Αποστολέας Θέμα: Ελληνοτουρκικά...  (Αναγνώστηκε 16456 φορές)

Αποσυνδεδεμένος ayuto1966

• Hero Member
  • Τα χιλιομετρα ειναι λιγα
    • Προφίλ
Απ: Ελληνοτουρκικά...
« Απάντηση #250 στις: Τετ 27 Μάι 2020 11:08 »
Το Κορονοιο περιμενες για να δεις τους αποτυχημενους που αναφερα,και για τους οποιους πανυγηριζατε στην εκλογη τους ,λογω χαρη Τραμπ και Τζονσον..

Εδω στην Ελλαδα παντως ειναι διαφορετικα τα πραγματα

Χαρη στον καλο  μας Κορονοιο η Νεα Δημοκρατια ηταν  η χαρα των μιζαδωρων των λαδεμπορων, των καναλαρχοεφοπλιστωνεπιχειρηματιων και καθε λογης απατεωνων που λυμαινοντε την χωρα μας

Καλα ελα στα δικα μας
Θα μας φτιαξει το γηπεδο η Νεα Δημοκρατια
Εστω ρε μπουστη μου το νεο κλειστο????????????

:)) :)) :)) :)) :)) :))

Ελα το σανοοοοοοοοοοοοοοοοοο

ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΟΧΙ ΓΙΑ NAZIS

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
  • live long and prosper ΠΑΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #251 στις: Τετ 27 Μάι 2020 13:09 »
Το Κορονοιο περιμενες για να δεις τους αποτυχημενους που αναφερα,και για τους οποιους πανυγηριζατε στην εκλογη τους ,λογω χαρη Τραμπ και Τζονσον..

Εγώ δεν πανηγύρισα εκλογή Τραμπ. Γιατί το λες αυτό;
Μάλιστα θα φροντίσω όσο μπορούν οι δυνάμεις μου να μην επανεκλεγεί.

Όσο για τον Τζόνσον, θα φανεί αν η κίνηση της αποχωρήσεως από την ΕΕ ωφελήσει τη χώρα του. Πάντως με τον κορωνοϊό έκανε λάθος και το πλήρωσε ο ίδιος προσωπικά.

Όσο για τα δικά μας, να θυμάσαι την αναδιάρθρωση μετά τη λήξη του πρωταθλήματος συνοδευόμενες από κενές υποσχέσεις που μας έριξαν κατηγορία. Παρηγοριά μας έμεινε η ευχή του αρχηγού σου σε πρώτο πληθυντικό "οπότε ας μην στεναχωριούνται που πέσαμε στην δεύτερη εθνική. Του χρόνου θα ξανανέβουμε" και η δικαιολογημένη λάβρα αντίδραση της ΠΑΕ με ατάκες του τύπου «Δεν γνωρίζετε κατά πού πέφτουν οι Ζωσιμάδες»  και «ενώ αποδεχτήκατε να συζητήσετε και να γευματίζατε προσφάτως με άλλους παράγοντες – υπαλλήλους ΠΑΕ, πιο ενδιαφέρουσας προφανώς εκλογικής περιφέρειας, αρνηθήκατε από την άλλη επανειλημμένως το τελευταίο διάστημα και πάρα τις προσπάθειες που έγιναν, να συνομιλήσετε έστω και λίγο, με τον Πρόεδρο της “ομάδας σας”!»
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/orgi-pas-giannina-kata-prothypoyrgoy-alexi-tsipra

Αποσυνδεδεμένος PAS and stale bread

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #252 στις: Τρι 16 Ιούν 2020 01:17 »
21 χρόνια πριν. Στο 3:54

Αποσυνδεδεμένος P@sL@S

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #253 στις: Σαβ 11 Ιούλ 2020 12:07 »
Έγινε τζάμι με το όνομα Αγία Σοφία..
 ::) ::) ::) ::)

Και μετα θα πει ο σουλτάνος, δώστε μου για να μην το κάνω... Ωραίος
..

Αποσυνδεδεμένος mandrakoukos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #254 στις: Σαβ 11 Ιούλ 2020 12:18 »
Στα γεωπολιτικά παιχνίδια βλέπει τον δεύτερο με στρατιωτικά κυαλια.

Αποσυνδεδεμένος RASTA

• Hero Member
    • Προφίλ
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #256 στις: Σαβ 11 Ιούλ 2020 17:22 »
Παράθεση
Η σύγκρουση δεν είναι μεταξύ χριστιανισμού και ισλάμ, αλλά μεταξύ καπιταλιστών και εργατών

:)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :))

Αποσυνδεδεμένος RASTA

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #257 στις: Σαβ 11 Ιούλ 2020 18:51 »
Παράθεση
Η σύγκρουση δεν είναι μεταξύ χριστιανισμού και ισλάμ, αλλά μεταξύ καπιταλιστών και εργατών

:)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :))
Με τον εργάτη Τούρκο αδερφό μου δεν έχω να χωρίσω τίποτα.
Με το συνειδητοποιημένο τμήμα της εργατικής τάξης της Τουρκίας θα βαδίσω δίπλα δίπλα στους δρόμους των αγώνων....σε πονάει που υπάρχει κ αυτή η Τουρκία;.... εκτίθεσαι, περισσότερο από όταν υπερασπιζοσουν το φαγοπότι με τις μίζες στα ΜΜΕ...
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος mandrakoukos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #258 στις: Σαβ 11 Ιούλ 2020 18:59 »
Είναι πάντως άξιο θαυμασμού το πως το εφευρημα των εθνικών κρατών κρατά με τέτοια επιτυχία την εργατική τάξη δέσμια των κατά τόπους ιερατείων του, τόσα χρόνια μετά.
Που να τους ανταγωνιστείς τόσο εφευρετικούς αντιπάλους;

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #259 στις: Σαβ 11 Ιούλ 2020 19:13 »
Παράθεση

Με το συνειδητοποιημένο τμήμα της εργατικής τάξης της Τουρκίας θα βαδίσω δίπλα δίπλα στους δρόμους των αγώνων....σε πονάει που υπάρχει κ αυτή η Τουρκία;.... εκτίθεσαι, περισσότερο από όταν υπερασπιζοσουν το φαγοπότι με τις μίζες στα ΜΜΕ...

Τι εκτίθεμαι ρε φίλε. Ενστερνίζεσαι την κάθε μαλακία που γράφει η κατιούσα ή το ΚΚ... Ο Ερντογάν χέστηκε για τη σύγκρουση μεταξύ εργατών και καπιταλισμού όσον αφορά την Αγιά Σοφιά.  Για ψηφαλάκια το έκανε ή για να στείλει μήνυμα στη Δύση.

Αποσυνδεδεμένος RASTA

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #260 στις: Σαβ 11 Ιούλ 2020 19:27 »
Παράθεση

Τι εκτίθεμαι ρε φίλε. Ενστερνίζεσαι την κάθε μαλακία που γράφει η κατιούσα ή το ΚΚ... Ο Ερντογάν χέστηκε για τη σύγκρουση μεταξύ εργατών και καπιταλισμού όσον αφορά την Αγιά Σοφιά.  Για ψηφαλάκια το έκανε ή για να στείλει μήνυμα στη Δύση.
έχεις δίκιο,ο Ερντογάν είναι α-ταξικος, μια παρθενογένεση...ειρωνευεσαι ένα κομμάτι της ανακοίνωσης, αποκομμένο από το σύνολο της,λες κ δεν καταλαβαίνεις την ουσία....κ επιμένεις ότι δεν τρέχει τίποτα,κ ότι οι άλλοι γράφουν μαλακίες... ζήτω οι κουμπάρες ( το πιασες το υπονοούμενο;)

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος dio

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #261 στις: Σαβ 11 Ιούλ 2020 21:33 »
Κωνσταντίνος την έκτισε, Κωνσταντίνος την έχασε, Κωνσταντίνος θα την πάρει πίσω και θα κάνει πάλι την Αγία Σοφία εκκλησία

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

• Hero Member
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
« Απάντηση #262 στις: Σαβ 11 Ιούλ 2020 21:58 »
Ετοιμάζονται συλλαλητήρια κατά της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Οι παρακάτω, γνωστοί για τους αγώνες τους για τη Δημοκρατία, μπατριώτες νοικοκυραίοι

σκέφτονται να ηγηθούν των διαδηλώσεων αλλά τους το απαγορεύει ο νέος νόμος του Χρυσοχουντίδη...
Μάλιστα του έβαλαν χέρι για το νόμο περί συναθροίσεων που ψήφισαν και που πλέον τους γυρνάει μπούμερανγκ αφού τους περιορίζει αυτό το δικαίωμα...

Αποσυνδεδεμένος P@sL@S

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #263 στις: Σαβ 11 Ιούλ 2020 22:50 »
Ότι να ναι είσαστε πάντως... Μα τον Θεό, Αλλάχ άθεο ότι και καλά πιστεύετε, εσείς οι και καλά διεθνιστες κομουνιστές έχετε τρικυμία εν κρανίο..
Επί της ουσίας έχετε να πείτε κάτι, ή ότι λέει το κόμμα?
Αν όχι, αφήστε και κανένα θέμα που να μην το κάνετε μπουρδελο.
« Τελευταία τροποποίηση: Σαβ 11 Ιούλ 2020 22:53 από P@sL@S »

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #264 στις: Σαβ 11 Ιούλ 2020 23:50 »
Μην κοιτάς εμένα και τί πιστεύω εγώ, άσε με εμένα.
Η ελπίδα είναι στον κόσμο που πιστεύει ακόμα στον Μωυσή και να είσαι σίγουρος ότι με τη μαγική του ράβδο και την ερυθρά θάλασσα θα διασχίσει, και το μάννα εξ ουρανού θα φέρει για να χορτάσει ο κόσμος που τον πιστεύει, και τον λαό θα τον επιστρέψει στη Γη της επαγγελίας.
Και μετά όλοι μαζί θα γυρίσουν πλευρό και θα χτυπήσουν στον κομοδίνο και θα ξυπνήσουν.
Όσοι κοιμούνται ακόμη βέβαια...

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #265 στις: Κυρ 12 Ιούλ 2020 00:13 »
Βασικά ποιον Μωυσή.Εδώ πιστεύουν ότι θα γίνει ΓΠΠ,θα παρακολουθούν άνετοι και ωραίοι,άντε να πεινάσουν λίγο,θα πάνε να κάνουν λειτουργία στην Αγιά Σοφία.
Σε μια τέτοια περίπτωση στην καλύτερη θα γίνεις πρόσφυγας,στην χειρότερη θα αφανιστεί το ανθρώπινο είδος.
Κρίμα που δεν κατεβαίνει ο Χριστός να τους πάει δικαστήριο για συκοφαντική δυσφήμιση.

Αποσυνδεδεμένος RASTA

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #266 στις: Κυρ 12 Ιούλ 2020 00:14 »
Ότι να ναι είσαστε πάντως... Μα τον Θεό, Αλλάχ άθεο ότι και καλά πιστεύετε, εσείς οι και καλά διεθνιστες κομουνιστές έχετε τρικυμία εν κρανίο..
όχι χωρίς γραμμή ούτε για κατούρημα δεν πάμε....μα το θεό που πιστεύεις σου λέω,κ που ευτυχώς σου άνοιξε τα μάτια κ δεν έγινες κομμουνιστής....

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος P@sL@S

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #267 στις: Κυρ 12 Ιούλ 2020 10:14 »
Ρε αφήστε εμένα, κοιτάξτε τον εαυτό σας πρώτα.

Εσείς μπήκατε εδώ, ο ένας έβαλε κάτι από το ΚΚΕ Τουρκίας, ο άλλος από διαδηλώσεις για την Μακεδονία. Φαντάζομαι στο μυαλό σας, συνδέονται με την Αγία Σοφία.
Και πουλάτε και εξυπνάδες κιόλας.
Το ότι δεν σέβεστε τα θρησκευτικά πιστεύω των άλλων μου δείχνει τι άνθρωποι εισάστε.
Ελπίζω να το καταλάβετε αυτό.
Τώρα θα αρχίσετε πάλι τις εξυπνάδες περί Μωυσή θρησκειών κλπ.
Και την τελική εγώ δεν ανέφερα πουθενα για θρησκείες. Αλλά εσείς οι μάγκες του πληκτρολογιου αρχίσατε τις εξυπνάδες. Γιατί είσαστε και πολύ έξυπνοι λέμε.. Παρτε καμία γραμμή, οποιαδήποτε από γραμμή τηλεφώνου ή την άλλη την καλή αυτή και ξεκινήστε να γράφετε.

Και που σαι εσύ που κάνεις τον modarator θέλω να σβήσεις τον λογαριασμό μου. Βρες τρόπο, και καντο. Απαντήσεις του στυλ, μην ξαναμπείς κια τέτοιες μαλακιες δνε θέλω.

Έχετε ξεφυγει οι γνωστοί 2, 3 εδώ μέσα, και μας έχετε πρήξει τα @@ με τις κατιουσες και τις ανούσιες και τον κομμουνισμός σας.

Μείνετε λοιπον οι ίδιοι και οι ίδιοι και πείτε τις μαλακιες σας.
Μου αρέσει που λεγαται και για το φόρουμ του άλλων κιόλας.

Απαιτω άμεσο σβήσιμο του λογαριασμού μου.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #268 στις: Κυρ 12 Ιούλ 2020 10:37 »
Κάποιος άλλος ξεκίνησε και μίλαγε για τρικυμία στο κρανίο.Αν δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις τότε εσύ έχεις το πρόβλημα.
Βασικά το πρόβλημα σου είναι γιατί έβαλε άρθρο της κατιούσας.
Γιατί καμιά αναφορά δεν έγινε στην θρησκεία αλλά στους μπατριώτες που θυμήθηκαν ξαφνικά την Αγία Σοφία.Συγχρόνως θυμούνται ότι είναι και χριστιανοί.Μόνο που δεν έχουν καμία σχέση με την διδασκαλία του Χριστού.Γιατί ο Χριστός δεν δίδαξε ούτε εθνικισμό,ούτε,ρατσισμό,ούτε μισανθρωπιά.
Αν δεν αντέχεις άλλη άποψη υπάρχει η ομάδα αναγούλας να διαβάζεις τους μπατριώτες χρυσαύγουλους και ψεκασμένους για να συμφωνείς μαζί τους. 

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #269 στις: Κυρ 12 Ιούλ 2020 13:14 »
Παράθεση

έχεις δίκιο,ο Ερντογάν είναι α-ταξικος, μια παρθενογένεση...ειρωνευεσαι ένα κομμάτι της ανακοίνωσης, αποκομμένο από το σύνολο της,λες κ δεν καταλαβαίνεις την ουσία....κ επιμένεις ότι δεν τρέχει τίποτα,κ ότι οι άλλοι γράφουν μαλακίες... ζήτω οι κουμπάρες ( το πιασες το υπονοούμενο;)

Ο Ερντογάν κάνει ένα θεοκρατούμενο ισλαμικό κράτος αλά Χομεϊνί. Φυσικά δεν είναι α-ταξικός αλλά καμία σχέση δεν έχει με τις τάξεις που έχεις στο μυαλό σου. Ο Ερντογάν ζει 200 χρόνια στο παρελθόν.  Το ΚΚ Τουρκίας αρπάζει την ευκαιρία να το γυρίσει σε κόντρα μεταξύ 'capitalist class' (τι σημαίνει αυτό; Δηλαδή εργάτες δεν είναι καπιταλιστές; ) και εργατών. Μια μαλακία και μισή δηλαδή.

Αντί να ανησυχείτε που έχουμε εχθρικό γείτονα που μετατρέπεται σε νέο Ιράν με αγιατολάχ χομεϊνί που έχει μαζέψει όλες τις εξουσίες σε ένα πρόσωπο, αρπάζετε την ευκαιρία να κάνετε μικροπολιτική μέσα στο pas.gr (και δεν απευθύνομαι μόνο σε σένα Rasta).

Όσο για τις κουμπαριές Καραμανλή, ΓΑΠ, κλπ, ανέκαθεν γίνονταν με εχθρούς ως απόπειρα δημιουργίας καλύτερων σχέσεων. Η ιστορία είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα από αρχαιοτάτων χρόνων.

@φον, κανείς δεν είναι τέλειος χριστιανός. Ο Χριστός επίσης δεν δίδαξε τη βία, την καταπίεση, ή ακόμα και την απάρνηση του Θεού, αλλά τα είδαμε όλα αυτά στην αριστερά και στον Στάλιν.

Βλέπω σε ενοχλεί η συγκεκριμένη ομάδα, αλλά η ομάδα αλήθειας δεν είναι χρυσαυγίτες αλλιώς θα βλέπαμε να χτυπάνε και τη ΝΔ.  Μην παρακολουθείς την ομάδα αλήθειας όμως, κάτσε βλέπε την ομάδα λήθης αν και τη βλέπω πολύ αργόσχολη.

Αποσυνδεδεμένος RASTA

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #270 στις: Κυρ 12 Ιούλ 2020 13:53 »
Δεν είναι εχθρός ο Ερντογάν, κουμπάρος είναι κ οι Τουρκία σύμμαχος μας στο ΝΑΤΟ, από την εποχή που πολεμήσαμε μαζί στη Κορέα...δίκιο έχεις my8os, μαλακίες λέω εγώ για την ταξική διάρθρωση της κοινωνίας,ξεχναω ότι ο Λάσκαρης κατάργησε την ταξική πάλη....

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #271 στις: Κυρ 12 Ιούλ 2020 13:58 »
@φον, κανείς δεν είναι τέλειος χριστιανός. Ο Χριστός επίσης δεν δίδαξε τη βία, την καταπίεση, ή ακόμα και την απάρνηση του Θεού, αλλά τα είδαμε όλα αυτά στην αριστερά και στον Στάλιν.

Βλέπω σε ενοχλεί η συγκεκριμένη ομάδα, αλλά η ομάδα αλήθειας δεν είναι χρυσαυγίτες αλλιώς θα βλέπαμε να χτυπάνε και τη ΝΔ.  Μην παρακολουθείς την ομάδα αλήθειας όμως, κάτσε βλέπε την ομάδα λήθης αν και τη βλέπω πολύ αργόσχολη.
Οι αριστεροί δεν δήλωναν χριστιανοί σε αντίθεση με το μεγαλύτερο κομμάτι των μπατριωτών.

Η ομάδα αναγούλας έχει μέσα και χρυσαύγουλους.Μέσα στην νδ είναι πλέον οι συγκεκριμένοι εκτός και αν κάποιος θέλει να εθελοτυφλεί.Επίσης ανέκαθεν υπήρχαν υπόγειες διαδρομές μεταξύ τους.
Δεν παρακολουθώ καμιά από τις 2 ομάδες.Έχω καλύτερα πράγματα να κάνω.

Στο μεταξύ ο ράστα και ο κρίμσον αμέσως μετά δεν ασχολήθηκαν με τον συγκεκριμένο.Ούτε και εγώ.Απλά θα μπορούσε να πει ότι διαφωνεί με τα λεγόμενα του ΚΚΤ αλλά μάλλον είναι καλύτερα να μιλάει για τρικυμίες.Στο μεταξύ αυτά που γράφει εκεί το ΚΚΤ μάλλον δεν θα διαφωνήσει κάποιος στο μεγαλύτερο κομμάτι.

Επίσης ένα άλλο που διάβασα ήταν ότι από το 1991 υπάρχει αίθουσα προσευχής και γίνεται προσευχή.Βέβαια θυμηθήκαμε τώρα να πετάξουμε πύρηνους λόγους.Το ακόμα καλύτερο ήταν ότι υπάρχει μια άλλη αγία σοφία,αυτή των παίδων,που θα έπρεπε να μας απασχολεί κάπως παραπάνω.Επίσης από όσο διαβάζω μάλλον θα συνεχίσει η αγία Σοφία να είναι και εν μέρει μουσείο.

Στο μεταξύ και τι δεν διαβάζουμε στην Ελλάδα.Μποικοτάζ στην Τουρκία.Μιλάμε για έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους μας.Πόσα προιόντα είναι κατασκευασμένα εκεί.Φυσικά να μην ψωνίζουμε στην Τουρκία.Ας το πούνε όμως και στα νησιά που είναι δίπλα στα παράλια.Φυσικά παραμένουμε στα ΝΑΤΟ σύμμαχοι.Ποιος επιχειρηματίας είπε να μην πάμε τα καράβια μας εκεί;Βέβαια τώρα το θυμήθηκε και βλέπουμε αν θα γίνει.

Στο μεταξύ εκτός του ΚΚΤ και άλλοι στην Τουρκία είναι εναντίον.

Παράθεση
Αγία Σοφία: Κατά της απόφασης Ερντογάν Τούρκοι νομπελίστες και διανοούμενοι
Διεθνείς αλλά και τουρκικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Κατά της απόφασης Ερντογάν τάσσονται δημόσια Τούρκοι νομπελίστες και διανοούμενοι, την ίδια ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος απορρίπτει τις αντιδράσεις, υποστηρίζοντας ότι αυτό έχει να κάνει με τα «κυριαρχικά δικαιώματα» της χώρας του.

«Η επαναφορά της Αγίας Σοφίας σε τζαμί σημαίνει δυστυχώς ότι δεν είμαστε πλέον κοσμική κοινωνία», δηλώνει ο βραβευμένος με Νόμπελ συγγραφέας Ορχάν Παμούκ στο BBC, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν εκατομμύρια κοσμικοί Τούρκοι σαν εμένα που αντιτίθενται σε αυτό, αλλά δεν εισακούγονται».

Η Ελίφ Σαφάκ, μια από τις πιο γνωστές λογοτεχνικές φωνές στην Τουρκία που ζει στο Λονδίνο, εκτιμά ότι πρόκειται για μια πολιτική απόφαση «με κανένα σεβασμό στην ιστορία, κανένα σεβασμό στον πλουραλισμό».

«Αυτή η παγκόσμια κληρονομιά θα πρέπει να φυλάσσεται ως μουσείο, με ανοικτές τις πόρτες σε όλους και σε όλες τις θρησκείες. Ο θόλος της είναι αρκετά μεγάλος για να αγκαλιάσει την ανθρωπότητα», σημειώνει η συγγραφέας.

twitter

Η δημοσιογράφος Νεβσίν Μενγκιού χαρακτηρίζει την υπόθεση «λανθασμένη», λέγοντας:

«Η κυβέρνηση εξαρτάται από το αίσθημα της νίκης εναντίον των εχθρών που δημιουργεί και χρειάζεται συνεχώς αυτό το συναίσθημα για να διατηρήσει τη βάση και τον εαυτό της μαζί. Η απόφαση της Αγίας Σοφίας είναι μια λανθασμένη απόφαση που λήφθηκε προς αυτή την κατεύθυνση».

twitter

Ικανοποίηση Εμινέ Ερντογάν
Η σύζυγος του Τούρκου προέδρου, Εμινέ Ερντογάν, δήλωσε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter:

«Άκουσα με μεγάλη χαρά ότι το κληροδότημα του Σουλτάνου Μωάμεθ το "Τζαμί Αγία Σοφία" άνοιξε και πάλι στη λατρεία. Δόξα τον Αλλάχ! Είθε τα τζαμιά μας, το μυαλό, οι καρδιές και οι ψυχές μας να γεμίσουν με καθάριους πιστούς! Θα συνεχίσουμε να διατηρούμε αυτό το εξαιρετικό έργο της ανθρώπινης κληρονομιάς ως κόρη οφθαλμού».

twitter

Υπενθυμίζεται ότι ΗΠΑ, Γαλλία, Αθήνα αλλά και «φωνές» από τη Γερμανία και τη Ρωσία καταδίκασαν την προκλητική απόφαση του Τούρκου προέδρου. Την ίδια ώρα, τη Δευτέρα, στο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες ένα από τα θέματα που αναμένεται να κυριαρχήσουν στην ατζέντα είναι η στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα αλλά και το ενδεχόμενο κυρώσεων.
cnn.gr

Επίσης ένα άρθρο προηγούμενων ημερών για το τι συμβαίνει στην Τουρκία,εκτός όλων των άλλων.

Παράθεση
Θα κρίνει η «γενιά Ζ» το πολιτικό μέλλον του Ερντογάν; Το φιάσκο της τηλεδιάσκεψης με νέους

H λεγόμενη «γενιά Ζ» η οποία φαίνεται να «απειλεί» την πρωτοκαθεδρία του Tούρκου προέδρου, σχολιάζει η Deutsche Welle

Το φιάσκο της τηλεδιάσκεψης με νέους που πραγματοποίησε πρόσφατα ο Ερντογάν επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για τη λεγόμενη «γενιά Ζ» η οποία φαίνεται να «απειλεί» την πρωτοκαθεδρία του Tούρκου προέδρου.

Η λεγόμενη «γενιά Ζ» στην Τουρκία, οι νεαροί δηλαδή Τούρκοι που γεννήθηκαν στην πλειονότητά τους μετά την καμπή της νέας χιλιετίας, δεν μεγάλωσε απλώς με το ίντερνετ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με ένα κινητό στο χέρι. Πρόκειται για τη γενιά που ουσιαστικά «μεγάλωσε» και με τον Tούρκο πρόεδρο Ερντογάν και το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Μια περίεργη υπόθεση έφερε πρόσφατα τη γενιά Ζ και πάλι στο προσκήνιο στην Τουρκία. Ενώ οι μαθητές προετοιμάζονταν για τις κεντρικές εξετάσεις εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας (ΥΚS) που θα γίνονταν κανονικά στα τέλη Ιουλίου, οι αρχές αποφάσισαν να τις επισπεύσουν κατά έναν ολόκληρο μήνα και συγκεκριμένα στις 27 και 28 Ιουνίου.

Η απόφαση προκάλεσε την οργή των επίδοξων φοιτητών που εκτιμούν ότι οι αρχές ενήργησαν με αμιγώς οικονομικά κίνητρα. Στόχος της επίσπευσης, όπως υποστηρίζουν, είναι η ενίσχυση των εσωτερικού τουρισμού. Διότι με έναν μήνα διαβάσματος λιγότερο, οι νέοι θα έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους για διακοπές. Και αυτό παρά τον αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης με κορωνοϊό. Η τουρκική κυβέρνηση διέψευσε βέβαια τη σχετική φημολογία.

Οι νέοι αισθάνονται ανασφαλείς
«Είναι φοβερό να βάζουν τον τουρισμό και την οικονομία πάνω από την υγεία» λέει η 19χρονη Ασλί από την Άγκυρα που έδινε φέτος για δεύτερη χρονιά τις εισαγωγικές εξετάσεις.

«Πλέον δεν ξέρουμε ποιόν μπορούμε να εμπιστευόμαστε», λέει ο Φατίχ, μαθητής από την πρωτεύουσα. Ακόμη και λίγες μέρες πριν από τη νέα ημερομηνία των εξετάσεων δεν ήταν σαφές εάν θα υπάρξει κι άλλη μεταφορά τους. «Είμαστε στην Τουρκία, όλα είναι πιθανά» όπως λέει.

Οι νέες και νέοι «εκδικήθηκαν» όμως πρόσφατα τον Tούρκο πρόεδρο με τον δικό τους τρόπο. Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με νέους που διοργάνωσε το προεδρικό Μέγαρο μια μέρα πριν από την έναρξη των εξετάσεων και η οποία μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Youtube, αναρτήθηκαν χιλιάδες μηνύματα εξαγριωμένων νέων που έβαλαν κατά του Ερντογάν υπό το hashtag «OyMoyYok» (δεν θα πάρεις την ψήφο μου) και με πάνω από 360.000 dislikes. Ο ψηφιακός πόλεμος μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο twitter.

Ποια είναι η γενιά Ζ;
Μετά το «αντάρτικο» αυτό των νέων η γενιά Ζ έχει μπει πλέον στο στόχαστρο αναλυτών και κοινής γνώμης. Η γενιά αυτή περιλαμβάνει ουσιαστικά τους νέους που γεννήθηκαν μεταξύ 1995 και 2010 και που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αριθμεί περί τα 13 εκατομμύρια νέες και νέους. Σε μελλοντικές εκλογές αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο. Πολλοί από αυτούς αναμένεται να ψηφίσουν προσεχώς για πρώτη φορά. Η διερεύνηση των προθέσεών τους εξελίσσεται σε γρίφο για πολύ δυνατούς λύτες.

Μεγάλη έρευνα του Ινστιτούτου Gezici Aristirma Merkezi έβαλε πρόσφατα στο μικροσκόπιο τη γενιά Ζ σε 12 τουρκικές επαρχίες. Συγκεκριμένα οι νέοι ρωτήθηκαν για τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, τις αντιλήψεις και τις εκλογικές τους προτιμήσεις.

«Η γενιά αυτή θα είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές των επόμενων βουλευτικών εκλογών του 2023» εκτιμά ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Μουράτ Γκετσίσι. Οι νέοι αυτοί της γενιάς Ζ αντιστοιχούν στο 12% του συνολικού εκλογικού σώματος και αναμένεται να επιβάλουν τα δικά τους θέματα στον προεκλογικό αγώνα: τη δικαιοσύνη και τα εισοδήματα. Ο ειδικός περιγράφει τους νέους της γενιάς αυτής ως άτομα «που ενδιαφέρονται περισσότερο για το περιβάλλον και νιώθουν καλύτερα τα προβλήματα του άλλου» από τις προηγούμενες γενιές. Επιπλέον η έρευνα κατέδειξε ότι το 55% τη γενιάς Ζ επηρεάζει την εκλογική συμπεριφορά των γονέων τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και οι γονείς επηρεάζουν τα παιδιά. Κάθε άλλο. «Το 87,5% των ερωτηθέντων νέων απάντησαν ότι οι γονείς δεν μπορούν να επηρεάσουν τις εκλογικές τους προτιμήσεις». Οι παραδοσιακές αξίες δεν φαίνεται να παίζουν μεγάλο ρόλο στους νέους, σύμφωνα με τον ειδικό.

Δυσαρεστημένη η γενιά Ζ
Ένα από τα πολλά επιχειρήματα κατά του Ερντογάν και του κόμματός του είναι και η βαθιά οικονομική κρίση που περνά η Τουρκία. Στις ηλικίες μεταξύ 15 έως 24 ετών η ανεργία κυμαίνεται στο 25% σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας. Γι' αυτό και πολλοί νεαροί Τούρκοι εγκαταλείπουν την πατρίδα τους αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο στην Ευρώπη.

Ο Μπαρίς Ιλγκέν που μόλις τελείωσε τη σχολή Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων λέει ότι δεν τον εκφράζει κανένα κόμμα στην Τουρκία. Και εμφανίζεται ιδιαίτερα απαισιόδοξος για το μέλλον. «Αγαπώ τη χώρα μου, αλλά νομίζω ότι για λίγα χρόνια πρέπει να φύγω στο εξωτερικό». Η 17χρονη μαθήτρια Σίμτζε Κοραλτάν προσθέτει: «Στη χώρα αυτή δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί μέσα στα επόμενα δυο χρόνια».

Όπως εκτιμά ο δημοσιογράφος Τσαν Ερτούνα, η γενιά αυτή δεν προσεγγίζεται με τις «παραδοσιακές μεθόδους». Δεδομένου ότι το κύριο μέσο έκφρασης και επικοινωνίας τους είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απαιτείται μια εντελώς καινούρια γλώσσα. «Μιλάμε για νέους που χρησιμοποιούν το Youtube ως μηχανή αναζήτησης και που διαβάζουν ειδήσεις στο Instagram».

Ο πολιτικός επιστήμονας Νεζίχ Ονούρ Κουρού από την πλευρά του επικρίνει τα συγκυβερνώντα AKP και MHP, επειδή όπως λέει απευθύνονται κυρίως στους ηλικιωμένους, συντηρητικούς και τους ανθρώπους της επαρχίας. Όλοι αυτοί απέχουν παρασάγγας από τον τρόπο ζωής των σημερινών νέων, όπως λέει. «Το κύμα διαμαρτυρίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις ήταν ένα σημείο καμπής. Ακριβώς όπως και οι επόμενες εκλογές του 2023, τις οποίες θα κρίνει η γενιά Ζ».

Με πληροφορίες από Deutsche Welle
lifo.gr

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #272 στις: Κυρ 12 Ιούλ 2020 14:36 »
Τίποτα απολύτως δεν κατάλαβες, σύνταυρε.
Εάν προσέξεις, εάν θελήσεις να προσέξεις, αυτό το οποίο κατακρίνω είναι η απουσία και η αφωνία όλων αυτών των υπερμπατριωτών, των Ράμπο και κομμάντο που παρακινούμενοι από Αδώνιδες, Βορίδηδες, Πλεύρηδες, Κικίλιες αλλά ΚΑΙ από τον σημερινό πρωθυπουργό, έκαναν συλλαλητήρια για τη συμφωνία των Πρεσπών...
Εντυπωσιακή εξίσου και η αφωνία των μακαριωτάτων και παναγιωτάτων Πατριάρχη και Αρχιεπισκόπου...
Τώρα όμως, όλοι οι παραπάνω κατάπιαν αμάσητη την κίνηση του φασίστα σουλτάνου.
Εάν είχες την απαραίτητη ψυχραιμία, θα διέκρινες αυτά που ήθελα να στηλιτεύσω.
Όσο για το εάν πιστεύω ή όχι κάπου, δεν αφορά κανέναν παρά μόνο εμένα. Ξέρω μόνο ότι η διδασκαλία του Χριστού δεν έχει καμία σχέση με ό,τι πρεσβεύει σήμερα ένα τεράστιο κομμάτι ορθοδόξων. Είμαι δε σίγουρος, ότι το συγκεκριμένο αυτό κομμάτι "των πιστών", ο Χριστός θα το πέταγε στο πυρ το εξώτερον, εάν δεν ήταν τόσο φιλεύσπλαχνος, ιδιότητα που λείπει από τους κατ' ευφημισμόν σημερινούς χριστιανούς...
Μόνο και μόνο εάν διαβάσεις ποιους έβαλε στον "κύκλο" του και ποιους δεν ήθελε καν κοντά του, θα καταλάβεις.
Ξέρεις, δεν είναι κακό να είσαι άθεος. Κακό και επικίνδυνο είναι να είσαι θεομπαίχτης. Εάν κατάλαβες, ειδικά το τελευταίο, καλώς.
Δυστυχώς είμαστε γεμάτοι από Φαρισαίους...

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #273 στις: Κυρ 12 Ιούλ 2020 18:09 »
Ράσσια γκουντ! Ράσσια σέιβ ας! 

Παράθεση
Πούτιν: “H απόφαση για την Αγιά Σοφιά είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας”
https://www.alltogethercy.com/poytin-h-apofasi-gia-tin-agia-sofia-einai-esoteriki-ypothesi-tis-toyrkias/

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #274 στις: Κυρ 12 Ιούλ 2020 23:00 »
Καντέρ: «Ο Ερντογάν μετέτρεψε την Αγιά Σοφιά σε τζαμί για να εξασφαλίσει ψήφους» (vid)

Ο Τούρκος σέντερ απολογήθηκε στον ελληνικό λαό για το θέμα της Αγιάς Σοφιάς και τα... έχωσε στον Ερντογάν. 

Ο Ενές Καντέρ φιλοξενήθηκε στον «Alpha» με αφορμή την απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί.

Ο Τούρκος σέντερ πήρε το πλευρό της Ελλάδας, ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό κι επιτέθηκε στον Τούρκο πρόεδρο.

Ο Καντέρ ανέφερε αναλυτικά: «Πιστεύω ότι είναι ένα από τα «παιχνίδια» του Ερντογάν. Θεωρώ ότι είναι απολύτως πολιτικά υποκινούμενη κίνηση.

Η Αγία Σοφία αντιπροσώπευε όλους μας. Είμαι Μουσουλμάνος, αλλά σέβομαι τους άλλους, τις άλλες θρησκείες, τις άλλες κουλτούρες, τις άλλες χώρες».

Αν δεν ήταν ο Ερντογάν, αλλά ήταν κάποιος άλλος πρόεδρος ή πρωθυπουργός που έκανε το ίδιο πράγμα, θα έλεγα ακριβώς τα ίδια λόγια. Υπάρχουν πολλοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι ή Καθολικοί που ζουν σ' αυτή την περιοχή, επομένως πρέπει να σεβαστούμε αυτούς τους ανθρώπους.

Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το Ισλάμ, πιστεύω ότι κάνει ακριβώς αυτό. Μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί για να εξασφαλίσει ψήφους στις εκλογές του 2023.

Πριν από έναν χρόνο έχασε στις δημοτικές εκλογές την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και την Άγκυρα και κατάλαβε ότι χάνει υποστηρικτές και ψήφους. Έτσι χρησιμοποιεί το Ισλάμ για να ενώσει τους υποστηρικτές του και να πει: "Κοιτάξτε τι κατάφερα να κάνω».

Αυτό που γίνεται με την Αγία Σοφία είναι ένα μεγάλο πολιτικό show.

Θέλω πολύ να πω στον ελληνικό λαό ένα «ευχαριστώ» που φέρθηκαν τόσο καλά στους πρόσφυγες, είμαστε γείτονες και τους ευχαριστώ».
gazzetta.gr