Αποστολέας Θέμα: Κορονοϊός  (Αναγνώστηκε 59881 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

• Hero Member
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #850 στις: Δευ 04 Μάι 2020 16:15 »
Ένα ενδιαφέρον άρθρο του αρχικαπιτάλα φιλοαμερικανού Τράγκα:
Παράθεση
Γ.Τράγκας: «Αγαπητέ κύριε Μητσοτάκη όλη αυτή η ιστορία του κορωνοϊού είναι 100 Novartis μαζί»

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://weeklynews.gr/g-tragkas-agapite-kyrie-mitsotaki-oli-ayti-i-istoria-toy-koronoioy-einai-100-novartis-mazi/&ved=2ahUKEwjwlsimo5rpAhUysKQKHZ6HA4sQFjAAegQIBBAB&usg=AOvVaw3Zd46GahLku1rJ2aIhE25P

Αποσυνδεδεμένος mandrakoukos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #851 στις: Δευ 04 Μάι 2020 17:36 »
Μπορείς για παράδειγμα να δεις τις λίστες happiness ή quality of life και να δεις σε ποια θέση βρίσκονται οι χώρες. Οι ΗΠΑ είναι αρκετά ψηλά.

Είναι αστείο να ρωτάς τους διαφημιστές για την ποιότητα του διαφημιζόμενου προϊόντος.

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
  • live long and prosper ΠΑΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #852 στις: Δευ 04 Μάι 2020 17:44 »
Μπορείς για παράδειγμα να δεις τις λίστες happiness ή quality of life και να δεις σε ποια θέση βρίσκονται οι χώρες. Οι ΗΠΑ είναι αρκετά ψηλά.

Είναι αστείο να ρωτάς τους διαφημιστές για την ποιότητα του διαφημιζόμενου προϊόντος.

ΟΚ εσύ μη στηριχτείς ούτε στους 'διαφημιστές', ούτε σε προσωπικές εμπειρίες (αν έχεις), ούτε σε μαρτυρίες συγγενών.
Μη στηριχτείς καν στο ότι ολόκληρα έθνη απέβαλαν το συγκεκριμένο σύστημα.
Στηρίξου στα βιβλία. Νομίζω δεν χρειάζεται να διαβάσεις τίποτα παραπέρα από τα βιβλία του Μαρξ και ειδικά το Das Kapital.

Αποσυνδεδεμένος P@sL@S

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #853 στις: Δευ 04 Μάι 2020 18:45 »
Και όπως φυσικά κάνει συνέχεια, και αφού μας στολίσει με χαρακτηρισμό ύ, εγώ είμαι ο ειρωνικός.
Όχι φίλε μου δεν είμαι ειρων.. Εδώ και πολλά pots το έχω γυρίσει στην πλάκα, διότι άτομα σαν εσένα δεν έχει νόημα να τα λαμβάνει κάποιος σοβαρά υπόψη.
 Αααακαι που είσαι. Και το ΚΚΕ είναι σημαίνει Κομμουνιστικο Κόμμα Ελλάδας. Τώρα αν εσύ δεν το ξέρεις, πρόβλημα σου. Οπότε όπως καταλαβαίνεις και οι κομμουνιστές είναι συνένοχοι σε αυτό που ζούμε τώρα.

Και μην μου ξαναρχίσεις για καπιταλισμό και ωραίες θεωρίες που μόνο εσύ λες, γιατί τουλάχιστον αυτός δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχει. Ο κομμουνισμός μας έχει αφήσει χρόνους, ευτυχώς.

Viva la revolution.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #854 στις: Δευ 04 Μάι 2020 19:31 »
Και όπως φυσικά κάνει συνέχεια, και αφού μας στολίσει με χαρακτηρισμό ύ, εγώ είμαι ο ειρωνικός.
Όχι φίλε μου δεν είμαι ειρων.. Εδώ και πολλά pots το έχω γυρίσει στην πλάκα, διότι άτομα σαν εσένα δεν έχει νόημα να τα λαμβάνει κάποιος σοβαρά υπόψη.
 Αααακαι που είσαι. Και το ΚΚΕ είναι σημαίνει Κομμουνιστικο Κόμμα Ελλάδας. Τώρα αν εσύ δεν το ξέρεις, πρόβλημα σου. Οπότε όπως καταλαβαίνεις και οι κομμουνιστές είναι συνένοχοι σε αυτό που ζούμε τώρα.

Και μην μου ξαναρχίσεις για καπιταλισμό και ωραίες θεωρίες που μόνο εσύ λες, γιατί τουλάχιστον αυτός δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχει. Ο κομμουνισμός μας έχει αφήσει χρόνους, ευτυχώς.

Viva la revolution.
Πρώτον μιλούσα σοβαρά και δεν ειρωνεύτηκα κανέναν.Αντίθετα εσύ το έκανες συνέχεια.

Καταλαβαίνεις ότι λες ότι να ναι έτσι? Υπερδύναμη η Γιουγκοσλαβια. Φαντάζομαι έχεις συγγενεις που ζούσαν εκεί και σου είπαν ότι περνούσαν ωραία με τις υποδομές που είχαν.
Βουλγαρία το ίδιο. Φαντάζομαι γνωρίζεις ε? Και στην Ανατολική Γερμανια τζάμι περνουσαν...
Και η βοήθεια από την Κινα και την Κούβα τσάμπα ήρθε.. Είμαι σίγουρος..

Εσύ δεν έχεις φως, νερό, ρεύμα, εκεί που ζεις φαντάζομαι.
Και επίσης αν νομίζεις ότι ο κομμουνισμός ενδιαφέρεται για το εργάτη και την εργασία οκ.

Σου είπα, και εγώ κομμουνιστής είμαι.Εσυ? Η τσέπη σου?

Το ΚΚΕ επίσημα δεν εκφράζει τον κομμουνισμός?

Επίσης δεν έχει νόημα να κάνω ότι εσύ με τον μύθο..

Σε πιστεύω ότι πεις.. Viva la revolution..

Μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα... Εκάλη όσοι λένε αλήθειες... Μπλα μπλα μπλα.... 2 θείοι μου ζούσαν Γιουγκοσλαβια και δυστυχώς δεν ζούνε να σου πούνε τι υπερδύναμη ήταν... Μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα... Άμα εγώ είμαι στην Εκάλη μαγκιά μου. Δούλεψα και δουλεύω 20 ώρες την ημέρα... Μπλα μπλα μπλα μπλα.. Έλα συνέχισε στον δρόμο που χάραξες με τον Μύθο... Για τα άλλα που λέω μοκο
αλλά μάλλον δεν τα βλέπεις.. Μόνο ειρωνείες για Εκάλη... Βάλε και Μυκονοςςςςς.... Viva la revolution...

Οι ολιγάρχες περνούσαν καλά???Μην λές τέτοια!!! Ο λαός έπερνε πράγματα με δελτίο???Οχιιιιιιι ήταν υπερδύναμη η Γιουγκοσλαβία (που κανένα απο τα κράτη που την αποτελούσαν δεν ήθελαν τον άλλο, αλλά δεν κάνει να τα λέμε αυτά!)

Δεν ξέρεις εσύ, μια χαρά ήταν στην Ρουμανία...Μην σου πώ και στην Αλβανία...Τέλεια περνούσε εκέι ο κόσμος...

Μην τους χαλάς το όνειρο....

Στάλθηκε απο το IPHONE 11 MAX PLUS 512Gb

Δεν ξέρεις εσύ που πήγες, ούτε εγώ όταν τα έλεγε ο θείος μου.
Ξέρουν οι άλλοι που για τα του κομμουνισμού τα λένε οταν είναι φοιτητές γιατί είναι τρέντυ, και αυτοί που τα διαβάζουν στα βιβλία και λένε τι ωράια περνάνε στην κούβα, και στην κίνα, και δεν ξέρω και εγώ που αλλού.

Μην τους χαλάς το όνειρο λέμε!!!

Στάλθηκε απο το IPHONE 11 MAX PLUS 512Gb

Ξέρεις ποιο είναι το αστείο σε αυτό;Ότι δεν είσαι πλούσιος.Είσαι ένας φτωχός που θα χρυσοπληρώνεις για να πας σε ένα νοσοκομείο.Αν θα έχεις τα λεφτά.Θα πηγαίνεις να κάνεις εξετάσεις,να γράψεις φάρμακα και θα χρυσοπληρώνεις.Όσο για τα εργασιακά σου πάλι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τα έχεις λυμένα.Ούτε την σύνταξη σου εξασφαλισμένη.Όταν θα έρθει αυτή η ώρα θα μπορείς να μιλάς για τον υπέροχο καπιταλισμό.Εκεί δεν θα μετράνε ο ειρωνείες σου και οι εξυπνάδες σου.Επίσης την οικονομική κρίση που βίωσες την γέννησε ο καπιταλισμός.Είναι αναπόφευκτο κομμάτι του καπιταλισμού η κρίση.Φούσκες,μπουμ,κρίση.Όσο θα υπάρχει καπιταλισμός αυτό θα γίνεται.
Ναι όποιος σου λέει για όλα αυτά είναι κομμουνιστής.Τρομερό επιχείρημα.

Αποσυνδεδεμένος P@sL@S

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #855 στις: Δευ 04 Μάι 2020 20:19 »
Εσύ πάντα μιλάς σοβαρά, και στο τελευταίο σου ποστ, λές πράγματα σοβαρά φυσικά για μένα, λές και με ξέρεις. Ακου λοιπόν να δείς:
ΤΟ αστείο είναι οτι είσαι αστείος εσύ. Κάνεις ενα ποστ, αναφέροντας την ζωή μου!!!!!!!!
Αν είμαι πλούσιος ή φτωχός το ξέρω εγώ και μόνο. Το αν έχω λυμένο ή όχι κάτι πάλι δικιά μου δουλεία είναι. Δεν περιμένω απο κανέναν σαν την πάρτυ σου να μου τα λύσει, και να τα κάνει σαν τα μούτρα του...Τουλάχιστον εγώ δεν είμαι βολεμένος, και ναι το ότι θέλω παραπάνω για την ζωή μου απο κάποιον άλλον πχ βολεμένο σαν εσένα δεν νομίζω να είναι κακό ε????

Λες οτι μιλάς σοβορά, και εγώ σε ειρωνεύομαι....Φυσικά και σε ειρωνεύομαι, λαμβάνοντας υπόψη τις δικές σου αναφορές (που σιγά μην κάτσω να παραθέσω οπως κάνεις εσύ, για να δείξεις τί?) για Εκάλη κλπ..

Και για το τέλος::::

Viva la revolution!!

ΥΓ Και τώρα θα μου αρχίσεις οτι δεν είσαι βολεμένος κλπ κλπ.....Οτι πείς!!!! Ειρωνικά πάντα ε!!

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #856 στις: Δευ 04 Μάι 2020 20:20 »
Την οικονομική κρίση δεν τη γέννησε ο καπιταλισμός αυτού καθ' αυτού. Τη γέννησαν οι εκάστοτε πολιτικές και η διαφθορά της Δικαιοσύνης (το έχω ξαναπεί).
Αναρρωτιέμαι αν είχαμε κομμουνισμό πόσο βαθειά θα ήταν η κρίση, και αν θα υπήρχε οικονομική κρίση. Πάντως σίγουρα θα υπήρχε διαχρονική κρίση στην ελευθερία.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #857 στις: Δευ 04 Μάι 2020 20:22 »
Η εργατιά που υποστηρίζει λυσσαλέα το σύστημα που της πίνει το αίμα και ψάχνει συνενοχή στον κομμουνισμό, ναι, αυτό είναι το συντριπτικότερο -και θλιβερότερο- επιχείρημα για τη διαβρωτική ικανότητα των ιδεολογημάτων του φιλελευθερισμού.

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #858 στις: Δευ 04 Μάι 2020 20:26 »
... μαλακίες.
« Τελευταία τροποποίηση: Δευ 04 Μάι 2020 20:31 από my8os »

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #859 στις: Δευ 04 Μάι 2020 20:27 »
Την οικονομική κρίση δεν τη γέννησε ο καπιταλισμός

Όντως, δεν τη γέννησε. Είναι δομικό του στοιχείο, ζωτική του λειτουργία. Η καταστροφή μέρους του κεφαλαίου αναζωογονεί το σύστημα.
Κι εδώ που τα λέμε μάλλον η σωρευμένη εμπειρία των τελευταίων δεκαετιών δικαιώνει τον Κοντράτιεφ και τη θεωρία του. Θα μας τυραννήσει κάμποσο ακόμα ο καπιταλισμός με το τρενάκι του τρόμου του.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #860 στις: Δευ 04 Μάι 2020 20:31 »
Εσύ πάντα μιλάς σοβαρά, και στο τελευταίο σου ποστ, λές πράγματα σοβαρά φυσικά για μένα, λές και με ξέρεις. Ακου λοιπόν να δείς:
ΤΟ αστείο είναι οτι είσαι αστείος εσύ. Κάνεις ενα ποστ, αναφέροντας την ζωή μου!!!!!!!!
Αν είμαι πλούσιος ή φτωχός το ξέρω εγώ και μόνο. Το αν έχω λυμένο ή όχι κάτι πάλι δικιά μου δουλεία είναι. Δεν περιμένω απο κανέναν σαν την πάρτυ σου να μου τα λύσει, και να τα κάνει σαν τα μούτρα του...Τουλάχιστον εγώ δεν είμαι βολεμένος, και ναι το ότι θέλω παραπάνω για την ζωή μου απο κάποιον άλλον πχ βολεμένο σαν εσένα δεν νομίζω να είναι κακό ε????

Λες οτι μιλάς σοβορά, και εγώ σε ειρωνεύομαι....Φυσικά και σε ειρωνεύομαι, λαμβάνοντας υπόψη τις δικές σου αναφορές (που σιγά μην κάτσω να παραθέσω οπως κάνεις εσύ, για να δείξεις τί?) για Εκάλη κλπ..

Viva la revolution!!

ΥΓ Και τώρα θα μου αρχίσεις οτι δεν είσαι βολεμένος κλπ κλπ.....Οτι πείς!!!! Ειρωνικά πάντα ε!!
Μόνος σου παραδέχεσαι ότι δεν είσαι βολεμένος.Αυτά που όμως υποστηρίζεις είναι εναντίον σου.Όταν κάτι γίνεται ιδιωτικό συνήθως γίνεται και ακριβό.Επειδή μπαίνει στην μέση το κόστος και το κέρδος,θα προσπαθήσει να σου προσφέρει ένα προϊόν με το ελάχιστο κόστος και με το μέγιστο κέρδος.Επειδή είμαστε στο νήμα του κορονοιού,κάποιοι έκαναν τεστ.Οι περισσότεροι δεν έκαναν γιατί έπρεπε να πληρώσουν μια τρακοσάρα.
Τις μάσκες δεν σου τις προσφέρουν δωρεάν.Πρέπει να τις χρυσοπληρώσεις.Φτάνοντας ακόμα και στην αισχροκέρδια.Στην καμπούρα σου πάντα.Αλλιώς μπορεί να φας και πρόστιμο.
Μπορεί να μην ξέρω την κατάσταση σου αλλά βλέποντας την δήλωση σου παραπάνω και παίζοντας με τις πιθανότητες στην αναλογία πλούσιος-φτωχός δεν είναι δύσκολο να καταλήξω κάπου.

Αποσυνδεδεμένος midnight

• Hero Member
  • Once in a BLUE moon
    • Προφίλ
« Απάντηση #861 στις: Δευ 04 Μάι 2020 20:39 »
Αυτό δεν το ξέραμε επισήμως...

Παράθεση
"Εμείς κάναμε μια ακόμα υπερβολή μιας και οποιοσδήποτε πέθαινε και είχε κορωνοϊό καταγραφόταν σαν να πέθαινε από κορωνοϊό.
Το να έχεις Covid δεν σημαίνει ότι πεθαίνεις από Covid αλλά εμείς το καταγράφαμε.
Νομίζω είμαστε σωστοί που το κάναμε".

«Δώδεκα και μισή. Πώς πέρασεν η ώρα.
 Δώδεκα και μισή. Πώς πέρασαν τα χρόνια.»

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #862 στις: Δευ 04 Μάι 2020 20:45 »
Την οικονομική κρίση δεν τη γέννησε ο καπιταλισμός

Όντως, δεν τη γέννησε. Είναι δομικό του στοιχείο, ζωτική του λειτουργία. Η καταστροφή μέρους του κεφαλαίου αναζωογονεί το σύστημα.
Κι εδώ που τα λέμε μάλλον η σωρευμένη εμπειρία των τελευταίων δεκαετιών δικαιώνει τον Κοντράτιεφ και τη θεωρία του. Θα μας τυραννήσει κάμποσο ακόμα ο καπιταλισμός με το τρενάκι του τρόμου του.

Μέχρι να βρεθεί άλλο σύστημα καλύτερο, ή υβριδικό μεταξύ καπιταλισμού+σοσιαλισμού.
Βέβαια του Στάλιν δεν του άρεσε η θεωρία του Κοντράτιεφ και τον εξόρισε στα γκούλαγκ όπου τον καθάρισαν.
Αν και δεν έχω διαβάσει τον Κοντράτιεφ, κάνοντας αναζήτηση στο ίντερνετ χαίρομαι που κατέληξα περίπου στο ίδιο συμπέρασμα:
Παράθεση
"Σε ότι αφορά τις αιτίες που ο καπιταλισμός έχει αυτούς τους οικονομικούς κύκλους, ο Νικολάι Κοντράτιεφ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κυρίαρχο στοιχείο είναι ο παράγοντας άνθρωπος. Την ευθύνη για την παρακμή την έχει ο άνθρωπος και όχι το σύστημα.
Το σύστημα οδηγείται σε μικρά ή μεγαλύτερα αδιέξοδα, λόγω του ότι «κυβερνάται» από ανθρώπινες ιδιότητες όπως πλεονεξία, απληστία, υπέρμετρη φιλοδοξία, ασυδοσία. Ιδιότητες που διέπουν την ανθρώπινη φύση εδώ και χιλιάδες χρόνια.
https://www.liberal.gr/economy/o-kapitalismos-o-stalin-o-kontratief-kai-ta-gkoulagk/116422

Βέβαια είμαι της άποψης ότι ο καπιταλισμός έχει προνοήσει καλύτερα από τον κομμουνισμό όσον αφορά τις ανθρώπινες αυτές αδυναμίες.
« Τελευταία τροποποίηση: Δευ 04 Μάι 2020 20:49 από my8os »

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #863 στις: Δευ 04 Μάι 2020 21:18 »
Αυτό το ανέκδοτο με τα γκουλαγκ δεν έχει δυστυχώς αναστάσεις τύπου θείας Κιμ για να γελά και το παρδαλό κουνάβι.
Ποιος αμφισβητεί το πολιτικό βάρος των ανθρωπίνων αδυναμιών; Βέβαια έχει προνοησει καλύτερα ο καπιταλισμός. Ποιος ασχολείται με αδυναμίες αν υπάρχει χρήμα;
Διάβασε και λίγο καπιταλ, έπηξες στο λιμπεραλ.

Αποσυνδεδεμένος P@sL@S

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #864 στις: Δευ 04 Μάι 2020 22:33 »

Viva la revolution!!

Μόνος σου παραδέχεσαι ότι δεν είσαι βολεμένος.Αυτά που όμως υποστηρίζεις είναι εναντίον σου.Όταν κάτι γίνεται ιδιωτικό συνήθως γίνεται και ακριβό.Επειδή μπαίνει στην μέση το κόστος και το κέρδος,θα προσπαθήσει να σου προσφέρει ένα προϊόν με το ελάχιστο κόστος και με το μέγιστο κέρδος.Επειδή είμαστε στο νήμα του κορονοιού,κάποιοι έκαναν τεστ.Οι περισσότεροι δεν έκαναν γιατί έπρεπε να πληρώσουν μια τρακοσάρα.
Τις μάσκες δεν σου τις προσφέρουν δωρεάν.Πρέπει να τις χρυσοπληρώσεις.Φτάνοντας ακόμα και στην αισχροκέρδια.Στην καμπούρα σου πάντα.Αλλιώς μπορεί να φας και πρόστιμο.
Μπορεί να μην ξέρω την κατάσταση σου αλλά βλέποντας την δήλωση σου παραπάνω και παίζοντας με τις πιθανότητες στην αναλογία πλούσιος-φτωχός δεν είναι δύσκολο να καταλήξω κάπου.

Εγώ το έχω ξαναπεί, δουλεύω όσο δουλεύω και απολαμβάνω αυτά που με κόπο απολαμβάνω. Εσύ δεν μας είπες ομως ..Σαν βολεμένος τα θέλεις όλα τσάμπα?

Λοιπόν σοβαρά τώρα έχω να σου κάνω μια πρόταση: Αν είσαι ελ. επ. να με προσλάβεις, για να μπορέσεις να εφαρμόσεις όλα όσα λές. Και εγώ θα έχω μισθό min 1.000 που μου φθάνουν πλέον για τις ανάγκες μου, 8ωρο, ΣΚ ελεύθερο, άδειες ένσημα, θα μπορώ να πάω σε απεργίες, και φυσικά θα σου δουλεύω το 8ωρό μου. Θέλεις?

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #865 στις: Δευ 04 Μάι 2020 22:57 »
Αυτό το ανέκδοτο με τα γκουλαγκ δεν έχει δυστυχώς αναστάσεις τύπου θείας Κιμ για να γελά και το παρδαλό κουνάβι.
Ποιος αμφισβητεί το πολιτικό βάρος των ανθρωπίνων αδυναμιών; Βέβαια έχει προνοησει καλύτερα ο καπιταλισμός. Ποιος ασχολείται με αδυναμίες αν υπάρχει χρήμα;
Διάβασε και λίγο καπιταλ, έπηξες στο λιμπεραλ.

Το ότι τον καθάρισε ο Στάλιν δεν γελά κανείς. Δεν έχει σημασία αν πήγε ή όχι στα γκούλαγκ.
Και κάπιταλ διαβάζω και κατιούσα διαβάζω άμα λάχει, αλλά και ξένα διαβάζω.
Τα αντίστοιχα λινκ που βάζω μπαίνουν για να ισορροπήσω όσο μπορώ την πληθώρα των κατιουσών και άτεχνων λινκς.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να βάλω και από το μακελειό για να ισορροπήσει ακόμα περισσότερο... lol.
Αλλά θα μπορούσα να βάλω και πιο ουδέτερα: https://en.wikipedia.org/wiki/Nikolai_Kondratiev
Παράθεση
In September 1938 during Stalin's Great Purge, he was subjected to a second trial, condemned to ten years without the right to correspond with the outside world. However, Kondratiev was executed at the Kommunarka shooting ground by firing squad on the same day the sentence was issued.
Αυτό για τη διαχρονική κρίση ελευθεριών που έλεγα.

Ο καπιταλισμός ως σύστημα εκμεταλλεύεται την απληστία του ανθρώπου. Η απληστία είναι κινητήριος μοχλός του συστήματος και όχι τροχοπέδη όπως στον κομμουνισμό.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #866 στις: Δευ 04 Μάι 2020 23:06 »

Viva la revolution!!

Εγώ το έχω ξαναπεί, δουλεύω όσο δουλεύω και απολαμβάνω αυτά που με κόπο απολαμβάνω. Εσύ δεν μας είπες ομως ..Σαν βολεμένος τα θέλεις όλα τσάμπα?

Λοιπόν σοβαρά τώρα έχω να σου κάνω μια πρόταση: Αν είσαι ελ. επ. να με προσλάβεις, για να μπορέσεις να εφαρμόσεις όλα όσα λές. Και εγώ θα έχω μισθό min 1.000 που μου φθάνουν πλέον για τις ανάγκες μου, 8ωρο, ΣΚ ελεύθερο, άδειες ένσημα, θα μπορώ να πάω σε απεργίες, και φυσικά θα σου δουλεύω το 8ωρό μου. Θέλεις?
Είπαμε η αναλογία πλούσιων φτωχών είναι υπέρ των φτωχών.Οπότε σε λάθος μέρος ψάχνεις βολεμένους.Το πρόβλημα με σένα είναι ότι στηρίζεις ότι βολεύει τους βολεμένους ενώ δεν είσαι βολεμένος.

Συνεταιρισμοί υπήρχαν επί κομμουνισμού.Βάζουμε κάτι όλοι μαζί και μοιραζόμαστε ότι βγάζουμε.

https://www.google.com/amp/s/menshouse.gr/istories/88348/h-oytopia-tis-marilaneda-i-poli-poy-den-echei-anergia-egklimatikotita-kai-astynomia/amp
« Τελευταία τροποποίηση: Δευ 04 Μάι 2020 23:17 από fon7 »

Αποσυνδεδεμένος P@sL@S

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #867 στις: Τρι 05 Μάι 2020 00:05 »

Viva la revolution!!

Είπαμε η αναλογία πλούσιων φτωχών είναι υπέρ των φτωχών.Οπότε σε λάθος μέρος ψάχνεις βολεμένους.Το πρόβλημα με σένα είναι ότι στηρίζεις ότι βολεύει τους βολεμένους ενώ δεν είσαι βολεμένος.

Συνεταιρισμοί υπήρχαν επί κομμουνισμού.Βάζουμε κάτι όλοι μαζί και μοιραζόμαστε ότι βγάζουμε.

https://www.google.com/amp/s/menshouse.gr/istories/88348/h-oytopia-tis-marilaneda-i-poli-poy-den-echei-anergia-egklimatikotita-kai-astynomia/amp

Ειλικρινά, αν  διαβάσεις τι γράφεις στερείται περιεχομένου, διότι απλά δεν μου απαντάς σε αυτά που σου λέω, αλλά λές αερολογίες. Εγώ το είπα πολλές φορές οτι δεν είμαι βολεμένος, και δουλεύω σκληρά για να έχω αυτά που θέλω.

Επίσης δεν μίλησα για συνεταιρισμό, διότι εκεί απλά αυτός που έχει περισσότερα προσόντα και δουλεύει πιο πολύ, μου φαίνεται λογικό να βγάζει και περισσότερα. Εγώ μίλησα, εν φυσικά είσαι ελ. επαγγ. να με προσλάβεις σαν υπάλληλό σου..

Απο αυτά που γράφεις, φαίνεται ποιος είναι ο βολεμένος και ποιος όχι.!!!!!

ΥΓ Απάντησε και καμμιά φορά σε αυτά που σου γράφω....

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #868 στις: Τρι 05 Μάι 2020 00:24 »
Αχ σπουδαίο εγχείρημα κομμουνισμού η Μαριναλέδα. Μια 'κομμουνιστική' επαρχιακή πόλη περικυκλωμένη από $1,4 τρις καπιταλιστική οικονομία που φροντίζει για την προστασία της αμυντικά, για τις επικοινωνίες της, και λαμβάνει επιδότηση από την Ανδαλουσία https://en.wikipedia.org/wiki/Marinaleda
Πολύ πετυχημένο μοντέλο. Να το προτείνουμε στις ΗΠΑ. Να μας δίνουν λεφτά, στρατό, κλπ, και εμείς απλά να παράγουμε αγροτικά προϊόντα και να ασχολούμαστε μόνο με τον τουρισμό.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #869 στις: Τρι 05 Μάι 2020 00:35 »
Ειλικρινά, αν  διαβάσεις τι γράφεις στερείται περιεχομένου, διότι απλά δεν μου απαντάς σε αυτά που σου λέω, αλλά λές αερολογίες. Εγώ το είπα πολλές φορές οτι δεν είμαι βολεμένος, και δουλεύω σκληρά για να έχω αυτά που θέλω.

Επίσης δεν μίλησα για συνεταιρισμό, διότι εκεί απλά αυτός που έχει περισσότερα προσόντα και δουλεύει πιο πολύ, μου φαίνεται λογικό να βγάζει και περισσότερα. Εγώ μίλησα, εν φυσικά είσαι ελ. επαγγ. να με προσλάβεις σαν υπάλληλό σου..

Εσύ ψάχνεις απαντήσεις που να ταιριάζουν στα δικά σου κουτάκια.Απλά για να πεις τι γαμάτος είναι ο καπιταλισμός.Τι γαμάτα που είναι να χρυσοπληρώνω για να έχω υγεία,παιδεία κτλ.Αν θα έχεις δηλαδή.
Το πως βγάζεις τα περί βολεμένου δεν μπορώ να καταλάβω.Το ότι εκεί έξω υπάρχουν και άλλοι δρόμοι,πιο ανθρώπινοι,αυτό δεν κάνει κάποιον βολεμένο γιατί απλά σου λέει κάτι τέτοιο.Αδυνατώ να καταλάβω τι άλματα λογικής κάνεις για να φτάσεις στο βολεμένος.

Έβαλα και ένα λινκ με την Μαριλανέδα.Αμφιβάλω αν διάβασες έστω και μια λέξη.

Η έντονη σου ανησυχία για το παράδειγμα του ελ. επαγγελματία με κάνει να πιστεύω ότι είσαι ελ επαγγελματίας.Αν ισχύει αυτό,τότε κάνει ακόμα πιο αστείο την όλη συζήτηση.Υπερασπέζεσαι κάτι που σε ξεκολιάζει.Στην κυριολεξία.Όταν κάποιος σου λέει ότι μπορεί να δουλεύεις πιο ανθρώπινα,να πληρώνεσαι καλύτερα,να έχεις καλύτερες παροχές,τότε τον χαρακτηρίσεις κομμουνιστή και βολεμένο.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #870 στις: Τρι 05 Μάι 2020 00:44 »
Αχ σπουδαίο εγχείρημα κομμουνισμού η Μαριναλέδα. Μια 'κομμουνιστική' επαρχιακή πόλη περικυκλωμένη από $1,4 τρις καπιταλιστική οικονομία που φροντίζει για την προστασία της αμυντικά, για τις επικοινωνίες της, και λαμβάνει επιδότηση από την Ανδαλουσία https://en.wikipedia.org/wiki/Marinaleda
Πολύ πετυχημένο μοντέλο. Να το προτείνουμε στις ΗΠΑ. Να μας δίνουν λεφτά, στρατό, κλπ, και εμείς απλά να παράγουμε αγροτικά προϊόντα και να ασχολούμαστε μόνο με τον τουρισμό.
Μύθε πονάς;;;Κάτσε τώρα να σου δίνουν λεφτά με μνημόνια και να σε κάνουν αποικία χρέους.Έτσι για να γουστάρουν οι μύθοι.
Τι μαζοχισμός είναι αυτός;Επιστημονικά υπάρχει κάποια εξήγηση για αυτήν την συμπεριφορά;

Ξέχασα να πω πως κάθε φορά όντως τρέχουμε στον αμερικάνο για βοήθεια.
« Τελευταία τροποποίηση: Τρι 05 Μάι 2020 00:50 από fon7 »

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #871 στις: Τρι 05 Μάι 2020 09:59 »
Μύθε πονάς;;;Κάτσε τώρα να σου δίνουν λεφτά με μνημόνια και να σε κάνουν αποικία χρέους.Έτσι για να γουστάρουν οι μύθοι.
Τι μαζοχισμός είναι αυτός;Επιστημονικά υπάρχει κάποια εξήγηση για αυτήν την συμπεριφορά;

ποιος πόνος βρε καημένε; Κατέφυγες στο να παραβάλεις μια ουτοπία που στηρίζεται σε εξωτερική οικονομία για πολλές από τις βασικές παροχές του (αμυντικές δαπάνες, ηλεκτρισμό, κλπ) συν τα λεφτά που παίρνει από την κυβέρνηση; Αυτό είναι επιχείρημά σου; Είναι σαν να προβάλεις τον φοιτητή που το παίζει ανεξάρτητος με το χαρτζιλίκι του μπαμπά.

Οι βοήθειες που παίρνουμε εμείς δεν μας τις χαρίζουν, αλλά μας τις χρεώνουν με επιτόκια.

Άντε γεια. Μην κάνω κι εγώ προσωπική επίθεση όπως έκανες μόλις.

Αποσυνδεδεμένος P@sL@S

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #872 στις: Τρι 05 Μάι 2020 10:19 »

Εσύ ψάχνεις απαντήσεις που να ταιριάζουν στα δικά σου κουτάκια.Απλά για να πεις τι γαμάτος είναι ο καπιταλισμός.Τι γαμάτα που είναι να χρυσοπληρώνω για να έχω υγεία,παιδεία κτλ.Αν θα έχεις δηλαδή.
Το πως βγάζεις τα περί βολεμένου δεν μπορώ να καταλάβω.Το ότι εκεί έξω υπάρχουν και άλλοι δρόμοι,πιο ανθρώπινοι,αυτό δεν κάνει κάποιον βολεμένο γιατί απλά σου λέει κάτι τέτοιο.Αδυνατώ να καταλάβω τι άλματα λογικής κάνεις για να φτάσεις στο βολεμένος.

Η έντονη σου ανησυχία για το παράδειγμα του ελ. επαγγελματία με κάνει να πιστεύω ότι είσαι ελ επαγγελματίας.Αν ισχύει αυτό,τότε κάνει ακόμα πιο αστείο την όλη συζήτηση.Υπερασπέζεσαι κάτι που σε ξεκολιάζει.Στην κυριολεξία.Όταν κάποιος σου λέει ότι μπορεί να δουλεύεις πιο ανθρώπινα,να πληρώνεσαι καλύτερα,να έχεις καλύτερες παροχές,τότε τον χαρακτηρίσεις κομμουνιστή και βολεμένο.
Ξαναλέω...Οτι πείς...

Από την αποφυγή σου στις απαντήσεις μου, (που δεν έχεις απαντήσει σε τίποτα, μεταξύ μας) με κάνει να πιστεύω, οτι είσαι όντος πολύ βολεμένος. Φυσικά είμαι ελ. επαγ. .Δεν το κρύβω. Εσύ δεν μας λές τι είσαι...ΑΝ είσαι όντως και εσύ ελ. επαγ. τότε θέλω να με προσλάβεις!!!

Το οτι δεν γουστάρω τον κομμουνισμό, με κάνει καπιταλιστή, σύμφωνα με εσένα..Μου εχεις βάλει μέχρι στιγμής άπειρες ταμπέλες σε εμένα, μιλάς για εμένα λές και με ξέρεις,  και μετά λές οτι εγώ χαρακτηρίζω! !!!!!

"Όταν κάποιος σου λέει ότι μπορεί να δουλεύεις πιο ανθρώπινα,να πληρώνεσαι καλύτερα,να έχεις καλύτερες παροχές", αυτά τα δίνει ο κομουνισμός?????????? Σε ποιά κράτη τα έχεις δεί αυτά? Παραδείγματα θέλω!Και διαχρονικά, όχι με σημερινά δεδομένα.

Επίσης, όπως κατάλαβες, δεν μου έχεις απαντήσει σε τίποτα...Θες αερολογίες???

Οκ...Και εγώ θέλω εναν κόσμο χωρίς σύνορα, θρησκείες, μίση, σκοτωμούς, χωρίς χρήματα και χώρες. Να είναι όλοι οι άνθρωποι ίση και να απολαμβάνουν οτι αγαθά θέλουν.(Οπως λέει και ο John. Απλά μην με ρωτήσεις πως μπορεί να γίνει, γιατί δεν ξέρω).

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #873 στις: Τρι 05 Μάι 2020 12:18 »

ποιος πόνος βρε καημένε; Κατέφυγες στο να παραβάλεις μια ουτοπία που στηρίζεται σε εξωτερική οικονομία για πολλές από τις βασικές παροχές του (αμυντικές δαπάνες, ηλεκτρισμό, κλπ) συν τα λεφτά που παίρνει από την κυβέρνηση; Αυτό είναι επιχείρημά σου; Είναι σαν να προβάλεις τον φοιτητή που το παίζει ανεξάρτητος με το χαρτζιλίκι του μπαμπά.

Οι βοήθειες που παίρνουμε εμείς δεν μας τις χαρίζουν, αλλά μας τις χρεώνουν με επιτόκια.

Άντε γεια. Μην κάνω κι εγώ προσωπική επίθεση όπως έκανες μόλις.
Ξαναδιάβασα το λινκ που έβαλες και μετά έλα να πεις αυτά που λες.
ΥΓ:Να εκλάβω το άντε γεια σαν προσωπική επίθεση όπως κάνεις εσύ κάθε φορά με το οτιδήποτε ενώ στην ουσία δεν καταλαβαίνεις τι σου γράφει ο άλλος.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #874 στις: Τρι 05 Μάι 2020 12:29 »

Ξαναλέω...Οτι πείς...

Από την αποφυγή σου στις απαντήσεις μου, (που δεν έχεις απαντήσει σε τίποτα, μεταξύ μας) με κάνει να πιστεύω, οτι είσαι όντος πολύ βολεμένος. Φυσικά είμαι ελ. επαγ. .Δεν το κρύβω. Εσύ δεν μας λές τι είσαι...ΑΝ είσαι όντως και εσύ ελ. επαγ. τότε θέλω να με προσλάβεις!!!

Το οτι δεν γουστάρω τον κομμουνισμό, με κάνει καπιταλιστή, σύμφωνα με εσένα..Μου εχεις βάλει μέχρι στιγμής άπειρες ταμπέλες σε εμένα, μιλάς για εμένα λές και με ξέρεις,  και μετά λές οτι εγώ χαρακτηρίζω! !!!!!

"Όταν κάποιος σου λέει ότι μπορεί να δουλεύεις πιο ανθρώπινα,να πληρώνεσαι καλύτερα,να έχεις καλύτερες παροχές", αυτά τα δίνει ο κομουνισμός?????????? Σε ποιά κράτη τα έχεις δεί αυτά? Παραδείγματα θέλω!Και διαχρονικά, όχι με σημερινά δεδομένα.

Επίσης, όπως κατάλαβες, δεν μου έχεις απαντήσει σε τίποτα...Θες αερολογίες???

Οκ...Και εγώ θέλω εναν κόσμο χωρίς σύνορα, θρησκείες, μίση, σκοτωμούς, χωρίς χρήματα και χώρες. Να είναι όλοι οι άνθρωποι ίση και να απολαμβάνουν οτι αγαθά θέλουν.(Οπως λέει και ο John. Απλά μην με ρωτήσεις πως μπορεί να γίνει, γιατί δεν ξέρω).
Απαντήσεις κατά παραγγελία και όπως τις θέλει κάποιος δεν δίνω.

Γράφω αυτά που υποστηρίζεις είναι εις βάρος σου.Ιδιωτικοποιήσεις κτλ.Τώρα τι ταμπέλες βλέπεις δεν ξέρω.

Ξέρεις πριν από 100 χρόνια δεν υπήρχε το 8ωρο και πολλά ακόμα.Σήμερα υπάρχουν.Μάντεψε πως έγιναν όλα αυτά.Κανένας δεν θα σου χαρίσει δικαιώματα αν δεν τα διεκδικήσεις.Πολλές φορές πρέπει να αγωνιστείς και για τα κεκτημένα.

Είπα κατά παραγγελία δεν δίνω.

Σου είπα και παραπάνω.Διεκδικείς.Μόνο του δεν γίνεται.Για να κερδίσει ο ΠΑΣ κατεβαίνει στον αγώνα.Έτσι πάει και στην ζωή.