρια σου που ψηφίζεις για την εκάστοτε εξουσία!
Συμφώνησα με τον mythos όχι ειρωνικά, απλά για να δείξω εμπράκτως, ότι παρότι διαφωνώ στα περισσότερα από όσα γράφει σε αυτό το νήμα, και εκτιμώ ότι - εσκεμμένα ή όχι- δεν απαντάει επί της ουσίας,   έρχεται και κλείνει με μία φράση με την οποία συμφωνώ 100% ανατρέποντας όλα τα προηγούμενα...
Ασφαλώς και η τεράστια ευθύνη της αστυνομίας και ο ρόλος που παίζει στη διαμόρφωση μίας κατάστασης, η οποία ελάχιστα σχετίζεται με τα δεινά και τα προβλήματα τα οποία ταλανίζουν όλους, είναι απόρροια και θα έπρεπε να ελέγχεται από το μόνο εργαλείο που μας δίνει η δημοκρατία το οποίο δεν είναι άλλο από την ψήφο μας.

Όσο για τις αιχμές ως προς το ρόλο του moderator - αν και δεν τις αξιολογώ ως καλόβουλες- δηλώνω ότι δεν διαπίστωσα κάτι για το οποίο θα έπρεπε να επέμβει μοδεράτορας (άλλωστε το αποφεύγω διαχρονικά -από άποψη- συστηματικά) 
« Τελευταία τροποποίηση: Τετ 25 Δεκ 2019 17:30 από dk »

Αποσυνδεδεμένος fonseca

• Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Τετ 25 Δεκ 2019 16:34 »
Εδώ μέσα μπαίνουν όσοι έχουν ένα κοινό : την αγάπη τους για τον ΠΑΣ , είναι λογικό οι αντιπαραθέσεις που αφορούν την ομάδα να είναι πιο ήπιες γιατί υπάρχει αυτός ο κοινός παρανομαστής για όλους . Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα που θίγονται κατά καιρούς ( και κατά την γνώμη μου καλό είναι να θίγονται εδώ ) δεν μας συνδέει κάτι και λογικό είναι οι αντιπαραθέσεις να είναι εντονότερες , μπορεί εδώ να μιλάει ο ακροδεξιός με ακροαριστερό.
Αν εξαιρέσω ελάχιστα άτομα που ρίχνουν το επίπεδο αυτών των συζητήσεων θα ήθελα να πω την προσωπική μου γνώμη ότι είμαι χαρούμενος με την ποιότητα του διαλόγου που γίνεται εδώ μέσα αν και δεν συμμετέχω συχνά σε αυτήν . Πείτε ο καθένας την άποψη του και σεβάστειτε αυτή του άλλου , δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνούμε δε θα γίνει ποτε και δεν είναι καλό να γίνει , δεν συμφωνούμε για τον ΠΑΣ θα συμφωνήσουμε στα υπόλοιπα ;

Αποσυνδεδεμένος dk

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Τετ 25 Δεκ 2019 19:34 »
επειδή το διάβασα αφού είχα καταθέσει την άποψή μου και σχετίζεται με το προς συζήτηση θέμα ενώ ήδη κάποιοι είχαν απαντήσει και δεν θα ήταν ορθό απλά να τροποποιήσω ουσιαστικά τα προηγούμενα γραφόμενά μου επανέρχομαι με νέο μήνυμα:
https://thepressproject.gr/protoi-sti-diafthora-i-astunomia-kai-i-dikaiosuni-stin-ellada/?fbclid=IwAR0lRY7f49T6wDmP5UmRoje5s8kl08I5j-kR0WZTqckLbvsl34TTui1C7Kw#.XfqKJdxbhhv.facebook   

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Τετ 25 Δεκ 2019 21:59 »
Συμφώνησα με τον mythos όχι ειρωνικά, απλά για να δείξω εμπράκτως, ότι παρότι διαφωνώ στα περισσότερα από όσα γράφει σε αυτό το νήμα, και εκτιμώ ότι - εσκεμμένα ή όχι- δεν απαντάει επί της ουσίας,   έρχεται και κλείνει με μία φράση με την οποία συμφωνώ 100% ανατρέποντας όλα τα προηγούμενα...
Ασφαλώς και η τεράστια ευθύνη της αστυνομίας και ο ρόλος που παίζει στη διαμόρφωση μίας κατάστασης, η οποία ελάχιστα σχετίζεται με τα δεινά και τα προβλήματα τα οποία ταλανίζουν όλους, είναι απόρροια και θα έπρεπε να ελέγχεται από το μόνο εργαλείο που μας δίνει η δημοκρατία το οποίο δεν είναι άλλο από την ψήφο μας.

Όσο για τις αιχμές ως προς το ρόλο του moderator - αν και δεν τις αξιολογώ ως καλόβουλες- δηλώνω ότι δεν διαπίστωσα κάτι για το οποίο θα έπρεπε να επέμβει μοδεράτορας (άλλωστε το αποφεύγω διαχρονικά -από άποψη- συστηματικά) 

Συμφωνείς με τα hoaxes που είπαν ότι "Ο κουκουλοφόρος στο Μαρούσι ΔΕΝ επιτέθηκε σε “ηλικιωμένο πολίτη”"; Αν συμφωνείς τότε αναπόφευκτα οδηγείσαι σε ένα από τα τρία λογικά συμπεράσματα:
α) ο αστυνομικός δεν ήταν ηλικιωμένος
β) ο αστυνομικός δεν ήταν πολίτης
γ) είναι ΟΚ να βαράμε αστυνομικούς που έχουν έρθει να καταστείλουν παράνομη κατάληψη.

Μήπως οι αστυνομικοί πρέπει να κάνουν τα στραβά μάτια σε τέτοιου είδους παρανομίες όπως έκαναν με προηγούμενες κυβερνήσεις;

Όσο για το άρθρο που παραθέτεις, νομίζει κανείς με γρήγορο διάβασμα του τίτλου ότι θα είμαστε πρώτοι στον κόσμο αλλά τελικά διαβάζουμε ότι η αστυνομία και η δικαιοσύνη είναι πρώτοι στην Ελλάδα που έχει κατάταξη 59 σε σύνολο 168 χωρών.  Δεν μου κάνει και ιδιαίτερη εντύπωση. Το έχω πει και στο φόρουμ στο παρελθόν, ότι ο νούμερο ένας παράγοντας της κατάστασης που είμαστε και έχουμε κρίση είναι η Δικαιοσύνη. Το ότι υπήρξαν 201 περιπτώσεις βίαιης συμπεριφοράς της αστυνομίας σε διάστημα 8-9 ετών, δεν σημαίνει ότι ολόκληρο το Σώμα εξασκεί υπερβολική βία. Εγώ διαφωνώ με το γενικότερο τσουβάλιασμα που γίνεται εδώ μέσα, και αυτή είναι η ουσία.

Τέλος όσον αφορά τις 'αιχμές', τις ανέφερα γιατί θεωρείς προκλητική την έκφραση 'ρίχνω τη μπάλα στην κερκίδα' ενώ η ουσία είναι ότι υπάρχουν αρκετά μηνύματα που υπεκφεύγουν χωρίς να απαντάνε ευθέως σε ερωτήσεις.

Αποσυνδεδεμένος dk

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Πεμ 26 Δεκ 2019 01:22 »
...

Συμφωνείς με τα hoaxes που είπαν ότι "Ο κουκουλοφόρος στο Μαρούσι ΔΕΝ επιτέθηκε σε “ηλικιωμένο πολίτη”"; Αν συμφωνείς τότε αναπόφευκτα οδηγείσαι σε ένα από τα τρία λογικά συμπεράσματα:
γ) είναι ΟΚ να βαράμε αστυνομικούς που έχουν έρθει να καταστείλουν παράνομη κατάληψη.
Κρίνω ως επιεικώς άσχετα όσα απαντάς με αυθαίρετα συμπεράσματα καθότι νομίζω ότι ήμουν εξαιρετικά προσεκτικός να γράψω ότι συμφώνησα με την τελευταία φράση σου και μόνο παρότι διαφωνούσα στα περισσότερα από όσα γράφεις στο νήμα συζήτησης 

Τέλος όσον αφορά τις 'αιχμές', τις ανέφερα γιατί θεωρείς προκλητική την έκφραση 'ρίχνω τη μπάλα στην κερκίδα' ενώ η ουσία είναι ότι υπάρχουν αρκετά μηνύματα που υπεκφεύγουν χωρίς να απαντάνε ευθέως σε ερωτήσεις.
το οποίο προφανώς δεν κρίνω, όπως έγραψα και νωρίτερα, ότι αποτελεί λόγο να να επεμβαίνει κάποιος διαχειριστής . Είναι διαφορετικό να παραθέσω την άποψή μου σαν dk σε κάποιο θέμα από το ως διαχειριστής να υποδείξω αν κάποιος απαντάει ευθέως σε ερωτήσεις και μάλιστα να πάρω μέτρα γι αυτό. Έχω κάνει μάλιστα σταθερά προσπάθεια να είναι φιλοσοφία του forum ο ανοικτός διάλογος (χωρίς προσβολές) ανεξάρτητα από το αν συμφωνούν με τα γραφόμενα οι moderators (οι οποίοι πίστεψέ με έχουμε εξαιρετικά διαφορετικές απόψεις μεταξύ μας).

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Πεμ 26 Δεκ 2019 12:21 »
...

Κρίνω ως επιεικώς άσχετα όσα απαντάς με αυθαίρετα συμπεράσματα καθότι νομίζω ότι ήμουν εξαιρετικά προσεκτικός να γράψω ότι συμφώνησα με την τελευταία φράση σου και μόνο παρότι διαφωνούσα στα περισσότερα από όσα γράφεις στο νήμα συζήτησης 

Επιεικώς άσχετα; Μια ερώτηση έκανα επειδή ακριβώς συμφωνείς μόνο με την τελευταία φράση και διαφωνείς με τα περισσότερα!!!! Γιατί δεν απαντάς; Να την επαναλάβω: Συμφωνείς με τα hoaxes που είπαν ότι "Ο κουκουλοφόρος στο Μαρούσι ΔΕΝ επιτέθηκε σε “ηλικιωμένο πολίτη”";
Το συμπέρασμα που καταλήγω είναι σε περίπτωση καταφατικής απάντησης. Δεν είναι αυθαίρετο. Είναι λογικό επακόλουθο του τίτλου και του συμπεράσματος του λινκ https://www.ellinikahoaxes.gr/2019/12/23/koukouloforos-marousi/
Εδώ σε θέλω κάβουρα.

Αποσυνδεδεμένος dk

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Πεμ 26 Δεκ 2019 13:46 »
δεν έχω χρόνο να απαντήσω εκτενώς απλά να επικεντρώσω (καθώς προσπαθείς έντεχνα να στείλεις αλλού την κουβέντα) ότι τα δημοσιεύματα του hoax και το συγκεκριμένο νήμα συζήτησης δεν αμφισβητούν σε καμία περίπτωση ότι όντως έτρεξε ένας από τους κουκουλοφόρους προς το μέρος του ασφαλίτη αλλά ασχολούνται με το να καταδείξουν αν ψευδώς τιτλοφορήθηκαν με άριστη χρήση της τεχνικής του fake news έτσι ώστε να δημιουργήσουν εντυπώσεις για τον υποτιθέμενο κακό γεράκο και όχι με την επίθεση καθ' αυτή ... Ακόμα και αυτό αποτελεί εσκεμμένη εκ μέρους τους νόθευση της αλήθειας (λες και δεν γνώριζαν ποιος ήταν ο αθώος γεράκος) και συνήθης πρακτική των ΜΜΕ έτσι ώστε να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προσπαθήσουν να στρέψουν και για άλλους λόγους την κοινή γνώμη ενάντια σε αυτούς που νομίζουν ότι παλεύουν με αυτές τις μεθόδους το σύστημα. Προσωπικά η ύπουλη αυτή στάση των ΜΜΕ και της αστυνομίας με εξοργίζει. Για να το επεκτείνω το ζήτημα στις καταλήψεις αν θέλει η οποιαδήποτε κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το άκρως Δυτικό φαινόμενο (όπως αποδεικνύεται και πιο πάνω) των καταλήψεων δεν δικαιούται να αλλοιώνει - διαστρεβλώνει το ρόλο τους (όταν αυτός είναι προς όφελος της κοινωνίας) και να παρουσιάζει μονομερώς, ενίοτε και ψευδόμενη, μόνο όλα τα κακώς κείμενα σε αυτές. Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα και κυρίως από τις αιτίες τους (τα οποία δεν έχουν και καμία σχέση με τις εν λόγω δράσεις τόσο της αστυνομίας όσο και των αυτοαποκαλούμενων αναρχικών ή άλλων ομάδων).   

Γενικά η συγκεκριμένη προς συζήτηση υπόθεση με τα hoaxes και όχι μόνο μου θυμίζει έντονα την παρακάτω εικόνα:
https://ibb.co/VmgDxDN

επειδή επιμένεις στο άσχετο   (δυσκολεύομαι να πιστέψω μη εσκεμμένα, κρίνοντας από την ικανότητά σου στην διατύπωση επιχειρημάτων) και παραπλανητικό ζήτημα τού "κατά πόσο προσωπικά (εγ)κρίνω ως βία το συγκεκριμένο περιστατικό" μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι η συνολική φιλοσοφία μου σε οποιαδήποτε κοινωνική δραστηριότητά μου προωθεί τις προσπάθειες μακροπρόθεσμων "λύσεων" που σχετίζονται με την (δια)μόρφωση μελλοντικών ενεργών πολιτών και όχι με πρακτικές βίας οι οποίες ταΐζουν το σύστημα το οποίο υποτίθεται ότι αντιπαλεύονται ... Τώρα αν σου αρκεί η δική μου μαρτυρία έχει καλώς (δεν μπορώ να κάνω και κάτι άλλο γι αυτό μέσω forum). 
Προφανώς παντού - όπως και στις απόψεις μου περί ΠΑΣ - αντιμετωπίζομαι ως γραφικός αλλά ... (σε μεγαλύτερο μήνυμα όταν και αν θα έχω χρόνο και πιθανότατα σε άλλο θέμα μπορεί να επανέλθω ). 

« Τελευταία τροποποίηση: Πεμ 26 Δεκ 2019 13:55 από dk »

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Πεμ 26 Δεκ 2019 15:50 »
Πιστεύεις ότι ήταν εσκεμμένο από τα ΜΜΕ να τον παρουσιάσουν ως απλό ηλικιωμένο πολίτη ή ήταν η ανικανότητά τους που δεν γνώριζαν την ιδιότητά του πριν δημοσιεύσουν; Από αυτά που γράφεις, θεωρείς το πρώτο. Εγώ δεν είμαι σίγουρος για τίποτα. Πιο πολύ τείνω στο δεύτερο.

Και εν πάσει περιπτώσει, η συγκεκριμένη επίθεση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί... ανεξάρτητα από την ιδιότητα του συγκεκριμένου ηλικιωμένου πολίτη. Είναι ηθικά μεμπτή τη στιγμή που ο επιτιθέμενος στηρίζει την παράνομη κατάληψη και παρανόμως προσπαθεί να την προστατέψει με χρήση βίας.

Όσο για τις καταλήψεις, πιστεύεις ότι η συγκεκριμένη βίλα ήταν υπό κατάληψη από άστεγους και ανθρώπους με ανάγκη; Ωραία και καλά να βρίσκουμε άρθρα για το τι γίνεται στην πολιτισμένη Ευρώπη αλλά έχει εφαρμογή αυτό στην συγκεκριμένη περίπτωση;
Ή μήπως ήταν άντρο αντεξουσιαστών, ενδεχομένως και ναρκομανών;
https://www.ethnos.gr/ellada/77994_maroysi-ta-eyrimata-tis-astynomias-stin-ypo-katalipsi-epayli-koybeloy-pics

Αποσυνδεδεμένος RASTA

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Πεμ 26 Δεκ 2019 16:49 »
Νομίζω ότι το θέμα εξαντλήθηκε,οι διαφορές είναι δεδομένες κ αγεφυρωτες,σφυρατε λήξη,θα βρεθούν,ζωή να 'χουμε ,κ άλλα πράγματα στη πορεία να διαφωνήσουμε.... δεν το λέω ως κριτική, ίσα ίσα που φαίνεται ότι αυτός ο καφενες Δεν είναι σαν τους άλλους,κ προσωπικά χαίρομαι....
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος dk

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #112 στις: Παρ 27 Δεκ 2019 04:43 »
Θα ακολουθήσω εν μέρει τη συμβουλή του Rasta και δεν θα γράψω άλλο την άποψή μου συνεχίζοντας το διάλογο απλά επειδή βρήκα μία δημοσίευση η οποία αφορά ακριβώς στο θέμα την παραθέτω:

https://thepressproject.gr/i-politia-tromazi-apo-tin-omorfia-tis-atithasis-neotitas/?fbclid=IwAR38tPyJp1FpzImtHQWVi9w24uAGFB4zSxFJGGdyFZzOby3j1Ed5zRo_D7k#.XgE0J-m7Qvw.facebook

Αποσυνδεδεμένος dk

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Παρ 27 Δεκ 2019 10:16 »
και δηλώσεις αστυνομικού - ενδιαφέρον έχουν οι δικές του από το 3.20 και  μετά (δείτε ειδικότερα και από 11:50 έως 14:00)  και όχι τα σχόλια του "δημοσιογράφου": 
https://www.youtube.com/watch?v=prmn9neHDwc&feature=emb_logo
« Τελευταία τροποποίηση: Παρ 27 Δεκ 2019 10:20 από dk »

Αποσυνδεδεμένος ayuto1966

• Hero Member
  • Τα χιλιομετρα ειναι λιγα
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Δευ 30 Δεκ 2019 02:58 »
Kαταρχην ο μυθος δεν εχει ιδεα περι κτιριων υπο καταληψη

Αναμασάει την απλετη προπαγανδα του κουτιου που λεγεται γαμημενη τηλεοραση και την αναπαραγει εδώ

Αλλα ας αφήσουμε τις καταληψεις και τα εξαρχεια
Και ας επικεντρωθούμε σαν αθλητικο σαιτ στον Αυγενακη

Τι κανει τσιζ???????????????????
Οχου μωρε κριμαααααααααααααααααααααααααααααα

Νομιζα ότι ο Κοντονής και παλι φταιει για αυτά που γινονται

Ανοιχτε μωρε ένα θεμα για την νεα υπουργαρα που επιβραβευε το καψιμο εφοριας πριν δεκα χρονιας και απλειλουσε περσι αν τιμωρηθεί ο Οφη

Ναι μωρε αυτος ο μπατσος ο υποτακτικος του υποδικου που εξαφανιστηκε εδώ και ένα μηνα
ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΟΧΙ ΓΙΑ NAZIS

Αποσυνδεδεμένος dk

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Δευ 30 Δεκ 2019 16:18 »
απλά για να καταγραφεί και μία άλλη άποψη (την οποία ακόμα και αν δεν αποδέχεται κάποιος την πηγή πρέπει να προβληματιστεί)

ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΑ
Μεσάνυχτα Πέμπτης 26/12 συντονισμένο σώμα συντρόφων εκδίωξε ομάδα ναρκέμπορων απο την οδό Κάνιγγος στην κατοχή των οποίων βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης.Η συγκεκριμένη ομάδα εμφανίστηκε στην πλατεία έπειτα απο μισή ώρα ενισχυμένη απο άλλα 5-6 άτομα με σκοπό να επιτεθούν στους σκορπισμένους εκείνη την ώρα συντρόφους.Εκδιώχθηκαν ομως ξανά και αυτήν τη φορά ισωπεδόθηκαν στα γύρω στενά των Εξαρχείων ενώ όσοι πρόλαβαν να ξεφύγουν φυγαδεύτηκαν απο τους ματάδες της Τοσίτσας οι οποίοι τους επιβίβασαν σε ταξί.Τα σκουπίδια αυτά που με την στήριξη των μπάτσων λυμαίνονται το κέντρο τής Αθήνας δεν μας είναι άγνωστα καθώς είναι η ίδια ομάδα πού διατηρεί πιάτσα στα Προπύλαια και έξω από την Νομική απο όπου έχουν εκδιωχθεί πολλάκις φορές.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥ

Αναρχικοί/Αναρχικές

https://athens.indymedia.org/post/1602283/  

Προφανώς δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα και να ισχυριζόμαστε ότι όλοι είναι έτσι

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Δευ 30 Δεκ 2019 18:03 »
ποια τηλεόραση ρε αγιούτε; Πολλές φορές παίρνω άρθρα από το σάιτ της αστυνομίας όπως το παρακάτω.

Αυτό με τους ειρηνικούς φιλάθλους ομάδας της Θεσ/νίκης το είδατε;

Παράθεση
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικού Χώρους (8) άτομα που είχαν στην κατοχή τους διάφορα αντικείμενα πρόσφορα για επίθεση

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ξύλινα αντικείμενα – κοντάρια, βεγγαλικά, κουκούλες τύπου full face , αντικείμενα με διακριτικά ομάδας

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, οδήγησε στη σύλληψη οκτώ (8) ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας που αφορά σε «Αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις», των Νόμων «Περί όπλων» και «Περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, βραδινές ώρες χθες στις περιοχές της Πολίχνης και της Άνω Πόλης, εντόπισαν έπειτα από ελέγχους που διενήργησαν σε δύο (2) αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν οι συλληφθέντες:

(8) ξύλινα κοντάρια,
    (3) βεγγαλικά χειρός,
    (3) κουκούλες τύπου full face,
    (2) περιλαίμια,
    (5) κράνη μηχανής,
    γάντια χειρός ένα ζευγάρι εκ των οποίων με διακριτικά ομάδας,
    (2) σκούφους ένας εκ των οποίων με διακριτικά ομάδας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ανωτέρω επιχείρησης ελέγχθηκαν έξι (6) ακόμη άτομα και προσήχθησαν άλλα (9), ένα εκ των οποίων συνελήφθη για κατοχή ξύλινου γκλομπ και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου όπου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του για παράβαση του Νόμου «Περί όπλων».

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Υ.Γ. dk, είδες πού πήγε η μπάλα με τον Αυγενάκη; Στο Παλλάδιο!

Υ.Γ2 όσον αφορά το περιστατικό που περιγράφουν στο link που παρέθεσε ο dk, πολλά μπορεί να συμβαίνουν: μπορεί να υπάρχουν βρώμικοι μπάτσοι, μπορεί να υπάρχουν αστυνομικοί που παριστάνουν τους χρήστες για να πιάσουν ναρκέμπορους (και να τους χάλασαν την επιχείριση οι 'σύντροφοι'), μπορεί να είναι όλα ψέματα, πολλά μπορεί...

Αποσυνδεδεμένος dk

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Δευ 30 Δεκ 2019 19:44 »
Αυτό με τους ειρηνικούς φιλάθλους ομάδας της Θεσ/νίκης το είδατε;
μακάρι να κάναν το ίδιο σωστά τη δουλειά τους παντού (Ιωαννίνων συμπεριλαμβανομένων) - αν παρακολουθήσεις τη συνέχεια υποθέτω ότι κάποιο πολιτικό πρόσωπο θα βρεθεί να υποστηρίξει τον αγνό φίλαθλο του Άρη, ΠΑΟΚ ή οτιδήποτε άλλο

Υ.Γ2 όσον αφορά το περιστατικό που περιγράφουν στο link που παρέθεσε ο dk, πολλά μπορεί να συμβαίνουν: μπορεί να υπάρχουν βρώμικοι μπάτσοι, μπορεί να υπάρχουν αστυνομικοί που παριστάνουν τους χρήστες για να πιάσουν ναρκέμπορους (και να τους χάλασαν την επιχείριση οι 'σύντροφοι'), μπορεί να είναι όλα ψέματα, πολλά μπορεί...

συμφωνούμε (αν και δεν τα εκτιμώ ως ισοπίθανα) άλλωστε έχω ήδη γράψει:
απλά για να καταγραφεί και μία άλλη άποψη (την οποία ακόμα και αν δεν αποδέχεται κάποιος την πηγή πρέπει να προβληματιστεί)
...

Προφανώς δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα και να ισχυριζόμαστε ότι όλοι είναι έτσι

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Τρι 31 Δεκ 2019 12:24 »
Κάπως έτσι όμως κατορθώνουν να μπαγλαρώνουν ολόκληρο καρτέλ:
https://www.iefimerida.gr/ellada/bolos-arhigos-kartel-narkotikon-aporos-agoraze-akinita

Αποσυνδεδεμένος dk

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Παρ 10 Ιαν 2020 06:58 »
   επειδή έχει γίνει - και λίγο εκτός θέματος - αναφορά στην περιοχή Εξαρχείων παραθέτω και μία ανακοίνωση που δίνει μία άλλη διάσταση στην υπόθεσή τους. Υπενθυμίζω ότι παλαιότερα σε διάφορες περιοχές (κυρίως στα Εξάρχεια) χρησιμοποιήθηκαν διάφορες μέθοδοι για να απαξιωθούν και σταδιακά να μειωθούν οι τιμές των ακινήτων και μετά να "καθαρίσουν" για να ξανανέβουν και να έχουν μεγάλο κέρδος όσοι - ενήμεροι ή υποψιασμένοι - είχαν προβεί σε αγορές ενδιάμεσα... Χωρίς να έχω ιδέα για το αν και τώρα είμαστε σε κάποια ανάλογη φάση απλά το αναφέρω προς προβληματισμό ακόμα και για το ρόλο που καλείται να υποστηρίξει η αστυνομία...

Δεν πάει άλλο με την ανομία της αστυνομοκρατίας, των μαφιών, και των «επιχειρηματιών». Στα Εξάρχεια διεξάγεται «πόλεμος» κατά των κατοίκων, της φυσιογνωμίας και της ιστορίας της περιοχής.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Τα τελευταία χρόνια τα Εξάρχεια βρίσκονται σε μια ιδιαίτερη κατάσταση πολιορκίας, που έχει δύο
πλευρές. Από τη μια, η λαίλαπα του AirBnB και τα κτηματομεσιτικά παιχνίδια, που αυξάνουν τα ενοίκια σε βάρος των μόνιμων κατοίκων. Από την άλλη, η εγκαθίδρυση κανονικών συμμοριών με κύρια δραστηριότητα το ναρκεμπόριο, που έχει μετατρέψει την άλλοτε πιο ασφαλή γειτονιά της Αθήνας σε ορμητήριο διαφόρων ειδών κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου. Και ενώ η πλατεία ζει τη δική της παρακμή με τις ναρκομαφίες, η οδός Καλλιδρομίου και οι πέριξ δρόμοι έχουν την ‘’τιμητική’’ τους, εξαιτίας μιας συμμορίας ληστών, η οποία δρα προκλητικά ανενόχλητα ανάμεσα στο 5ο ΑΤ Εξαρχείων και τα ΜΑΤ.

Τα σπασίματα αυτοκινήτων και οι ληστείες είναι καθημερινά φαινόμενα, πολλά μέσα στο φως της ημέρας, με τους ίδιους δράστες να ξαναβγαίνουν για ‘’μεροκάματο’’ μετά από λίγο πάλι στα ίδια σημεία. Με πολύ πρόχειρους υπολογισμούς τα σπασμένα αυτοκίνητα από τη συγκεκριμένη συμμορία (ή συμμορίες) μόνο στο μικρό αυτό κομμάτι των Εξαρχείων πρέπει να είναι κάποιες χιλιάδες τα τελευταία χρόνια, αν αναλογιστεί κανείς, ότι βρίσκουμε τουλάχιστον 2-3 κάθε πρωί. Όσοι κάνουν το βήμα να πάνε στο 5ο αστυνομικό τμήμα να καταγγείλουν, θα ακούσουν ίσως τη φωνή του αξιωματικού υπηρεσίας να λέει το γνωστό ‘’να το ξέρετε ότι κάθε μήνυση κατά αγνώστου θα πάρει αρκετές ώρες!’’ που δεν είναι και το πιο ενθαρρυντικό.

Το σημείο αιχμής είναι η Θεμιστοκλέους και η Καλλιδρομίου γωνία, η δε άνεση των ληστών είναι τέτοια, που και ακάλυπτοι θα βγουν και θα ξεκαθαρίσουν τα κλοπιμαία φανερά σε κάποια είσοδο πολυκατοικίας στην Ερεσού ή στη Θεμιστοκλέους. Οι λίγοι κάτοικοι που αντιδρούν βγαίνοντας στο άκουσμα σπασίματος ή συναγερμού, παλιότερα δέχονταν τη χλεύη τους ή βρίζονταν. Το τελευταίο διάστημα στοχοποιούνται οι ίδιοι, είτε δεχόμενοι επίθεση με πέτρες, είτε απειλούμενοι ανοιχτά με ψαλίδια, μαχαίρια, κλπ.

Οι συναγερμοί των αυτοκινήτων, που θα ακουστούν κάθε μέρα στην οδό Καλλιδρομίου μαζί με τα
σπασμένα γυαλιά, τα οποία ο καθένας από εμάς θα πατήσει κάθε πρωί βγαίνοντας από το σπίτι του, είναι το κομμάτι μιας ιδιάζουσας ψυχολογικής βίας. Μιας βίας, που συνδυάζεται με το θυμό από το
επικοινωνιακό σόου και την υποκριτική ρητορεία της κυβέρνησης περί Νόμου και Τάξης, που τρομοκρατεί με τα ΜΑΤ τη γειτονιά, δέρνοντας άσχετους και μαζεύοντας μωρομάνες από καταλήψεις, ενώ αφήνει τις συμμορίες όχι μόνο ανέγγιχτες, αλλά όλο και πιο θρασείς μετά από κάθε τέτοια ‘’επιχείρηση’’.

Τα ωραία, τα οποία έχουν γραφτεί κατά καιρούς για την ιστορική οδό Καλλιδρομίου, είναι όλα αλήθεια. Για τα στέκια της, τα όμορφα νεοκλασικά της, τη λαϊκή αγορά της, τους καλλιτέχνες κατοίκους της. Πλέον ας γνωρίζουν όλοι, ότι ταυτίζεται δυστυχώς και με μια γνωστή στους πάντες εγκληματική συμμορία με την πλήρη ανοχή της αστυνομίας. Κάτοικοι οδού Καλλιδρομίου και γύρω δρόμων

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: Παρ 10 Ιαν 2020 14:05 »
Άλλοι το λένε 'πόλεμο' κατά των κατοίκων και άλλοι το λένε 'ασφάλεια'  για τους κατοίκους.

Χτες:
Παράθεση
Εκτεταμένη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας έλαβε χώρα στην Πλατεία Εξαρχείων, με δεκάδες αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, της νέας ομάδας ΔΡΑΣΗ, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής αλλά και DRONE για την εποπτεία από αέρος.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν 12 άτομα, οι 3 συνελήφθησαν για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και οι υπόλοιποι περί αλλοδαπών. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αστυνομικοί της ΔΡΑΣΗ στη συμβολή των οδών Σόλωνας και Μπενάκη, συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω διαρρήκτη από την Αλγερία την ώρα που είχε ανοίξει ένα αυτοκίνητο.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/epiheirisi-elas-exarheia-syndromi-drone-binteo

και σήμερα να δούμε τι θα κάνουν:

Παράθεση
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, στην επιχείρηση συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, ενώ γίνονται πτήσεις από drone.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/nea-megali-astynomiki-epiheirisi-sta-exarheia-drone

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Παρ 10 Ιαν 2020 17:28 »
Με εκείνον το Ινδαρέ τι έγινε τελικά γιατί δεν έμαθα.Μήπως έμαθε κανένας άλλος;
Στο μεταξύ διάβασα κάτι άλλες καταγγελίες για τα καλόπαιδα.

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Κυρ 12 Ιαν 2020 11:33 »
Με εκείνον το Ινδαρέ τι έγινε τελικά γιατί δεν έμαθα.Μήπως έμαθε κανένας άλλος;
Στο μεταξύ διάβασα κάτι άλλες καταγγελίες για τα καλόπαιδα.

Κάπου είχα διαβάσει ότι η δικάσιμος είχε πάρει αναβολή μέχρι τον Μάιο.

Εν τω μεταξύ υπήρξαν κι άλλες δυο επιχειρήσεις εναντίον της ανακατάληψης και έγιναν κι άλλες συλλήψεις.

Παράθεση
Κουκάκι κατάληψη: Κόρη γνωστού ηθοποιού στους συλληφθέντες

Κουκάκι κατάληψη: Νέες πληροφορίες αναφορικά με τους συλληφθέντες, κατά τις αστυνομικές επιχειρήσεις σε Ματρόζου και Παναιτωλίου, έρχονται στο φως της δημοσιότητας

Κουκάκι κατάληψη: Η κόρη ενός γνωστού ηθοποιού, αλλά και ένας άνδρας, ο οποίος φέρεται να είχε τον ρόλο του κεντρικού συντονιστή των καταλήψεων, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών αστυνομικών επιχειρήσεων στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου. Την πληροφορία μεταδίδει το CΝΝ.  Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν συνολικά 13 συλλήψεις. Οι συλληφθέντες, αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Πρώτα έγινε η εκκένωση της κατάληψης της Ματρόζου, η οποία ολοκληρώθηκε στις 20:30, με την έφοδο των αστυνομικών και την σύλληψη 5 καταληψιών (3 άνδρες και  2 γυναίκες), εκ των οποίων ένα ανήλικο άτομο. Νωρίτερα, οι αστυνομικοί - με εντολή εισαγγελέα - άνοιξαν με τροχό την πόρτα του οικήματος, ενώ οι αντιεξουσιαστές, που βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη, πετούσαν πέτρες, τσιμεντόλιθους, έπιπλα και μπογιές στους αστυνομικούς, οι οποίοι προστατεύονταν με τις ασπίδες. Παράλληλα, οι δυνάμεις της ΕΚΑΜ χρησιμοποιούσαν ειδικά λέιζερ για να τυφλώνουν τους νεαρούς, προκειμένου να μην μπορούν να πετούν αντικείμενα.

Επίσης, οι αστυνομικοί βρίσκονταν και στο πίσω μέρος του κτιρίου, προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενη διαφυγή των καταληψιών. Η όλη επιχείρηση, η οποία διήρκεσε περίπου μια ώρα, παρακολουθείτο από αέρος με τα δύο drones που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. Στη συνέχεια, ακολούθησε επιχείρηση και στο δεύτερο κτίριο, στην οδό Παναιτωλίου 21, όπου βρίσκονταν μέσα 8 άτομα (5 άνδρες και 3 γυναίκες).

Κουκάκι κατάληψη: Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ

Αργά το βράδυ του Σαββάτου η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοινώσεις για την επιχείρηση. «Στις 20:30 έληξε επιχείρηση δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση κτηρίου, πρώην κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι, που είχε για μερικές ώρες παραβιασθεί. Αυτονόητα, οι επιχειρήσεις διενεργήθηκαν με την παρουσία εισαγγελέα. Συνελήφθησαν 3 άνδρες και 2 γυναίκες, 5 στο σύνολο εκ των οποίων ένα ανήλικο άτομο. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν 9 προσαγωγές», ανέφερε για την επιχείρηση στην οδό Ματρόζου.

Ενώ για την επιχείρηση στην οδό Παναιτωλίου η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Στις 21:30 έληξε και δεύτερη επιχείρηση δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση κτηρίου, πρώην κατάληψης στην οδό Παναιτωλίου στο Κουκάκι, που είχε για μερικές ώρες παραβιασθεί. Αυτονόητα, οι επιχειρήσεις διενεργήθηκαν με παρουσία εισαγγελέα. Συνελήφθησαν 5 γυναίκες και 3 άνδρες».

https://www.flash.gr/greece/1568777/koykaki-katalipsi-kori-gnwstoy-ithopoioy-stoys-syllifthentes

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Κυρ 12 Ιαν 2020 11:56 »
DNA βρήκαν ή πάπαλα;

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Κυρ 12 Ιαν 2020 12:36 »
DNA βρήκαν ή πάπαλα;

Μέχρι την τελευταία αναφορά, όχι, απ' όσο διάβασα.
Διάβασα επίσης ότι πολλά αποτυπώματα είχαν σβηστεί αφού σε υπολογιστή υπήρχε ένα μόνο στην οθόνη και κανένα σε πληκτρολόγιο.