Στράτος Δασκαλάκης: Ένα ανερχόμενο ταλέντο κάτω από τα δοκάρια της Κ-17 του ΠΑΣ ΓιάννεναΤου Νίκου Γιαννόπουλου
...
Ακούσαμε το όνομά του συνοδευόμενο από κολακευτικά σχόλια. Διαμορφώσαμε ίδια άποψη, βλέποντάς τον αγωνιζόμενο και μας άρεσε πάρα πολύ.Θεαματικός τερματοφύλακας,με πολύ καλό πλονζόν.
Εξαιρετικός στο τετ-α-τετ,κατευθύνει με μαεστρία την άμυνά του.Ιδιαίτερα ικανός στις αποκρούσεις των πέναλτι.
Ψηλό παιδί: 1.91 εκ. με 82 κιλά βάρος. Είναι μόλις 17 ετών κι όμως έχει ήδη αγωνισθεί σε Μίλωνα και ΠΑΣ Γιάννινα Αθηνών πριν μετακομίσει στον "Άγιαξ της Ηπείρου".
Έχει λάβει,επίσης, μέρος στα προπονητικά προγράμματα της Άρσεναλ στην Αθήνα,αλλά και στις Ακαδημίες της Βαλένθια.
Με τις δύο αυτές ομάδες έχει ταξιδέψει σε τουρνουά στο εξωτερικό, με μεγάλη επιτυχία.
Εδώ και λίγους μήνες μένει μόνιμα στα Γιάννενα,καθώς έχει πάρει μεταγραφή στον ιστορικό ΠΑΣ,στην Κ-17,όπου έχει αρκετές συμμετοχές στο αρχικό σχήμα.
Παράλληλα,πηγαίνει στο Αρσάκειο,όπου είναι μαθητής της ΄Β Λυκείου.
Ηπειρώτης στην καταγωγή (από τα Πράμαντα) ο Στράτος,ζει το δικό του όνειρο και παράλληλα αποτελεί μια μεγάλη ελπίδα για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο.
Μιλήσαμε μαζί του:
Ερ:
Πώς προέκυψε η αγάπη σου για το Αθλητισμό;Απ: Από μικρός θυμάμαι τον εαυτό μου με μια μπάλα: Του βόλεϊ στην αρχή, του ποδοσφαίρου στη συνέχεια
Ερ:
Πως επέλεξες τη θέση του τερματοφύλακα;Απ: Θέλω να είμαι ο ήρωας της τελευταίας στιγμής. Αυτός που καθορίζει το αποτέλεσμα. Δε με φοβίζει η ευθύνη, αντιθέτως με εξιτάρει.
Ερ
:Στράτο,ποιοί Έλληνες τερματοφύλακες αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για σένα;Απ:Ο Αντώνης Νικοπολίδης για την εξαιρετική του σταθερότητα και τις θέσεις που έπαιρνε κάτω από τα γκολπόστ. Ο πολύ θεαματικός Ηλίας Ατματσίδης και από τους τωρινούς ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος που είναι ένας σύγχρονος τερματοφύλακας με πολλά προσόντα.
Ερ:
Από το εξωτερικό ποιοί είναι αυτοί που θαυμάζεις;Απ:Τα πρώτα χρόνια μου άρεσε ο Νόιερ,τώρα όχι και τόσο. Διαχρονική αξία είναι ο έξυπνος και σταθερότατος Μπουφόν.
Εξαιρετικός κι ο Άλισον με την πολύ καλή σωματική διάπλασή του και τις τοποθετήσεις του κάτω από τα δοκάρια.
Ερ:
Στράτο,μίλησε μας για την τωρινή σου ομάδα.Απ:Στον ΠΑΣ Γιάννινα υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις.Δίνονται ευκαιρίες,αλλά χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια.Υπάρχει φροντίδα για τα παιδιά τόσο ιατρική,όσο και σε επίπεδο φυσικοθεραπείας.
Ερ:
Μίλησε μας για τον προπονητή σου.Απ:Είναι ο κ. Χρήστος Αγγέλης, ένας πολύ καλός χαρακτήρας και πολύ καλός προπονητής.Ζει το ποδόσφαιρο.Δοκιμάζει νέα παιδιά.Δίνει ευκαιρίες και κίνητρο. Και κάτι πολύ βασικό: Έχει καλά συστήματα προπονητικής,ενώ είναι και μεταδοτικός
Ερ:
Τι περιλαμβάνει το καθημερινό σου πρόγραμμα εκγύμνασης;Απ:Μετά το σχολείο έχουμε προπόνηση από τις τρεις,έως τις πέντε περίπου.Κάνω ,πάντως, μυική ενδυνάμωση,όσο και ατομική γυμναστική,όποτε το πρόγραμμα μου το επιτρέπει.
Ερ:
Ας γυρίσουμε λίγο πίσω.Μίλησέ μας για τον Μίλωνα και τον προπονητή που σε βοήθησε πολύ τα πρώτα χρόνια.Απ:Ο Μίλωνας ήταν ένα οικογενειακό σωματείο στο οποίο έπαιξα τρία χρόνια.Στα πρώτα μου βήματα με βοήθησε πολύ ο προπονητής κ.Χρήστος Σίτος. Ασχολήθηκε πολύ μαζί μου και με βοήθησε ν` ανέβω επίπεδο.
Ερ:
Η εμπειρία σου από τα προπονητικά προγράμματα της Άρσεναλ;Απ:Ήταν κάτι πρωτοποριακό και αρκετά διαφορετικό από όσα ήξερα. Θαυμάσια δουλειά
Ερ:
Στη συνέχεια βρέθηκες στον ΠΑΣ Γιάννινα Αθηνών...Απ:Βρέθηκα εκεί στα 15 μου χρόνια.Εξαιρετική εμπειρία ,πολύ καλοί άνθρωποι...
Ερ:
Στράτο,ποιές ήταν οι εντυπώσεις σου από τις Ακαδημίες της Βαλένθια;
Απ:Γινόταν πολύ καλή δουλειά στο τεχνικό κομμάτι. Είχε πολύ προσωπικό,όλων των ειδικοτήτων.Επαγγελματίες με καλή και σωστή νοοτροπία.
Ερ:
Πες μας τώρα και για την τωρινή σου ομάδα.Την Κ-17 του ΠΑΣ Γιάννινα.
Απ:Περνάω πολύ καλά εδώ. Έχω αρκετές συμμετοχές στην αρχική ενδεκάδα.Ο προπονητής μου με εμπιστεύεται.Είναι μεγάλη μου τιμή που αποτελώ μέλος αυτού του ιστορικού σωματείου.Έχω και ρίζες από την Ήπειρο,οπότε είμαι διπλά ικανοποιημένος.
Ερ:
Στράτο,ποιοί είναι οι επόμενοι στόχοι σου;Απ:Σε πρώτη φάση θα ήθελα να ανέβω σκαλοπάτι και να υπογράψω επαγγελματικό συμβόλαιο.Αυτό θα με ικανοποιούσε πολύ.
Ερ:
Η προοπτική να αγωνισθείς στο εξωτερικό πως σου φαίνεται;Απ:Δεν υπάρχει παιδί που δεν θέλει να παίξει έξω.Θα προτιμούσα το Αγγλικό Πρωτάθλημα ή το Ισπανικό.Θα με ενδιέφερε,επίσης,το Ιταλικό,το Ολλανδικό και το Γαλλικό.
Ερ
:Στράτο,πώς σκέφτεσαι τον εαυτό σου σε μία δεκαετία,στα 27;Απ:Σε επίπεδο σπουδών θα ήθελα να έχω τελειώσει τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. Στον αγωνιστικό τομέα θα ήθελα να αγωνίζομαι στην super league είτε στο εξωτερικό.
-Στράτο,σου ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία.
-Σας ευχαριστώ πολύ.
http://www.ekfrasi.net/full_product.php?prod_id=22652Με 1χρονο καθυστερηση αφου πλεον αγωνιζεται στην Κ-19