Αποστολέας Θέμα: Αστυ(α)νομία...  (Αναγνώστηκε 29917 φορές)

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
  • live long and prosper ΠΑΣ
    • Προφίλ
Απ: Αστυ(α)νομία...
« Απάντηση #450 στις: Παρ 12 Μάρ 2021 15:16 »
δεν κατάλαβα myth8s το video στο οποίο παραπέμπεις αποδεικνύει απλά ότι υπάρχουν αστυνομικοί οι οποίοι κάνουν την δουλειά που θα έπρεπε να κάνουν έχει καμία σχέση με τους κάφρους οι οποίοι κτυπάνε πολίτες;

Ακριβώς γι' αυτό έβαλα το βίντεο. Και ίσως θα έπρεπε να βάλω πολλά τέτοια ώστε υποσυνείδητα ή ενσυνείδητα να μην τσουβαλιάζονται όλοι οι αστυνομικοί και δημιουργούνται αρνητκές προδιαθέσεις και τα γνωστά συνθήματα περί χοίρων.
Όπως και να το κάνουμε, αν δεν κάνω λάθος, αυτό είναι το μοναδικό θετικό βίντεο για τον κλάδο που υπάρχει στο νήμα. Πρέπει ντε και καλά να λέμε συνέχεια τα κακώς κείμενα; Για ποιον λόγο;

Αν είναι να αναρρωτιόμαστε γιατί μπαίνει ένα θετικό βίντεο για την αστυνομία, τότε αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει.
Στο μεταξύ ας φτιάξουμε κι ένα νήμα και για άλλους κλάδους, π.χ. για τους καθηγητές. Πλείστες οι περιπτώσεις κακοποίησης, ασέλγειας, κλπ, και να βάζουμε μόνο αυτά τα βίντεο και όχι τα θετικά.

Υ.Γ. Ο Μάγγος πέθανε ένα μήνα μετά από οξύ πνευμονικό οίδημα. Έχει αποδειχθεί ότι το πνευμονικό οίδημα προκλήθηκε από τα τραύματα που είχε δεχτεί; Απ' όσο γνωρίζω η ιατροδικαστική εξέταση και οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν έδειξαν κάποια σύνδεση. Μπορεί να κάνω λάθος όμως.
ΥΓ2. Ακούγοντας τη βουλή σήμερα, ο Μητσοτάκης έκανε πρόταση να μπουν κάμερες στους αστυνομικούς (με επιφύλαξη για το πως θα αντιδράσει η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων), να ενισχύσει τα ψυχολογικά τεστ πριν τις προσλήψεις, να ενισχύσουν την εκπαίδευση των αστυνομικών, και να δημιουργήσουν μια ομάδα στον Συνήγορο του Πολίτη που να ασχολείται αποκλειστικά με θέματα αστυνομικής βίας.

Αποσυνδεδεμένος dk

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #451 στις: Παρ 12 Μάρ 2021 15:36 »
Όπως και να το κάνουμε, αν δεν κάνω λάθος, αυτό είναι το μοναδικό θετικό βίντεο για τον κλάδο που υπάρχει στο νήμα. Πρέπει ντε και καλά να λέμε συνέχεια τα κακώς κείμενα; Για ποιον λόγο;
Αν είναι να αναρρωτιόμαστε γιατί μπαίνει ένα θετικό βίντεο για την αστυνομία, τότε αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει.
Βεβαίως θα έπρεπε να αναρρωτιόμαστε για ποιο λόγο σε ένα θέμα που αφορά την αστυνομική αυθαιρεσία είναι λογικό να υπάρχουν θετικά videos για τον κλάδο.
Επαναλαμβάνω ότι έστω και ένας από τους ισχυρισμούς να είναι αλήθεια (που είναι 100δες) αποτελεί θέμα παραβίασης της δημοκρατίας... Οι πολλές υπόλοιπες φορές δεν αποτελούν είδηση (άλλωστε είναι γνωστή η ρήση ότι είδηση δεν είναι αν ο σκύλος δαγκώσει άνθρωπο αλλά το αντίθετο).

Στο μεταξύ ας φτιάξουμε κι ένα νήμα και για άλλους κλάδους, π.χ. για τους καθηγητές. Πλείστες οι περιπτώσεις κακοποίησης, ασέλγειας, κλπ, και να βάζουμε μόνο αυτά τα βίντεο και όχι τα θετικά.
υποθέτω όχι τυχαίο το παράδειγμα αλλά θα παρακάμψω την αιχμή. Ασφαλώς αν φτιάξει κάποιος ένα τέτοιο νήμα όπου καταγγέλονται κακοποιήσεις, ασέλγειες κλπ από καθηγητές θα ήταν πράγματι περίεργο να αναρτούνται (εκεί) θετικά επιτεύγματα εκπαιδευτικών.

ΥΓ2. Ακούγοντας τη βουλή σήμερα, ο Μητσοτάκης έκανε πρόταση να μπουν κάμερες στους αστυνομικούς (με επιφύλαξη για το πως θα αντιδράσει η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων), να ενισχύσει τα ψυχολογικά τεστ πριν τις προσλήψεις, να ενισχύσουν την εκπαίδευση των αστυνομικών, και να δημιουργήσουν μια ομάδα στον Συνήγορο του Πολίτη που να ασχολείται αποκλειστικά με θέματα αστυνομικής βίας.
προς θετική κατεύθυνση το κρίνω αν αξιοποιηθεί κατάλληλα

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #452 στις: Παρ 12 Μάρ 2021 15:49 »
Τυχαίο το παράδειγμα. Γιατί το θεωρείς αιχμή;

Αποσυνδεδεμένος dk

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #453 στις: Παρ 12 Μάρ 2021 16:30 »
Αν είναι τυχαίο , ατυχής η συγκεκριμένη φράση μου , απλά το ερμήνευσα με δεδομένο ότι είναι γνωστό σε πολλά μέλη του pas.gr ότι είμαι εκπαιδευτικός σε β΄βάθμια και γ΄βάθμια.

Πριν επανέρθουμε στην ουσία του διαλόγου επέτρεψέ μου και ένα προσωπικό σχόλιο: Η εμμονή σου να υποστηρίζεις οποιαδήποτε θέση της αστυνομίας (η οποία αποδεδειγμένα σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν είναι αξιόπιστη) στερεί από την επιχειρηματολογία σου ακόμα και σε θέματα τα οποία έχεις δίκιο (κατά τη γνώμη μου).

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #454 στις: Παρ 12 Μάρ 2021 16:59 »
Αν είναι τυχαίο , ατυχής η συγκεκριμένη φράση μου , απλά το ερμήνευσα με δεδομένο ότι είναι γνωστό σε πολλά μέλη του pas.gr ότι είμαι εκπαιδευτικός σε β΄βάθμια και γ΄βάθμια.

Πριν επανέρθουμε στην ουσία του διαλόγου επέτρεψέ μου και ένα προσωπικό σχόλιο: Η εμμονή σου να υποστηρίζεις οποιαδήποτε θέση της αστυνομίας (η οποία αποδεδειγμένα σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν είναι αξιόπιστη) στερεί από την επιχειρηματολογία σου ακόμα και σε θέματα τα οποία έχεις δίκιο (κατά τη γνώμη μου).

Κάποτε κι εγώ ήμουν στον χώρο σου, άλλο αν βρήκα πιο πρόσφορα εδάφη και δεν ανήκω πια στον χώρο, αλλά τον γνωρίζω καλά.

Η εμμονή μου στηρίζεται στο ότι βλέπω να τονίζονται δυσανάλογα κάποια πράγματα και όχι μόνο για τους αστυνομικούς, και αυτό το αποδίδω στη μεροληπτική αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων. Είναι εύκολο να προσδιορίζει κανείς τα κακώς κείμενα, αλλά αν είναι να το κάνεις (όχι εσύ συγκεκριμένα) κάντο για όλες τις πτυχές.

Κι εγώ να κάνω ένα προσωπικό σχόλιο: θα πρέπει να σε προβληματίσει ότι το εξέλαβες ως αιχμή. Σκέψου ότι θα μπορούσε κάποιο μέλος του φόρουμ να είναι αστυνομικός. Πώς αισθάνεται όταν διαβάζει σχόλια για αυτά που κάνει μια μειοψηφία συναδέλφων του; Πώς να εκλάβει λοιπόν το τόπικ αυτό όταν εσύ λαμβάνεις ως αιχμή το υποθετικό μου απλό παράδειγμα;

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #455 στις: Παρ 12 Μάρ 2021 17:26 »
Δεν είναι καθόλου μειοψηφία τέτοια φαινόμενα.Είναι πολύ σημαντικό ποσοστό.Επίσης υπάρχει πάντα η κάλυψη και η συσκότιση τέτοιων φαινομένων για να βγαίνουν λάδι.Όχι δεν είναι τυχαίο γεγονός που έφταιγε η ζαρντινιέρα.Αυτό γίνεται πάντα.Δεν είναι τυχαίο που κυνηγάνε δημοσιογράφους ή όποιον έχει κάμερα μαζί του.Φυσικά απολαμβάνουν την πλήρη κάλυψη του πρωθυπουργού.Ο υπουργός είναι ακόμα στην θέση του.Άρα όλα καλά σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.Την ίδια ώρα βλέπουμε από τα κανάλια να πετσοκόβουν εικόνες για να βγάλουν λάδι τα συγκεκριμένα καθάρματα.Παράλληλα πόσες φορές φιλοξενούν στα παράθυρα τους,τους ίδιους τους κατηγορούμενους;Αλήθεια πότε ο κοινός πολίτης που έχει υποστεί βία ακούγεται η φωνή του;Απλώς θα τον βαφτίσουν αναρχικό,αριστερό και καθαρίσαμε.Άλλωστε σε αυτό βοηθάνε και οι βουλευτές.Το απέδειξε πρόσφατα ο Κυρανάκης.Αλήθεια από που αντλεί τα προσωπικά στοιχεία και τα πολιτικά πιστεύω του ανθρώπου;Γιατί αυτό θυμίζει κανονικό φακέλωμα μαζί με τα πολιτικά πιστεύω του προσώπου.Σήμερα ο πρωθυπουργός πέταξε μια ατάκα ότι τα σόσιαλ μίντια κάνουν κακό στην δημοκρατία μας.Τι θέλει να πει ο ποιητής με αυτό;Γιατί μετά από τόση αστυνομική βία,κατάχρηση εξουσίας,περιορισμό ελευθεριών,πρόσληψη μπάτσων και εξοπλισμό αυτών,φακέλωμα ανθρώπων και πολιτικών πιστεύω των ανθρώπων,χρηματοδότηση καναλιών τα οποία πουλάνε τρόμο και φυσικά βγάζουν λάδι τους μπάτσους με μονταζιέρες,τι άλλο να περιμένουμε να δούμε;Σειρά έχει το διαδίκτυο;;;;

Επειδή αναφέρθηκε παραπάνω ο συνήγορος του πολίτη ας βάλω ένα παλιό πόστ

Θα το πω λίγο πιο απλά γιατί είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχετε καταλάβει οι περισσότεροι που οδηγεί η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ που παροτρύνει τους πολίτες να προσφύγουν στον Συνήγορο του Πολίτη.

Η υποβολή αναφοράς στον Συνήγορο του Πολίτη υποχρεώνει τον πολίτη να μην προσφύγει στην Δικαιοσύνη, διότι κατά το άρθρο 3 παρ. 4 του Ν.3094/2003 ο Συνήγορος ΔΕΝ είναι αρμόδιος για υποθέσεις που εκκρεμούν στην Δικαιοσύνη.

Αν λοιπόν πάει ένας πολίτης τα στοιχεία που έχει στον ΣτΠ, δεν μπορεί ταυτόχρονα να τα πάει στην Δικαιοσύνη, γιατί αν το κάνει θα αποκλείσει τον ΣτΠ από την έρευνα του.

Έπειτα, η έρευνα του ΣτΠ κρατάει μήνες και σε πολλές περιπτώσεις και χρόνια. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα που ο πολίτης δεν έχει προσφύγει στην Δικαιοσύνη, κάποια δικαιώματα του μπορεί να χάνονται. Τα κατ' έγκληση διωκόμενα εγκλήματα όπως είναι μια έργω εξύβριση (όπως αυτή που βλέπουμε με το εσώρουχο του πολίτη), αν δεν πάει σε 3 μήνες ο πολίτης να υποβάλει έγκληση: ΓΕΙΑ ΣΑΣ. Δεν θα δικαστούν ποτέ αυτοί οι αστυνομικοί! Θα μείνουμε με τα πορίσματα του ΣτΠ! Αυτό είναι το ζητούμενο; Για τους πολίτες, δεν νομίζω καθόλου.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εσωτερικά όργανα πειθαρχικού ελέγχου και δεν νοείται να απεμπολεί αυτή την αρμοδιότητα της που προβλέπει ο νόμος. Κράτος δικαίου σημαίνει ότι κάθε κρατικό όργανο διασφαλίζει την ακώλυτη και αποτελεσματική ενάσκηση των δικαιωμάτων των πολιτών. Το ξέρουμε ότι η πειθαρχική διαδικασία έχει προβλήματα αντικειμενικότητας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει την ευθύνη να εξετάζει με δικά της όργανα τις παραβάσεις των αστυνομικών υπαλλήλων της. Το να παραιτείται από κρατική αρμοδιότητα και να στέλνει η ίδια τα στοιχεία που διαθέτει στον ΣτΠ είναι μια περίπτωση παραίτησης από συνταγματική υποχρέωση και για εμένα που είμαι καχύποπτος υπάρχει και μια σοβαρότατη επιβράδυνση με την αποστολή των στοιχείων στον ΣτΠ. Άλλους νόμους θα εφαρμόσει ο ΣτΠ κι άλλους η ΕΛ.ΑΣ κατά την κρίση περί του αν παρανόμησαν οι αστυνιμικοί;
Βασίλης Σωτηρόπουλος

Αν σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας,κάποιος δεν βλέπει πρόβλημα ή το βλέπει σαν ένα τυχαίο περιστατικό,τότε υπάρχει πρόβλημα.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #456 στις: Παρ 12 Μάρ 2021 17:47 »
Ξέχασα το πανεπιστημιακό άσυλο πάει για κατάργηση για μια ανάσα δημοκρατίας.Αλήθεια τότε το βουλευτικό άσυλο δεν πειράζει άραγε;
Μας φτωχοποιούν οι όποιες καταστροφές σε κάποιο πανεπιστήμιο ή τα μνημόνια που δεν διαβάζουν αυτοί που έχουν βουλευτική ασυλία;
Ποιοι αποφασίζουν για το πόσα λεφτά θα πάνε στην παιδεία και στους άλλους τομείς;Οι φοιτητές ή αυτοί που έχουν βουλευτική ασυλία;

Να μην ξεχάσουμε τους μπάτσους που είναι χέρι χέρι τόσο με κουκουλοφόρους αλλά και χρυσαύγουλους.
Επίσης να μην ξεχάσουμε ότι οι μπάτσοι έχουν δολοφονήσει ακόμα και παιδιά.Οι δολοφόνοι παιδιών κυκλοφορούν ελεύθεροι και αμετανόητοι.

Όλα καλά σε αυτήν την χώρα και σε αυτήν την κοινωνία.Μεμονωμένα περιστατικά όλα.

Συνδεδεμένος ltz

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #457 στις: Παρ 12 Μάρ 2021 18:34 »
Εδώ και μισό αιώνα, κυβερνούν την χώρα μας - κυρίως - τρία κόμματα ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και πρόσφατα ΣΥΡΙΖΑ. (μερικές φορές με την βοήθεια κάποιων μικρότερων κομμάτων). Κανένα κόμμα, κανένας υπουργός ή άλλος αρμόδιος, δεν μπόρεσε πρώτον να εκπαιδεύσει την αστυνομία επαρκώς και δεύτερον να μας πεί ποιοί είναι οι γνωστοί άγνωστοι (παρακρατικοί, μπαχαλάκηδες, τραμπούκοι, χούλιγκαν και άλλοι); Μήπως αυτή η κατάσταση που διαιωνίζεται, βολεύει όλους ή τους περισσότερους από τους πολιτικούς μας και τα κόμματά τους; Και αναφέρομαι σε όλους χωρίς εξαίρεση. Αν οι πολιτικοί μας  είναι ανίκανοι κακό μεν, αλλά λιγότερο κακό από το να συντηρούν μια κατάσταση επιβλαβή για την πλειοψηφία του κόσμου.
ΠΑΣ από το 1966. Παγουράς από πάντα.

Αποσυνδεδεμένος PAS and stale bread

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #458 στις: Παρ 12 Μάρ 2021 20:55 »

Αποσυνδεδεμένος dk

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #459 στις: Σαβ 13 Μάρ 2021 07:39 »

Κι εγώ να κάνω ένα προσωπικό σχόλιο: θα πρέπει να σε προβληματίσει ότι το εξέλαβες ως αιχμή. Σκέψου ότι θα μπορούσε κάποιο μέλος του φόρουμ να είναι αστυνομικός. Πώς αισθάνεται όταν διαβάζει σχόλια για αυτά που κάνει μια μειοψηφία συναδέλφων του; Πώς να εκλάβει λοιπόν το τόπικ αυτό όταν εσύ λαμβάνεις ως αιχμή το υποθετικό μου απλό παράδειγμα;
παραλείπεις απομακρυνόμενος από την ουσία  ότι έγραψα σαφώς εξ αρχής ότι παρακάμπτω την ενδεχόμενη αιχμή και στη συνέχεια μετά την απάντησή σου ότι δήλωσα ότι αν δεν ήταν εσκεμμένη η αναφορά ήταν ατυχής η συγκεκριμένη φράση μου.
  Μη παρεκκλίνοντας πολύ από το θέμα να απαντήσω με πιο προσωπικό τόνο: Ασφαλώς έχω γνωστούς και φίλους αστυνομικούς είτε στο forum είτε εκτός αυτού και εκτιμώ ότι και αυτοί βλέποντας ΟΛΑ όσα καταγγέλλονται θα πρέπει να ντρέπονται που έχουν τέτοιους συναδέλφους. Το ίδιο ντρέπομαι για τον κλάδο μου όταν κάποιος εκπαιδευτικός αντίστοιχα εκμεταλλεύεται την εξουσία που του δίνει η θέση του εις βάρος μαθητών του. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν θα προσπαθούσα να καλύψω τον άθλιο (αστυνομικό ή εκπαιδευτικό) και εκεί νομίζω ότι έγκειται η διαφορά προσέγγισής μας.
 Ο κακοποιημένος πολίτης έναντι αυτού που έχει εξουσία (είτε αστυνομικού είτε εκπαιδευτικού είτε πολιτικού) για μένα ξεκινά  a priori από διαφορετική αφετηρία. Ο πολίτης (μαθητής κοκ) αισθάνεται και συνήθως είναι αδύναμος μπροστά στο "σύστημα" που πρέπει να αντιμετωπίσει.

Προφανώς υπάρχουν και παραδείγματα βίας με αντίθετη φορά αλλά επιμένω ότι σε ποσότητα και σημασία ωχριούν μπροστά στις καθημερινές εγκληματικές ενέργειες εκ μέρους των οργάνων που υποτίθεται υπηρετούν τους πολίτες (ενώ στην περίπτωση των αστυνομικών το μόνο που εξυπηρετούν είναι την καθεστηκυία τάξη και τα προσωπικά τους συμφέροντα).

Η ίδια η εκάστοτε κυβέρνηση φροντίζει και μετατρέπει σε πορωμένα κτήνη πολλούς από αυτούς που τελικά παίζουν το ρόλο του προστάτη κυβερνόντων.  Ευτυχώς δεν υπάρχει ίδιος (τόσο φανερός) μηχανισμός στο χώρο της εκπαίδευσης (μιας και κάναμε αντιστοίχιση).
Δεν επεκτάθηκα στο άλλο δεκανίκι της αδικίας και ανομίας των ΜΜΕ τα οποία εξαργυρώνουν απροκάλυπτα την υποστήριξη που παρέχουν στην πολιτική εξουσία.

Πραγματικά τώρα αναλογίσου - ακόμα αν δεν έχεις το θάρρος να το  παραδεχθείς εδώ- εκτιμάς ότι οι αστυνομικοί πρέπει να κρίνονται με ίσες αποστάσεις με τους παρανομούντες; Η συζήτηση μου θυμίζει την ανάγκη προάσπισης των δικαιωμάτων βιαστών έναντι βιασθέντων... Ασφαλώς υπάρχουν και τα δικαιώματα του θύτη αλλά μήπως πρέπει να προτάσσουμε τα δικαιώματα του θύματος;     

και έτσι για να παραμένω και στην καρδιά του θέματος δείτε την παρακάτω καταγγελία:
https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiomata/285404_astynomikoi-htypisan-kai-parenohlisan-sexoyalika-mia-18hroni
ακόμα και αν αποδειχθεί ψέμα υπάρχει κανείς που τον ξενίζει και αμφισβητεί ότι τέτοια συμπεριφορά είναι πραγματικότητα σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις που δεν φθάνουν στην καταγγελία; 
« Τελευταία τροποποίηση: Σαβ 13 Μάρ 2021 07:49 από dk »

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #460 στις: Σαβ 13 Μάρ 2021 09:13 »
dk
Ούτε πρώτη φορά είναι,ούτε πέφτει κανείς,σχεδόν,από τα σύννεφα.

https://www.google.com/amp/s/www.lifo.gr/now/greece/metanastries-kataggelloyn-sexoyaliki-parenohlisi-apo-astynomikoys-sti-dieythynsi%3famp

Φυσικά μπορούν μια χαρά να σε γδύσουν γιατί έτσι.
https://www.efsyn.gr/ellada/astynomiko/223649_astynomikoi-egdysan-gynaika-se-proliptiko-elegho

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #461 στις: Σαβ 13 Μάρ 2021 12:53 »
παραλείπεις απομακρυνόμενος από την ουσία  ότι έγραψα σαφώς εξ αρχής ότι παρακάμπτω την ενδεχόμενη αιχμή και στη συνέχεια μετά την απάντησή σου ότι δήλωσα ότι αν δεν ήταν εσκεμμένη η αναφορά ήταν ατυχής η συγκεκριμένη φράση μου.

[....]

Πραγματικά τώρα αναλογίσου - ακόμα αν δεν έχεις το θάρρος να το  παραδεχθείς εδώ- εκτιμάς ότι οι αστυνομικοί πρέπει να κρίνονται με ίσες αποστάσεις με τους παρανομούντες; Η συζήτηση μου θυμίζει την ανάγκη προάσπισης των δικαιωμάτων βιαστών έναντι βιασθέντων... Ασφαλώς υπάρχουν και τα δικαιώματα του θύτη αλλά μήπως πρέπει να προτάσσουμε τα δικαιώματα του θύματος;     

Συμφωνώ με το ποστ σου.
Να σημειώσω όμως ότι ναι μεν παραδέχτηκες ότι ήταν ατυχής η φράση σου, το γεγονός όμως παραμένει ότι σου δημιουργήθηκε ένα αρνητικό συναίσθημα, κάτι που μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε αστυνομικό φίλο σου. Και δεν μιλάω το συναίσθημα της ντροπής για τους συναδέλφους του αλλά το συναίσθημα της πιθανής αιχμής που εξέφρασες.

Σίγουρα πρέπει να προτάσσονται τα δικαιώματα του θύματος, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα ΜΜΕ θα προβάλουν κάτι που πουλάει αδιαφορώντας για μια ολοκληρωμένη αλήθεια. Π.χ. επεσήμανα κάποια πράγματα σε ορισμένα βίντεο. Αρνείται κανείς π.χ. ότι η κοπέλα πρώτα βάρεσε τον διπλανό αστυνομικό; Και μην ακούσω τώρα δικαιολογίες ότι δεν τον πόνεσε καθόλου και τέτοια. Και η πράξη του αστυνομικού που χαστουκίζει και η πράξη της κοπέλας είναι καταδικαστέες. Τι προβλήθηκε περισσότερο από τα δυο όμως και μάλιστα σε slow motion; Κι αυτό όχι μόνο προβάλει πολύ το θύμα (αρχικά θύτης όμως) αλλά δημιουργεί το συναίσθημα στην κοινωνία του 'φοβάμαι Γρηγόρη μου'.

Δεν αρνούμαι καθόλου ότι υπάρχει υπέρμετρη αστυνομική βία. Θεωρώ όμως ότι σε αρκετές περιπτώσεις ξεφεύγει η ολοκληρωμένη αλήθεια και υπάρχει 'διωγμός' θυμίζοντας κυνήγι μαγισσών από άλλες εποχές.

Αποσυνδεδεμένος PASkal

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #462 στις: Σαβ 13 Μάρ 2021 13:34 »
Χρυσοχουντιδης επί πασοκ
our life always in blue and white...

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #463 στις: Σαβ 13 Μάρ 2021 14:19 »
Δεν περιμεναμε τα γεγονότα της Ν. Σμύρνης για να ανακαλύψουμε την αστυνομική βία.

Την γνωρίσαμε από μικροί στα πέταλα, στις ψευτομαγκιες των μπασταρδων στα τουρνικε των κερκιδων, στα ψαχτηρια, στα καψώνια στη μέση κάποια εθνικής οδού.

Βιωσαμε την αστυνομική βια όταν κάνεις "ευαίσθητος" δεν έστρεφε το βλέμμα του. Όταν ημασταν "οι ανεγκέφαλοι οπαδοι", "τα ζώα" που δίκαιως ανεβοκατεβαιναν τα γκλομπ στα κεφάλια μας.

Διαφορά κυανολευκα αδέρφια μας ξέρουν από πρώτο (και πολύ πρόσφατο) χερι τι σημαίνει εκδικητικα κατηγορητηρια, στημένες δικογραφιες και μπατσικη στοχοποίηση

Το ξέρουμε πως και αυτή τη φορά θα σταθουμε μόνοι μας απέναντι τους. Το ξέρουμε πως "ότι έχουμε είμαστε εμείς": Οι οπαδοί, ξέχωρα από χρώματα και κοντρες.

Ευχόμαστε δύναμη σε όσους διώκονται για τα γεγονότα της Ν. Σμύρνης.

Είμαστε αλληλέγγυοι και στο πλευρό τους!

Antinazi Pas Giannina est. 2006
03/2021
Antinazi PAS Giannina est.2006 (φωτογραφίες)

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #464 στις: Σαβ 13 Μάρ 2021 23:24 »

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #465 στις: Κυρ 14 Μάρ 2021 00:23 »
#Δίκτυο_αλληλεγγύης_ενημέρωσης #ΔΑΕ68 #Ενημέρωση
Λάβαμε και αναδημοσιεύουμε:
⚠️18χρονη από την Ναύπακτο ξυλοκοπείται και παρενοχλειται σεξουαλικά από αστυνομικούς.

"Το βράδυ της 9/3/2021 στην περιοχή της Νέας Σμύρνης , κάποιες ώρες μετά τα επεισόδια που διεξήχθησαν,η Ελληνική Αστυνομία με σκοπό την εκδίκηση για τα συμβάντα που προηγήθηκαν,ξυλοκοπούσε ανελέητα και μοίραζε πλαστές κατηγορίες σε όσους βρίσκονταν εκεί.
Ένα από τα θύματά τους ήταν και η 18χρονη Έφη.
Αφού πρώτα ξυλοκοπήθηκε στους δρόμους της Νέας Σμύρνης από άντρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ,στη συνέχεια οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ όπου το μαρτύριο της συνεχίστηκε.Σύμφωνα με την ίδια,ένας από τους αστυνομικούς την απείλησε λέγοντας της "ΕΣΥ ΘΑ ΓΑΜΗΘΕΙΣ,ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ".Ενώ,ο άλλος αστυνομικός της ομάδας ΜΑΤ της έπιασε τα οπίσθια και της είπε "ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΝΑ ΣΕ ΓΑΜΗΣΩ". Όταν εκείνη διαμαρτυρήθηκε,της έδωσε μπουνιά στο πρόσωπο και μετά από περεταιρω διαμαρτυρίες της, ξυλοκοπήθηκε και από τους υπόλοιπους ΜΑΤατζηδες που βρίσκονταν εκεί.Ενώ η Έφη έκανε εμετό με αίμα,οι ΜΑΤατζηδες της φώναζαν "ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥΤΑΝΑ;".Στη συνέχεια, ζήτησε ιατρική βοήθεια αλλά οι αστυνομικοί της απάντησαν "ΘΑ ΦΤΥΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ ΣΗΜΕΡΑ" και τη ξαναχτύπησαν στο πρόσωπο.Σχεδον 24 ώρες μετά τη σύλληψη της,όχι μόνο δεν της έχει προσφερθεί ιατρική περίθαλψη, αντιθέτως έχει δεχθεί πολλαπλές απειλές βιασμού."

Η φωτογραφία είναι αρχείου.

Αποσυνδεδεμένος RASTA

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #466 στις: Κυρ 14 Μάρ 2021 09:17 »
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος dk

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #467 στις: Κυρ 14 Μάρ 2021 13:28 »
είναι πολλά μικρά συμβάντα που διαμορφώνουν ένα κλίμα το οποίο ελάχιστα θυμίζει δημοκρατία.
Ενδεχομένως βέβαια έτσι να ήταν και παλαιότερα και χάρη στην εξέλιξη των κινητών και την πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα και γενικότερα το διαδίκτυο, να ξεμπροστιάζονται συμπεριφορές
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=PTa4L2XiCjk&fbclid=IwAR2XrveiOrrTXbGCMT3Il1_e9d86YV1poUzbJ55dMFcGt7_bMflEtLJ_rYQ

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #468 στις: Κυρ 14 Μάρ 2021 14:51 »
Μετά από 2 μέρες κράξιμο η Μπακογιάννη θυμήθηκε να δηλώσει συντετριμμένη για το συγκεκριμένο ατύχημα που προκάλεσε η προσωπική της ασφάλεια.

Συνδεδεμένος born_in_drakolimni

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #469 στις: Κυρ 14 Μάρ 2021 15:20 »

:pas: :pashat: :joker:

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #470 στις: Κυρ 14 Μάρ 2021 16:47 »
είναι πολλά μικρά συμβάντα που διαμορφώνουν ένα κλίμα το οποίο ελάχιστα θυμίζει δημοκρατία.
Ενδεχομένως βέβαια έτσι να ήταν και παλαιότερα και χάρη στην εξέλιξη των κινητών και την πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα και γενικότερα το διαδίκτυο, να ξεμπροστιάζονται συμπεριφορές
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=PTa4L2XiCjk&fbclid=IwAR2XrveiOrrTXbGCMT3Il1_e9d86YV1poUzbJ55dMFcGt7_bMflEtLJ_rYQ

Τροχαίο στη Βουλή: Εγκεφαλικά νεκρός ο Ιάσονας - Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός των Επισήμων

Εγκεφαλικά νεκρός, είναι σύμφωνα με την οικογένειά του, ο 23χρονος Ιάσονας ο οποίος είχε τροχαίο ατύχημα το μεσημέρι της Παρασκευής μπροστά από τη Βουλή, με εμπλοκή οχήματος της ΕΛ.ΑΣ με συμβατικές πινακίδες.

«Ο αδερφός μου είναι εγκεφαλικά νεκρός. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη», δήλωσε στην ιστοσελίδα rosa.gr η αδερφή του 23χρονου οδηγού, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι η οικογένεια θα προχωρήσει σε δωρεά οργάνων.

Ο αστυνομικός που οδηγούσε το υπηρεσιακό όχημα, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε σε διαθεσιμότητα μέχρι την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο.

Σε ανακοίνωση της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής αναφέρει ότι: «Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 και ώρα 12.25΄, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής, υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της».

Συνεχίζοντας η ΓΑΔΑ επισημαίνει ότι: «Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.).

Επίσης, ενημερώθηκε ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το πέρας της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία.

Σημειώνεται ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα».

Ντόρα Μπακογιάννη: «Βαθύτατα συντετριμμένη»
Παρέμβαση έκανε και η βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σε ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνει: «Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την "ώρα του πρωθυπουργού" υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσονα. Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν».

Το περιστατικό έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης κυκλοφορίας, με το υλικό να βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρμοδίων που θα αποφανθούν για τα αίτια.

https://www.reader.gr/news/koinonia/355883/trohaio-sti-voyli-egkefalika-nekros-o-iasonas-se-diathesimotita-o-astynomikos

>:( >:( >:(

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #471 στις: Κυρ 14 Μάρ 2021 17:03 »
Στο βίντεο πάντως φαίνεται ο τροχονόμος να τραμπουκίζει τον αυτόπτη μάρτυρα που έλεγε ότι το παλικάρι πέρασε με πράσινο.Αυτό δηλαδή είναι η προβλεπόμενη διαδικασία;Ενώ το ατύχημα έγινε Παρασκευή,το θυμήθηκαν την Κυριακή;2 μέρες τώρα μούγκα στην στρούγκα.

Αποσυνδεδεμένος arispas

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #472 στις: Κυρ 14 Μάρ 2021 18:33 »
Αυτό το βίντεο που υπάρχει;

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #473 στις: Κυρ 14 Μάρ 2021 18:39 »
Φαίνεται και στο παραπάνω βίντεο που έβαλε ο dk

Αποσυνδεδεμένος Mikkael_Sin

• Hero Member
  • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
    • Προφίλ
« Απάντηση #474 στις: Δευ 15 Μάρ 2021 21:58 »
Έδειχνε στις ειδήσεις δηλώσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ρωτάει ο μικρός: "Μπαμπά, αυτό το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη... σε ποια χώρα είναι;" 

Τι να του πεις;  :P
"I'VE CROSSED AN OCEAN OF WINE TO FIND YOU..."
     - Απέραντος ο θάνατος δίχως μήνες κι αιώνες -
             Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ