Αποστολέας Θέμα: ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναικός 1ος αγώνας 6ος γύρος  (Αναγνώστηκε 11536 φορές)

Αποσυνδεδεμένος pasoles07

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναικός 1ος αγώνας 6ος γύρος
« Απάντηση #25 στις: Τρι 07 Ιαν 2020 04:42 »
[quote author=OV1950 link=topic=7924.msg212255#msg212255 date=157833
Να θυμηθώ και κάτι από το 90...Δώστε μου τον κόσμο του ΠΑΣ και θα πάρω πρωτάθλημα.

Επειδη δεν την ξερω την ιστορια και ακουγεται ενδιαφερουσα αν μπορεις να μου την πεις

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Τρι 07 Ιαν 2020 07:38 »
Ατάκα του Αλαμάνου,τότε προέδρου του Απόλλωνα.

Αποσυνδεδεμένος dk

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Τρι 07 Ιαν 2020 09:10 »
Στείλτε τα χαιρετίσματά σας στην κυπελλούχο του 1980 Καστοριά. Ή καλύτερα στο πτώμα της μιας και η Καστοριά δεν υπάρχει πια.
Η Δόξα έπαιξε σε τρεις τελικούς. Ζηλεύεις την πορεία της τις τελευταίες δεκαετίες;
Ο Ατρόμητος έχει παίξει σε δύο τελικούς, έχει βγει Ευρώπη αλλά στο γηπεδο τρεις κι ο κούκος.
Ο Πιερικός έχει παίξει σε τελικό. Ο Αθηναϊκος έχει παίξει σε τελικό (όταν είχε άμεση σύνδεση με Παναθηναϊκο). Ο Ιωνικός ομοίως. Θα ήθελες να ήσουν στη θέση τους;
Ο Ηρακλής παίζει στα ερασιτεχνικά. Εκεί τους περισσευαν τα μεγάλα λόγια και οι κούφιες επαναστάσεις.
Μία πολλή απλή ερώτηση σχετική με την επαναλαμβανόμενη προσπάθεια αποπροσανατολισμού: ήταν έστω και σε μία ομάδα από αυτές που αναφέρεις η μελλοντική τους κατάπτωση απόρροια της καλής τους πορείας στο Κύπελλο;;; Μήπως για να χρησιμοποιήσω την προσφιλή έκφραση του mythos πετάς επαναλαμβανόμενα την μπάλα στην κερκίδα; Μήπως οι ελάχιστες ελπίδες ανάκαμψης κάποιων από τις ομάδες αυτές είναι η ίδια η ιστορία τους;;;
Προφανώς και πιο εύκολα μπορεί κανείς να αναφέρει πολύ περισσότερες ομάδες οι οποίες ακολουθώντας τέτοιες πρακτικές και μη σεβόμενες της ιστορία τους και τους δυνάμει φιλάθλους τους στα "αδιάφορα παιχνίδια του Κυπέλλου" και σε αυτά που έπαιζαν ενάντια σε όσες δεν μπορούσαν να κτυπήσουν (βλ. δηλώσεις Κόβη) που έχουν καταρρεύσει επίσης.

και για να το θέσω σε αγωνιστικά κριτήρια δικά μας .
Τι θα προτιμούσες να χάσεις πχ 2 βαθμούς με την Παναχαϊκή μεθαύριο (λες και αυτό δεν μπορεί να συμβεί ούτως ή άλλως ή θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την άνοδο) και να κερδίσεις 2-0 τους βάζελους;
Η
Να νικήσεις τους μηνάρες και να χάσεις 0-1 εδώ από τον Παναθηναϊκό;

Στα παραπάνω σενάρια δεν έβαλα στην εξίσωση και ότι πχ μία πιθανή νίκη ή πρόκριση με τον Παναθηναϊκό θα κάνει πιο κατηφορικό το γήπεδο υπέρ μας και σε όλες τις άλλες αναμετρήσεις μας με τις υπερομάδες της Skouproleague-2 ... Ενδεχομένως κιόλας να είχε και ακόμα περισσότερα έσοδα για τον πρόεδρο που εμμονικά υποστηρίζεις καθώς θα γέμιζε περισσότερο και το γήπεδο στα υπόλοιπα παιχνίδια ... (για να μην ξανα-αναφερθώ στη δημιουργία νέων φιλάθλων μικρής ηλικίας που δεν φαίνεται να ενδιαφέρει όσους έχουν μόνο βραχυπρόθεσμους στόχους)     
 Εκτιμώ ότι αν το σκεφτείς σοβαρά και όχι επηρεασμένος από την προσπάθεια να καλύψεις σχεδόν όλες τις ενέργειες της τρέχουσας ιδιοκτησίας θα συμφωνήσεις μαζί μου (καθότι ακόμα έχω την ελπίδα ότι είσαι ΚΑΙ φίλαθλος του ΠΑΣ και όχι απλά στο κοντινό περιβάλλον του Χριστοβασίλη).

και μία επιπλέον παρατήρηση, στην οποία δεν θα ήθελα να σταθείς για να αποφύγεις να απαντήσεις στα πιο πάνω: δεν νομίζω ότι εύκολα μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει ειδικά τους Ηρακλειδείς ότι "τους περισσευαν τα μεγάλα λόγια και οι κούφιες επαναστάσεις".
« Τελευταία τροποποίηση: Τρι 07 Ιαν 2020 09:25 από dk »

Αποσυνδεδεμένος OV1950

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Τρι 07 Ιαν 2020 11:22 »
Στείλτε τα χαιρετίσματά σας στην κυπελλούχο του 1980 Καστοριά. Ή καλύτερα στο πτώμα της μιας και η Καστοριά δεν υπάρχει πια.
Η Δόξα έπαιξε σε τρεις τελικούς. Ζηλεύεις την πορεία της τις τελευταίες δεκαετίες;
Ο Ατρόμητος έχει παίξει σε δύο τελικούς, έχει βγει Ευρώπη αλλά στο γηπεδο τρεις κι ο κούκος.
Ο Πιερικός έχει παίξει σε τελικό. Ο Αθηναϊκος έχει παίξει σε τελικό (όταν είχε άμεση σύνδεση με Παναθηναϊκο). Ο Ιωνικός ομοίως. Θα ήθελες να ήσουν στη θέση τους;
Ο Ηρακλής παίζει στα ερασιτεχνικά. Εκεί τους περισσευαν τα μεγάλα λόγια και οι κούφιες επαναστάσεις.
Μία πολλή απλή ερώτηση σχετική με την επαναλαμβανόμενη προσπάθεια αποπροσανατολισμού: ήταν έστω και σε μία ομάδα από αυτές που αναφέρεις η μελλοντική τους κατάπτωση απόρροια της καλής τους πορείας στο Κύπελλο;;; Μήπως για να χρησιμοποιήσω την προσφιλή έκφραση του mythos πετάς επαναλαμβανόμενα την μπάλα στην κερκίδα; Μήπως οι ελάχιστες ελπίδες ανάκαμψης κάποιων από τις ομάδες αυτές είναι η ίδια η ιστορία τους;;;
Προφανώς και πιο εύκολα μπορεί κανείς να αναφέρει πολύ περισσότερες ομάδες οι οποίες ακολουθώντας τέτοιες πρακτικές και μη σεβόμενες της ιστορία τους και τους δυνάμει φιλάθλους τους στα "αδιάφορα παιχνίδια του Κυπέλλου" και σε αυτά που έπαιζαν ενάντια σε όσες δεν μπορούσαν να κτυπήσουν (βλ. δηλώσεις Κόβη) που έχουν καταρρεύσει επίσης.

και για να το θέσω σε αγωνιστικά κριτήρια δικά μας .
Τι θα προτιμούσες να χάσεις πχ 2 βαθμούς με την Παναχαϊκή μεθαύριο (λες και αυτό δεν μπορεί να συμβεί ούτως ή άλλως ή θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την άνοδο) και να κερδίσεις 2-0 τους βάζελους;
Η
Να νικήσεις τους μηνάρες και να χάσεις 0-1 εδώ από τον Παναθηναϊκό;

Στα παραπάνω σενάρια δεν έβαλα στην εξίσωση και ότι πχ μία πιθανή νίκη ή πρόκριση με τον Παναθηναϊκό θα κάνει πιο κατηφορικό το γήπεδο υπέρ μας και σε όλες τις άλλες αναμετρήσεις μας με τις υπερομάδες της Skouproleague-2 ... Ενδεχομένως κιόλας να είχε και ακόμα περισσότερα έσοδα για τον πρόεδρο που εμμονικά υποστηρίζεις καθώς θα γέμιζε περισσότερο και το γήπεδο στα υπόλοιπα παιχνίδια ... (για να μην ξανα-αναφερθώ στη δημιουργία νέων φιλάθλων μικρής ηλικίας που δεν φαίνεται να ενδιαφέρει όσους έχουν μόνο βραχυπρόθεσμους στόχους)     
 Εκτιμώ ότι αν το σκεφτείς σοβαρά και όχι επηρεασμένος από την προσπάθεια να καλύψεις σχεδόν όλες τις ενέργειες της τρέχουσας ιδιοκτησίας θα συμφωνήσεις μαζί μου (καθότι ακόμα έχω την ελπίδα ότι είσαι ΚΑΙ φίλαθλος του ΠΑΣ και όχι απλά στο κοντινό περιβάλλον του Χριστοβασίλη).

και μία επιπλέον παρατήρηση, στην οποία δεν θα ήθελα να σταθείς για να αποφύγεις να απαντήσεις στα πιο πάνω: δεν νομίζω ότι εύκολα μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει ειδικά τους Ηρακλειδείς ότι "τους περισσευαν τα μεγάλα λόγια και οι κούφιες επαναστάσεις".

1) Το νόημα της αναφοράς-γιατί φαίνεται να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου και να μην θες να το καταλάβεις-είναι: Μια φωτοβολίδα μπορούν να να ρίξουν διάφοροι. Αν η βάση δεν είναι σταθερή, αυτό που θα μείνει θα είναι ένα αδειανό πουκάμισο. Γερή βάση μπορείς να έχεις μόνο όταν έχεις σταθερή παρουσία στην Α'. Αν δεν επιστρέψουμε άμεσα ανοίγει επικίνδυνα ο δρόμος για πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις.
2) Και πάλι επειδή κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου. Προκάλεσα όποιον έχει κάποιο σχόλιό μου για προηγούμενες σεζόν στο κύπελλο να το παραθέσει-φάνηκε όμως ότι δεν έχει κάποιος κάτι. Μιλάω λοιπόν για τη συγκεκριμένη σεζόν. Δεν έβαλα πρώτο το θέμα των πόντων αλλά εγώ δεν φοβάμαι να απαντώ: Αν είχα να διαλέξω, σαφώς θα διάλεγα να μην υπήρχε η παραμικρή βαθμολογική απώλεια.
Έβαλα πρώτα το ζήτημα του να μη ρισκάρουμε τραυματισμούς (και φυσικά, σε ένα τυπάκι που πέταξε κουτσουλιές χωρίς να παραθέτει-ως κότα που είναι-τα σχόλιά μου, υπενθύμισα κάτι επί των τραυματισμών αλλά έπαθε επιλεκτική αμνησία. Αυτός που κατά τα άλλα πέταγε κατηγόριες για επιλεκτική μνήμη).
Εσύ θα προτιμούσες την πρόκριση στους 8 αλλά να έχανες με τραυματισμό (χτύπα ξύλο) τον Κάστρο λόγου χάρη; Η ακριβής θέση μου-παρεμπιπτόντως-είναι "να πάμε συντηρητικά, να μη ρισκάρουμε τραυματισμούς, να  μη σπαταλήσουμε δυνάμεις και αν έρθει η πρόκριση, ακόμα καλύτερα". Η θέση μου δεν είναι καθίστε να χάσετε.
3) Σε κάποιους-αρκετούς-του Ηρακλή τους μύριζε πχ ο Θεοδωρίδης γιατί "δεν είχε όραμα". Έκαναν μεγάλο αγώνα υπέρ του "οράματος" και κατά του Θεοδωρίδη κτλ. Τρώνε τώρα πολύ από αυτό το "όραμα" στα ερασιτεχνικά.

Αποσυνδεδεμένος pextempalla

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Τρι 07 Ιαν 2020 13:56 »
Αν κάθε φορά είναι να σκεφτόμαστε ότι μπορεί σε κάποιο ματς να χτυπήσει ένας βασικός μας ποδοσφαιριστής, δεν πρόκειται να κάνουμε ποτέ Τίποτε.
Η πρόκριση επί του βάζελου θα είναι ένα παράσημο στη φανέλα του ΠΑΣ και μάλιστα ως ομάδα Β εθνικής.
Μόνο έτσι κάνεις νέους φιλάθλους OV, όπως σου είπαν οι σύνταυροι πιο πάνω.
Ο κάθε Κάστρο μπορεί να χτυπήσει με αντίπαλο τηνΠαναχα?ική, την Κασσιόπη ή τα Σούρμενα.
Προτιμώ να χτυπήσει με το βάζελο.
Προσωπκά θέλω παίκτες και προπονητής να ματώσουν για την πρόκριση.
Δε θέλω να γίνουμε βάζελος που πριν αμέτρητα χρόνια προτίμησε να πάει για πρωτάθλημα αντί να παίξει τελικό ουέφα και στο τέλος πήρε τα τρία του και στους δύο θεσμούς...

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
  • live long and prosper ΠΑΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Τρι 07 Ιαν 2020 14:05 »
Οι περισσότεροι τραυματισμοί εξάλλου γίνονται στο ποιοτικό προπονητικό κέντρο μας παρά στο 'παγοδρόμιο' των Ζωσιμάδων οπότε δεν θα πρέπει να μας απασχολούν σε επίσημους αγώνες ιδιαίτερα.

Αποσυνδεδεμένος OV1950

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Τρι 07 Ιαν 2020 14:35 »
Αν κάθε φορά είναι να σκεφτόμαστε ότι μπορεί σε κάποιο ματς να χτυπήσει ένας βασικός μας ποδοσφαιριστής, δεν πρόκειται να κάνουμε ποτέ Τίποτε.
Η πρόκριση επί του βάζελου θα είναι ένα παράσημο στη φανέλα του ΠΑΣ και μάλιστα ως ομάδα Β εθνικής.
Μόνο έτσι κάνεις νέους φιλάθλους OV, όπως σου είπαν οι σύνταυροι πιο πάνω.
Ο κάθε Κάστρο μπορεί να χτυπήσει με αντίπαλο τηνΠαναχα?ική, την Κασσιόπη ή τα Σούρμενα.
Προτιμώ να χτυπήσει με το βάζελο.
Προσωπκά θέλω παίκτες και προπονητής να ματώσουν για την πρόκριση.
Δε θέλω να γίνουμε βάζελος που πριν αμέτρητα χρόνια προτίμησε να πάει για πρωτάθλημα αντί να παίξει τελικό ουέφα και στο τέλος πήρε τα τρία του και στους δύο θεσμούς...

Μπορείς να σκοτωθείς και τρέχοντας με 200 με τη μοτοσυκλέτα χωρίς να φοράς κράνος αλλά μπορείς να σκοτωθείς γλιστρώντας στη μπανιέρα του σπιτιού σου. Σημαίνει αυτό ότι θα πρέπει να βάζεις σε πειρασμό την τύχη σου και να οδηγάς ανεύθυνα στο δρόμο;

Μπορείς να πας σε ένα ματς επιλέγοντας να ξεκινήσεις με πίεση ψηλά από το πρώτο λεπτό για να "πνίξεις" τον αντίπαλο και να πάρεις νωρίς κεφάλι στο σκορ, μπορείς να το πας στη δύναμη (όπως πέρυσι με τον παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα), μπορείς όμως και να προσπαθήσεις να προφυλάξεις τυχόν επιβαρυμένους παίκτες, να κλείσεις τους διαδρόμους πίσω για να κρατήσεις το μηδέν παθητικό και να ανεβάσεις λίγο τρεξίματα στο τελευταίο εικοσάλεπτο μήπως και καταφέρεις να σημειώσεις κάποιο γκολ. Διακινδυνεύεις το ίδιο για τραυματισμό και στις τρεις περιπτώσεις; 

ΥΓ. Τέτοια παράσημα έχουν ουσιαστική αξία όταν είσαι στην Α' Εθνική και έχεις βάλει σε σειρά κάποια πράγματα. Δεν χρειαζόμαστε συμβολικά παράσημα σε αυτή την κρίσιμη σεζόν. Ουσία χρειαζόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Siatrovouni

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Τρι 07 Ιαν 2020 16:01 »
Το timing ειναι πολυ καλο, εμεις στο +7 και ο Παναθηναικος ερχεται μετα απο ντερμπυ. Εννοειται πως επιβαλλεται να χτυπησουμε το ματς. Ειναι επισης το πρωτο μεγαλο τεστ για τον προπονητη μας και δεν πιστευω πως θα αφησει την ευκαιρια.

Ξαναγραψτε ιστορια. Διαλυστε τους τελειωμενους.
Stile di vita

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Τρι 07 Ιαν 2020 16:14 »
Παράθεση
Διούδης, Ξενόπουλος, Χριστογεώργος, Κολοβέτσιος, Κολοβός, Δώνης, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης, Μπεκ, Μπουζούκης, Περέα, Κουρμπέλης, Μαυρομμάτης, Θεοχάρης, Νούνες, Πούγγουρας, Καμπετσής, Αλεξανδρόπουλος, Ζαγαρίτης, Σερπέζης
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Τρι 07 Ιαν 2020 16:21 »
Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα πρέπει να αφήσουμε το θεσμό του Κυπέλλου, σαν να μην μας νοιάζει.

Φυσικά και πρέπει να μας νοιάζει.

Δεν αποπροσανοτολιζόμαστε, αλλά πρέπει να χτυπήσουμε το παιχνίδι οπωσδήποτε.

Δεν καταλαβαίνω τη λογική του OV1950 ότι ομάδες π.χ. Καστορία που είχαν επιτυχίες μετά εξαφανίστηκαν.

Εξαφανίστηκαν για οικονομικούς και διοικητικούς λόγους, όχι εξαιτίας των επιτυχιών τους.

Δεν μπορώ να αντιληφθώ τη σύνδεση των δύο.

Δηλαδή αν π.χ, η Καστοριά δεν είχε πάρει Κύπελλο δεν θα εξαφανίζονταν; Εγώ λέω ότι είναι πιθανότερο να εξαφανιζόταν νωρίτερα και πιο εύκολα.

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Τρι 07 Ιαν 2020 16:26 »
Στην ΑΕΛ τι να στείλω;Στον Αστέρα;Στον Ατρόμητο;Στην Ξάνθη;Στον ΟΦΗ;Στον Πανιώνιο;Στον Απόλλωνα;

Να θυμηθώ και κάτι από το 90...Δώστε μου τον κόσμο του ΠΑΣ και θα πάρω πρωτάθλημα.
Στον Αστέρα, στον Απόλλωνα και στον Ατρόμητο να κάτσεις να μετρήσεις τις λαοθάλασσες που γεμίζουν τα γήπεδα τους.

Το διάβασα κι αυτό. Να αναφέρετε ως παράδειγμα την Ξάνθη. Οι του "στρατοπεδου" που την έφερναν ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Ο ΟΦΗ έχει πάρει κύπελλο και έχει παίξει και σε έναν ακόμη τελικό. Όταν ο Οφη ήταν στην ιδιοκτησία της γνωστής οικογένειας.

Οι 3 που αναφέρεις ουδέποτε είχαν τον κόσμο του ΠΑΣ.

Αποσυνδεδεμένος OV1950

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Τρι 07 Ιαν 2020 16:52 »

Δεν καταλαβαίνω τη λογική του OV1950 ότι ομάδες π.χ. Καστορία που είχαν επιτυχίες μετά εξαφανίστηκαν.

Εξαφανίστηκαν για οικονομικούς και διοικητικούς λόγους, όχι εξαιτίας των επιτυχιών τους.

Δηλαδή αν π.χ, η Καστοριά δεν είχε πάρει Κύπελλο δεν θα εξαφανίζονταν; Εγώ λέω ότι είναι πιθανότερο να εξαφανιζόταν νωρίτερα και πιο εύκολα.

Ο λόγος που δεν καταλαβαίνεις τη σύνδεση, είναι διότι δεν έγινε σύνδεση.

Αυτό που έγινε είναι να πω ότι αν δεν υπάρχει στέρεα βάση, από μια επιτυχία-φωτοβολίδα, στο τέλος μένει ένα αδειανό πουκάμισο. Και στέρεα βάση για να χτίσεις, αποκτάς όταν έχεις κατακτήσει σταθερή παρουσία στην Α' Εθνική. Γι' αυτό γράφω ότι είναι εξαιρετικά κρίσιμο να επιστρέψουμε άμεσα στην Α' και πως πρέπει να πάρουμε κάθε μέτρο προκειμένου να διαφυλάξουμε αυτό το στόχο και να μη ρισκάρουμε τον κύριο στόχο για χάρη έτερου στοχου. Αναφέρθηκα πολύ συγκεκριμένα υπέρ ποιου πλάνου αγώνα τάσσομαι. Δεν  είπα να κάτσουμε επίτηδες να χάσουμε. Αν διαβάσεις τα σχόλια προσεκτικά και χωρίς μεροληψια, θα το διαπιστώσεις.
« Τελευταία τροποποίηση: Τρι 07 Ιαν 2020 16:58 από OV1950 »

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

• Hero Member
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Τρι 07 Ιαν 2020 17:10 »

Ο λόγος που δεν καταλαβαίνεις τη σύνδεση, είναι διότι δεν έγινε σύνδεση.

Αυτό που έγινε είναι να πω ότι αν δεν υπάρχει στέρεα βάση, από μια επιτυχία-φωτοβολίδα, στο τέλος μένει ένα αδειανό πουκάμισο. Και στέρεα βάση για να χτίσεις, αποκτάς όταν έχεις κατακτήσει σταθερή παρουσία στην Α' Εθνική. Γι' αυτό γράφω ότι είναι εξαιρετικά κρίσιμο να επιστρέψουμε άμεσα στην Α' και πως πρέπει να πάρουμε κάθε μέτρο προκειμένου να διαφυλάξουμε αυτό το στόχο και να μη ρισκάρουμε τον κύριο στόχο για χάρη έτερου στοχου. Αναφέρθηκα πολύ συγκεκριμένα υπέρ ποιου πλάνου αγώνα τάσσομαι. Δεν  είπα να κάτσουμε επίτηδες να χάσουμε. Αν διαβάσεις τα σχόλια προσεκτικά και χωρίς μεροληψια, θα το διαπιστώσεις.
Δεν είπατε να κάτσουμε να χάσουμε, όντως.

Αλλά και αυτή η βάση που λέτε...
8 χρόνια "βασισμένοι" ήμασταν, δεν πρόσεξα να έχουμε στόχο μία μεγάλη διάκριση στο Κύπελλο.
Από κουβέντες, ναι, το έλεγαν.
Αλλά στην πράξη, με μία εξαίρεση στη Λάρισα όπου ο Κόντε πήγε να μας περάσει στον επόμενο γύρο μόνος του, δεν είδα κάποια σοβαρή προσπάθεια.
Α! Και στη Λεωφόρο που τους τρομάξαμε με την κεφαλιά του Σκόνδρα στο φινάλε.
Και δεν παραγνωρίζω την Ευρωπαϊκή μας έξοδο, μην υπάρξει παρανόηση.
8 χρόνια νομίζω ότι ήταν καλή βάση για να θέσει η διοίκηση σαν στόχο έναν τελικό.
Ή έστω να προσπαθήσει σοβαρά...

Αποσυνδεδεμένος Tsimendos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Τρι 07 Ιαν 2020 17:21 »
Δεν νοείται ομάδα που έχει παίξει μόλις 15 ματς από τον Ιούλη που ξεκίνησε προετοιμασία μέχρι σήμερα να δηλώνει πως αν χτυπήσει το ματς με το βάζελο θα είναι κουρασμένη για το ματς με τους μινάρες. Αν και νομίζω οτι πλέον με τον προπονητή που έχουμε έχουμε δυο σχεδόν ισάξιες 11άδες και δεν υπάρχει λόγος του να είμαστε χαλαροί. Τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε.

Αποσυνδεδεμένος PAS and stale bread

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Τρι 07 Ιαν 2020 17:24 »
[quote author=OV1950 link=topic=7924.msg212255#msg212255 date=157833

Επειδη δεν την ξερω την ιστορια και ακουγεται ενδιαφερουσα αν μπορεις να μου την πεις

Ατάκα του Αλαμάνου,τότε προέδρου του Απόλλωνα.

Off Topic

Η ατάκα αυτή του Αλαμάνου επίσημα γράφτηκε σε συνέντευξή του σε αθλητικό περιοδικό κάπου στις αρχές των 80s. Πριν καμιά 15-16 χρόνια σε ένα παλιατζίδικο στο μοναστηράκι έψαχνα παλιά περιοδικά που μου παρήγγειλε η μάνα μου ενθυμούμενη τα νιάτα της. Ανάμεσα στα ντομινό, φαντάζιο και συναφή υπήρχαν και μερικά ποδοσφαιρικά περιοδικά τα οποία πιο πολύ μοιάζανε με άλμπουμ της πανίνι παρά με περιοδικό ίσως οι παλιοί να τα θυμούνται. Καθώς τα προσπερνάω μπας και δω τίποτα καλό βλέπω την λέξη Γιάννενα στο οπισθόφυλλο.

Ήταν συνέντευξη του Αλαμάνου για τον Απόλωννα που ανέφερε ότι: ''όσο και να επενδύεις στο Ελληνικό ποδόσφαιρο όταν μια ομάδα δεν έχει πολύ κόσμο είναι πεταμένα λεφτά. Δείτε τα Γιάννενα τι κόσμο έχουν στο γηπεδό τους και τι κόσμο έχουν στην Αθήνα, αν είχα εγώ τον κόσμο αυτόν θα έπαιρνα το πρωτάθλημα.'' 

Η ημερομηνία πρέπει να ήταν γύρο 1981-82 μπορεί και πιο πριν δεν θυμάμαι. Έψαξα μπας και υπάρχουν τίποτα άλλες φυλλάδες με ΠΑΣ καμιά συνέντευξη κλπ αλλά τίποτα. Την συγκεκριμένη δεν την αγόρασα (δεν είχαν και φώτο της προκοπής τα κινητά τα ρημάδια τότε  :P) δεν το θεώρησα σημαντικό για μια ατάκα που την έχουν πει καν και καν μέχρι και ο Μπέος επί Κολέμπα και είμαι σίγουρος ότι την είπαν κι άλλοι πριν τον Αλαμάνο. "Παράγοντες" σαν αυτούς + Κανελλάκιδες, Θεοδωρίδιδες, Λουκόπουλους τα μικρά βρώμικα ψάρια στον βούρκο του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

------------

Είμαι πολύ αισιόδοξος για το ματς αύριο. Λίγο η σοβαρότητα της ομάδας, λίγο το απογευματινό κρύο έστω και χωρίς πάγο, θα έχουμε ομορφιες.  :pas: :pashat: :pas:

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Τρι 07 Ιαν 2020 17:48 »
Για να υπάρχει στέρεα βάση σε μια ομάδα και να μην είναι μια επιτυχία - φωτοβολίδα πρέπει να υπάρχουν δύο πράγματα: 1. Δυνατή διοίκησή σε όλα επίπεδα, 2. Οικονομική επάρκεια, χωρίς χρέη.

Πράγμα που δεν είχαν οι ομάδες που προ ανέφερες και δεν έχουμε ούτε εμείς. Καμία επιτυχία δεν σε οδηγεί στο γκρεμό, το αντίθετο μάλιστα,

Υ.Γ. Και για να σε προλάβω σε ένα ενδεχόμενο επιχείρημά σου "Ο ΠΑΣ ήταν 8 χρόνια στην Α΄και βγήκαμε Ευρώπη με ΧΒ", θα σου θυμίσω τον Ιωνικό του Κανελλάκη, πολλά χρόνια στην Α΄, με τελικούς Κυπέλλων, νομίζω είχε βγει και Ευρώπη, με πολύ μεγάλη ομάδα τότε. Με Μπρούστερ, Αφας, Παχατουρίδη, Στρακόσα, Ροντρίγκες, Μουτσοντρίγκο, Κομπαγιάσι κ.λπ.

Δεν ήρθε η καταστροφή του τότε, ήρθε όταν άφησε χρόνους ο Κανελλάκης. Αν δεν υπήρχαν και οι τότε οι επιτυχίες τότε θα ήταν Έ ΕΠΣΑ.

Έτσι και εμείς με τα χρέη που έχει η ΠΑΕ και δεν πρόκειται με αυτά να αγοραστεί από κανέναν επενδυτή, εαν διαλυθούμε αυτή θα είναι η αιτία και όχι οι επιτυχίες μας.

Ας φροντίσει ο ΧΒ να εξαλείψει τα χρέη.

Αποσυνδεδεμένος OV1950

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Τρι 07 Ιαν 2020 18:13 »
Το μοντέλο που ακολουθείται μετά την πρώτη καταστροφική περίοδο ΧΒ κινείται προς την κατεύθυνση μείωσης/εξαφάνισης του χρέους.

Αποσυνδεδεμένος davelis

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Τρι 07 Ιαν 2020 18:14 »
Χτυπηστε το ματς αυριο κα Greis,  και αφηστε τα αλλα.
Ο ΠΑΣ ειναι ιδεα οπου κι αν παιζει.
Την καλησπέρα μου

:mono:

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Τρι 07 Ιαν 2020 18:16 »
Το μοντέλο που ακολουθείται μετά την πρώτη καταστροφική περίοδο ΧΒ κινείται προς την κατεύθυνση μείωσης/εξαφάνισης του χρέους.

Τόσο πολύ που σε λίγο θα τα ψάχνουμε με το μικροσκόπιο.

Αποσυνδεδεμένος OV1950

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Τρι 07 Ιαν 2020 18:17 »
Δεν νοείται ομάδα που έχει παίξει μόλις 15 ματς από τον Ιούλη που ξεκίνησε προετοιμασία μέχρι σήμερα να δηλώνει πως αν χτυπήσει το ματς με το βάζελο θα είναι κουρασμένη για το ματς με τους μινάρες. Αν και νομίζω οτι πλέον με τον προπονητή που έχουμε έχουμε δυο σχεδόν ισάξιες 11άδες και δεν υπάρχει λόγος του να είμαστε χαλαροί. Τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε.

Αν θεωρείς ότι ένας λόγος που έχουμε σε κάθε αγώνα περισσότερα τρεξίματα από τους αντιπάλους, δεν οφείλεται και στις συχνές αλλαγές στη σύνθεση που κατεβάζει σε κάθε ματς ο κόουτς, είσαι γελασμένος.

Αποσυνδεδεμένος OV1950

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Τρι 07 Ιαν 2020 18:21 »

Τόσο πολύ που σε λίγο θα τα ψάχνουμε με το μικροσκόπιο.
Τα χρέη εύκολα συσσωρεύονται, δύσκολα εξαφανιζονται. Ειδικά σε μια περίοδο που η χώρα χρεοκόπησε, τα έσοδα μειώθηκαν και η φορολογία για πολλά έτη, είχε εκτοξευθεί.

Αποσυνδεδεμένος P@sL@S

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Τρι 07 Ιαν 2020 18:58 »
Τα χρέη, εύκολα φιτάχνονται, οχι όμως απο μόνα τους.
Επίσης, με το επίπεδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου, τα τελευταία χρόνια, νομίζω οτι δεν είναι δύσκολη η τοποθέτηση της ομάδας μας στην εξάδα κάθε χρόνο.
Και επειδή είμαστε ΠΑΣ, θα πρέπει να έχουμε στόχο. Και το κύπελλο είναι στόχος, και η έξοδος στην Ευρώπη κάθε χρονιά είναι στόχος.
Αλλά αυτό απαιτεί, προγραμματισμό, άτομα σε θέσεις που γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, εγκαταστάσεις για προπόνηση, τμήμα σκάουτινγκ για να μην στηριζόμαστε σε κάθε μάνατζερ (που μας φέρνει παίκτες τύπου Ραντοβατς, οι οποίοι φεύγουν χωρίς να έχουν προσφέρει κάτι, πέραν απο την ελάφρυνση του μπάτζετ).

Τώρα εαν αυτό υπάρχει στον ΠΑΣ μας, τότε πάω πάσο. Βέβαια ο χβ έχει δηλώσει, πριν 2 χρόνια νομίζω και εκεί που χτυπούσαμε πάλι εξάδα, οτι η χρονιά τελείωσε για εμάς. Αυτό απο μόνο του δείχνει και τον στόχο που έχει, ο οποίος είναι απλός: μένω στην Α, παίρνω λεφτά απ όπου μπορώ, τα χώνω και στην συνδεδεμένη εταιρεία μου, και είμαι μια χαρά. Κοινώς να έχουμνε κέρδος με όλους τους δυνατούς τρόπους, και καμία ενίσχυση, ή επένδυση πίσω στην ομάδα, απο την οποία κερδίζω τα ποσά.

Αποσυνδεδεμένος Tsimendos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Τρι 07 Ιαν 2020 19:11 »
Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης και χωρίς να κατηγορώ τις απόψεις σου, δεν πολυκατάλαβα την απάντηση σου ov. Σε τι ακριβώς είμαι γελασμένος.

Αν θεωρείς ότι ένας λόγος που έχουμε σε κάθε αγώνα περισσότερα τρεξίματα από τους αντιπάλους, δεν οφείλεται και στις συχνές αλλαγές στη σύνθεση που κατεβάζει σε κάθε ματς ο κόουτς, είσαι γελασμένος.

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Τρι 07 Ιαν 2020 19:47 »
Παράθεση
ΓΙΑΝΝΙΚΟΓΛΟΥ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΔΗ, ΧΟΥΤΕΣΙΩΤΗ, ΣΚΟΝΔΡΑ, ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ, ΝΙΚΟΛΙΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ, PITU, CASTRO, ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟ, ΣΙΟΝΤΗ, ΚΑΡΤΑΛΗ, LEO, NAUMETS, ΠΑΜΛΙΔΗ, ΞΥΔΑ, KRIZMAN, ΛΙΑΣΟ, ΓΩΓΟ

Αποσυνδεδεμένος OV1950

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Τρι 07 Ιαν 2020 19:55 »
@Tsimendos

Δε θέλω να αδικώ κανέναν οπότε δέχομαι ότι μου είπες και εξηγώ ίσως καλύτερα.

Η ομάδα έχει σαφώς δείξει καλύτερη φυσική κατάσταση από τους ανταγωνιστές της. Αυτό σίγουρα οφείλεται στη δουλειά του τεχνικού τιμ πάνω σε αυτόν τον τομέα (της φυσικής κατάστασης). Επειδή ομως υπάρχουν τα εξής δύο δεδομενα: α) Η μακρά καλοκαιρινή προετοιμασία δεν είναι κάτι θετικό πάρα τα όσα μπορεί κάποιος να πιστεύει και β) οι συνθήκες προπόνησης της ομάδας καθίστανται προβληματικές για διάφορους λόγους από το Νοέμβριο και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα καλά μας τρεξίματα οφείλονται και στη καλή διαχείριση του ροστερ και το rotation που κάνει εξαιρετικά ο κόουτς έχοντας δουλέψει πολύ στη συνοχή της ομάδας. Αν αρχίσουν να φορτώνονται  υπέρ του δέοντος με αγώνες υψηλής έντασης οι παίκτες μας, η εικόνα της εύρωστης φυσικής κατάστασης της ομάδας μας ίσως διαταραχτεί.