Η κατάσταση συνεχίζει να ξεφεύγει επικίνδυνα σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι ΗΠΑ μετά από τις εκλογές και μετά καταγράφουν κάθε μέρα 100.000 κρούσματα και γύρω στους 1.000 θανάτους. Στην Ευρώπη Ιταλία, Ισπανία και ΗΒ καταγράφουν γύρω στους 500 θανάτους τη μέρα. Στην Ελλάδα η κατάσταση έχει ξεφύγει εδώ και καιρό, ιδιαίτερα δε στη Βόρεια Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη έτσι όπως πάει θα φτάσει τα 1.000 κρούσματα. Χωρίς να είμαι ειδικός, θεωρώ ότι το γεγονός ότι περιβάλλεται από αρκετούς νομούς συνέβαλλε στην εκθετική διασπορά του ιου.
Η κυβέρνηση δυστυχώς δείχνει να έχει χάσει τη μπάλα, ανακοινώνοντας εδώ και 3 εβδομάδες νέα μέτρα κάθε βδομάδα. Χθες ο υπουργός Γεωργιάδης έκανε την παρακάτω δήλωση. Άσχετά αν μετά προσπάθησε να την ανασκευάσει, θεωρώ ότι αντικατοπτρίζει 100% για το πώς φτάσαμε ως εδώ. Το θεωρώ λογικό να πέσεις έξω όταν κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει την πορεία ενός νεοεμφανιζόμενου ιού που έχει οδηγήσει σε μια πανδημία. Το κακό είναι ότι απ' ότι φάνηκε η κυβέρνηση δεν προετοιμάστηκε για το worst case σενάριο, δίνοντας περισσότερη σημασία στην ανάπτυξη του ΕΣΥ έτσι ώστε να είναι έτοιμο. Είναι γεγονός ότι τα χρήματα που δόθηκαν στα κανάλια, για να τρομοκρατούν τον κόσμο, θα μπορούσαν να έχουν δοθεί για την στήριξη τόσο του ΕΣΥ, όσο και των εργαζομένων του Ιδιωτικού τομέα. Γιατί δυστυχώς στον Ιδιωτικό τομέα τη μεγαλύτερη στήριξη την έχουν οι επιχειρήσεις, ιδιαίτερα δε οι μικρομεσαίες, παίρνοντας χρήματα από το κράτος και πολλές φορές εξαναγκάζοντας τους εργαζόμενους σε παραιτήσεις.
Από την άλλη η αντιπολίτευση και κυρίως η αξιωματική συμπεριφέρονται λες και ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν. Απόδειξη αυτού του ισχυρισμού, είναι ότι πρώην υπουργός υγείας ανέβασε μια φωτογραφία στο facebook με το τραπέζωμα με φίλους του. Και εντάξει το κάνεις που το κάνεις γιατί πρέπει να το ανεβάσεις, μη σεβόμενος τον κόσμο στη φάση που βρισκόμαστε. Απαράδαικτος είναι και γιατρός.
"Πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ είχα πιστέψει για να είμαι ειλικρινής, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω υψηλών θερμοκρασιών οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι. Και άρα η κεντρική μας φιλοσοφία, και η συγκέντρωση που βάλαμε στο μυαλό μας, ήταν πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία, σκεπτόμενοι ότι έχουμε 5 μήνες να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου. Σε αυτή μας την συγκέντρωση δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε, τόσο γρήγορα δεν το είδαμε και τελικά εξαπλώθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι αναμέναμε"
open.gr