Αποστολέας Θέμα: Κορονοϊός  (Αναγνώστηκε 59818 φορές)

Αποσυνδεδεμένος midnight

• Hero Member
  • Once in a BLUE moon
    • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1275 στις: Κυρ 21 Μάρ 2021 17:05 »
Οι πόλεις κατάργησαν τους πολίτες τους.
Τους αντικατέστησαν με αποκαμωμένους περιπλανητές....

Θα έχουν περάσει παραπάνω από 45 χρόνια, θυμάμαι, από τότε που διδασκόμουν την Αγγλική... όταν η δασκάλα, μου έδωσε την ερμηνεία ενός άγνωστου μέχρι τότε σε μένα ρήματος...
Wander...
Go round the city without a purpose.

Φαντάστηκα τότε την εικόνα ενός  κακόμοιρου πλάσματος... ενός δυστυχισμένου ανθρώπου...
Τον είδα μπροστά μου περίπου ρακένδυτο ή σχετικά απεριποίητο στην εμφάνιση, με μαζεμένους σκυφτούς ώμους, να περιφέρεται μέσα στην πόλη, χωρίς εμφανή προορισμό...
...ενδεχομένως εγκαταλειμμένο από φίλους κ' συγγενείς,  φανερά αβοήθητο κ' διαλυμένο από τα βάσανα,
με την θλίψη ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του... προβληματισμένο...
...απορροφημένο στις σκέψεις του κ' στα αδιέξοδα της ζωής του... - κ' που παράμερα απ' την Ζωή περιπλανώμενος άσκοπα - να αναμετράται σιωπηλά με τα θηρία που του ισωπέδωσαν το ανάστημα...

Έμεινε χαραγμένη η λέξη αυτή στο μυαλό μου.
Μου γέμισε την ψυχή με συναίσθημα για τον κάθε συνάνθρωπο και μου παρείχε το αισθητήριο της διάκρισης κ' κατανόησης χαρακτήρων με ένα απλό βλέμμα.
Μου εμφύτευσε στην ψυχή την συμπόνια κ' την αλληλεγγύη
ενώ, παράλληλα με παγίδευσε στην ψευδαίσθηση της αλληλοκατανόησης κ' στην ψευδή ανακούφιση ότι, με την δομημένη ζωή μου, δεν θα επέβαινα μελλοντικά στο βαγόνι της περιπλάνησης...

45 χρόνια μετά, τριγυρνώντας στην πόλη -στα πρόθυρα μάλιστα της επετείου της Παλιγγενεσίας του έθνους μου...- χωρίς κανέναν πραγματικό προορισμό, παρά μόνο να γεμίσω στα κλεφτά τα πνευμόνια μου με λίγο μολυσμένο άγιο οξυγόνο, διαπιστώνω την θλιβερότητα της ύπαρξης του είδους μου ως ανθρώπου, σε μια περιπλάνηση άνευ προηγουμένου κ' χωρίς το παραμικρό φως στον ορίζοντα της αναξιοβίωτης πια κ' μιας κατά φαντασίαν πλέον διαβίωσης του απόκληρου είδους...

Ήρθα στον χρόνο πίσω μισό αιώνα περίπου για να διαπιστώσω στο "σήμερα",  πως η μετάφραση της λέξης που τόση εντύπωση μου προκάλεσε στα παιδικά κ' άπειρα χρόνια μου, με περίμενε στο μέλλον μου, με πρωταγωνιστή τον ώριμο εαυτό μου, στην πιό συγκλονιστική εκδοχή ερμηνείας της...
«Δώδεκα και μισή. Πώς πέρασεν η ώρα.
 Δώδεκα και μισή. Πώς πέρασαν τα χρόνια.»

Αποσυνδεδεμένος PAS and stale bread

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1276 στις: Τετ 24 Μάρ 2021 16:55 »
Άγιος Σάββας: Απέλυσαν τον πρόεδρο των εργαζομένων

«Ο λόγος είναι ότι μιλάμε - Είναι στοχοποίηση» λέει ο Κ. Καταρχιάς

Xωρίς δουλειά έμεινε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Άγιο Σάββα Κ. Καταρχιάς όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στο OPEN.

«Δυστυχώς τη στιγμή που τα νοσοκομεία βουλιάζουν και οι ανάγκες σε προσωπικό είναι τεράστιες η κυβέρνηση επιλέγει να απολυθώ στις 31 Μαρτίου. Έκοψαν βίαια τη σύμβασή μου -ο μόνος γιατρός πανελλαδικά στους 2.000 επικουρικούς- και ο λόγος είναι ότι μιλάμε. Γιατί βγήκαμε και μιλήσαμε για τα προβλήματα του νοσοκομείου, τη διασπορά. Με έχουν ήδη μετακινήσει μετά τις αποκαλύψεις εκδικητικά στη ΜΕΘ του Σωτηρία. Είμαι ακτινολόγος, είμαι απαραίτητος. Είμαι ο μόνος γιατρός που κόβουν τη σύμβαση αυτή τη στιγμή» είπε.

Και κατέληξε: «Είναι στοχοποίηση, ζητάμε να παρέμβει το υπουργείο, να δώσει παράταση» είπε ο ίδιος.

https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/7221576/agios-savvas-apelysan-ton-proedro-ton-ergazomenon

Πρόεδρος εργαζομένων στο Λαϊκό: Δυο ασθενείς πέθαναν περιμένοντας ΜΕΘ

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία κάνει ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στο Λαϊκό για δυο θανάτους ασθενών με κορονοϊό που περίμεναν κρεβάτι σε ΜΕΘ. Την ίδια ώρα στο ίδιο νοσοκομείο το οποίο εφημέρευε χθες απειλήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η εφημερία αφού αργά το βράδυ υπήρξε μεγάλη πίεση με αθρόες εισαγωγές ασθενών.

Ο προϊστάμενος της μονάδας Covid του Λαϊκού νοσοκομείου Νίκος Ορφανός μίλησε για μια εφιαλτική εφημερία. Είπε ότι και τα 90 κρεβάτια είναι γεμάτα και αυτή την στιγμή υπάρχουν 7 φορεία σε θαλάμους αλλά και δυο διασωληνωμένοι ασθενείς που περιμένουν να μεταφερθούν σε άλλο νοσοκομείο. Είπε ακόμα ότι το βράδυ όταν ο όγκος των εισαγωγών ήταν μεγάλος διεκόπη για λίγο η εφημερία και όταν ομαλοποιήθηκε η κατάσταση ξανάρχισε κανονικά.

Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στο Λαϊκό κ. Αντωνόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 κατήγγειλε ότι δύο ασθενείς με κορονοϊό έχασαν τη ζωή τους Νοσοκομείο, περιμένοντας για μια κενή κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Είχαμε δύο ασθενείς που δεν βρήκαν το πολυπόθητο κρεβάτι και κατέληξαν. Περίμεναν δύο, τρεις μέρες. Είναι δύο περιστατικά του τελευταίου δεκαημέρου», είπε χαρακτηριστικά. «Ελπίδα στη ζωή έχουν οι πάντες. Όμως είμαστε στα όριά μας», τόνισε ακόμα.

https://www.newsit.gr/ellada/proedros-ergazomenon-sto-laiko-dyo-astheneis-pethanan-perimenontas-meth/3247122/
« Τελευταία τροποποίηση: Τετ 24 Μάρ 2021 16:58 από PAS and stale bread »

Αποσυνδεδεμένος RASTA

• Hero Member
    • Προφίλ
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Συνδεδεμένος born_in_drakolimni

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1278 στις: Κυρ 28 Μάρ 2021 21:51 »
Αφου εχει βουηξει η πιατσα παγκοσμιως ρε παιδια
Με το να κατεβαζετε βιντεο που λεν αληθειες δεν θα αλλαξει τιποτα ετσι δεν ειναι?
Εχει τροπο η αληθεια να βγει στην επιφανεια

:pas: :pashat: :joker:

Αποσυνδεδεμένος RASTA

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1279 στις: Δευ 29 Μάρ 2021 18:41 »
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

• Hero Member
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1280 στις: Παρ 02 Απρ 2021 21:14 »
Παράθεση
Αθηνά Λινού: «Κλείνοντας τους ανθρώπους μέσα αυξήσαμε τα κρούσματα – Τα στοιχεία ήταν λάθος»

Η γιατρός και καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού γκρεμίζει το αφήγημα του Πρωθυπουργού περί success story της πανδημίας, χαρακτηρίζοντας θετικό το γεγονός πως πλέον ο κόσμος θα μετακινείται, υπογραμμίζοντας πως οι λάθος αποφάσεις που πάρθηκαν το προηγούμενο διάστημα ήταν αποτέλεσμα λάθος στοιχείων.

Μιλώντας στον ANT1 και τον Γιώργο Παπαδάκη είπε πως είναι λογικό και αποδεκτό οι πολίτες να μην κατανοούν το πώς πηγαίνουμε σε χαλάρωση του lockdown με περισσότερα κρούσματα και σημείωσε πώς όσοι αποφάσιζαν τα μέτρα είχαν ελλιπή στοιχεία και και δεν είχαν καλή κατανόηση για την προστατευτική δράση της αξιοποίησης του υπαίθριου χώρου.

«Δεν είχε ληφθεί υπόψιν ότι δεν ήμασταν πλέον σε κατάσταση με ελάχιστα κρούσματα και θεωρήσαμε ότι περιορίζοντας τους ανθρώπους σε κλειστούς χώρους θα μειώναμε την διασπορά. Αυτό δεν ισχύει γιατί είχαμε ήδη ενδο-οικογενεική, ενδο-επαγγελματική και ενδο-κτηριακή διασπορά μεγάλη και κλείνοντας τους ανθρώπους μέσα αυξήσαμε τα κρούσματα», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι οι άνθρωποι θα μετακινούνται γιατί όπως είπε θα αφήνουν και κανένα παράθυρο ανοιχτό ενώ υπογράμμισε πώς κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει τα μέτρα ατομικής προστασίας όπως μάσκα, αποστάσεις και πλύσιμο χεριών που ισχύουν και θα συνεχίσουν να ισχύουν.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://thefaq.gr/athina-linoy-kleinontas-toys-anthropoys-mesa-ayxisame-ta-kroysmata-ta-stoicheia-itan-lathos/&ved=2ahUKEwiEudvykuDvAhWGr6QKHaUMCrgQFjAAegQIAxAC&usg=AOvVaw3mBxj2tijokmU_B8sx7JD-&cshid=1617386721975

Μπάχαλο τα κάνανε, πολιτικοί και επιτροπές.
Εξαφανίστηκε και ο εθνικός μας λοιμωξιολόγος...

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1281 στις: Παρ 02 Απρ 2021 21:58 »
Ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος.Ρε πούστη μου αυτοί τώρα είναι επιστήμονες με πτυχία;Βρε στόκοι δηλαδή θέλει πτυχίο για να καταλάβεις ότι ο καθαρός αέρας κάνει καλό;
Δηλαδή βρε στόκοι θα σταματούσαν να ζουν οι άνθρωποι γιατί τους είπατε μην βγεις από τις 6,7,9;;;;
Γαμώ την αριστεία σας γαμώ!!!!
Τι στον πούτσο στοιχεία μαζέψατε και από που;Από το κλούβιο σας το βγάζατε;
Σούργελα φάγατε έναν χρόνο από την ζωή μας έτσι.

Αποσυνδεδεμένος Kun

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1282 στις: Παρ 02 Απρ 2021 22:12 »
Η κατάσταση με τον covid δεν είναι μόνο Ελληνικό φαινόμενο. Σε πολλές χώρες και με παρόμοιο πληθυσμό το δεύτερο κύμα, από τον Οκτώβρη και μετά ήταν εκρηκτικό.

Σχετικά με τη χώρα μας κατά την άποψή μου ενώ η διαχείρηση του πρώτου κύματος ήταν υποδειγματική, δυστυχώς φαίνεται ότι το καλοκαίρι και ύστερα αντιμετωπίσαμε όλοι με πρώτη την κυβέρνηση και τους ειδικούς την κατάσταση με μια χαλαρότητα. Ο τουρισμός άνοιξε χωρίς pcr test, το ΕΣΥ δεν ενισχύθηκε όσο θα έπρεπε και όλοι περιμέναμε ο ιος να καταλήξει εποχιακός. Η κυβέρνηση στο δεύτερο κύμα θα έπρεπε να έπαιρνε τότε σκληρά, εκμεταλλευόμενη που ο καιρός κρύωνε, π.χ. διαδημοτικές μετακινήσεις, αυστηροποιήση τηλεεργασίας μέσω Εργάνη, απαγόρευση πτήσεων από και προς το εξωτερικό χωρίς λόγο και ταυτόχρονα παροχή μεγαλύτερης οικονομικής βοήθειας στους εγαζόμενους αντί να δίνεις χρήματα στα κανάλια. Ιδιαίτερα για τις πτήσεις την περιόδο των Χριστουγέννων έγινε χαμός, δεδομένων των υγειονομικών συνθηκών. Έλληνες από το εξωτερικό ήρθαν για τις γιορτές, διάφοροι πήγαν έστω και για 1 μέρα για να έχουν δικαίωμα αίτησης pre-settled status λόγω του Brexit. Μετά αναρωτιόμαστε γιατί η Βρετανική μετάλλαξη διαδόθηκε τόσο γρήγορα στην Ελλάδα.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η κυβέρνηση αποφασίζει να πάρει πιο σκληρά μέτρα με την απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων ενώ οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί και η κοινωνία έχει κουραστεί και εκνευριστεί με καταστάσεις Πάρνηθας, Ικαρίας, κορονοπάρτι σε δημόσιες υπηρεσίες. Γίνεται και το σκηνικό στη Νέα Σμύρνη με τη μαλακία ενός αστυνομικού, ο κόσμος αντιδράει, συγχρωτίζεται σε διαδηλώσεις και τα κρούσματα αυξάνονται. Και μετά από 20 μέρες έρχονται κάποιοι ειδικοί να μας πουν ότι κάνανε λάθος, να βγούμε όλοι έξω ανοίγοντας παράλληλα και κάποιες δραστηριότητες. Προφανώς πρόκειται για κωλοτούμπα, να δω τι άλλο θα ακούσουμε μήπως για αυταπάτες όπως μας έλεγε για τα μνημόνια ο μετρ της κωλοτούμπας και λάτρης του υγειονομικού ρίσκου Αλέξης Τσίπρας.

Πραγματικά είτε κάποιος πιστεύει, είτε όχι ο Θεός να βάλει το χέρι του να πάει καλά η διαδικασία με τα εμβόλια μΠΑΣ και δούμε άσπρη μέρα, γιατί αλλιώς κλάφτα Χαράλαμπε.
"Πατρίδα σαν τον ήλιο σου, ήλιος αλλού δε λάμπει"
PAS Giannina 1966 Toros Locos
ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΟΣΑ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΩ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ

Αποσυνδεδεμένος Mikkael_Sin

• Hero Member
  • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
    • Προφίλ
« Απάντηση #1283 στις: Παρ 02 Απρ 2021 23:05 »
Το θέμα είναι ανεξάντλητο.

Η περίοδος είναι "εύκολη" για τους ειδικούς ως προς τις προβλέψεις, δεδομένου οτι αναμένεται μια εκτόνωση
όσο πλησιάζουμε προς το Καλοκαίρι και φτιάχνει ο καιρός. Αν η κατάσταση είναι έτσι και τον Οκτώβρη, εκεί να
τους δω. Τι θα αποδεχτούν ως λογικό και πρέπον, ποια μέτρα θα προτείνουν και αν αυτά θα περιλαμβάνουν
νέα κλεισίματα κλπ.
"I'VE CROSSED AN OCEAN OF WINE TO FIND YOU..."
     - Απέραντος ο θάνατος δίχως μήνες κι αιώνες -
             Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

Συνδεδεμένος Tsimendos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1284 στις: Σαβ 03 Απρ 2021 00:26 »
Εγώ το μόνο που θέλω είναι να είναι ανοικτά τα γήπεδα στις 22 Μαίου. Τα άλλα είναι ναχαμε να λέγαμε.
Η Λινού (επιδημιολόγος) λέει το προφανές. Ο Τσιόδρας και οι λοιποί (λοιμοξιολόγοι) προσπαθούσαν να λύσουν το γρίφο χωρίς να ξέρουν να διαβάζουν τα νούμερα και να τα αναλύουν. Όσοι δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά ας ψάξουν να τη βρουν. Είναι σαν να έχεις πρόβλημα με το γόνατο και να πάς σε ουρολόγο να σου το λύσει. Θα προσπαθήσει αλλά 99 στις 100 φορές θα αποτύχει. Περίεργο πάντως αλλά σταμάτησαν και οι κραυγές για τον Ιωαννίδη (έναν από τους μεγαλύτερους και γνωστότερους επιδημιολόγους αυτή τη στιγμή στον κόσμο) ο οποίος όσο περνάει ο καιρός δικαιώνεται πλήρως.
Όταν το μόνο που μετράς ως κράτος είναι τους πολίτες που προσέρχονται μόνοι τους για τεστ γιατί έχουν συμπτώματα, ο δείκτης θετικότητας μπορεί να φτάσει και στο 50%. Οι μισοί δλδ από αυτούς που έχουν συμπτώματα να είναι θετικοί. Λογικό δεν ακούγεται;δεν είναι ομως η διασπορά στην κοινότητα αυτή. Γι'αυτό και ότι αριθμοί ακούγονται εδώ και καιρό στην Ελλάδα είναι αρλούμπες χωρίς καμία επιδημιολογική σημασία. Καλά κουράγια σε όλους.

Αποσυνδεδεμένος dk

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1285 στις: Σαβ 03 Απρ 2021 01:04 »
Γι'αυτό και ότι αριθμοί ακούγονται εδώ και καιρό στην Ελλάδα είναι αρλούμπες χωρίς καμία επιδημιολογική σημασία. Καλά κουράγια σε όλους.
Συμφωνώ ότι τα συμπεράσματα από τις αναλύσεις των στοιχείων είναι επιεικώς μη επιστημονικά - πχ από την αρχή αναφέρομαι στην ανοησία σύγκρισης κρουσμάτων με διαφορετικό πλήθος ημερήσιων ελέγχων και μάλιστα με ειδικά χαρακτηριστικά (μη τυχαία) όσων κάνουν το test.
Αυτό όμως δεν επιτρέπει να φθάνουμε στο άλλο άκρο. Η επιστήμη ακριβώς αυτό κάνει μαθαίνει και αναπροσαρμόζει τις θέσεις της με βάση τα στοιχεία και στα σίγουρα οι εκφραστές της όταν δεν είναι στρατευμένοι είναι σοβαρότεροι και εγκυρότεροι από κάθε απλό πολίτη που έχει αυτοανακηρυχθεί ως ειδήμονας (δεν μιλάω για τους "δημοσιογράφους" καθώς είναι πληρωμένοι ή εργάζονται σε μέσα που είναι πληρωμένα να υποστηρίζουν ότι επιβάλλει ο χρηματοδότης τους).
Και για να ξαναγυρίσω στους αριθμούς που δεν εξαρτώνται από την ερμηνεία του καθενός μας το μόνο που θα έπρεπε να προσμετριέται είναι ο αριθμός όσων χρήζουν διασωλήνωσης και ΜΕΘ ανά εκατομμύριο (δεν γράφω διασωληνωμένων  καθώς υπάρχουν και πολλοί σε λίστες αναμονής) και οι θάνατοι ανά εκατομμύριο ανά ημέρα. Αυτά δυστυχώς δείχνουν ότι είμαστε στο δυσκολότερο έως σήμερα σημείο της πανδημίας.
Το ότι ανοίγουν όλα "ελεγχόμενα" προκύπτει από το οικονομικό κόστος και κυρίως το πολιτικό κόστος το οποίο είναι και το μόνο που ενδιαφέρει τους κυβερνώντες βολευτές.
Και για να ξαναγυρίσω στο δια ταύτα οι παλινωδίες μιας κυβέρνησης η οποία είχε εξ αρχής ως μόνο στόχο το θεαθήναι δεν δικαιώνουν προφανώς και τους κρετίνους αρνητές ούτε τους ανεύθυνους οι οποίοι μπερδεύουν πχ το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του σώματός τους, μη εμβολιαζόμενοι.   
και για να προλάβω και όσους μικρόνοους με κατατάξουν αυθαίρετα σε υποστηρικτή της αντιπολίτευσης να εκφράσω την άποψή μου ότι αν ήταν ακόμα η νυν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ακόμα θα συζητιόταν η δημοκρατικότητα των μέτρων του Μαρτίου (και δεν εννοώ του 2021 αλλά του 2020)...   
Δυστυχώς έχει αναχθεί η ατομική ευθύνη ως κυρίαρχη κυρίως επειδή η κυβερνώντες δεν έχουν πάρει έγκαιρα τις κατάλληλες αποφάσεις ...

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1286 στις: Σαβ 03 Απρ 2021 09:55 »
Σκληρό lockdown σε λάθος Χάλκη ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς (vid)

Κατά την ενημέρωση της Παρασκευής (2/4) ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι η Χάλκη των Δωδεκανήσων μπαίνει σε σκληρό lockdown, ωστόσο οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για μπέρδεμα.

Στην σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι μεταξύ των νέων περιοχών που μπαίνουν σε σκληρό lockdown είναι και η Χάλκη των Δωδεκανήσων, ωστόσο οι τοπικές αρχές του νησιού αποκαλύπτουν μιλώντας στο newsit.gr πως πρόκειται για… μπέρδεμα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε: «Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου εντάσσονται οι δήμοι Ρόδου και Χάλκης της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου. Η Ρόδος έχει 124 ενεργά κρούσματα όταν στις 23 Μαρτίου είχε μόλις 38, τα κρούσματα έχουν δηλαδή υπερτριπλασιαστεί μέσα σε 10 ημέρες, ενώ στη Χάλκη υπάρχουν αυτή τη στιγμή έξι ενεργά κρούσματα όταν μέχρι και τις 24 Μαρτίου δεν είχε εντοπιστεί κανένα κρούσμα».

Δείτε τι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς με το 26:30

Ο δήμαρχος του νησιού Άγγελος Φραγκάκης, μιλώντας στο newsit.gr δήλωσε έκπληκτος από την απόφαση να μπει η Χάλκη μεταξύ των περιοχών του υγειονομικού χάρτη με χρωματισμό βαθύ κόκκινο. Όπως ανέφερε ο κ. Φραγκάκης δεν προκύπτει από κανένα αρμόδιο φορέα με τον οποίο μίλησε ότι στη Χάλκη εντοπίστηκαν έξι κρούσματα. «Μίλησα με το γιατρό του νησιού, το νοσοκομείο και την περιφέρεια και κανένας δεν μου είπε ότι έχουν εντοπιστεί κρούσματα στο νησί. Όλοι κι όλοι είμαστε 200 άτομα αν είχε υπάρξει έστω κι ένα κρούσμα θα μαθαίνονταν. Πρέπει να έχει γίνει κάποιο λάθος».

Για να συμπληρώσει: «Επικοινώνησα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και με ενημέρωσαν ενημέρωσαν ότι εκ παραδρομής ανακοινώθηκε το σκληρό lockdown στην Χάλκη του Νομού Δωδεκανήσου αντί της Χάλκης στην Λάρισα».
https://www.gazzetta.gr/plus/politiki/article/1580114/skliro-lockdown-se-lathos-halki-anakoinose-o-hardalias-vid

Αποσυνδεδεμένος Mikkael_Sin

• Hero Member
  • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
    • Προφίλ
« Απάντηση #1287 στις: Σαβ 03 Απρ 2021 21:18 »
Σιγά τα ωά.

Οι άνθρωποι είναι ικανοί να ξεκινήσουν με το αμάξι για σ/κ στη Βαρσοβία επειδή "άνοιξαν" οι διαδημοτικές μετακινήσεις.
"I'VE CROSSED AN OCEAN OF WINE TO FIND YOU..."
     - Απέραντος ο θάνατος δίχως μήνες κι αιώνες -
             Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1288 στις: Τετ 21 Απρ 2021 22:15 »
Παράθεση
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτό το Πάσχα δεν πρέπει να ταξιδέψουμε - Στις 3 Μαΐου ανοίγει η εστίαση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Τον οδικό χάρτη για τη σταδιακή άρση των μέτρων, ενόψει Πάσχα και τουριστικής περιόδου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
Βίκυ Σαμαρά

Το χρονοδιάγραμμα σταδιακής άρσης των μέτρων μετά το Πάσχα, καθώς και το άνοιγμα πλατφόρμας εμβολιασμού για τους άνω των 30 ετών από τη Μεγάλη Εβδομάδα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με δήλωση του προς τους Έλληνες πολίτες.

ADVERTISING

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαϊου και των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων στις 10 Μαϊου, αλλά και την άρση απαγόρευσης διαπεριφερειακών μετακινήσεων μαζι με το άνοιγμα του τουρισμου στις 15 Μαϊου. Θέλησε έτσι να προσφέρει ένα χρονοδιάγραμμα επιστροφής στην κανονικότητα ώστε να καλέσει τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρουν τα μέτρα και το Πάσχα, κατά το οποίο όπως τόνισε δεν πρέπει να γίνουν μετακινήσεις από τις πόλεις προς την επαρχία. "Στόχος μας είναι ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι" τόνισε χαρακτηριστικά.

Η είδηση όμως της δήλωσης ήταν η νέα γραμμή εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 30 ετών που ανοίγει από τη Μεγάλη Εβδομάδα με στόχο να διερυνθεί το τείχος ανοσίας στις παραγωγικές ηλικίες.

Όλη η δήλωση του πρωθυπουργού
"Διανύουμε την τελευταία και πιο ευαίσθητη φάση του πολέμου με τον κορωνοϊό. Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Αλλά υπάρχουν δίπλα μας και νέοι σύμμαχοι: Οι εμβολιασμοί, τα self-test, αλλά και ο καλύτερος καιρός μάς κάνουν αισιόδοξους ότι η πρωτοφανής αυτή περιπέτεια τελειώνει.

Αφού, λοιπόν, ο χρόνος είναι μαζί μας, έχουμε ανάγκη από ορατότητα και προοπτική. Από έναν σαφή, «οδικό χάρτη» για το επόμενο διάστημα. Γι’ αυτόν θα σας μιλήσω σήμερα.

Η πανδημία στη χώρα μας δείχνει να σταθεροποιείται, έστω και σε υψηλά επίπεδα κρουσμάτων. Το Σύστημα Υγείας, χάρη στην αυτοθυσία των γιατρών και των νοσηλευτών μας, ανταποκρίνεται στην πίεση. Και η πολιτική της σταδιακής και ελεγχόμενης άρσης των περιορισμών αποδίδει. Γιατί, έστω και αργά, ο δείκτης θετικότητας υποχωρεί.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και το τείχος ανοσίας χτίζεται με γρήγορους ρυθμούς. Είναι, δυστυχώς, γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων διασωληνώνονται είναι, πλέον, ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας.

Έχω πει ότι στόχος μας είναι ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι. Όμως το πρώτο δεν γίνεται να υπονομεύσει το δεύτερο. Γι’ αυτό και το Πάσχα πρέπει να μην ταξιδέψουμε. Η Αττική και οι μεγάλες πόλεις έχουν, ακόμα, πολλούς φορείς του CΟVID. Η μαζική μετακίνησή τους ενέχει τον κίνδυνο να διασπείρει τον ιό παντού. Και, ξέρουμε, ότι οι νοσηλείες στην περιφέρεια είναι δύσκολες. Πρέπει, λοιπόν, να σκεφτούμε όχι μόνο τις διακοπές μας, αλλά και την υγεία των κατοίκων στα χωριά και τα νησιά μας.

Ξέρω ότι αυτό ίσως δυσαρεστήσει κάποιους. Αλλά αποτελεί τη μόνη επιλογή, που συνδυάζει τις επιφυλάξεις των γιατρών και τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας. Και βέβαια, η μόνη που θα μας επιτρέψει, αμέσως μετά το Πάσχα, να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερη απελευθέρωση των δραστηριοτήτων.

Υπό την προϋπόθεση, συνεπώς, ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε νέα έξαρση, μπορούμε να ακολουθήσουμε ένα χρονοδιάγραμμα με τρεις σταθμούς:

Πρώτον, τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η Εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.

Δεύτερον, στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

Τρίτον, το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο Τουρισμός. Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες. Ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.

Αυτό τον δρόμο πρέπει να τον βαδίσουμε προσεκτικά και ενωμένοι. Γιατί τα δεδομένα γεννούν αισιοδοξία. Όμως, προϋποθέτουν και πειθαρχία.

Με την προοπτική άρσης των περιορισμών, όποιος έχει κουραστεί δεν έχει, πια, το άλλοθι να αυθαιρετεί. Και όσοι αλόγιστα συναθροίζονται σε πλατείες, επιτέλους, ας σταματήσουν. Αν και λίγοι μπροστά στα εκατομμύρια των συνεπών, μπορεί να βλάψουν πολλούς. Τους εαυτούς τους και τους δίπλα τους.

Επανέρχομαι, ωστόσο, στο πιο κρίσιμο θέμα: τους εμβολιασμούς. Παρά την άψογη οργάνωσή τους, δεν είμαστε ακόμα στα ποσοστά που θα θέλαμε, ιδίως μεταξύ των πλέον ευπαθών. Κι όμως, η ασφάλεια και η αποτελεσματική δράση των εμβολίων αποδεικνύονται κάθε μέρα. Είναι τραγικό άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους, ενώ με το εμβόλιο θα είχαν σωθεί.

Θα σας καλέσω, λοιπόν, για μία φορά ακόμη, θα σας παρακαλέσω, να θωρακίσετε την υγεία σας με αυτό το μεγάλο δώρο της επιστήμης. Ο κίνδυνος δεν καραδοκεί στο εμβόλιο. Αλλά στην αρρώστια και στον πόνο. Και οι αριθμοί δείχνουν πως είναι πιο πιθανό ένα ατύχημα στο δρόμο, παρά κάποιο πρόβλημα από τον εμβολιασμό.

Από την Μεγάλη Εβδομάδα, μάλιστα, ξεκινά και μία νέα γραμμή εμβολιασμού για συμπολίτες μας άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία. Στόχος είναι να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας στη χώρα. Ενώ ήδη τριπλασιάζεται σε όλη την επικράτεια και η διανομή των self-test. Σε λίγο ο Υπουργός Υγείας θα προβεί και σε πιο αναλυτικές ανακοινώνεις.

Όλα αυτά μας φέρνουν ακόμη πιο κοντά σε ένα καλοκαίρι μεγαλύτερης ελευθερίας και ευημερίας. Ας πιστέψουμε, λοιπόν, στους εαυτούς μας. Κι ας το υποδεχτούμε ασφαλείς, ενωμένοι και αισιόδοξοι."

από News247.gr
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1289 στις: Πεμ 13 Μάι 2021 12:49 »
Παράθεση
Κορωνοϊός: Τέλος στα SMS - Τι αλλάζει στις μετακινήσεις από τις 14 Μαΐου

Σε εφαρμογή τίθεται η ελληνική εκδοχή του Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητικού ενόψει της απελευθέρωσης των μετακινήσεων στις 14 Μαΐου, σύμφωνα με τον κυβερνητικό οδικό χάρτη άρσης του lockdown που παρουσίασε νωρίτερα ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

Συγκεκριμένα, από τις 14 Μαΐου καταργείται η υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033 και το 13032 καθώς και οι βεβαιώσεις για κατ' εξαίρεση μετακινήσεις.

Ακόμα, διευρύνεται το ωράριο κυκλοφορίας έως τις 12.30 το βράδυ με την απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει μεταξύ 00:30 και 05:00, ενώ απελευθερώνονται και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ο κ. Σκέρτσος διευκρίνισε και τις προϋποθέσεις των υπερτοπικών μετακινήσεων.

Ειδικότερα, όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει προς και από τα νησιά -με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα- είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει με την κράτηση του εισιτηρίου του να διαθέτει ένα από τα εξής:

πιστοποιητικό εμβολιασμού 14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση,
αρνητικό pcr test 72 ωρών,
rapid test 24 ωρών,
self test 24 ωρών.
Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Covid-free 32 ελληνικά νησιά
Covid-free είναι πλέον 32 νησιά της χώρας σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, καθώς οι κάτοικοί τους έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις των εμβολίων έναντι του κορονοϊού.

Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός μέχρι τα τέλη Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί οι κάτοικοι σε ακόμα 36 νησιά. Επομένως, με την έναρξη του καλοκαιριού στη χώρα μας θα υπάρχουν 68 νησιά «ελεύθερα» από κορονοϊό.

από cnn.gr

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΣΟΛΕΣ

• Hero Member
  • Η αρχή του τέλους ... ή ... το τέλος της αρχής;
    • Προφίλ
« Απάντηση #1290 στις: Πεμ 13 Μάι 2021 12:58 »
Να πεθάνει ο πστς ο κορωνοϊός!!!

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1291 στις: Πεμ 13 Μάι 2021 13:02 »
Να πεθάνει ο πστς ο κορωνοϊός!!!

ΟΦΗτζης είναι να ξέρεις!

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

• Hero Member
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1292 στις: Τετ 02 Ιούν 2021 23:54 »

Μαλάκα μου, οι άνθρωποι που το γράφουν αυτό  είναι άρρωστοι...
 :stop:

Ρε αρχίδι, τη μάσκα θα πάρει ο άλλος που του πέφτει η βόμβα στο κεφάλι???
Ποιο άρρωστο μυαλό, ρε πούστη μου, θα έλεγε τέτοια πράγματα???

Αποσυνδεδεμένος KASABIAN

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1293 στις: Πεμ 03 Ιούν 2021 09:39 »
ενημέρωση απο iefimerida τι να περιμένεις;;; Για το κορονοτραπέζωμα του  στην Ικαρία, την ποδηλατάδα στη Πάρνηθα, το τένις του Κούλη κουβέντα....
ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑΝΝΕΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΜΟΔΑΤΟΣ

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
  • live long and prosper ΠΑΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1294 στις: Δευ 07 Ιούν 2021 15:07 »

::)  :))

Αποσυνδεδεμένος Mpakoulieros

• Hero Member
    • Προφίλ
    • http://i.imgur.com/Eg6L7Ne.png
« Απάντηση #1295 στις: Δευ 07 Ιούν 2021 16:12 »

::)  :))

Μας έχεις κουράσει με τα fake news και την προπαγάνδα.

Αλήθεια σε ποια χώρα ζεις;

Ζεις στην Ελλάδα; Με φυσική παρουσία, ψυχολογικά, νοητικά;

Σίγουρα με κάποιον από τρεις παραπάνω τρόπους απέχεις από την Ελλάδα για να ανεβάζεις αυτά τα ανόητα fake news που δεν πείθουν παρά μόνο εσένα.
Ο Π.Α.Σ. ανήκει στα μεγάλα ποδοσφαιρικά αφηγήματα!

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
  • live long and prosper ΠΑΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1296 στις: Δευ 07 Ιούν 2021 16:30 »
Μας έχεις κουράσει με τα fake news και την προπαγάνδα.

Αλήθεια σε ποια χώρα ζεις;

Ζεις στην Ελλάδα; Με φυσική παρουσία, ψυχολογικά, νοητικά;

Σίγουρα με κάποιον από τρεις παραπάνω τρόπους απέχεις από την Ελλάδα για να ανεβάζεις αυτά τα ανόητα fake news που δεν πείθουν παρά μόνο εσένα.

Ενώ έχω πολύν καιρό να ανεβάσω κάτι όλο και κάποιοι που έχουν τη μύγα θα μυγιάζονται.  Μας έχεις κουράσει εσύ και οι μύγες σου.

Εγώ το βίντεο με την κα Γκαρά το βρίσκω αυθεντικό και όχι φέικ, και γελάω πώς τσακώνονται να οικειοποιήσουν την ιδέα του πιστοποιητικού εμβολιασμού τη στιγμή που ο αρχηγός της έλεγε ότι ήταν μια ανοησία (που μπορεί και να είναι).

Αποσυνδεδεμένος PAS and stale bread

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1297 στις: Τρι 08 Ιούν 2021 16:55 »
Ουάσινγκτον: Εμβόλιο και «μπόνους» τσιγάρο μαριχουάνας - Το κίνητρο για άνω των 21

«Joints for Jabs», αυτό είναι ο τίτλος της καμπάνιας της πολιτείας της Ουάσινγκτον που θέλει να δώσει κίνητρο στους πολίτες άνω των 21 να εμβολιστούν, προσφέροντας ένα στριμμένο τσιγάρο μαριχουάνας ώστε να εμβολιαστούν

...Σύμφωνα με το συμβούλιο στη συγκεκριμένη κίνηση θα μπορούν να συμμετέχουν όσοι νέοι είναι από 21 και άνω και θα μπορούν να λάβουν το στριμμένο τσιγάρο μαριχουάνας αφότου κάνουν την πρώτη ή τη δεύτερη δόση εμβολίου.

Η συγκεκριμένη καμπάνα θα περιέχει μόνο τσιγάρα και όχι άλλα προϊόντα κάνναβης όπως φαγόσημα. Παράλληλα το συμβούλιο δεν στάθηκε εκεί καθώς πρότεινε μία δωρεάν μπύρα, ένα ποτήρι κρασί ή ένα κοκτέιλ σε κατοίκους που είχαν αποδεικτικό του εμβολιασμού τους.

...και μία κλινική στην Αριζόνα ανακοίνωσε μία παρόμοια καμπάνια σύμφωνα με την οποία θα έδινε δωρεάν τσιγάρα μαριχουάνας ή ζελεδάκια σε όλους τους κατοίκους της πολιτείας που ήταν άνω των 21 και εμβολιάζονταν.

https://www.reader.gr/diethni/375095/oyasingkton-embolio-kai-mponoys-tsigaro-marihoyanas-kinitro-gia-ano-ton-21   

Αποσυνδεδεμένος ΠΑνουργοΣ

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1298 στις: Κυρ 13 Ιούν 2021 19:45 »
 Να μην εφαρμοστεί ο επιβαλλόμενος διαχωρισμός εμβολιασμένων και μη  :stop: και σε άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής των πολιτών.Πρέπει να παλέψουμε για ελευθερία επιλογής και όχι για εξαναγκασμό... Στην κοιτίδα της δημοκρατίας,δεν πρέπει "να ρίξουμε νερό στον μύλο του διχασμού"  ;)
>Είμαι για σένα ο πιστός παγουράς,μες στη καρδιά μου είναι μόνο ο ΠΑΣ,κι όταν γεράσω πάλι θα με εδώ,πλάι σου δίπλα απ'τό πρώτο λεπτό.
>Πότε μου γάβρος δεν θα γίνω εγώ,ούτε χανούμι,ούτε βαζελός.Ούτε γριά,ούτε παοκτσής,ούτε σκουλήκι,ούτε οφητσής.
Μόνο ΠΑΣ θα είμαι εγώ,ποκίτη βάλτο στο μυαλό!

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1299 στις: Σαβ 26 Ιούν 2021 09:39 »
Παράθεση
Χωρίς μάσκα από αύριο σε εξωτερικούς χώρους - Ποια άλλα μέτρα χαλάρωσης ισχύουν από Δευτέρα 28.6.2021

Στη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα χαλάρωσης :

Από αύριο, 24.6.2021 στις 05:00 το πρωί αναστέλλεται η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και εφόσον δεν υπάρχει συγχρωτισμός.

Η μάσκα διατηρείται σε εσωτερικού χώρους.

Από Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 θα ισχύουν τα εξής:

- Άρση του περιορισμού της κυκλοφορίας.
- Εξαίρεση από την υποχρέωση  self test για τους πλήρως εμβολιασμένους εργαζόμενους αλλά και τους αθλούμενους στα γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού και της δεύτερης δόσης.
-Αλλάζει το πρωτόκολλο στην εστίαση, από έξι άτομα γίνεται 10 άτομα ανά τραπέζι.
-Στις δεξιώσεις το ανώτερο όριο ατόμων θα είναι  300 άτομα.
-Σχετικά με τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών ορίζεται μέγιστος αριθμός 120 ατόμων ανά 1000 τ.μ. μέτρα παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.
Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/54968/xwris-maska-apo-ayrio-se-exwterikoys-xwroys-poia-alla-metra-xalarwshs-isxyoyn-apo-deytera-2862021