Αποστολέας Θέμα: Το μέλλον του forum του PAS.gr  (Αναγνώστηκε 3255 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Achilleas

• S.A.
  • Administrator
  • Hero Member
  • ΟΧΛΟΣ
    • Προφίλ
    • ΠΑΣ
Το μέλλον του forum του PAS.gr
« στις: Κυρ 31 Μάι 2020 12:51 »
Εδώ και κάμποσα χρόνια, σπάω το κεφάλι μου για το ποια θα είναι η μετεξέλιξη του φόρουμ. Εδώ και χρόνια δεν έχω βρει απάντηση. Εδώ και χρόνια πλακώνομαι με τον ΛΟΚΟ για το αν θα πρέπει να εξελιχθεί σε κάτι στυλ facebook (πιο interactive), αν θα πρέπει να είναι τελείως κλειστό για επισκέπτες, αν θα πρέπει να είναι όλοι moderators και όλοι να διορθώνουν όλους (ναι μου 'χει περάσει κι αυτό απ' το μυαλό).

Το φόρουμ -ο καφενές μας όπως λέγαμε- ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα με την πρώτη βέρσιον του pas.gr. Πάνε τώρα 20 χρόνια κοντά. Τελείως διαφορετικές οι ανάγκες τότε. Τότε δεν υπήρχε ΤΙΠΟΤΑ online για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το pas.gr φτιάχτηκε απλά για να υπάρχει μια γωνιά στο ίντερνετ που ασχολείται με αυτή την ομάδα. Αρχισα τότε να βάζω κάποιες ειδήσεις. Από τα ματς που πήγαινα, από νέα που μάθαινα από φίλους και γνωστούς, αλλά δεν ήταν αρκετά. Έτσι φτιάχτηκε το φόρουμ. Για να βάζει ο καθένας που κάτι μάθαινε, την είδησή του. Και για να διαβάζουν αυτοί που ήταν μακρυά από τα Γιάννενα τα νέα του ΠΑΣ.
Και αυτό τον σκοπό τον πέτυχε 100% Ξαφνικά όλοι μαθαίναμε ειδήσεις για τον ΠΑΣ πολύ γρήγορα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά φτιάχτηκαν παρέες, φιλίες δυνατές, σύνδεσμοι, οικογένειες μέσα από το φόρουμ.
Και μετά έγινε το μπουμ με τα ειδησεογραφικά αθλητικά sites. Οπότε το φόρουμ έπρεπε να γίνει κάτι άλλο. Κι έγινε. Εγινε ο καφενές που σχολιάζαμε τις ειδήσεις που κυκλοφορούσαν ήδη. Ο σκοπός του φόρουμ πλέον δεν ήταν ειδησεογραφικός (που ήταν κι από αυτό). Φτιάχτηκε το pas.gr/news που συλλέγει τις ειδήσεις που κυκλοφορούν για τον ΠΑΣ σε ένα σημείο (αποδελτίωση) κι εδώ τις σχολιάζαμε. Και κριτικάραμε. Κι όπως γίνεται παντού στον κόσμο, αυτό γινόταν είτε με το σωστό, είτε με το λάθος τρόπο.
Και μετά έσκασαν τα σόσιαλ μίντια. Facebook, twitter, instagram. Η είδηση μπροστά σου την ώρα που γεννιέται. Κι όλοι εμείς οι του φόρουμ, γίναμε από παραγωγοί περιεχομένου, καταναλωτές.

Καταναλώνουμε τις ειδήσεις που μας προσφέρονται τη μία πίσω από την άλλη και ζητάμε κι άλλο. Είμαστε στο τουίτερ και στο φεις ώρες και αν κάτι μας τσιγκλάει πατάμε ένα ριάκτιον, ένα share, ένα retweet και τελείωσε. Αράξαμε πάνω στην ευκολία της είδησης στο πιάτο και πλέον δεν παράγουμε. Αντε στην καλύτερη να σχολιάσουμε ένα άρθρο που μας αρέσει στο φουμπού ή τις περισσότερες φορές να την πούμε για κάτι που δεν μας αρέσει.

Αρα το φορουμ και τα φόρα γενικώς πέθαναν; Μπα... Απλά περάσαν την φάση τους και θα βρουν το δρόμο τους πάλι πιστεύω γιατί στα φόρα γίνεται ουσιαστικός διάλογος. Δεν είναι σαν το φουμπου που θα γράψεις σχόλιο στην είδηση του gazzetta και θα μπει ο άλλος από κάτω να σου ευχηθεί ψόφο. Εδώ είμαστε στην πλειοψηφία ΠΑΣολέδες κι έχουμε κοινή αγάπη. Εδώ θα γίνει μια εις βάθος ανάλυση της είδησης, θα προσθέσει κάποιος την δικιά του εμπειρία, θα μας πει ο νέος την δική του οπτική, θα βρούμε παραπομπές για να συμπληρώσουμε την είδηση, θα γίνει άλλο παιχνίδι.

Το θέμα είναι ότι πρέπει το φόρουμ να αλλάξει ως προς την οπτική και πάλι. Να παράξει περιεχόμενο που μας ενδιαφέρει. Σ' αυτό το σημείο να ανοίξω παρένθεση και να πω ότι το "Να μας ΠΑΣ μακρυά" είναι από τα πιο ενδιαφέροντα sections του φόρουμ το οποίο πολύ σύντομα θα γίνει αυτόνομο site με την ιστορία του ΠΑΣ. Κλείνει παρένθεση.

Ερχομαι λοιπόν στον καφενέ και ρίχνω την ερώτηση του ενός εκατομμυρίου: Ποιο πρέπει να είναι το μέλλον του φόρουμ του PAS.gr?

Βάζω εγώ κάποια ποιντς που ήδη έχω στο μυαλό μου:
  • Να γίνει πιο μοντέρνο στο σχεδιασμό
  • Να γίνει πιο εύκολο στην διαχείριση περιεχομένου (share ενός άρθρου, φωτογραφία, tweet κλπ)
  • Να μπορεί να φαίνεται σωστά από κινητό
  • Να αλλάξουν τα sections (κάποια ίσως δεν έχουν λόγο ύπαρξης πλέον και κάποια άλλα ίσως θα πρέπει να προστεθούν
  • Να ανταποκρίνεται η λίστα μελών με τα μέλη που υπάρχουν πλέον
  • Να αλλάξει ο τρόπος moderation (πχ να γίνεται moderator όποιος έχει Χ καιρό στο φόρουμ και Ψ posts και αν κάνει μαλακίες ως mod να κρίνετε από τα μέλη και να φεύγει)
  • Να ανοίγονται θέματα αυτόματα από το pas.gr/news και να είναι έτοιμα για σχολιασμό
  • Δεν ξέρω.... συμπληρώστε

Πίνοντας τον κυριακάτικο ελληνικό καφέ μου...
Πρόεδρε είσαι μικρός!

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Το μέλλον του forum του PAS.gr
« Απάντηση #1 στις: Κυρ 31 Μάι 2020 13:23 »
Καλό θα ήταν  να μπορούμε να δημοσιεύουμε κατευθείαν από το φουμπου,tweet κτλ.Βοηθάει.
Στο ΠΑΣ για καμιά μεταγραφή θα ήθελα ίσως ένα υποσέξιον για πρώην παίχτες.Ίσως και για πρώην προπονητές.

Στο κομμάτι του ΠΑΣ θα ήθελα να γίνεται μέσω ομαδικής δουλειάς η ανάδειξη του ΠΑΣ γενικά σε κάθε τομέα.Το μεγάλο βάρος πέφτει στο ποδόσφαιρο αλλά δεν είναι μόνο αυτό.Βασικά το ποδόσφαιρο δεν είναι καν μόνο αυτό.Από τον ερασιτέχνη και τα τμήματα του,στις κερκίδες,στις σχέσεις που δημιουργεί με την τοπική και όχι μόνο κοινωνία,παλαίμαχοι.Ο ΠΑΣ είναι σύλλογος με πολλές πτυχές και μια σημαντική κυψέλη μέσα στην πόλη και όχι μόνο.Αυτό πρέπει να αναδειχτεί.

Το άλλα αθλήματα-εθνικές ομάδες είναι κάπως μπερδεμένο σαν ενότητα.Λίγο κάπως ένα ξεκαθάρισμα.

Μεγαλύτερη ανάδειξη και των υπολοίπων αθλητικών συλλόγων της περιοχής.Βέβαια και σε αυτό χρειάζεται ομαδική δουλειά και να υπάρχει το ανάλογο ενδιαφέρον.

Υποπερίπτωση του παραπάνω είναι τα θέματα που αφορούν την πόλη και το μέλλον της ή και το παρελθόν της.

Κάποιοι ίσως να μην θέλουν το ρε δεν ΠΑΣ καλά.Θα μπορούσε να πάει παρακάτω στην τελευταία ενότητα του φόρουμ και να είναι κλειδωμένο για τα μέλη.Όπως στο να μας ΠΑΣ μακριά και τα σχετικά με το φόρουμ και τα εν οίκω.

Φυσικά περιμένω το κομμάτι το ιστορικό.Εκεί είναι πως θα το γεμίσουμε με πραγματάκια.Γιατί σε θέματα ιστορίας είμαστε πίσω.Οι μεγάλοι σύλλογοι αναδεικνύουν την ιστορία τους.Η ιστορία σου είναι που σε κάνει να διαφέρεις από έναν σύλλογο που μόλις ιδρύθηκε και κατεβαίνει για πρώτη φορά να αγωνιστεί.

Κάντε κάτι με τα μποτάκια.Από κινητό εγώ το έχω συνηθίσει.Σε γενικές γραμμές δεν έχω θέμα.Ducks αν πατηθεί τίποτα κατά λάθος οκ.

Θα μου έρθουν και άλλα.

Αποσυνδεδεμένος T

• Global Moderator
  • Newbie
  • Global Tfeki
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Κυρ 31 Μάι 2020 14:39 »
Missed me?

Εγώ θα συμφωνήσω με τα περισσότερα που προτείνει ο SA.

Απ' τους κύριους λόγους που έκοψα πέρα αρχικα ηταν η δυσκολία πρόσβασης από κινητό μιας και δεν βολεύει καθόλου η πλοήγηση "one hand" στην παρούσα μορφή του forum.
Πλέον οι εποχές άλλαξαν και ενω στο παρελθόν όλοι μπαίναμε από πσι τώρα το σερφαρισμα από το κινητό είναι το σύνηθες (χαλε,καφετέρια κλπ)
Προσωπικά χρησιμοποιώ tapatalk για να διαβάζω 4-5 forums καθημερινά και ίσως η υποστήριξη του pgr forum σε αυτή την πλατφόρμα θα ήταν καλή περίπτωση (στο έχω ξαναπεί νομίζω πριν από 7-8 χρόνια που είχα αρχίσει και έμπαινα όλο και λιγότερο )

Πλέον καλώς ή κακώς θα πρέπει να υπάρχει δυνατότητα αλληλεπίδρασης με τα social media μιας και υπάρχει μεγαλυτερη αναγνωσιμότητα σε ένα site από fb click link παρά από απευθείας επίσκεψη

Επειγόντως καθαρισμός και στον κάδο sections που είναι ανενεργά κ εμπλουτισμός με νέα πιο ενδιαφέροντα για την εποχή που ζούμε.

Για το moderation δεν έχω άποψη μιας και έχω χάσει επαφή με το αντικείμενο και ως εκ τούτου δεν γνωρίζω τις παρούσες ανάγκες και συνθήκες.

Όπως ειχε πει κάποτε ένας φιλόσοφος...ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΠΟΧΗ (για αλλαγές)

Αποσυνδεδεμένος Serpents on paradise

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Κυρ 31 Μάι 2020 15:55 »
Καλησπερα.

Έχω υπάρξει κοντά στο φορουμ παλαιότερα,του έχω ασκήσει τρελή κριτική τα τελευταία αρκετά χρονια κυρίως για τον τρόπο λειτουργίας του.Ακομα και τώρα που γράφω το ποστ αυτό για να δημοσιευθεί θα πρέπει να περάσει από κάποια σκιώδη εγκριση διαχειριστή,πράγμα όχι κ τοσο παράλογο βέβαια αν σκεφτεί κανείς πως δεν έχω σεβαστεί λεπτό το moderation αφού το θεωρώ αναχρονιστικό και καταπιεστικό το λιγότερο.

Το πραγματικό πρόβλημα του pas.gr είναι η "ιδιοκτησία".
Η μόνη βαθύτατα ουσιαστική αλλαγή που μπορεί να γίνει είναι να δωθεί η να ξαναδώθει ανάλογα με την οπτική του καθενός το φόρουμ στον κόσμο.Να σταματήσει να χαρακτηρίζεται από τις προσωπικές απόψεις των ιδιοκτητών του και της παρέας τους και να δωθεί αληθινά σε όλο τον κόσμο του ΠΑΣ.Το πως θα γίνει αυτό τεχνικά δεν το γνωρίζω αλλά αυτος είναι για μένα ο δρόμος.

Οι σελιδες και τα φορουμ που πατρωνάρωνται αμεσα η έμμεσα δεν έχουν κανένα μέλλον.Χαρακτηριστική η περίπτωση γνώστης σελίδας μεσήλικα οπαδού του ΠΑΣ στο φβ
που λειτουργεί και υπάρχει πάνω κάτω ως ανέκδοτο.Αντιθετα άλλες σελίδες που ο καθένας είναι ελεύθερος να δημοσιεύει και να σχολιάζει ότι γουστάρει τα πάνε πολυ καλά.

Λιγότεροι κανονες,περισσότερες ελευθερίες εν ολιγοις.Οπως ακριβώς τα social.

Υγ.Οι ιδιοκτήτες του φόρουμ προφανώς και δεν είναι κάποιοι σατανάδες που κοιμούνται και ξυπνούν με το μαράζι να επιβάλλουν αποψεις,οπτικές κτλ στον οποιονδήποτε ίσα ίσα που αγαπούν την ομάδα αποδεδειγμένα.Τα κακώς κείμενα δημιουργούνται αντανακλαστικά ακριβώς λογω της δόμης του φόρουμ και του moderation κατά βάση αφ ενός και εξαιτίας της μεγάλης αποσυσπειρωσης και διαρκούς διχόνοιας των οπαδων της ομάδας αφ' ετέρου.

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

• Hero Member
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Κυρ 31 Μάι 2020 16:45 »
Εγώ από το τηλέφωνο δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα χειρισμού.
Είμαι αντίθετος όσον αφορά τη συμμετοχή στο φόρουμ με την προϋπόθεση να έχεις φατσοβιβλίο.
Δεν έχω λογαριασμό στο φου μπου και ούτε σκοπεύω να δημιουργήσω, όπως και αρκετοί άλλοι.
Είμαι αντίθετος με τη διαγραφή ανενεργών θεμάτων για τον απλούστατο λόγο του ότι εκεί υπάρχουν πραγματικά διαμάντια γραφής και απόψεων. Εκτός κι αν γίνει επιλογή κειμένων.
Είναι πραγματικά κρίμα να χαθούνε κείμενα τα οποία έχουν αφήσει ιστορία στο φόρουμ. Όπως εξάλλου έγινε με το παλιό PAS. GR.

Θα συμφωνήσω στα παρακάτω με τον Αχιλλέα:

-Να γίνει πιο μοντέρνο στο σχεδιασμό
-Να ανταποκρίνεται η λίστα μελών με τα μέλη που υπάρχουν πλέον

Προτείνω όσοι θέλουν να εκφράσουν πολιτικές απόψεις να εξακολουθήσουν να έχουν αυτή τη δυνατότητα, με την προϋπόθεση βέβαια να σέβονται και την αντίθετη άποψη. Καλό το "ο ΠΑΣ μας ενώνει" αλλά από την άλλη το γκαραγκιοζιλίκι του "no politica" πολύ εύκολα μπορεί να γίνει "φωλιά επώασης αβγών" με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα στη χώρα μας τη θύρα 7 του γαμώγαβρου.

Με το moderation δεν έχω πρόβλημα, ο fon μια χαρά τα καταφέρνει ΑΛΛΑ είναι εντελώς μόνος του και χρειάζεται βοήθεια.

Εάν το φόρουμ θεωρείται "πετυχημένο" με βάση τον αριθμό των κλικ, τότε πάω πάσο.
Είναι έτσι όμως? Πού είναι η συμμετοχή? Πού είναι η κατάθεση απόψεων? Τρεις, τέσσερις, πέντε μείνανε να γράφουν. Μου λείπουν πολλοί παλιοί που είχαν να πουν πράγματα, λείπει η νεότερη γενιά με τον αυθορμητισμό, την επαναστατικότητα, το θράσος (εάν τους έχει μείνει κάτι από τα παραπάνω λόγω του ότι κάμποσοι έχουν καεί στα φου μπου και στα τουίτερ).
Πώς φέρνεις πίσω τους παλιούς και πώς προσελκύεις τους νέους?

Επίσης, μεγάλο πρόβλημα η αθρώα εισβολή "νέων μελών", άσχετων με το φόρουμ. Τί είναι αυτό που συμβαίνει εδώ και τρία περίπου χρόνια? Εσείς τα λέτε μποτάκια. Κάποιοι άλλοι όμως βλέποντας αυτά έφυγαν από το φόρουμ και δεν εμπιστεύονται να ξαναμπούν. Δεν μπορεί το φόρουμ να προστατευθεί από αυτό?
Και τέλος πάντων, τί είναι τα μποτάκια?

Αποσυνδεδεμένος PAS Giannis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Κυρ 31 Μάι 2020 20:51 »
...κυριοι...
Ας με συγχωρήσει η ευγένεια σας που δεν με βλέπετε... αλλά παρακολουθώ!!!

Τα μονοπάτια της ομάδας δίνουν το ρυθμό στο βηματισμό του φόρουμ...
Όσο αυτά οδηγούν σε ένα στόχο, έχοντας κάποιο σκοπό, αλλά χωρίς σκοπιμότητες...τοτε μπορεί να δίνει κίνητρο συμμετοχής...θετικής συμμετοχής.

Όσο το μονοπάτι ακολουθεί σισύφεια διαδρομή,  μοιραία επέρχεται εσωτερική προστριβή και διαμάχες με αποτέλεσμα πολλές προσωπικές προσβολές....

Ξενερα...παγωμαρα...αποχωρηση...γινονται σύστημα...

Μάλλον ένα φόρουμ θα πρέπει να υπηρετεί τις ανάγκες του μέσου οπαδού της ομάδας...τις σύγχρονες ανάγκες!

Αυτά τα ολίγα για τώρα...
ΥΓ. Για τον εκλεκτό κύριο από πάνω...μποτακια είναι κάτι χοντροπάπουτσα ψηλουτσικα με χοντρόσολες ειδικά για ορειβασία.... B-)

ΥΓ2. Μόνο  ΠΑΣ ρεεεε!!!! :mono: :pas:
"Είναι θυρεός φέρον εντός αυτού όψιν αρχαίου Ηπειρωτικού νομίσματος και συμβόλου ενώσεως και αλληλεγγύης των απανταχού Ηπειρωτών, με απεικόνισιν του ταύρου και τας λέξεις "ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ". Επικεφαλής της απεικονίσεως είναι η φράσις "ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ" περιβάλλεται δε το σύνολον υπό φύλλων Ηπειρωτικής δρυός"

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Κυρ 31 Μάι 2020 21:00 »
ΥΓ. Για τον εκλεκτό κύριο από πάνω...μποτακια είναι κάτι χοντροπάπουτσα ψηλουτσικα με χοντρόσολες ειδικά για ορειβασία.... B-)
Έλα ρε Γιάννη! Μα αυτό ήξερα κι εγώ! Τί διάολο, τόσο πίσω μείναμε ρε γαμώτο...?

Λείπεις ρεεεεε! Εγώ θέλω να σε βλέπω κιόλας και εδώ μέσα αλλά και έξω. Ας όψεται η καραμπίνα και ο φόβος που έχουν γεμίσει τον κόσμο...

Αποσυνδεδεμένος opos palia7

• Newbie
  • *
  • πέρασε μόλις μια βδομάδα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Κυρ 31 Μάι 2020 21:41 »
Καλησπέρα
Είχα πολύ καιρό να μπω και η αλήθεια είναι πως το περιβάλλον δεν είναι και το καλύτερο
Νομίζω εκεί θέλουμε διόρθωση

Αποσυνδεδεμένος fadomas

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Κυρ 31 Μάι 2020 21:58 »
Καλησπέρα κι από εμένα!
Συμφωνώ σε αρκετά με Λέα ότι μια ανανέωση του site σε συνδυασμό και με τις σελίδες του fb και του insta θα έδιναν μια πιο φρέσκια πνοή στο pas.gr και στο φόρουμ κατ'επέκταση. Από εκεί και μετά ίσως και με κάτι πιο διαδραστικό να έπαιρνε κι άλλο ζωή. Κάποιες ιδέες είναι είτε το ιντερνετικό ραδιόφωνο είτε κάποια livestreams ή κάποια podcast π.χ. με παλιούς ποδοσφαιριστές που βέβαια ίσως λόγω του ότι θα παίζουν φάτσες κτλπ να μην είναι και τόσο κομπλέ!

Πάντως μια ανανέωση χρειάζεται παρότι όπως ειπώθηκε κι από πάνω το πράγμα πλέον κινείτε και ανάλογα με το πως κινείτε η ομάδα...

:mono:

Αποσυνδεδεμένος opos palia7

• Newbie
  • *
  • πέρασε μόλις μια βδομάδα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Κυρ 31 Μάι 2020 22:01 »
Γνωρίζω μια εφαρμογή (flick νομίζω λέγεται) που είναι εξίσου εύχρηστη και σε κινητά αλλά και σε πισι. Μοιάζει με φόρουμ, μπορείς δηλαδή να ανοίξεις διάφορα θέματα

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Κυρ 31 Μάι 2020 22:10 »
Αυτό με το ραδιόφωνο θα μου άρεσε.Μπορεί να είναι αθλητικό ή και μουσικό.Ας πούμε ο κρίμσον έχει θέμα στο φόρουμ με τα 80ς.Αν μπορούσε να το κάνει σαν εκπομπή.

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Κυρ 31 Μάι 2020 22:12 »
Με το κινητό να πω την αλήθεια δεν έχω ούτε εγώ θέμα.
Μπορεί βέβαια μέσω κάποιας εφαρμογής να είναι ακόμη καλύτερο. Δεν το γνωρίζω.

Σίγουρα κατά τη γνώμη μου πρέπει να υπάρχει μια σύνδεση του φόρουμ με τη σελίδα στο φβ. Να συμπληρώνει το ένα το άλλο.

Προφανώς δεν θα πρέπει να είναι αναγκαστική η χρήση ενός λογαριασμού σε social media  για την εγγραφή στο φόρουμ.
Βέβαια αυτό θα έλυνε το θέμα που αναφέρει φίλος σερπεντς παραπανω μιας και αν γράφαμε όλοι επώνυμα με την υπογραφή μας από κάτω σπάνια θα χρειαζόταν η διαχείριση.
Καμία μομφή προς κανέναν αυτό μη παρεξηγηθεί.
Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε σε αυτό το κομμάτι.

Επίσης χρειάζονται νέα άτομα να βοηθήσουν.
Εγώ παραδίδω πνεύμα σιγά σιγά για πολλούς λόγους. Ουσιαστικά έμεινε μόνος ο Φον εδώ και καιρο από τους απλούς Μόντς να ψάχνει πράγματα για το αρχείο.

Θα επανέλθω αργότερα να συμπληρώσω κι άλλα γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχω χρονο

Αποσυνδεδεμένος deceiver

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Κυρ 31 Μάι 2020 22:38 »

Το φόρουμ, με όλη την αγάπη που του έχω, στο βωμό της πολυφωνίας υπέκυψε στην αδιαφορία και το ποιοτικό έλλειμα  και γονάτισε μπροστά στις αυξημένες επιλογές να επικοινωνείς με αυτούς (έστω τους περισσότερους) που σε ενδιαφέρουν να συνομιλήσεις.

Μας έχει ταράξει κι ο μπαταχτσής που κουμαντάρει το πλοίο στο μαρτύριο της σταγόνας εδω κ δυο τρία χρόνια, η ομάδα έχει αποκοπεί συναισθηματικά απ' τον κόζιμο λες κ περνάει εφηβεία (δε λέω για 'σένα πολυαγαπημένο χούφταλο),έδεσε το γλυκό.

Υ.Γ. αν κάνουμε ποντκαστς να επιληφθεί το ραμολιμέντο την μουσική υπόκρουση με σύγχρονες πάουερ μπάλαντς!

:joker:

ΓΙΑΝΝΕΝΑΡΑ ΜΗ ΜΑΣ ΛΥΠΑΣΑΙ

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Κυρ 31 Μάι 2020 22:38 »
Αυτό με το ραδιόφωνο θα μου άρεσε.Μπορεί να είναι αθλητικό ή και μουσικό.Ας πούμε ο κρίμσον έχει θέμα στο φόρουμ με τα 80ς.Αν μπορούσε να το κάνει σαν εκπομπή.
Ναι θα ήταν ενδιαφέρον, αλλά μιας και αναφέρεσαι σε εμένα, πρέπει να πω ότι δεν υπάρχει χρόνος.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Κυρ 31 Μάι 2020 22:40 »
Ναι θα ήταν ενδιαφέρον, αλλά μιας και αναφέρεσαι σε εμένα, πρέπει να πω ότι δεν υπάρχει χρόνος.
Παράδειγμα είπα.Γενικά αν υπάρχει ενδιαφέρον από μέλη.

Αποσυνδεδεμένος mandrakoukos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Κυρ 31 Μάι 2020 23:11 »
Κάποτε είχα ένα blog και έγραφα τακτικά επί καμία δεκαετία. Η εποχή των μπλογκ πέρασε, μαζί της τα παράτησαν οι περισσότεροι bloggers, μειώθηκαν μοιραία οι επισκέπτες, μεγαλώσαμε κιόλας. Πήραν τη σκυτάλη τα τουιτερ, τα ινσταγκραμ και άλλες πλατφόρμες στις οποίες κυριαρχεί η εικόνα και η συντομία.
Τα γράφω όλα αυτά τα πασίγνωστα για να υποστηρίξω ότι δεν υπάρχουν απαραίτητα φταίχτες για τις αλλαγές που φέρνουν τα πάνω και τα κάτω σε έναν δικτυακό τρόπο επικοινωνίας.
Προσωπικά δεν μπορώ να προτείνω πολλά και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να υποτιμήσω τον κόπο όσων τραβούν κουπί.
Οι ανανεώσεις κάνουν καλό αρκεί στο βωμό τους να μη χάνεται η ουσία ενός φόρουμ.

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Δευ 01 Ιούν 2020 04:06 »
Θα μπορούσε να παραχθεί προϊόν στο καναλι μας στο youtube
Βιντεάκια, εκπομπές, podcast, video games, συνεντεύξεις.

Αποσυνδεδεμένος RASTA

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Δευ 01 Ιούν 2020 13:57 »
.... όλα έχουν να κάνουν με το μέλλον του ΠΑΣ κ αυτό το θέατρο του παραλόγου που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο...
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΣΟΛΕΣ

• Hero Member
  • Η αρχή του τέλους ... ή ... το τέλος της αρχής;
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Τρι 02 Ιούν 2020 12:47 »
Καλησπέρα και από εμένα μετά από κάμποσο καιρό απουσίας.
Για μένα ουσιαστικά η προτεραιότητα του ΠΑΣ έχει αρματωθεί με την ομάδα στο ΦΒ, απο εκεί και πέρα αν το φόρουμ καταφέρει και γίνει ανταγωνιστικότερο έχει καλώς... αν όχι θα συνεχίζω να μπαίνω αραιά.

Είχα αναφέρει και παλιότερα πως το φόρουμ χρείαζεται mobile version. Στα άλλα λίγο πολύ με κάλυψαν οι σύνταυροι.

ΥΓ Επισης αν χρειάζεστε και πολιτική χροιά εδώ πέρα θα πρέπει να κινηθουμε πάνω σε όλες τις νόμιμες ιδεολογίες και όχι μονοπώληση συγκεκριμένων και καταπάτηση των διαφορετικών αντιλήψεων.

Αποσυνδεδεμένος Tiesto

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Δευ 08 Ιούν 2020 00:46 »
...μια ομάδα στο Viber η Telegramm σε Live ματς του Πας ώστε να μπορούμε να είμαστε άμεσα όλοι μαζί εκεί.Youtube κανάλι.Σιγουρα πιο διαδραστικό...θα δείξει θα παραθέσω σίγουρα και άλλες ιδεες.Σιγουρα θα χρειαστεί περισσότερο συντονισμό απ' όλα τα μέλη για να γίνει κάτι όμορφο και ελκυστικό.

Αποσυνδεδεμένος Mpakoulieros

• Hero Member
    • Προφίλ
    • http://i.imgur.com/Eg6L7Ne.png
« Απάντηση #20 στις: Δευ 08 Ιούν 2020 23:45 »

Το πραγματικό πρόβλημα του pas.gr είναι η "ιδιοκτησία".
Η μόνη βαθύτατα ουσιαστική αλλαγή που μπορεί να γίνει είναι να δωθεί η να ξαναδώθει ανάλογα με την οπτική του καθενός το φόρουμ στον κόσμο.Να σταματήσει να χαρακτηρίζεται από τις προσωπικές απόψεις των ιδιοκτητών του και της παρέας τους και να δωθεί αληθινά σε όλο τον κόσμο του ΠΑΣ.Το πως θα γίνει αυτό τεχνικά δεν το γνωρίζω αλλά αυτος είναι για μένα ο δρόμος.

Έχεις δίκιο η ιδιοκτησία φταίει... αλλά του Χρηστοβασίλη.

Εδώ οι "ιδιοκτήτες" αφήνουν τον κάθε γλειψυματία του Χοντρού να κάνει το άσπρο-μαύρο και να λέει ένα σωρό ανακρίβειες  και αν κάποιος του την έλεγε έστω και αντικανονικά ήταν υπό επιτήρηση.

Γιατί δεν μπαίνεις και εσύ με το παρεάκι σου να κάνετε αντιπολίτευση;
Υπάρχει απαγόρευση από κάπου;
Πάντως, η έννοια της αντιπολίτευσης έχει νόημα αν οι άλλοι είναι στην κυβέρνηση και έχουν την εξουσία...

Τέλος πάντων.

Εγώ θα ήθελα όσο το δυνατόν λιγότερο politically correct, λιγότερο φορμαλισμό, περισσότερο κριτική στα κακώς κείμενα όσων έχουν την εξουσία στην ομάδα, λιγότερες αλλά ουσιαστικότερες ψηφοφορίες (π.χ. για Χρηστοβασίλη δεν θυμάμαι να έγινε ποτέ/ μπορεί να κάνω και λάθος) και πιο εύχρηστο περιεχόμενο για τα κινητά.

Ίσως (μπορεί να είναι υπερβολικό αυτό που λέω), να υπήρχε κάποιου είδους point system μεταξύ των μελών.
Όσο πιο παλιός και αφοσιωμένος να είναι ο άλλος να έχει και κάποια δικαιώματα παραπάνω. Πχ. να έχει διακαιώμα στο dislike, σε αντίθεση με κάποιον που γράφει ακατάπαυστα για ένα τρίμηνο υπέρ του κάθε ΧΒ και εξαφανίζεται από το φόρουμ, λόγω κορωναϊού  B-) και γενικότερης έλλειψης ενδιαφέροντος.

Επίσης θα ήθελα οι διαδικτυακές μας σχέσεις (αυτό αφορά κυρίως τους γράφοντες), να είναι κυρίως αληθινές και αν κάτσει να είναι και καλές έχει καλώς!
« Τελευταία τροποποίηση: Δευ 08 Ιούν 2020 23:49 από Mpakoulieros »
Ο Π.Α.Σ. ανήκει στα μεγάλα ποδοσφαιρικά αφηγήματα!

Αποσυνδεδεμένος Siatrovouni

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Τρι 09 Ιούν 2020 14:53 »
Μια χαρα ειναι το forum. Απλα ενα μεγαλο ποσοστο, για να μην πω η πλειοψηφια, των μελων του δεν ερχεται καν γηπεδο. Οποτε πως να ασχοληθει με το forum οταν εχει ξεκοψει απο το γηπεδο?
Stile di vita