Το ότι είναι τομάρια οι συγκεκριμένοι δεν υπάρχει αμφιβολία. Μακάρι να τους κυνηγήσουν για ανθρωποκτονία. Αυτό που αναρωτιέμαι είναι αν ο τύπος ήξερε ότι τον σκοτώνει κιόλας. Αν ναι, τότε πρέπει να τον κατηγορήσουν για πρόθεση.
Δεν μου προκαλεί μεγάλη έκπληξη πάντως το τραγικό περιστατικό καθώς γίνονται αρκετές φορές στις ΗΠΑ, και δεν είμαι σίγουρος αν είχε φυλετική απόχρωση το έγκλημα. Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αλλά ο αρχηγός της αστυνομίας της Μινεσότα, ο Medaria Arradondo, είναι κι αυτός μαύρος. Επειδή τους έχω ζήσει κάπως, ξέρω ότι έχουν μάθει να εξασκούν υπέρ το δέον βία ή στην καλύτερη περίπτωση να είναι πάρα πολύ επιφυλακτικοί/προσεκτικοί, γιατί εκεί αν το δουν χαλαρά (όπως κάνουν εδώ) έχουν μεγάλες πιθανότητες τραυματισμού ή θανάτου. Κάθε χρόνο έχουν χοντρικά 150 αστυνομικούς που σκοτώνονται εν ώρα υπηρεσίας.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_law_enforcement_officers_killed_in_the_line_of_duty_in_the_United_States#2018Δεν είναι και λίγο... Και ο λόγος είναι προφανής: εύκολα αγοράζεις όπλα.
Θυμάμαι μια φορά προ αμνημονεύτων χρόνων που είχα χαθεί με το αυτοκίνητο ταξιδεύοντας αρκετές ώρες, είχα παρκάρει στην άκρη του δρόμου κοιτώντας τους χάρτες (δεν υπήρχαν gps και κινητά τότε). Και κάποια στιγμή κάποιοι αστυνομικοί σταματάνε πίσω μου και ήρθαν προσεκτικά με τα χέρια στα όπλα τους έτοιμα να τα τραβήξουν. Τους είχα δει από τον καθρέφτη και είχα βάλει τα χέρια μου στο τιμόνι. Γενικά δεν γουστάρουν αντίσταση ή υποψία αντίστασης με αυτά που συμβαίνουν καθημερινά ή που ακούνε ότι συμβαίνουν εκεί.
Οι συγκεκριμένοι δολοφόνοι είναι σαν τα αγρίμια, που έτσι και κάνεις κάτι απειλητικό ανάβουν τα λαμπάκια τους και κάνουν αυτό που κάνουν. Κάπου άκουσα ότι ο νεκρός είχε προβάλει αντίσταση πριν τον ρίξουν χάμω. Έτσι λειτουργούν και τα ΜΑΤ. Θέλει κοινή λογική και προσοχή όταν γίνονται επεισόδια. Γενικά αυτά κάνει η αδρεναλίνη και ο εγκέφαλος μπαίνει σε survival mode και λειτουργεί αλλιώς. Το σώμα φέρεται διαφορετικά. Αυτό να το έχετε υπόψη. Συμφωνείς Ράστα, μιας και είσαι του χώρου της Υγείας;