Αποστολέας Θέμα: Κορονοϊός  (Αναγνώστηκε 59784 φορές)

Αποσυνδεδεμένος dk

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #700 στις: Σαβ 18 Απρ 2020 04:03 »
Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί χαμηλών προσόντων ΔΥ, που έχουν μπει όπως έχουν μπει... με αποτέλεσμα να βλέπουμε τέτοιες γελοιότητες.
Αυτά τα ευτράπελα είναι το λιγότερο καθώς υπάρχουν και χειρότερα, όπως το εύκολο χακάρισμα ιστοσελίδεων (π.χ. του πανελλήνιου σχολικού δικτύου πρόσφατα) ακριβώς επειδή αυτοί που ασχολούνται έχουν μείνει πίσω τεχνολογικά (αν ποτέ είχαν state-of-the-art γνώσεις). Το θέμα είναι να μην υπάρξουν ακόμα χειρότερες περιπτώσεις.
Και βάζω τις εξής ερωτήσεις: θα πρέπει ή όχι να υπάρχει αξιολόγηση των ΔΥ; (και φυσικά πώς θα γίνεται...)
Και γιατί ένας πολύ καλός ΔΥ να πληρώνεται το ίδιο με έναν μέτριο ή ακόμα και κακό ΔΥ;
σε άλλο ένα θέμα που εμφανίζεσαι ως γνώστης παραθέτοντας επιεικώς ανακρίβειες.
Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο υποχρηματοδοτείται εδώ και πολλά χρόνια . Οι servers του ξεπερασμένοι, δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν περισσότερους από 20.000 χρήστες και βρέθηκαν ξαφνικά να έχουν περισσότερους από 500.000 . Αποτέλεσμα η πλειοψηφία - μη εκπαιδευμένων αντίστοιχα - εκπαιδευτικών Δημοσίων Υπαλλήλων που κατηγορείς και κυρίως χιλιάδες οικογένειες να προσπαθούν να ανεβάσουν απλά αρχεία ή να κάνουν εγγραφή αντίστοιχα από 2 έως 6 το πρωί ...
Οι μαθητές στην πλειοψηφία τους αγνόησαν οτιδήποτε είχε αναρτηθεί καθώς σπάνια έχουν την υπομονή 10λεπτά έως 3 ώρες να περιμένουν να ανταποκριθεί το κάθε κλικ. Αυτό ασφαλώς δεν εμπόδισε την προκλητικά "για το θεαθείναι" υπουργό να εκθειάζει τη λειτουργία του συστήματος τηλεκπαίδευσης... (και να μην βρίσκεται ούτε ένας ρουφιάνος δημοσιογράφος να πει ας δοκιμάσουμε ως το τέλος της εκπομπής απλά να συνδεθούμε σε κάποια από τις πλατφόρμες για να την αποστομώσει). Αν υπήρξε κάτι το οποίο λειτούργησε ήταν το σύστημα σύγχρονης εκπαίδευσης επειδή παρασχέθηκε από άλλους servers εκτός ΠΣΔ (webex της cisco) τις πρώτες ημέρες που έκανε μόνο το μάθημα των Πανελληνίων η Γ΄Λυκείου. Μετά αραίωσαν και εκεί οι μαθητές ...  Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση στη 1 από τις 2 πλατφόρμες έχει συγκριτικά βελτιωθεί μιας και έχει επιστρατευτεί μηχάνημα από άλλο υπουργείο (με τους ίδιους "'άχρηστους υπαλλήλους".
Σε όποιες περιπτώσεις κατάφερε να λειτουργήσει το Π.Σ.Δ. ήταν ακριβώς επειδή έχει άρτια καταρτισμένους αλλά ελάχιστους σε αριθμό εργαζόμενους. Το αστείο είναι ότι ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός ήταν ανάμεσα σε όσους είχαν "φροντίσει" να αφήσουν απλήρωτους για περισσότερο από 10 μήνες και όσους συμβασιούχους υποστήριζαν τεχνικά το Π.Σ.Δ.  Άρα όταν ανοίγουμε το στόμα μας (χρησιμοποιούμε το πληκτρολόγιο μας) να κατηγορήσουμε καλό είναι να διασταυρώνουμε και να χρησιμοποιούμε και την όποια κρίση μας και να μην είμαστε πορωμένοι να υποστηρίξουμε οτιδήποτε μαλακία προωθεί η αντίστοιχη υπουργός (ή όποιος εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης αντίστοιχα).   
Το ότι έφθασα να υποστηρίζω στελέχη του Π.Σ.Δ. με τα οποία πολλάκις δημόσια έχω διαφωνήσει (σε άλλα θέματα) είναι πράγματι περίεργο.  Προφανώς είναι τόσο ανυπόσταστες και δεν δέχομαι τις ατεκμηρίωτες καταγγελίες που παραθέτεις.

Όσο για το αν πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση θα με βρεις 100% σύμφωνο... Αρκεί να μην γίνει από κομματικά κριτήρια οποιουδήποτε χρώματος... και σε αυτό η μονομέρεια που αντιμετωπίσεις τα πράγματα μάλλον δεν σε κάνει αμερόληπτο και κατάλληλο να εκφέρεις γνώμη (το ίδιο θα έγραφα και πχ στον Λαμία ή τον ayuto)...

Για το πασιφανές σκάνδαλο των vouchers και των λίγων ιδιωτικών ΚΕΚ στα οποία κυριολεκτικά χαρίζονται χρήματα  σε άλλο μήνυμα...
Για να μην μιλήσουμε για το δωράκι στα ΜΜΕ που είναι χωρίς καμία εξαίρεση σαν να ακούς κυβερνητικό εκπρόσωπο.

« Τελευταία τροποποίηση: Σαβ 18 Απρ 2020 04:13 από dk »

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
  • live long and prosper ΠΑΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #701 στις: Σαβ 18 Απρ 2020 11:59 »
Τους έχω δει από κοντά τους πληροφορικάριους στην εκπαίδευση. Για το περιστατικό του ΠΔΣ δεν διάβασα λεπτομέρειες απλώς το είχα ακούσει ως περιστατικό χακαρίσματος, αλλά το έφερα ως παράδειγμα για την ουσία του πράγματος που αποφεύγεις να μιλήσεις: ότι οι πληροφορικάριοι της εκπαίδευσης είναι ως επί το πλείστον χαμηλών τεχνικών προσόντων. Πιάνεσαι από το παράδειγμα για να με χαρακτηρίσεις 'επιεικώς ανακριβή'. Το να πιάνεσαι από ένα παράδειγμα και να αποφεύγεις την ουσία τι είναι επιεικώς; Αφήνω τη φαντασία σου να συμπληρώσει το κενό.
Αρκετοί λοιπόν από τους πληροφορικάριους είναι μάλιστα μαθηματικοί το ενός σεμιναρίου που βαφτίστηκαν πληροφορικοί. Αυτό το ξεχνάμε όμως γιατί μας βολεύει.
Θυμάμαι μια χρονιά όταν ήμουν σε παλιό πολυκλαδικό με 3 εργαστήρια, πόσες βλάβες έφτιαχνα και οι άλλοι πληροφορικοί απλά σήκωναν τα χέρια ψηλά γιατί δεν ήξεραν...Με φώναζαν για βοήθεια.  Ή σε άλλο σχολείο που ήμουν με μια ΠΕ-20 (ΤΕΙ) που ούτε το Word δεν ήξερε καλά καλά.
Ή σε Δ/νση ακόμα που άλλοι πληροφορικοί δεν ξέρανε καλό SQL. Άσε τα ξέρω.
Ναι εξαιρέσεις υπάρχουν και σίγουρα θα υπάρχουν καλοί πληροφορικοί για το σχολείο. Αλλά θα μου έκανε εντύπωση αν έχουν πιστοποιήσεις CISSP, CISA ή αν είναι δικτυάς έστω CCNA.

Και η γενική ανικανότητα δεν εστιάζεται μόνο σε πληροφορικάριους. Το ότι είναι υποστελεχωμένο το ΠΣΔ φανερώνει πολύχρονη διοικητική ανικανότητα. Άλλη ανικανότητα έχω δει για παράδειγμα στο Υπουργείο εξωτερικών όταν ήθελα να μου μεταφράσουν κείμενα. Σε μια περίπτωση ήταν τελείως λάθος η μετάφραση από τα Ολλανδικά και έπρεπε να το πάω πίσω, ενώ σε άλλη από τα Αγγλικά τα λάθη ήταν ανεκτά και μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου. Άρα δεν μου κάνει εντύπωση το σκοιλ ελικικού.

Και κάνεις μεγάλο λάθος για μένα αλλά μη χάσεις την ευκαιρία να γίνεις συκοφάντης. Θα αξιολογούσα με βάση την ικανότητα. Οι πολιτικές πεποιθήσεις ποσώς με νοιάζουν αρκεί να μην τις φέρνουν στη δουλειά. Εδώ γιατί νομίζεις άρχισα τα πολιτικά; Γιατί άλλοι τις ξεκίνησαν πολύ καιρό πριν αρχίσω εγώ.

Όσο για τα άλλα, υπομονή μέχρι να καταλαγιάσει ο κονιορτός και μάθουμε την αλήθεια.
« Τελευταία τροποποίηση: Σαβ 18 Απρ 2020 12:02 από my8os »

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

• Hero Member
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
« Απάντηση #702 στις: Σαβ 18 Απρ 2020 15:29 »
Στο μεταξύ ήδη κουβεντάζεται η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 533€ και άλλα όμορφα αντεργατικά...
ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΓΑΜΙΕΣΤΕ  :stop: (έκοψε και ο RASTA το τσιγάρο)
Σύνταυροι, το αύριο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο.
Ας μην τους περάσει!

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #703 στις: Σαβ 18 Απρ 2020 15:32 »
Στο μεταξύ ήδη κουβεντάζεται η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 533€ και άλλα όμορφα αντεργατικά...
Ας μην τους περάσει!

Ας κατέβουν οι μισθοί και στο Δημόσιο ρε φίλε. Δε γίνεται ένας χωρίς προσόντα να παίρνει 2.000! Δε γίνεται! Είναι ΑΔΙΚΟ!
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος Tsimendos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #704 στις: Σαβ 18 Απρ 2020 15:47 »
Πόσο λάθος είναι το να λες να κατέβει ο μισθός και στο Δημόσιο. 1ον είναι ο μόνος τρόπος να μοιράζει δίκαια το δημόσιο λεφτά στην αγορά, 2ον στην ουσία επικροτείς έμμεσα και τις μειώσεις στον ιδιωτικό τομέα, 3ον από δω και πέρα να ζητάς να αυξηθούν οι μισθοί και να εξισωθούν με αυτούς των δημοσίων υπαλλήλων και όχι το αντίθετο. Τουλάχιστον δείχνει πιο λογικό μέσα στον παραλογισμό που ζούμε.

Αποσυνδεδεμένος P@sL@S

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #705 στις: Σαβ 18 Απρ 2020 16:18 »
Ο μισθός στο δημόσιο θα έπρεπε να είναι ποστοστό του Μ.Ο του αντίστοιχου ιδιωτικού.

Πχ Μηχανικός σε μια εταιρεία με 5 χρόνια προυπηρεσία 1100€, μηχανικός ΔΥ αντίστοιχα 800€.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #706 στις: Σαβ 18 Απρ 2020 16:22 »
Ας μην τους περάσει!

Ας κατέβουν οι μισθοί και στο Δημόσιο ρε φίλε. Δε γίνεται ένας χωρίς προσόντα να παίρνει 2.000! Δε γίνεται! Είναι ΑΔΙΚΟ!
"Η κατσίκα του γείτονα" να μην ψοφήσει, λέω εγώ.
Το γάλα της θα το χρειαστούμε.
Έρχονται πολύ δύσκολες μέρες, ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!
Το να χωριστούμε σε δημόσιους υπαλλήλους και σε ιδιωτικούς υπαλλήλους (όπως ακριβώς το θέλουνε δηλαδή  ;) ) είναι σαν να βάζουμε μόνοι μας την θηλειά στο λαιμό μας.
Παράθεση
από δω και πέρα να ζητάς να αυξηθούν οι μισθοί και να εξισωθούν με αυτούς των δημοσίων υπαλλήλων και όχι το αντίθετο
Αυτό ακριβώς!
Όπως και οι δημόσιοι υπάλληλοι να ζητούν την αύξηση των μισθών γενικότερα, και των ιδιωτικών υπαλλήλων.
Κανένας, και εννοώ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πρέπει να κοιτάξει μόνο τον δικό του κώλο πια. Αρκετά!
Οι καιροί που έρχονται απαιτούν αγώνες και αλληλεγγύη.

Εύχομαι Καλή Ανάσταση σε όλους!

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #707 στις: Σαβ 18 Απρ 2020 16:35 »
Πόσο λάθος είναι το να λες να κατέβει ο μισθός και στο Δημόσιο. 1ον είναι ο μόνος τρόπος να μοιράζει δίκαια το δημόσιο λεφτά στην αγορά, 2ον στην ουσία επικροτείς έμμεσα και τις μειώσεις στον ιδιωτικό τομέα, 3ον από δω και πέρα να ζητάς να αυξηθούν οι μισθοί και να εξισωθούν με αυτούς των δημοσίων υπαλλήλων και όχι το αντίθετο. Τουλάχιστον δείχνει πιο λογικό μέσα στον παραλογισμό που ζούμε.

Το κράτος αν θέλει να έχει ανάπτυξη. Ας ρίξει λεφτά στην παραγωγή. Το Δημόσιο είναι ζημιογόνο.

Που είδες δίκαιη μοιρασιά όταν η καθαρίστρια στη ΔΕΗ έπαιρνε 2.800 προ μνημονίου και η καθαρίστρια στα σχολειά 1.200 με το ίδιο επάγγελμα;

Που είδες τη δίκαιη μοιρασιά όταν ο φύλακας γραμμής του ΟΣΕ χωρίς αντικείμενο εργασίας έπαιρνε 3.000 και ο ο γιατρός λιγότερο από 2.000;

Δεν επικροτώ τις μειώσεις στον ιδιωτικό τομέα! Θεωρώ ότι το μόνο δίκαιο είναι ενιαίο μισθολόγιο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανάλογα με τα προσόντα.

Το 3ο που έγραψες είναι ανέφικτο. Θα πας στον ιδιώτη και θα ζητήσεις 2 χιλ.; Δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο. Αυτά έλεγε το τσόκαρο η Γιάμαλη και γέλαγε όλος ο πλανήτης μαζί της.

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #708 στις: Σαβ 18 Απρ 2020 16:42 »
Φίλε Crimson,

Αυτό που εσύ αυθαίρετα χαρακτηρίζει "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" για όσο κόσμο δεν είναι ΔΥ είναι δικαιοσύνη.

Όταν ο Χ πήγαινε στα πολιτικά γραφεία για να βολευτεί έδειξε κοινωνική αλληλεγγύη ; Τον κώλο του δεν κοίταξε εις βάρος μας;

Είμαστε η μοναδική χώρα που έδινε 3.000 μισθό (στη συγκεκριμένη οικονομία) σε απόφοιτο Β΄Δημοτικού. Πουθενά στον κόσμο  δεν συμβαίνει αυτό.

Δεν είναι ούτε ορθολογικό, ούτε δίκαιο.

Φυσικά δεν είναι ούτε ορθολογικό, ούτε δίκαιο να αξιολογείται καθημερινά από εργοδότη και πελάτη ο ιδιωτικός υπάλληλος και ο δημόσιος να μην αξιολογείται από κανέναν.

Αλληλεγγύη φυσικά! Αλλά και δικαιοσύνη!

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #709 στις: Σαβ 18 Απρ 2020 16:49 »
Κανένας, και εννοώ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πρέπει να κοιτάξει μόνο τον δικό του κώλο πια. Αρκετά!
Οι καιροί που έρχονται απαιτούν αγώνες και αλληλεγγύη.

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #710 στις: Σαβ 18 Απρ 2020 18:13 »
Εγώ δεν συμφωνώ να κατέβουν οι μισθοί του Δημοσίου, εκτός των περιπτώσεων που παίρνουν πολύ παραπάνω από αυτό που δικαιολογούν τα προσόντα τους σε σχέση με άλλους (όπως το παράδειγμα καθαρίστριας στο ΥΠΟΙΚ προ μνημονίων που έλεγε ο Λαμίας). Πρέπει να ανέβουν οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη η οποία είναι δυστυχώς στα χέρια του Δημοσίου.
Το δίκαιο κατ' εμέ θα ήταν οι μισθοί όλου του Δημοσίου να είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με το ΑΕΠ της χώρας, όπως είναι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα συνδεδεμένοι με την πορεία της κάθε εταιρείας λίγο πολύ.
Έτσι ναι μεν θα έχουν μονιμότητα οι ΔΥ αλλά θα έχουν και το κίνητρο να πάει η χώρα καλύτερα ώστε να παίρνουν αύξηση αποδοχών ή μπόνους (δεν θα μπούμε στις λεπτομέρειες) ή απώλεια μπόνους (ή μείωση) αν δεν πάει καλά. Στο χέρι τους θα ήταν.

Όμως τι διαφθορά, τι γραφειοκρατεία, τι ανοργανωσιά, τι αντιπαραγωγικότητα σε αρκετούς τομείς του Δημοσίου, και άλλα που δεν θα κάτσω να απαριθμήσω, δημιουργούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη και συνεπώς εμπόδιο και στην ευημερία.
Επομένως και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα έχουν χαμηλότατους μισθούς και θα ζηλεύουν τους ΔΥ που παίρνουν περισσότερα... Θυμάμαι πριν 3 δεκαετίες που ο ιδιωτικός υπάλληλος έπαιρνε περισσότερα από τον ΔΥ (σε γενικές γραμμές μιλάμε πάντα)...
Τι πήγε στραβά λοιπόν; (ρητορική η ερώτηση).
« Τελευταία τροποποίηση: Σαβ 18 Απρ 2020 18:16 από my8os »

Αποσυνδεδεμένος mandrakoukos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #711 στις: Σαβ 18 Απρ 2020 18:55 »
Επειδή η δουλειά μου είναι στενά συνδεδεμένη με το δημόσιο (τουτέστιν ΕΣΠΑ) έχω μετά από χρόνια διαμορφώσει την πεποίθηση (όχι άποψη αλλά τεκμηριωμένη βεβαιότητα) ότι η οποία αδυναμία του δημοσίου να λειτουργήσει αποτελεσματικά και γοργά, εχει να κάνει με τις αποφάσεις των κυλιόμενων χωρίς κανένα προγραμματισμό πολιτικών ηγεσιών.
Μία χαρά μπορεί να λειτουργήσει το δημόσιο αλλά όχι με επικεφαλείς που νοιάζονται μόνο για την επικοινωνία και το πολιτικό του μέλλον.

Αποσυνδεδεμένος dk

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #712 στις: Κυρ 19 Απρ 2020 10:46 »
Τους έχω δει από κοντά τους πληροφορικάριους στην εκπαίδευση. Για το περιστατικό του ΠΔΣ δεν διάβασα λεπτομέρειες απλώς το είχα ακούσει ως περιστατικό χακαρίσματος, αλλά το έφερα ως παράδειγμα για την ουσία του πράγματος που αποφεύγεις να μιλήσεις: ότι οι πληροφορικάριοι της εκπαίδευσης είναι ως επί το πλείστον χαμηλών τεχνικών προσόντων. Πιάνεσαι από το παράδειγμα για να με χαρακτηρίσεις 'επιεικώς ανακριβή'. Το να πιάνεσαι από ένα παράδειγμα και να αποφεύγεις την ουσία τι είναι επιεικώς; Αφήνω τη φαντασία σου να συμπληρώσει το κενό.
Αρκετοί λοιπόν από τους πληροφορικάριους είναι μάλιστα μαθηματικοί το ενός σεμιναρίου που βαφτίστηκαν πληροφορικοί. Αυτό το ξεχνάμε όμως γιατί μας βολεύει.
Και κάνεις μεγάλο λάθος για μένα αλλά μη χάσεις την ευκαιρία να γίνεις συκοφάντης. Θα αξιολογούσα με βάση την ικανότητα. Οι πολιτικές πεποιθήσεις ποσώς με νοιάζουν αρκεί να μην τις φέρνουν στη δουλειά. Εδώ γιατί νομίζεις άρχισα τα πολιτικά; Γιατί άλλοι τις ξεκίνησαν πολύ καιρό πριν αρχίσω εγώ.
τα κόκκινα είναι από εμένα επειδή τα σχολιάζω πιο κάτω
Το ποιος, αποδεδειγμένα πλέον, αλλάζει θέμα για να μην παραδεχθεί το λάθος του φαίνεται και από το παρακάτω. Με κατηγορείς για κάτι (που δήθεν "αποφεύγω να απαντήσω" γιατί "δήθεν με συμφέρει" ) για το οποίο έχω παλέψει και με προσωπικό κόστος μέχρι τον Άρειο Πάγο. Και αν σταμάτησε ο διορισμός όσων με απλά σεμινάρια παρείσφρησαν στο χώρο της πληροφορικής οφείλεται στους αγώνες ελαχίστων. Όντας Γ.Γραμματέας (χωρίς να εκπροσωπώ κόμμα) του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας από το 2000 έχουμε προσβάλει όλες τις αποφάσεις που διορίζαν μη πληροφορικούς σε θέσεις πληροφορικής. Σε διαβεβαιώ ότι υπήρχε πολύ μεγάλο προσωπικό κόστος - πέρα από το οικονομικό και το χρόνο που διατέθηκε. Υπάρχουν μέχρι και θεολόγοι και ιχθυοκαλλιεργητές διορισμένοι ως πληροφορικοί !!!! Αυτό όμως είναι εσκεμμένα άσχετο με το αρχικό σου θέμα στο οποίο πιάστηκες επίσης αδιάβαστος : Σου υπενθυμίζω για να μην κάνω quote ότι αναφέρθηκες στην στελέχωση του Πανελλήνιου σχολικού δικτύου και όχι στους πληροφορικούς (ή στους πληροφορικάριους αν βάλουμε και όσους έχουν παρεισφρήσει στο χώρο). Άρα το νέο παράδειγμά σου στέλνει τη μπάλα εντέχνως αλλού -(καθώς η απάντησή μου αφορούσε αποκλειστικά το ΠΣΔ)-  και ατυχώς για σένα και στο νέο χωράφι που την πέταξες έστω και τυχαία έχω περισσότερη γνώση (εκ των έσω) με αγώνες  25 χρόνων.

Πολλά από όσα ισχυρίζεσαι εναντίον των Δ.Υ. προκύπτουν σαφώς από την έλλειψη αξιολόγησης. Σε αυτό επίσης είμαι φανατικός υπέρμαχος (προφανώς συμφωνούμε).  Επέτρεψέ μου όμως να παραθέσω ότι με την εμπειρία μου έχοντας δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα από το 1980 για περισσότερα από 35 χρόνια  (εμμέσως ή αμέσως) και 23 εξ αυτών και στο δημόσιο, ότι υπάρχουν και στον ιδιωτικό κηφήνες και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις χαμηλότερων προσόντων και υψηλότερων αμοιβών. Παλιότερα ήμουν φανατικός υπέρμαχος της άποψης ότι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι όντως αξιολογούνται καθημερινά αλλά σήμερα έχω ξεπεράσει σε σημαντικό βαθμό και αυτή την άποψη καθώς για εντελώς διαφορετικούς λόγους και εκεί δεν υπάρχει αξιοκρατία. 
Δεν έχει σημασία να φέρουμε παραδείγματα (έλεος Lamia δεν μπορώ να ξαναδιαβάσω για τον γνωστό σου στον ΟΣΕ ) αλλά να προσπαθήσουμε από κάθε πόστο να υπάρξει πλαίσιο αξιολόγησης και αμοιβών το οποίο να είναι δικαιότερο και να προσφέρει παράλληλα τη δυνατότητα επιβίωσης... Σε αυτό τους πρώτους που θα βρεις πολέμιους είναι τους πολιτικούς με προεξάρχοντες αυτούς του κόμματος που έχεις εργολαβικά αναλάβει να υποστηρίζεις ...

Όσο για τα άλλα, υπομονή μέχρι να καταλαγιάσει ο κονιορτός και μάθουμε την αλήθεια.
δεν χρειάζεται κανένας κονιορτός να καταλαγιάσει για να δει κανείς το εξευτελιστικό για τους επιστήμονες πλαίσιο στο οποίο για να πάρουν 600 ευρώ πρέπει να υποστούν για 100 ώρες άθλιες μεταφράσεις από υλικό χρήσης υπολογιστών, επιπέδου Δημοτικού. Υπενθυμίζω ότι τα ΚΕΚ που επιλέχθηκαν από την κυβέρνηση (όχι τυχαία απορρίφθηκαν όλα τα Πανεπιστήμια ενώ κάλυπταν  ούτως ή άλλως πιο προηγμένες τεχνικές προδιαγραφές) παίρνουν έως 470 ευρώ το άτομο και μάλιστα όχι από το ΕΣΠΑ αλλά από τον κρατικό προϋπολογισμό!  Απλά ένας από τους πιο σάπιους χώρους του ιδιωτικού παράγοντα που δεν χάνεις ευκαιρία να εξυμνύεις, όντας κρατικοδίαιτος (ο ιδιωτ.παράγοντας όχι εσύ ;-) ) στην Ελλάδα, έδωσε τις κατάλληλες μίζες στους πολιτικούς που παίρνουν τις αποφάσεις...  Αυτό ουσιαστικά αποδεικνύει ότι δεν είναι θέμα ιδιωτικού και δημόσιου τομέα αλλά ανήθικου πολιτικού συστήματος (υπενθυμίζω ότι είσαι φανατικός υποστηρικτής του κύριου εκφραστή του).  Παράλληλα δίνει πχ ένα παράδειγμα για το πώς τα πλοκάμια συμφερόντων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα σμίγουν εις βάρος άλλης μίας ευκαιρίας ανάπτυξης μέσω μίας από τις πιο "βαριές βιομηχανίες" στις οποίες θα μπορούσαμε να πρωτοσταστούμε αυτόν της επιστήμης της πληροφορικής.   

Γαμώ τον κορωνοϊό μου μέσα, τα τελευταία 45 χρόνια τέτοια ώρα αναλαμβάνω να προετοιμάσω και να σουβλίσω αρνί και όλα τα παρελκόμενα και σήμερα γράφω για να αντικρούσω τον mytho, το Λαμία ή όποιον άλλον.
Για να τελειώσω λίγο διαφορετικά Mythos, Lamia και όλοι όσοι σήμερα διαβάζουν pas.gr χρόνια μας καλά ρε φίλοι!

« Τελευταία τροποποίηση: Κυρ 19 Απρ 2020 11:14 από dk »

Αποσυνδεδεμένος ΛΟΚΟ

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Γιαννενάρα
« Απάντηση #713 στις: Κυρ 19 Απρ 2020 12:21 »
Γίδια και κατσαπλιάδες

Χρόνια πολλά σε όλους

Αποσυνδεδεμένος RASTA

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #714 στις: Κυρ 19 Απρ 2020 12:53 »
".....Χριστέ μου

τι θα 'τανε η πορεία σου

δίχως τη σμύρνα και το νάρδο

στα σκονισμένα πόδια σου;"

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ: «Εαρινή Συμφωνία».... χρόνια πολλά σε όλους ,με υγεία....
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #715 στις: Κυρ 19 Απρ 2020 12:54 »
Τι λες ρε dk? Εγώ στέλνω τη μπάλα αλλού; Στο αρχικό μου μήνυμα μίλαγα για όλους τους ΔΥ. Εσύ το πήγες κατευθείαν στο ΠΣΔ γιατί πιάστηκες από το π.χ. μου. Άρα κάνεις λάθος.
Δεν έχω παρά να παραθέσω το αρχικό μου μήνυμα για να σου αποδείξω με κόκκινα ότι έχεις στρίψει την κουβέντα αποκλειστικά μόνο στο ΠΣΔ ενώ μιλούσα γενικά για τους ΔΥ όπου περιλαμβάνονται και οι πληροφορικάριοι.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί χαμηλών προσόντων ΔΥ, που έχουν μπει όπως έχουν μπει... με αποτέλεσμα να βλέπουμε τέτοιες γελοιότητες.
Αυτά τα ευτράπελα είναι το λιγότερο καθώς υπάρχουν και χειρότερα, όπως το εύκολο χακάρισμα ιστοσελίδεων (π.χ. του πανελλήνιου σχολικού δικτύου πρόσφατα) ακριβώς επειδή αυτοί που ασχολούνται έχουν μείνει πίσω τεχνολογικά (αν ποτέ είχαν state-of-the-art γνώσεις). Το θέμα είναι να μην υπάρξουν ακόμα χειρότερες περιπτώσεις.
Και βάζω τις εξής ερωτήσεις: θα πρέπει ή όχι να υπάρχει αξιολόγηση των ΔΥ; (και φυσικά πώς θα γίνεται...)
Και γιατί ένας πολύ καλός ΔΥ να πληρώνεται το ίδιο με έναν μέτριο ή ακόμα και κακό ΔΥ;
Τέλος μπράβο που έκανες αγώνα εναντίον των μαθηματικών. Κανείς δεν είπε κάτι κακό για αυτό. Ο ίδιος έμμεσα βέβαια παραδέχεσαι ότι οι πληροφορικάριοι είναι χαμηλών προσόντων και άρα συμφωνείς μαζί μου.
Όσο για τον ιδιωτικό τομέα, ναι υπάρχουν κηφήνες (κυρίως με μέσον) ή υπάλληλοι που δεν αποδίδουν αλλά πρόσεξε: υπάρχει μηχανισμός να αποβληθούν ή να μην προχωρήσουν ψηλά και αυτός είναι η αξιολόγηση. Είναι θέμα εταιρείας αν θα εφαρμόσει σωστά τον μηχανισμό.
Στο Δημόσιο δεν υπάρχει, οπότε οι περισσότεροι αποδίδουν το μίνιμουμ που χρειάζεται ίσα να γίνεται η δουλειά. Δεν υπάρχει κίνητρο για κάτι παραπάνω.

Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους και του χρόνου με υγεία.

Αποσυνδεδεμένος dk

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #716 στις: Κυρ 19 Απρ 2020 15:26 »
Τι λες ρε dk? Εγώ στέλνω τη μπάλα αλλού; Στο αρχικό μου μήνυμα μίλαγα για όλους τους ΔΥ. Εσύ το πήγες κατευθείαν στο ΠΣΔ γιατί πιάστηκες από το π.χ. μου. Άρα κάνεις λάθος.
μα αυτό σου γράφω για 3η φορά το μόνο στο οποίο απάντησα διαφωνώντας μαζί σου αφορούσε τους εργαζόμενους στο ΠΣΔ που έφερες ως παράδειγμα...

τους οποίους σαφέστατα, εντελώς συγκεκριμένα και επίσης 100% λανθασμένα αναφέρεις ότι "έχουν μείνει πίσω τεχνολογικά αν είχαν ποτέ state-of-the-art γνώσεις"... Η αλήθεια που κρύβεις εντέχνως είναι ότι δεν αναφέρεσαι σε αυτό το σχόλιο στο σύνολο των διορισμένων ως πληροφορικών στο οποίο αποδεδειγμένα και εμπράκτως συμφωνώ.
Αυτά τα ευτράπελα είναι το λιγότερο καθώς υπάρχουν και χειρότερα, όπως το εύκολο χακάρισμα ιστοσελίδεων (π.χ. του πανελλήνιου σχολικού δικτύου πρόσφατα) ακριβώς επειδή αυτοί που ασχολούνται έχουν μείνει πίσω τεχνολογικά (αν ποτέ είχαν state-of-the-art γνώσεις).

Και προς ενημέρωση για τους πληροφορικούς στην εκπαίδευση, αν δεν το διάβασες στο προηγούμενο μήνυμα ΔΕΝ είναι μόνο μαθηματικοί αλλά ακόμα και ιχθυοκαλλιεργητές, θεολόγοι και οτιδήποτε άλλο παρακολούθησε σεμινάρια στα οποία δίδασκε κανονικός πληροφορικός ο οποίος δεν είχε δικαίωμα διορισμού!  Μάντεψε όμως ποιες κυβερνήσεις τους διόρισαν;;;; Και ποια κυβέρνηση φρόντισε επειδή η κόρη του υφυπουργού Παιδείας ήταν από μία συγκεκριμένη σχολή να δώσει τη δυνατότητα διορισμού ΜΟΝΟ στους απόφοιτους αυτής της σχολής από το συγκεκριμένο εξάμηνο αποφοίτησης;;;;  ΟΕΟ ...

Κάνε τον κόπο να ακούσεις αυτό που ανέβασε ο ΛΟΚΟ για να δεις πόσο μας σέβεται η νυν (και όχι μόνο βέβαια) κυβέρνηση. Εκτιμώ (και ελπίζω) να έκανε τεράστια γκάφα και να υπάρχει μνήμη της απάτης σε όσους επιστήμονες αναγκάζονται να παρακολουθήσουν τις μαλακίες για τις οποίες πληρώθηκαν "τα δικά μας παιδιά" ένα φόρτωμα χρήματα σε μία περίοδο που δεν περισσεύει ευρώ για ευρώ... (καθώς δεν περιμένω κάπως αλλιώς να καθίσουν στο σκαμνί οι εμπλεκόμενοι). βλ και στο https://thepressproject.gr/pios-tha-analavi-tin-efthyni-gia-tin-pio-ntropiastiki-stigmi-tis-kyvernisis-mitsotaki/?fbclid=IwAR30FoQ-yFrAxWWFAP3ZftbOgCCBbUVXgg-WV718ijAdeKpVg1YfuIfa6sE

Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τον τρόπο διάθεσης και την ουσιαστική σπατάλη των χρημάτων, τα οποία είχαν αρχικό στόχο την ψηφιακή εξειδικευμένη κατάρτιση, έδωσε άλλο ένα δυνατό κτύπημα στην ανάπτυξη της χώρας η οποία όπως έγραψα και πιο πάνω θα έπρεπε να αντιμετωπίζει την πληροφορική ως τη βαριά βιομηχανία της χώρας (μετά τον τουρισμό βέβαια)...

« Τελευταία τροποποίηση: Κυρ 19 Απρ 2020 18:28 από dk »

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #717 στις: Κυρ 19 Απρ 2020 18:54 »
μα αυτό σου γράφω για 3η φορά το μόνο στο οποίο απάντησα αφορούσε τους εργαζόμενους στο ΠΣΔ που έφερες ως παράδειγμα...
Όχι δεν έκανες απλά αυτό. Γενίκευσες το μήνυμά μου ότι παραθέτω 'επιεικώς ανακρίβειες' όπου ξεκάθαρα αναφερόμουν στους ΔΥ (χρησιμοποιώντας ενδεχομένως εσφαλμένα το ΠΣΔ ως παράδειγμα). Εσύ πιάστηκες από το παράδειγμα για να κρίνεις αυτό που είπα για τους ΔΥ: "σε άλλο ένα θέμα που εμφανίζεσαι ως γνώστης παραθέτοντας επιεικώς ανακρίβειες"

Παράθεση
τους οποίους σαφέστατα, εντελώς συγκεκριμένα και επίσης 100% λανθασμένα αναφέρεις ότι "έχουν μείνει πίσω τεχνολογικά αν είχαν ποτέ state-of-the-art γνώσεις"... Η αλήθεια που κρύβεις εντέχνως είναι ότι δεν αναφέρεσαι σε αυτό το σχόλιο στο σύνολο των διορισμένων ως πληροφορικών στο οποίο αποδεδειγμένα και εμπράκτως συμφωνώ.
Λες να έχω 100% λάθος; Μακάρι αλλά πιστεύω ότι οι πιθανότητες του να έχω άδικο είναι πολύ μικρές. Πιστεύω ότι δεν είναι άρτια καταρτισμένοι. Γνωρίζω πόσο γρήγορα προχωράει η τεχνολογία. Γνωρίζω επίσης πόσο δύσκολο είναι να μείνει κάποιος άρτια καταρτισμένος δουλεύοντας σε περιβάλλον με τεχνολογίες που δεν ανανεώνονται συχνά όπως στο ΠΣΔ. Εσύ άλλωστε είπες " Οι servers του ξεπερασμένοι". Άρα κάπου αντιφάσκεις. Πείσε με για το αντίθετο.

Παράθεση
Και προς ενημέρωση για τους πληροφορικούς στην εκπαίδευση, αν δεν το διάβασες στο προηγούμενο μήνυμα ΔΕΝ είναι μόνο μαθηματικοί αλλά ακόμα και ιχθυοκαλλιεργητές, θεολόγοι και οτιδήποτε άλλο παρακολούθησε σεμινάρια στα οποία δίδασκε κανονικός πληροφορικός ο οποίος δεν είχε δικαίωμα διορισμού!  Μάντεψε όμως ποιες κυβερνήσεις τους διόρισαν ;;;; Και ποια κυβέρνηση φρόντισε επειδή η κόρη του υφυπουργού Παιδείας ήταν από μία συγκεκριμένη σχολή να δώσει τη δυνατότητα διορισμού ΜΟΝΟ στους απόφοιτους αυτής της σχολής από το συγκεκριμένο εξάμηνο αποφοίτησης;;;;  ΟΕΟ ...
Ξέρω τι έγραψες. Εγώ τους λέω μαθηματικούς για ευκολία αν δεν σε πειράζει μιας και η πλειονότητα είναι ΠΕ3.
Και προφανώς υπάρχουν λαμογιές όπως λες. Καμία μα καμία κυβέρνηση δεν απέφυγε να διορίσει ημετέρους.
Το 1992 η τότε κυβέρνηση δημιούργησε τον κλάδο ΠΕ19-20. Το γιατί και πώς αντιγράφω από εδώ: https://www.csd.uoc.gr/~speypk/epethrida_site/enhmerotika/basic/APANTHSH.htm.
Παράθεση
Οι καθηγητές που δίδαξαν Πληροφορική από το 1985 μέχρι το 1992 ήταν πράγματι (ήδη διορισμένοι) καθηγητές άλλων κλάδων διότι τότε δεν υπήρχαν οι κλάδοι της Πληροφορικής (ΠΕ19 και ΠΕ20). Διατηρούσαν τις θέσεις τους και απλώς δίδασκαν μαθήματα Πληροφορικής σε Ενιαία Πολυκλαδικά Λύκεια και Τεχνικά Επαγγεμλατικά Λύκεια. Το 1992 (Φεβρουάριος) ιδρύονται με το νόμο 2009 (άρθρο 30 παρ. 1) οι κλάδοι Πτυχιούχων Πληροφορικής ΠΕ19 και ΠΕ20 και μεταβατικά και για την πρώτη εφαρμογή του νόμου (σχολική περίοδος 1992-93) επιτρέπεται η μετάταξη εκπαιδευτικών άλλων κλάδων στους κλάδους ΠΕ19 και ΠΕ20 εφόσον είχαν αποδεδειγμένα συνεισφέρει στην εισαγωγή της Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η δημιουργία των δύο νέων κλάδων, αποσκοπούσε ακριβώς στον εμπλουτισμό του διδακτικού προσωπικού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με πτυχιούχους Πληροφορικής. Διότι, αν μαθηματικοί και φυσικοί μπορούσαν να διδάξουν αποτελεσματικά την Πληροφορική, γιατί να δημιουργηθούν νέοι κλάδοι και να μην ανατεθεί η διδασκαλία του μαθήματος στους καθηγητές των κλάδων ΠΕ03 (μαθηματικοί) και ΠΕ04 (φυσικοί); Και ακριβώς για το λόγο αυτό επετράπει μόνο μεταβατικά η μετάταξη ήδη υπηρετούντων καθηγητών άλλων κλάδων στους νέους με βάση τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια εισαγωγής της Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση που είχε ξεκινήσει από το 1985.

Η συνέχεια γνωστή. Τη σκυτάλη την ανέλαβε άλλη κυβέρνηση, αφού μετά από ένα χρόνο έπεσε η προηγούμενη με μια κίνηση ματ του Κόκκαλη. Πες μας λοιπόν από το 1985 μέχρις ότου σταμάτησε η παρωδία με τους μαθηματικούς, ποια κυβέρνηση δημιούργησε τα μεγαλύτερα προβλήματα στον κλάδο των πληροφορικών; (και δεν θα το γύριζα στα πολιτικά αν δεν με ρώταγες εσύ για κυβερνήσεις).
« Τελευταία τροποποίηση: Κυρ 19 Απρ 2020 18:59 από my8os »

Αποσυνδεδεμένος ΛΟΚΟ

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Γιαννενάρα
« Απάντηση #718 στις: Δευ 20 Απρ 2020 11:17 »
Είναι τόσο εξοργιστικά γελοίο, που σκέφτομαι ότι επίτηδες έγιναν τα λάθη, για να εστιάσουμε εκεί, ξεχνώντας το οικονομικό σκάνδαλο.

Σε οποιαδήποτε Ουγκάντα αυτού του κόσμου κάποιοι έπρεπε να είχαν πάει σπίτι τους από προχθές

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #719 στις: Δευ 20 Απρ 2020 12:49 »
Και φυλακή πρέπει για διασπάθιση δημοσίου χρήματος.Εδώ όμως είναι Ελλάδα...

Αποσυνδεδεμένος Mikkael_Sin

• Hero Member
  • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
    • Προφίλ
« Απάντηση #720 στις: Δευ 20 Απρ 2020 13:08 »
Ο Θωμάς ο Μάτσιος το 'γραψε (αντιπρόεδρος Εδεσσαϊκού)
"I'VE CROSSED AN OCEAN OF WINE TO FIND YOU..."
     - Απέραντος ο θάνατος δίχως μήνες κι αιώνες -
             Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #721 στις: Δευ 20 Απρ 2020 14:23 »
Παράθεση
Όταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωνε τους συνταξιούχους στη ΔΕΘ 2019 ότι “θα σεβαστούμε τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά”…   

Απόφαση-«βόμβα» έλαβε το ΣτΕ σύμφωνα με την ΕΝΥΠΕΚΚ, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να επιστραφούν αναδρομικά 11 μηνών σε συνταξιούχους.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Το Βήμα, και μεταδίδει η ΕΝΥΠΕΚΚ  η Ολομέλεια του ΣτΕ σε πρόσφατη (!) διάσκεψή του και με συντριπτική πλειοψηφία, έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργού Εργασίας κ.Ιωάννη Βρούτση.

Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός Εργασίας με την αίτησή του αυτή, που συζητήθηκε στις 10-1-2020, ζητούσε την ανατροπή της ευνοϊκής για τους συνταξιούχους απόφασης με αριθμό 2287/2015 της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία είχε δικαιώσει αμετάκλητα όλους τους συνταξιούχους και είχε επιδικάσει αναδρομικά όλων των ετών από το 2015 μέχρι σήμερα. Τώρα πλέον μετά την προσφυγή της κυβέρνησης Μητσοτάκη το ΣτΕ επιδίκασε αμετάκλητα, αναδρομικά 11 μηνών (Ιούνιος 2015-Μάιος 2016) ΜΟΝΟ στους συνταξιούχους που έχουν ασκήσει αγωγή!!

Στις 8/9/2019 κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2019., ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δηλωνε κατηγορηματικά ότι κανένα επίδομα (13η σύνταξη) δεν θα κοπεί από τους συνατξιούχους, ενώ διαβεβαιώνε ότι “θα σεβαστούμε τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά”. “Θα δούμε τα δημοσιονομικά περιθώρια και θα γίνουν επιστροφές σε βάθος χρόνου”, συμπλήρωνε…

Χρειάστηκαν λίγοι μόνον μήνες , από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Απρίλιο και μάλιστα εν μέσω Lock down λόγω κορονοϊού, ώστε ο Υπ Εργασίας του Κυρ. Μητσοτάκη, να πεταξει και εκείνη τη “διαβεβαίωση” του Πρωθυπουργού στα σκουπίδια. Εκεί που είχε καταλήξει νωρίτερα και η υπόσχεση για τη διατήρηση της 13ης σύνατξης που ήταν από τα πρώτα πράγματα που κατηργησε με νόμο η νέα κυβέρνηση…

https://thefaq.gr/otan-o-prothypoyrgos-kyriakos-mitsotakis-diavevaione-toys-syntaxioychoys-sti-deth-2019-oti-tha-sevastoyme-tis-dikastikes-apofaseis-gia-ta-anadromika/

https://thefaq.gr/koyrema-apo-vroytsi-ste-stoys-syntaxioychoys-apofasi-vomva-meta-apo-paremvasi-tis-kyvernisis-egine-gnosti-to-vrady-toy-pascha-anatropi-gia-toys-syntaxioychoyskai-anadromika-monon-11-minon-kai-monon-se/
Κάτι τελευταίο και καθόλου άσχετο μιας και στη "μάσα" τα πάμε καλά...
Εκείνο το ματωμένο μαξιλάρι των 37 δις του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο μέχρι πριν λίγο καιρό δεν υπήρχε αλλά μετά άρχισε να υπάρχει και το οποίο θα αφήνανε ανέπαφο και θα το χρησιμοποιούσαν με σύνεση για τις δύσκολες μέρες μετά τον κορονοϊό και το οποίο δεν ήταν σκληρό μαξιλάρι αλλά μαλακό και το οποίο μαξιλάρι άρχισε σιγά σιγά να μικραίνει από τα 37 στα 20 και μετά στα 14 και το οποίο σύμφωνα με διαρροές από τους ίδιους άρχισε να φαγώνεται αλλά ακόμη εμείς δεν ξέρουμε πού και πώς και φυσικά ούτε και μας λένε γιατί δεν είναι ακόμη η ώρα... Ουφ (α ρε Εδεσσαϊκάρα!)...
Τί παίζει? Πού πάνε? Σε καιρό μάλιστα που υπάρχει φίμωση στα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα μου μου ε έχουν αναλάβει εργολαβία την αγιοποίηση του Κούλη, του Τσιόδρα και του νεου σεξ σύμπολ Nick Hard  :facepalm: και ο κόσμος είναι κλεισμένος στα σπίτια του και δεν μπορεί (προς το παρόν) να βγει και να φωνάξει μιας και οι συγκεντρώσεις πάνω των 10 ατόμων αποτελούν κίνδυνο για το καθεστώς (σόρυ, για την δημόσια υγεία εννοούσα).
Κάποια στιγμή όλα θα βγούνε στο φως, βεβαίως βεβαίως,
ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ μέρες που 'ναι...  :stop:

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #722 στις: Δευ 20 Απρ 2020 15:24 »
https://www.dailypost.gr/thanasis-k/gia-to-peribohto-maxilaraki-asfaleias-tou-syriza/

οφείλω να ομολογήσω ότι μπερδεύτηκα κάπως...

Αποσυνδεδεμένος Tsimendos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #723 στις: Τρι 21 Απρ 2020 10:01 »
Οι άχρηστοι δημόσιοι υπάλληλοι των 2000€ όπως λένε κάποιοι, διορίστηκαν εκεί για να κάνουν συγκεκριμένες δουλειές του εκάστοτε καθεστώτος και να αμοίβονται ανάλογα για τις υπηρεσίες που παρέχουν. Είναι βλέπεις πιο δύσκολο να βρεις άνθρωπο με προσόντα και λογική να κάνει το μακάκα και τον ρουφιάνο αν και υπάρχουν και αυτοί. Και η σωστη πρόταση για αυτό που λες Μύθε θα ήταν οτι είναι χαμηλών δυνατοτήτων αυτοί που διδάσκουν πληροφορική στα σχολεία οι οποίοι μόνο πληροφορικάριοι δεν είναι. Και συνεχίζει η γνωστή τακτική του να βάζουμε άσχετους σε λάθος κλάδους στο δημόσιο για να μπορούμε εύκολα να το βγάζουμε άχρηστο. Να επισημάνω οτι δεν έχω δουλέψει ποτέ στο δημόσιο τομέα.

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #724 στις: Τρι 21 Απρ 2020 11:14 »
Οι άχρηστοι δημόσιοι υπάλληλοι των 2000€ όπως λένε κάποιοι, διορίστηκαν εκεί για να κάνουν συγκεκριμένες δουλειές του εκάστοτε καθεστώτος και να αμοίβονται ανάλογα για τις υπηρεσίες που παρέχουν. Είναι βλέπεις πιο δύσκολο να βρεις άνθρωπο με προσόντα και λογική να κάνει το μακάκα και τον ρουφιάνο αν και υπάρχουν και αυτοί. Και η σωστη πρόταση για αυτό που λες Μύθε θα ήταν οτι είναι χαμηλών δυνατοτήτων αυτοί που διδάσκουν πληροφορική στα σχολεία οι οποίοι μόνο πληροφορικάριοι δεν είναι. Και συνεχίζει η γνωστή τακτική του να βάζουμε άσχετους σε λάθος κλάδους στο δημόσιο για να μπορούμε εύκολα να το βγάζουμε άχρηστο. Να επισημάνω οτι δεν έχω δουλέψει ποτέ στο δημόσιο τομέα.

Καταρχάς Χρόνια Πολλά! Χριστός Ανέστη!

Για παράδειγμα (παρά το οτι κούρασε το dk) ο φύλακας γραμμής του ΟΣΕ - που πουθένα στον κόσμο δεν υπάρχει τέτοια θέση στον κόσμο, οι μπάρες είναι ηλεκτρονικές- που έπαιρνε 3 χιλ. το μήνα και τώρα 2.200 χωρίς προσόντα, χωρίς αρμοδιότητες, χωρίς τίποτα δεν είναι περιττός;

Άλλο παράδειγμα: Υπάλληλος στη ΔΕΗ. Τι δουλειά έκανε; Έβγαζε φωτοτυπίες! Τίποτε άλλο!  Αυτό ήταν το πόστο του. Θα έπρεπε να έχει μόνο μια ευθύνη;

Υπάρχουν χιλιάδες τέτοιοι ειδικά στις αμαρτωλές ΔΕΚΟ.

Αυτά είναι άδικα για ενα ΔΥ με προσόντα και ευθύνες πχ γιατρό, νοσηλευτή κλπ