Αποστολέας Θέμα: Κορονοϊός  (Αναγνώστηκε 59845 φορές)

Αποσυνδεδεμένος RASTA

• Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #825 στις: Κυρ 03 Μάι 2020 16:13 »
Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι σε βάθος χρόνου θα έχουμε θύματα από την πανδημία,όπως κ σε άλλες χώρες, μαζικά...η ανάγκη για στελέχωση των δημοσίων δομών υγείας σε προσωπικό είναι επιτακτική.... πέρα από την κοροϊδία των 400 προσλήψεων σε όλη τη χώρα,κ τις πληρωμές 1600 ευρώ ανά κλίνη ΜΕΘ στα ιδιωτικά νοσοκομεία.... όσοι θεωρούν ότι αυτά είναι ουτοπίες που ονειρεύονται οι κομμουνιστές δεν είναι απλά αφελείς... είναι συνένοχοι στο έγκλημα....
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος P@sL@S

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #826 στις: Κυρ 03 Μάι 2020 18:28 »
400 προσλήψεις κοροϊδία, μάσκες τις φτιάχνει ο μπαντζανάκης του μητσοτάκη, (αλλο που και τα πλαστικά θράκης και άλλο ενα εργοστάσιο που μου διαφεύγει το όνομα φτιάχνει, άλλο που το 50% της παραγωγής των Πλαστικών θράκης, θα διανεμηθεί δωρεάν σύμφωνα με δήλωση του ΤΣΕΟ (όπως το λένε οι αριστεροί )).

Πριν οι κομμουνιστές έλεγαν οτι δεν υπάρχει προσωπικό, δεν έχουμε μάσκες (και φυσικά κάναμε εισαγωγή απο την κομμουνιστική Κίνα, αλλά αυτό δεν μετράει γιατί πήγε σε κομμουνιστική χώρα το χρήμα!) δεν έχουμε στολες. Τώρα που έγιναν όσες προσλήψεις έγιναν (αλήθεια πόσες έπρεπε να γίνουν, για μία κρίση που μέχρι σήμερα δεν μας άγγιξε, όσο άλλες χώρες με προηγμένα συστήματα υγείας, όπως η Ιταλία, που προφανώς έυκολα καταλαβαίνει, ότι όσες ΜΕΘ και να έχεις όσους νοσηλευτές και να πάρεις αμα μπλοκάρει το σύστημα δεν σε σώζει τίποτα), αλλά αυτό δεν αγγίζει τους κομμουνιστές...
Αλήθεια καμία πρόταση απο τους κομμουνιστές έχουμε για τον αριθμό των ΜΕΘ και του προσωπικού που πρέπει να προσληφθεί?? Οχι φυσικά, αλλά μονο τις αερολογίες που μόνο οι κομμουνιστές λένε μια χαρά!
Τελικά τους κομμουνιστές δεν τους πιάνεις πουθενά!

Αποσυνδεδεμένος RASTA

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #827 στις: Κυρ 03 Μάι 2020 18:38 »
Οι κομμουνιστές σου λένε ότι οι ανάγκες σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι σχεδόν 20 000 κ γύρω στους 6.500 σε ιατρικό προσωπικό,σύμφωνα με τους κουτσουρεμενους οργανισμούς από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ....οι κομμουνιστές σου λένε ότι οι ανάγκες σε κλίνες ΜΕΘ ήταν πριν τη πανδημία 3.500 ....οι κομμουνιστές σου λένε ότι η ξεφτίλα των οφειλομένων ρεπό (χιλιάδες) στα δημόσια νοσοκομεία,οι βάρδιες πρωί βράδυ,οι απλήρωτες εφημερίες,η έλλειψη σε υλικό είναι τραγικές... εξίσου σου λένε,με όρους πολιτικής οικονομίας ότι η Κίνα έχει άγριο καπιταλισμό,κ σοσιαλιστικές υποδομές κληρονομιά του παρελθόντος.... αυτά κ ότι κατάλαβες κατάλαβες,κ ο θεός που πιστεύεις να μη σε αφήσει να νοσησεις ή να εργαστείς σε νοσοκομείο....
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

• Hero Member
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
« Απάντηση #828 στις: Κυρ 03 Μάι 2020 19:24 »
400 προσλήψεις κοροϊδία, μάσκες τις φτιάχνει ο μπαντζανάκης του μητσοτάκη, (αλλο που και τα πλαστικά θράκης και άλλο ενα εργοστάσιο που μου διαφεύγει το όνομα φτιάχνει, άλλο που το 50% της παραγωγής των Πλαστικών θράκης, θα διανεμηθεί δωρεάν σύμφωνα με δήλωση του ΤΣΕΟ (όπως το λένε οι αριστεροί )).

Πριν οι κομμουνιστές έλεγαν οτι δεν υπάρχει προσωπικό, δεν έχουμε μάσκες (και φυσικά κάναμε εισαγωγή απο την κομμουνιστική Κίνα, αλλά αυτό δεν μετράει γιατί πήγε σε κομμουνιστική χώρα το χρήμα!) δεν έχουμε στολες. Τώρα που έγιναν όσες προσλήψεις έγιναν (αλήθεια πόσες έπρεπε να γίνουν, για μία κρίση που μέχρι σήμερα δεν μας άγγιξε, όσο άλλες χώρες με προηγμένα συστήματα υγείας, όπως η Ιταλία, που προφανώς έυκολα καταλαβαίνει, ότι όσες ΜΕΘ και να έχεις όσους νοσηλευτές και να πάρεις αμα μπλοκάρει το σύστημα δεν σε σώζει τίποτα), αλλά αυτό δεν αγγίζει τους κομμουνιστές...
Αλήθεια καμία πρόταση απο τους κομμουνιστές έχουμε για τον αριθμό των ΜΕΘ και του προσωπικού που πρέπει να προσληφθεί?? Οχι φυσικά, αλλά μονο τις αερολογίες που μόνο οι κομμουνιστές λένε μια χαρά!
Τελικά τους κομμουνιστές δεν τους πιάνεις πουθενά!
Δεν χρειάζεται καν να είσαι κομμουνιστής για να δεις τις τραγικές ελλείψεις στον τομέα της Υγείας, σύνταυρε.
Δεν χρειάζεται καν να είσαι κομμουνιστής για να δεις τα σκάνδαλα στο ΕΣΥ.
Δεν χρειάζεται καν να είσαι κομμουνιστής για να δεις πού πάνε τα λεφτά μας.
Δεν χρειάζεται καν να είσαι κομμουνιστής για να καταλάβεις ότι τα εισοδήματα των εργαζομένων (δεξιών και αριστερών) θα μειωθούν ξανά σε επίπεδα μνημονίων, ίσως και χαμηλότερα.
Δεν χρειάζεται καν να είσαι κομμουνιστής για να καταλάβεις τη φίμωση που έχουν επιβάλλει στις αντίθετες απόψεις ενώ την ίδια στιγμή φτιάχνουν το ίματζ των διαφόρων Μωϋσήδων.
Δεν χρειάζεται καν να είσαι κομμουνιστής για να καταλάβεις ότι The System Has Failed, σύνταυρε, και άρχισαν να τρέμουν ακόμη και οι ίδιοι που το δημιούργησαν.
Δεν χρειάζεται καν να είσαι κομμουνιστής για να καταλάβεις τη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι.  ;)

Σιγά σιγά μπαίνουμε στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση και κάτι εκατοντάδες εκατομμύρια εργαζόμενοι στον πλανήτη θα χάσουν τις δουλειές τους.
Μήπως σιγά σιγά να μπαίνει στο τραπέζι και "το βασικό εισόδημα" για όλους ανεξαιρέτως? Λέω εγώ τώρα...

Αποσυνδεδεμένος P@sL@S

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #829 στις: Κυρ 03 Μάι 2020 19:33 »
Εγώ σου λέω οτι οι ανάγκες για προσωπικό είναι 50.000 για γιατρούς 10.000, και επίσης για ΜΕΘ 10.000, αγορά 1.000 ασθενοφόρων, και προσλήψεις προσωπικού για την στελέχωσή τους.

Αγορά νέων μηχανημάτων σε όλα τα νοσοκομεία, κατασκευή νέων ιατρικών κέντρων σε νησιά και στελέχωσή αυτών (αν κάποιος δεν θέλει να πάει, άμεση απόλυση όμως), για να έχουν οι νησιώτες μας την υγεία που πρέπει. Αγορά καινύργιων ελικοπτέρων για το ΕΚΑΒ, καθώς και πλωτών μέσων, για τις ανάγκες τους.

Επίσης και έχω νοσήσει και έχω σχέση με νοσοκομείο. Επίσης να βρεθούν όσοι διοικητές που έγινα εκατομμυριούχοι, γιατροί που επίσης έγιναν εκαττομουριούχοι,νοσηλευτές που έπαιρναν απο φάρμακα μέχρι οτι θές για το σπίτι τους, γιατί δεν μπορούσαν να γίνουν εκατομυριούχοι, και αφού εργάζεσσι, εσύ σε νοσοκομείο θα τα ξέρεις καλύτερα απο εμένα) για να πληρώσουν οτι έχουν πάρει, για να έρθει στα ίσα ο ισολογισμός.
Αυτά και εσύ οτι κατάλαβες κατάλαβες και εκεί που πιστεύεις αν πιστεύεις κάπου, μακάρι να μην νοσήσεις ποτέ. Επίσης εαν δεν σου αρέσουν οι συνθήκες εργασίας, στον χώρο εργασίας που εσύ επέλεξες, και αφού δυστυχώς δεν θα έχουμε ποτέ κομμουνιστές για να τα φτιάξουν (όπως τα έφτιαξαν σε όλες τις κομμουνιστικές χώρες που υπάρχουν ακόμα), γιατί δεν δοκιμάζεις να δημιουργήσεις έναν χώρο εργασίας που να εφαρμόζεις ότι θέλεις εσύ? Επίσης αφού εργάζεσαι σε νοσοκομείο, γιατί δεν κάνεις επώνυμες καταγγελίες για όσα γίνονται εκεί εδώ και άπειρα χρόνια?

Επίσης καλό θα είναι να προχωρήσεις λίγο και να δείς και λιγο πιο πέρα απο τον κομμουνισμό, γιατί αυτός μας έχει αφήσει εδώ και καιρό.

@Crimson, φυσικά και δεν χρειάζεται, να είσαι κομμουνιστής για να δει κανείς όλα αυτά που λές, και συμφωνώ απόλυτα. Αλλά όπως βλέπεις, και ανέφερα σε προηγούμενο, δεν έχουμε μάσκες μπλα μπλα μπλά, έχουμε μάσκες, τις φτιάχνει ο μπατζανάκης του κούλη, δεν κάνουμε προσλήψεις μπλαμππλα μπλα, κάνουμε 400 προσλήψεις, δεν φτάνουμε θέλουμε 15.000 προσλήψεις. Εντάξει εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Εχω βαρεθεί να βλέπω απόψεις οι οποίες ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας, και για τις οποίες αν τους βάλεις να τις φτιάξουν θα αρχίσουν να κατηγορούν, τους πάντες, γιατί πάντα σύμφωνα με αυτούς φταίνε οι άλλοι, και είναι συνένοχοι.

Λές και η χώρα που ζούμε, είναι μόνη της και τους πολιτκούς μας, που μας έχουν κατακλέψει διαχρονικά τους τους βγάζαν οι εξωγήινοι. Λες  και εαν είχαμε κομμουνισμό, θα τα είχαμε φτιάξει όλα στην εντέλεια....
« Τελευταία τροποποίηση: Κυρ 03 Μάι 2020 19:40 από P@sL@S »

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #830 στις: Κυρ 03 Μάι 2020 19:46 »
Παράθεση
Επίσης και έχω νοσήσει και έχω σχέση με νοσοκομείο. Επίσης να βρεθούν όσοι διοικητές που έγινα εκατομμυριούχοι, γιατροί που επίσης έγιναν εκαττομουριούχοι,νοσηλευτές που έπαιρναν απο φάρμακα μέχρι οτι θές για το σπίτι τους, γιατί δεν μπορούσαν να γίνουν εκατομυριούχοι, και αφού εργάζεσσι, εσύ σε νοσοκομείο θα τα ξέρεις καλύτερα απο εμένα) για να πληρώσουν οτι έχουν πάρει, για να έρθει στα ίσα ο ισολογισμός.
Αυτό ξέρεις δεν είναι επιχείρημα κατά του κομμουνισμού.Για αυτό είναι υπεύθυνες κάποιες κυβερνήσεις και μάντεψε δεν είναι καν κομμουνιστικές.

Παράθεση
Αυτά και εσύ οτι κατάλαβες κατάλαβες και εκεί που πιστεύεις αν πιστεύεις κάπου, μακάρι να μην νοσήσεις ποτέ. Επίσης εαν δεν σου αρέσουν οι συνθήκες εργασίας, στον χώρο εργασίας που εσύ επέλεξες, και αφού δυστυχώς δεν θα έχουμε ποτέ κομμουνιστές για να τα φτιάξουν (όπως τα έφτιαξαν σε όλες τις κομμουνιστικές χώρες που υπάρχουν ακόμα), γιατί δεν δοκιμάζεις να δημιουργήσεις έναν χώρο εργασίας που να εφαρμόζεις ότι θέλεις εσύ?
Αυτό γίνεται στον καπιταλισμό.Ιδιωτικοποίηση λέγεται και την χρυσοπληρώνεις.Επειδή την χρυσοπληρώνεις συνήθως δεν έχεις πρόσβαση εκτός αν είσαι ματσό.

Παράθεση
Επίσης καλό θα είναι να προχωρήσεις λίγο και να δείς και λιγο πιο πέρα απο τον κομμουνισμό, γιατί αυτός μας έχει αφήσει εδώ και καιρό.
Μήπως να δεις και εσύ παραπέρα;Μήπως έχεις πολλά λεφτά να πληρώνεις για υγεία,παιδεία και οτιδήποτε γύρω σου την ίδια ώρα που η εργασία γίνεται δυσκολότερη και πιο κακοπληρωμένη.

Αποσυνδεδεμένος P@sL@S

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #831 στις: Κυρ 03 Μάι 2020 23:42 »
@fon...
1.Δηλαδή το ΚΚΕ στην οικουμενική που ήταν με την ΝΔ, δεν ήταν κομμουνιστές έ? Τα άλλαξαν και αυτοί!!! (Και μην μου πείς δεν τους άφησαν!!!!). Καλά για τον σύριζα δεν αναφέρω...Αυτοί ήταν πασόκ.

2. Αν αυτό κατάλαβες, τότε δεν εκφράστηκα καλά. Εννούσα οποιος θέλει, (απο την στιγμή που όπως λές έχουμε καπιταλισμό, αρα κάνεις οτι γουστάρεις) μπορεί να ανοίξει μια επιχείρηση και να πληρώνει τους εργαζομενους 1500 € πχ και ο ιδιοκτήτης να βγάζει και αυτός 1500€. Αν ήμουν και εγώ βολεμένος με σταθερό εισόδημα, κομμουνιστής θα ήμουν.

3.Σε πια κομμουνιστική χώρα, έχουν/είχαν παιδεία υγεία κλπ και εύκολη εργασία και καλοπληρωμένη??? Στην πρωην ρωσσία? Στην βουλγαρία ??Στην πρωην γιουγκοσλαβία? Στην κίνα ? που ακριβώς για πές μου?

Και πίστεψέ μου, εγώ έχω προχωρήσει, και δεν είμαι κολλημένος σε πεθαμένες ιδεολογίες, που ουτε εσείς εφαρμόζετε, μόνο και μόνο για να λέω αερολογίες...Γιατί τότε και εγώ μαζί σας είμαι...Και εγώ κομμουνιστής!

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #832 στις: Δευ 04 Μάι 2020 00:06 »
@fon...
1.Δηλαδή το ΚΚΕ στην οικουμενική που ήταν με την ΝΔ, δεν ήταν κομμουνιστές έ? Τα άλλαξαν και αυτοί!!! (Και μην μου πείς δεν τους άφησαν!!!!). Καλά για τον σύριζα δεν αναφέρω...Αυτοί ήταν πασόκ.

2. Αν αυτό κατάλαβες, τότε δεν εκφράστηκα καλά. Εννούσα οποιος θέλει, (απο την στιγμή που όπως λές έχουμε καπιταλισμό, αρα κάνεις οτι γουστάρεις) μπορεί να ανοίξει μια επιχείρηση και να πληρώνει τους εργαζομενους 1500 € πχ και ο ιδιοκτήτης να βγάζει και αυτός 1500€. Αν ήμουν και εγώ βολεμένος με σταθερό εισόδημα, κομμουνιστής θα ήμουν.

3.Σε πια κομμουνιστική χώρα, έχουν/είχαν παιδεία υγεία κλπ και εύκολη εργασία και καλοπληρωμένη??? Στην πρωην ρωσσία? Στην βουλγαρία ??Στην πρωην γιουγκοσλαβία? Στην κίνα ? που ακριβώς για πές μου?

Και πίστεψέ μου, εγώ έχω προχωρήσει, και δεν είμαι κολλημένος σε πεθαμένες ιδεολογίες, που ουτε εσείς εφαρμόζετε, μόνο και μόνο για να λέω αερολογίες...Γιατί τότε και εγώ μαζί σας είμαι...Και εγώ κομμουνιστής!
Όπως έχω ξαναπεί η αριστερά δεν είναι ένα ΚΚΕ.Είναι πολύ περισσότερα πράγματα.

Το να είσαι αριστερός με δεξιές τσέπες σε κάνει υποκριτή.Το να είσαι δεξιός φτωχός και να ζητάς να πληρώνεις περισσότερα και ακριβότερα σε κάνει μαλάκα.

Να σου θυμίσω όμως βοήθεια ήρθε από Κίνα και Κούβα.Η Γιουγκοσλαβία επίσης ήταν υπερδύναμη ενωμένη.
Ναι πολλές υποδομές υπήρχαν για τους πολίτες.
Επίσης την ίδια ερώτηση μπορούμε να κάνουμε για καπιταλιστικές χώρες Αφρικής,Ασίας,Λ. Αμερικής.Α ναι και για κομμάτι της κοινωνίας των λεγόμενων πλούσιων χωρών.

Πεθαμένη ιδεολογία είναι τα εργασιακά δικαιώματα;Οι ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες;Η πρόσβαση σε αξιοπρεπή παιδεία και υγεία;Η πρόσβαση σε ρεύμα και νερό;Η δημιουργία ενός πιο σνθρώπινου κόσμου;Η προστασία του περιβάλλοντος;
Είσαι σίγουρος ότι έχεις προχωρήσει;Αν ναι που;

Αποσυνδεδεμένος P@sL@S

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #833 στις: Δευ 04 Μάι 2020 01:16 »
Καταλαβαίνεις ότι λες ότι να ναι έτσι? Υπερδύναμη η Γιουγκοσλαβια. Φαντάζομαι έχεις συγγενεις που ζούσαν εκεί και σου είπαν ότι περνούσαν ωραία με τις υποδομές που είχαν.
Βουλγαρία το ίδιο. Φαντάζομαι γνωρίζεις ε? Και στην Ανατολική Γερμανια τζάμι περνουσαν...
Και η βοήθεια από την Κινα και την Κούβα τσάμπα ήρθε.. Είμαι σίγουρος..

Εσύ δεν έχεις φως, νερό, ρεύμα, εκεί που ζεις φαντάζομαι.
Και επίσης αν νομίζεις ότι ο κομμουνισμός ενδιαφέρεται για το εργάτη και την εργασία οκ.

Σου είπα, και εγώ κομμουνιστής είμαι.Εσυ? Η τσέπη σου?

Το ΚΚΕ επίσημα δεν εκφράζει τον κομμουνισμός?

Επίσης δεν έχει νόημα να κάνω ότι εσύ με τον μύθο..

Σε πιστεύω ότι πεις.. Viva la revolution..
« Τελευταία τροποποίηση: Δευ 04 Μάι 2020 01:20 από P@sL@S »

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #834 στις: Δευ 04 Μάι 2020 01:50 »
Καταλαβαίνεις ότι λες ότι να ναι έτσι? Υπερδύναμη η Γιουγκοσλαβια. Φαντάζομαι έχεις συγγενεις που ζούσαν εκεί και σου είπαν ότι περνούσαν ωραία με τις υποδομές που είχαν.
Βουλγαρία το ίδιο. Φαντάζομαι γνωρίζεις ε? Και στην Ανατολική Γερμανια τζάμι περνουσαν...
Και η βοήθεια από την Κινα και την Κούβα τσάμπα ήρθε.. Είμαι σίγουρος..

Εσύ δεν έχεις φως, νερό, ρεύμα, εκεί που ζεις φαντάζομαι.
Και επίσης αν νομίζεις ότι ο κομμουνισμός ενδιαφέρεται για το εργάτη και την εργασία οκ.

Σου είπα, και εγώ κομμουνιστής είμαι.Εσυ? Η τσέπη σου?

Το ΚΚΕ επίσημα δεν εκφράζει τον κομμουνισμός?

Επίσης δεν έχει νόημα να κάνω ότι εσύ με τον μύθο..

Σε πιστεύω ότι πεις.. Viva la revolution..
Το ότι να ναι μπαίνει στην συζήτηση όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα.
Φυσικά ήταν υπερδύναμη.Μπορείς να ψαχτείς παραπάνω και όχι να μου λες αν έχω συγγενείς εκεί.Το ίδιο και για τις υποδομές.
Ναι τζάμπα ήρθε και δεν είχαν υποχρέωση.Αντίθετα πάντα με τις διπλανές σου χώρες.Στις οποίες η μια έκλεβε από την άλλη ιατρικό υλικό.

Υπήρξαν περιπτώσεις ανθρώπων που ζούσαν με μηχανική υποστήριξη και πήγαν να τους κόψουν το ρεύμα γιατί ήταν κακοπληρωτές.Ναι επίσης στα νησιά και όχι μόνο υπάρχει πρόβλημα με το νερό.Επίσης υπάρχει πρόβλημα και με την ποιότητα του νερού που τρέχει από την βρύση.
Κάποιοι άνθρωποι παλεύουν για τα πράγματα που είπα πριν (πχ εργάτες) και κάποιοι άλλοι είναι αντίθετοι.Ο καθένας επιλέγει την πλευρά που θα υποστηρίξει.

Με μια χαζή δήλωσή του τϋπου είμαι κομμουνιστής δεν κάνεις κάτι.Αυτά που αναφέρω ενδιαφέρουν την πλειοψηφία του κόσμου.Εκτός αν μιλάμε για κανένα κλαμπ στην Εκάλη που έχει λύσει θέματα επιβίωσης.

Επίσης μια χαζή δήλωσή για κλείσιμο.Οι καθημερινές ανάγκες των περισσότερων ανθρώπων όμως δεν είναι χαζές και είναι υπαρκτές.Είπα ξανά σε κλαμπ στην Εκάλη μπορεί να μην έχουν προβλήματα αλλά το κακό με αυτό είναι ότι είναι μειοψηφία.Πολύ μικρότερο ποσοστό και από αυτό που λαμβάνει το ΚΚΕ.

Αποσυνδεδεμένος P@sL@S

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #835 στις: Δευ 04 Μάι 2020 08:52 »
Μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα... Εκάλη όσοι λένε αλήθειες... Μπλα μπλα μπλα.... 2 θείοι μου ζούσαν Γιουγκοσλαβια και δυστυχώς δεν ζούνε να σου πούνε τι υπερδύναμη ήταν... Μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα... Άμα εγώ είμαι στην Εκάλη μαγκιά μου. Δούλεψα και δουλεύω 20 ώρες την ημέρα... Μπλα μπλα μπλα μπλα.. Έλα συνέχισε στον δρόμο που χάραξες με τον Μύθο... Για τα άλλα που λέω μοκο
αλλά μάλλον δεν τα βλέπεις.. Μόνο ειρωνείες για Εκάλη... Βάλε και Μυκονοςςςςς.... Viva la revolution...

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
  • live long and prosper ΠΑΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #836 στις: Δευ 04 Μάι 2020 11:14 »
Αυτό που δεν καταλαβαίνει (ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει) ένας αριστερός είναι ότι ο κομμουνισμός ως σύστημα/ιδεολογία δεν έχει βάλει στην εξίσωση τον παράγοντα 'ελαττώματα του ανθρώπου', ήτοι απληστία, κακία, κλπ.
Σε έναν κόσμο όπου οι πόροι σε αυτόν τον πλανήτη είναι πεπερασμένοι σε σχέση με τον πληθυσμό μας (μάλιστα υπάρχουν μελέτες ότι έχουμε περάσει το σημείο χωρίς επιστροφή αλλά αυτό είναι άλλο θέμα), είναι μαθηματική ουτοπία ο κομμουνισμός, διότι ο άνθρωπος ως άπληστος θα θέλει μεγαλύτερο βιοτικό επίπεδο (π.χ. κλαμπ στην Εκάλη) και μέσω της κακίας του, λόγω περιορισμένων πόρων, θα αρπάξει τους πόρους/πλούτη για την πάρτη (και για το πάρτυ) του.
Γι' αυτό οι χώρες που είχαν κομμμουνισμό έπεσαν εκ των έσω. Οι πόροι ήταν αρκετοί μόνο για τους ολιγάρχες που επέβαλαν στον κόσμο συγκεκριμένο χαμηλό βιοτικό επίπεδο (εκτός κι αν ήταν του κόμματος βεβαίως βεβαίως) ώστε το κράτος να παρουσιάζεται δυνατό.
Βλέπουν οι αριστεροί λοιπόν ένα κράτος δυνατό, χωρίς να βλέπουν πώς περνάει ο απλός κοσμάκης. Έχουν επισκεφτεί τις χώρες είτε ως τουρίστες είτε ως φοιτητές αλλά ποτέ εξαρτώμενοι από την οικονομία τους αφού είχαν εισόδημα από το εξωτερικό.
Είχα επισκεφτεί μια τέτοια χώρα μένοντας σε συγγενείς μου στη Ρουμανία επί Τσαουσέσκου και τα είδα όλα από πρώτο χέρι. Δεν έκανα τουρισμό. Έζησα αυτά που ζούσαν οι συγγενείς μου εδώ και καμια 40αριά χρόνια. Έχω αρκετές "όμορφες" ιστορίες.
Ωραία, πλούσια χώρα η Ρουμανία. Άρα οι κάτοικοι θα ήταν ευτυχισμένοι έτσι; Την κατάληξη του Τσαουσέσκου την είδαμε οπότε απαντήθηκε η ερώτηση και τα λόγια είναι περιττά.
Ο καπιταλισμός από την άλλη μεριά, έχει λάβει υπόψιν την παράμετρο απληστία, και συνεπώς οι άνθρωποι μοχθούν για να παράξουν έργο που να τους κάνει πιο πλούσιους. Δυστυχώς η παράμετρος κακία δεν έχει προβλεφθεί και βλέπουμε κάποιοι κυρίως του κάθε κόμματος να πλουτίζει μέσω διαφθοράς. Είναι όμως ένα σύστημα που λειτουργεί για περισσότερους ανθρώπους σε σχέση με τον κομμουνισμό. Το βιοτικό επίπεδο για τους περισσότερους είναι καλύτερο από ότι σε χώρα με κομμουνισμό. Έχει ελαττώματα όμως, σίγουρα, όπως επισημαίνει σε κάθε ευκαιρία ο φον για να αναδείξει τα προβλήματά του, αλλά σίγουρα δεν τον κάνει χειρότερο από τον κομμουνισμό. Το θέμα είναι να αγωνιζόμαστε για τη βελτίωση ενός συστήματος (καπιταλισμός) που κουτσά-στραβά λειτουργεί, και όχι να το αντικαταστήσουμε με ένα σύστημα/ιδεολογία (κομμουνισμός) που απέδειξε ότι αποτυγχάνει.

Αποσυνδεδεμένος P@sL@S

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #837 στις: Δευ 04 Μάι 2020 13:02 »
Οι ολιγάρχες περνούσαν καλά???Μην λές τέτοια!!! Ο λαός έπερνε πράγματα με δελτίο???Οχιιιιιιι ήταν υπερδύναμη η Γιουγκοσλαβία (που κανένα απο τα κράτη που την αποτελούσαν δεν ήθελαν τον άλλο, αλλά δεν κάνει να τα λέμε αυτά!)

Δεν ξέρεις εσύ, μια χαρά ήταν στην Ρουμανία...Μην σου πώ και στην Αλβανία...Τέλεια περνούσε εκέι ο κόσμος...

Μην τους χαλάς το όνειρο....

Στάλθηκε απο το IPHONE 11 MAX PLUS 512Gb

Αποσυνδεδεμένος mandrakoukos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #838 στις: Δευ 04 Μάι 2020 13:05 »
Έχει τόσο γούστο που ο καθένας έχει έναν-δύο-πέντε συγγενείς που επιβεβαιώνουν ακριβώς αυτό το οποίο εξυπηρετεί την πολιτική του θέση..
Έχω κι εγώ να πω ιστορίες με αγγέλους και διαβόλους.
Αλλά να λες από τη μια βρε Μύθε ότι ο κομμουνισμός είναι μια μαθηματική ουτοπία (που εμπεριέχει μια δόση αλήθειας) κι από την άλλη να μη βλέπεις τίποτα το ουτοπικό στον αγώνα για βελτίωση του καπιταλισμού, ε, είναι μαθηματικό παράδοξο.

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #839 στις: Δευ 04 Μάι 2020 13:28 »
Έχει τόσο γούστο που ο καθένας έχει έναν-δύο-πέντε συγγενείς που επιβεβαιώνουν ακριβώς αυτό το οποίο εξυπηρετεί την πολιτική του θέση..
Αλλά να λες από τη μια βρε Μύθε ότι ο κομμουνισμός είναι μια μαθηματική ουτοπία (που εμπεριέχει μια δόση αλήθειας) κι από την άλλη να μη βλέπεις τίποτα το ουτοπικό στον αγώνα για βελτίωση του καπιταλισμού, ε, είναι μαθηματικό παράδοξο.

Πρώτον, δεν μου είπαν συγγενείς τις ιστορίες (που δεν είπα). Τις έζησα. Μπορεί κάποιος από εσάς να ισχυριστεί το ίδιο; Περιμένω με αγωνία απάντηση...
Δεύτερον, η πρώτη ουτοπία έχει αποδειχθεί εκ του αποτελέσματος. Στο δεύτερο δεν υπάρχει παράδοξο όπως λες.

ας παραθέσω και έναν προβληματισμό:
https://www.liberal.gr/apopsi/pame-sto-ola-kratika-/299872

Αποσυνδεδεμένος P@sL@S

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #840 στις: Δευ 04 Μάι 2020 13:39 »
Δεν ξέρεις εσύ που πήγες, ούτε εγώ όταν τα έλεγε ο θείος μου.
Ξέρουν οι άλλοι που για τα του κομμουνισμού τα λένε οταν είναι φοιτητές γιατί είναι τρέντυ, και αυτοί που τα διαβάζουν στα βιβλία και λένε τι ωράια περνάνε στην κούβα, και στην κίνα, και δεν ξέρω και εγώ που αλλού.

Μην τους χαλάς το όνειρο λέμε!!!

Στάλθηκε απο το IPHONE 11 MAX PLUS 512Gb

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #841 στις: Δευ 04 Μάι 2020 13:58 »

Πρώτον, δεν μου είπαν συγγενείς τις ιστορίες (που δεν είπα). Τις έζησα. Μπορεί κάποιος από εσάς να ισχυριστεί το ίδιο; Περιμένω με αγωνία απάντηση...
Δεύτερον, η πρώτη ουτοπία έχει αποδειχθεί εκ του αποτελέσματος. Στο δεύτερο δεν υπάρχει παράδοξο όπως λες.

ας παραθέσω και έναν προβληματισμό:
https://www.liberal.gr/apopsi/pame-sto-ola-kratika-/299872

Σαν μεγάλα παιδιά που είμαστε ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε. Δε γεφυρώνεται η διαφορά στην κοσμαντίληψη ούτε με υπαρκτές και φαντασιακές μαρτυρίες, ούτε με λογικά και συνθηματολογικά επιχειρήματα.

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #842 στις: Δευ 04 Μάι 2020 14:08 »
Κρίμα που υπάρχει η αντίληψη ότι δεν γεφυρώνεται η διαφορά. Τέτοια αντίληψη συντελεί στη μη γεφύρωση, οπότε παρατηρείται ένας φαύλος κύκλος.
Έτσι λοιπόν το μόνο που μένει είναι να έρχεται η πραγματικότητα να μας αποδεικνύει αν κάτι απέτυχε ή όχι. Αν δεν μας βολεύει η αποτυχία, τότε τσακωνόμαστε με την πραγματικότητα. Τόσο το χειρότερο γι' αυτήν, όπως λένε κάποιοι.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #843 στις: Δευ 04 Μάι 2020 14:15 »
Μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα... Εκάλη όσοι λένε αλήθειες... Μπλα μπλα μπλα.... 2 θείοι μου ζούσαν Γιουγκοσλαβια και δυστυχώς δεν ζούνε να σου πούνε τι υπερδύναμη ήταν... Μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα... Άμα εγώ είμαι στην Εκάλη μαγκιά μου. Δούλεψα και δουλεύω 20 ώρες την ημέρα... Μπλα μπλα μπλα μπλα.. Έλα συνέχισε στον δρόμο που χάραξες με τον Μύθο... Για τα άλλα που λέω μοκο
αλλά μάλλον δεν τα βλέπεις.. Μόνο ειρωνείες για Εκάλη... Βάλε και Μυκονοςςςςς.... Viva la revolution...
Έχεις κάποιο πρόβλημα κατανόησης όταν μιλάς για ειρωνίες και Εκάλη.Μάλλον εσύ είσαι ο ειρωνικός εδώ με τα και εγώ κομμουνιστής είμαι και ζήτω η επανάσταση.Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι καθημερινά εκεί πάει το μόνο.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #844 στις: Δευ 04 Μάι 2020 14:26 »
Κρίμα που υπάρχει η αντίληψη ότι δεν γεφυρώνεται η διαφορά. Τέτοια αντίληψη συντελεί στη μη γεφύρωση, οπότε παρατηρείται ένας φαύλος κύκλος.
Έτσι λοιπόν το μόνο που μένει είναι να έρχεται η πραγματικότητα να μας αποδεικνύει αν κάτι απέτυχε ή όχι. Αν δεν μας βολεύει η αποτυχία, τότε τσακωνόμαστε με την πραγματικότητα. Τόσο το χειρότερο γι' αυτήν, όπως λένε κάποιοι.

Μα αγαπητέ Μύθε, ξεκινάς θρηνώντας για την έλλειψη γεφύρωσης και καταλήγεις χαρακτηρίζοντας αποτυχημένους και εκτός πραγματικότητας τους αντιπάλους σου. Τουτέστιν, για να ικανοποιηθείς θα πρέπει ταπεινά να ομολογήσω αποτυχία και ονειροβασία.
Και για να μην σε αδικώ, κι εγώ από την άλλη θέτω την διαφορά πολιτικών αντιλήψεων περισσότερο σε ανθρωπιστικό και λιγότερο σε πολιτικό επίπεδο. Πιστεύω ότι κάποιος που είναι στοιχειωδώς ανθρωπιστής και δεν ανέχεται τον Καιάδα ως μοίρα του αδύναμου, δεν μπορεί να ανέχεται τις φιλελεύθερες κορώνες. Αντίστοιχα ένας φιλελεύθερος θα είναι αφελής ή μισάνθρωπος. Ομολογείς αφέλεια ή μισανθρωπία; Δεν το φαντάζομαι και καλά κάνεις.

Αποσυνδεδεμένος PASkal

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #845 στις: Δευ 04 Μάι 2020 14:39 »
Λαλαλαλαλα τι ωραία περνάμε στον καπιταλισμό,ας φάμε ο ένας τον άλλον ας πάρουμε παράδειγμα απ τους 5-10 που πλουτισαν(σε βάρος και με τον ιδρωτα των πολλων)κι ας προσπαθήσουμε να γίνουμε σαν κι αυτους να προκοψουμε βρε αδερφέ.
Και εμένα ο θείος μου που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ουζμπεκιστάν λέει ότι το βιοτικό επίπεδο,η μόρφωση και ο σεβασμός που υπήρχε μεταξύ των ανθρώπων διαφορετικών θρησκειών εκεί πέρα δεν το έχει συναντήσει ακόμα στην Ελλάδα.
our life always in blue and white...

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #846 στις: Δευ 04 Μάι 2020 15:24 »

Μα αγαπητέ Μύθε, ξεκινάς θρηνώντας για την έλλειψη γεφύρωσης και καταλήγεις χαρακτηρίζοντας αποτυχημένους και εκτός πραγματικότητας τους αντιπάλους σου. Τουτέστιν, για να ικανοποιηθείς θα πρέπει ταπεινά να ομολογήσω αποτυχία και ονειροβασία.
Και για να μην σε αδικώ, κι εγώ από την άλλη θέτω την διαφορά πολιτικών αντιλήψεων περισσότερο σε ανθρωπιστικό και λιγότερο σε πολιτικό επίπεδο. Πιστεύω ότι κάποιος που είναι στοιχειωδώς ανθρωπιστής και δεν ανέχεται τον Καιάδα ως μοίρα του αδύναμου, δεν μπορεί να ανέχεται τις φιλελεύθερες κορώνες. Αντίστοιχα ένας φιλελεύθερος θα είναι αφελής ή μισάνθρωπος. Ομολογείς αφέλεια ή μισανθρωπία; Δεν το φαντάζομαι και καλά κάνεις.

Δεν χαρακτήρισα αποτυχημένους τους αντιπάλους, αλλά το σύστημα (κομμουνισμός) και εξήγησα γιατί.
Όσους δε δεν παραδέχονται ότι έχει αποτύχει, τουλάχιστον στα περισσότερα κράτη όπου εφαρμόστηκε, μια πραγματικότητα που έχει αποδειχθεί με τις ανατροπές των διαφόρων καθεστώτων, τότε δεν είναι σαν να μην παραδέχονται την πραγματικότητα;
Οι αντιλήψεις σαφώς πρέπει να προσανατολίζονται σε ανθρωπιστικούς και όχι πολιτικούς στόχους. Στα κομμουνιστικά καθεστώτα (σχεδόν) όλοι είχαν χαμηλό βιοτικό επίπεδο ώστε να παρουσιάζεται ένα 'δυνατό' κράτος. Στον καπιταλισμό, το βιοτικό επίπεδο ανεβαίνει για πολλούς δραματικά σε σύγκριση, αλλά δυστυχώς υπάρχει ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό ανθρώπων που έχουν χαμηλό βιοτικό επίπεδο και ίσως σε κάποιους χειρότερα και από αυτόν του κομμουνισμού. Αυτό είναι που πρέπει να βελτιωθεί και όχι να αντικατασταθεί με κάτι αποτυχημένο.

@Paskal, ο θείος σου ήταν του κόμματος ή όχι; Εκφράστηκε ποτέ δημόσια εναντίον του καθεστώτος; Έτσι κουβέντα να γίνεται.
Ναι θα έχουμε το κράτος να πλουτίσει εις βάρος και με τον ιδρώτα των πολλών... και πώς θα διαχειριστεί το κράτος τα πλούτη αυτά; και με ποια κίνητρα θα υπερβάλει εαυτόν ο εργαζόμενος ώστε να προκόψει ο ίδιος και κατ' επέκταση το κράτος; Άσε καλύτερα, η απάντηση δόθηκε από πολλές πρώην κομμουνιστικές χώρες.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #847 στις: Δευ 04 Μάι 2020 15:39 »
Χαρακτηρίζεις αποτυχημένα τα μαθηματικά επειδή ο καθηγητής σου της τρίτης είχε ανεπαρκή μεταδοτικότητα και σε καλούσε συχνά με τον κηδεμόνα σου;
Όλοι γνωρίζουμε ότι η εφαρμογή είχε προβλήματα αλλά "εμείς" δεν παραβλέπουμε επιπλέον τρία τινά:
- Τις προϋπάρχουσες συνθήκες και τις δυσκολίες της οικοδόμησης.
- Τα επιτεύγματα, ορισμένα εκ των οποίων ήταν πρωτοφανή στην ανθρώπινη ιστορία.
- Το γεγονός ότι την ιστορία τη γράφουν οι νικητές.
Κι όταν πάλι μιλάμε για βιοτικό επίπεδο, το κρίνουμε αντικειμενικά ή υπό το πρίσμα του καταναλωτισμού; Την ποικιλία μάλλον;
Βιοτικό επίπεδο σημαίνει πρώτα και κύρια: Δωρεάν και επαρκή υγεία και παιδεία, φτηνή στέγη και αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία.
Αυτό είναι το βιοτικό επίπεδο. Και με την ανάγνωση αυτή οι σύγχρονες ΗΠΑ δεν έχουν βιοτικό επίπεδο, διότι αν δεν έχεις πόρους δεν έχεις τίποτα από τα παραπάνω και ειδικά στην αξιοπρέπεια δεν χωράνε εξαιρέσεις και αστερίσκοι.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #848 στις: Δευ 04 Μάι 2020 16:05 »
Βασικά ο καπιταλισμός δεν παίρνει υπόψιν του καμιά ανθρώπινη φύση.Προσφορά και ζήτηση είναι.
Πώς είναι πετυχημένο ένα μοντέλο όταν η φτώχεια στον πλανήτη γη είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση;Μιλάμε για τα απολύτως απαραίτητα.
Στον καπιταλισμό σου υπόσχονται να δουλεύουν τα ρομπότ και ο άνθρωπος να ζει με επιδόματα (πρέπει να διατηρήσουμε την προσφορά και την ζήτηση) αλλά δεν προβλέπεται στο άμεσο μέλλον.

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #849 στις: Δευ 04 Μάι 2020 16:11 »
Χαρακτηρίζεις αποτυχημένα τα μαθηματικά επειδή ο καθηγητής σου της τρίτης είχε ανεπαρκή μεταδοτικότητα και σε καλούσε συχνά με τον κηδεμόνα σου;
Όλοι γνωρίζουμε ότι η εφαρμογή είχε προβλήματα αλλά "εμείς" δεν παραβλέπουμε επιπλέον τρία τινά:
- Τις προϋπάρχουσες συνθήκες και τις δυσκολίες της οικοδόμησης.
- Τα επιτεύγματα, ορισμένα εκ των οποίων ήταν πρωτοφανή στην ανθρώπινη ιστορία.
- Το γεγονός ότι την ιστορία τη γράφουν οι νικητές.
Κι όταν πάλι μιλάμε για βιοτικό επίπεδο, το κρίνουμε αντικειμενικά ή υπό το πρίσμα του καταναλωτισμού; Την ποικιλία μάλλον;
Βιοτικό επίπεδο σημαίνει πρώτα και κύρια: Δωρεάν και επαρκή υγεία και παιδεία, φτηνή στέγη και αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία.
Αυτό είναι το βιοτικό επίπεδο. Και με την ανάγνωση αυτή οι σύγχρονες ΗΠΑ δεν έχουν βιοτικό επίπεδο, διότι αν δεν έχεις πόρους δεν έχεις τίποτα από τα παραπάνω και ειδικά στην αξιοπρέπεια δεν χωράνε εξαιρέσεις και αστερίσκοι.
Είναι αποτυχημένα τα μαθηματικά γιατί στην εξίσωση δεν προέβλεψε τον παράγοντα 'απληστία' όπως είπα νωρίτερα. Μιλάω δηλαδή για κάτι πολύ πιο βασικό και θεμελιώδες από την εφαρμογή της ελαττωματικής εξίσωσης.
Το βιοτικό επίπεδο έχει διάφορα κριτήρια εκ των οποίων αυτά που αναφέρεις αποτελούν παρά ένα κομμάτι. Βάλε μέσα και την ελευθερία, την ασφάλεια, την αγοραστική δύναμη, το πόσες ώρες δουλεύεις, και άλλα τέτοια, για να καταλήξεις σε πιο αξιόπιστο συμπέρασμα.
Μπορείς για παράδειγμα να δεις τις λίστες happiness ή quality of life και να δεις σε ποια θέση βρίσκονται οι χώρες. Οι ΗΠΑ είναι αρκετά ψηλά.